Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Far Cry 6 Preview

Maak kennis met de guerrillastrijders van Yara

Voorlopige conclusie

Wie stelt dat Far Cry 6 te veel op zijn voorgangers lijkt en dat Ubisoft opnieuw een heel aantal gameplay-elementen heeft herbruikt, heeft geen ongelijk. Wie op zoek is naar een game die weet te verrassen, doet er vermoedelijk geen goed aan om Far Cry 6 in huis te halen. De game is voorspelbaar en doet precies wat je zou verwachten van een Far Cry-game. Maar: wat het doet, doet dat uitstekend. Je kunt zeggen wat je wilt, maar Ubisoft is enorm goed geworden in het produceren van games volgens deze, steeds weer vergelijkbare, formule. Far Cry 6 heeft dan net nog wat meer toeters en bellen dan de vorige games in de serie en een minstens zo interessante setting en bijbehorende ‘bad guy’ als die voorgangers. Dat alleen al zal voor veel gamers voldoende zijn om Far Cry 6 in huis te halen, want dat de game garant zal staan voor tientallen uren knalplezier, lijkt nu al vast te staan. Far Cry 6 verschijnt op 7 oktober voor Windows, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Amazon Luna en Google Stadia.

Deze vier screenshots zijn aangeleverd door Ubisoft

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Reacties (133)

Wijzig sortering
@Tweakjur je geeft aan in je video dat alle onderdelen co-op gespeeld kunnen worden. Vorige delen van FC waren nogal frustrerend omdat enkel de host van de game progressie boekte, waardoor je de game met z'n tweeën alsnog twee keer uit moest spelen. Weet je toevallig al of dit inmiddels veranderd is? Ik hoop namelijk dat het meer een drop-in/drop-out systeem a la Ghost Recon Wildlands is.
Jep, maakt dit keer niets uit: je neemt je progressie mee, ongeacht of je host bent of niet. Staat trouwens ook in de preview, laatste alinea van pagina 3!
Aah tof! Thanks en sorry, had de geschreven review niet gelezen :9
Is de coop te spelen met andere platformen? Bijvoorbeeld ps5 en pc?
Zo geen zin in deze game. Wederom exact dezelfde game met een andere map en nieuwe skins bij vijanden in principe.

Snap niet dat mensen dit leuk blijven vinden.
Tsja, smaken verschillen. Als je het leuk vind is meer van hetzelfde meer leukigheid :+

Maar geldt dit niet voor alle series en alle soorten spellen? Van HALO tot COD en Battlefield, van Civilization tot Total War, van Streetfighter 1 tot Streetfighter 101 etc etc
Het is niet erg als een series elke game de zelfde formule heeft, het verkoopt tenslotte goed. Maar de meeste games voegen ook echt iets toe aan de gameplay of graphics etc. Far cry is sinds Far cry 3 geen spat veranderd, het zou me niks verbazen als 6 deze nog op precies de zelfde engine versie is gebouwd als 3
Natuurlijk wordt de engine wel geüpdate op basis van de ontwikkeling van hardware en daarnaast zijn er een aantal (erg) kleine verschillen, maar wat wil je nu zeggen?

Alles en iedereen is het er heel erg duidelijk over eens dat ze een winnend recept niet (willen) veranderen. Lees anders de eerste 3 zinnen van de conclusie nog eens een keer.

|:(
Ik weet niet waar je vandaan haalt dat er ook nog een (uitgebreidere) review gaat komen na deze preview?

Maar inderdaad, aan aandacht komt deze game weinig te kort lijkt het (zeker gezien een aantal artikelen dat daags na elkaar werd gepubliceerd: de zogenaamde aankondiging van de aankondiging van de... :9 )

10-07-2020 Far Cry 6 met Breaking Bad-acteur Giancarlo Esposito verschijnt in februari 2021
13-07-2020 Ubisoft kondigt Far Cry 6 aan die 18 februari 2021 moet verschijnen
30-10-2020 Ubisoft stelt Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine uit met minimaal twee maanden
9-11-2020 Far Cry 6 lijkt op 26 mei uit te komen volgens melding in Microsoft Store
10-02-2021 Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine moeten voor 30 september uitkomen
26-05-2021 Ubisoft toont vrijdagavond eerste Far Cry 6-gameplaybeelden
28-05-2021 Ubisoft brengt Far Cry 6 op 7 oktober uit en toont gameplaybeelden
12-06-2021 Far Cry 6 krijgt dlc met antagonisten vorige games als spelerspersonages

Maarja, ieder bedrijf z'n eigen marketing/PR stijl en budget zou ik zeggen, en als jij uitgenodigd zou worden voor een pre-release speelsessie in ruil voor een (al dan niet extra) preview, zou je dan nee zeggen?

