Door Jurian Ubachs

Redacteur

Rainbow Six Extraction Preview

Met drie Operators op jacht naar monsters

Naam veranderd

Titel Tom Clancy's Rainbow Six Extraction
Platform Windows, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Google Stadia, Amazon Luna
Ontwikkelaar Ubisoft Montréal
Uitgever Ubisoft
Releasedatum 16 september 2021

Stel, je hebt een game in ontwikkeling met het woord ‘quarantaine’ in de titel, maar ineens breekt de coronacrisis uit, worden quarantaines en lockdowns wereldwijd normaal en blijkt je titel een heel andere lading te krijgen. Dan verzin je natuurlijk een nieuwe naam. Zo kan het gebeuren dat de game die ooit werd aangekondigd als Tom Cancy’s Rainbow Six Quarantine inmiddels door het leven gaat als Rainbow Six Extraction. De game zelf veranderde er natuurlijk niet door, dus we hebben nog steeds te maken met een product dat is ontstaan als een soort spin-off van het nog steeds populaire Rainbow Six Siege. Dat spel richt zich met name op gevechten die spelers tegen elkaar voeren en is om die reden redelijk groot in e-sports. Extraction belooft echter juist een game te worden waarin spelers met elkaar samenwerken om allerlei gevaarlijke, door de AI bestuurde monsters te verslaan. De Operators waarmee je speelt zal, net als veel van de gameplay, herkenbaar genoeg zijn voor Siege-spelers, terwijl het spel ook spelers moet aantrekken die eerder niet voor het PvP-concept zijn gevallen.

Voor ons rijst hier een probleem, want wij kunnen Rainbow Six Extraction niet duiden binnen het kader dat Siege al heeft geplaatst. Net als veel andere langlopende games is Rainbow Six Siege door de jaren heen flink veranderd en wij zijn geen actieve spelers. Dat maakt het onmogelijk om de overeenkomsten en verschillen in gameplay tussen beide games effectief te duiden. Mocht je voornaamste vraag zijn of het de moeite waard is om Extraction naast Siege te spelen, dan raden we je aan andere previews op te zoeken, want dat is voor ons niet te bepalen. Waar kunnen we dan wel antwoord op geven? Welnu, op de simpele vraag of Rainbow Six Extraction, geheel op zichzelf staand, een leuke game lijkt te worden. Om dat te bepalen, hebben we de game onlangs een kleine twee uur kunnen spelen. Dat verliep, zoals vaker bij Ubisoft-previews anno 2020 en 2021, via een streamingservice, waardoor de performance tijdens het spelen af en toe niet helemaal meewerkte. Bovendien brengt dit met zich mee dat we moesten wachten tot we de door ons opgenomen beelden konden downloaden en bekijken voordat we de graphics op waarde konden schatten. Al met al natuurlijk niet ideaal, maar op dit moment vaak de enige manier om nog hands-on previews te kunnen schrijven, en iets is beter dan niets.

Extraction borduurt voort op een gebeurtenis in de wereld van Rainbow Six Siege die ‘Outbreak’ wordt genoemd. Outbreak was onderdeel van de Chimera Expansion en liet spelers in teams van drie op onderzoek gaan naar de uitbraak van een mysterieus virus dat mensen in allerlei vreselijke monsters bleek te veranderen. De gameplay in Outbreak was ook al PvE, dus in dat opzicht hebben Siege-spelers een klein voorproefje kunnen krijgen van wat Extraction inhoudt, alleen gaat deze nieuwe game een stuk dieper. Outbreak bevatte bijvoorbeeld maar drie missies, terwijl Extraction een veel breder aanbod belooft te hebben. Toch zal er ook veel hetzelfde zijn. Denk daarbij aan herkenbare Operators. Als je Siege nooit hebt gespeeld, zeggen namen als Hibana, Doc en Pulse je niets, maar anders zul je het aanbod aan beschikbare soldaten waarschijnlijk wel herkennen. Elke Operator heeft een specifieke eigen bonus in de vorm van een item. Zo beschikt Lion over een drone waarmee hij alle bewegende vijanden in de buurt kan zien en heeft Pulse een cardiac sensor. Daarmee kan hij mensen opsporen die gered moeten worden en de locatie van nesten van monsters bepalen.

Behalve dat specifieke item bestaat je verdere load-out uit een primary en secondary wapen en twee ‘React Techs’, waarvan er een in de categorie Gear valt en de andere in de categorie Explosive. Denk bij die laatste aan dingen als frag grenades en bij Gear aan handige drones waarmee je de omgeving kunt verkennen. Net als in Siege is verkennen een belangrijke activiteit, want het kan allemaal razendsnel misgaan in Extraction.

Een missie in drie stukken

Elk potje in Rainbow Six Extraction kent eenzelfde opzet. Je gaat met drie mensen een map in en krijgt drie missies die je op rij mag voltooien. De map bestaat uit een gebied dat is overgenomen door het virus, en dat uit zich op allerlei manieren. Ten eerste lopen er gevaarlijke monsters rond. Deze monsters, die je in allerlei verschillende soorten treft, heten Archaeans en zijn prima in staat om jou en je team te verslaan, zo ondervonden wij aan den lijve. De Grunt is redelijk standaard en valt mee. Je kunt hem vaak gemakkelijk in de rug verrassen en zo met een melee-aanval geruisloos uitschakelen. Als er Bloaters en Bearchers in de buurt zijn, wordt het al snel lastiger. De een explodeert zodra hij je aanraakt, de ander heeft een explosieve vloeistof op zijn rug en kan daarmee voor problemen zorgen. De Sower is een tricky monster; het probeert je te verblinden en kan zelfs valstrikken zetten als je al te enthousiast achter hem aan rent. De Rooter is een stekelig beest met tentakels die dodelijk kunnen zijn. De Lurker doet jou misschien weinig, maar ondersteunt andere Archaeans en kan ze bijvoorbeeld onzichtbaar maken. Daarnaast zijn er Sticky Spores en Sludge. Sticky Spores zijn vervelende bollen die aan je blijven plakken, langzaam je gezondheid opeten en het zicht kunnen ontnemen. Sludge is een zwart goedje dat her en der op muren en op de grond ligt. Loop je er doorheen, dan beweeg je een stuk trager en merken Archaeans in de buurt je sneller op.

Steeds andere missiedoelen

Deze wezens vormen de voornaamste obstakels tijdens de missies die je uitvoert. Dat zal op meerdere plekken in de wereld gebeuren, maar wij richtten ons bij deze speelsessie op de Alaska-map van de game. As je de map betreedt, weet je vooraf dus al wat je doelstellingen zijn. Je krijgt immers steeds drie missies mee, uit een lijst met allerlei opdrachten. Zo moet je voor de missie Specimen een alien ergens naartoe zien te lokken om hem te kunnen vangen. Decontamination vraagt de Operators wat samples van nesten te verzamelen. Bij Nest Tracker verraadt de naam al een beetje de bedoeling: je moet een specifiek nest zoeken en het uitschakelen. Bij Hunt is een bepaalde, sterke Archaean het doelwit, bij Sabotage moet je ergens twee explosieven planten en ze verdedigen tot ze afgaan en bij Rescue moet je een vip zien te vinden die gevangen zit in een soort boom en hem of haar bevrijden en naar het ontsnappingspunt begeleiden. Deze en een aantal andere missies vormen steeds de hoofddoelen in een potje Rainbow Six Extraction.

Rainbow Six Extraction

Bij de start van het potje kom je met zijn drieën binnen in de eerste zone van de map, waar ook het eerste doelwit wacht. In ons geval betekende dit dat we een Archaean met een melee-kill moesten neerhalen om zo een sample te kunnen opslaan. Dat lukte vrij snel. Daarna kun je de rest van de zone verkennen, op zoek naar speciale items en eventueel meer ammunitie en health, maar nodig is dat niet. Je trekt daarbij richting de sluis die leidt naar de volgende zone, die al lastiger is en die wij ook niet zomaar wisten te overleven. Een specifiek nest vinden en uitschakelen is op zich niet moeilijk, maar zodra er lawaai wordt gemaakt en alle monsters die dat hebben gehoord naar je positie stormen, wordt het lastig. Een stealthy aanpak is in veel gevallen aan te raden en past ook wel bij deze serie. In Rainbow Six stonden efficiënt en ongezien te werk gaande topsoldaten immers altijd al centraal. Dat die aanpak hier voor succes kan zorgen, is geen verrassing.

