Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 23 januari 2018

Samsung 860 Evo en 860 Pro - Rappe maar dure satadrives

Na drie jaar heeft Samsung een opvolger van de populaire 850 Evo-ssd's uitgebracht. De drives hebben vernieuwd nand aan boord, gecombineerd met een verbeterde controller. De levensduur is volgens Samsung verbeterd, getuige de endurance-cijfers die het bedrijf opgeeft. De 860 Evo-drives bieden prima prestaties voor een satadrive, maar de adviesprijs bij introductie is behoorlijk hoog. Pas bij zwaar gebruik rechtvaardigen ze hun meerprijs. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
23
Score: 4
6
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Foritain 23 januari 2018 Product geleend

Samsung 860 EVO 1TB

Na jaren dienst maakt de 850 EVO plaats voor de 860 EVO, maar de veranderingen zijn subtiel. Niet vreemd gezien er binnen het SATA protocol bijna geen ruimte meer was voor verbeteringen. De EVO was erg goed, en blijft erg goed, Samsung dient enkel te zorgen voor een redelijke prijs-per-Gigabyte.

Pluspunten

  • Nog altijd ongeveer zo snel als een SATA drive kan zijn.
  • Oogt chic, past in menig systeem met venster beter dan de meeste concurrentie
  • Flink betere TBW garantie (5 jaar of TBW, whichever comes first) wat fijn is voor de intensieve ssd-schrijvers onder ons.
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • Magician software overzichtelijk, optioneel RAPID mode.
  • Nu met officiële Linux support.

Minpunten

  • Wellicht geen hele spannende release. Verwacht niet dat de gebruikerservaring significant anders is dan met vorige generatie SSD.
  • Inhoudelijk klagen is lastig. Let wel op de prijs-per-Gigabyte op moment van aanschaf. Uitstekende SATA drive of niet, als goede concurrenten een (significant) betere prijs-per-gigabyte bieden staat de positie van de 860 onder druk.

Eindoordeel

Score: 5

+3
Foritain 19 februari 2018
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Samsung 860 EVO 250GB

Na jaren dienst maakt de 850 EVO plaats voor de 860 EVO, maar de veranderingen zijn subtiel. Niet vreemd gezien er binnen het SATA protocol bijna geen ruimte meer was voor verbeteringen. De EVO was erg goed, en blijft erg goed, Samsung dient enkel te zorgen voor een redelijke prijs-per-Gigabyte.

Pluspunten

  • Nog altijd ongeveer zo snel als een SATA drive kan zijn.
  • Oogt chic, past in menig systeem met venster beter dan de meeste concurrentie
  • Flink betere TBW garantie (5 jaar of TBW, whichever comes first) wat fijn is voor de intensieve ssd-schrijvers onder ons.
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • Magician software overzichtelijk, optioneel RAPID mode.
  • Nu met officiële Linux support.

Minpunten

  • Wellicht geen hele spannende release. Verwacht niet dat de gebruikerservaring significant anders is dan met vorige generatie SSD.
  • Inhoudelijk klagen is lastig. Let wel op de prijs-per-Gigabyte op moment van aanschaf. Uitstekende SATA drive of niet, als goede concurrenten een (significant) betere prijs-per-gigabyte bieden staat de positie van de 860 onder druk.
  • Inmiddels enkele weken verder lijkt er sprake van een stevige price premium, een lastig punt wanneer je evt prestatieverschillen lastig in de praktijk kan ondervinden.

Eindoordeel

Score: 4

0
Siriusbizz 25 december 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Gerefurbished Macbook Pro (mid 2012) aangeschaft en de conventionele rotatie HDD vervangen met de Samsung SSD EVO 860 500GB, wat een verschil! Had al ervaring met de Pro 256GB versie, gebruik het als een backup schijf. Kon kiezen tussen de Samsung en de Crucial MX500, groot verschil was de prijs.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Beste upgrade t.o.v. conventionele HDD
  • Prestatie

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
HisEvilness 24 juli 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Als je een SSD zoekt waar je PvP games op kan slaan dan hoef je niet lang te zoeken. Redelijk voor de prijs, je betaald wel voor performance.

Pluspunten

  • Read/Write Speed.
  • Perfect Gaming.
  • Low Latency.

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

PikAndijvie 24 mei 2020 Product gekocht

Samsung 860 EVO 1TB

Eergisteren bij een Nederlandse winkel besteld, gisteren aangekomen. Inbouwen fluitje van een cent Windows-10 herkende nieuwe hardware onmiddelijk. Activeren, snelformateren en klaar voor gebruik. Spellen starten vele malen sneller op. Na downloaden RARs, repareren (quickpar) en uitpakken (RAR) zeker 20x zo snel. Wat een verbetering, had ik niet verwacht.

Pluspunten

  • Snel
  • Betrouwbaar
  • Makkelijk

Minpunten

  • Euh ...

Eindoordeel

Score: 5
EndofAlphabet 31 maart 2020 Product gekocht

Samsung 860 EVO 1TB

Toen mijn HDD uit grofweg de Renaissance een slechte sector kreeg moest ik een vervanger aanschaffen. Keuze was 860 TLC of QLC. Drive zit nu in laptop, later in een desktop vandaar TLC met langere garantie. Gebruikspatroon is niet intensief, dus meer een creature comfort om voor TLC te gaan.

Pluspunten

  • Performance tegen SATA limiet aan
  • TLC (niet dat QLC heel veel verschil maakt voor een opslag schijf)
  • Understated looks past bij vele build looks
  • 5 jaar garantie op TLC drives ipc 3 jaar op QLC drives

Minpunten

  • Toch wel een beetje de Samsung hoofdprijs

Eindoordeel

Score: 5
opinie 13 februari 2020 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Oude situatie: 500GB HDD met 70 GB systeempartitie W7. (nu opslag) SSD met W10 is een wereld van verschil. Software: Samsung Clone zijn een handig extra. 5 Jaar garantie is natuurlijk een plus. EVO is de gulden middenweg. Goedkoper dan PRO maar betrouwbaarder dan QVO. Gebruik: privé en klein zakelijk.

Pluspunten

  • Stevig uitzicht
  • Compact
  • 5 Jaar garantie
  • 2,5 inch versie dus PC en laptop

Minpunten

  • Geen schroefjes bij geleverd
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
cemulas112 1 december 2019 Product gekocht

Samsung 860 EVO 1TB

snelle ssd

Pluspunten

  • snel
  • betrouwbaar

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
DesignedRat 7 november 2019 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

gekocht voor een laptop van een vriend te herstellen. Ik was verbaasd van de snelheid. Nu heb ik ook op het werk twee pc's geupgrade, en ook een ssd voor thuis. Echt een aanrader.

Pluspunten

  • goede kwaliteit
  • zeer snel

Minpunten

  • nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
Dirkvnh 14 augustus 2019 Product gekocht

Samsung 860 EVO 1TB

Aangeschaft om naast mijn 850 EVO te fungeren als game drive. Vanwege mijn open behuizing heb ik deze SSD puur aangeschaft zodat ik twee identiek uitziende SSD's in mijn systeem heb.

Pluspunten

  • Prima SSD

Minpunten

  • Hogere prijs/GB dan menig concurrent

Eindoordeel

Score: 5
USER_A.W. 7 juni 2019 Product gekocht

Samsung 860 EVO 1TB

Gewoon de kwaliteit van Samsung die ik gewend ben. Het is en blijft natuurlijk een SSD. Maar hij is natuurlijk goed geprijsd

Pluspunten

  • Read/Write speed
  • Kwaliteit
  • Geen RGB

Minpunten

  • Geen megeleverde SATA kabel

Eindoordeel

Score: 5
Retaliator 17 mei 2019 Product gekocht

Samsung 860 EVO 4TB

Ik gebruik deze SSD sinds een paar maanden voor mijn games. Eerder had ik meerdere SSD's voor deze taak, maar tegenwoordig alles weer netjes op één disk. De performance is gewoon goed (zoals je mag verwachten van een Samsung SSD). Prijstechnisch: duur, maar Omni heeft goede deals). ;)

Pluspunten

  • Niet duur (helemaal niet als je hem via een mede-Tweaker koopt)
  • Goede performance
  • Groot

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
JJCP Trading 21 februari 2019 Product gekocht

Samsung 860 EVO 4TB

snelle en goede ssd van samsung met 4tb, geweldig veel ruimte

Pluspunten

  • snel
  • goed
  • relatief goedkoop

Minpunten

  • TLC, geen MLC geheugen

Eindoordeel

Score: 5
jorisu1 11 februari 2019 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

erg snelle ssd

Pluspunten

  • snel
  • kwaliteit

Minpunten

  • geen
  • prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Retaliator 19 januari 2019 Product gekocht

Samsung 860 EVO 250GB

Goedkope SSD voor allerlei toepassingen. Prima upgrade voor iemand die weinig wil uitgeven en toch performance wil.

Pluspunten

  • Niet duur
  • Voldoende capaciteit voor OS en applicaties
  • Performance is prima

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
JustJeej 16 december 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 250GB

Goede en snelle SSD met een mooi uiterlijk.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs
  • Uiterlijk

Minpunten

  • Nog geen

Eindoordeel

Score: 5
Marnixjee 17 november 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Gekocht om een oude laptop wat nieuwer leven in te blazen, prima prijs/kwaliteit verhouding, laptop voelde bijna 10 x zo snel aan.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Snel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
xendacine 5 november 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Kortom goede SSD. Prijs kwaliteit gewoon uitmuntend. T.o.v. men oude ssd, een dubbel zo snel in schrijven van data. Zoekt heel snel volledige schijf door, iets wat je niet altijd hebt met SSD's zodra ze bijna vol komen.

Pluspunten

  • Snel
  • Ziet er goed uit.

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
timpie81 2 november 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 1TB

Heb al jaren Samsung SSDs en dit is weer een prima product. Betrouwbaar, snel en goede prijs/kwaliteitsverhouding. Aanrader.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar
  • Snel
  • Veel ruimte

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
jgreven 15 oktober 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Snelle SSD voor weinig geld, ziet er gaaf uit in mn NZXT S340 Elite.

Pluspunten

  • Looks
  • Snelheid
  • Goedkoop

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
rodgerz 11 oktober 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

topkwaliteit natuurlijk. altijd betrouwbaar en snel.

Pluspunten

  • prijs
  • kwaliteit
  • snelheid

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
barry kuiper 7 oktober 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 250GB

Voor 60 euro vind ik dit een prima aankoop.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Uistraling

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
revengeyo 25 september 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

De 500gb is nog net betaalbaar. Met Samsung Data Migration kan je alle data van je oude hdd overzetten op de ssd. Daardoor hoef je geen fresh install te doen! Deze ssd is lekker snel.

Pluspunten

  • Snel
  • Software (Samsung Data Migration, Samsung Magician)

Minpunten

  • Maar 465gb te gebruiken van de 500gb
  • De prijs vanaf 1tb

Eindoordeel

Score: 4
NielsG 15 augustus 2018 Product geleend

Samsung 860 EVO 1TB

Prima SSD voor de prijs. Prestaties die je op SATA verwacht (550 / 520 MB/s) en dat voor een lage prijs. Helaas wordt de SSD niet ondersteund door de Samsung Magician software, waardoor je dus niet de Samsung drivers hebt en tevens de overige handige opties.

Pluspunten

  • Prestaties die je verwacht van SATA
  • Goedkoop

Minpunten

  • Eindelijk Magician support na een lange tijd

Eindoordeel

Score: 4
Retaliator 10 augustus 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Deze SSD voor mijn server gekocht. Hij was niet super duur, maar ook niet echt goedkoop te noemen. Goed verkrijgbaar, deze ff bij de MediaMarkt opgehaald.

Pluspunten

  • Snel
  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Niet goedkoop

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 860 EVO?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True