Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

Hitman 3 Review

Een wat onevenwichtige finale

Conclusie

We hebben wat gemengde gevoelens over Hitman 3. De game wekt op verschillende manieren sympathie op. Bijvoorbeeld doordat je de missies van Hitman en Hitman 2 kunt importeren en zelfs je voortgang uit Hitman 2 kunt overzetten. En ook dat ontwikkelaar IO Interactive de moeite heeft genomen om de game naar VR te vertalen zorgt daarvoor, net als het feit dat het de game op Stadia uitbrengt en daar zelfs wat opties voor verzonnen heeft. Tot slot zijn er wat grafische verbeteringen en heeft de studio de moeite genomen om wat nieuwe gameplay-elementen toe te voegen. Toch lijkt de aandacht voor dergelijke randzaken wat ten koste gegaan van de inhoud, want die is wat ons betreft wisselend van kwaliteit.

De zes missies uit de game zijn niet allemaal even sterk. De game begint goed, maar de laatste missies zijn niet de sterkste uit de serie. Ook de nieuwe opties zijn wat ons betreft niet allemaal even sterk. De camera die je bij je draagt voegt weinig toe en past wat ons betreft niet zo goed bij Agent 47. De nieuwe shortcuts passen al beter bij de opzet, maar komen - net als de plekken waar je wat aan de camera hebt - weer lang niet overal voor. Het maakt dat Hitman 3 wat ons betreft dus wisselend van kwaliteit is.

Gelukkig staat de gameplay van de serie - ondanks de minpunten van hierboven - als een huis. Met de game uit 2016 zette IOI een formule neer die nog steeds erg goed werkt. De vrijheid die je in de meeste levels krijgt is heerlijk. De hoofdmoot wordt nog altijd gevormd door het zoeken naar manieren om dichterbij je slachtoffer te komen en te puzzelen naar manieren om hem of haar ongezien om te leggen. Daar heb je in de meeste levels nog steeds erg veel opties voor.

Helaas bevat de game - althans de Windows-versie die wij voor release konden spelen - nog wel wat bugs. Denk daarbij aan een lichaam dat in de grond zakt nog voor je zijn vermomming aan hebt kunnen trekken, en wat grafische bugs, zoals de wasserette waar de trommels van de wasmachines in de lucht zweven en van de machines zelf geen spoor is te bekennen. Hopelijk zijn die problemen met de traditionele day one-patch opgelost. Hitman 3 is best een toffe game, maar het is niet het beste deel van de trilogie. Speel je de trilogie als geheel, dan is dat echter wel degelijk een heel mooi avontuur. Hopelijk keert Agent 47 dus nog eens terug, om revanche te nemen op dit iets mindere optreden.

Getest

Hitman 3, Windows

Prijs bij publicatie: € 59,99

Vanaf € 59,99

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (5)

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (82)

Wijzig sortering
Het is echter een zeer sympathiek gebaar van IOI: als je Hitman 3 koopt, krijg je daar de levels uit de voorgaande twee delen bij.
Niet helemaal correct, want volgens mij geldt dit alleen als je de vorige twee delen op hetzelfde systeem hebt gespeeld, toch?

Ik moest namelijk, naast de aanschaf van Hitman 3 de 'Standard Edition' (Xbox Series X), de levels uit deel 1 en 2 erbij kopen (á € 29,99).
Ik ben in het bezit van alle 3 de delen op PC, toch moest ik nog steeds extra betalen om hitman 2 levels te kunnen spelen in hitman 3.
hitman 1 levels zijn alleen de eerste 10 dagen gratis.
Als het goed is worden de hitman 2 levels gratis beschikbaar als je deze op de pc (steam) al hebt. Is alleen iets wat op dit moment nog niet werkt.

https://twitter.com/IOInteractive/status/1350899132966318084

[Reactie gewijzigd door DigiFrost op 22 januari 2021 11:08]

Hoop dat ze dat snel fixen. Zodra ik Hitman 1 en 2 kan importeren en de ergste bugs eruit zijn koop ik Hitman 3. De review vindt de game een beetje matig, maar als fan van de serie (alle challenges/achievements/saso in alle games sinds Codename 47 uit 2000) klinkt het precies als wat ik gehoopt had: levels met een originele insteek en meer nadruk op het verhaal.

Deze game is vooral gemaakt voor fans van de serie en verdient vanuit dat perspectief volgens mij een hogere score. En voor mensen die nog nooit Hitman gespeeld hebben: die beginnen hopelijk bij Hitman 1 en zijn dan al lang fan (met bijbehorende verwachtingen) tegen de tijd dat ze bij Hitman 3 komen.

[Reactie gewijzigd door PizzaMan79 op 24 januari 2021 08:58]

Wou ik net zeggen ja. Je kan ze idd wel spelen, maar niet zomaar gratis als je alleen Hitman 3 koopt. Je moet wel deel 1 en 2 al bezitten of alsnog kopen.
Sterker nog: op Steam kan je 1 en 2 (volgens mij) gratis downloaden, en dan moet je de levels er los bij kopen. Zo heb ik de Hitman 2 "game launcher", maar geen Hitman 2 levels, dus ik kan in die launcher nagenoeg alleen levels van 1 spelen (afgezien van een soort demo level). Ik vermoed dat dat hetzelfde zal zijn bij Hitman 3.
De games zijn niet gratis. Van deel 2 kon je een demo/trainingmissie downloaden waarin je vervolgens de missies van deel 1 kon importeren.
Right, maar dan is de launcher dus gratis en betaal je in werkelijkheid alleen voor de losse levels.
Dat klopt uiteraard. Mijn opmerking is iets te kort door de bocht. Excuses, ik heb de omschrijving aangepast.

[Reactie gewijzigd door Paul Hulsebosch op 22 januari 2021 09:43]

Ja, moest, want ik wilde de levels van Hitman 1 en 2 graag spelen met de geavanceerde 'Glacier Engine' van Hitman 3 en ik had de games (nog) niet in bezit.

Niet zomaar dingen aannemen. :)
Niets over het verplichte always-online om de game nog een beetje boeiend te houden? Zonder online is het namelijk een hele beperkte titel met weinig vrijheid. Ga je wel online dan heb je dus meer modes, meer opties en wat vage leaderboards die de meesten toch niet interesseren. De herspeelbaarheid van de offline mode is echt 0. Online is wat de game nog een beetje boeiend maakt. Het probleem is echter dat, zeker rond deze launchdagen de game gewoon te onstabiel is voor online. En dat ligt niet aan de clients, maar aan de servers. Net als dat het migratie-traject eigenlijk de hele dag plat lag eergister, is er ook met online blijven problemen. Wil je even een autosave laden in een game die je gewoon volledig offline speelt, dan kan dat niet omdat de game geen verbinding heeft. Maar hoe dan? Er is niets aan je gamesessie veranderd. Waarom die check niet alleen in het menu zit als je een game opstart, is me eigenlijk onduidelijk want er is verder geen enkele reden om een verbinding open te zetten. Uploaden voor leaderboards kan altijd later nog, maar nee, dit moet en zal je gameplaysessie onderbreken. Dit is al jaren voor de serie een grote dooddoener en had 2 punten van het eindcijfer af mogen halen, want het is gewoon heel frustrerend. Zeker in de tijd van quick resume en instant-on wil je gewoon verder, maar deze game zegt gewoon "nee, je bent niet online". En dat terwijl de rest van de online functies dan dus wel gewoon werken.

Ook het migratie-traject verdient geen lof. Het overschrijven van je hitman 3 voortgang als je hitman 1+2 integreert is gewoon idioot. Als dat niet het geval was, had men ook de 20e minder problemen gehad met de servers. Maar ja, je moet wel, want je wil niet je voortgang verliezen.

Nee, dat het niet eens genoemd wordt in de review is een blamage. Always online op zich hoeft geen probleem te zijn, maar de servers zijn gewoon te brak om dit op deze manier te doen.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 22 januari 2021 13:20]

Ik kan me voorstellen dat het always online deel tijdens de reviewperiode (vóór release) niet overbelast was, dan merk je er weinig van.
Klopt, op een enkele zeer kortstondige hapering in de verbinding na heb ik er geen problemen mee ondervonden.
Maar dit probleem was er bij de 1e en 2e game ook. Dus hoe kun je het weglaten?

En de review komt vandaag pas online, je moet toch ook gezien en gelezen hebben dat het fout ging, plus je kunt de game zelf opstarten en elk kwartier een offline-bericht lezen...

Kijk, dat er online ergens nodig is, is prima, maar dat het de gameplay hindert is gewoon het vermelden waard. Ga maar eens een save-game herladen. Grote kans dat ie gaat mekkeren dat je niet online bent. Steam, Twitter en Reddit staan bv vol met issues hierover, dus ik vind het zeker slecht dat het niet in de review naar voren komt.

Een overzicht van wat je offline vs online hebt:
Offline you have story mode only

Online you have leaderboards, challenge completions, item unlocks, start location unlocks, mastery unlocks, contracts mode, featured contracts, escalation missions, etc

Basically offline you have about 2 hours of story to play through

Online you have a few hundred hours of challenges and contracts along with things to unlock, online is all of the replay value. Offline is just the shell of the game.
Dat mag van mij wel met rode letters boven de review. Zelfs het unlocken van items is niet eens mogelijk. Vrijwel alles behalve de leaderboards en de missies die andere mensen maken, heeft technisch gezien geen verbinding nodig, maar ze verplichten het en het voegt gewoon geen reet toe. In offline mode ben je in een uur of 3 wel door alle missies heen en dan ben je dus gewoon klaar en heb je bovendien niets vrijgespeeld.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 22 januari 2021 11:03]

Ik heb een paar weken geleden geprobeerd om Hitman 2 nog te spelen, als voorbereiding op 3. Ik werd continu offline gegooid, waardoor het spel ten eerste telkens onderbroken werd, en ten tweede ik niet verder kon met de alternatieve missies. Als dat bij deel 3 weer zo is, kan ik die game dus gewoon overslaan. Ik vind het prima als een single player game wat online elementen bevat, maar die zouden wat mij betreft nooit de pure SP elementen mogen beinvloeden. Game state dingen zoals unlocks etc, kun je prima syncen als er verbinding is en lokaal opslaan als er geen verbinding is. Zelfde met leaderboards, contracts enz. Het spel verliest ook veel minder z'n waarde als die laatste elementen (tijdelijk) niet beschikbaar zijn.

In bijv. AC:Valhalla kreeg ik ook af en toe een melding dat er geen verbinding met de Ubisoft servers gemaakt kon worden, maar ik kon gewoon doorspelen, zonder verlies van functionaliteit. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat IO Interactive hier mee wegkomt zonder enige opmerking.

En dan de reactie van de reviewer: "deze discussie is van 2013" vind ik ook raar. Ja, "always online" is tegenwoordig bijna standaard. Maar er zijn weinig SP only games die 80% van de gameplay weghalen als je geen verbinding hebt. Uit het lijstje van Pagani zou alleen MS Flight Sim onspeelbaar moeten zijn, omdat die rondom Bing maps data is gebouwd. Uit ervaring weet ik dat de Ubisoft games het nog prima doen zonder server verbinding (afgezien van een melding als je het menu opent).
Ik vind het toch wel het vermelden waard. Blijft bizar dat je online moet zijn voor een singleplayer-game.
Ik heb de problemen die @Martinspire beschrijft niet ondervonden, dus kon daar ook geen melding van maken.

Verder is het niet zo dat je deze singleplayergame niet kunt spelen als je offline bent. Als je dat wilt, kan dat wel degelijk. Alleen mis je dan bepaalde functionaliteit. Functionaliteit die gericht is op 'iets' met andere spelers doen, zoals Contract uitwisselen en die Leaderboards. Het is uiteraard logisch dat je voor zulke zaken online moet zijn.

Dat is overigens niet anders dan bij Hitman 2 en (gedeeltelijk) Hitman en dat is ook de voornaamste reden dat ik er hier geen aparte vermelding van gemaakt heb. Het is anno 2021 niet bepaald bijzonder dat een singleplay-game ook bepaalde functionaliteit heeft waarvoor je online moet zijn (de discussie over 'Always On' was in 2013 ;) ).

Dat het hapert helaas wel.
Het is niet zo'n klein beetje wat je niet kan doen als je offline bent, het is het meeste wat het spel herspeelbaar maakt. Escalations, vrijgespeelde items, andere startlocaties, heel veel dingen die niets te maken hebben met iets met andere spelers doen zijn gewoon niet beschikbaar als je offline bent. En dus ook niet alleen even een verbinding bij het opstarten van het spel, maar een constante verbinding.

Dat het al in Hitman 2016 en Hitman II 2018 zat vind ik zelf geen excuus om het niet bij Hitman III te vermelden, beide voor spelers van de vorige delen (geeft valse hoop dat het er niet meer in zit), en voor nieuwe spelers (onverwachtse always-online DRM).
Als het alleen voor dingen waar je echt online nodig voor hebt zou zijn, zoals leaderboards, dan was het natuurlijk geen probleem, maar het is dus veel meer dan dat.

Ik vind het zelf nog zeer bijzonder dat in 2021 singleplayer spellen always-online DRM voor de meeste functionaliteit hebben, dat is juist iets waar de rest van de industrie zich vanaf lijkt te bewegen. En dit is voor IOI ook niet gratis, die servers kosten geld, iets wat ze juist nu hard nodig hebben aangezien ze onafhankelijk zijn geworden.
Bijna alle singleplayer games die ik de laatste tijd heb gespeeld hebben een online component die in meer of mindere mate de functionaliteit van het spel beïnvloedt. Anno 1800, alle Ubisoft games, de gehele Hitman-serie, Flight Simulator en zo nog wat meer die ik vergeet.

Dit gaat alleen maar erger worden gezien veel van de functionaliteit van games (genereren van landschappen, AI van NPC's, real-time weer/nieuws e.d.) naar de cloud verhuist, simpelweg omdat een normale pc er ófwel niet de opslagruimte voor heeft ófwel te weinig computing power.
Always online is niet het probleem. Brakke servers is het probleem.
Ik vind het als concept wel een probleem. Je koopt in principe een game met een single player modus, die het over 5 jaar of eerder gewoon niet goed meer gaat doen.
Het lijkt me toch wel dat hier een aantal onderdelen missen in de review.

Ik zie niets over:
- graphics
- performance
- herspeelbaarheid (vooral in vergelijking met de vorige twee delen)
- level design (enorm belangrijk in een moderne Hitman game, en weer vergelijking met de vorige twee)

Verder kan ik me goed vinden in het feit dat een te opdringerig verhaal op de achtergrond Hitman meestal niet ten goede komt. Kijk maar naar Absolution, IO wilde een Hitman game maken die compleet op het verhaal gericht was en ten gevolge daarvan werd het een dertien in een dozijn shooter.
Helemaal mee eens. Voor wat het waard is, mijn ervaring op jouw punten tot nu toe:
- Graphics
Voor PS4-begrippen echt dik in orde, al zijn de tussenscenes wel zichtbaar op een lager niveau gerenderd, dat is jammer.
- Performance
Ik heb eerst een tijdje gespeeld met de framelock aan, daarna deze uitgezet. Afgezien van dat m'n PS4 pro dan bijna opstijgt, heb ik tot nu toe geen framedrops o.i.d. meegemaakt na een uurtje of 4 spelen.
- Herspeelbaarheid (vooral in vergelijking met de vorige twee delen)
Kan alleen nog maar iets zeggen over het 1e level (Dubai), maar dat is weer dik in orde hoor. Er zijn weer zoveel mogelijkheden om een kill te maken dat dit echt wel een sterk punt is. Nadeel vind ik wel dat het aantal story missions bij deze Hitman is gelimiteerd tot zo'n 3 per level. Dat waren er bij H1 en H2 meer.
- Level design (enorm belangrijk in een moderne Hitman game, en weer vergelijking met de vorige twee)
Wederom alleen het 1e level ter referentie, maar naar mate je de map beter leert kennen is het echt weer smullen geblazen hoor!
"Nadeel vind ik wel dat het aantal story missions bij deze Hitman is gelimiteerd tot zo'n 3 per level. Dat waren er bij H1 en H2 meer."

Er zijn wel degelijk meer (scripted) mission stories, maar die moet je dit keer zelf zien te vinden.
Er worden er standaard maar drie getoond.
Ik vind het dan weer ontzettend jammer dat deze game weer een jaar exclusive is bij de Epic Games Store. Ik heb wel een Epic Games Store account (omdat Epic mij forceert om deze te hebben als ik Rocket League wil spelen die ik op Steam heb gekocht..) maar ik wil daar niet mijn games kopen. Puur om het feit dat ik alles bij Steam wil hebben. Daar heb ik mijn hele bibliotheek al en ik wil dat graag zo houden.

Ook bij deze game denk ik. Nahh wellicht interessant om te spelen. Maar omdat deze een jaar op Epic Games zit kan ik er wel naar fluiten. Ben ik de enige die het echt een belachelijk business model vindt? Jaa concurrentie is goed en ja de cuts van Steam zijn te hoog. Maar laat mij op z'n minst een keuze hebben als consument. Wil ik 'm op Steam spelen, gooi er dan maar een 5 a 10 euro bovenop om die Steam Royalty's te dekken.
De truc is om een jaar achter te lopen en dan koop je alles voor de halve prijs en op steam of waar je maar wil.
Mee eens! Maar zolang mensen het alsnog op Epic blijven kopen kunnen ze doorgaan met dit soort praktijken. Ik vind ze geen haar beter dan Valve. Maar ach. Daar kunnen de meningen in verschillen. :)
Ik ben allang blij dat Steam en Epic je niet vragen om een abonnement af te sluiten.

Je maakt in een andere reactie de vergelijking met Netflix en zijn concurrenten en stelt daarbij dat de verdeling tussen Steamm en Epic piraterij in de hand werkt. Omdat het gebruik van beide diensten gratis is, hoop ik dat dat meevalt. Het is voor mij in ieder geval de reden dat ik weinig bezwaren heb tegen de concurrentie tussen beide en de exclusiviteit die er bij sommige games is. Sommige games verschijnen exclusief in de EGS of op Steam, andere exclusief op een bepaalde console. Da's erg jammer, maar helaas wel het gevolg van het succes dat ze hebben. In een ideale wereld is er één serie-aanbieder en één game-aanbieder. Helaas is de wereld verre van ideaal.
Heb je inderdaad een punt. Heel erg jammer en heel erg frustrerend..
De PC-gaming scene gaat langzaamaan richting hoe consoles werken: Exclusives op basis van het platform (Epic/Steam/Ubi/anders) of op basis van hardware (Oculus versus de rest). Op basis van platform vind ik minder erg (ik heb mijn games gekocht bij diverse platformen), al loop je natuurlijk wel een risico dat áls ooit zo'n service omvalt je je games mogelijk kwijt bent. Qua hardware is het een ander verhaal, meerdere consoles hebben is vrij normaal (heb ik ook) maar bijvoorbeeld meerdere VR-brillen hebben omdat de ene beter is maar de andere exclusives heeft die je wil spelen is wat vreemd.
Jaa dat zie ik helaas ook. En natuurlijk is het zo dat als Valve failliet gaat dat je dan een probleem hebt. Maar deze versplintering in het game landschap is juist ook weer een goed argument voor vele om games te piraten. Je ziet dat ook met films & series ontstaan. Netflix had vroeger een ontzettend groot aanbod, maar door de opkomst van Disney+, Discovery+, Apple TV+, Amazon Prime gaan mensen niet voor elk streaming platform een abonnement afsluiten omdat ze 1 serie perse willen zien.
Ik vindt het niet zo erg als ze deftige integratie met elkaar zouden hebben. Dat bijvoorbeeld de Steam overlay geruisloos zou werken in games van andere uitgevers, Steam hun fantastische controller support die gebruikt zou kunnen worden bij andere uitgevers. Launchers die vanzelf afsluiten na het beëindigen van het spel. Etc. Op die manier is het minder erg om verschillende diensten te moeten gebruiken. Wetgeving die uitgevers verplicht om het spel opnieuw uit te geven zonder beveiligingen of om allesinds de community erop los te laten mochten ze er mee stoppen zou ook een mooi gegeven zijn.
Zo, dit is meer een preview.

Als je de vorige games tof vond, dan zeker aanschaffen.
Wordt je teveel aan het handje genomen, niveau hoger zetten.
Nieuwe characters en voorzetting van het verhaal is bevredigend.
Ben je nieuw in de serie, begin vooraan deel 1 die net zoals deel 2 een engine update heeft gekregen.
Dezelfde studio is aan een James Bond project begonnen, wat veelbelovend is gezien de kwaliteit van de Hitman reboot. Maar na het Cyberpunk debakel, eerst zien dan geloven.
Dezelfde studio is aan een James Bond project begonnen, wat veelbelovend is gezien de kwaliteit van de Hitman reboot.
Kan mij daar niet echt in vinden. Hitman is leuk omdat het nostalgie heeft etc maar verder is de gameplay wel erg gedateerd inmiddels.

Niet dat ik perse op een James Bond game zit te wachten maar daarvan verwacht ik dan wel een game aan de huidige standaarden. Niet een game uit 2005 in een 2020 jasje.
Wat reken jij onder gedateerde gameplay? Ik kan me eigenlijk geen games voor de geest halen die op het vlak 'gameplay' echt heel modern voelen ofzo.
Half-Life: Alyx is toch wel het meest 'moderne' (grensverleggende) spel dat ik gespeeld heb qua gameplay.
Ik heb Alyx niet uitgespeeld, maar afgezien van het feit dat je zaken met je handen doet in plaats van een knop en dat het in VR is heb ik nog niet ervaren wat er anders is aan de gameplay. Het is wel de best uitgewerkte first person shooter in VR, maar de gameplay blijft intact.
ja eens, ik was wel echt helemaal weggeblazen in het begin, het schieten, het dingen vangen, alles werkt zo perfect en schieten in alyx blijft beter en toffer aanvoelen dan in welke game dan ook.

Maar, op een geven moment kom je inderdaad op zo'n punt van besef, dit is gewoon een shooter. Een hele toffe en een erg mooie VR ervaring, maar gewoon een goede shooter. Sterker nog, VR is erg vermoeiend, ik ben na 2 uur wel echt even op en dat weerhoudt me er zelfs van die headset vaak op te zetten. Ik zou alyx dan ook erg graag als traditionele shooter spelen, lekker achter m'n pc op een fijn scherm.

Dit is verder volledig off topic :)

Voor wat betreft ontopic; de gameplay van hitman zelf vind ik persoonlijk ook altijd erg leuk vanwege nostalgie, vond de eerste paar games fantastisch, maar sinds de reboot deel 1 en 2 is dat gevoel toch wel weg, ik denk altijd dat ik het leuk vind, maar na een uurtje spelen ben ik er eigelijk al wel weer klaar mee.

[Reactie gewijzigd door Ocin32 op 22 januari 2021 11:48]

Nou ja beweging en de soepele manier van spelen zijn bij de meeste moderne games wel op orde tegenwoordig. The Last of Us2, recentere assassins creed games en zo zijn er nog wel meer voorbeelden van games die niet spelen alsof je met een eikenhouten balk uit 2005 speelt.
Misschien ben ik iets meer vergevingsgezind, maar alles bij elkaar vind ik de Hitman reboot tot zover echt wel prima. IOI is met minder dan 200 man personeel niet een gigantische studio, maar de ontwikkel/ontwerptijd per game is niet verschrikkelijk lang, de levels zijn groot en erg interactief en het ziet er prima uit, de replay waarde is ook erg groot. Dan doen ze ten opzichte van Ubisoft (Assassin's Creed, 3,5k personeel) het echt niet slechter vind ik.
Ik heb vroeger nooit Hitman gespeeld, dus voor mij zit er niet veel nostalgie aan.
Echter heb ik mij enorm vermaakt met Hitman 2 en voelde de gameplay absoluut niet gedateerd aan, het gaat een stuk verder dan "even iemand omleggen".

Natuurlijk ontbreken moderne "gameplay" elementen zoals Lootboxes/gems/zombies/battleroyale, maar ik kan niet zeggen dat ik die mis in Hitman.
Ja het is mij meer om de besturing, gunplay, animaties, etc te doen. Gameplay is dan misschien niet de beste omschrijving inderdaad.
Ik vind dit persoonlijk een van de mindere reviews die ik in de laatste maanden heb gelezen. Mist veel diepgang en informatie.
Tip: Zoek je uitgebreide reviews, kijk dan even op Opencritic of Metacritic.

Tevens is een van de + punten deels incorrect. Voor zowel de Xbox als PS moet je Hitman 1 en/of 2 in je bezit hebben om de resp levels gratis te kunnen unlocken. Anders kost dit 30-99 EUR, afhankelijk van de versie. Voor de PC zijn er andere regelingen, maar dit zou je duidelijk moeten vermelden!

[Reactie gewijzigd door van.eijk op 22 januari 2021 06:51]

Dan heb je de lyrische Cyberpunk 2077 review niet gezien, waar zeer ernstige bugs werden weggewuifd en dat het allemaal niet zo een probleem is als dat later gepatched word, ook geen enkele kritische punten, dat een game die 7 jaar later uit komt dan GTA qua engine nog beperkter is, de game krijgt zelfs een: uitstekend, je zou bijna denken dat er sprake zou zijn van commerciële belangen om zo een goede review te geven.
Die knelpunten waren ook niet zo'n probleem. Grootste probleem bij die titel was de torenhoge verwachtingen die mensen vaak uit hun duim gezogen hadden.
Oh dat ook, en de tweakers redactie die alleen maar oog heeft voor wat raytracing foefjes die nauwelijks te danken zijn aan de engine.....
Wordt dit nu weer in episodes uitgebracht? En die levels die je erbij kunt krijgen, heb je dan 3 volledige games ter beschikken nog? Of alleen de essentials die je nodig hebt voor het verhaal?
Hitman 3 wordt als 1 game uitgebracht. Geen episode systems zoals in het verleden.

De levels van Hitman 1 en Hitman 2 kun je in-game unlocken (afhankelijk van het platform wel of niet tegen extra kosten, https://www.ioi.dk/hitman-3-pre-launch-guide/)
Episodes zijn er sinds Hitman 1 (2016) niet meer. Ook niet in dit deel.

Je hebt inderdaad drie volledige games ter beschikking, volledig geïntegreerd.
Ik heb het spel niet zelf gespeeld, maar wel naar een deel gameplay dmv livestreams gekeken.
Iets wat me direct opviel was de zeer matige AI.

- Je komt al lopend een kamer binnen en er wordt niet naar je omgekeken.
- Niets van evacuatie na een shoot out of publieke executie, gewoon even verstoppen, misschien van kleren veranderen, en het is terug rustig.
- Een heel deel NPCs kan uitgeroeid worden en guards die patrouilleren vinden het totaal niet raar dat iedereen verdwenen is.
- Etcetera..

Bij een game zoals deze had ik graag gezien dat ze de AI zo levensecht mogelijk hadden gemaakt. Nu lijkt het een beetje alsof je gewoon mee moet spelen om het levensecht te maken, want als je gewoon doet wat je wilt, lukt het ook gewoon.
Hitman is ook niet echt een simulator naar mijn mening. Je moet het meer zien als een puzzelspel. Personages hebben ook veelal vaste looproutes of reacties. Bijvoorbeeld na het nemen van rattengif rennen ze altijd naar de dichstbijzijnde wc. Een beetje de IFTTT mindset. Als ik X doe gebeurt Y waardoor Z mogelijk is.

Het zijn eigenlijk allemaal kleine en grote systemen die aan het werk zijn en een geheel vormen. Je kan daartussen bewegen of er een impact op hebben.

Als je dit spel gaat spelen met het idee op zoek te ze zijn naar realisme dan loop je heel wat uurtjes plezier mis.
Wat ik bedoel is dat de IFTTT mindset beter uitgebreid kan worden met menselijke interacties ipv de standaard Hitman zaken. Als je met een bijl een kamer binnenloopt is het eerste wat mensen doen zien of je een dreiging bent en zien dat ze kunnen ontsnappen. Als je een tweede keer een gebied binnen probeert binnen te geraken waar je door dezelfde NPC wordt weggestuurd zou deze achterdochtig moeten worden. Zo'n zaken.
Dit ja... Het is zo statisch. Als puzzelspel vind ik het ook niet echt leuk, ik vind het een beetje saai om steeds dezelfde missie opnieuw te doen op verschillende manieren. En doe je dat niet dan ben je er te snel doorheen (was mijn ervaring met Hitman 1)

Het zou leuker zijn als de omgeving echt reageert. En als VR er in zou zitten op PC natuurlijk. Dat zou een nieuwe dimensie geven aan de game.
Toch baal ik wel. Heb Hitman I en Hitman II gekocht. Beide goed en veel gespeeld.
Startte ik gisteren Hitman III op. Ik heb geen I/O account statussen van I en II niet te downloaden.
Moet ik helemaal opnieuw beginnen met I en II.
Je kunt alsnog een IO account aanmaken, dan komt het goed (uiteraard dan wel opeenvolgend Hitman 1-2-3 openen)

[Reactie gewijzigd door pagani op 22 januari 2021 10:20]

Okay account aangemaakt. Nu moet ik 2 dus weer downloaden --> Daar inloggen met een I/O account. Dan die transfer naar Hitman 3 doen en dan kan ik met 3 beginnen van voor af aan? Ben best bereid dat uurtje speeltijd in 3 op te geven als ik alles van 2 weer terug heb.

Kan ik daarna Hitman 2 weer verwijderen? Scheelt en hoop GB...
Ik vermoed van wel. Maar volgens mij behoud je zelfs de voortgang in Hitman 3 (tenzij je daar met de levels van 1 en 2 bezig bent natuurlijk)
Waar ik Hitman heel leuk vond, voelde ik bij Hitman 2 een stuk minder de drang om levels opnieuw te proberen om zo nieuwe challenges te halen of speelstijlen te proberen.

Ik vind het heel cool dat je je oude save games kan importeren, het is handig om alle levels vanuit dezelfde game te spelen.

Waarschijnlijk ga ik Hitman 3 wel kopen, maar ik denk dat ik wacht tot hij een keer in de aanbieding is.
Ik heb Hitman 3 op de PSVR gespeeld, het grootste nadeel is dat je niet met de move-controllers kan spelen. Je moet een Dualshock 4 gebruiken waardoor het niet fijn speelt en het in mijn geval voor een letterlijk 'misselijkmakende' ervaring zorgt. :+

Het is leuk om te spelen, maar na 1 level draait bij mij alles. Bij andere, veel wildere, spellen heb ik nergens last van.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True