Door Jurian Ubachs

Redacteur

Gran Turismo 5 Prologue

Conclusie

Gran Turismo 5 PrologueGran Turismo 5 Prologue gaat in de eerste plaats over auto's en in de tweede plaats over het racen zelf. De auto's zien er verbluffend mooi uit, alles reflecteert schitterend in de keurig opgepoetste lak en daarmee toont de Playstation 3 iets van de kracht die het apparaat bezit. Hoewel je met de prachtigste bolides mag racen, voelt Gran Turismo niet aan als een echte racegame. Vooral de langzamere auto's bieden weinig uitdaging, wat tot slaapverwekkend rondjes rijden leidt. Zeker als je de juiste auto gevonden hebt en kilometers voor de rest uit racet. Zit je eenmaal in een snellere auto dan levert GT5 Prologue wel iets van 'race-gevoel' op, maar mede door het ontbreken van schade en tuning is dit geen race-simulatie. Prologue doet echter wel waar het voor bedoeld is: een voorproefje geven van Gran Turismo 5, inclusief de multiplayer-modus die nooit eerder in Gran Turismo heeft gezeten. Al met al biedt GT5 Prologue genoeg om de aankoopprijs te rechtvaardigen; er zijn zat duurdere games met minder inhoud. Je gaat de inhoud echter wel weer terugzien in Gran Turismo 5, dat waarschijnlijk ergens in 2009 verschijnt. Of je dus twee keer wilt betalen voor - deels - dezelfde content, moet iedereen voor zich bepalen.

Pluspunten:

+ Grafisch top
+ Voor een proloog erg uitgebreid
+ Online multiplayer-modus

Minpunten:

- Geen echte racegame
- Juiste auto kiezen is te belangrijk
- Twee keer betalen voor dezelfde content

Cijfer: 7

TitelGran Turismo 5 Prologue
Gran Turismo 5 Prologue
PlatformPlaystation 3
OntwikkelaarPolyphony Digital
UitgeverSony
Releasedatum28 maart 2008
Gran Turismo 5 Prologue Gran Turismo 5 Prologue Gran Turismo 5 Prologue Gran Turismo 5 Prologue Gran Turismo 5 Prologue Gran Turismo 5 Prologue Gran Turismo 5 Prologue Gran Turismo 5 Prologue

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (79)

Wijzig sortering
Ik kan me grotendeels niet vinden in deze review.

Auto's kunnen niet goed worden getuned.
Dit is onzin, wanneer je verder in het spel komt kan je wel degelijk auto's tunen en afstellen!

Geen schademodel
Het klopt inderdaad dat er momenteel geen schademodel aanwezig is in GT5P, Polyphony is echter wel bezig om een schademodel in te bouwen en dit komt binnenkort wellicht beschikbaar via een update ( lange leve een console met internetverbinding )

Na het lezen van deze review heb ik niet echt het idee dat de reviewer de game echt heel serieus gespeeld heeft, zo lees ik bijvoorbeeld niks over de "special challenges" ( Time trials en alle auto's inhalen in 1 ronde ) dit zijn namelijk ZEER uitdagende challenges want ze zijn in sommige gevallen verdomde moeilijk.

De reviewer vond het ook minder leuk om met langzamere auto's te rijden maar ik vind dit juist wel een meerwaarde i.p.v. alleen maar met super snelle auto's te rijden.

Over het algemeen speelt GT5P vrij hetzelfde als zijn voorgangers, grafisch ziet het er echt geweldig uit en ik baal ervand dat ik nog geen HD-tv heb staan.

Sommige zullen de prologue versie geldklopperij of zoethoudertje vinden maar ik heb dus absoluut geen spijt van deze aankoop. Mijn cijfer: 8,5
Ik ben het er wel mee eens, en dat zeg ik als race-game liefhebber en autoliefhebber, racegames zijn mijn favoriete genre. Je kan de reviewer wel gaan affakkelen en de review afgeragd noemen, maar als je vaker racegames speelt dan kom je gewoon tot dezelfde conclusies.

De tuning mogelijkheden: zitten er wellicht wel in, maar die krijg je pas als je alle races hebt voltooid. Omdat het spel zo verrukte saai is na een uurtje of 3 bereik je dat punt waarschijnlijk nooit, en tegen de tijd dat je er bent heb je die 4 banen die er inzitten al zo ontiegelijk vaak gereden dat je waarschijnlijk toch niet meer wilt

Schademodel: leuk dat je het misschien later kan downloaden, maar nu is er geen schademodel, en dat beinvloed de gameplay zeer negatief. Het is niet alleen zo dat je geen onderdelen van je auto kunt rijden etc, maar ook de botsingen zelf zijn alsof je tegen een kussen aanrijdt. De beste tactiek om te winnen is dan ook gewoon volgas tegen de kant of tegen je voorligger aanbeuken, dan ga je zo 2 seconde per rondje sneller dan als je clean gaat racen. Voor mij een 100% afknapper voor een racegame.

De challenges: alle races en challenges zijn alleen maar kunstmatig moeilijk gemaakt, ook de 'overtake them all'. Je begint elke keer achteraan, mag je alles en iedereen gaan inhalen, en hoewel je 4 seconde per rondje sneller bent dan de rest blijf je elke keer 3e of 4e worden omdat ze simpelweg nummer 1 en 2 (meestal met dezelfde wagen als jij) net ff een paar 100 meter extra voorsprong hebben gegeven. Nevermind dat je veel sneller bent, je hebt maar 3 rondjes ofzo dus daarom haal je het niet. Dat is niet het soort 'moeilijk' of 'uitdagend' waar ik van hou.

Dan het unlocken van auto's en het vinden van de juiste auto: ik ben het 100% met de reviewer eens. De meeste auto's kun je beter niet kopen want in de huidige game opzet heb je er gewoon geen bal aan. Met 3 verschillende auto's (Integra Type R, Nissan GT-R, Honda NSX) kun je heel het spel met 2 vingers in je neus uitstpelen, op 4 races na omdat die een specifiek model auto vragen. Kan je vervolgens 1000 keer de class A oval race gaan rijden (die je met je ogen dicht wint met de GT-R) zodat je *eindelijk* die Ferrari F430, de Lancer Evo en de Skyline bijelkaar geschraapt hebt om de laatste races te halen. Slaapverwekkend.

Graphics: zien er mooi uit, maar in sommige races heeft het spel enorme framerate en v-sync problemen. Gebeurt vooral als er veel auto's voor je zitten die door het stof rijden. De framerate gaat dan van 60fps ineens naar 15fps ofzo inclusief allerlei v-sync tearing artefacts waardoor het kleine beetje race-ervaring dat je nog had helemaal weg is. Ook een 100% afknapper voor mij. Dit gebeurt trouwens vooral in de direct op de weg view, de cockpit view heeft er minder last van.

De online mode kreeg ik trouwens niet aan het werk, maar dat kan misschien aan het tijdstip hebben gelegen ofzo. Waar ik me trouwens ook *gigantisch* aan geirriteerd heb was het installatieproces. Eerst 1.9GB downloaden, dan installeren, opstarten en vervolgens moet er een update van *weer* 1.9GB ofzoiets overheen, downloaden, shit hij failed. Opnieuw. Downloaden, 80%, download failed. Opnieuw, failed, opnieuw failed (x10), en toen pas lukte het. Download je de update niet dan kan je helemaal niet online.

Mijn conclusie: de reviewer heeft helemaal gelijk, en het cijfer is nog aan de hoge kant. Of hij het spel helemaal doorgespeeld heeft tot en met de S klasse doet er wat mij betreft niet eens toe: ik was er na een uur of 4 totaal op uitgekeken met nog 3 races in de A klasse over, en op dat punt moest ik 100x dezelfde race gaan rijden om geld te verdienen voor de volgende auto. Hoe enerverend... Als een spel eerst zo slaapverwekkend saai moet zijn voordat later het zogenaamd ineens wél boeiend gaat worden, laat dan maar zitten. Voor een grafische demo geef ik GT5P een 9, voor een racegame is mijn cijfer een: 5- en een big waste of money.

Ik ga weer lekker Forza Motorsport 2 spelen op de Xbox 360, daar heb ik inmiddels al 300 uur ofzo inzitten en dat verveelt nog steeds niet, en is nog lang niet helemaal uitgespeeld.

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 12 april 2008 15:28]

Dat een spel saai is, zou voor een reviewer niet uit moeten maken, het is namelijk zijn werk. En als je het niet op kunt brengen om ook de minder leuke zaken van je werk dezelfde aandacht te kunnen geven als de leuke dingen twijfel ik toch ernstig aan je professionaliteit.

Hoe kun je een goed oordeel geven over een game als je het niet eens helemaal hebt gespeeld?

Het grote verschil tussen jouw verhaal en dat van de reviewer is dat jij dus wel de tijd hebt genomen om het hele spel te bekijken. Ook bevat jouw verhaal geen onwaarheden en dat van de reviewer wel.

Ik ben het overigens grotendeels met je eens. Ik vind de game wel goed, maar de balans is ver te zoeken. Binnen één klasse zijn sommige races met twee vingers in je neus te halen en andere races binnen dezelfde klasse zijn héél erg moeilijk. Ook de auto's zijn niet goed gebalanceerd, zeker gezien het feit dat iedereen online maar met één auto (Lotus Elise 111R/Tuned) rijdt.

De lage inruilprijzen gecombineerd met de belachelijke prijzen voor sommige auto's zijn trouwens inderdaad een goedkope manier om het spel'plezier' te verlengen. Daarnaast is het heel erg raar dat als ik een auto van twee ton koop ik niet eens een proefrit kan maken. Heeft me al minstens een miljoen gekost aan auto's die het toch net niet waren. Tip: Koop geen Z06/Tuned, deze auto heb je niets aan in bochten en op het rechte stuk is een GT-R of GT (al dan niet tuned) voldoende.

Mijn conclusie: Ik ben het eens met het cijfer wat het spel heeft gekregen, maar de manier waarop is gereviewed is beneden alle peil. Ik hoop in ieder geval dat volgende reviews van een betere kwaliteit zijn. Daarnaast zou het fijn zijn als GT5 de komende maanden wat meer wordt uitgebalanceerd, de game zoals die er nu ligt is gewoon nog niet af.
Wat ik van al deze opmerkingen opmaak is dat de PS3 wat mij betreft zijn veel geld niet waar is:
- De hele hoge verwachtingen die de PS3 aanhangers rondstrooien kan de machine (nog) niet waarmaken, terwijl de Xbox360 zijn waarde al heeft laten zien. Persoonlijk zie ik dat in Gears/War en Mass Effect en blabla.
- De verplichte (dacht ik) installaties van spellen beinvloeden de hoeveelheid beschikbare schijfruimte erg negatief ook al kun je "makkelijk" de harde schijf vervangen. Dat doen er volgens mij maar enkelen. Ik wil niet dat mijn spellen zich verplicht moeten installeren.
- De PS3 voldoet niet als Blu-Ray speler voor mij omdat dat ding geen discreet analoog uit heeft (tenminste 5.1) welke mijn versterker uitmunted verwerkt. Een stand-alone speler gaat binnen een half jaar de PS3 voorbij qua opties, prijs, audio-prestaties en gebruikersvriendelijkheid.
- Dat Playstation HOME c.q. Second Life achtige kloon lijkt me helemaal niks, alleen voor supernerds die Second Life uberhaupt al speelde (en wat helemaal niet populair is).

Wat ik wel waardeer aan de machine is dat-ie stil is, wat mijn Xbox360 van juni 2006 niet is. Ene keer hoor ik hem beter maar dan willen mijn oren stilte voelen. Andere keer als ik een actiefilm afspeel op de Xbox360 dan hoor ik dat ding niet.
Ik moet nog aanmerken dat de Xbox360 een bovengemiddeld goede upscaler is!

Ik hoop voor de PS3 bezitters dat GT5 een stuk beter zal worden...
Mee eens. De grote uitdaging in het spel begint pas als je iedere race goud probeert te halen. Als je tevreden bent met een derde plaats om zo snel mogelijk het spel uit te spelen, dan kan ik me voorstellen dat er weinig uitdaging in zit. Als je echter probeert de race te winnen (zoals dat toch ook het doel is in iedere race game?) dan kan ik je verzekeren dat dat in sommige races heel wat tijd kost.
GT geeft je inderdaad de mogelijkheid om de meeste races te rijden met een snellere auto waardoor winnen eenvoudig is, maar je kan dan ook zelf de uitdaging zoeken door de race met een wat minder auto in te gaan. De American muscle car challenge winnen zonder enige rijhulp vereist echt wel een stukje vaardigheid.

Ik kan het argument dat GT5 geen echte race game is dan ook niet echt plaatsen. De spelervaring is wel grotendeels afhankelijk van hoe makkelijk je het voor jezelf maakt, maar als je dat niet doet, dan zit je bij veel races op het puntje van je stoel om iedere keer net op die 2 tiende na de race niet te winnen.

Met name het feit dat het ontbreken van de tuningsmogelijkheid genoemd wordt geeft voor mij aan dat de reviewer zich niet voldoende verdiept heeft in de mogelijkheden van het spel. Hij is waarschijnlijk niet eens aan de mooiste races in de S klasse toegekomen.

Mijn cijfer: 9
Ik weet ook niet welke versie deze reviewer heeft bekeken, maar een GT-R goedkoper dan een Alfa 147? In mijn versie is de GT-R een kleine 40.000 credits duurder! Deze review is bijna net zo slecht als die van Gamekings, die hadden ook niet eens door dat er een S-klasse inzat. En dat van de afstelmogelijkheden staat zelfs in de handleiding!
helemaal mee eens... de reviewer heeft idd niks gezegd over de hierboven genoemde dingen waardoor je ze serieusheid al kan meten (0,0) Ik zie dit niet als een review maar meer als een afgeragd artikeltje. De reviewer is in mijn ogen absoluut geen auto fanaat, en dan vind ik ook dat je het recht niet eens mag hebben om deze game uberhaubt een cijfer te geven, en al helemaal niet zo laag. Jammer dat tweakers zich tegenwoordig ook bezig houd met games... Waar ze dus totaal geen verstand van hebben dat blijkt...
Tja.. ik vind niet dat je GT5 Prologue moet vergelijken met een volledige game als Forza.. het is gewoon nog niet af. In de uiteindelijke versie komt wel een schade model en ook de tuning opties.
En was het niet zo dat er bij de vorige GT Prologue (4 dus) ook geen tuning zat? Het is een prologue..geen volledig spel dus. 70 auto's is dan nogal wat.

En ja..langzame auto's zijn saai..ook in de game dus. Dus dat is ook vrij logisch denk ik dan?

Ik vind dat GT een heerlijk race gevoel geeft. Toegegeven; je moet de tunings bakken rijden om het echt te ervaren. Maar verschillen in camber, gewichts verdeling, heuvel op en af, banden, regen, 4wd, etc etc het is allemaal duidelijk merkbaar. Dat vind ik toch wel van enig realisme getuigen..

Het enige dat ik te zeiken heb op de GT serie is dat het niet op de PC uitkomt :P Met een stuur aan een console (op de bank) is gewoon knullig..

GT TV vind ik overigens ook heel leuk. Mooie HD beelden van dikke bakken.. af en toe wat eentonig, maar ok..het zijn spelmakers en geen regiseurs..
+2Anoniem: 236150
@Fewture11 april 2008 22:27
Langzame autos zijn alles behalve saai als je ermee online gaat en ermee probeert in de top 5 te komen. Ik kan niet wachten to we echt de kans krijgen om zelf te kiezen hoeveel ronden we kunnen racen en welke autos en mensen we daarbij willen hebben. Tegen jou als voorbeeld racen met een alfa 147 door london lijkt mij geweldig.

Wat betreft je stuur, als je die toch al hebt aangesloten bij je pc, moet je er eens aan denken om je PS3 op je monitor aan te sluiten als je hdcp daarop hebt. Anders even kijken naar dit leuke kastje: http://www.xcm.cc/xcm_1080p_vga_box.htm Kan je je PS3 ook op monitoren zonder hdcp aansluiten en gewoon met 1080p riiden. Doe ik ook en het bevalt uitstekend.
Mmm ik weet het niet hoor, vindt het nogal overdreven om de game saai te noemen. Rijd maar eens in de Ford GT '06, met alle hulpjes etc. uit. Dan is het echt een gevecht met de auto om in de langzame bochten niet weg te slippen.

Tunen zit er ook in, alleen vanaf de S-klasse. 'Pimpen' zit er idd niet in, het is gewoon een ander type race-game.
Idd maar dat was eerder ook zo met het tunen. Dit is slechts een voorproefje. In het volledige spel kun je wel gewoon onderdelen kopen zoals velgen, turbokits, uitlaatjes, etc etc. Net zoals de voorgaande GT games in de reeks.
Dat noem ik totaal geen gevecht eigenlijk. De MR layout is gewoon veel te gemakkelijk en zelfs saai om mee te rijden.

