Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de be quiet! Pure Wings 2. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
10
Score: 4
4
Score: 3
3
Score: 2
2
Score: 1
0
+1
SIII 28 februari 2015

be quiet! Pure Wings 2, 140mm

De perfecte fan naar mijn mening. Zeer stil en toch voldoende in/outtake!

Pluspunten

  • Zeer stil!
  • Toch hoge RPM
  • Zeer goede koeling van de kast
  • Strak Design
  • Inbouwbaarheid
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Luchtverplaatsing (max) Score: 5
Luchtverplaatsing (min) Score: 5
Geluid (max) Score: 5
Geluid (min) Score: 5

Jesse99 10 mei 2021 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2, 140mm

Prima case fan die ook standaard bij hun kasten aanwezig is. Bijna onhoorbaar bij normaal gebruik (hangt ook van je case af), op hoge toerentallen is die het geluid prima te doen. Nota: let op, er is zowel een PWM als geen-PWM versie van dit product!

Pluspunten

  • Goede airflow
  • Goed design
  • Zeer stil
  • Vriendelijke prijs

Minpunten

  • Geen rubber aan de bevestiging

Eindoordeel

Score: 5
Andylejizm 7 oktober 2020 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2, 80mm

Be Quiet? Be Loud bedoel je! Heb 'm gelijk uit mn kast getrokken.

Pluspunten

  • Kwaliteit

Minpunten

  • Veel te luid

Eindoordeel

Score: 2
Azmodania 8 september 2019 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2, 120mm

Degelijke ventilator. Schroefjes kreeg ik met de hand niet aangedraaid. Met schroevendraaier en wat kracht ging het wel.

Pluspunten

  • stil
  • mooi
  • pijltjes geven luchtstroom aan

Minpunten

  • schroefjes gaan wat zwaar

Eindoordeel

Score: 4
Gpothead 13 augustus 2019 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2, 140mm

Gekregen bij mijn Silentbase 801, en het zijn zeer stille fans zelfs op max speed.

Pluspunten

  • Stil
  • Goedkoop

Minpunten

  • heb ik niet

Eindoordeel

Score: 5
reddorian 18 maart 2019 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2, 140mm

Mooie stille fans, kabels zijn zwart, makkelijk in te bouwen.

Pluspunten

  • stil
  • Makkelijk te installeren
  • Kabels zwart en mooi afgewerkt.

Minpunten

  • geen minpunt kunnen vinden.

Eindoordeel

Score: 5
reddorian 18 maart 2019 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2, 120mm

Mooie stille fans, makkelijk te monteren met strakke zwarte aansluitkabels.

Pluspunten

  • stil
  • Makkelijk te installeren
  • zwarte kabels.

Minpunten

  • geen minpunt kunnen vinden.

Eindoordeel

Score: 5
gas0line 19 december 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2, 140mm

2 fans gekocht omdat de fans in mijn 4+ jaar build teveel lawaai gingen maken. Dus voor deze vervangen. Ze zijn wel stiller, maar 19dB, ik geloof er niks van. Voor mjj de verkeerde keuze. Niet stil.

Pluspunten

  • Goed verpakt met schroeven
  • Werken goed, luchtstroom
  • Zien er netjes uit

Minpunten

  • Hoor je, zelfs op lage 600RPM
  • Zijn niet onhoorbaar

Eindoordeel

Score: 3
sdk1985 20 november 2017 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2, 120mm

Standaard bij mij Silent Base 800 gekregen. Dit bleek de grote herrie maker op 100% fan speed. Mijn CM fans 1200 RPM @ 19 dB zijn in de praktijk flink stiller dan deze 1500 rpm @ 19.2 dB.

