Megekko

Over het algemeen gingen bestellingen en betalingen aan Megekko vlekkenloos. Totdat het drama met videokaarten kwam het afgelopen jaar. Ik had sinds December betaald voor een GPU, in Augustus de melding dat het product niet meer geproduceerd werd en dat de bestelling werd geannuleerd en er binnen 14! werkdagen terugbetaald zou worden.

Verschillende producten besteld de afgelopen jaren, eigenlijk altijd binnen een dag verzonden, een keer heeft het wat langer geduurd voordat het product binnenkwam.

Best wat gedoe gehad met de klantenservice van Megekko. De bestelde GPU bleek na 9 maanden niet meer leverbaar. Wel was er een V2 versie van hetzelfde type en merk GPU uit. Ik beroep me vervolgens op het feit dat in Artikel 6 lid 4 van de algemene voorwaarden gesteld wordt te zullen proberen een vervangend artikel te leveren. De V2 versie volstaat volledig als vervangend product - dat het financieel niet handig is voor Megekko kan ik ook niet helpen.

Ik kon niet geholpen worden en kreeg het bedrag terug.
Een mede tweaker kreeg wel de mogelijkheid om een V2 kaart te ontvangen met een bijbetaling van 100 euro. Ik heb ook gevraagd om dezelfde regeling, wederom geen succes.

Nu blijkt het dat de algemene voorwaarden begin oktober 2021 zijn aangepast (onder hetzelfde versienummer "juni 2021") en dat de volgende tekst is verwijderd:
4. Als de levering van een apart besteld product onmogelijk blijkt te zijn, doen wij ons best om u een vervangend artikel te leveren. Uiterlijk bij de bezorging zal dit op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld. Gaat het om een koop op afstand (zie artikel 11), dan kunt u alsnog gebruik maken van uw herroepingsrecht. De kosten van retourzending zijn in dat geval voor onze rekening.

Sorry maar dan kan ik echt niet meer dan 1 ster kwijt voor deze klantenservice.

Scorekaart voor Megekko