Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 1 juli 2014

Samsung gaat 3d: de nieuwe 850 Pro getest

Samsung heeft met de 850 Pro zijn eerste consumentendrive met 3d-v-nand uitgebracht. Dat type flashgeheugen moet de weg naar goedkopere, grotere ssd's vrijmaken. De 850 Pro is echter nog prijzig, maar wel snel. De iets oudere 840 Evo-serie is goedkoper en, met dezelfde controller aan boord, nog iets sneller. Het wachten is dus op goedkopere drives met v-nand aan boord. Lees verder »

Pluspunten

  • Eerste consumentendrive met v-nand
  • Sneller dan vorige Pro-generatie
  • Geen prestatieverlies

Minpunten

  • 840 Evo-drives sneller en goedkoper

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
20
Score: 4
4
Score: 3
1
Score: 2
2
Score: 1
0
+2
kipsofthemud 10 december 2014

Samsung 850 Pro 512GB (retail)

Deze 850 Pro serie SSD is een van de snelste SSD's met een SATA aansluiting van dit moment. De snelheden die bij de specificaties staan worden 100% gehaald en soms is ie nog net wat sneller! De meegeleverde software is erg duidelijk en gebruiksvriendelijk.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • 10 jaar garantie
  • Enterprise rated kwaliteit
  • Software gebruiksvriendelijk en handig

Minpunten

  • Voor de meeste consumenten net iets te duur t.o.v. bijv de 850 EVO

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
Game-Freak 26 juli 2019 Product gekocht

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

De Samsung heeft een TBW van 150TB, ten opzichte van bijvoorbeeld de Intel S4510 die een TBW van 900TB heeft is dat een flink stuk minder. De prestaties vergeleken met een Intel S4510 is vrijwel gelijk. Grootste verschil zijn de Sequential Write's, die zijn op de Samsung ongeveer 50% sneller.

Pluspunten

  • 10 jaar garantie
  • Prestaties
  • Prijs

Minpunten

  • 150TB TBW

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3

+1
porteguus 30 december 2014

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

Samsung 850 Pro SSD upgrade in MacBook Pro 15"(Early 2011).

Pluspunten

  • Super snel
  • Zeer lange garantie (10 jaar)
  • Eenvoudige installatie

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5

0
Retaliator 15 januari 2016

Samsung 850 Pro 1TB (retail)

Je kunt een heel verhaal schrijven over deze SSD, maar je kunt het ook heel kort houden... Top SSD! Zie screenshots voor testresultaten.

Pluspunten

  • De prijs is voor deze prestaties en capaciteit zeer acceptabel
  • De prestaties
  • Lange levensduur van de cellen

Minpunten

  • Niet voor een budgetsysteem

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
maikel049 23 juni 2015

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

Heb deze SSD nu ruim 5 maanden in gebruik, ben erg tevreden over de betrouwbaarheid en het stroomverbruik. Nog geen enkele storing gehad, de disc geeft nog geen enkele soort van degration aan. De tools welke samsung levert zijn ook erg prettig !

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Energiezuinig
  • Zeer betrouwbaar
  • Goede tools (Disc magician)

Minpunten

  • Geen 2,5" naar 3,5" adapter aanwezig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

ArnaudAGMeert 5 juli 2021 Product gekocht

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

Sinds 2015 in gebruik (destijds bij Redcoon gekocht, bestaan die nog?) en 604 dagen POH count, 10.4TBW en nog steeds razendsnel. Al is 256GB tegenwoordig niet zoveel meer.

Pluspunten

  • 10 jaar garantie
  • Werkt na 6 jaar nog steeds
  • Razendsnel (SATA3 maxed out)

Minpunten

  • 140 euro voor 256GB in 2015

Eindoordeel

Score: 5
TheTinusNL 8 november 2018 Product gekocht

Samsung 850 Pro 512GB (retail)

Tijdens mijn 3 jaar gebruik heel veel plezier aan gehad. Of de Pro-meerprijs het waard is, is discutabel.

Pluspunten

  • Algemene snelheid zeer snel, zowel sequentieel als random
  • Houdt snelheden goed vast
  • 10 jaar of 300TBW garantie
  • Samsung Magician software

Minpunten

  • Meerprijs t.o.v. "budget"modellen is fors
  • Op moment van schrijven al op leeftijd: er zijn interessantere SSDs te koop

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Chocola 18 augustus 2018 Product gekocht

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

Uitstekende SATA SSD met een lange garantieduur. Wordt gebruikt in servers.

Pluspunten

  • Betrouwbaar en consistent
  • Iets meer iops dan Evo
  • Lange garantieperiode
  • Gering stroomverbruik

Minpunten

  • Erg aan de prijs voor klein voordeel t.o.v. Evo

Eindoordeel

Score: 4
P.Eikelboom 20 februari 2018 Product gekocht

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

Prima SSD.

Pluspunten

  • Prijs kwaliteit verhouding
  • Snel
  • Garantie

Minpunten

  • Geen 2,5" naar 3,5" adapter

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
TheGiant 6 januari 2018 Product gekocht

Samsung 850 Pro 128GB (retail)

Prima SSD, alleen heb ik ervaren dat 128gb snel te weinig wordt voor een Systeemschijf. Bij mij begon mijn pc langzamer te worden wanneer ik minder dan 10gb ruimte overhad. Niet echt duidelijk verschil tussen de Pro en Evo variant behalve prijs.

Pluspunten

  • Snel

Minpunten

  • Kan snel te klein worden
  • Duurder dan de Evo zonder groot verschil

Eindoordeel

Score: 3
Bunzz 20 mei 2017

Samsung 850 Pro 512GB (retail)

Plug and play Geruisloos.haha.. Wat moet je er meer over zeggen. Is sneller dan mijn 840 Pro 128GB, maar alles is maar relatief. Of je nu in 15 seconden, opgestart bent of met 12 seconden. Who care's. Hij moet vooral betrouwbaar zijn, en dat zit met dit schijfje wel goed.

Pluspunten

  • Sneller dan de evo serie
  • 3xnm 3d-v-nand
  • Met Magician snel de nieuwste Firmware beschikbaar.

Minpunten

  • Honger naar meer.

Eindoordeel

Score: 5
MartysParty 14 november 2016

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

Opzich prima SSD. Heb wel vrij veel problemen gehad door een paar door Samsung gepushte Firmware updates die helemaal niet voor die SSD bedoeld waren. Magician erg slecht werkend, krijg ahci modus niet werkend + driver certificaat problemen. Denk dat EVO betere aankoop is voor dat geld!

Pluspunten

  • Weinig Gewicht
  • Snel
  • Veel writecycles
  • Strak Design

Minpunten

  • Geen sata-data kabel meegeleverd
  • Magician biedt er wisselende ondersteuning
  • Firmware problemen
  • Duur vergeleken met de EVO versie
  • Erg waardeloze software meegeleverd
  • Oude firmware praktisch onmogelijk te vinden op internet

Eindoordeel

Score: 2
Ivar Mennes 8 oktober 2016

Samsung 850 Pro 128GB (retail)

Ik heb deze ssd nu al geruime tijd en ben zeer tevreden. Nooit problemen of kuren gehad en een perfecte drive voor het huizen van OS en enkele games/programma's.

Pluspunten

  • strak design
  • betrouwbaar
  • prima dienend als OS drive

Minpunten

  • plastic behuizing

Eindoordeel

Score: 4
Johannezzzz 19 september 2016

Samsung 850 Pro 128GB (retail)

Prima SSD's, lekker snel.

Pluspunten

  • Snel
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Burnmatic 18 augustus 2016

Samsung 850 Pro 128GB (retail)

'K heb reeds heel wat SSD's in mijn handen gehad en een even zoveel ervan werkende ervaren, de 850 Pro steelt onmiskenbaar de show. Samsung's paradepaardje als je het mij vraagt. Vooral ontzettend stabiel in gebruik, óók over langere tijd. Met een prijskaartje, maar dan heb je ook wat.

Pluspunten

  • Betrouwbaarheid
  • Stabiliteit
  • Snelheid
  • Design

Minpunten

  • Kwaliteit komt met een prijs
  • Software niet van toegevoegde waarde

Eindoordeel

Score: 5
thisisnotmyname 13 januari 2016

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

De 850 pro is ter vervanging van mijn oude 840 evo waar ik niet tevreden over ben. De 850 pro is niets maar dan ook niets op aan te merken. Hooguit de prijs maar daar staat dan ook 10 jaar garantie tegenover. Een topproduct als je het mij vraagt.

Pluspunten

  • Snel
  • Blijft snel tov de 840 evo
  • 10 jaar garantie

Minpunten

  • Minder goedkoop dan de rest

Eindoordeel

Score: 5
itcouldbeanyone 25 november 2015

Samsung 850 Pro 512GB (retail)

nu 2 dagen in bezit, en het huidige windows gecloned naar de nieuwe samsung ssd vanaf mijn oude OZC agility 3. deze is sneller, daarbij is het ook gezegd. sinds de upgrade blijft mijn systeem crashen.

Pluspunten

  • Snelheid
  • mee geleverde software

Minpunten

  • stabiliteit
  • voelt goedkoop aan

Eindoordeel

Score: 2
maikel049 20 oktober 2015

Samsung 850 Pro 1TB (retail)

Heb 16 Samsung 850 Pro 1TB schijven in onze cloud server geplaatst. Geen enkele van de 16 SSD`s heeft fouten. SSD`s blijven koel en zijn zeer betrouwbaar.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Makkelijk te installeren
  • Vrijwel geen updates nodig
  • laag stroom verbruik
  • Betrouwbaar
  • Snel!

Minpunten

  • Had een 2,5 naar 3,5inch bracket bij gemogen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
M4UP1E 13 augustus 2015

Samsung 850 Pro 128GB (retail)

Heb hem een tijdje terug gekocht en hij zit nu in m'n laptop, als vervanging van een conventionele HDD. Laptop is retesnel geworden(opgestart in 15 seconden). Gewoon een topding.

Pluspunten

  • Snel
  • Niet echt relevant, maar de afwerking met het metalen omhulsel vind ik erg mooi

Minpunten

  • Geen kabel bijgeleverd. Best vervelend voor installatie in een desktop.

Eindoordeel

Score: 5
Karhu Major 30 juni 2015

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

Werkt naar behoren.

Pluspunten

  • Snel
  • Makkelijk te gebruiken software
  • Lange garantie

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 5
eazyq 11 mei 2015

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

bekende en lekker snelle SSD, niets op aan te merken.

Pluspunten

  • stevig
  • snel

Minpunten

  • geen
  • het kan goedkoper

Eindoordeel

Score: 5
Hespen 17 maart 2015

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

Gekocht om mijn Crucial M4 SSD te upgraden, omdat die soms bleef "hangen". PC is een stuk sneller geworden met de 850 pro.

Pluspunten

  • Snel
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
sjaaksnoerenNewbie 31 januari 2015

Samsung 850 Pro 128GB (retail)

Deze SSD laat zich heel makkelijk installeren, gewoon als extra HDD inbouwen, eventueel klonen of opnieuw installeren. Prijs is goed qua product, fijn om te zien hoe veel sneller de pc is met opstarten en in gebruik.

Pluspunten

  • scherpe prijs
  • makkelijk te installeren

Minpunten

  • geen kabeltjes

Eindoordeel

Score: 5
TokoDude 24 november 2014

Samsung 850 Pro 256GB (retail)

Nu al een paar maanden in gebruik. Ik ben zeer tevreden over dit product ik merk dat hij iets sneller is dan mijn vorige SSD Samsung 840 EVO. Ik gebruik momenteel DUAL SSD op mijn laptop G75VW

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Goede software bijgeleverd met veel functies
  • OS optimization

Minpunten

  • Scrhijven IOPS rond de 60.000 blijft hangen i.p.v 90.000

Eindoordeel

Score: 5
jos.gNewbie 2 november 2014

Samsung 850 Pro 512GB (retail)

Om je laptop of je pc weer terug op snelheid te brengen,10 jaar garantie, betekend eigenlijk een grote betrouwbaarheid, eindelijk niet meer te wachten, alles gebeurd super snel,

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Grote betrouwbaarheid
  • gemakkelijk inbouwen

Minpunten

  • nogal duur
  • de herstel/recovery wordt niet automatich overgenomen
  • aandacht geven of je laptop nog te herstellen,recover kan doen na installeren .

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 850 Pro?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True