Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 22 oktober 2015

Samsung 950 Pro-ssd: nvme voor de massa?

Samsung heeft met de 950 Pro een extreem snelle solid state drive met nvme- in plaats van standaard sata-protocol gebouwd. De prestaties zijn stukken beter dan welke ssd tot dusver dan ook. We liepen tijdens het testen wel tegen problemen aan die volgens Samsung aan warmte-ontwikkeling ligt. Door Samsungs bètadriver te gebruiken kunnen de prestaties soms tegengehouden worden om beschadiging door warmte te voorkomen. Los daarvan is de 950 Pro een doorbraak op zowel prijs, techniek en snelheid. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
13
Score: 4
6
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
KatWeasl 29 januari 2020 Product gekocht

Samsung 950 Pro 512GB

Dual boot dus ook bootable op oudere moederborden. Snel, met stabiele prestaties!

Pluspunten

  • Dual boot (ahci protocol ondersteund)
  • Snel, ook op pcie 2.0
  • Trim
  • 512mb Cache
  • TLC

Minpunten

  • Nog steeds duur
  • 512 gb versie is mondjesmaat te koop
  • Correcte installatie op LGA 775 is even uitzoeken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

JJCP Trading 20 juni 2018 Product gekocht

Samsung 950 Pro 512GB

Prima nvme ssd, snel, en betrouwbaar. word wel vrij warm. ook zijn er inmiddels snellere nvme drives beschkbaar. op zich een prima koop.

Pluspunten

  • zeer snel
  • goed
  • relatief goedkoop

Minpunten

  • word warm

Eindoordeel

Score: 5
svenman2 10 maart 2017

Samsung 950 Pro 256GB

een Uitestekende M.2 SSD. Nog wel beetje duur

Pluspunten

  • Betrouwbaar
  • Snel
  • Klein neemt geen ruimte in beslag

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 4
Gegius 6 maart 2017

Samsung 950 Pro 256GB

Prima SSD, nog altijd wel aan de prijs.

Pluspunten

  • Snel
  • Betrouwbaar
  • M.2
  • Klein

Minpunten

  • Erg duur

Eindoordeel

Score: 4
Mark0026 26 december 2016

Samsung 950 Pro 256GB

Prima product, alleen wat duur vergeleken met de nieuwe serie die ook nog sneller is (960 evo)

Pluspunten

  • snel
  • m.2, dus sata over

Minpunten

  • duurder
  • langzamer

Eindoordeel

Score: 3
bistop1212 16 december 2016

Samsung 950 Pro 256GB

Altijd al grote fan geweest van de "SSD" van Samsung. Daarom toen ik een M.2 kreeg gelijk de 950 gekocht. In de standaard taken merk ik de snelheid niet echt in vergelijk tot de 850 maar bij zwaardere taken waar veel lees snelheid nodig is, is dit goed merkbaar.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Kleiner dan ik verwacht had (eerste M.2)
  • Gaat direct op je moederbord

Minpunten

  • Heb je dit echt nodig?
  • Kan er een ei op bakken (probeer maar niet)
  • Eigenlijk geen

Eindoordeel

Score: 5
Singels 3 november 2016

Samsung 950 Pro 512GB

Zoooo snel :D

Pluspunten

  • Super snel

Minpunten

  • Word warm, zorg voor goede airflow

Eindoordeel

Score: 5
TepOneA 21 oktober 2016

Samsung 950 Pro 512GB

Ik heb deze kaart nu ongeveer 7 maanden in gebruik. Geen problemen mee gehad. Echt verschil met een gewone ssd heb ik niet gemerkt, maar ik heb ze dan ook niet langs elkaar gezet om te vergelijken.

Pluspunten

  • Snel
  • Klein
  • Licht
  • Leuk om te kunnen zeggen dat je een NVME ssd hebt

Minpunten

  • Relatief duur (tja...)

Eindoordeel

Score: 5
gamerboy 11 augustus 2016

Samsung 950 Pro 256GB

Enorm snelle schijf. een stukje technologie wat echt verbluffend is van Samsung. ik gebruik dit als me bootschijf en start op in 2 seconden. enorm blij mee en op de prijs na een echte aanrader.

Pluspunten

  • goeie kwaliteit
  • enorm snel
  • betrouwbaar
  • goeie technologie

Minpunten

  • prijs
  • moet M.2 hebben

Eindoordeel

Score: 4
Dylaaan 4 augustus 2016

Samsung 950 Pro 512GB

Als je een M.2 SSD kan gebruiken is het zeer zeker aan te raden. De prijs is alleen wat duur. Hij is wel wat aan de warme kant in idle maar als ie bezig is word ie niet veel warmer.

Pluspunten

  • Snel
  • Klein

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 4
maikelhennipman 18 juli 2016

Samsung 950 Pro 256GB

Erg blij met deze aankoop. Is veel sneller dan de standaard SATA ssd's en veel kleiner. Ik draai nu windows 10 met adobe software en alles start binnen 5 seconden op. Geniaal dus. Ik raad wel aan de 512gb versie te kopen. net iets meer space to be safe.

Pluspunten

  • Erg klein
  • Heel erg snel
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • nog niet tegengekomen

Eindoordeel

Score: 5
nl0jdb 24 april 2016

Samsung 950 Pro 256GB

Deze M.2 SSD in mijn HP Prodesk 600 mini gebouwd voor het draaien van enkele vm's nog nooit zo een goede performance gehad overduidelijk sneller dan een SATA SSD.