Heb je dat succes te pakken, dan wordt het tijd om een keuze te maken. Elke keer dat je naar een volgende zone gaat, krijg je namelijk ook de kans om uit te stappen. Je kiest dan voor ‘extraction’, laat het laatste deel van de missie voor wat het is en ontsnapt de zone in elk geval met behoud van je leven. Als je met je teamgenoten overlegt over stoppen of doorgaan, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe iedereen ervoor staat. Hoeveel leven heb je nog? Hoe blij ben je met je loadout? Zijn jullie samen in staat de derde en lastigste uitdaging het hoofd te bieden? Daarover nadenken is belangrijk, want als de derde uitdaging leidt tot een mislukking heeft dit consequenties. Gevallen Operators blijven achter in de zone en zullen in een volgende missie moeten worden gered. Je kunt er dan ook van uitgaan dat als jij een Operator mist en hem niet kunt kiezen in het selectiescherm, een van je komende missies een rescue-missie is om die Operator weer terug te krijgen. Lukt dat niet, dan keren Operators na verloop van tijd overigens automatisch een keer terug. Gelukkig maar, want anders zouden minder goede spelers na een uurtje spelen geen keuzemogelijkheid meer overhouden.

Doorgaan of stoppen?

Dat het niveau oploopt per zone is goed te merken. Waar we de eerste zone over het algemeen wel goed doorkwamen, bleek het voltooien van de laatste zone steevast een brug te ver tijdens onze speelsessie. De oorzaak bestond uit een combinatie van onvoldoende samenwerken, niet goed genoeg gebruikmaken van alle technische hulpmiddelen, en veel te ondoordacht te werk gaan. Meermaals raakten teamleden ingesloten, wat haast een garantie is om te worden neergemept. Je teamgenoten kunnen je vervolgens weer op de been helpen, maar moeten daar maar net de kans voor krijgen. De Archaeans die jou net te grazen hebben genomen, zijn immers nog steeds in de buurt. Daar komt bij dat in een gevecht met een grote groep vijanden je munitie er pijlsnel doorheen vliegt, waardoor het laatste nog levende teamlid in onze potjes vaak eerst nog op zoek moest naar ammo. Als je daarbij bedenkt dat er een maximum tijd zit aan het oplappen van gevallen teamgenoten, weet je dat het een lastig verhaal gaat worden.

Rainbow Six Extraction

We speelden op deze manier de losse missie tijdens de previewsessie een paar keer en steeds was de invulling anders. Dat belooft een belangrijk wapen voor Rainbow Six Extraction te worden, want een andere missie zorgt ook voor heel andere gameplay. Op het moment dat je twee bommen moet verdedigen, weet je bijvoorbeeld zeker dat er hordes monsters op je af gaan komen, terwijl je op andere momenten ongezien te werk kunt gaan. Over de variatie maken we ons dan ook geen zorgen. Dankzij de wisselende invulling is steeds hetzelfde level spelen al best leuk en als er meer levels bijkomen, wordt het alleen maar interessanter. Dat geldt trouwens ook voor het verhaal. Rainbow Six Extraction kent een ‘onboarding-missie’ waarin je in een half uurtje wat basistraining in een simulatieomgeving krijgt. Dat stuk van het spel gaat bijvoorbeeld gepaard met geanimeerde andere personages en voice-acting. Het lijkt wat beperkt om dit alleen voor de tutorial te gebruiken, dus we gaan ervan uit dat er meer verhalende elementen in de game zullen zitten. Op welke manier dat zal zijn, is ons nog niet duidelijk.

Muren slopen

Duidelijk is wel dat de game er naar behoren uit lijkt te gaan zien. Heel vreemd is dat niet. Ubisoft heeft inmiddels ruime ervaring met de Anvil-engine van onder meer Rainbow Six Siege, en Extraction gebruikt in de basis dezelfde techniek. Over specifieke technische verbeteringen heeft Ubisoft nog niet gesproken, maar voor de gameplay blijft destructability in elk geval een factor. Net als in Siege kunnen spelers bepaalde muren slopen om doorgangen te creëren, of juist barricades plaatsen om aanstormende monsters in een fuik te geleiden. Het algemene grafische niveau is behoorlijk. De graphics ogen strak, zonder echt indrukwekkend te zijn.

Voorlopige conclusie

Vooropgesteld staat dat we onszelf prima hebben vermaakt tijdens het spelen van Rainbow Six Extraction. De actie is goed, de Archaeans zijn gevarieerd, ze vormen prima, uitdagende vijanden en het geheel ziet er goed uit. We vragen ons alleen een beetje af voor wie deze game bedoeld is. Door de duidelijke connectie met Rainbow Six Siege en de hoge mate van herkenbaarheid van de actie en de Operators, lijkt het een een spin-off die op fans van die game mikt, maar ondertussen draait Siege zelf ook vrolijk door. Zouden niet-Siege-spelers de doelgroep zijn, dan vragen wij ons af of Extraction wel voldoende speciale dingen doet om spelers te trekken. De opzet met drie zones en drie missies per potje is leuk, maar hoe lang blijft dat zo? Rainbow Six Extraction zal waarschijnlijk een diepere laag of een heel tof verhaal nodig hebben, willen gamers die niet al waren gegrepen door Rainbow Six Siege echt geïnteresseerd raken in deze game. Extraction heeft zeker kans om daarin te slagen, want zoals gezegd is er weinig mis met de gameplay. Laten we daarom vooral afwachten waar Ubisoft richting de release van het spel nog mee komt en in een later stadium inschatten of het echt de moeite waard zal zijn je aan die gameplay te wagen.

Reacties (57)

57
55
24
2
0
25
Wijzig sortering
Ik heb een aantal boeken van Tom Clancy gelezen waaronder Rainbow Six en allerlei andere boeken waar Rainbow Six personages in voorkomen. Rainbow Six Raven Shield is de laatste goede Rainbow Six game. De games die erna kwamen hadden maar weinig met de oudere Rainbow Six games te maken en richten zich meer op simpele gameplay.

Siege is geen verkeerde game, sterker nog één van de beste games die Ubisoft de laatste jaren heeft uitgebracht. Maar niet Rainbow Six waardig. De gameplay is anders en ik vind het nog altijd maar vreemd dat operators van dezelfde facties tegen elkaar vechten. In America's Army (Man, wat mis ik ook de oude AA 1 die later een 2.0 update kreeg) had de tegenpartij altijd een terroristische outfit aan, ongeacht welke kant je koos.

Bij Article 5 in Siege kreeg ik echt het Rainbow Six gevoel bij de intro en de outro. Daar kreeg ik echt de kriebels van, maar helaas was deze missie erg kort. Jammer dat ze hier niet meer mee hebben gedaan, een goede single-player/co-op tactische gameplay waarbij je ook moest gaan plannen.

En nu komen ze opeens met dit aanzetten? Ze mogen best een game als dit uitbrengen met zelfs de assets van Siege. Maar noem het alsjeblieft geen Rainbow Six. Ik durf te wedde dat de meeste ontwikkelaars die nu aan dit spel werken nog niet eens weten wat Rogue Spear of Raven Shield is.

De enige game die kort bij Rainbow Six en Swat in de buurt komt is Ready or Not. Ik heb een aantal builds van Ready or Not gespeeld maar helaas gaat daar de ontwikkeling erg traag van. Het is nog even afwachten of de ontwikkelaar hun beloftes kan waarmaken. Misschien binnenkort maar weer eens proberen, heb Ready or Not nu al een aantal maanden niet meer aangeraakt. Kijken hoe ver ze met de ontwikkeling zijn. Hetzelfde met Ground Branch, daar gaat de ontwikkeling ook langzaam van. Vroeger deden we soms nog eens community avonden organiseren in Ground Branch (voordat het op Steam was) zelfs mensen die aan Ground Branch werkte deden mee. Waren altijd leuke avonden. Er zijn op YouTube nog zelfs een aantal video's van terug te vinden van onze avonden.

Man wat mis ik die tijd dat je met vrienden tactisch een kamer ging clearen. Stack up en dan ging iedereen in formatie bij de deur staan. Dan zegt de leider, flashbang and clear. De tweede persoon in de rij pakt dan een flashbang in zijn hadden en zegt "ready." Dan opent de eerste persoon de deur en dan gooit de tweede persoon de flashbang naar binnen. Vervolgens ga je tactisch naar binnen lopen en dan begon iedereen te schreeuwen, ONE CLEAR, TWO CLEAR, THREE CLEAR, FOUR CLEAR en dan vervolgens stack-up bij de volgende deur om verder te gaan. Geweldige tijd!

Meeste shooters is het PANG PANG zonder ook maar één hersencel te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Toonen1988 op 13 juni 2021 03:13]

De SEF-mod voor SWAT 4 introduceerde jaren geleden voice commands, maar de techniek was nog niet zo geweldig, dus je moest in de microfoon brullen: "GOLD, STACK UP" "BLUE, BANG AND CLEAR!" en "RED, BREACH, GAS AND CLEAR!" En als je dat niet duidelijk of langzaam genoeg deed werkte het niet (kan ook aan mijn Dutsj Aksjent liggen..). Stond je daar voor de deur in je mic te brullen. "BLUE, BREACH, BANG AND CLEAR %&#!!"


De buren hebben zich vast afgevraagd wat ik allemaal aan het doen was, maar het was echt een geweldige toevoeging aan single player ondanks de beperkingen ervan.
Ik heb diverse mods voor SWAT 4 gebruikt maar niet de voice command mod. Lijkt me wel vet als het werkt, want de command UI in SWAT 4 vond ik één van de minpunten. Duurde vaker te lang met commands selecteren.
Het werkte wel aardig goed toen, en het speelt zoveel beter want je kon van kamer naar kamer walsen zonder eerst tig menuutjes te doorlopen, zeker als je wat 'ingewikkelde' plannen had. Met de voice command mond schreeuw je gewoon "BLUE, STACK UP, BREACH AND CLEAR" "RED, STACK UP, ENTER AND CLEAR" en je kon door naar de volgende kamer.
Hopelijk brengen ze ook zo'n mod uit voor Ready or Not. Misschien toch maar SWAT 4 weer eens opstarten. SWAT 4 wordt nog in leven gehouden door de community. De community launcher werkt ook best goed.
Oh ja, die ben ik helemaal vergeten. Die heb ik op de dag van early access release gekocht maar nooit echt aangeraakt. De eerste builds voelde niet zo lekker aan, misschien dat er nu veel is gefixed.
RavenShield, wat een tijden waren dat. Ik hoor "frag out!" nog steeds als ik er aan terug denk. Avonden lang spelen met je maten op Presidio of Anticamper.

Heb me nooit meer zo vermaakt met een spel als vroeger met RavenShield.
Klopt, Rainbow Six Raven Shield (en ouder) SWAT 4, America's Army 1 (en later 2.0). En dan had je ook nog games van Novalogic zoals Delta Force en Joint Operations Typhoon Rising. Games waarmee ik ben opgegroeid, tot laat in de nacht zitten gamen met vrienden. Dag later zaten we allemaal met dikke wallen onder de ogen in de les. Allemaal ook nog eens goede punten gehaald, man wat een tijd was dat! :9
Het vreemde aan Siege vind ik dat ze steeds verder richting fantasy gaan. In het begin was het een realistische shooter; echte wapens van echte teams (FBI, GIGN, enz) Tegenwoordig heb je bijzondere abilities. Denk aan een operator die een hologram kunnen neerzetten.
Ground Branch heeft nu een Publisher, MicroProse, en zien dat er al best wat meer vaart achter zit met hun laatste update(intel update #008). Heb er een goed gevoel bij, ja het gaat best langzaam en verwacht dat het nog even gaat duren. Maar dit is helaas toch echt een van de laatste spelen die we kunnen verwachten om dat oude RB6 gevoel heeft. In deze tijd is er helaas geen markt meer voor vanuit de AAA studios, alles moet snel gaat en punten in je gezicht gooien om de spelers hun aandacht te houden.
Man wat mis ik die tijd dat je met vrienden tactisch een kamer ging clearen. Stack up en dan ging iedereen in formatie bij de deur staan. Dan zegt de leider, flashbang and clear. De tweede persoon in de rij pakt dan een flashbang in zijn hadden en zegt "ready." Dan opent de eerste persoon de deur en dan gooit de tweede persoon de flashbang naar binnen. Vervolgens ga je tactisch naar binnen lopen en dan begon iedereen te schreeuwen, ONE CLEAR, TWO CLEAR, THREE CLEAR, FOUR CLEAR en dan vervolgens stack-up bij de volgende deur om verder te gaan. Geweldige tijd!
Ik heb nog hele leuke herrineringen aan Rainbow Six uit 1998.
Dankjewel, wat een aangenaamde aanname. Ik stel het zéér op prijs. Je comment is ook erg goed onderbouwt, vooral met argumenten. :)

Maar nu even serieus, de games van tegenwoordig zijn helaas niet meer de games van vroeger. Ook de mentaliteit van ontwikkelaars en gamers is anders. Misschien ben ik te oud aan het worden voor gamen maar het is gewoon jammer dat ze Rainbow Six naam misbruiken of dat bepaalde projecten niet leveren wat ze belooft hebben. Maar dat betekent niet dat ik de moed opgeef. Als jij dat negatief vindt, dat is jouw mening. Helaas wordt iets negatiefs gezien als je ergens niet mee eens bent of anders denkt, erg jammer. Dus laten we het lekker gezellig houden zonder aannames te maken.

