Belastingdienst · Standplaats: Utrecht · 2 mei 2025
Data Engineer
Jouw werkveld is één van de grootste data-omgevingen binnen de Nederlandse overheid. En mede dankzij jou worden we steeds beter en slimmer in wat we doen. Je maakt het waar als data engineer met de focus op SQL en SAS bij de Belastingdienst in Utrecht.
Dit doe je bij de Belastingdienst
Bij Datafundamenten en Analytics (DF&A) ben je verantwoordelijk voor het registreren van alle dataverwerking op het analyticsplatform. Dagelijks ontvangen we grote hoeveelheden data. Jouw collega's, die deze data gebruiken om inzichten te creëren, hebben tijdige toegang tot deze informatie nodig. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat deze gegevens altijd up-to-date en beschikbaar zijn voor de analytische producten. Dit doe je door het bouwen en onderhouden van Datafundamenten. Hiervoor maak je gebruik van diverse hulpmiddelen en platforms, zoals SQL, SAS, Teradata en DB2.
In deze rol ben je voornamelijk bezig met ETL-werkzaamheden. Daarnaast staat er een platformmigratie op de planning, wat een spannende uitdaging met zich meebrengt. Hoewel we al veel goed doen, zijn er ook nog uitdagingen waar we duurzame oplossingen voor moeten vinden. Jouw inspiratie en vakkennis is hierbij nodig.
Een bijzondere baan, omdat...
"In deze tijd begint een organisatie niets meer zonder data. Zeker zo'n grote organisatie als de Belastingdienst. De hoeveelheid data is hier enorm! Het spreekt voor zich dat die data op een juiste manier wordt opgewerkt tot bruikbare data door het gebruik van datafundamenten. Daar zorg ik voor." - Rutger, Data-Engineer bij Datafundamenten
Wanneer past deze baan bij je?
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan.
Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.
Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.
Voorselectietest
Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.
Sollicitatiegesprek
We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.
Assessment
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.
Arbeidsvoorwaarden
We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.
Neem contact op met , teamleider
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
Schaal 11