Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 28 november 2020

35 USB-sticks van 128 en 256GB - Grote verschillen in snelheden

De Sandisk Extreme Pro 128GB en 256GB maken onverbiddelijk aanspraak op onze Ultimate-awards. Zelfs drie jaar na hun introductie vegen ze nog altijd de vloer aan met de concurrentie. In vrijwel alle synthetische én praktijktests leveren ze topscores af, alleen bij het verwerken van zeer kleine bestanden worden ze nipt voorbijgestreefd door enkele concurrenten. In de praktijk zal die specifieke workload maar voor weinigen het gebruiksscenario zijn, waardoor vrijwel elke veeleisende gebruiker de beste koop heeft aan de Sandisk Extreme Pro’s. Lees verder »

Pluspunten

  • Zeer hoge sequentiële snelheden
  • Ook topscores in onze praktijktests

Minpunten

  • Enkele concurrenten zijn nog wat sneller bij het kopiëren van kleine bestanden
  • Voor het állerbeste betaal je nu eenmaal wat meer
Tweakers zegt: Ultimate
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
2
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
2
+3
victor1701 10 september 2018 Product gekocht

Sandisk Extreme Pro USB 3.1 128GB Zwart

Het beest onder de usb drives. Degelijke behuizing, de buitenkant is grotendeels van stevig aluminium. Lees snelheden van maximaal 420 MB/s en schrijfsnelheden van maximaal 380 MB/s via usb 3.1. Een dure usb drive maar daar krijg je wel veel voor terug.

Pluspunten

  • Hoge opslag 128 GB
  • Hoge lees snelheid van 420 MB/s via USB 3.1
  • Hoge schrijfsnelheid van 380 MB/s via USB 3.1
  • Degelijke behuizing, grotendeels van aluminium
  • Secure access, kun je bestanden mee versleutelen tot 128 bit
  • Hoge lees snelheid van 332 MB/s via usb 3.0
  • Hoge schrijf snelheid van 310 MB/s via usb 3.0

Minpunten

  • Uitschuifbare usb stick
  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5

+1
neojoris 25 april 2020 Product gekocht

Sandisk Extreme Pro USB 3.1 128GB Zwart

Leuk voor overzetten van een aantal foto's of video's, om te delen met collega's, maar niet bedoeld voor Tweakers die hem met regelmaat gebruiken.

Pluspunten

  • Snelheid bij nieuw

Minpunten

  • Duurzaamheid
  • Snelheid als chips volraken
  • Garantie
  • Foutcorrectie/overprovisioning

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prestaties Score: 2
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 1

+1
playon1955 24 mei 2019 Product gekocht

Sandisk Extreme Pro USB 3.1 128GB Zwart

Let op hulpprogramma gebruiken om topsnelheid te halen.

Pluspunten

  • Opslagruimte
  • Snelheid praktijk
  • Robuuste stick

Minpunten

  • Informatie
  • snelheid onder max

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4

0
Tyrian 4 april 2018 Product gekocht

Sandisk Extreme Pro USB 3.1 256GB Zwart

Na een slechte ervaring (https://tweakers.net/productreview/181281/kingston-hyperx-savage-512gb-rood.html) met de Kinston HyperX Savage heb ik voor deze Sandisk Extreme Pro gekozen, volgens Hardware.info zou deze USB-stick moeten uitmunten in random write performance en dat doet hij ook. Hierdoor is hij prima te gebruiken als backupschijf met kleine bestandjes en met TrueCrypt. Zeer snel!

Pluspunten

  • Snelheid
  • Random writes
  • SSD-performance in een USB formaat
  • Absolute aanrader!

Minpunten

  • Uitschuifbaar, bewegend onderdeel zou kwetsbaar kunnen zijn op lange termijn
  • S.M.A.R.T. staat aan maar geeft valse meldingen

Eindoordeel

Score: 5

DoomSayerSantos 9 januari 2021 Product gekocht

Sandisk Extreme Pro USB 3.1 256GB Zwart

Ik heb deze nu een tijd en de schrijf prestaties zijn echt bagger. In het begin ging het nog goed. Maar noch geeneens half vol. En de stick heeft echt moeite met data wegschrijven. Ik zou deze aan niemand aanraden.

Pluspunten

  • geen

Minpunten

  • Schrijf-prestaties

Eindoordeel

Score: 1
Dave M. 4 december 2020 Product gekocht

Sandisk Extreme Pro USB 3.1 128GB Zwart

Zoals verwacht is hij erg snel en heb hem vooral gekocht als supersnelle pc troubleshooter. Helaas was ik verslaafd geraakt aan het in- en uitschuiven van de USB, waardoor hij zelfs nu al na 2 weken gebruik niet meer vast klikt en dus lastig een usb-poort in te krijgen is.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Bouw kwaliteit
  • Verslavende click bij in-uit schuiven

Minpunten

  • in- & uitschuif mechanisme slijt erg snel (ik krijg hem nu moeilijk een usbpoort ingeplugd)

Eindoordeel

Score: 4
Piet54321 28 november 2020 Product gekocht

Sandisk Extreme Pro USB 3.1 256GB Zwart

Echt snelle stick voor dagelijks gerbruik.

Pluspunten

  • Snelle gegevens overdracht.
  • Degelijk schuifmechaniek.

Minpunten

  • Coating van de buitenzijde is waardeloos. Slijt snel weg

Eindoordeel

Score: 5
rodebest 16 september 2020 Product gekocht

Sandisk Extreme Pro USB 3.1 128GB Zwart

Voelt aan als kwaliteit maar stelt teleur wanneer je hem echt gebruikt. Hoge snelheid voor de eerste paar gigabytes maar hoe voller de USB hoe langzamer hij wordt. De laatste ~20GB zelfs maar 40 MB/s. Voor het geld een goede USB, maar als je stabielere prestaties wilt, zoek een andere.

Pluspunten

  • Het uitschuif mechanise werkt goed en is stevig
  • Hoge snelheden voor een lage prijs
  • >128GB

Minpunten

  • Blijft niet snel bij grotere bestanden

Eindoordeel

Score: 2
W00fer 28 juli 2019 Product gekocht

Sandisk Extreme Pro USB 3.1 128GB Zwart

Prima stick met ophang oogje. Schrijfsnelheid wordt helaas niet gehaald door mij. Wordt gebruikt icm een 850 Pro 512GB SSD. Of het aan de USB 3.0 ASMedia 1042 controller ligt of aan de combinatie van PC en SSD weet ik niet. Ik haal rond de 200 mb/s write speed.

Pluspunten

  • Metaal en goed schuifmechanisme
  • Ophangoogje
  • LED is niet te fel

Minpunten

  • Wordt flink warm
  • SecureAccess software alleen via code op retail verpakking
  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sandisk Extreme Pro USB 3.1?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee