Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score 3.9615384615385 van 5 sterren
5 van 5 sterren
17
4 van 5 sterren
2
3 van 5 sterren
1
2 van 5 sterren
1
1 van 5 sterren
5
+2
djwice 27 juni 2020 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 512GB

Ik raad dit product aan; Hij is sneller dan alle drives in de Tweakers SSD Best Buy Guide van maart 2020 en ook nog eens heel goed geprijsd.
Lees mijn volledige review om de vergelijking te zien met de NVMe-drives uit die test.

Pluspunten

  • sneller dan alle geteste NVMe drives in Best Buy Guide maart 2020
  • goedkoop
  • zuinig

Minpunten

  • IOPS 4K lezen langzamer dan opgegeven (nog steeds beste)

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

+2
BarryS 9 juni 2019 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 1TB

De performance is boven verwachting, blijft ook heel koel. Ik heb hem onder de heatspreader van mijn moederboord zitten en max temp waar ik de SSD tot nu toe op gespot heb is 49 graden. Regulier gebruik tussen de 31 en 41 graden, veel koeler dan de Samsung M2 SSD's.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Werkt probleemloos
  • Max temp 49 graden
  • Zeer betaalbaar

Minpunten

  • Bijgeleverde Acronis True Image software verlaagd performance wanneer deze geïnstalleerd staat

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

+1
binbero 12 oktober 2019 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 2TB

snelle ssd voor die prijs.
snelheid die de site geeft. 3500 lezen 3000 schijven
Heb ik nog niet gehaald.
2900 lezen 2700 schijven.
met programma AS SSD Benchmark.
Misschien met een ander program dat die het dan wel haalt.
Ik heb er 2 gekocht.

Pluspunten

  • prijs

Minpunten

  • koel strip doet weinig scheelt 2 graden

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)

+1
zuipman 16 december 2019 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 1TB

Prima M2 SSD, erg snel maar niet duur. Wordt met kleine heatsink geleverd maar zelf niet gebruikt omdat het MB al een geïntegreerde heatsink had.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs-kwaliteit

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

+1
rajackar 21 november 2019 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 2TB

Heb deze drive een paar dagen in gebruik en hij bevalt uitstekend.
Hij haalt netjes de aangegeven snelheden van 3500 lezen en 2900 schrijven. In de praktijk zijn de IOPS vaak de bottleneck bij dagelijks gebruik en ook hier presteert de drive prima.
Zeker voor deze prijs een echte aanrader.

Pluspunten

  • snel
  • gunstige prijs
  • haalt de geadverteerde snelheden

Minpunten

  • meegeleverde "heatsink" is meer een soort alu sticker.

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

+1
MrMarcie 1 januari 2019 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 256GB

Gekocht voor backup pc en dual boot (Windows 10 Pro / Fedora 29). Werkt direct en erg snel en koel. Vergeleken met mijn EVO 970 - in mijn werkpc - vergelijkbare ervaring alleen veel koeler.

Pluspunten

  • Snel
  • Geen ruimte en kabels
  • Inclusief simpel plak heatsinkje
  • Goedkoper dan de 'bekende' merken
  • Blijft relatief koel

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

0
Rolo1977 22 juni 2020 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 512GB

Wat ben ik blij verrast met deze aankoop!
Ik ben echt een aanhanger van de Samsung SSD's maar met een upgrade die ik recent heb gedaan wil ik toch een grotere capaciteit M.2 drive.

Pluspunten

  • Prijs per GB
  • Snel
  • No bells and whistles

Minpunten

  • Geen extra bevestiging-schroef meegeleverd. Maar dat zit er bij concurrenten ook niet.

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

Ecke 29 november 2022 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 2TB

Ik heb de XPG SX8200 in 2021 gekocht. Met veel plezier gebruikt. Met black friday een upgrade gekocht naar PCI-e 4.0. Omdat ik de nieuwe disk in mijn m2.1 slot wilde heb ik de XPG verplaatst naar M2.2 helaas vond de schijf dat niet zo leuk en is hij gecrasht.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • Levensduur

Eindoordeel

2 van 5 sterren (Slecht)
bcwtje 2 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

XPG SX8200 Pro 256GB

Zijn verschillende varianten van deze drives. Tijdens launch stoppen ze de beste componenten erin zodat er lekker veel positieve reviews komen. Na de review periode stoppen ze er slechtere onderdelen in om kosten te besparen. Hierdoor worden prestaties minder. Is gewoon straight up oplichting.

Pluspunten

  • Prijs?

Minpunten

  • Huidige modellen anders dan op release
  • Slechtere prestaties dan reviews op internet
  • Consument onvriendelijke bedrijfsvoering

Eindoordeel

1 van 5 sterren (Waardeloos)
bcwtje 2 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

XPG SX8200 Pro 512GB

Zijn verschillende varianten van deze drives. Tijdens launch stoppen ze de beste componenten erin zodat er lekker veel positieve reviews komen. Na de review periode stoppen ze er slechtere onderdelen in om kosten te besparen. Hierdoor worden prestaties minder. Is gewoon straight up oplichting.

Pluspunten

  • Prijs?

Minpunten

  • Huidige modellen anders dan op release
  • Slechtere prestaties dan reviews op internet
  • Consument onvriendelijke bedrijfsvoering

Eindoordeel

1 van 5 sterren (Waardeloos)
bcwtje 2 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

XPG SX8200 Pro 1TB

Zijn verschillende varianten van deze drives. Tijdens launch stoppen ze de beste componenten erin zodat er lekker veel positieve reviews komen. Na de review periode stoppen ze er slechtere onderdelen in om kosten te besparen. Hierdoor worden prestaties minder. Is gewoon straight up oplichting.

Pluspunten

  • Prijs?

Minpunten

  • Huidige modellen anders dan op release
  • Slechtere prestaties dan reviews op internet
  • Consument onvriendelijke bedrijfsvoering

Eindoordeel

1 van 5 sterren (Waardeloos)
bcwtje 2 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

XPG SX8200 Pro 2TB

Zijn verschillende varianten van deze drives. Tijdens launch stoppen ze de beste componenten erin zodat er lekker veel positieve reviews komen. Na de review periode stoppen ze er slechtere onderdelen in om kosten te besparen. Hierdoor worden prestaties minder. Is gewoon straight up oplichting.

Pluspunten

  • Prijs?

Minpunten

  • Huidige modellen anders dan op release
  • Slechtere prestaties dan reviews op internet
  • Consument onvriendelijke bedrijfsvoering

Eindoordeel

1 van 5 sterren (Waardeloos)
gr0bi 10 april 2021 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 512GB

Sneller dan de aanraders in een aantal best buy guides. Fijne nmve drive voor een scherpe prijs. Precies passend in mijn straatje.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Incl heatsinkjd

Minpunten

  • Er zijn nog snellere

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
GillisB 12 februari 2021 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 2TB

Perfect en snel. Heb er twee gekocht. In mijn Lenovo Yoga 910 (van al enkele jaren oud) haalt hij 3400/3060 als snelheid. En in mijn vaste computer als gameschijf 3510/3214.Het koelplaatje is niet veel meer dan een alu plaatje met logo. Let op, deze SSD heeft chips langs beide zijden.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs
  • Garantie/TBW

Minpunten

  • Lage kwaliteit koelplaat

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
XeroFox 17 november 2020 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 2TB

Let op; Adata heeft bij sommige versies de controller gewisseld naar een langzamer model. Gelukkig de SM2262EN versie gekregen, mocht het de SM2262G betreffen dan zou ik deze retourneren. Slechte zaak dat ze dit zonder duidelijk te vermelden doen.
SSD is super snel met de SM2262EN controller. 3000+/3000+ Read/Write.

Pluspunten

  • Snelle SSD 3000/3000
  • Prijs

Minpunten

  • Sommige hebben de tragere SM2262G controller

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)
enchion 31 oktober 2020 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

XPG SX8200 Pro 2TB

Het schijnt dat niet al deze drives hetzelfde zijn.

https://www.tomshardware.com/news/adata-xpg-sx8200-pro-controller-change

Pluspunten

  • Veel Opslaggrootte

Minpunten

  • Potentieel gelogen over snelheid

Eindoordeel

1 van 5 sterren (Waardeloos)
V-rg 14 oktober 2020 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 2TB

Ik heb deze M.2 gekocht toen het in de aanbieding was voor 228 euro. De keuze is op deze gevallen vanwege de prijs en de goede reviews die deze kreeg. Ik gebruik deze SSD eigenlijk puur voor games en dat is ook de sterkste punt.

Pluspunten

  • Prijs
  • Prestaties

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
FatalError 11 oktober 2020 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 2TB

Dat deze serie SSDs niet populairder is... Je krijgt echt heel veel waar voor je geld. Hij is goedkoper dan de meeste QLC SSDs en sneller dan de meeste TLC SSDs in dezelfde klasse.

Pluspunten

  • capaciteit
  • prijs
  • snelheid
  • TLC

Minpunten

  • geen firmware updates
  • maar misschien ook niet nodig

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Jaap JongbleedNewbie 2 oktober 2020 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 512GB

Ondergewaardeerd snelheidsmonstertje. Laag energieverbruik tav laptop. Maar voor desktop 970 Evo sneller maar meer energieverbruik. De 256GB variant komt snelheid tekort tav write speed en sustained write speed..Op mn laptopje was de snelheid stukje lager dan in de desktop gemeten via userbenchmark.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijsgunstig
  • Relatief koel

Minpunten

  • Kan nog sneller

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Achterdeurtje 21 juni 2020 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 512GB

Snelle ssd voor scherpe prijs

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs

Minpunten

  • Lastig uit de verpakking te krijgen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Ronnie63 23 mei 2020 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 512GB

Uitstekende SSD makkelijk te installeren XPG-koellichaam.werkt ook goed duidelijk merkbaar. ik heb niet de software gebruik van Adata,Gebruik een gratis clone software werkt veel beter.Met de snelheid zit je ook goed,.leeg getest Lezen 3.330MB/s Schrijven 2.300MB/s maar met Windows er op wel iets minder maar ruim voldoende.

Pluspunten

  • snelheid ruim voldoende
  • Met koel strip koeling merkbaar beter
  • direct zichtbaar in Windows
  • Plug en Play

Minpunten

  • nog niet

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Thimpy 3 november 2019 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 512GB

Mooi product! Eerst zat ik te twijfelen gezien ik reviews las over ADATA software, alleen is dit ding bijna "plug 'n play". Ik heb absoluut geen spijt van het aanschaffen van dit product

Pluspunten

  • Snelheden
  • Prijs
  • Heatsink meegeleverd
  • Geen software nodig

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Anthon 29 augustus 2019 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 1TB

prima drive, super snel, ik ben heel tevreden na te upgraden van een normale sata ssd.

Pluspunten

  • super snel
  • neemt geen ruimte in.

Minpunten

  • is er niet.

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Davidson 27 augustus 2019 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 1TB

Na advies deze besteld. Adata was niet het eerste merk wat in mij opkwam, maar ben tot nu toe zeker tevreden over de prestaties! Vergelijkbaar met een Samsung 970 Pro voor de helft van de prijs is zeker netjes te noemen.

Pluspunten

  • Goede prijs-kwaliteit
  • Meegeleverde heatsink
  • Software voor optimalisatie en onderhoud

Minpunten

  • Nog geen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
PutvogelNewbie 18 juli 2019 Product gekocht

XPG SX8200 Pro 512GB

2 gekocht, werken prima :-)

Pluspunten

  • goedkoop en snel

Minpunten

  • geen minpunten nog

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een XPG SX8200 Pro?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee