Review door de redactie

Door Sim Kranenburg - Redacteur 23 juli 2021

LG C1 oled-tv - Is groter beter?

De LG C1 is een schitterende televisie die weinig te wensen overlaat. Het toestel ziet er strak uit, laat zich prettig bedienen met de Magic Remote en heeft een zeer goede beeldkwaliteit. Er is geen ondersteuning voor HDR10+ en DTS-geluid, maar dit zijn voor de meesten geen showstoppers. Naast een schitterend beeld en een prima geluid biedt deze televisie ook een goede prijs-prestatieverhouding en de C1 is bovendien een erg goede keuze voor gamers. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
34
Score: 4
10
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0

LG OLED65C16LA Zwart

Een televisie voor mensen die meer willen en verwende ogen hebben. Mensen die de kleine dingetjes waarderen, oog voor detail hebben en van een heerlijk vloeiend beeld houden. Wil je een eyecatcher die gelijk het onderwerp van gesprek kan worden in je woonkamer, door zijn gigantische aanwezigheid? Lees de review!

Pluspunten

  • Prachtig, vloeiend beeld
  • Hoogwaardige afwerking, premium gevoel
  • Responsief besturingssysteem
  • OLED techniek
  • Pronkstuk in je woonkamer, jaloerse buren

Minpunten

  • Glossy scherm, soms glare overdag
  • Geluid valt te wensen over, apart geluidssysteem is aangeraden
  • Jaloerse buren

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 5

+2
Mday 12 april 2021 Product gekocht

LG OLED55C16LA Zwart

De LG 55C16LA heeft een een prachtige featureset in zowel soft- als hardware. Een snelle TV die alle aangesloten apparaten harmoniseert, met een uitstekend beeld en verversingssnelheid. Én meer, zoals het betere geluid, de Magic Remote en de verbeterde connectiviteit. Updated 24/6! Zie intro voor meer.

Pluspunten

  • Het beeld is fenomenaal
  • Cinema mode / Dolby Vision / Dolby Atmos
  • Bloedsnelle processor
  • Magic Remote
  • Connectiviteit

Minpunten

  • Zwaar beestje
  • Prijs ten opzichte van de CX (of andere OLEDs) - kleiner punt nu prijs is gedaald!
  • Niet een substantiële verbetering op de CX - Console ondersteuning wel beter
  • Reflectie is aanwezig bij goed verlichte kamer - na een aantal weken testen valt dit mee

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 3

+2
1975Mark30Testpanel 14 november 2021 Testpanel

LG OLED65C16LA Zwart

Fantastische TV. Ben je in de markt voor een 65 inch OLED TV welke je niet aan de muur wil hangen maar op de bijgeleverde voet wil neerzetten, dan is dit mogelijk jouw nieuwe TV!

Pluspunten

  • Fantastisch beeld
  • Scherm super dun

Minpunten

  • Minder geschikt voor aan de muur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 4

+2
Petje72 14 maart 2021 Product gekocht

LG OLED55C16LA Zwart

Super TV vooral voor gaming en films. Beeld is kanon, geluid wat minder.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Bouw is zeer solide
  • Menu besturing is vlot en uitgebreid
  • Perfect voor gaming PS5/XBX

Minpunten

  • Geluid is minder, wat "blikkerig"
  • Geen ingebouwde Chromecast

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+2
VidraTestpanel 26 augustus 2021 Testpanel

LG OLED65C16LA Zwart

De TV levert een uitstekende ‘all-in-one’ oplossing voor de veeleisende consument, waarbij online streaming, ouderwets TV kijken en games spelen allemaal mogelijk is!

Pluspunten

  • OLED 4K
  • Premium kwaliteit en features
  • HDMI 2.1 (eArc)

Minpunten

  • korte- en niet afneembare stroomkabel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 5

+2
PRoCxTestpanel 29 november 2021 Testpanel

LG OLED65C16LA Zwart

Wauw. Gewoon wauw! Dat is alles wat ik ervan kan zeggen. Deze televisie heeft alles in huis wat je kan wensen op dit moment. Naast een uitstekende beeldkwaliteit en goed geluid zitten er vele kleine features op die iedereen zal gaan waarderen. Een compleet product die integreert in je woonkamer.

Pluspunten

  • OLED (Care)
  • Ontzettend mooi beeld
  • Past goed in woonkamer
  • Afstandsbediening is superb
  • Menu's werkend snel en goed

Minpunten

  • Spannend dun scherm
  • Geluid AI voelt onprettig
  • Blauw licht filter heeft geen timer

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 5

+2
Bartje1983Testpanel 1 november 2021 Testpanel

LG OLED65C16LA Zwart

Deze 65Inch LG OLED C1 tv in de woonkamer dient echt als Eyecandy. De kleuren spatten er van af. Als je visite hebt, zou ik aanraden om hem uit te zetten want het leid erg af.

Pluspunten

  • WebOS voelt vloeiend, en haalt info uit verschillende apps en toont deze in het hoofdscherm.
  • Algemene afwerking is erg hoog
  • Beeldkwaliteit is subliem
  • HDMI 2.1
  • Homekit ondersteuning

Minpunten

  • Glossy scherm
  • Geluid komt niet tot zijn recht vanuit de TV
  • HDMI aansluiting is netter op andere plek.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 4

+1
Undertaker2 26 maart 2022 Product gekocht

LG OLED48C16LA Zwart

Zeer goede beeldkwaliteit met de beste responstijden (input lag) die je krijgen kan. Zwart is ook echt zwart. Maximale helderheid beperkt ten opzichte van QLED en het scherm heeft ABL (Automatic Brightness Limiter), maar die is gelukkig te omzeilen en ASBL is optioneel uit te schalen.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Zwart = Zwart
  • Beste responstijden
  • Prijs t.o.v C2
  • VRR en Gsync

Minpunten

  • Automatic Brightness Limiter (ABL)
  • Automatic Static Brightness Limiter (ASBL)
  • Helderheid voldoende, maar minder dan QLED
  • Glossy scherm / reflecties

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+1
P_isingTestpanel 30 augustus 2021 Testpanel

LG OLED65C16LA Zwart

De LG OLED65C16LA is een strak vormgegeven TV met een uitstekende beeldkwaliteit, mogelijkheden tot connecten met smarthome en draait op goede hardware en software. Geluid valt tegen voor deze prijsklasse, ook reflecteert het scherm erg in een omgeving met zonlicht.

Pluspunten

  • Design
  • Beeldkwaliteit
  • 120HZ
  • Systeem snelheid

Minpunten

  • Reflectie
  • Gewicht
  • Prijs
  • Geluid

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+1
MadMax12 6 januari 2022 Product gekocht

LG OLED48C16LA Zwart

Nadat onze 13 jaar oude Philips LCD het begeven heeft de keuze gemaakt voor een OLED van LG. Veel afwegingen gemaakt met andere merken, QLED en OLED toch blij met de keuze voor de LG. Super beeld en voor een platte tv erg goed geluid, beter dan onze oude.

Pluspunten

  • 48" is een mooie maat(voor ons)
  • Kleuren
  • Contrast
  • Geluid
  • Smalle randen
  • Mooie poot

Minpunten

  • Reflectie van het glas
  • Geluid kan beter met (externe) hulp

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 4

+1
NatrixzTestpanel 6 december 2021 Testpanel

LG OLED65C16LA Zwart

Dunne tv met een uitstekende beeldweergave. Misstaat wat mij betreft niet in de woonkamer, ook zonder input geeft de TV een mooi schilderij weer als beed.

Pluspunten

  • Zeer dun scherm
  • Uitgebreide Featureset
  • Uitstekende Beeldweergave

Minpunten

  • Scherm is lastig vast te houden bij plaatsing

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

+1
ThomasGouv 12 november 2021 Product gekocht

LG OLED65C16LA Zwart

mijn algemene beoordeling: geweldige TV met een hoop toeters en bellen maar ook de mogelijkheid om het lekker simpel te houden. Met een momenteel actief update beleid zodat kleine irritaties uit de software gehaald worden.

Pluspunten

  • beeld voor overdag
  • goed werkende afstand bediening met pointer
  • Zeer mooi groot beeld

Minpunten

  • niet werkende google assistent
  • tv onthoud waar je mee bezig was
  • nog een oude kijk op tv kijken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 5

+1
izzet3838Testpanel 30 augustus 2021 Testpanel

LG OLED65C16LA Zwart

De LG OLED C1 is een van de beste TV's op de markt en biedt een geweldige beeldkwaliteit voor de premium prijs. In mijn review maak ik ook vergelijkingen met mijn 2 jaar ouder model en deel ik ook mijn ervaringen daarover.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • design
  • thinq app
  • quasi alle features

Minpunten

  • hoge prijs
  • weinig verbetering in de laatste jaren
  • nieuw homescreen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 4

+1
adamnemeth0Testpanel 26 augustus 2021 Testpanel

LG OLED65C16LA Zwart

Een tv met veel functies voor de prijs. Hij biedt een uitstekende game ervaring evenals een geweldige bioscoop ervaring.

Pluspunten

  • Magic Remote
  • 4K 120Hz
  • Fenomenaal contrast en kleuren
  • Snell menubesturing

Minpunten

  • Geen Displayport
  • Geen DTS-geluid

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 3

0
Smiegel79Testpanel 28 november 2021 Testpanel

LG OLED65C16LA Zwart

Een tv met een prachtig beeld; zeer goed contrast, goede kleuren, scherp beeld en de maximale helderheid is meer dan genoeg. Jammer van de aansluitingen naar achteren.

Pluspunten

  • zeer goed contrast
  • mooie kleuren
  • goede maximale helderheid
  • 4x HDMI 2.1
  • tv reageert vlot

Minpunten

  • belangrijke aansluitingen aan de achterzijde
  • niet vlak tegen de muur te plaatsen
  • spiegelend scherm
  • vast netsnoer met dikke stekker
  • 1e 10 sec reageert de tv nog niet

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 4

0
KWOAD 13 september 2021 Product gekocht

LG OLED55C16LA Zwart

Bij Plasmavisie heb ik een OLEDC55C11LB besteld. Technisch gezien heb ik geen verschil kunnen vinden met de OLED55C16LA. Wel is deze een stuk goedkoper.

Pluspunten

  • Prachtige OLED-TV
  • Goede ondersteuning apps

Minpunten

  • Nieuwe WebOS is niet fijn

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

0
dvdrstore 7 augustus 2021 Product gekocht

LG OLED48C16LA Zwart

Beeld erg mooi en scherp Mediaplayer geen DTS Klantenservice LG slecht

Pluspunten

  • Mooi beeld

Minpunten

  • Geen DTS geluid
  • Slechte Klantenservice

Eindoordeel

Score: 3

Dikki_dik 4 mei 2022 Product gekocht

LG OLED48C16LA Zwart

Duidelijke verbetering t.o.v. mijn oude LG C7. Je ziet dat kleuren meer verzadigd zijn en HDR wat meer van het scherm spat. Verder merk ik nu bijna geen artefacten meer bij snel bewegende beelden op bewegende achtergronden bij films. Ook is de lag die ik ervaarde met gamen nu verdwenen.

Pluspunten

  • Hoge reactiesnelheid
  • Vrijwel geen artefacten
  • Mooie kleuren
  • Verbetering van HDR
  • Apps

Minpunten

  • HDR had misschien nog feller gemogen.
  • ‘Maar’ 4 HDMI poorten

Eindoordeel

Score: 5
UraniumBullet 20 april 2022 Product gekocht

LG OLED48C16LA Zwart

Ik heb hiervoor nog nooit kunnen genieten van de wonderen die een OLED tv kunnen bieden, maar eerlijk gezegd nu wil ik helemaal niet meer terug. Dit is toch wel DE tv als je je ogen eens wilt verwennen, of als je een nieuwe console hebt kunnen krijgen.

Pluspunten

  • Hoge Kwaliteit
  • HDMI 2.1
  • ALLM en VRR
  • Mooie diepe kleuren

Minpunten

  • Niet de zuinigste tv op de markt

Eindoordeel

Score: 5
Peuxe 15 april 2022 Product gekocht

LG OLED48C16LA Zwart

Helemaal up - to date televisie, prachtig scherp beeld met als grote voordeel t.o.v. de vorige Philips de kijkhoek. Geen ambi light meer wat door mijn huisgenoten minder gemist wordt dan door mij. Werkende apps zoals Apple play. Netflix zijn handig, daarvoor gebruikte ik een chromacast maar dit is handiger.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Geluid

Minpunten

  • Geen scart aansluiting meer (DVD speler)

Eindoordeel

Score: 5
kobus1960 6 april 2022 Product gekocht

LG OLED55C16LA Zwart

Deze LG bij Electroplace Rotterdam opgehaald na prijsinfo per telefoon. Voordelige aanbieding, netjes geholpen, veel info en hulp bij inladen. Top TV, makkelijk te installeren voor iemand met geen smart tv ervaring. Niet voor niets een Tweakers award! Kom van Sony 46 FHD LCD.

Pluspunten

  • Fantastisch beeld
  • Schitterende afwerking
  • Makkelijke interface Web OS
  • Zeer snel
  • Enorm veel instellingen mogelijk
  • Net geluid

Minpunten

  • Unboxen niet eenvoudig, min 2 personen
  • Verder nog geen nadeel ondervonden.

Eindoordeel

Score: 5
Arnoldroy 16 maart 2022 Product gekocht

LG OLED55C16LA Zwart

Nog geen seconde spijt gehad. Superservice van Kameraad express. Prijs/kwaliteit is dit top! Geweldig beeld en ook het geluid is meer dan behoorlijk. Danig dat ik vooralsnog geen sound bar installeerde.

Pluspunten

  • Beeld
  • Geluid
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Zelf te monteren

Eindoordeel

Score: 5
Torkoe 1 februari 2022 Product gekocht

LG OLED77C16LA Zwart

Laatst de tv besteld bij kamera express. Super tevreden met de service en levering. Tv is een genot voor het ook en eenmaal een 77 inc dan wil je nooit meer kleiner. Uitstekend met de ps5 dit is gewoon de beste gaming tv die er is tot nu toe.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Gaming features
  • Practige dolby vision

Minpunten

  • Lage poot

Eindoordeel

Score: 5
noda32 20 januari 2022 Product gekocht

LG OLED55C16LA Zwart

Fantastisch beeld, prima geluid.. helaas geen Google home connectivity. Het geluid is boven verwachting gezien alle negatieve reviews. Meer dan hard en zuiver genoeg voor in een appartement (buren etc.). Maar dat Google assistent niet werkt verbaast mij wel. Lampen reflecteren erg dus die moeten wel even uit.

Pluspunten

  • Super mooi beeld
  • Zwart is zwart!
  • Prima geluid

Minpunten

  • Spiegelt verlichting etc.

Eindoordeel

Score: 5
Quinten2005 12 januari 2022 Product gekocht

LG OLED65C16LA Zwart

Gave TV mooi beeld en OLED maakt het helemaal af

Pluspunten

  • OLED

Minpunten

  • Geen HDR 10

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG C1?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee