Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 30 juli 2021

Budget M.2-ssd's: veel voor weinig

De relatief lage prijs van de WD Blue SN550 in 1TB-uitvoering maakt de drive, samen met de prima prestaties, tot een uitstekende keus in het midrange-segment. Zijn grotere broertje van 2TB scoort vergelijkbaar, maar is wel iets duurder, maar nog steeds een goede keus, zeker omdat concurrenten als Kingston en Samsung het daar met de 980 en A2000-serie laten afweten. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
5
Score: 4
4
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
0
+1
marc64 29 maart 2020 Product gekocht

WD Blue SN550 1TB (WDS100T2B0C)

Een WDSN550 1 tb NVMe TLC ssd voor deze prijs, kan je moeilijk laten liggen.

Pluspunten

  • Snelle nvme TLC SSD
  • Goedkoop
  • Klein

Minpunten

  • nog niet

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

gr0bi 17 november 2021 Product gekregen

WD Blue SN550 2TB (WDS200T2B0C)

Prima prijs prestatie verhouding. Niet de snelste van het stel maar prima als 2de schijf voor games :D

Pluspunten

  • Goede prijs/prestatie
  • Relatief goedkoop
  • Perfect als tweede schijf

Minpunten

  • Blauw is niet de meest gangbare kleur

Eindoordeel

Score: 4
junction00 30 september 2021 Product gekocht

WD Blue SN550 1TB (WDS100T2B0C)

WD heeft stilletjes de snelle NAND memory chip vervangen door een langzamere. De oude versie was sneller, de nieuwe is langzamer. Probeer nog een oude versie te vinden. Zie: https://www.tomshardware.com/news/wd-blue-sn550-ssd-performance-cut-in-half-slc-runs-out (Hij is z'n huidige prijs niet meer waard. In dollars is de prijs al flink gedaald in Euro's nog niet.)

Pluspunten

  • De oude versie was goed

Minpunten

  • Langzamer NAND mem op nieuwe modellen

Eindoordeel

Score: 2
junction00 30 september 2021 Product gekocht

WD Blue SN550 500GB (WDS500G2B0C)

WD heeft stilletjes de snelle NAND memory chip vervangen door een langzamere. De oude versie was dus sneller, de nieuwe is langzamer. Probeer nog een oude versie te vinden. Zie: https://www.tomshardware.com/news/wd-blue-sn550-ssd-performance-cut-in-half-slc-runs-out

Pluspunten

  • De oude versie was goed

Minpunten

  • Langzamer NAND mem op nieuwe modellen

Eindoordeel

Score: 2
RumaNoV 26 augustus 2021 Product gekocht

WD Blue SN550 1TB (WDS100T2B0C)

Ik was op zoek naar een M2 SSD met een goed evenwicht tussen snelheid en kostprijs per gigabyte. Helaas na 1 jaar reeds defect, gelukkig de gegevens wel kunnen redden. De MRA procedure bij WD is niet van de vlotste helaas: 1 maand wachten op een vervangexemplaar.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Defect na 1 jaar, MRA afhandeling heeft 1 maand geduurd

Eindoordeel

Score: 3
Mideaa 6 augustus 2021 Product gekocht

WD Blue SN550 1TB (WDS100T2B0C)

Werkt gewoon top!

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
TrasGraMogr 17 mei 2021 Product gekocht

WD Blue SN550 1TB (WDS100T2B0C)

Snelle NVMe voor een goede prijs. Heel makkelijk te installeren en werkt meteen. Ik heb hem bijna een maand en heb er nog niks negatiefs over te zeggen. {Gebruikt in combinatie met Gigabyte Aorus Elite AX V2 moederbord.}

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • Nog niks

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
florisp 3 mei 2021 Product gekocht

WD Blue SN550 500GB (WDS500G2B0C)

Dit gebruik ik in mijn game computer. Hij is erg snel en doet het gewoon goed. De prijs is ook wel normaal voor deze snelheid en soort SSD. Ik raad dit aan als je een niet al te dure SSD wilt maar wel een snelle.

Pluspunten

  • goede kwaliteit
  • snel
  • prijs kwaliteit

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 4
TellurousPoppy 23 april 2021 Product gekocht

WD Blue SN550 500GB (WDS500G2B0C)

Mijn primaire schijf een Samsung 840 SSD van 250GB afgelopen zomer hiermee vervangen i.c.m. PCI M2 kaart, en erg tevreden. Merkbaar sneller en nog geen enkel probleem gehad.

Pluspunten

  • Betrouwbaar
  • Sneller dan SATA

Minpunten

  • Nog geen

Eindoordeel

Score: 4
phubert 6 juni 2020 Product gekocht

WD Blue SN550 1TB (WDS100T2B0C)

Gekocht voor externe behuizing om aan te sluiten op een USB-C/Thunderbolt3 vd computer. Snelheid is goed, haal op USB-C 950mb/s. Werkt ook met USB 3.0 echter met lagere snelheden (450mb/s). De SSD wordt wel snel behoorlijk warm tijdens gebruik. Duurzaamheid/kwaliteit/levensduur onbekend na 2 weken gebruik.

Pluspunten

  • Prijs/snelheid
  • NVMe
  • Herkenning Windows/Mac/Linux
  • Blijft relatief koel met lezen
  • Vloeiend werken.

Minpunten

  • Geen externe software/utilities beschikbaar (zoals bijvoorbeeld bij Samsung)

Eindoordeel

Score: 5
Akelake 17 april 2020 Product gekocht

WD Blue SN550 1TB (WDS100T2B0C)

Zeer fijne storage optie voor je pc: erg snel en makkelijk te installeren op je moederbord. 1TB en neemt amper ruimte in. Blauwe kleur valt echter wel op. Voor mid range pc kan je misschien een goedkopere kopen, en geld aan iets beters uitgeven. DRAM-less

Pluspunten

  • snel
  • klein

Minpunten

  • blauwe kleur
  • geen DRAM

Eindoordeel

Score: 4
RobbieT 22 maart 2020 Product gekocht

WD Blue SN550 1TB (WDS100T2B0C)

Snelle en goedkope NVMe TLC ssd. Ik wilde persé een TLC ssd hebben in plaats van een QLC ssd. Na 6 maanden gebruikt defect, niet meer beschrijfbaar, Windows geeft hardwarefout. Dus retour richting Western Digital.

Pluspunten

  • Snel
  • Goedkoop
  • TLC ipv QLC

Minpunten

  • geen DRAM
  • Na 6 maanden defect

Eindoordeel

Score: 3
PaulJanssen24 17 januari 2020 Product gekocht

WD Blue SN550 1TB (WDS100T2B0C)

Uitstekende prijs/kwaliteit voor een m.2 nvme SSD. Zeer tevreden mee!

Pluspunten

  • Compact
  • Snel

Minpunten

  • Blauwe kleur valt op zonder M.2-shield

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een WD Blue SN550 (WDSxxx2B0C)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True