Als ik het voor het zeggen had bij Tweakers zou ik inderdaad wel wat andere keuzes maken, om te beginnen verschillende secties/onderdelen voor de site: om te beginnen nieuws voor het brede publiek en voor de "echte" nerd/tweaker uit elkaar trekken, daarnaast soft- en hardware appart behandelen, net zoals particulier en zakelijk, productiviteit en ontspanning etc. En dan per categorie een gebalanceerd aanbod creeren ipv de door PR/marketing afdelingen de hype van de dag voor te laten schrijven - in ieder geval voor de Tweakers kant van de berichtgeving. Anyways, we dwalen af
De naam Tweakers is idd inmiddels ook gewoon misleidend - er zijn geen 4 miljoen tweakers in NL+BE.

Maarja, ben bang dat er niet genoeg betalingsbereidheid bij de echte tweakers is om een alternatief op te zetten wat genoeg cash heeft om een goede site/community te onderhouden.

En ondertussen heb ik me wel laten verleiden om hier toch maar een abo af te nemen :? 8)7 Maarja, wat is het alternatief?
Er zijn er genoeg... alleen niet NL.
dat geld bijna voor alles in het leven :*)
Precies, elk weekend mezelf het licht uit de ogen drinken in de kroeg blijft ook na 100x nog prachtig.
en zo heeft ieder zijn ding. de ene drinkt elk weekend 60 euro bier naar binnen en de ander koopt een videogame en gaat op een nieuw digitaal avontuur. op Far Cry 2 na speelde de meeste far cry games wel lekker weg. zal hem niet voor full price halen maar 30 voor een gold editie zie ik ook deze wel komen
De enige Farcry die ik leuk vond was 2
Zo is het. Ik heb em in de preorder staan voor PS5. Deeltje 5 vond ik wel wat tegenvallen, maar dit vind ik er leuker uit zien. Daarnaast komt er einde vh jaar ook niet veel soeps uit op de PS5 wat me aanspreekt.
Bijna ja afhankelijk van hoeveel geld
Tsja, smaken verschillen denk ik dan. Ik heb er zelf naast mijn baan bijvoorbeeld niet altijd de zin in en het geduld voor om heel veel tijd te steken in een nieuwe game helemaal te ontdekken. Far Cry is dan echt geweldig, herkenbare gameplay en een leuk, maar niet te ingewikkeld verhaal eromheen. Met name het neerzetten van een bepaalde setting doet Far Cry toch vaak erg goed. Je kan 3 uur spelen maar ook een half uurtje als je dat wil. Daar leent niet iedere game zich voor.
Volgens mij is het punt meer dat vaak in dit soort herhalingen een hoop filler zit (zoals reistijd).
Juist ik merk nu dat door werk/klussen/kinderen er zeer weinig tijd is om te gamen nu echt niet aan spellen van 30+ uur ga beginnen. Hier doe ik dan veel te lang over.

Meestal geniet ik dan heerlijk van een CoD of Battlefield singelplayer van een uurtje of 6.
Zo'n zin in deze game, snap niet dat mensen hier zo op zitten te zeiken
Hetzelfde, ik ben wel benieuwd naar hoe Far Cry 6 speelt.
Ja dat kan ik ook denken, maar ik heb ook honderden uren in individuele spellen zitten. Of je nu 400 uur PUBG of Warzone speelt, of 5*80 uur verschillende far cry versies is ook om het even natuurlijk
Nouja, net zoals GTA reeks toch? Of Fifa, COD, BF etc?

Heb zelf wel de laatste FC wel gespeelt (behalve primal), maar dat was dan wel met een dikke sale. Nieuw zal ik 'm niet aanschaffen.
Net daarom kijk ik er naar uit: meer van hetzelfde, maar dan een beetje anders.
Waarom er "geen zin in" dan. Je weet dat je hem zelf niet hoeft te spelen he?
Zo moet je het niet zien want dan zou Fifa de eerste game zijn die eindeloos in herhaling valt. Er zijn wel degelijk mensen die dezelfde setting in een nieuw jasje gewoon erg leuk vinden.
Zeer vermakelijke games altijd, echter preorder ik ze niet. Just Cause en FarCry zakken vaak erg snel in prijs, en is vrij snel al ergens als deal te krijgen. zal dus vast nog dit jaar zijn, misschien de kerst sale of black friday kortingen.

Dan kijk ik er weer erg naar uit om dit deel te spelen. :)
Hier hetzelfde. Speel ze vaak, maar meestal dik half jaar na release. Dan heb je hem voor onder de 10 euro.
LOL Ubisoft games heb je niet na een half jaar voor onder de 10€ Tenzij je 3 jaar onder een DIK half jaar rekent.

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 31 augustus 2021 18:45]

Elke Ubisoft game is al een pak goedkoper op releasedatum dan andere games, en is ook nog eens binnen een paar maanden in de sale. Onder de 10 euro natuurlijk niet, maar 20% eraf ofzo

[Reactie gewijzigd door Steven030 op 31 augustus 2021 19:14]

Waarschijnlijk shopt hij grijze markt ofzo. Zelfs dan lukt het niet onder de 10, maar ok.
Zo inaccuraat is ‘onder de €10’ ook weer niet, de nieuwste far cry(new dawn) is al voor €11 te krijgen bij Ubisoft zelf.
Voor €7 te krijgen als je wat grijzer kijkt(allkeys).

Ghost recon breakpoint heb ik al meerdere keren voor onder de €10 gezien(is op dit moment €15 bij HumbleBundle).

Snelle deals krijgen op een ‘nieuwe’ Ubisoft game gebeurd eigenlijks altijd wel.
Far cry new dawn was bij release ook maar 30 euro en geen 60 euro. Dus dat is lastig te vergelijken.

Op de Ubisoft store krijg je vaak al 20% korting als je ubisoft punten hebt.

Maar veel games gaan snel naar beneden qua prijs na release. Paar uitzonderingen zoals Nintendo games die lang op dezelfde prijs blijven.
New dawn standaard prijs is €45, maar ik snap je punt.
Echter als ik dan kijk naar de deluxe edition die een stukje duurder is is die nu ook al te krijgen voor €13(en onder de 10 als je wat grijzer kijkt).
https://store.steampowered.com/app/939960/Far_Cry_New_Dawn/
https://store.ubi.com/nl/...e%20Edition&source=detail

Beetje geduld na release kan je veel geld besparen.
Dik een jaar terug voor 4,99 gekocht op epic met een 10 euro kortingsbon. Telt dat ook?
Goeie opmerking, dat is inderdaad ook nog gebeurd.
Ja, die tellen we ook :)
LOL Far Cry New dawn is van 14-2-2019... Dus... FC6 releasedate 7-10-21 +6, doe mij op 7-4-21 maar een linkje hier waar ik FC6 voor onder een tientje kan krijgen.
[verwijderd]

[Reactie gewijzigd door UsefullySelfish op 2 september 2021 13:44]

Juli 2020 was die 8.99 op steam. +-2 jaar na release.
https://steamdb.info/app/552520/

[Reactie gewijzigd door Fusi0nking op 31 augustus 2021 21:54]

Iemand reageerd over een snelle deal op ‘kerst’ en ‘black friday’.
Waarop iemand reageert ‘ hier hetzelfde’
Waarop jij reageert dat dit niet gebeurd.
misschien de kerst sale of black friday kortingen.
En nu opeens
Maar goed, hij heeft het niet ook over sales/geen sales.
:?

[Reactie gewijzigd door Fusi0nking op 1 september 2021 09:21]

Precies, staat bij mij ook op het lijstje van moeten kopen, heb ze tot nu toe allemaal gespeeld.

Ligt het trouwens aan mij, de YouTube opname kwaliteit of iets anders dat ik de video er net niet helemaal lekker uit vind zien?
YouTube heb er zelf ook al last van!
Ook niet gek. Herhaling van zetten iedere keer, dus de markt is er snel op uit gekeken. Het Ubisoft concept is allang sleets geraakt.
idd, alsof je coca cola koopt achter in de aldi, en dan bij de kassa alleen nog maar het statiegeld hoeft af te tikken, bizar hoe snel ubisoft games van 60 naar 15 euro gaan.
Kreeg bijna een jaar geleden de key bij mijn Ryzen CPU. Zou bijna vergeten dat het spel bestond. Toch maar eens checken dan als het uit is.
Same. Zo lang geleden dat ik hoop dat ik die website nog kan vinden waar ik het kan claimen, zou het zo uit het hoofd echt niet meer weten, maar het staat vast in mijn mailbox
Zelfde hier. Waarschijnlijk krijg je op 7 oktober een key.
Jurian geeft aan dat vijanden stuk slimmer zijn dan in vorige delen maar uit filmpje zie ik just dat A.I. nog steeds te dom is (niet uitdagend is). Dat vind ik juist als grotste minpunt van alle Ubisoft games, vijanden niet niet uitdagend zijn en bullet sponges zijn.

Maar we zullen zien...
Ja dat zag er niet echt briljant uit.

Het is ook wel jammer, want tegenwoordig kunnen we met AI zoveel, maar ze blijven kunstmatig dom gehouden in games.
terwijl het echt al veel langer kan (een goede ai). de ai in Fear is heel erg sterk. en slim. nooit meer zo'n goede ai gezien in een Shooter. enige spel wat nog in de buurt kwam was Half-life 2.
Ja eens. Het meeste werk gaat altijd in je teamgenoten zitten. Of het schreeuwen van contextafhankelijke teksten (zoals je teamgenoten in Battlefield die schreeuwen waar de vijand zit). Enorm jammer dat er niet wat meer gedaan wordt.

Tegenwoordig maakt men liever tegenstanders met vaste aanvallen en health-balkjes waarna er helemaal geen verschil is (of misschien een nieuwe fase als je x% bereikt) tot je bij 0 komt en dan is ie ineens dood. Echt zo zonde en wat mij betreft het stomste wat de gameindustrie doet. Men raakt er ook aan gewend en eist dat het vervolgens bij elk spel zo is, want dat vinden ze blijkbaar leuk. Nou ik pas.
Vind de AI in far cry stukken beter dan in fallout 76
Vermakelijke games, persoonlijk is Far Cry 2 de beste voor mij en daarna Far Cry 3 met Vaas. Deeltje 4 en 5 heb ik meerdere malen gespeeld maar nooit vol weten te houden, kon me aandacht er niet bijhouden en vond de gameplay mager. Hoop echt dat deel 6 stukken beter zal zijn :)
hier hetzelfde, 2 vond ik een heerlijke sfeer hebben en minder over de top op een of andere manier, 3 niet afgemaakt en 4 weer wel. 5 en 6 wel aan begonnen maar kon me toch niet boeien. Dit doet me denken aan Ghost Recon wildlands, maar net een beter verhaal, of in ieder geval meer interactie met npc's.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de graphics van deze personages een beetje gladjes/plastic vind...? we zullen zien. De prijs zakt wel na de eerste dlc en met wat ubi points gaat er 20% af..
Wat is ongelooflijk irritant aan deel 2 vond, had je een roadblock gecleared, moest je ergens heen, en kwam je er weer langs stonden ze er weer.
Nee ik vond deel 2 niet de beste. Deel 1, het begin vond ik echt heel goed, en deel 3 met Vaas was erg leuk.

Vind ze allemaal prima spelen hoor. Heerlijk vermaak is het gewoon.
Gratis bij m'n 3080 gekregen, ik ben benieuwd straks. Hoop vooral dat ik niet te veel last krijg van motion sickness, waar ik tot nu toe helaas bij FarCry altijd last van heb gehad.
Ook als je Field of view bijstelt?
En motion blur uitzet..
Leuk om even in de nieuwe wereld te lopen, maar Assassin's Creed en Far Cry voelen voor mij tegenwoordig als werk daarna. Verover punt X, ga naar hoogste punt Y, doe missie Z en dat per deel gebiedje.
Dat is juist de reden dat ik ze dan weer geweldig
vind! Heerlijk dat systematische afwerken van de kaart en ondertussen verkennen.

Laat maar komen dus :)
Ik vond fc3 en 4 echt tegenvallen. Nu met 5 beOg, die is qua sfeer enzo wel weer vet. Je moet het mijns inziens gedoseerd spelen, af en toe een middagje anders wordt t inderdaad werken. :-) (dat gevoel had ik bij rdr2 bijvoorbeeld.nooit).
5 vond ik prachtig, wat een heerlijke sfeer!!!
Damn gast, hahaha. Waarom ga je geen bijbaantje aanvragen bij de gemeente, krijg je tenminste nog betaald voor je "systematisch schoonmaken van de map".

Dat mensen dit soort verlepte, cynisch uitgekiende entertainment nog met genot consumeren. Wat een vreemde gewaarwording deze comments lezen.

[Reactie gewijzigd door Majestici op 1 september 2021 10:07]

Damn gast, hahaha. Waarom ga je geen bijbaantje aanvragen bij de gemeente, krijg je tenminste nog betaald voor je "systematisch schoonmaken van de map".
Als ze een leuk baantje hebben in Oud Frankia Sign me up!
Welke veel variërende games speel jij zoal?
Altijd gespeeld maar de laatste game was echt niet leuk meer. De AI is veel te simpel. Kampementen verslaan is retesimpel (schiet op de alarmpalen die overal hetzelfde zijn, en schijnbaar kennen die boeven geen "GSM" of "smartphone" of "radio")... en wat nog erger is, als je het spel nog een keer opnieuw wil spelen puur voor de actie en het verkennen, dan werd je constant weer in het verhaal getrokken of je nou wil of niet. Niet-skippable vijanden die je opeens ontvoeren en je weer een half uur tot een uur bezig bent om te ontsnappen uit een scripted set aan events.

Ze zouden de vijanden eens slimmer moeten maken. Als jij steeds met een sniper rifle of boog de alarmsystemen kapot maakt op afstand, laat de overige kampen dan op een gegeven moment doen besluiten die palen niet meer te gebruiken of, beter nog, zodra de paal kapot is geschoten gaat juist het alarm af.

Geef de vijand een smartphone. Geef ze night vision. Laat ze samenwerken om de speler te omsingelen. Laat ze drones inzetten vanuit de veiligheid van een huisje om jou op te sporen. Laat ze vliegtuigen gebruiken en laat ze airdrops uitvoeren. Waarom huren ze nooit mercenaries in, van die ex-Navy Seals die net iets sneller, slimmer, en krachtiger zijn?

Het spel is ook op het moeilijkst gewoon veel te simpel en de herspeelbaarheid is minimaal. Ik denk dan ook niet dat ik 'm dit jaar ga kopen. Vooral omdat de graphics mij enorm teleurstellen. Waar is ray tracing precies te zien? De eerste Crysis ziet er nog mooier uit dan deze game...
Ze zouden de vijanden eens slimmer moeten maken. Als jij steeds met een sniper rifle of boog de alarmsystemen kapot maakt op afstand, laat de overige kampen dan op een gegeven moment doen besluiten die palen niet meer te gebruiken of, beter nog, zodra de paal kapot is geschoten gaat juist het alarm af.
Als jij steeds een sniper rifle en/of boog gebruikt en daarmee met succes het kamp inneemt en alle vijanden dus gedood hebt, wie moet er dan doorgeven dat jij dit elke keer zo doet? Dat soort informatie gaat verloren zodra alle vijanden uit de weg geruimd zijn he.
In 't echt zou iemand d'r een messenger op uitsturen. "Get that car/boat/heli and get us help!" ;)

En als ze een telefoon op zak hebben (of radio) kunnen ze d'r ook gewoon om vragen door iemand te bellen of met de radio op te roepen: "Camp 1 under attack by snipers, send help, over."
"Grafisch in orde, geluid uitstekend"

Dat laatste heeft net als bij graphics twee factoren: De compositie (vergelijkbaar met artstyle) en de technische factor. Ubisoft heeft nogal wat kritiek gehad op de laatste Assassin's Creed omdat daar de stemmen en effecten enorm gecomprimeerd waren.

Het is dus nog even afwachten of het previewstatement hier te kort door de bocht is, of dat Ubisoft de kritiek ter harte heeft genomen.
Als ik de video zo zie kom ik inderdaad ok niet verder dan "in orde" voor de graphics, vraag me af op wat voor systeem/instellingen de video is opgenomen en wat/of ze nog wat aanpassen voor de release.

Misschien ben ik te gewend aan 1440p of verpest door het laatste spel wat ik speelde (RDR2)? Maar mijn systeem draait nog op een GTX 1060, dus zo verwend ben ik ook weer niet zou ik denken.
Herkenbaar! Net rdr2 gespeeld om nieuwe pc (6900xt op 1440p). Toen op dezelfde pc fc5 en op ps5 directies cut van ghosts of T, beide spellen zien er 'wel oke' uit maar voelt veel procedureler en ouderwetse aan. Andere League, ook qua productiebudget.
Precies, en hopen dat TAA niet geforceerd is zoals bij de laatste Assassin's Creed..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True