Review door de redactie

Door Eric van Ballegoie - Reviewcöordinator 13 oktober 2020

Oculus Quest 2 - VR als standalone én voor pc, voor 350 euro

De Quest 2 is een standalone-VR-headset die optioneel ook met een pc kan worden gekoppeld, voor gebruik met VR-apps voor de pc. Ten opzichte van zijn voorganger biedt de Quest 2 een snellere processor, een beeldscherm met een twee keer hogere resolutie, en ondersteuning voor refreshrates tot 90Hz. De prijs van de Quest 2 is bovendien 100 euro lager dan die van de Quest 1. Nadelen zijn de eenvoudigere en daardoor minder comfortabele hoofdband en het lagere contrast van het nieuwe beeldscherm. Ook het verplichte gebruik van een Facebookaccount zien wij als een minpunt. Onder de streep biedt de Quest 2 echter een zeer goede VR-ervaring voor een lage prijs. Daarom verdient hij onze Excellent Choice-award Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
7
Score: 4
14
Score: 3
5
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
Lucky_Luuk 12 januari 2021 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Gaaf stuk hardware, maar het zachte prijsje komt met een enorm nadeel, Facebook. De Facebook integratie kan namelijk er zo voor zorgen dat je je headset een paar weken niet kan gebruiken :)

Pluspunten

  • Standalone VR
  • Prijs
  • Oculus Link
  • Bouwkwaliteit
  • Software

Minpunten

  • Facebook
  • Comfort van hoofdband

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Design & bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5

+2
Aros 15 oktober 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Dit is mijn eerste VR bril dus ik kan niet echt vergelijken met andere brillen. Ik ben erg enthousiast over de Quest 2. De ervaring is immens, het beeld is scherp, en het OS en apps werken smooth. Er zijn echter wel wat dingen die me opvallen.

Pluspunten

  • lage prijs
  • scherp beeld
  • veel en leuke games
  • snel en smooth
  • draadloos
  • draadloos PCVR dmv Virtual Desktop

Minpunten

  • zwart is echt grijs
  • niet comfortabel
  • laag gezichtsveld
  • eigen bril beslaat bij inspanning

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Design & bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4

+1
Undertaker2 14 november 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 256GB

De Quest 2 zet een makkelijk te gebruiken VR-ervaring neer met een flinke bump in rekenkracht. Ook is de bril via kabel of draadloos met een computer te verbinden om zo PC spellen te kunnen spelen. Wel zijn er helaas concessies gedaan op het comfort en de kijkhoek.

Pluspunten

  • Eenvoudig te gebruiken
  • Snelle hardware
  • Lage prijs
  • Draadloos of via kabel met PC verbinden

Minpunten

  • Oogafstand maar in 3 posities in te stellen
  • Kleine kijkhoek: +- 85 graden!
  • FaceBook verplicht
  • Niet comfortabel bij langere sessies

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Design & bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4

+1
JanJeen 25 oktober 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Wat een vet apparaat! Ons hele gezin is er binnen enkele dagen aan verslingerd geraakt.

Pluspunten

  • Meeslepend
  • Scherp display
  • Stand alone
  • Geïntegreerde audio

Minpunten

  • Matige hoofdband

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Design & bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5

+1
Mothyl 19 oktober 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Een mooie headset met veel features (inclusief experimentele hand tracking) voor een prima prijs. Jammer dat Facebook als moederbedrijf van Oculus er zo'n zooitje van maakt kwa verplichte accounts op het platform.

Pluspunten

  • Makkelijk in opzet
  • Compleet draadloos
  • Via kabel of software te koppelen aan computer voor PC spellen
  • Elastische headstraps zijn adequaat (meegeleverd)
  • Maakt sociaal contact weer mogelijk
  • Hand Tracking (experimenteel)

Minpunten

  • Vereist een Facebook account (met echte voornaam en achternaam)
  • Geen 'levensechte' graphics
  • Geen 'Link'-kabel meegeleverd om hem te verbinden met PC
  • 'Elite headstrap' kost nog eens 50e (en wordt door iedereen aangeraden)
  • Geen face-, of eye-tracking om beter sociaal contact te kunnen leggen.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Design & bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4

0
Dimebagcarroll 7 december 2021 Product gekocht

Oculus Quest 2 256GB

Prima entry level vr, vooral gimmicky voor de niet veeleisende gamer. Gameplay en socialmedia staat met deze vr bril duidelijk boven graphics. Welkom in 2009. Graphics zijn naar mijn idee echt onder de maat voor huidige standaarden. Misschien verwacht ik ook teveel.

Pluspunten

  • Mobiliteit
  • Controllers
  • Tracking

Minpunten

  • Lage resolutie
  • Veel shovelware
  • Vooral een gimmick met veel werk om kwaliteit te verhogen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Design & bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 2

0
johanneslol 7 maart 2021 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Hoi welkom bij mijn review,Ik heb deze quest 2 nu iets meer dan 2 weken in bezit. Het kan dus zijn dat mijn meningen nog gaan veranderen. Ik zal hiervoor ook de review aanpassen naar verloop van tijd. Een beter achtergrond: Ik heb hiervoor ervaring gehad met diverse headsets.

Pluspunten

  • Licht
  • Tracking werkt erg goed
  • Desktop streaming werkt prima
  • Laad snel op
  • Mensen werken prima
  • Immersive
  • Goeie lenzen
  • Veel updates

Minpunten

  • Het blijft Facebook..
  • Batterijduur aan de korte kant
  • Hoofdband is niet fijn.
  • Elite strap is een must en wordt niet bijgeleverd
  • Geen draagtas,
  • Fan maakt vervelend geluid
  • Bugs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Design & bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5

0
CarlaTheProfane 23 november 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 256GB

Ik ben het oneens ben met de kritiek van medetweakers. Ik vind het een geweldig apparaat. Het hebben van een facebook account zie ik niet als een probleem. De headset is comfortabel en de controllers zijn van Gamecube-niveau. Daarentegen is het niet geschikt voor brildragers en zijn er andere kritiekpunten.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • controllers
  • geluid
  • comfort
  • draadloos
  • virtual desktop over wifi

Minpunten

  • veroorzaakt krassen op brillen, ook met spacer
  • extreem gevoelig voor zonlicht; niet geschikt voor gebruik buitenshuis
  • 3x3x3 ruimte om je heen is minimaal; ik hoor online constant mensen die zichzelf bezeren

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Design & bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4

0
MichaelBelgium 1 maart 2021 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Zeer lang getwijfeld om dit product aan te schaffen door Facebook. Hoe dan ook heb ik toch de knoop doorgehakt en mijn eerste stap in de VR wereld gezet. Al bij al een fantastische ervaring!

Pluspunten

  • Uitstekende VR instap
  • Standalone én PC VR
  • Lage prijs
  • Ingebouwde casting mogelijkheid
  • Perfect beeld (90Hz en hoge resolutie)
  • Headphone jack op VR-bril

Minpunten

  • Facebook verplicht
  • 3 oog/pupil standen volgens gemiddelde mens
  • Microfoon werkt niet bij casten
  • Accuduur ~2u

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Design & bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5

0
soldier24 22 november 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Mooie vr-bril voor een prijs die je kan verwachten. Het beeld in de bril is scherp door de hoge resolutie en dat biedt mooie beelden die je helemaal in de fantasie wereld mee neemt. Ondanks de facebook requirement blijft het een mooie VR bril voor beginnende en gevorderde VR gebruikers.

Pluspunten

  • Hoge resolutie
  • Lichter dan zijn voorganger
  • Hoge resolutie
  • Werkt standalone en met Oculus Link (kabel apart verkrijgbaar)
  • Geen externe sensoren nodig
  • Hand-tracking
  • Guardian systeem

Minpunten

  • Facebook account verplicht
  • Batterijduur 2 a 3 uur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Design & bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5

Eiknarf 14 juni 2022 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

De quest is een leuk speeltje. Je kan er veel spellen mee doen voor een redelijke prijs. Hij heeft bizar veel functies en is ook standalone. Soms is de software buggy want het is android based. En de headstrap is ook niet heel comfy na langere sessies.

Pluspunten

  • Werkt goed
  • Stevig gebouwd
  • 120hz
  • Games
  • Hand tracking
  • Batterij
  • Standalone
  • prijs

Minpunten

  • Software is soms buggy
  • Headstrap
  • Facebook
  • Speakers
  • Maar 64 gig
  • Bluetooth vertraging

Eindoordeel

Score: 4
Bastiaan P 19 april 2022 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Goede manier om te starten met VR, kan zowel standalone worden gebruikt als met PC, zowel draadloos als bedraad. Zit fijn voor een uur, maar daarna begint het te irriteren. Verder een prima headset, zeker in vergelijking met de competitie alleen jammer van Facebook.

Pluspunten

  • Prijs
  • Resolutie
  • Gewicht

Minpunten

  • Facebook
  • Comfort

Eindoordeel

Score: 4
therazo 19 december 2021 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Heerlijk instap model voor non-vr'ers; gebruik is super simpel en voor werkelijk iedereen goed te begrijpen. Voor de rest is de featureset erg rijk, maar zijn er ook wat dingentjes aan te merken. Gelukkig is het voor déze prijs alsnog een goede deal geweest!

Pluspunten

  • Hele nette prijs

Minpunten

  • Meegeleverde band niet heel comfortabel
  • Ingebouwde speakers zijn niet om over naar huis te schrijven

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Design & bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 3
Meowzen 26 oktober 2021 Product gekocht

Oculus Quest 2 256GB

Draadloos PC VR via Airlink 5G is VEEL beter dan je zou verwachten. De Index is kwalitatief iets beter maar heeft een draad en blijft daardoor in de kast liggen.

Pluspunten

  • Draadloos PCVR
  • Native 8k video playback met 60-90 fps
  • XR2 Chipset. Deze chipset zit zelfs in de high end standalone headsets van 2000+ euro en de komende Quest pro
  • Seemless passthrough als je buiten je speelplek komt
  • Handtracking werkt goed en via Virtual Desktop in PC VR te gebruiken
  • Extra super sampling opties en 120hz mode voor high end PC's
  • Kraakhelder beeld
  • Belachelijk lage prijs

Minpunten

  • Facebook login. "What do you mean, fake account?"

Eindoordeel

Score: 5
R0Y 27 juli 2021 Product gekocht

Oculus Quest 2 256GB

Beeldkwaliteit is uitstekend. Controllers nogal klein. Games komen niet van Steam, zijn duur en amper gratis games dus al met al nogal prijzig, niet zo Als voor HTCVive. Games zijn ook onbruikbaar als je later over stapt naar bijvoorbeeld HTCVive. Ik heb nog steeds geen Steam spel kunnen spelen.

Pluspunten

  • Mooi beeld
  • Geen pc nodig
  • Goed geluid zonder koptelefoon
  • Schijnt dat je VR games kan streamen vanaf pc
  • Ziet er mooi uit en is compact

Minpunten

  • Bril en games zijn duur
  • Games op bril niet bruikbaar voor niet-Oculus hardware
  • Hand tracking werkt slecht, cursor wijst te hoog.
  • Hoop gedoe om te laten werken met Steam games op de pc.

Eindoordeel

Score: 3
Vetzak 24 mei 2021 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Makkelijk in gebruik, volledig draadloos, talloze accessoires, standalone bruikbaar, uitstekende specs... Maar helaas ook afhankelijk van Facebook. En ja, je moet 100% een account linken van Facebook. De batterij van de headset zelf gaat max 2 uur mee in mijn beleving. Ideale starterset voor de onervaren gebruiken zoals ikzelf.

Pluspunten

  • Gebruiksgemak
  • Zonder PC te gebruiken
  • Alle sensoren aan boord
  • Makkelijk (draadloos!) te gebruiken op PC

Minpunten

  • Batterij kleiner dan gedacht
  • Langzaam opladen (relatief)
  • FACEBOOK
  • Oncomfortabele strap

Eindoordeel

Score: 5
Fusi0nking 22 mei 2021 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Geweldig ding,de riftS had te lage beeldkwaliteit persoonlijk maar de quest2 heeft dit probleem niet! Airlink werkt prima(mits je de netwerk ervoor hebt)gebruik de headset alleen voor pcvr en dit is dikke prima!Helaas ster eraf vanwege de facebook verplichting, ook de standaard band is waardeloos.Elite strap is aan te raden!

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Voor pcvr beter als de rift S zeker met airlink IMO
  • Werkt fantastisch
  • Mooi beeld

Minpunten

  • Facebook nodig
  • Standaard strap is van lage kwaliteit

Eindoordeel

Score: 4
Twan020 13 maart 2021 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Geweldige VR bril met een scherp en responsive scherm. Hoofdband is moeilijk in te stellen, maar geeft minder druk tegen je voorhoofd dan bij de quest 1. Helaas zijn er maar drie standen waarmee je de afstand tussen de lenzen kan afstellen, de quest 1 had veel meer standen.

Pluspunten

  • Beeldresolutie
  • Refreshrate van het scherm
  • Controllers

Minpunten

  • Afstand tussen de lenzen
  • Verstellen van de band is lastig
  • Maar 1 audio jack IPV 2 zoals op zijn voorganger

Eindoordeel

Score: 4
ThatOneCheetah 25 januari 2021 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Betaalbare alleskunner, met wat ogen en haken. First-party accessoires (vooral Link kabel) lachwekkend geprijsd. Facebook account vereist (maar heb toch al m'n privacy verkocht aan Alphabet, Facebook kan er ook nog wel bij). Dit is mijn eerste VR-headset, maar tweede unit! Echter ben ik over het algemeen erg blij.

Pluspunten

  • Scherp beeld
  • Comfort voldoende na wat gefriemel
  • Tracking goed voor mijn library
  • Laadt snel op, batterijduur opzich prima, neem ik tenminste pauze
  • Goedkope passieve 5m USB 3.0 kabel werkt ook prima
  • IPD afstelbaar genoeg (LET OP: TUSSEN DE NOTCHES IN KAN OOK, ALLEEN IETS MEER VERVORMING)
  • Truly-Wireless met Virtual Desktop
  • Standalone titels zien er geweldig uit voor het platform

Minpunten

  • Eerste unit defecte lenzen (gebroken cirkels, immense godrays)
  • Brilspacer vertrouw ik niet, heb WIDMOVr lenzen gekocht
  • Controller squeak, en down-/upthrow plakkerig (de impact rubbers op de trigger gaan veel te snel af)
  • Lenzen zeer gevoelig, lastig veilig schoon te maken (LET OP: NOOIT MET VLOEISTOF, MOET HET ECHT DAN DEMIWATER)
  • Een fragiele optische kabel voor 99€, echt waar Facebook?
  • Meegeleverde kussen is een zweetspons, lastig schoon te maken (nat, handzeep, spoelen, drogen, rinse&repeat)
  • USB-C poort zit niet vlak, kabels zonder 90-hoek passen een stuk minder goed
  • 3.5-mm lijkt geen combi-jack, kan tenminste geen externe microfoon gebruiken via VD

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Design & bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 4
RobbieHifi 24 november 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Het is mijn eerste VR Bril, maar wel al eerdere ervaring. Zelf een gave ervaring, voor bestaande games maar ook voor PCVR. De Q2 moet echt goed zitten, wil het beeld scherp zijn. In sessies zakt deze wel eens af.

Pluspunten

  • Prijs
  • prestaties

Minpunten

  • Hoofdband

Eindoordeel

Score: 4
Lampie1973 9 november 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Ik heb de Rift en wilde deze na wat reviews te hebben gelezen. Het is een enorme verbetering kwa beeld en gemak. Perfecte tracking, see through etc. Met link kabel veel beter dan Rift. Ik heb de Elite strap met battery pack en dat is comfortabel en een goede opbergcase.

Pluspunten

  • Beeld kwaliteit
  • See through met dubbel tab op bril
  • Link; dunnere langere kabel geeft meer vrijheid
  • Enorme verbetering over mijn Rift

Minpunten

  • Verplicht facebook account
  • Oncomfortabel met originele hoofdband

Eindoordeel

Score: 5
hentai69 3 november 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 256GB

Gekocht mainly voor pc vr

Pluspunten

  • Zeer mooi beeld
  • Prijs
  • SteamVR!
  • standalone goed genoeg voor mooie ervaringen
  • goed voor concurrentie!

Minpunten

  • Dev account nodig voor sidequest
  • Geen iDeal in oculus store (alleen credit card en paypal))
  • witte controllers snel beschadigd
  • Alle betaalbare accessories uitverkocht
  • Mark the Zucc is spying on you!

Eindoordeel

Score: 4
beaterz 20 oktober 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 64GB

Deze goede upgrade vanuit de originele oculus quest bied een bijna magische ervaring. Voor een lage prijs geniet je van zowel draadloos VR als PCVR (en met programma's als virtual desktop kan je zelfs draadloos van PCVR genieten als je netwerk er goed genoeg voor is)

Pluspunten

  • snel
  • erg licht
  • scherp beeld
  • Geschikt voor wireless en PCVR

Minpunten

  • Relatief lage accuduur

Eindoordeel

Score: 5
PThijssen 14 oktober 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 256GB

Zeer betaalbare instap naar VR. Degelijke headset waar je nog wel wat mee moet rommelen om het aan de praat te krijgen op de pc.

Pluspunten

  • bataalbaar
  • degelijk
  • VR
  • snel
  • goede resolutie
  • standalone
  • aan pc te koppelen (kabel of wifi)

Minpunten

  • pc software
  • hoofdband
  • pupil afstand niet nauwkeurig
  • confort facecover
  • accutijd
  • gehannes met software

Eindoordeel

Score: 3
checkpointx 14 oktober 2020 Product gekocht

Oculus Quest 2 256GB

All in all een goede upgrade van de 1e versie, mits je de elite strap en betere facecover koopt, een aparte headphone is ook aan te raden. Hierdoor komt de prijs wel weer heel erg in de buurt van de oude Quest 1

Pluspunten

  • Hogere resolutie
  • Veel minder screendoor door RGB voor iedere pixel ipv shared subpixels bij Quest 1
  • Veel sneller (ook laadtijden)
  • merkbaar lichter gewicht

Minpunten

  • Hoofdband van Elastiek (Elite strap is een aanrader)
  • Facecover voelt van heel goedkoop schuim, VRcover komt binnenkort met goede vervanging
  • Scherm is LCD ipv OLED bij de vorige, heel erg merkbaar dat zwart nu grijs is, zeker bij donkere games
  • Pupil afstand op laagste level zorgt voor bredere field of view, maar op de hoogste afstand juist kleiner omdat er 1 scherm gebruikt wordt ipv 2 kleintjes.

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Oculus Quest 2?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee