Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Laatste artikelen en video's

Nieuws - Autoriteit Persoonsgegevens krijgt extra geld voor handhaving van AVG

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt 3,4 miljoen euro extra van de overheid. Daarmee kan de privacytoezichthouder zich het komende jaar beter richten op handhaving van de AVG, de Europese privacywet.

56  7.906 views woensdag

Nieuws - Autoriteit Persoonsgegevens ontving 20.000 privacyklachten sinds AVG

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in het eerste jaar na invoering van de AVG bijna 20.000 klachten ontvangen over privacyschendingen. De privacywaakhond ontving daarnaast in de eerste vijf maanden van 2019 bijna 8.000 meldingen over datalekken.

19  7.799 views 24 mei

Nieuws - Criminelen downloaden 117.000 cv's van UWV via werkgeversaccount - update

Ruim 117.000 cv's zijn onrechtmatig gedownload van het netwerk van het UWV. Dat gebeurde via een gehackt account van een werkgever, meldt het UWV op zijn website. De instantie heeft inmiddels aangifte gedaan en slachtoffers gewaarschuwd.

239  37.579 views 3 mei

Nieuws - Toezichthouder heeft nog geen opt-out-register voor wifitracking ontvangen

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nog geen verzoek van een branchevereniging ontvangen om een opt-out-register voor wifitracking te keuren. Dat had al moeten gebeuren. Met dit register moeten burgers zich uiteindelijk kunnen uitschrijven voor tellingen via wifitracking.

87  13.791 views 29 apr

Nieuws - Curatoren verkopen geregeld klantgegevens zonder toestemming na faillissement

Curatoren verkopen na bedrijfsfaillissementen geregeld klantgegevens door, waaronder die van failliete webwinkels. Volgens de privacywetgeving moeten klanten daar toestemming voor geven, maar daar wordt vaak niet om gevraagd. Curatoren negeren de privacywet soms helemaal.

130  15.717 views 17 apr

Nieuws - Medewerkers Menzis hadden onterecht toegang tot medische dossiers

Medewerkers van de Nederlandse verzekeraar Menzis hadden tot vorig jaar toegang tot medische dossiers terwijl dat niet mocht. Dat heeft de Autoriteit Persoonsgegevens vastgesteld. De AP stelde geen misbruik vast van die toegang.

106  13.238 views 4 apr

Karmaranglijst

Toon: Overall

  1. 1.CAPSLOCK2000 2.100
  2. 2.WhatsappHack 1.000
  3. 3.CivLord 900
  4. 4.WillySis 900
  5. 5.freaxje 900


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Consoles

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True