Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Outriders Review

Zeker niet foutloos, maar wel erg leuk

Conclusie

Outriders is een goede game met heel fijne gameplay, die spelers beloont voor het zorgvuldig bij elkaar zoeken van een wapenuitrusting die past bij hun klasse en speelstijl. Daarbij is de game uitdagend en geeft hij spelers voldoende opties om die uitdaging te lijf te gaan door andere keuzes te maken als het even niet lukt. Er is verder behoorlijk veel content en juist door al die verschillende manieren van spelen is het zeker niet ondenkbaar dat je Outriders een tweede keer zou willen doorspelen. Dat het verhaal daarbij niet de drijvende kracht achter de game is, is eigenlijk een voordeel. Games die het van hun verhaal moeten hebben, zijn immers zelden leuk om meermaals uit te spelen.

Toch moeten we ook constateren dat Outriders niets nieuws doet. De game biedt niets dat je niet ook in een game als Destiny, Anthem, Gears of War of Borderlands had kunnen vinden. Dat zou gamers kunnen afschrikken. Wat ons betreft is dat echter niet nodig. Outriders gebruikt veelal bekende gameplayelementen, maar doet dat op een goede manier, met het wapen- en modsysteem dus als uitblinker. Voor Game Pass Ultimate-leden is dit natuurlijk een no-brainer, maar ook als je de volle mep moet betalen, haal je met Outriders geen miskoop in huis.

Getest

Outriders, Windows

Prijs bij publicatie: € 59,99

Vanaf € 59,99

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (5)

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (96)

Wijzig sortering
Sinds een 2 tal dagen is de populariteit van deze game wel sterk afgenomen, getuige reddit.

Meer mensen geraken nu bij de endgame en die lijkt toch niet zo goed te zijn.
Ook de balance patch die ze net hebben gereleased kwam veel kritiek op.
Als je kijkt naar de reddit, staat het nu gewoon vol van, terechte, pijnpunten:

1) de enige endgame content is time based. Hierdoor zijn 90% van de builds nutteloos omdat je gewoon moet rushen en maximum dps hebben. Tank / support builds kunnen amper iets doen, laat staan solo. De meta is the only way to go.
2) hun balance patch was veel te grof. Sommige abilities zwaar generfed terwijl het de enige oplossing was en andere gewoon te zwak om iets te verwezenlijken.

Voor mij focussen ze hun te veel op wat de youtube streamers zeggen en doen ze nu aanpassingen op wat enkel die zeer kleine groep zegt. Het grootste deel van de playerbase zat niet in endgame 1 dag na release of farmed 20 uur per dag. Die willen gewoon rustig hun build samenstellen, wat zitten chillen in de endgame, wat niet gaat als alles direct een timer heeft en er maar 1 build goed is omdat de streamers dat zeggen.
Ik hoop dat ze hun endgame structure snel aanpassen, want nu haken veel mensen af op dit punt. De rest van de game is wel heel sterk!

[Reactie gewijzigd door Pufster op 10 april 2021 09:43]

Welkom in de gaming 2,0 wereld waar populaire streamers het voor het zeggen hebben, en in ruil voor bakken met geld zo snel mogelijk hun streams en reviews posten. En je bent natuurlijk een held als je een game binnen een dag uitspeelt en je commentaar deelt!
En een nog grotere held als de developer n.a.v. jouw 'review' aanpassingen doorvoert aan het spel.

Of ben ik nu te pessimistisch?
Ik denk te pessimistisch.
Reden is heel simpel met review kan je makkelijk gaan liegen maar met streamen gaat het veel maal moeilijker.
Als alles repetitief raakt of crashed dan kan jij dat moeilijk recht praten.
Dat is ook de reden dat ik naar live streams kijk.
Kerel kan zeggen van leuk spel is
maar als hij een uur moet hout hakken voor een simpel muur, dan prik je daar gemakkelijk door heen.
Voor zover ik weet zijn de streamers die de reviews maken mensen die de games vaak een korte tijd spelen. De streamers die langdurig een game spelen reviewen meestal niet de nieuwe games. Dus ik ben het niet met je eens dat het pessimistisch is gezien.

Streamers net zoals marketeers in mijn ogen verkopen zichzelf en verlagen ze zichzelf of hun waarden om geld te verdienen afgezien van degene die oprecht blijven in wie zij zijn en wat zij willen alleen dat ik prakties niet mogelijk in de mediabranche.

Veel bedrijven weten allang deze streamers te bereiken door hun tegemoet te komen waardoor zij zich positief over bepaalde producten uitlaten om de jongere generaties te beïnvloeden. Ik wil niet zeggen dat alle streamers zo zijn alleen niet zo naïef aub. Het is helaas, net zoals uiteindelijk het meeste overgenomen door financieel belang.

Ik heb van dichtbij vrienden meegemaakt die begonnen met streamen en veranderden om tegemoet te komen aan de streamers. Ik vond het ook niet meer leuk om met de personen te gamen en moest opletten wat ik zei als ik in het kanaal was. Het eind is zoek.

Afgezien van het opzij zetten van je normen en waarden voor geld is nog het ergste dat je jezelf verloochent waar als je dit lang genoeg doet dit je persoonlijkheid zal veranderen.
Gaming 1.0 waren het echter GameKings, PC Gameplay en Power Unlimited die bepaalde wat de populaire games waren. PCGP was in mijn ogen nog wel de beste, en ik zijn nog wel enkele juweeltjes die ik uit dat tijdschrift kon opduiken, maar al met al had je toen ook al 'journalisten' die bepaalde games meer aandacht gaven.
Voor mij focussen ze hun te veel op wat de youtube streamers zeggen en doen ze nu aanpassingen op wat enkel die zeer kleine groep zegt.
...
Ik hoop dat ze hun endgame structure snel aanpassen, want nu haken veel mensen af op dit punt.
De streamers zijn zeg maar hun gratis marketing arm, die nieuwe klanten slachtoffers binnenbrengt. Al die mensen die afhaken hebben het spel al gekocht en hebben niet zo een sterke stem als een paar Youtubers.

Daarnaast heeft de doorsnee gamer in deze doelgroep een heel kort geheugen en kunnen prima bij een grote (betaalde) uitbreiding of een Outriders 2 weer worden verleid door diezelfde Youtubers...
Ik had in het begin mijn bedenkingen bij het spel. Destijds kon de demo mij niet bekoren en dit gevoel bleef aanwezig bij het spelen van de retail versie. In het begin, in ieder geval ...

Outriders is namelijk, naar mijn mening, een 'ruwe diamant': de presentatie (audiovisueel, het verhaal, de quests) is sterk wisselend. Echter, onder het oppervlak ligt een fantastisch leuke game; ik moest mij gewoon even door de - onwijs saaie - proloog slepen om te zien wat voor een spel het is (en kan zijn). :)

Inmiddels ben ik een kleine week verder en kan ik stellen dat het een zéér vermakelijke game is. Het biedt de speler de juiste uitdaging en, voor een RPG, voldoende keuzes om het e.e.a. af te stemmen e.d. Daarnaast vind ik de classes (+abilities) en het loot-systeem erg bevredigend.

Dus, geef Outriders een eerlijke kans. Sla jezelf door de saaie en niet representatieve proloog en je zult zien dat het een tof spel is (met hier en daar wat ruwe randjes). 8) (y)
Het spel doet me denken aan gears of wars in een open wereld als ik zo de video zie .
Destiny 2 meets The Division?
Het ligt meer tussen Destiny 2 en Gears in.

The Division II heeft een gedetailleerde open wereld die ik wilde ontdekken. Die ervaring had ik niet met Outriders. De omgevingen zijn ietwat generiek in Outriders.

[Reactie gewijzigd door Bionaut93 op 10 april 2021 12:25]

Ook een leuke vergelijking, maar denk dat ik met deze game even wacht tot alle bugs eruit zijn en het er ligt voor rond de 30 euro
Eerder Division meets Anthem. Er lijkt helemaal niks op Destiny, ook gameplay elementen niet, alleen dat het een looter is. Heeft veel elementen van zowel Anthem en Division, zowel qua sfeer, gameplay, mechanics.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 10 april 2021 13:28]

De makers van outriders hebben ook Gears of War: Judgement gemaakt. Dus de link is logisch.
Mwah, deze ochtend startte ik het spel op, mijn volledige inventory is weg en ik kan geen server meer joinen met mijn character. Het lijkt erop dat de enige optie is om een nieuw character te starten.
Al mijn legendarys, rares, al mijn progress, mijn levels. Alles is weg.
Dit spel is kapot.

https://www.reddit.com/r/..._wipe_and_not_being_able/

[Reactie gewijzigd door hexta op 10 april 2021 10:25]

Ja ik snap de hype ook weer niet. Alweer een slecht gemaakt spel met een ontzettend droge generieke gameplay.... de wil van mensen om iets leuk te vinden is sterker dan de realiteit, denk ik dan maar.
Hoewel ik opgroeide met doom en wolfenstein begint de gruwelijke setting me nogal tegen te staan. De proloog begint nog wel leuk met mystieke alien toestanden, maar dan weer voor je het weet rijd je door een veld met verminkte lijken, rondvliegende ledematen. Allemaal weer meer van het zelfde, terwijl het verhaal eromheen leuk kan zijn met die goeie scifi setting a la battlestar galactica in het begin.
De gore zelf voegt voor mij ook niet meer zo veel toe, de impact ervan moet vooral vanuit het verhaal eromheen komen, maar de klasse daarvan schemerde bij mij niet door nav de demo.
Ik heb het 3 keer een kans gegeven en na 3 keer eruit geknikkerd te worden tijdens een cutscene omdat er weer eens server problemen waren heb ik het er weer afgegooid. Ik heb geen tijd meer voor games die hun zaakjes niet op orde hebben. :) Mijn gametijd is kostbaar.
Hoe is the end-game eigenlijk? Moet je met level difficulty bepaalde raids heel moeilijk maken oid?
Ik vind het bijzonder dat het feit dat de game bij game pass is inbegrepen, een pluspunt voor de game is. Wordt het spel daarvan beter?
Het is vooral een manier om een belangrijk stukje informatie voor lezers met een Xbox in een oogopslag zichtbaar te maken. Het gebeurt niet elke dag dat een gloednieuwe, grote game vanaf dag 1 gratis op Game Pass staat. We zetten de prijs bij games met een gunstiger dan normaal prijspunt wel vaker in de pluspunten. Dat beïnvloedt de inhoud van de game verder niet, maar het is van belang in de afweging of je een game wel of niet gaat spelen. Dus voor de Xbox-versie is het zeker een groot pluspunt.
Voor mij wordt het daarvan zeker beter.
- Het spel wordt toegankelijker voor een breed publiek, het is een online co-op spel dus een grote userbase is zeer gewenst.
- Als het niet op Game Pass had gestaan had ik zo'n spel als dit nooit gekocht. Nu zorgt het al een week lang voor een paar uurtjes per dag voor plezier.
- Doordat het op Game Pass staat spelen mijn vrienden het ook. Een online co-op spel met vrienden spelen maakt elke game een stuk leuker.
Niet direct, maar nu ik het spel "gratis" speel neem ik de server problemen maar voor lief. Ik denk dat als ik hier 60 euro voor had betaald, ik wel een stuk gefrustreerder zou zijn. Maar over de inhoud van het spel zegt het inderdaad niet zo veel :)
Even voor mijn beeld: "verdwijnt" deze game op termijn ook weer van Game Pass? En zo ja, hoe lang is doorgaans die termijn, of verschilt dat heel erg per game?
Ja, volgens mij is het net als met Netflix: sommige games blijven heel lang, andere gaan redelijk snel weg, en sommige zijn een soort van permanent. Ik heb er zelf echter nog nooit last van gehad, maar ik game ook niet super veel
Games verdwijnen weer of kunnen verdwijnen. Soms kun je ze daarna met korting kopen. Sommige keren weer terug.

Omdat deze al gratis is denk ik dat Microsoft misschien wel mee betaald dus dan kan het best wel een tijd blijven.

Er staat niet per definitie een deadline voor. Ik word echter graag gecorrigeerd.

[Reactie gewijzigd door NMN1665 op 10 april 2021 15:24]

Mijn vraag is, waarom krijgen blijkbaar spellen geen cijfer meer, want er staat letterlijk niks bij?!?!

Want deze spel hoort zeker een RUIME onvoldoende krijgen, hoe veel problemen deze spel wel niet heeft, en hoort er ook letterlijk be te staan, we raden deze spel door al die problemen niet aan, YouTube staat er vol mee, en AngryJoeShow en Skill Up en veel meer laat al heel goed zijn hoe slecht de spel het doet.
Omdat de cijfers nutteloos waren en de helft van de discussies over het cijfer gingen. Ook krijg je problemen bij bv. een nieuwe FIFA: als die elk jaar een klein beetje beter is, moet dan het cijfer elk jaar beter worden?
Omdat de cijfers nutteloos waren en de helft van de discussies over het cijfer gingen. Ook krijg je problemen bij bv. een nieuwe FIFA: als die elk jaar een klein beetje beter is, moet dan het cijfer elk jaar beter worden?
Ja natuurlijk, zonder cijfers heb ik totaal geen bal aan zo een review, als een spel slecht is (en dat heeft niks met smaak te maken) dat er een hoop fouten en zo in zit, dan hoort hij een lage cijfer te krijgen, zo als een 6 of 5 of lager, en ja als een spel iedere jaar beter woord hoort de cijfer mee te gaan, maar FIFA woord al VELE jaren niet meer goed bevonden, en zie je ook duidelijk aan de cijfers, FIFA 21 heeft nu al niks voor niks een 4.6 gekregen op IMDb, zelfde als FIFA 20 die een 5.0 heeft gekregen, en FIFA 19 die een 6.3 heeft gekregen, en FIFA 18 heeft een 7.0 gekregen, en aan die cijfers kan ik dan heel snel zien dat het prut spellen zijn geworden, en dat ze iedere jaar slechter woorden, en dat ik niet me tijd en geld er aan hoeft te geven, daarom wil ik ook graag cijfers zien.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 12 april 2021 14:43]

Buiten dat de prijs uiteraard van belang is... Ja, daar wordt de game beter van. Het vergroot de playerbase en aangezien de game crossplay ondersteunt (hoewel er nu een probleem is tussen console en pc maar wordt aan gewerkt) is dat positief voor iedereen.
Helemaal mee eens, in mijn ogen maakt dat het spel helemaal niet beter.
Als het spel gratis was, had dat IMHO ook zeker bij de pluspunten gestaan.
Voor Game Pass Ultimate houders komt dit in de buurt van gratis. Of het is hetzelfde als gratis als ze GPU al voor andere games hadden aangeschaft.
Ik wilde graag de review kijken, maar daarvoor moest ik inloggen bij YouTube en een creditcard of ID gebruiken om aan te geven dat ik oud genoeg ben. Daar heb ik niet zo'n zin in.

Zie ik iets over het hoofd of is dat de enige optie?
Je kunt de video bekijken door 'nsfw' aan de link toe te voeg vóór 'youtube'.

Dus: https://www.nsfwyoutube.com/watchmore?v=h3QSRCoIGQs
Bedankt voor de tip.
Schijnt iets nieuws te zijn met als excuus een EU richtlijn. Ik ben het nu ook pas voor de tweede keer tegengekomen maar ik was ook niet van plan een id-kaart naar Google te sturen (dat zou wel de laatste zijn die m krijgt).
Het is 18+ content en daarvoor moeten ze weten of je 18+ bent.

Kan je verschuilen noemen, maar kinderen die 18+ content zien wil je ook niet
Wat mij opvalt is dat in reviews tegenwoordig veel fouten rechtgepraat worden. Een spel met zoveel fouten is gewoon geen goed spel. Ook dat het gebrek aan verhaal word gezien al " lastig" vind ik erg vreemd. Ik heb the witcher en mass effect wel 4 x gespeeld ( en ga dat waarschijnlijk nog wel een keer doen). Dat een spel over een jaar of wat wel lekker wegspeelt is voor het moment van verschijnen geen pro in mijn ogen.
Er is wel een verhaal, het is alleen niet heel hoogstaand. Maar het belang van het verhaal verschilt per game. In de games die je noemt pik je steeds draadjes van verhalen op, en in dat kader speelt alle actie zich dan af. In games als Destiny en Outriders is er wel een verhaal, maar de gameplay, de uitdaging en de te verdienen loot (om je character verder uit te bouwen en te optimaliseren) staan voorop. Dat maakt het gewicht van het verhaal heel anders. Een game als The Witcher kan niet zonder een goed verhaal en tig leuke, kleinere verhaaltjes om te ontdekken. Outriders leunt daar veel minder op. Je komt nog steeds wel leuke verhaaltjes tegen her en der, maar die spelen tweede viool tov de genoemde andere elementen.
net zoals een Diablo 3, heerlijke game, hoge speelbaarheid, maar het verhaal is beperkt.
geen nadeel, gewoon andere game.
sommige games hebben een geweldig verhaal, zeer beperkte gameplay, ook een ervaring.
niets mis mee
Precies. En dat is precies de reden dat je Diablo 3 makkelijk meerdere keren kunt uitspelen. Ben er met vrienden denk ik ene keer of 4 doorheen gegaan. De mechanics zijn goed, het blijft leuk. Het verhaal maakt dan allang niet meer uit.
Diablo 3 had nog betere teksten dan dit.. het verhaal is echt dramatisch slecht met slechte oneliners.. ik vroeg me af wie ze hiervoor hadden ingehuurd.
ieder zijn smaak, ik vind de humor en dialogen best vermakelijk tussen de missies door. Een luchtigheid op een prettige manier. alleen jammer dat ze de joirnals e. d. niet een audio beleving hebben gegeven
Puike review, ga het een poging geven.
Ik heb zojuist mijn refund ticket ingedient op steam.
Voor het aanschaffen zou ik hier nog even lezen.
https://www.reddit.com/r/..._wipe_and_not_being_able/
Haha, koop nooit een game op release.
Vroeger was dat nooit een probleem, pas sinds ze games zijn gaan updaten zijn ze ook games gaan releasen die nog niet klaar zijn (En helaas komt dat probleem steeds vaker en vaker voor). Vroegah was alles betah :+
Ik heb een PS5 maar ik denk dat ik ook wat voorzichtiger ga worden met kopen op release, vooral bij third party devs, de PS games van Sony zelf zijn meestal gewoon uitstekend te spelen zonder day one patch.
Wow deze is heftig! Eerste keer dat ik hier van hoor. Kan People Can Fly ook niks voor je doen? Moet toch ergens wel terug te vinden zijn wat je character was en wat ie had voor het mis ging, zou je denken...
Dit is wat de devs hebben gezegd
"Inventory Wipes & Restoration:

We believe that the rate of this bug appearing should be greatly reduced once the upcoming patch has been published. With crash fixes in place, we intend to run a one-off mass restoration. Here are our intentions for this restoration:

Restoration should take place on a specific day and should be a one-time event

The exact date is TBC but we’re hoping for this to occur in the coming week(s)

We will update you when we have confirmation of date and timings

We will only be able to restore the most valuable tiers of items lost, e.g. Epics and Legendaries.

We will be unlikely to restore an inventory full of blue gear.

The restoration should be additive to your inventory. It should not replace your current inventory.

Restored items may not be have the exact same stats as the lost items

Note that restoration will not be possible for items that were acquired but where the game connection was terminated before an autosave could complete as those items would never have made it into your server inventory/our logs. Such suspended autosaving is noticeable when the yellow autosave icon stays active for a longer period of time.

For any individual restorations that were missed, or that occur in future, we plan to equip our teams to help on an ad hoc basis.

Please note that these are our intentions that we are providing here for transparency. While we will try our hardest to make things right, we unfortunately cannot make guarantees for the specifics of the above or the timeline of this, as we may run into technical difficulties that delay our work.

The Accolades Wipe issue is something we're again looking into whether we can run as part of such a one-off restoration or whether we will need to tackle these cases on a one-to-one basis. Accolades are a more complex piece of data per profile than a piece of equipment, so working through a solution here is taking a little more time."
Oef, weken wachten op je inventory terwijl je maatjes gewoon doorspelen... Dat is wel echt killing.

Als hen was zou ik er iets speciaals van maken. Een bepaalde exclusieve The Restored armor set ofzo, die alleen mensen die hun shit kwijt waren krijgen wanneer de Restoration plaatsvindt. Dan geef je het nog een positieve draai, wordt de bug bijna een feature. Maar dat is vast te positief gedacht.

[Reactie gewijzigd door Tweakjur op 11 april 2021 10:46]

De game is nu onspeelbaar door inventory bug welke alleen maar erger is geworden sinds gister.

Ik neem geen enkel risico en ga het spel niet starten.
Maar voor veel mensen wel goedkoper. Prijs/kwaliteit speelt een rol.
Dit bewijst maar weer dat het niet handig is een spel direct bij release te kopen. Na Anthem en Wolcen wel mijn les geleerd en sindsdien wacht ik minimaal een jaar voordat ik een nieuw uitgekomen spel koop. Ben heel blij dat ik Valhalla niet direct gekocht heb bijvoorbeeld, daar is ook meer mis mee dan goed. Servers die niet goed lijken te werken op release is ook een probleem wat elke game schijnt te hebben.
Heb Valhalla vanaf dag 1 gespeeld en wat zijn al die zaken die daar fout zijn dan? Die game is vanaf het begin gewoon prima speelbaar.
Op basis van reviews en youtube videos en op basis van wat ik gedurende meerdere maanden op hun eigen forums lees is dat er non stop mega veel bugs in zitten, dat het erg lang duurt voordat zaken gepatched worden. Dan brengen ze eindelijk weer nieuwe content uit, zitten er nog meer bugs in. De transmog system is echt te slecht voor woorden, Tijdens de yule was iedereen non stop dronken, Het gehele spel is een enorme downgrades ten opzichte van Odyssey. River Raids zou highly repeatable zijn, maar dat bleek achteraf verre van dat te zijn. Er zijn meer armors verkrijgbaar in de helix store dan in het spel zelf enz enz. Waarbij ik dus blij het niet gekocht te hebben.
Er zijn natuurlijk altijd mensen die een andere mening hebben en als jij daar 1 van bent, is dat prima en zou ik zeggen geniet van het spel.
Zelf vond ik de gamepass en alle zogenaamde Free content bij Odyssey heel irritant. Het is feitelijk gewoon content die uit de main game geknipt is, die later aan je terug gevoerd wordt. Daarom, door nu een jaar te wachten met de aanschaf heb ik straks niet alleen alle content in 1x maar kan ik het bovendien met dikke korting kopen.
De base game was inderdaad prima te spelen. Het probleem ligt hem bij de post launch. Tot nu toe alles dat ze hebben toegevoegd, was extreem buggy. Elke keer dat ze nieuwe content uitbrengen introduceren ze weer nieuwe bugs. En vaak duurt het dan een maand voordat het weer gefixt wordt, terwijl ze ondertussen wel nieuwe betaalde content blijven uitbrengen. Daarnaast komen ze beloftes ook niet na (river raids zou highly replayable zijn, maar je bent er met een uur of 4 mee klaar en daarna is er geen enkele reden het te blijven spelen) en zijn de rewards voor de nieuwe content reskins van bestaande armor sets, terwijl de betaalde sets allemaal uniek zijn (ondertussen zijn er volgens mij net zoveel (als niet meer) betaalde sets als "gratis" sets).

Ik heb me zeker met de game vermaakt, maar met Yule begon ik me al behoorlijk te irriteren, river raids ben ik na een half uur mee gestopt en met Ostara heb ik het spel helemaal weggelegd door de hoeveelheid bugs die er inzitten. Ik ga Wrath of the Druids wel proberen wanneer die uitkomt, maar als dat hetzelfde verhaal is, ben ik klaar met het spel.
Dit bewijst maar weer dat het niet handig is een spel direct bij release te kopen.
/r/patientgamers in een notendop.
Na Anthem en Wolcen wel mijn les geleerd en sindsdien wacht ik minimaal een jaar voordat ik een nieuw uitgekomen spel koop. Ben heel blij dat ik Valhalla niet direct gekocht heb bijvoorbeeld, daar is ook meer mis mee dan goed.
Je noemt nu AAA titels. Eigenlijk hebben die ook een early access periode na release, maar zo durven ze het niet te noemen omdat ze toch de volledige prijs vragen. Bij goed early access titels is het andersom: er wordt met passie gewerkt aan het spel, er wordt erkend dat het nog niet is wat het moet zijn, en vaak is de prijs in early access ook lager.

Een vuistregel: is het bedrijf achter het spel of de uitgever beursgenoteerd?
Wolcen is echt geen AAA game hoor. Dat is gemaakt door een studie van 12 man, inmiddels zijn het er meer, maar is toch verre van een triple a game hoor. Laatste paar jaar lijkt het erop alsof je als speler gewoon een betalende beta tester gezien de staat waarin games released worden.
Doom Eternal heb ik gewoon een flinke periode mee gewacht en toen voor de helft van de prijs gekocht. Daar heb ik nog steeds veel plezier van.

[Reactie gewijzigd door taurus0205 op 10 april 2021 08:55]

Betalende beta tester bedoel je :+
Anders was het misschien wel een goede deal geweest 8-)
ja dat bedoelde ik ook. Op Activision blizzard is ook genoeg aan te merken, maar zij voeren tenminste altijd nog alpha en beta tests uit alvorens hun games uit te brengen. Bij diablo3 is er voor elk nieuw seizoen altijd nog een twee weken durende PTR test. Ubisoft in elk schijnt nooit aan Beta testen te doen, kan me haast niet voorstellen dat hun eigen devs hun eigen spel spelen
Ben blij dat hij bij de game pass zat. Wat een lineaire game. Zeker van zoiets als dit, wat door de fans een destiny 2 en division 2 killer werd genoemd..

Het is meer een online gears of War corridor cover shooter.

Helaas. De zoektocht voor iets naast division 2 gaat door.
Ik vind Outriders houterig besturen in vergelijking met The Division II. Animaties zijn ook iets minder. En de spelwereld is generieker, los gezien van de setting.

Wat ik tof vind aan Outriders zijn de speciale krachten. De combat doet een beetje denken aan Mass Effect. Heel vermakelijk.

[Reactie gewijzigd door Bionaut93 op 10 april 2021 15:58]

Ik heb mij sinds release al erg vermaakt hiermee. Tuurlijk, er zijn minpunten zoals de crashes (soms laad ik in het spel, open inventory, ga naar map en er volgt een crash naar desktop), maar ondanks dat vind ik het wel een erg mooie titel en al zeker in de Game Pass. De Series S doet ook niet onder voor andere consoles. Uiteraard ziet die er wat minder goed uit als je side-by-side gaat vergelijken, maar de Series S blijft wel een vloeiende framerate behouden. Ik was al een erg grote fan van The Division, The Division 2 en Destiny 2, en voor mij is dit gewoon weer een extra titel om veel tijd in builds etc te stoppen :)
Ik vind het ook strak draaien op de series s. :)

People can Fly verdient een pluim.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True