Pluspunten

  • Snelheid

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Ikkerens 13 april 2016

Samsung 950 Pro 512GB

Ik heb deze SSD gekocht als vervanging voor mijn SM951. Ten opzichte van normale SATA SSD's is er in normaal gebruik een redelijk significante boost in performance. Bij het verplaatsen van veel/grote bestanden, schijnt deze SSD pas echt.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi (zwart pas bij mijn mobo)

Minpunten

  • M.2 werkt niet overal even goed

Eindoordeel

Score: 5
Abbu-kun 12 april 2016

Samsung 950 Pro 512GB

Het was even zoeken naar de juiste BIOS instellingen maar met dit ding als primary boot device start me systeem binnen 5 seconden na de powerknop indrukken volledig op.

Pluspunten

  • Zeer hoge bus snelheid

Minpunten

  • Werkt niet even goed als SATA SSDs met exotische bios instellingen

Eindoordeel

Score: 4
Snowwie 9 april 2016

Samsung 950 Pro 512GB

Klein, snel, makkelijk te installeren en geen kabels nodig. De ssd kan daarentegen wel wat warm worden bij te zware belasting, dus een goede airflow in je kast is aanbevolen. update: 24-10-2016: SSD werkt nog steeds naar behoren. (half jaar in bezit nu).

Pluspunten

  • Zeer snelle lees -en schrijfsnelheden
  • Klein
  • Kabelloos
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Compatible met Asus X99-A
  • Werkt zonder drivers
  • Drivers beschikbaar op website Samsung

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Boost9898 14 februari 2016

Samsung 950 Pro 256GB

Een super SSD, in het begin wat problemen met de performance maar na een driver update draaide het als een zonnetje. De installatie van Windows op de SSD was ook geen probleem. De kleur van de SSD is leuk meegenomen. Gewoon een topper!

Pluspunten

  • Extreem snel
  • Plug and play
  • Samsung kwaliteit
  • Ziet er ook nog leuk uit

Minpunten

  • Voor sommige taken een overkill

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 378762 18 januari 2016

Samsung 950 Pro 256GB

Deze SSD gebruik ik vooral om films uit te pakken welke gedownload zijn via torrents of Usenet. Tevens staat mijn os er ook op. De problemen in de review van Tweakers kom ik helemaal niet tegen zoals drivers nog niet gereed en thermal throttling. Werkt uitstekend.

Pluspunten

  • Makkelijk aan te sluiten zonder gedoe van kabels
  • Veel sneller dan SATA SSD
  • Klein van formaat

Minpunten

  • Nog niet tegengekomen

Eindoordeel

Score: 5
Eftegarie 30 december 2015

Samsung 950 Pro 512GB

Op een ASUS rampage V X99 platform na wat moeite deze PCI-E NVMe SSD aan de praat gekregen bootable onder W7 64. AS SSD geeft 2664 punten. Geen merkbaar of voelbaar verschil helaas tov mijn oude 840 EVO 500GB bij starten windows of programmas...

Pluspunten

  • 40~42 graden bij IDLE volgens AIDA64
  • volledige SMART met zelfs het aantal dagen dat ie aan heeft gestaan
  • snelste SSD van het moment op papier
  • Alles voelt heeeeel ietsjes soepeler sneller aan moet goed opletten het verschil te merken tov 840 EVO
  • UPDATE: bij batch resizen van fotos wat ik regelmatig deed blijkt de nieuwe ssd dag en nacht sneller te zijn dan de oude 840 EVO! zeker wel twee tot vier keer sneller. Ik denk dat de paralelle verwerking dankzij de NVMe commandpipeline hier echt tot haar recht komt! BLIJ!

Minpunten

  • geen 1TB versie beschikbaar (nog)
  • Geen wauw effect van een SATA AHCI SSD naar een PCI-E NVMe SSD, zoals vroeger wel een echte wauw effect was van HDD naar SSD. Diminishing gains marginale winsten.

Eindoordeel

Score: 4
Phuncz 29 december 2015

Samsung 950 Pro 512GB

Deze SSD is potentieel sneller dan een SATA SSD door de PCIe interface die tot vijfmaal hogere overdrachtsnelheden ondersteund, als je beschikt over een M.2-socket met PCIe 3.0 x4. Ook NVMe-support is nodig, dit biedt een voor de toekomst gericht protocol aan waardoor de drive later meer potentieel kan krijgen.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Formaat
  • Klaar voor de toekomst (NVMe)
  • Geen kabels

Minpunten

  • M.2 PCIe type 2280 mét NVMe support nodig
  • €/GB bovengemiddeld
  • Heeft minimale airflow nodig voor optimale prestaties
  • OS install niet vanzelfsprekend voor iedereen

Eindoordeel

Score: 5
reclamations 28 december 2015

Samsung 950 Pro 512GB

Ideaal deze M2 SSD, zo snel en scheelt je kabels in je kast. Er zit alleen een soort van min punt aan. Drivers voor de installatie nvan Windows 7 zijn echt slecht verkrijgbaar. het kan even zoeken zijn maar als je Windows 8 of hoger neemt werkt het zonder problemen

Pluspunten

  • bloed snel
  • geen kabels

Minpunten

  • Win 7 installatie drivers slecht verkrijgbaar

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 950 Pro?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True