Pluspunten

  • betaalbaar

Minpunten

  • Hoorbaar op max rpm
  • 19.2 dB twijfelachtig of dat klopt

Eindoordeel

Score: 3
silverfaustx 24 juli 2017 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2, 120mm

niet zo erg quiet.. 19dba hoor je zeer duidelijk, voor mij is iets pas stil rond de 12 dba

Pluspunten

  • goede kwaliteit
  • veel airflow, zelf op lage toeren zuigt die lucht op

Minpunten

  • moet op n 7v adapter om het stil te krijgen
  • maakt net zoveel lawaai als andere "stille fans"
  • prijs

Eindoordeel

Score: 4
Bart.Me 10 januari 2017

be quiet! Pure Wings 2, 120mm

Deze fans aangeschaft als aanvulling voor mijn fractal design R5. Voor de goedkope prijs van ongeveer 8 á 9 euro krijg je mooi kwalitatieve fans die doen wat ze moeten doen. Ze zijn echter wel iets luider dan ze adverteren.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Goeie airflow.
  • Gemakkelijk in te bouwen
  • Simpel maar strak design

Minpunten

  • Niet zo stil als geadverteerd

Eindoordeel

Score: 4
Jelle.v.A 12 september 2016

be quiet! Pure Wings 2, 120mm

Ik had deze fan gekocht voor mijn Fractal Design R5 behuizing, blijkt toch veel luider te zijn dan de andere fans in mijn systeem. Wanneer de fan uit is is mijn computer dan ook een stuk stiller.

Pluspunten

  • Draait rond

Minpunten

  • Helemaal niet stil

Eindoordeel

Score: 2
Verbruggen 22 juni 2016

be quiet! Pure Wings 2, 92mm

Aangeschaft als exhaust fan achterin de pc. Ziet er chic uit, prima airflow en lekker stil.

Pluspunten

  • Stil
  • Chic design
  • Niet achterlijk duur

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Swabbie 29 april 2016

be quiet! Pure Wings 2, 140mm

Naar mijn mening de beste fan voor deze prijs.

Pluspunten

  • Erg stil
  • Prijs
  • Gemak van inbouwen

Minpunten

  • Schroeven draaien makkelijk door het plastic heen, voorzichtig zijn dus.

Eindoordeel

Score: 5
Kuusje 15 december 2015

be quiet! Pure Wings 2, 140mm

Stil, mooi en bescheiden. Prima voor wie geen waarde (meer) hecht aan het fancy gebeuren van knipperende lampjes maar wil gaan voor functionaliteit.

Pluspunten

  • Stil
  • Mooi

Minpunten

  • Op vol vermogen zorgt deze tocht-achtige luchtstroom. Niet te dicht bij je benen zetten.
  • Niet makkelijk verkrijgbaar voor een normale prijs.

Eindoordeel

Score: 5
Koekfabriek 9 december 2015

be quiet! Pure Wings 2, 120mm

Had altijd fans die veel herrie maakt, games werden er toch met headset gespeeld. Na het samenwonen drie van deze fans in mijn kast gezet. Een wereld van verschil, zeer stil op lage toeren (40% via fancontroller), op volle toeren nog steeds stil. Koelprestaties zijn prima. Mooie fans!

Pluspunten

  • Zeer stil
  • Koelprestaties prima in orde

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
Chocola 2 december 2015

be quiet! Pure Wings 2, 120mm

Deze fans zijn zeker niet zo stil als bequiet aangeeft. Op minimaal vermogen hoor je ze inderdaad niet, maar vanaf zo een 60% zijn ze erg goed hoorbaar. Op vol vermogen zijn ze veel luidruchtiger dan veel standaard fans die bij behuizingen geleverd worden. Ze koelen erg goed.

Pluspunten

  • Koelt goed.

Minpunten

  • Niet zo stil als geadverteerd.
  • Meegeleverde schroefjes draaien erg gemakkelijk door het plastic heen.

Eindoordeel

Score: 3
MasterDrive 1 juli 2015

be quiet! Pure Wings 2, 140mm

Lekker stil op vrij hoge rpm en koelt ook goed.

Pluspunten

  • Je kunt het bijna niet horen.
  • Mooi design
  • Goed koeling
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
MasterDrive 1 juli 2015

be quiet! Pure Wings 2, 120mm

Lekker stil op vrij hoge rpm en koelt ook goed.

Pluspunten

  • Je kunt het bijna niet horen.
  • Mooi design
  • Goed koeling
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een be quiet! Pure Wings 2?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True