[Reactie gewijzigd door Toonen1988 op 13 juni 2021 19:33]

Raar waar deze serie naar toe gaat, dit heeft echt helemaal niets meer met Rainbow Six te maken.

Rainbow Six was een realistische tactische shooter, actie was bijna het laatste wat erin zat. Vooraf via de map je route inplannen voor je teams om zo alle ruimtes en gebieden door te gaan en daarna pas de missie zelf uitvoeren. De kunst was om vijanden met 1 a 2 kogels uit te schakelen. Mocht je onverhoopt dood gaan was de operator ook gewoon dood en niet meer te kiezen. Je had niet eens een gun zichtbaar in je scherm, geen grafische poespas en Hollywood effecten. Realisme voerde de boventoon.

Raven Shield was de laatste echt goeie Rainbow Six, alles van hierboven maar met met nette graphics en automatische routes voor mensen die dat aspect van de game niet leuk vonden.

Rainbow Six Las Vegas 1 & 2 gingen al full on Hollywood, vermakelijke shooters, zeker split screen co-op veel plezier aan beleeft maar al een flinke stap terug in realisme en third person ipv first person. Daarna zelf nooit meer een Rainbow Six gespeeld. Het is niet meer wat ik in een Rainbow Six zoek.
Raven Shield heb ik kapot gespeeld. Laatst nog eens geprobeerd te spelen :).

Ook Rogue Spear kapot gespeeld, alleen die krijg ik niet aan de praat op Win10 :(

Fijne tijden waren dat, geen over de top roze, paarse of knalrode skins. Wapen kiezen, attachments, flashbangs/granaten etc... en spelen maar.

[Reactie gewijzigd door Falcon93 op 13 juni 2021 08:18]

Rogue Spear, de primaire oorzaak dat mijn eerste HBO studie niet helemaal succesvol is verlopen :) (gelukkig daarna goed gemaakt).

Met name de online community was erg goed en hecht. Veel ladder matches in- en met top clans gespeeld (DwD). Die werden vooraf gepland op bepaalde dagen/tijden en hier werden binnen de clans van te voren tactische plannen voor gemaakt (welke maps/welke spelers/welke rolvedelingen, etc.). Met wedstrijden waar de locatie van de teams te ver uit elkaar lag (USA vs EUR) werden alternate hosts voorgesteld om de lag/latency problemen voor ieder eerlijk te houden. Voice coms via Teamspeak en Ventrilo servers en 3rd party tools om statistieken bij te houden

Mooie tijd was het en helaas sindsdien dat gevoel/community in een game sindsdien niet meer gevonden.

@Falcon93 : ik heb recent ook nog geprobeerd het spel te draaien op Win10, helaas zonder succes. Mocht iemand een fix hebben dan houd ik mij aanbevolen!
Ik ben gisteren ook even wezen kijken, het schijnt dat je de community mod Black Ops hiervoor kunt gebruiken. Deze werkt bij min perfect op Win10 64bit

https://sites.google.com/site/rebelgaminghome/games

Gevonden via
https://www.pcgamingwiki...._Rainbow_Six:_Rogue_Spear
Top! Ik ga het vanavond gelijk proberen, dank hiervoor!
Wat heeft dit spel nog met Rainbow Six te maken?
Weinig. Maar de merknaam verkoopt en dit zorgt ervoor dat ze assets, de base engine en optimalisaties uit een andere game kunnen hergebruiken. Goedkoper om te produceren. Hoe dan ook lijkt het mij wel leuk om met een paar vrienden te doen. Heeft voor mij tot nu toe een beetje de sfeer van L4D2 :).
Ik vind het maar belachelijk dat ze hier nog steeds de naam Rainbow Six aan koppelen, nog belachelijker de naam Tom Clancy. De beste man is al enige tijd dood en heeft helemaal niets met dit spel te maken.

Het ziet er geinig uit maar ik kijk zelf meer uit naar Back 4 Blood als spirituele opvolger van L4D2 :)

P.s. als je in de tussentijd een L4D2-achtig spel zoekt kun je World War Z proberen, erg vermakelijk in coop!
Ja mee eens hoor. Ik heb veel echt Tom Clancy materiaal gelezen en die draait zich in zijn graf om als hij dit zou zien. Tof, zal beide eens checken, thanks voor de tips!
Nuja, hij had de merknaam verkocht aan UbiSoft, dus die mogen er mee doen wat ze willen. Bovendien was de console versie van Raven Shield ook al meer gericht op actie en heeft hij daar ook nooit bezwaar tegen gemaakt.
Dit was mijn eerste gedachte, dit is gewoon meeleunen op succes van een franchise maar het heeft echt werkelijk waar niks te maken met de spirit van die game op random mechanics na zoals het dronen.

Doet wat mij betreft ook eerder afbraak.

Met Siege hadden ze natuurlijk een hit te pakken (mij staat het originele R6 nog bij met vooraf plannen etc om zo je 4 teams naar binnen te sturen). Maar dat breachen heeft R6 Siege dan wel tot een kunst verheven, wel tikkeltje jammer dat er opeens zoveel oeprators bij zijn gekomen met een beetje over the top skills terwijl de originele operators nog redelijke reeel zouden zijn.
Sonde idd. Het is crisis bij Ubisoft, en een kat in het nauw maakt rare sprongen
Vanwaar is het crisis bij Ubisoft? Volgens mij draaien ze vrolijk verder
Ja oke oke... Maar dat rapport zegt toch juist dat er geen crisis is, want het beleid boeit ze niet..

Dat is het tegenovergestelde van een kat in het nauw, dat is een kat die het niks boeit en lekker verder gaat zoals voorgaande jaren.

Maar wellicht interpreteer ik het anders.
Helemaal niks. Maar dat is Ubisoft, wat heeft Assasins creed tegenwoordig nog met Assasins creed te maken? 0
Ook zoiets inderdaad, een game is zover doorontwikkeld en aangepast dat ze eigenlijk zo ver van de originele titel af zijn gedwaald dat je het bijna een andere naam kunt gaan geven.
Vrij weinig. Je zag het al gebeuren bij r6s. Er is eigenlijk niks meer over van r6s toen het net uit kwam. Is een totaal andere game geworden waar ik niet meer achter sta. De van oorsprong enigsinds realistische operators worden nu aangevult met totale sci-fi bullshit. De uit lootboxes verkregen outfits slaan vaak ook nergens meer op. Van piraat tot clown en noem het allemaal maar op. Erg jammer wat ubisoft met deze zeer goede game gedaan heeft.

[Reactie gewijzigd door ds65ag5g5as78a op 13 juni 2021 13:51]

Een goede PVE shooter met de sublieme gunplay van Siege heb ik wel oren naar. Ik vraag me alleen af of dit niet snel in herhaling gaat vallen en op gegeven moment een META simulator wordt.

Hoe dan ook een keer proberen als ik m'n Ubisoft+ weer eens aanzet :)
haa, misschien toch weer eens een reden om mijn Ubisoft account gegevens weer eens op te zoeken.

Een leuke Co-Op shooter, met class based skills, die hopelijk allemaal iets toevoegen. Wave based gameplay, met een risk/reward component. Ik wordt hier wel blij van.
Ben zelf helemaal niet van de PVP, maar een coop PVE game zie ik wel zitten. Heb me met Outriders prima vermaakt bijvoorbeeld. Dit lijkt me ook leuk, heb zelf wel Siege maar nooit zo vaak gespeeld.
Rainbow 6 stond voor mij altijd synoniem voor een redelijk realistische "swat team" gameplay. Dat is met R6 Siege al een stuk minder geworden, maar daar doen ze nu dus nog een flinke schep bovenop. Dit lijkt in geen opzicht meer op een tactical shooter. Jammer dat ze deze weg zijn ingeslagen, maar ik sla deze over.

[Reactie gewijzigd door JordyBl op 13 juni 2021 00:28]

Ik merk dat games sws versufd raken.
Dit ziet er vreselijk saai uit.
Klinkt als Hunt zonder PVP aspect?
Naar mijn idee hadden ze deze game beter onder een andere naam dan Rainbow Six kunnen uitbrengen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee