Gemiddelde gebruikersscore
Sinds begin dit jaar heb ik mijn SN25P in gebruik. Tot nu toe is hij zeer goed bevallen. Nog totaal geen problemen mee gehad.
Alle mogelijke aansluitingen die je maar nodig hebt zitten er op. Het enige wat ik mis zijn nog 2 extra USB poorten aan de achterkant en een XD slot voor de kaartlezer. Maar aangezien de SN25P nog van net voor het XD tijdperk is, kan ik dat wel begrijpen.
De SN25P is gebaseerd op een nForce 4 Ultra chipset en heeft ook de volle performance van deze chipset. Niets over te klagen.
De SN25P is ook erg stabiel, zolang je je OS maar correct installeert (ik heb het hier van over Windows XP). De kaartlezer moet je tijdens het installeren afkoppelen zodat je Windows niet op de E-schijf komt te staan. Ook moet je bij het installeren van de nForce drivers rekening houden met de bugs van deze drivers (met name de IDE en netwerk drivers). Voor de rest niet echt bijzonderheden. Ook moet ik opmerken dat mijn SN25P wél goede SATA kabels had. Alleen de eerste batches van deze barebone hadden slechte kabels die het systeem instabiel maken. Deze variant zou niet meer te koop mogen zijn.
Persoonlijk vind het het design van de Shuttle erg strak en goed uitgedacht. Alles heeft zijn plaatsje en past precies. Met een...
Ik heb m'n Shuttle nu al bijna een jaar, en na een paar maanden had ik echt grote problemen! na een half jaar lopen zoeken en fixxen kwam ik er achter dat de mee geleverde sata kabetjes bijzonder slecht zijn. ze zorgden ervoor dat het systeem gewoon freezde en dat rebooten geen zin had omdat de hd's dan niet in de Bios te zien waren. het systeem dan laten rusten en daarna weer booten werkte wel tot de volgende crash, MAAR na deze verandering van kabeltjes werkt het echt geweldig!! absoluut geen spijt van deze aankoop!
heel veel extra features ook! zoals de cardreaders en de usb / geluid en fire wire aansluiting aan de voorkant. ook zit er een hardware firewall op al heb ik die niet in gebruik op het moment.
misschien ga ik m later overclocken dan laat ik de results hier ook wel zien.
Ben al een flink aantal jaartjes "aan de barebone" wegens mijn (voormalige) beperkte kameroppervlakte en veelvuldige lanbezoekjes. Een barebone neemt weinig ruimte in beslag en is snel en eenvoudig te vervoeren. Het P chassis is een slag groterdan mijn voorgaande Shuttle kasten, maar biedt wel plek voor een extra HD. De opbouw is logisch en alles is netjes afgewerkt. De barebone wordt door mij gebruikt als gaming pc, aangezien ik voor het “gewone” werk gebruik maak van een laptop. Omdat ik al meerdere barebones heb gehad en een beetje upgraden niet schuw, went het “priegelen” in een beperkte ruimte. Shuttle maakt mooie nette afgewerkte kastjes voorzien van goede hardware (en een stabiele...