En Jurian doelde ook niet op pimpen maar op upgrades. Iets wat er altijd is geweest maar in deze veel te dure alpha-versie van GT5 zit het er niet in.
Op het PSN gebeuren kun je gratis GT Concept 2.0 downloaden. Dit is welliswaar een concept idee (je hebt in totaal 10 auto's en de keuze uit 1 baan), maar het speelt zo heerlijk. Ik heb prologue nog niet gespeeld, maar als deze hetzelfde speelt als de concept versie ben ik het met de reviewer totaal niet eens. Gran Turismo dat geen racegame is? Wat ik totnu toe heb gespeeld heb ik nog niet eerder terug gezien in een racegame. Alle handelingen die je uitvoert komen zo goed terug in de auto. De graphics zijn verbluffend mooi, maar veel belangrijker, het rijden is echt zo goed. Met alle hulpmiddelen uit (ASM, tractie) is het echt super om een goede ronde neer te zetten. Ik ben dus ook heel benieuwd naar de uiteindelijke versie in 2009!
Prologue speelt nog beter dan GT Concept voor mijn gevoel.

Dat het geen echte racegame is slaat ook nergens op. Ik weet niet hoe het met de reviewer zit maar volgens mij is hij een arcade racer. 2X betalen voor het zelfde? Je kiest er toch zelf voor om deze versie te kopen. Zeur dan niet.

[Reactie gewijzigd door HetHooft op 13 april 2008 17:27]

Heb ik ook gedaan, maar de Prologue is een stuk beter.
Bij de concept heb je maar de keuze uit 1 baan. Met 10 auto's dezelfde baan doen wordt vervelend. Hier heb je al een grote stuk meer.

En je kunt nu tegen anderen racen (PC/online/vriend) wat het spel leuker maakt. Het is niet alleen het slaapverwekkende 'time-trail' of slippen.

Alleen het online gedeelte vind ik dat er wel wat minder 'ghosting' mag ;)
Laat die ander achter je maar op de rem staan, als je hem ervoor gooit. Moet in het echt ook :)

Grafisch is het spel echt super op mijn HD TV. :9~
Wel ben ik het deels met de reviewer eens dat er nog dingen missen in het spel. Maar vele dingen komen er nog bij en af en toe komen er ook nog eens updates uit. Wie weet kan de Prologue koper hem middels updates wel bijwerken naar de uiteindelijke versie ;)
Ik heb toevallig hiervoor een ps3 aangeschaft, en om eerlijk te zijn, het spel speelt heerlijk, het ziet er goed uit, maar toch valt het me op dat als er 10 auto's door een bocht gaan, en er komt wat stof bij zitten, dat er toch wat graphische dingen de mist in gaan (frame drop, flinke vierkantjes in het stof enzo). Hopelijk dat ze dat er nog uit kunnen krijgen in de complete versie en niet dat het een tekortkoming is van de playstation.

Verder, heerlijke game inderdaad. Met stuurtje erbij geweldig, en zoals hierboven ook al genoemd werd, best een uitdaging om de gouden plakken te halen.
Wat een belachelijk laag niveau review.

Heel veel nieuwe dingen worden overgeslagen, en features die er wel in zitten wordt over geklaagd dat die er niet in zitten?

Afstellen is hartstikke mogelijk, van bhp tot camber, de versnellingen en alles daartussenin. Dus dat is een minpunt wat al nergens op slaat.
Ook staat er in de hele review niks over de (verbluffende) cockpit view, het tijdens het rijden afstellen van ASM, traction control, ABS, 16 wagens tegelijk op de baan (itt altijd 6), etc. etc.

Daarnaast blijft het een mening, zo'n review, maar ik vraag me toch echt af of de reviewer de game wel goed genoeg heeft gespeelt om zo'n oordeel te vestigen. Met driving aids zijn de langzamere auto's inderdaad niet heel moeilijk onder controle te houden, zeker als je de physics in de game op standaard laat met al je aids aan. Maar de snellere auto's gaven mij echt het gevoel een klein monster onder controle te moeten houden als hij op zijn realistisch staat.
Een schandalig slecht review, tweakers niet waard. Ik heb het spel ook en om het dan te presteren te zeggen dat er geen tuning mogelijkheden inzit is, laat zien hoe je een tweakers review niet serieus kan nemen. Ik vindt dit erg dom en ondoordacht om een game zo te reviewen. Hoe kan kan je zo'n review serieus nemen als ze zeggen dat het geen racegame is. Als je in C of S klasse terecht komt piep je wel anders hoor. En heb je Uberhaupt de drift modus al uitgeprobeerd, kennelijk niet want ik lees daar niks over. En de online filmpjes al gezien? Ook heel leuk om te bekijken want hier zie je het achtergrondverhaal van de verschillende auto's; een hele leuke bonus als je het mij vraagt.

Absoluut eersteklas broddelwerk, heel heel slecht dit ;(
+2Anoniem: 192323
12 april 2008 18:09
We moeten natuurlijk ook niet vergeten dat dit maar een demo is!! Wel een uitgebreide maar toch.

Als we maar nog even kunnen herinneren hoe uitgebreid gt4 was en de rest van de serie!!! (Extra onderdelen erbij kopen en verder tunen. )
Dat elke aanpassing nog eens duidelijk merkbaar was op het circuit wat hier bij het tunen ook het geval is. Wat ik toch bij een groot aantal race-games toch echt mis.

Ik vind de juiste auto kiezen juist wel belangrijk. Niet zoals bijna elke race game waar maakt niet uit welke auto je pakt je dan toch wel kan winnen. Hier is elke auto echt anders en dan niet alleen qua uiterlijk.

Tjah, schademodel uhm nooit echt een grote fan van geweest leuk om te zien maar verder weinig toevoeging voor mij.

Zoals al heel de gt reeks is het bekend dat het begin saai is suffe auto's e.d. en dan nog niet te vergeten dat je voorheen nog eerst een rijbewijs moest halen voordat je uber-houd mee mocht doen. Maar eigenlijk is elk spel in het begin saai en suf.

Het is inderdaad ook maar niet zomaar een race-game maar meer een race simulator.

Het enigste wat me tegenvalt in deze demo is het penalty systeem in de S klasse en het AI van de computer vind ik ook wel een kleine tegenvaller. :(
Ik vind het een slechte review, niet echt objectief. Van alle race games op de PC, XBOX360 en PS3 is dit juist een van de weinige die mij het gevoel geeft om beter en beter te moeten worden. Het rijden op een circuit met allemaal verschillende auto's vind ik er indrukwekkend uitzien. En de game op 42" full HD is echt alsof je naar een live race zit te kijken. En inderdaad, die race missies (in 1 ronde minimaal 3de worden en als 16de starten kan heel moeilijk en uitdagend zijn.

Ik vind de Prologue duur maar zeker de moeite waard als zoethouder voor de echte game. Als daarbij tussentijds een schademodel unlockt/geinstalleerd wordt is dat mooi meegenomen
Ik krijg een beetje het idee dat de reviewer weinig ervaring heeft met racegames. Wat mij gelijk in het begin al op viel is dat je eigenlijk met elke auto opnieuw een circuit moet leren rijden. Ik vind de rij eigenschappen van een auto juist erg goed uitgewerkt, wat het rijden van de verschillende event met verschillende auto's juist leuk blijft houden. Rijden met een GT-R en alles winnen zoals de reviewer doet maakt een spel juist saai. De uitdaging zit het mij in het winnen van events met langzamere auto's.

Erg leuk vind ik zelf de dealer events, waar je tegen gelijkwaardige auto's rijdt. Daarbij komen je persoonlijke rijderskwaliteiten goed van pas. (bij mij nog niet al te sterk aanwezig, want ik heb al moeite met bijvoorbeeld de suzuki dealer challenge waarin je met 18 Capucino's racet). Maar ik leer wel steeds bij. En ja, een nieuwe auto kunnen kopen is super, vooral omdat je weer opnieuw kan beginnen met het verkennen van circuits en bochten.

Ik vind zelf dat Prologue zn geld dubbel en dwars waard is. Tuurlijk, over een jaar krijgen we de volledige versie van GT5. Maar we betalen voor Prologue ook niet de volle mep. Heb zelf via play.com €25 betaald, en dat vind ik een zeer goede prijs voor wat je er voor krijgt. Zeker uitgaande van €60 die je tegenwoordig voor een volledige game betaald. Ik denk trouwens dat ik due €60 ook zo neer leg voor de volledige versie volgend jaar. 2 keer betalen voor dezelfde content vind ik ook wel een heel slap minpunt. Als ik de reviews lees van Rainbow 6 Vegas 2, krijg je ook niet meer dan aanvullende levels op deel 1. Aan de gameplay is weinig verandert. Maar daar heb je wel 2 keer de volle mep voor moeten betalen.

Geklaag over download tijden kan ik ook niet tegen. Allereerst had je de game gewoon (en stukken goedkoper) op disc kunnen kopen. En dat de update traag gaat bewijst temeer dat het een populair spel is. Live with it zou ik zeggen of koop een Wii of XBox360 zonder HDD of zo waar geen updates mogelijk zijn. Zie dan maar hoe je om de bugs heen komt en kan je tevens lekker lopen klagen dat er geen uitbreidingen mogelijk zijn.
lange download tijden en disconnects zegt meer over de kwaliteit van het playstation netwerk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee