Review door de redactie

Door Donovan Kerssenberg - Redacteur 22 augustus 2022

Google Pixel 6a - Zoek de verschillen

De Google Pixel 6a mag dan wel een lichtere, goedkopere versie zijn van de Pixel 6, de verschillen zijn zo klein dat we het eerder een Pixel 6 Mini zouden noemen. De camera’s zijn bijna net zo goed, het scherm is vergelijkbaar, dezelfde krachtige Tensor-soc is aanwezig en de software is identiek. De enige overeenkomst met de Pixel 6 die wat ons betreft niet had gehoeven is het weglaten van de 3,5mm koptelefoonaansluiting. De paar punten waarop Google heeft bezuinigd zijn minimaal: een lagere verversingssnelheid van het scherm, een plastic achterzijde (die nauwelijks te onderscheiden is van de glazen achterkant van de Pixel 6) en een lagere laadsnelheid. Als je dan kijkt naar de prijs, krijg je wel heel veel smartphone voor je geld. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
9
Score: 4
1
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
gjjvandenberg 13 september 2022 Product gekocht

Google Pixel 6a Wit

Zeer handig formaat, snel en beste camera in deze prijsklasse. 60hz beeldscherm is laag tegenwoordig maar valt in de praktijk reuze mee, voor deze prijs had de telefoon wel minimaal 25/30 watt laden mogen hebben.

Pluspunten

  • bouwkwaliteit
  • goede camera
  • snelle software updates
  • algemene goede snelheid

Minpunten

  • traag laden
  • 60hz scherm

Eindoordeel

Score: 5
vktheo 29 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6a Groen

Voor mij de beste van de Pixel 6 serie (na de 6 en de 6 Pro te hebben gehad!) Heerlijk compact formaat, ligt heerlijk in de hand, goed scherm, 60Hz echt geen probleem! Camera's zijn echt goed genoeg! Kortom een toptelefoon! Alleen het laden en de vingerafdrukscanner zijn minder.

Pluspunten

  • Goede accuduur
  • Schone software en lekker snel!
  • 5 jaar software ondersteuning
  • Goed scherm, helder genoeg
  • Ondanks plastic toch een fijne behuizing
  • Goede camera's
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Goede speakers

Minpunten

  • Traag laden
  • Vingerafdruk scanner is traag en werkt niet altijd lekker!
  • 60Hz scherm, op zich geen probleem, maar 90Hz hadden ze echt wel kunnen leveren

Eindoordeel

Score: 5
DavidM 22 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6a Wit

Prima toestel, doet me denken aan mijn Nexus 5. Reageert vlot, accu kan ik prima een hele dag mee door (laad tot 80%). Camera is prima, software zonder te veel troep. En eindelijk weer een telefoon zonder dat afschuwelijke glas op de achterzijde. Bij belsimpel gekocht, dus gewoon in Nederland.

Pluspunten

  • Goede batterijduur
  • Geen glazen achterkant
  • IP67
  • Redelijk schone android
  • Prima camera's
  • Prima geluid uit de speakers

Minpunten

  • Geen echte darkmodes
  • Touchscreen niet heel gevoelig

Eindoordeel

Score: 5
ikloon 19 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6a Zwart

Als vervanger van mijn pixel 4a gekocht. Slagje groter, maar nog steeds fijne cleane Android ervaring.

Pluspunten

  • Alles voelt soepel aan
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Design

Minpunten

  • Wordt soms erg warm
  • Vingerafdrukscanner

Eindoordeel

Score: 5
00the-dude00Newbie 19 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6a Groen

Ik heb het toestel nu 3 weken. Minpunt : opslagruimte, batterijduur, het toestel wordt nogal warm. Verder alleen maar positieve punten : mooi scherm en design, update beleid (5jr), pure android ervaring (geen bloatware) en de CAMERA. Samengevat zou je het de IphoneSE tegenhanger van Android kunnen noemen.

Pluspunten

  • CAMERA (natuurlijk)
  • Updatebeleid
  • Kale Android
  • Scherm
  • Formaat toestel
  • Snelheid
  • Mooi design

Minpunten

  • Mogelijk overhitting (i.i.g warm)
  • Batterijduur (disputabel)
  • uitbreidbare opslagruimte

Eindoordeel

Score: 4
PhoeniX- 17 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6a Zwart

Aangezien de Pixel 3a geen updates meer krijgt, kwam deze precies op tijd. Anders had ik nog prima doorgekund met de 3a. Na migratie via kabeltje kon ik vrijwel probleemloos door op de 6a met al mijn instellingen. Jammer dat het niet gewoon in NL geleverd kan worden.

Pluspunten

  • Fotokwaliteit
  • Stock android
  • Snelheid

Minpunten

  • Laden duurt lang
  • Gewicht tov 3a
  • Niet in NL geleverd

Eindoordeel

Score: 5
Marve79 9 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6a Zwart

Beste en enige Android telefoon die je zou moeten kopen: De Pixel A serie. Compact, snel en robuust. Wat een verademing.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Software
  • Accu
  • Performance
  • Camera
  • Relatief compact

Minpunten

  • Niet zo'n fan van vingerafdruk onder het scherm
  • Traag laden zelfs met fast charging
  • Wat zwaarder dan de vorige maar logisch door de dikkere accu.

Eindoordeel

Score: 5
+1
RuudMb 7 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6a Zwart

Toestel is vrijwel even groot als Pixel3a, iets zwaarder. De randen zijn wat kleiner waardoor het scherm wat groter is. Kleurinstelling is wat flets maar resolutie hoger. Vingerafdruksensor zit nu op het scherm en dat werkt prima. Je hoeft niet meer op de tast aan de achterzijde op zoek.

Pluspunten

  • Algehele look & feel
  • Vingerafdruksensor
  • Prijs/prestatie

Minpunten

  • Kleuren wat flets

Eindoordeel

Score: 5

T_elic 7 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6a Zwart

Goede telefoon. Batterij gaat lang mee, met gemak anderhalve dag, de telefoon is enorm snel, de foto's zijn voor de prijs range van goed niveau en stock android is na jaren van Samsung telefoons ook echt een verademing.

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Camera
  • Tensor chip
  • stock adroid

Minpunten

  • opladen duurt lang

Eindoordeel

Score: 5
Tridder505Newbie 2 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6a Zwart

Top toestel. Batterij komt met gemak de dag door. Toestel is snel, reageert goed. Zeer scherpe foto's voor een midrange. Gekocht bij MediaMarkt Duitsland a 420€

Pluspunten

  • Batterij
  • Tensor chip
  • Camera

Minpunten

  • Google searchbar homescreen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Google Pixel 6a?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee