Reviews door gebruikers

Nutral
27 december 2005

MSI GeForce 6600 GT 128MB DDR3 (AGP, DVI), NX6600GT-VTD128

De eerste indruk

Dit gaat om de Daimond versie van de NX6600GT VTD-128. De eerste indruk van de videokaart is goed hij is verpakt in een goudzilveren doos. Als ik hem openmaak zie ik de kaart zonder enig plastic hoestje wat een nadeel kan zijn in stoffige ruimtes. de Spullen die erbij zitten zijn niet mis:
The chronicles of RIDDICK escape from butcher bay
veel MSI progamma's en utility's
een cd met daarop cyberlink makeDVD, Power 2 GO, Powercinema 3.0, Power producer
Norton internet protection
DOT speciaal overklockprogamma
een hogekwaliteits S-videokabel
een kastje dat op de kaart aangesloten kan worden met aansluitingen voor: S-video, HDTV(nog nieuw maar al ondersteuning) composite out, composite in, Svideo in.

De installatie
Ik begon met het installeren van de drivers op de cd. Dat ging als gewoonlijk goed en de nieuwste drivers ook. Toen ben ik de software en game die erbij zaten gaan installeren. De chronicles of riddick staat op 5 cd's dus 4gb, Volgens mij hadden ze het beter op een DVD kunnen zetten. Na de installatie wil ik het spel spelen met de drivers van de cd. Blijkt opeens de driver geen OpenGL 1.3 te ondersteunen dus kan ik het niet spelen. Erg slordig MSI dat de driver die erbij zit niet met het spel...

Pluspunten

• Veel full version software
  • ondersteuning HDTV
  • kwaliteit video-in

Minpunten

• Luxe probleem: geen hoesje ofzoiets om de kaart in verpakking.
  • De bijgeleverde driver werkt niet met een bijgeleverde game

bert74
4 september 2007

MSI GeForce 6600 GT 128MB DDR3 (AGP, DVI), NX6600GT-VTD128

Ik heb de kaart inmiddels bijna 2 jaar in bezit. Toen ik de kaart kocht was het een van de best presterende kaarten in z'n klasse. Spellen zoals Far Cry en Call of duty waren goed speelbaar op de resolutie 1280x1024.
Met de moderne spellen gaat dat een stuk minder b.v. Call of duty 2 is nauwelijks speelbaar op 1280x1024.
Wat mij meteen negatief opviel van de kaart vas de geluidproduktie. De fan draait altijd op 100%. Gelukkig is dat met Riva tuner wel te corrigeren door de fan bij 2D terug te zetten, zonder dat de kaart warm wordt.
Het stroomverbruik is ook behoorlijk. De kaart moet rechstreeks op de voeding worden aangesloten. Tijdens spellen loopt het stroomverbruik van m'n systeem om tot 230 watt, waarvan zeker 90 watt voor rekening van de videokaart komt.

Pluspunten

• Redelijke prestatie's
  • Degelijkheid

Minpunten

• Geluidsproduktie
  • Stroomverbruik

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een MSI GeForce 6600 GT 128MB DDR3 (AGP, DVI), NX6600GT-VTD128?