Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3 Review

10 januari 2012, laatste update op 10 januari 2012 Rapporteer

Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3

Pluspunten

• Voor een beginnende Tweaker is er goed uit te komen, de handleiding bied voldoende informatie om alles vlotjes aan te sluiten.
  • Bios is ook duidelijk en makkelijk aan te passen.
  • De bios en marvell controller hebben bij mij 20 seconde nodig om te laden.

Minpunten

• Een probleem waar ik tegen aan liep was dat het niet mogelijk is om de 2 RAID controlers aan te zetten! Na wat google werk kwam ik achter dat dat ook echt niet kan. Houd hier dus rekening mee!
  • De Marvell controller is ook niet echt een snelle controller. Ik had mijn SSD eerst op de Marvell controller zitten maar die presteerde daar niet echt super op. De intel controller doet het prima.
  • Een klacht die ik op verschillende fora tegenkwam is dat de Sata connectors op een wat lastig te bereiken plaats zitten. Ik heb hier zelf weinig last van gehad, maar als een wat kleinere kast heb kan het inderdaad iets lastiger zijn.
  • Toevoeging na 2 maanden gebruik:
  • Het moederbord is niet echt super stabiel, hij is erg gevoelig voor geheugen tweaks wat kan resulteren in bootloops. Ook heeft het moederbord last van Vdroop, dit is gedeeltelijk op te vangen maar voor mij als beginnende overclocker is hij lastig stabiel te krijgen.

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3?