Football Manager 2020 was eerder dit jaar een van dé 'lockdown 1-games'. De eind november 2020 verschenen opvolger voegt een aantal leuke, nieuwe elementen toe, maar weet de algehele spelervaring niet dusdanig te veranderen dat hij een noodzakelijke upgrade biedt voor gamers die afgelopen jaar FM20 in huis hebben gehaald. Toch is het ook weer niet zo dat je er een miskoop aan zou hebben. De komst van xG en duidelijkere analyses helpen spelers, en de rol van voetbalmakelaars geeft soms een interessante extra laag aan het zoeken naar - en contracteren van - nieuwe spelers. In de interface is ook het nodige veranderd, waardoor veel schermen informatie eenvoudiger tonen. Dit is met name tijdens wedstrijden goed te zien, doordat het aansturen van je team makkelijker gaat dan ooit. Al met al dus een prima game, maar desondanks lijkt het ons een goede aankoopstrategie om regelmatig een jaar over te slaan en elke twee jaar een nieuwe Football Manager in huis te halen.
In ons lopende spel in Football Manager 2020 is het inmiddels 2026. Als manager van Ajax hebben we het Nederlandse voetbal teruggebracht naar de top. De prijzenkast met een hele reeks schalen is aangevuld met drie nieuwe Champions League-bekers. We hebben de ene na de andere topspeler geproduceerd en de torenhoge transfersommen die binnenkwamen steeds slim geïnvesteerd in nieuw - niet zelden Zuid-Amerikaans - talent. Het resultaat: een voetbalmachine die door Europa dendert als een Russische trein-met-sneeuwschuiver door een ogenschijnlijk ondoordringbare sneeuwmuur. Toen het geld tegen de plinten begon te klotsen hebben we Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong gewoon teruggekocht van hun Italiaanse en Spaanse werkgevers. We spelen oogstrelend voetbal, zijn in februari 2026 al praktisch kampioen (de 41e schaal), hebben honderden miljoenen op de bank en hebben de nu 33-jarige Hakim Ziyech transfervrij vastgelegd voor komend seizoen, zodat hij nog even kan afbouwen en zich wellicht kan richten op een carrière als trainer bij de club. Niets kan onze hegemonie de komende jaren doorbreken. Niets … behalve de release van Football Manager 2021.
Een manager raakt verknocht aan zijn team. Dat is waarschijnlijk voor elke manager met een succesvol team zo, maar het geldt zeker voor virtuele managers die hun eigen talenten vinden, ze opleiden en er succes mee beleven in Football Manager. We zouden je uren kunnen vertellen over Sebastiano Esposito en zijn hattrick in de Champions League-finale tegen Paris Saint-Germain. We kunnen proberen uit te leggen hoe onze driehoek op het middenveld, met Thiago Almada voor Frenkie de Jong en Sandro Tonali, het beste middenveld is dat we ooit hebben neergezet in een voetbalmanagementgame. Maar dat hoeft allemaal niet, want het is verleden tijd. Althans, voor nu. Want wat weerhoudt ons er immers van om in ‘FM21’ exact dezelfde namen op te zoeken en ze als bouwstenen te gebruiken in onze zoektocht naar hernieuwd succes? Tonali bleek geen optie, want hij had al getekend bij AC Milan. Esposito is vastgelegd en arriveert in de zomer van 2021 en Thiago Almada is inmiddels alweer gearriveerd in Amsterdam, om tussen David Neres en Antony de spil in ons aanvallende middenveld te vormen, met Klaassen en Gravenberch als behoorlijk luxe centraal middenveld daar vlak achter. We hebben er zin in.
Hoe blij we ook worden van het weerzien met namen die ons in de vorige game zoveel succes brachten, het verraadt meteen wat misschien wel het grootste probleem is van een game die je een jaar lang - dank u, coronacrisis - zo veel hebt gespeeld. Het is een herhaling van zetten. Je weet bij voorbaat al welke talenten je houdt, welke talenten je elders in de eerste dagen van je spel kunt oppikken voordat een ander het doet en ze miljoenen meer waard worden, en ga zo maar door. En ja: natuurlijk kun je er zélf voor kiezen om dat niet te doen. Maar als jij weet dat de spelers die over een jaar of drie de beste spits en aanvallende middenvelder van Europa zijn nu voor een relatief beschaafd prikkie zijn te halen, dan is het gek om ze niet te kopen. Beter is het wellicht om met een team aan de slag te gaan dat in een ander segment van de markt actief is, maar ook daarvoor zul je als geoefende speler al wat potentiële namen kennen. En anders weet je wel waar je moet zoeken. Daar komt nog eens bij dat je, terwijl je met je nieuwe team in de opstartfase zit, je oude FM20-avontuur nog een beetje mist. Het nieuwe spel is mooier, beter, nieuwer, maar eigenlijk was je nog niet klaar voor het afscheid van de vorige game.
Natuurlijk vertellen we je op de volgende pagina’s alles over wat Football Manager 2021 een weer net wat betere game maakt dan Football Manager 2020. En misschien heb je de vorige versie niet eens en is dit voor jou, komend vanaf FM19 of een nog oudere versie, een prima upgrade. Voor ons bleek echter al in de eerste uren dat we met Football Manager 2021 aan de slag waren dat een tweejaarlijkse cyclus voor deze game eigenlijk veel beter werkt dan een jaarlijkse. Daar kunnen ‘gamechanging features’ op elk moment nog iets aan veranderen, maar van een dermate grote sprong in kwaliteit is bij een game die jaarlijks steeds iets verder evolueert zelden sprake. Voor liefhebbers van statistieken ligt dat wellicht anders, want op dat vlak belooft FM21 leuke dingen, zoals de komst van de stat Expected Goal (xG). Dit is bedacht door het Nederlandse bedrijf SciSports en geeft spelers een indicatie van hoeveel goals hun team zouden moeten hebben gemaakt op basis van de kansen die er zijn geweest. Deze statistiek is snel populair geworden op social media en het is leuk om xG in Football Manager terug te zien. Hiermee kun je eindelijk bewijzen dat jouw team inderdaad vijf goals had moeten maken en je tegenstander toch echt maar één. Jammer dat zij dat inderdaad deden, en jouw team er nul maakte …
Nieuwe toeters en bellen
Football Manager 2021 brengt op diverse vlakken kleine en soms wat grotere veranderingen. Veel van die veranderingen zijn gericht op het vereenvoudigen van bepaalde processen. Dat is misschien nog wel het best te zien tijdens wedstrijden, waarvan de interface flink op de schop is gegaan. De nieuwe weergave heeft als meest opvallende kenmerk dat je al je spelers onderin beeld ziet, waardoor het eenvoudiger dan ooit is om een specifieke speler te voorzien van feedback of een wissel door te voeren. Natuurlijk kun je nog steeds gebruikmaken van de aloude menu’s waarin je je hele tactiek kunt bekijken. ‘Shortcuts’ als deze moedigen we echter altijd aan, want ze zorgen voor betere stroomlijning van de wedstrijden en leiden er daardoor toe dat je er sneller doorheen komt.
Wedstrijdengine weer beter
Toch is er dit jaar weer meer reden om ook te genieten van de wedstrijden zelf. Football Manager is geen game die zich kan of wil meten met hoe spelers er bijvoorbeeld in FIFA uitzien, maar de wedstrijdengine zorgt jaarlijks wel voor meer kwaliteit en sfeer. De nieuwe versie vormt daarop geen uitzondering. Animaties rond doelpunten zijn bijvoorbeeld verbeterd, om de presentatie na te bootsen van een doelpunt zoals dat tijdens wedstrijden op televisie wordt getoond. Daar komt bij dat spelers ook nieuwe animaties hebben gekregen. De belangrijkste daarvan hoort toe aan de keepers: die kunnen nu bij het uitkomen ook naar de grond gaan. Het klinkt misschien gek, maar deze actie zat nog niet als zichtbare animatie in de game. Nu dus wel, en dat maakt een aantal van de acties van je keeper een stuk overtuigender. Ook is tijdens wedstrijden de nieuwe manier zichtbaar waarop moraal en fitheid worden weergegeven, middels twee icoontjes. Die tonen niet hetzelfde detailniveau als voorheen, maar zorgen wel dat meer informatie in een oogopslag zichtbaar is, en dat is fijn.
Buiten de wedstrijden om is er ook het nodig veranderd. Allereerst valt op dat ontwikkelstudio Sports Interactive pogingen blijft doen om nieuwe spelers op weg te helpen. Dat houdt in dat, zoals altijd, allerlei taken kunnen worden uitbesteed, maar ook dat er per scherm allerlei tooltips beschikbaar zijn. Dat is goed, want Football Manager is best een ingewikkeld spel. Begrijpen hoe iets werkt - en daarna waarom het voor jou niet goed genoeg werkt - kan best lastig zijn. Daarbij is analyse van statistieken een onmisbaar hulpmiddel. We noemden al de komst van xG: dat helpt, maar het vertelt nog niet het hele verhaal. Football Manager 2021 bevat namelijk ook een heel nieuw scherm dat in kaart brengt hoeveel kansen je team gemiddeld krijgt en hoe klinisch er met die kansen wordt omgegaan. Anders gezegd: het wordt je makkelijker dan ooit gemaakt om de reden te achterhalen waarom je team onvoldoende goals maakt.
Lichaamstaal
Mocht dat laatste aan je spits liggen, dan opent dat een scenario waarin we meerdere vernieuwingen tegenkomen. Het begint bijvoorbeeld met een gesprekje tussen jou en de speler in kwestie. Daarbij kun je gebruikmaken van de lichaamstaal. Wie goed kijkt, kan wel wat gelijkenissen ontwaren tussen dit systeem en het oude systeem waarmee je dingen met een bepaalde tone of voice kon laten horen. Zo zou je kunnen destilleren dat iets met open armen zeggen ruwweg de ‘assertieve’ optie is, terwijl je met gekruisde armen een wat meer terughoudende houding aanneemt. Deze houdingen spelen in alle conversaties een rol, dus ook tijdens de flink veranderde persconferenties. Daar zit je nu in een zaaltje en zie je een overzicht van alle aanwezige media en de relatie die je met de journalisten in kwestie hebt. Het is een weergave die iets meer de situatie nabootst zoals bij een persconferentie van een voetbaltrainer in de echte wereld. Lichaamstaal speelt ook in de kleedkamer een rol, waar je, als je écht kwaad bent, zelfs met een waterfles kunt smijten om je punt kracht bij te zetten. De maniertjes zijn een leuke extra en werken iets beter en leuker dan de oude keuzeopties, al was het maar omdat het na zoveel jaar fijn is als dit soort systemen een keer wordt veranderd.
Als het gesprekje met de spits hem niet aan het scoren heeft gebracht, is het wellicht tijd om afscheid te nemen en door te selecteren. Daarbij valt op dat er meer transferdeals tot stand komen waarbij een speler eerst een jaar wordt gehuurd en pas daarna echt wordt gekocht door de club in kwestie. Dat is voor een deel de manier waarop je de impact van de coronacrisis kunt merken in FM21. De stadions zitten gewoon vol en wedstrijden gaan allemaal door, maar dat de clubs dit jaar minder hebben te besteden en dus naar creatieve transferdeals zoeken, zit wel in de game. Clubs zullen ook minder hoge budgetten hebben om mee te werken en de competitie 2020-2021 begint later dan normaal, net zoals dat in het echt het geval was. De zware druk op de wedstrijdkalender die betaaldvoetbalorganisaties nu ondervinden, zul je in Football Manager 2021 dus ook op je bord krijgen.
Even babbelen met de zaakwaarnemer
Je spits verkopen is alleen een tof idee als je een alternatief achter de hand hebt. Is dat niet het geval, dan moet je op zoek naar een nieuwe speler. Daarin verandert in FM21 ook een aantal zaken. Een handige en geloofwaardige toevoeging is de komst van zaakwaarnemers. Sports Interactive heeft de ‘profiteurs van de voetballerij’ lang uit zijn game gehouden, maar de voetbalmakelaars zijn er dit keer wel bij. Een handige feature die daaruit voortvloeit is dat je een agent kunt benaderen met de vraag of zijn speler geïnteresseerd zou zijn in een transfer naar jouw club. In theorie is dat niet netjes: idealiter benadert een club eerst de club van die speler voordat er verder gepraat wordt. In de praktijk is dat echter niet hoe het anno 2020 vaak werkt, en om eerlijk te zijn: het is ook niet handig. Waarom zou je eerst een zware onderhandeling met een club door moeten, om er daarna pas achter te komen dat de speler die je wilde kopen helemaal geen interesse heeft in een overstap? Door via een informele babbel met een zaakwaarnemer alvast te checken hoe de vlag erbij hangt, voorkom je dat soort nutteloze exercities. Er is echter ook een nadeel, zeker als je vaak kleinere clubs kiest. Doordat zijn zaakwaarnemer wordt benaderd kan een jong toptalent van jou weleens eerder naar de uitgang willen, want het weet dan immers dat er interesse is van een grote, buitenlandse club. De druk op jou om in dat geval mee te werken met een transfer of de gevolgen te ondervinden als je dat niet doet, neemt dan uiteraard toe.
Conclusie
Al met al leidt dat, met nog een wagonlading aan kleinere wijzigingen aan de interface, tot een game die weer net wat beter en completer is dan zijn voorganger. Daarnaast valt op dat de game als geheel wat responsiever aanvoelt en soepeler lijkt te draaien dan zijn voorganger. Ook dat moedigen we uiteraard van harte aan. Toch blijft het gevoel aanwezig dat we geen wezenlijk andere game spelen dan vorig jaar. Wellicht is dat niet helemaal eerlijk. Wellicht kun je dat over elke versie van Football Manager wel zeggen en was het toevallig zo dat FM20 de eerste editie in lange tijd was die we weer echt heel veel hebben gespeeld, waardoor dit effect nu meer opvalt dan normaal. Wie van Football Manager verlangt dat de nieuwste game beter is dan de editie van vorig jaar, heeft aan FM21 een game die aan die eis voldoet. Wie echter wil dat dat de stap groot genoeg is om heel duidelijke verschillen te merken, doet er wellicht goed aan een jaartje over te slaan. In de interface is zeker het nodige gewijzigd en de intrede van xG en voetbalmakelaars verandert bepaalde aspecten van het spel, maar over de hele linie is meer sprake van bescheiden evolutie dan van een al te grote revolutie. Football Manager 2021 is daarmee nog steeds een uitstekende aankoop, maar misschien niet voor gamers die zich nog steeds goed vermaken met de editie van vorig jaar.
Mij ook, grootste verandering dit jaar is de match engine en met name spatial-awareness waarbij spelers meer bewust zijn van de ruimte die ze hebben. Dat is goed terug te zien aan de looplijnen die spelers nemen en ook passes die ze geven naar spelers die duidelijk meer ruimte hebben. Helaas ook een paar bugs waarbij spelers verkeerde en onlogische keuzes maken maar over het algemeen toch echt een flinke verbetering.
Dit is een bug die er nog steeds inzit. Er wordt niet genoeg nieuwe spelers gegenereerd waardoor op een gegeven moment je database minder wordt met alle gevolgen van dien. Een probleem wat sinds de beta nog steeds niet opgelost is.
Ik moet niet eens beginnen met alle stats die gebugged zijn en na weken nog steeds niet gefixed zijn.
Het spel is wederom pas hopelijk in januari na een patches met alle kinderziektes eruit.
Recent (deze week) is patch 21.2 uitgekomen, waarin die bug van de youth intake een héél stuk verbeterd is. Die was inderdaad heel erg vervelend voor long-term games, maar met patch 21.2 is het gelukkig alweer een heel stuk beter.
Ja, er zitten nog wat bugs in, maar zeker met patch 21.2 is het al behoorlijk goed speelbaar. Heb er inmiddels alweer bijna 100 uur spelen op zitten (mijn savegame is nog gestart in de beta-tijd). Speelt deze game al sinds CM93/94 oid
Dat heel stuk beter is dus best over te discussiëren. Daar hebben ze het ook over met de dev in de thread die ik linkte.
Iemand had al een test gerund en had in het begin 110.000 spelers. Na 8 jaar waren het er 81.000. Dat is 29.000 spelers en beter 30% van de database verloren in 8 jaar. Dat is voor "view only" leagues vooral.
Dus ja het is beter, maar ik ben niet eens met heel stuk beter. Het is van rampzalig naar iets minder rampzalig gegaan. Tenzij je 30% van je database in 8 jaar redelijk vindt...
In principe probeer je als reviewer door de bugs heen te kijken, omdat je er vanuit mag gaan (vaak is daarover ook contact met de ontwikkelaar, zeker als ze al gepubliceerd zijn op hun forums) dat die opgelost zijn binnen korte tijd.
Het is dus niet gek om het bestaan van bugs niet te benoemen tenzij het echt de spuigaten uit loopt, zoals bij Cyberpunk 2077.
Ik heb heel wat uurtjes in FM zitten, en velen met mij, want dat is wat het spel 'met je doet'. Maar persoonlijk mis ik al jaren echte vernieuwing bij FM. De basis is goed, en is ook niet echt verandert, wat andere schermen en structuren. De lange termijn visie die vorig jaar werd doorgevoerd valt (voor mij) onder de categorie 'leuk maar niet baanbrekend' en dat laatste mist w.m.b. elk jaar, waardoor ik overgestapt ben op 'ééns in de twee jaren een splinternieuwe FM'.
Wat ik tof zou vinden is een wat radicalere keuze. Bijvoorbeeld dat er een jaar niet echt aan de datakant gewerkt wordt maar alle nadruk ligt op een forse verbetering van de graphics. Of juist vice versa.
Edit: Soms begrijp ik niets van dit 'ratesysteem' waarom zou deze reactie ongewenst zijn? Ik ben daar oprecht nieuwsgierig naar, zou een rater evt. hierover willen berichten?
[Reactie gewijzigd door Jadero op 19 december 2020 22:23]
Ik begrijp wat je bedoeld, maar als je betere graphics wilt kun je beter Fifa gaan spelen. FM gaat om het gevoel, het realisme de touwtjes in handen te hebben. Graphics horen daar, naar mijn mening, niet echt bij.
Ik speel het spel sinds de jaren 90. Championship Manager heette het toen nog. Uren kijken naar een paar bolletjes op een scherm, in de hoop dat het bolletje Marco van Basten het doel raakte. Geen graphics maar optimaal plezier en spanning.
Ik begrijp ook wat je bedoelt, je hoort heel vaak 'dat hoort niet bij FM' en ik begrijp ook waarom. Maar het één sluit het ander niet uit, liefhebbers van 2D kunnen daar nog steeds gebruik van maken.
Maar het argument 'dan kun je beter FIFA gaan spelen' gaat echt niet op. FIFA is totáál niet te vergelijken met FM. Mijn 'wens' (en die lees ik vaker) is: FIFA graphics, FM gameplay. En zeker, ik kijk geen hele wedstrijden maar ik zou het leuk vinden om mijn tactische keuzes veel beter terug te zien in graphics etc. Nu zie je graphics die in 2001 al mogelijk waren. Maak dan een keuze: Bolletjes, of een stuk betere graphics (een update naar de FIFA '18 graphics zouden al een reuzenstap zijn). Maar deze 'tussenvariant' is nog vleesch, nog visch.
Sinds jaren weer eens aangeschaft (2013 was de laatste), vermaak me er prima mee! Bugs zitten er inderdaad in, maar zoals door anderen al gemeld -> patches komen in rap tempo uit waarmee de ergste bugs er al uit zijn.
Was zelf vooral verbaasd dat er zo weinig licenties in het spel zitten tegenwoordig. Bijna alle grote competities zijn wel beperkt met neppe logo's of andere namen. Gelukkig wel te fixen met data-updates en logopacks.
Ben al 10 jaar aan het wachten op een game die Football Manager mixed met Fifa Manager. De look en feel van Fifa Manager en de database en engine van Football Manager.
Die komt er denk ik helaas niet meer. Ik vind de UI van FM echt een puinhoop, zeker het vele klikken vind ik erg irritant. Er zijn gelukkig skins en views die je kunt gebruiken, maar dan nog is het wat behelpen.
Ik heb jarenlang elke nieuwe versie gekocht, begonnen in 2010, maar ik speel momenteel nog steeds met 2018. 2019 heb ik overgeslagen (wel het gratis halve jaar geprobeerd, maar kon niet bekoren), 2020 kon ik op een gegeven moment gratis krijgen in een actie van Epic en heb ik heel even gespeeld (twee saves van een seizoen of 3 per stuk), totdat ik me helemaal kapot had geërgerd aan alle aanvallen die kapot liepen omdat de spits de bal zelf vanuit een onmogelijke hoek de goal in wilde lopen terwijl er spelers volledig vrij voor de goal stonden.
En uiteindelijk moet ik zeggen dat 2017 en 2018 qua spel en qua match engine heel goed werken. Als je uit de "bestaande spelers" bent, zo rond 2027, is dat het enige wat echt telt, want alle nieuwe oude spelers zijn weg, de rest is allemaal "regen", dus daar zit geen reden voor de aanschaf van zo'n spel. Enige wat me nog steeds ergert zijn de gemiste pingels, want dat slaat echt helemaal nergens op. Ik zit nu op het punt dat ik finales die tot de penalties gaan, sowieso opnieuw speel, of ik nou win of verlies, simpelweg omdat penalties niet realistisch zijn.
En mijn vorige save was Bradford en daar heb ik 2048 mee gehaald. Nu weer in een redelijk verse (2023) waar ik bij AZ ben begonnen en nu bij Dortmund zit.
Ik speel zelf al sinds 2011 FM op Steam; ieder jaar de titel wederom aangeschaft. Voor dit jaar valt me op dat het inderdaad buggy'er is; dan voorgaande jaren. Mag de pret niet drukken. Als je fan bent van deze sequel; halen en je vermaakt je wederom met de team/kit/xG update.
Ook deze editie zuigt me weer helemaal in het spel, FM is ook vrijwel het enige spel wat me al vanaf CM4 elke dag boeit, en heb ik mezelf jaren kunnen vermaken met FM15, tot FM19 uitkwam, op die 4 jaar er tussen, elk jaar trouw gekocht!
Daar heeft Sports Interactive het nog over gehad. Er was de discussie geweest of er Corona of niet in de game zou komen, en uiteindelijk besloten om geen Corona als blessure en ook geen lege stadions toe te voegen.
Het enige wat ze hebben toegevoegd zijn spelregel verschillen (in 20/21 bijv 5 wissels in de Eredivise ipv 3), en gesleuteld hebben aan de financiën zodat er in de eerste jaren minder extreem geld rondgaat en dat langzaam weer opgebouwd word.
Gemiste kans wat mij betreft. Volle stadions in deze tijd is verre van realistisch. Wellicht was het te complex om te implementeren, maar had het wel sterker gevonden wanneer dit wel was verwerkt. Positief geteste spelers, of spelers die zich niet aan de regels houden. Niet kunnen reizen naar plekken die je wilt scouten. Ik vind het wel jammer wat dat betreft.
Ze hebben daar toe gekozen, omdat het ook een ontsnapping is uit de wereld om je heen, en de meeste mensen geen behoefte hebben om ook virtueel geconfronteerd worden met iets waar ze graag even niet bezig zijn, en dat verdiend hulde
Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.
Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Functioneel en analytisch
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie.
Meer details
janee
Relevantere advertenties
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht.
Meer details
Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.
Ingesloten content van derden
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden.
Meer details