Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 25 juli 2013

Samsungs nieuwe 840 EVO-ssd's: moeilijk te verslaan

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Lees verder »

Pluspunten

  • Relatief lage prijs
  • Goede prestaties
  • Schrijfsnelheid aangepakt

Minpunten

  • Energieverbruik niet significant verbeterd
  • Onzekere levensduur slc-cache

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
176
Score: 4
52
Score: 3
4
Score: 2
4
Score: 1
2
+3
DM89 26 april 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid
  • Software

Minpunten

  • ---

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+2
peter123 18 augustus 2013

Samsung 840 EVO 120GB

HDTune laat duidelijk zijn meerwaarde zien bij de prestatiemetingen. Er zitten wat hiks in de lijntjes, die je met een gemiddelde meting niet ziet. Je merkt deze hiks ook in de praktijk. Een beschreven SSD heeft last van prestatieverlies met de tijd.

Pluspunten

  • Snelle SLC cache.
  • Goede prestaties
  • Geluidsloos
  • Weegt niets
  • Klein
  • Fix voor slechte prestaties???
  • 3 jaar garantie

Minpunten

  • TLC geheugen is langzamer.
  • Zwaar belaste SLC cache.
  • Presteerd wat minder dan zijn grotere broers.
  • Prijs per Gb nog steeds hoog tov een normale HD.
  • Prestaties lopen achteruit in de loop van de tijd.
  • Fout in firmware

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 2
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 1
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4

+1
wtdeuce 12 januari 2015

Samsung 840 EVO 250GB

Zie "uitgebreide beoordeling". Door de status van de schijf toen hij geleverd werd en hoe de klantenservice met me omgegaan is, vind ik Samsung SSD's niet meer betrouwbaar. Ik wilde in de algemene beoordeling de fijne snelheid meenemen, maar ik kan voor het totaalplaatje geen "voldoende" geven, vandaar twee sterren.

Pluspunten

  • Snel

Minpunten

  • Half-DOA geleverd
  • Performance degradatie
  • Slechte klantenservice

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 2
Ondersteuning Score: 1

+1
Magure 9 oktober 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Samsung 840 EVO 120 SSD

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs
  • Betrouwbaarheid

Minpunten

  • Software Samsung
  • Ondersteuning Samsung Helpdesk

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

+1
Anoniem: 225411 28 augustus 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Wat is er sneller dan een 840 Evo? Twee Evo's in raid0! Ongelofelijke prestaties voor een geweldige prijs.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Leuke migratiesoftware meegeleverd
  • Ondanks zijn lage prijs toch uitstekende prestaties
  • Schaalt erg goed op bij raid0

Minpunten

  • (Nog) geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
shadow77 17 januari 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • lekker snel ook na een langere periode in gebruik
  • klein formaat
  • Stiller dan dit kan niet
  • Uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Minpunten

  • none

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
WarbringerTestpanel 12 januari 2014 Testpanel

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Goede performance
  • Goede Prijs / kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Had toch wel een bracket en SATA kabel verwacht

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • sneller opstarten OS
  • sneller opstarten programma's
  • zuiniger in stroomverbruik
  • geluidloos
  • toereikende meegeleverde software

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

+1
FlorisBTestpanel 11 januari 2014 Testpanel

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

+1
JumpStart 2 november 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Scherp geprijsd
  • Uitstekende software meegeleverd voor clonen en configureren

Minpunten

  • (Nog) geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 4

+1
chrislaarman 30 oktober 2013

Samsung 840 EVO 1TB

Pluspunten

  • snelheid

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Compatibiliteit Score: 5

+1
VLD-010 29 oktober 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Werkt op SATA 3Gbs
  • Stabiel in gebruik op mijn Macbook Pro 5,3
  • Snelheid! Snelheid! Snelheid!

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
bokkem 10 september 2013

Samsung 840 EVO 750GB

Pluspunten

  • De meegeleverde data migratie en configuratie (Magician) software is echt fantastisch.

Minpunten

  • Er zit geen 3,5" inbouw bracket en kabel bij.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
TIGER79 21 augustus 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • snelheid
  • ease of use bij installatie
  • prijs/kwaliteits verhouding
  • Samsungs goede reputatie met de voorloper

Minpunten

  • nog tikkeltje duurder dan de directe concurrentie, maar dat zal wel dalen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
wir 19 augustus 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Snelle en makkelijke installatie (zelfs software om je oude opstart HHD/SSD over te zetten)
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Erg snelle SSD

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

+1
boss-20 16 augustus 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Simpele verpakking
  • Zeer kleine formfactor
  • Makkelijk in te bouwen
  • Zeer rap i.c.m. m'n oude laptop

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

0
Rhy 18 december 2018 Product gekocht

Samsung 840 EVO 120GB

Kwam ingebouwd in een laptop overgenomen van een tweaker. MacOS als standaard OS. Voor benchmarks zie uitgebreide review

Pluspunten

  • komt nog goed mee met recentere modellen SSD

Minpunten

  • geen voor mijn doeleinden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
eppo16 17 januari 2015

Samsung 840 EVO 1TB

Een mooie snelheidwinst met veel opslag voor weinig geld

Pluspunten

  • Snelheidswinst
  • Garantie [3 jaar]
  • Goedkope prijs
  • Zowel desktop als laptop variant

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

0
BlackNL 11 november 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Wie een SSD zoekt voor een leuke prijs, komt uit bij deze echter geen zoals altijd elk voordeel ook een nadeel.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs

Minpunten

  • TLC ipv. MLC

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
gruiten 4 september 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Weinig toe te voegen op andere reviews maar toch: In al die jaren van computer updaten heb ik nog nooit zo'n snelheidswinst weten te boeken als met deze drive. Het verschil is echt enorm.

Pluspunten

  • Speed!

Minpunten

  • De software om je oude schijf te migreren werkte niet goed. Heb het een en ander via open source software opgelost. Toch wel een behoorlijk minpunt eigenlijk. Maar goed, even knutselen en je hebt een geweldig snelle computer!

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 2
Compatibiliteit Score: 5

0
Tok Tok 22 juni 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Pluspunten

  • ALS ze werken dan zijn ze bloedsnel.

Minpunten

  • Verkeren snel in een Frozen state
  • Worden niet herkend in de bios (sporadisch)
  • Windows weigert erop te installeren
  • Soms READ DISK ERRORS

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 1
Compatibiliteit Score: 1

0
swimmer5122 25 maart 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Pluspunten

  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Nu ook in msata versie beschikbaar (maar (nog) niet getest)

Minpunten

  • sequential writes van de 120 GB versie zijn lager dan die van de 'grotere' schijven.
  • De prijs/kwaliteit verhouding van de 240 GB versie is redelijk tot goed, maar zou eigenlijk iets beter moeten zijn om dit nog een beter succes te maken.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
LaurenceMeijer 3 februari 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Snelle prestaties
  • Makkelijk aan te sluiten

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

0
masgreeceTestpanel 27 januari 2014 Testpanel

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs
  • Bouwkwaliteit.

Minpunten

  • Geen tot op heden.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4

0
Weesredelijk 4 januari 2014

Samsung 840 EVO 750GB

Pluspunten

  • Deze 750 Gb SSD opereert nu op 'halve' snelheid vanwege de 300 SATA configuratie van mijn huidige PC, maar zelfs dan is de prestatie-boost zichtbaar.
  • Eenvoudige installatie
  • Degelijke metalcasing

Minpunten

  • Wanneer je zoals ik een hele serie via USB 3 aangesloten externe harddisks hebt, dan valt het snellere opstarten wel mee: je hoort hoe Windows al die schijven herkent en opstart... dat kost gewoon tijd.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 ... 10

Heb jij ook een Samsung 840 EVO?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee