Review door de redactie

Door Donovan Kerssenberg - Redacteur 11 februari 2022

Samsung Galaxy S21 FE - Een geslaagd ‘flagship lite’?

De Samsung Galaxy S21 FE wordt door Samsung in de markt gezet als een lichtere versie van de S21. Bij dit ‘lichtere vlaggenschip’ heeft de fabrikant op enkele onderdelen en functies bezuinigd om het toestel wat betaalbaarder te maken. Dat is te zien aan de behuizing en het iets mindere scherm. Verder is van de bezuinigingen echter weinig te merken. De smartphone heeft een IP68-rating, een betere camera dan de S21 en dezelfde krachtige Snapdragon 888-processor. Hierdoor is de prijs het enige aspect dat je laat twijfelen of dit toestel wel een goede aankoop is. Op het moment van schrijven kost deze smartphone ongeveer hetzelfde als de luxere S21. Hierdoor zou je voor net wat meer functies kunnen kiezen en toch voor het ‘echte vlaggenschip’ kunnen gaan, zeker als de komende maanden de prijs daarvan verder daalt omdat de S22 op de loer ligt. Als het je om langere software-ondersteuning en het maken van mooie foto’s gaat, is de Galaxy S21 FE echter wel het betere toestel. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
3
Score: 4
3
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
michel_b 19 april 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy S21 FE, 6GB ram, 128GB opslag, Grafiet

Het is een snelle, stevige en handzame telefoon met waarschijnlijk één van de beste schermen op de markt. De zoomlens maakt de camera-ervaring compleet. De stereo-speakers leveren voldoende geluid, maar zijn niet de besten op de markt. De batterijduur is goed, zeker voor wie toch iedere dag oplaadt.

Pluspunten

  • Scherm
  • Snelheid chipset
  • Handzaam en stevig
  • Batterij
  • Zoomlens

Minpunten

  • Punchhole
  • Speakers
  • RAM-management

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
Don Giovanni 20 januari 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy S21 FE, 6GB ram, 128GB opslag, Grafiet

Ik was op zoek naar een telefoon met een wat groter scherm, maar niet te groot. Goede batterijduur. Snapdragon SOC en wilde geen hoofdprijs betalen voor een flagship telefoon. Ben er zeer tevreden mee!

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Batterijduur
  • Kwaliteit foto's
  • Snelle processor
  • Voor mij ideaal formaat

Minpunten

  • Iets minder premium dan de niet FE lijn
  • Geen adaptive refresh rate scherm
  • Klein puntje: geen headphone jack
  • Klein puntje: geen SD card slot

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

0
Online_pijn 30 maart 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy S21 FE, 6GB ram, 128GB opslag, Grafiet

Super telefoon maar niet voor iedereen!

Pluspunten

  • Goede camera
  • Heerlijk scherm
  • Precies groot genoeg

Minpunten

  • Refersh rate niet adaptive
  • lowlight camera performance
  • Out of the box experience

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

Frank1984p 12 juni 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy S21 FE, 6GB ram, 128GB opslag, Grafiet

Mijn eerste Samsung Smartphone Op zich oké Alleen trager dan mijn vorige OnePlus Nord CE. En dan ook trager in gebruik terwijl processor sneller is. Misschien omdat de Nord CE 8GB werkgeheugen heeft. Trager met laden ondanks Samsung snellader. En batterij gaat erg snel leeg, sneller leeg dan Nord CE.

Pluspunten

  • Scherm

Minpunten

  • Geen slider zijkant
  • Batterij snel leeg
  • Traag laden ondanks snellader
  • Software / telefoon traag (bloatware)

Eindoordeel

Score: 3
mirp 8 juni 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy S21 FE, 6GB ram, 128GB opslag, Grafiet

Bezit de telefoon nu sinds januari 2022. Het scherm en de processor zijn de sterkste punten van deze smartphone. Ik heb developers options aangezet en de 3 opties voor animatieschaal op uit of 0.5 wat zorgt voor een extra snappy ervaring. Tevreden met de smartphone.

Pluspunten

  • lekker snel (SD888)
  • Samsung dex
  • wireless charging
  • mooi helder scherp scherm
  • vloeiend youtube 4k
  • 120 hz refresh rate
  • Samsung one ui werkt probleemloos
  • Samsung updates

Minpunten

  • geen (snel) lader bijgeleverd
  • veel standaard bloatware
  • geen 3.5 mm headphone jack
  • geen microSD tray support
  • motortje haptic feedback flauw en onnauwkeurig
  • bij hoog volume op speakers hinderlijke vibraties voelbaar door de hele telefoon
  • batterij niet super
  • groot, zeker met backcover, voor mij niet eenvoudig met enkele hand te bedienen

Eindoordeel

Score: 5
Tjolk 17 mei 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy S21 FE, 6GB ram, 128GB opslag, Grafiet

Fijne smartphone. Voor mijzelf een tikje groot maar gehaald voor mijn vrouw en zij vind het geen probleem.

Pluspunten

  • Snel
  • Goede foto's
  • Mooi scherm

Minpunten

  • Tikje groot

Eindoordeel

Score: 4
David Lans 31 januari 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy S21 FE, 6GB ram, 128GB opslag, Grafiet

Het toestel beschikt over een 120hz scherm in FHD resolutie. Ook heeft het product een prima batterij, en kan deze net als alle telefoons uit de S lijn draadloos opladen, ook kan het toestel andere apparaten die ondersteuning hebben draadloos opladen. 25watt laden ook mogelijk.

Pluspunten

  • Scherm, 120hz FHD
  • Snel laden
  • Draadloos laden

Minpunten

  • prijs op launch vrij hoog

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy S21 FE, 6GB ram?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee