Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

It Takes Two Review

Heerlijk speelse co-opgame

Conclusie

It Takes Two is een heerlijk spel voor twee spelers. Voor gamers die echt alleen in hun eentje willen of kunnen gamen, is deze game dus niet geschikt. Je moet hem samen met iemand anders spelen en er is ook geen matchmaking, dus die co-oppartner dien je zelf te vinden. Als dat is gelukt, heb je wel een van de leukste en meest veelzijdige co-opgames in handen die we ooit hebben gespeeld. It Takes Two daagt spelers uit steeds weer op andere manieren samen te werken, in allerlei originele spelwerelden die gebaseerd zijn op alledaagse omgevingen zoals een schuur, een tuin of een kinderkamer. Hazelight gooit over die alledaagse inspiratiebronnen een flinke dosis magie en fantasie, en het resultaat mag er zijn. It Takes Two beschikt over een van de leukste, kleurrijkste en meest gevarieerde spelwerelden die je ooit hebt gezien. Daar komt de soepel werkende gameplay dan nog bij. Natuurlijk loop je weleens tegen puntjes van frustratie aan, maar dat hoort bij een platformgame.

Het zijn echter alle overige elementen die Hazelight gaandeweg introduceert, die deze game echt bijzonder maken. Het ene moment neem je het op tegen wespen en speel je een third-person shooter en het andere moment ben je in een Diablo-achtige setting beland of raas je in een slee een bobsleebaan af. Briljante spelwereld, steeds nieuwe gameplay-elementen, leuke gesprekjes tussen de hoofdpersonages, ingenieuze puzzels en leuke uitdagingen: It Takes Two heeft het allemaal. Wat kleine frustraties hier en daar en het iets te moralistische toontje in het verhaal doen daar nauwelijks iets aan af. Last but not least: It Takes Two kost niet de volle mep maar 'slechts' veertig euro, wat een prima deal is voor de avonden co-opplezier die deze game je biedt. En zelfs met een hogere prijs hadden we deze game bestempeld als must-have, zeker als je op zoek was naar een leuke adventure die je samen op de bank kunt spelen. Het moge duidelijk zijn dat It Takes Two met speels gemak een Excellent-award binnenhaalt.

Getest

It Takes Two, PS4 & PS5

Prijs bij publicatie: € 39,99

Vanaf € 36,99

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (3)

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (91)

Wijzig sortering
It Takes Two ziet er heel leuk uit, hij komt ook op Steam uit, 26 maart, erg jammer dat Tweakers dat geen een keer opnoemt.

Lijk me een heel leuke spel, alleen jammer dat je hem moet spellen met zijn tweeën.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 24 maart 2021 19:00]

Als je goed kijkt zie je ook dat ze niet zeggen dat het voor playstation en xbox uitkomt.
Er staan twee referenties in naar de Playstation "Getest op" en
De PlayStation 5 heeft als fijne extra dat de communicatie ook zonder headsets kan verlopen, dankzij de ingebouwd mic- en speakerfunctie in de controller.
Iets wat in mijn optiek niet in een review van een spel hoort.

Ze zouden een "platformen" label kunnen toevoegen met als waardes "PC, Playstation en Xbox"

[Reactie gewijzigd door StefanJanssen op 24 maart 2021 19:20]

Sterker nog, als ik niet verder klikte, zou ik denken dat het een PlayStation exclusive was.
De review zou daarvoor op moeten passen, en duidelijk aan moeten geven op welke platformen het spel beschikbaar is - wel zo handig voor de lezer.
Maar ik heb vaker gemerkt dat de reviews van Jurian erg PlayStation-minded zijn. Hij had eerst niet eens door dat Crash Bandicoot al lang niet meer een PS exclusive was. Dat kan echt niet voor een professionele reviewer, lijkt me.

Sorry voor deze lichte rant, maar ik hoop dat Jurian hiermee zijn voordeel doet.
Dit is al de tweede keer dat de review het erop laat lijken dat een PS exclusive is terwijl dit niet zo is. Bij Crash Bandicoot was dit ook al vond ik.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door Centurion183 op 25 maart 2021 10:42]

Dit is al de tweede keer dat de review het erop laat lijken dat een PS exclusive is terwijl dit niet zo is. Bij Crash Bandicoor was dit ook al vond ik.
Bij Crash ging het ook echt om een fout.

Maar wat reviews in het algemeen kan dit wel echt beter. Gewoon op de eerste pagina, prominent in beeld.

Beschikbaar op: -> en dan alles opties.

Je kunt het enigszins vinden. Want in het blok 'getest' staat ook 'bekijk alle uitvoeringen (2)'. Maar dit is niet waterdicht want:
- Steam staat er niet bij, dus het is niet compleet.
- PS4 versie (wat ongetwijfeld de meest populaire zal gaan zijn) wordt nu meer uitgelicht en heeft daarmee een awareness voordeel (tenzij dit op de achtergrond de verschillende uitvoeringen worden afgewisseld)

Ik denk niet dat het hier bedoeling was om te suggereren dat het een PS exclusive is. Dat idee houdt natuurlijk nooit stand. Dan zou Tweakers dus bewust willen sturen op diegene die een geisoleerde tunnel zitten van Tweakers review -> PS Store -> add to shopping cart. Zonder tussenkomende informatie, clicks of wat dan ook. Je krijg echt geen berg geld van Sony voor zon krakkemikkige constructie, alleen maar negatief sentiment.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 25 maart 2021 09:38]

Het gaat niet om het zwarte pieten hoor, maar inderdaad wel dat ze zich er bewuster van worden.
De Xbox-versie staat gewoon gelinked bovenaan in de review, in de scorekaart.

Zoals vaker uitgelegd: wij hebben vaak geen invloed welke versie we krijgen ter review. In de praktijk is dit inderdaad vaker PlayStation dan Xbox.

De Steam-versie had er uiteraard bij gemoeten. Probleem is: ik kan alleen linken wat in de Pricewatch staat. Digital only-releases staan daar niet altijd in. Ik zal eens zien hoe we dit structureel op kunnen vangen.

Edit: Windowsversie is toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door Tweakjur op 29 maart 2021 13:04]

Wellicht voortaan bij de conclusie een regel Beschikbaar/speelbaar op: PS4,5, Xbox, Windows, Stadia etc.?
Dan ben je niet afhankelijk van de pricewatch en iedereen kan in één overzicht zien waarop dit te spelen is.
Het is een MULTIPLATFORM game Jurian, op Steam, Xbox én PlayStation te spelen... :O
Ja. De Xbox-versie staat dan ook onder 'Bekijk alle uitvoeringen'. De Steam-versie staat niet in onze Pricewatch, waardoor ik hem niet aan deze review kan hangen. We gaan kijken hoe we dit probleem wat structureler voor kunnen zijn.
Dank voor de reactie _/-\o_

Volgens mij kun je op een hele simpele manier al wat misverstanden voorkomen. Bij de inleiding aangeven dat het een multiplatform game betreft, dan snapt iedereen het meteen. Maar heerlijk spelletje op welk platform dan ook ;)
Ja, wellicht. Wel vreemd, want het huidige systeem (dus alle versies listed onder Bekijk alle uitvoeringen) gebruiken we inmiddels al jaren. Apart dat dat nu voor verwarring zorgt.

Dit los van versies die er niet tussen staan dan natuurlijk. Alle versies moeten er gewoon staan. Tenminste, de versies waarvoor de review van toepassing is. Soms linken we bijvoorbeeld de Switch-versie of een mobiele versie niet, omdat het dan om een wezenlijk andere game gaat dan wat wij hebben gereviewd. FIFA op Switch is bijvoorbeeld een totaal andere game dan op PlayStation, Xbox en pc.
Volgens mij vinden de meeste die hier reageren het vervelend dat in de tekst ook niets terug te zien is over andere versies dan de PS.. Dus het zit hem (wat mij betreft in ieder geval) niet alleen in die ‘versies listed’ functie ;)
Ik vraag me af wat ik over andere versies zou moeten zeggen? Ik heb immers alleen de PS4+5-versie gespeeld. Als we de Xbox-versie hadden gehad, dan had ik alleen die gespeeld, dus inhoudelijk over overige versies praten kan dan niet. Of bedoel je dat alle versies expliciet in de tekst benoemd moeten worden? Want daar is in principe dus die listing van overige versies voor.

[Reactie gewijzigd door Tweakjur op 29 maart 2021 13:13]

Dat laatste inderdaad.. Iets in de trant van: “Deze multiplatform game is...” En zo verder.. Maar daar vinden jullie met de redactie vast iets beters op :)
Sterker nog, behalve de inleiding moet ik de review nog gaan lezen. ik ben speciaal naar de reacties gegaan omdat ik op basis van de inleiding en de gelinkte pricewatch concludeerde dat het geen PC game is tot mijn teleurstelling en dit wou controleren (er bestaan voor PC niet veel goede co-op games imo). Blij dat ik dat gedaan heb.

Begrijp dat het uit de rest van t artikel dus ook niet duidelijk wordt. Tijd om de rest te gaan lezen. :)
Zeer irritant idd dat uit het samenvattende blok op de intro pagina gewoon niet in één oogopslag duidelijk is op welke platformen dit spel speelbaar is. Dit is al vele jaren een pijnpunt, en dus ook al onder vele reviews gemeld. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik een hele review doorlees, enthousiast word, en dan tot de conclusie kom dat het een exclusive is op een platform dat ik niet heb. Inmiddels heb ik bijgeleerd dat je bij Tweakers game reviews eerst elders moet kijken op welke platforms de game beschikbaar wordt vooraleer je de review leest....
Als je goed kijkt zie je ook dat ze niet zeggen dat het voor playstation en xbox uitkomt.
Er staan twee referenties in naar de Playstation "Getest op" en

[...]

Iets wat in mijn optiek niet in een review van een spel hoort.

Ze zouden een "platformen" label kunnen toevoegen met als waardes "PC, Playstation en Xbox"
Precies zo bedoelde ik het ook.
Bedankt voor deze toevoeging. Ook ik ging op basis van de review ervan uit dat het spel exclusief voor Playstation zou zijn. Nu direct aangeschaft op Steam om morgenavond samen met mijn vriendin te spelen. Hopelijk heeft ze na Untitled Goose Game de smaak een beetje te pakken. Weer eens wat anders dan Netflix gedurende de avondklok.
Precies, en graag gedaan, ja ik snap er niks van, waarom er niet gemeld was op welke apparaten hij allemaal uitkwamen, ik lees vaker dat Jurian Ubachs dat niet doet, en waarom niet?!

Het is voor ons heel verwarrend dan, wou het al bijna niet verder lezen, omdat ik dacht het komt toch niet uit voor Windows, en alleen voor de PS4 & PS5, die ik toch niet heb, en niet koop.

En nog niet na al dat kritiek heeft Jurian Ubachs het aangepast, en er bij gezet dat hij ook voor Windows, of Steam uitkomt.

Hij komt uit voor:

Microsoft Windows
PlayStation 4
PlayStation 5
Xbox One
Xbox Series X/S

Wiki.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 25 maart 2021 18:26]

Indd, ik moest even googlen of deze game ook op de PC uit zou komen. Wat blijkt, het komt naast playstations ook op PC en xbox en Project Scarlett, wordt geen woord over gerept. Net als splitscreen vs alleen puur coop met ieder zijn eigen systeem. Of heb ik daar overheen gelezen?
Indd, ik moest even googlen of deze game ook op de PC uit zou komen. Wat blijkt, het komt naast playstations ook op PC en xbox en Project Scarlett, wordt geen woord over gerept. Net als splitscreen vs alleen puur coop met ieder zijn eigen systeem. Of heb ik daar overheen gelezen?
Bij Wikipedia lees ik dit: "It Takes Two has no single-player option: it is only playable in either online or local split screen co-op between two players."

Als dat klopt kan je hem alleen met twee personen spellen, wat jammer is als je hem in je eentje wil spellen, en geen vrienden/familie heb.

Maar vind het wel leuk dat je hem op een PC/Console kan spelen op een scherm, wat ik aardig veel gedaan heb met me Amiga spellen, met me vrienden/familie.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 26 maart 2021 01:41]

Bedankt voor die informatie!
Ik snap ook niet waarom ik nog game reviews lees op tweakers.
Bedankt voor die informatie!
Ik snap ook niet waarom ik nog game reviews lees op tweakers.
Ben er helemaal mee eens, Game reviews zijn op Tweakers vaak slecht, en ik ga meestal naar een YouTuber zo als Skill Up of zelfs AngryJoeShow, en absoluut niet naar IGN of GameSpot of die andere zogenaamde spel review bedrijven.
Volgens mij wordt er in de inleiding een aantal spellen door elkaar gehaald.
A Way Out gaat niet over twee broers maar over twee mensen die elkaar voor het eerst zien in de gevangenis.
Brothers: A Tale of Two Sons is een ander spel van dezelfde designer Josef Fares. Dit spel gaat wel over twee broers.
Om het nog verwarrender te maken speelt volgens mij de broer van Josef Fares een rol in A Way Out. Maar je hebt helemaal gelijk natuurlijk, ik pas het even aan.
Vorige week voor de tweede keer A Way Out uitgespeeld met het idee dat we eind deze week It Takes Two kunnen spelen. Beloofd veel goed n.a.v. deze review :)
A Way Out was ons ook erg goed bevallen, en meerdere keren uitgespeeld. Wist niet dat deze eraan kwam, maar op basis van de review (en onze eerdere ervaringen met A Way Out) ook maar meteen aangeschaft. Ben benieuwd.
Ben ik dan de enige die A Way Out echt een suf spel vond?

Dit ziet er echter wel veel belovend uit!
Het spel was suf inderdaad. Zeer gemakkelijke gameplay en de dialogen waren vaak echt cringe. Maar het zag er fantastisch uit en was echt grappig om met mijn vriendin te spelen die niet zo vaak gamet. Dus het had zijn voor en nadelen. Ik ben in ieder geval benieuwd naar dit spel.
Was perfect om zelfs met de jongste te spelen van 8 jaar :)
Het lijkt me stug dat je de enige bent, het spreekt een bepaald type persoon aan. Het is geen Counterstrike, Rocket League of GTA. Ik zie dit spel eerder als een story/"art" game. Er zaten best wat vernieuwende dingen in zoals de manier waarop er met de camera gespeeld werd. En ook het verhaal vond ik persoonlijk heel erg goed met een sterke plottwist.
Hoe makkelijk is dit om te spelen voor iemand die eigenlijk nooit gamed?
A Way Out is wel goed te doen

[Reactie gewijzigd door Dexter010 op 24 maart 2021 16:39]

Ik heb het hier over A Way Out aangezien It Takes Two nog niet uit is

A Way Out was een makkelijk spel, ik heb het op de PC gespeeld met toetsenbord en muis, een vriendin met een controller.
Hoe makkelijk het is om te spelen hangt heel erg af van de persoon en gekozen input. Ik kan bijvoorbeeld erg slecht met controllers overweg, Mario Kart en 2D platformers kan ik zonder problemen besturen maar in een 3D omgeving heb ik toch liever een muis. Als It Takes Two in opzet hetzelfde in elkaar zit zal het moeilijkste van het spel het onder de knie krijgen van besturing (welke knop wanneer in drukken, hoe draai ik de camera goed etc). Als de persoon in kwestie dit kan is het spel zeker goed te doen. Er waren niet veel "haast" moment in het spel, en je kon over iets best 2 uur doen zonder enig nadeel te ondervinden.

Ik zie A way out echt als een goed spel voor beginnende gamers (na dingen als Mario Kart). Ik heb het vermoeden dat It Takes Two iets moeilijker zal worden qua gameplay (lees: foutgevoeliger), maar hier kan ik pas echt over oordelen na het gespeeld te hebben.
A Way Out was inderdaad prima te doen. Het scheelt natuurlijk wel behoorlijk of je speelt met 2 niet-gamers tegelijk, of dat de niet-gamer aanhaakt bij iemand die wel vaker gamed.
Even een update:
Dit spel is stukken moeilijker dan A way out. Veel meer getimede jumps en dergelijke, voor een niet gamer is dit geen fijne titel om mee te starten. Het is wel een aanrader want ik weet nu al zeker dat ik het een tweede keer wil spelen.
Thanks,

Misschien eerst maar A way out proberen dan ;).
Is de game ook cross-platform?
Van de EA site:
Can you only invite someone to play It Takes Two on the same platform or is there cross-platform play?
Friend’s Pass offers cross-gen but not cross-platform play. For example, Player 1 can be playing on PlayStation 5 and invite Player 2 on Playstation 4. But Player 1 playing on Playstation 5 cannot invite Player 2 on Xbox Series X or PC. The save system also works cross-gen.
https://www.ea.com/games/...nds-pass?isLocalized=true

Helaas dus niet.
Ik vraag me af of deze ook in een Ps5 case verkrijgbaar is.. ik vind het zo stom om ps4 hoesjes te kopen en neer zetten als ik een ps5 heb. is dit met elke game die nog ps4 uit gaat komen?
Pak je een watervaste viltstift en zet je er een 5 op.
😂 ik snap hem wel, gelukkig heb ik hem voor mijn simpele PS4 gekocht.
First first first first world problems...
Dat zeg je nu wel. Maar ik moest nu eerst de game kopieeren om er dan achter te komen dat het een ps4 versie betreft waarnaar ik alsnog de volle 45gb moest downloaden.. Ik vind dat toch echt wel minder als direct een Ps5 game met hoesje.
Ik dacht een beperking te lezen bij de steam versie, die kan enkel via Remote Play tesamen gespeeld worden dacht ik. (bij het maar 1x kopen)
Maar de andere versies kan je echt het spel volwaardig delen, je hebt beide een lokale installatie.

Weet iemand of dit klopt? Want remote play together vind ik zelf maar mager, latency en artifacting...
Dan koop ik het liever bij EA zelf.
Nee, als je het bij steam koopt kan de ander alsnog via een demo via Origin alsnog met je samen spelen.
Je koopt het op Steam maar krijgt een origin versie. Net als hoe het met ubisoft games werkt.
Zou het een beetje te spelen zijn met een 7 jarige?

-edit zie nu pas dat het alleen PlayStation is. :(

[Reactie gewijzigd door MPC60 op 24 maart 2021 23:21]

-edit zie nu pas dat het alleen PlayStation is. :(
Voor xbox, playstation en pc :)
Ah top! Werd me niet echt duidelijk in het artikel.
A Way Out was in ieder geval prima te doen met een beginnende gamer. Nog even los van of de verhaallijnen van A Way Out / It Takes Two geschikt / te volgen zijn voor iemand van 7. Maar gameplay technisch was het niet de moeilijkste game
Nee is geen makkelijk spel.
Wel goed te doen, maar komen wel wat skills bij kijken.
En probleem is je kunt elkaar moeilijk helpen, dus beide personen moeten hun rol/uitdaging aangaan. Tegelijkertijd vindt ik dat wel cool. Geen kiddy game !
Ik heb samen met mijn broertje A Way Out gespeeld en wij vonden die game geweldig. Als ik het zo lees dan is It Takes Two ook heel erg geslaagd. Ik kijk er dan ook naar uit om die game morgenavond samen met mijn vrouw te spelen op de bank.

Ik heb er veel zin in. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True