Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Cyberpunk 2077 Review

Gaaf spel wacht op afwerking

Conclusie

We gaven het op de vorige pagina al aan en bespraken het deze week ook al in de Tweakers-podcast: de aanwezige bugs maken een correcte beoordeling voor Cyberpunk 2077 enorm lastig. Je kunt simpel stellen dat een game met zoveel problemen nooit een voldoende moet kunnen krijgen, maar het is even simpel om te stellen dat als die problemen grotendeels opgelost zijn, Cyberpunk 2077 een uitstekende game is en dus ook zo beoordeeld zou moeten worden. Dat laatste is in elk geval belangrijk. Onder het laagje problemen, fouten en bugs zit een sterke game. Het is een game die niet per se veel nieuws doet, maar die wel veel bekende systemen en rpg-elementen op een uitstekende manier gebruikt. Die elementen zijn daarbij verpakt in een van de mooiste ‘jasjes’ die we ooit hebben gezien. Cyberpunk 2077 laat op het gebied van sfeer, design en lichtgebruik fantastische dingen zien en datzelfde geldt voor de personages in de game. De gameplay is verder prima, met ruimte voor extra variatie die spelers zelf kunnen aanbrengen door andere keuzes te maken in cybernetics, perks en wapens. Een laatste punt om nog even te vermelden is dat spelers die van Cyberpunk 2077 een flink lang avontuur willen maken, er goed aan doen om veel tijd in te ruimen voor sidequests. Die zijn niet alleen leuk, maar voorkomen ook dat je een playthrough in een uur of twintig afrondt, terwijl Night City en de avonturen die er liggen te wachten, veel te leuk zijn om er al zo snel mee klaar te zijn.

Getest

Cyberpunk 2077, Windows

Prijs bij publicatie: € 59,99

Vanaf € 32,75

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (4)

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Reacties (545)

-15450509+1238+236+31Ongemodereerd202
Wijzig sortering
Waarom word Cyberpunk zo hard afgebrand op performance issues terwijl andere games daar geen penelty voor krijgen. Een goed voorbeeld is COD Cold War COD cold war heeft enorm veel bugs en crashes op de PC, de matchmaking is broken, en zombies zijn een probleempunt geworden. Of wat dacht je van Assasins Creed Valhalla, daar staat letterlijk in de review dat er bugs inzitten, maar die game krijgt een 9. De bugs die in AC Vahalla zitten (ook op console) zijn vele malen erger dan de bugs in Cyberpunk.

En het ergste van dit alles is dat de day one patch de meeste bugs fixen. Goed nu is het CDPR's eigen schuld dat ze een 1.0 build aan reviewers geven waar een hoop bugs inzitten (ik bedoel, hoe moeilijk is het nu om de day one patch die zover af is mee te geven aan reviewers). Maar deze review is eigenlijk al niet meer zo relevant dankzij de day one patch, dus waar staat die 7,5 nu nog voor mij als speler die de day one patch heeft gedownload? Voor mij is de game dan toch ook een 9 of een 8?

Verder, hoezo word Cyberpunk afgebrand op ''weinig innovatie'' (waar ik het verre van mee eens ben, noem mij 1 lootshooter FPS met zo'n diep customization systeem waarbij de abilities zo samenkomen en waar je bijna elke missie op verschillende manieren kan aanpakken), maar word daar in Assasins Creed Valhalla en COD Cold War geen woord over gerapt. Ik hoop toch wel dat we het met z'n alle eens zijn dat Cyberpunk meer innovatie bied dan Vahalla en Cod right?

Kijk van mij mag je een game volledig afbranden als dat je mening is, maar ben dan wel consequent met die kritiek. Waarom krijgt game A die vol zit met bugs een 7,5 (wat op Tweakers basically een 3/5 is gezien ze nooit onder de 4 gaan), maar krijgt game B die vol zit met bugs (ook na release) een 9? Ik weet dat deze discussie al eeuwen gaande is, maar er komt maar geen verandering in. De reviewers blijven maar random punten strooien gebaseerd op..... ehh of ze een goed humeur hebben? De punten van reviews zijn totaal niet consequent en het zijn en blijven maar losse flodders. En dan komt er ook nog eens bij dat ook een hoop games getest worden op console. COD Cold War is een ramp op PC waar Cyberpunk niet eens in de buurt komt, maar op console is die game stabieler, dus kan je de game daar niet op afbranden. Waarom kan er niet standaard op PC gestest worden? Eventueel met verschillende soorten hardware setups.

Hoe is dit op te lossen? Zoals al vaker gezegd, drop dat hele punten systeem. Noem de plus en minpunten en that's it. Geef 1 maand later eventueel nog een kleine update als er b.v wat patches uitgekomen zijn. Maar meer dan dat ook niet. Het tegenargument was altijd geweest dat het cijfer houvast geeft aan de niet-technische Tweaker die een simpel antwoord willen. Maar gezien jullie terug naar de technische Tweaker willen is dit argument toch niet meer relevant? De technische Tweaker kan zelf wel beslissen of ze de game direcht/later/niet wil hebben aan de hand van die + en - punten. Test zo veel mogelijk op PC en kijk of iemand anders op de redactie een keer op console wil spelen zodat je een beetje een vergelijking hebt.

Of, drop de hele game reviews volledig. Game reviews komen nog uit de tijd dat Tweakers mainstream wilde worden (rond 2007 begonnen ze ermee dacht ik), jullie willen graag weer terug naar de technische Tweaker, dus ipv game reviews zou je ook kunnen kijken naar de technische overview maken van een game, en schrijf daar een leuk stuk over. Basically, word een soort Nederlandse Digital Foundry. Test de games op verschillende hardware, kijk of er b.v framedrops zijn, en hoe soepel de game draait op bepaalde hardware, verklaar waarom bepaalde bugs gebeuren als deze te verklaren zijn, ect.

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 11 december 2020 10:29]

Ik heb beide games gespeeld maar AC: Valhalla komt niet in de buurt van hoe buggy Cyberpunk is. Er zitten een enorme hoeveelheid bugs in die vaak ook brekend zijn. Waardoor je stukken opnieuw moet spelen of de game opnieuw moet opstarten.
Dat heb ik in Valhalla niet meegemaakt.
Console versie? Ik heb na 5 uur spelen op de PC slechts 1 minuscule bug gezien (gun zweefde naast het character model van een npc). Na de lage scores en kritische reviews op dit vlak had ik vele malen erger verwacht.
Ik heb de pc versie(DRM free versie) en zie elke 15minuten wel een bug. In de eerste missie alleen al goed gelachen. Toen de politie door een autogarage reden en tegen de auto's zaten. Physics sloegen door, politie auto's reden gewoon door en de rest vloog in het rond. Om dan een cutscene te krijgen met kapotte politiewagens voor je neus. Was toch wel een wtf moment. Ik kan je er nog gelijkaardige opnoemen. Dit is achter de Day one patch fyi.

Ik vind de kritiek terecht. Dit is gewoon niet af. Je kan wat bugs hebben, maar dit is erover en neemt weg van de game ervaring.

M'n game was zelf broken toen ik het de 2e keer wou opstarten. Crashte op startup. Na repairen gelukkig opgelost.

[Reactie gewijzigd door Orogima op 11 december 2020 17:27]

Wat ik gezien heb bij streamers lijkt overeen te komen met deze review. Er zijn een hoop bugs maar deze zijn niet zo erg dat ze game brekend zijn. Ik denk ook dat de kritiek gewoon kloppend is. Mischien hebben ze in het verleden bij andere reviews te hoge cijfers gegeven maar ik vind dit cijfer wel kloppend en als ze de bugs er uit halen en fine tunen dan is dit een hele goeie game en verdiend het een 9 of hoger. (helaas te zwaar voor mijn computer)
Elke versie is DRM vrij (ja, ook die op steam), alleen de pre-release review versie had een drm.

Ik merk echter hetzelfde: Ik heb ongeveer 4uur gespeeld, maar er zijn elke paar minuten bugs te zien welke niet door QA zouden moeten komen. Zo bevriezen NPC's vaak als ze buiten de verwachte "view" gerend zijn, als je ze volgt of naar ze blijft kijken, de devs hadden blijkbaar verwacht dat iedereen altijd op de "actie" blijft letten. (Sorry devs, ik heb ADHD dus ben snel afgeleid, waarbij ik me bv afvraag waar de NPC heen gaat rennen terwijl hij zijn auto achterlaat.)

Physics die inderdaad vaak op hol slaan, animaties die niet kloppen (bv mensen die patat eten waarbij de friet die ze vasthouden naast de hand zweeft.)
NPC's die soms zweven, clipping van objecten door character models (of omgekeerd). Allemaal niet erg gamebrekend, maar omdat de game deze dingen vaak in-your-face zet, om te laten zien hoe gedetailleerd het spel is, vallen de bugs er in ook erg op.

Daarnaast ben ik dusver geen innovative gameplay tegengekomen, bijna alle mechanics komen al voor in oudere spellen. Dat is niet perse erg (ik geniet van het spel), maar daardoor is het tot nu toe ZEKER niet innovatief te noemen. Maar meer een goede verzameling van bekende elementen.
Ik zie eigenlijk de heletijd kinderen door muren lopen of mensen heen en weer ijsberen tussen een barricade en een stoeprand terwijl ze elkaar weg duwen. De bugs in dit spel in combinatie met de kwaliteit van het verhaal en het concept. zijn des te erger
Elke Bethesda game is nog erger en nooit en dan ook nooit is daar op afgereageerd. En bij Bethesda kan je rustig een paar maanden wachten voor de meeste bugs zijn opgelost. Morrowind, Oblivion, Fallout 4 en Skyrim waren ten tijde van release meer een bugfest dan een RPG en ja dat is ook goed gekomen. Dus ja ik snap @rickboy333 reactie echt wel. Het is geen Codemasters waar je bugs jaar na jaar erin blijven zitten... ik noem een Formule 1.

Wat betreft innovatie. Daar moet je niet bij AAA titels voor zijn. AAA games gaan niet iets innoverends doen. Noem mij maar een innoverende triple A titel in de laatste 10-15 jaar. Allemaal hebben ze wel elementen die eerder in indie titels waren of in kleine titels geintroduceerd zijn. Het verschil is alleen dat ze met triple A titels het verder door kunnen ontwikkelen als iets werkt en het op een grotere schaal kunnen uitvoeren.

[Reactie gewijzigd door Hakker op 11 december 2020 15:33]

Dus in het vervolg andere titels met problemen dus ook graag lager beoordelen. Dat dit al niet gebeurde is al van de zotten.

Ophouden met #whataboutism en gewoon accepteren dat dit verre van een perfecte game is op dit moment.
Ik heb Fallout 4 en Cyberpunk beide op release gespeeld, en Fallout 4 is bij lange na niet zo buggy geweest als Cyberpunk nu is.
Verder, hoezo word Cyberpunk afgebrand op ''weinig innovatie''
Er zijn wel meer reviews die zo'n conclusie trekken. Bv. gamer.nl:
Als je eenmaal doorhebt dat Cyberpunk ‘gewoon’ een openwereld-rpg is, zie je dat de ooit mythische belofte van next-gen gamen niets meer en niets minder is dan een heel plezierig buffet van spannende missies met zeer competente spelsystemen. Cyberpunk 2077 biedt niets wat we niet eerder hebben gezien, behalve de fantastische graphics. Keanu Reeves’ personage Johnny Silverhand tilt het hoofdverhaal ver boven de middenmoot uit en de vrijheid om elke missie naar eigen smaak aan te pakken is goed uitgewerkt. Verder is Cyberpunk 2077 ‘gewoon’ een heel erg goede rpg.
De game is weliswaar een heel goede RPG, maar heel veel elementen vind je ook in andere RPG games terug. Vandaar: weinig innovatie.
En waarin innoveert Valhalla dan precies dat het een 9 krijgt?
Tja, als je het mij vraagt (en anderen) zijn er de afgelopen +/- 10 jaar bar weinig innoverende games geweest, zeker niet in het AAA-circuit. Dit zijn dusdanig grote investeringen dat men liever niet te veel risico's wil nemen. Maar innovatie hoeft niet perse een verplicht ingrediënt voor kwaliteit te zijn; een goed bereid stukje biefstuk is verre van origineel maar kan ook prima smaken. Voor veel mensen kan dat een spel als Valhalla zijn (ikzelf ben geen fan). Ik denk dat veel mensen dachten dat een game als Cyberpunk het 'gaming landschap' zou gaan veranderen maar dat is gewoon naïef; zeker als je naar The Witcher 3 kijkt: een fantastische game, maar qua innovatie was daar ook weinig in te vinden en ook de gameplay was het verre van een 'homerun'; maar door het sterke bronmateriaal, sfeer, presentatie, muziek en bovengemiddeld goede quests werd het meer dan de som der delen.

Ik denk dat je sommige games ook beter kan beoordelen op de daadwerkelijke ambities; en een game als Valhalla kan een prima-tot-uitstekend deel zijn van de Assassins Creed 'franchise', maar ik denk dat we wel eens zullen zijn dat een game als Cyberpunk een veel grotere ambitie heeft.
Het gaat toch om de beloftes? Valhalle heeft nooit geclaimed innovatief te zijn zoals Cyberpunk wel vrij expliciet die indruk probeerde te wekken.
Jur had hier al op gereageerd, waar het op neer kwam: AC: Valhalla is al een bestaande IP en mag dus weinig innoverend zijn maar omdat Cyberpunk een nieuwe IP is wordt het wel afgekeurd dat het weinig innoverend is. Logisch toch :+
Denk dat je het anders moet zien. AC Valhalla innoveert binnen het AC IP, en Cyberpunk innoveert niet ten opzichte van andere games in dat genre.
Valhalla innoveert ook op geen enkel vlak. Ik denk echter dat het probleem hem erin zit dat CDPR in hun Night Wire sessies, maar ook in posts op Twitter, gezegde dingen op E3 en andere Game beurzen hebben doen vermoeden dat het een behoorlijk innovatieve game zou worden. Als je die indruk zelf wekt (ze hebben de hype rondom de game zelf veroorzaakt), dan kun je dit ook terug verwachten als punt in reviews. Of dat laatste terecht is laat ik aan een ieder voor zich over.

Ik denk echter dat deze game een 7,5 krijgt, voornamelijk door de bugs. Heb zelf de game op PS5 en heb 'm gewoon eraf gegooid. Verschrikkelijk hoeveel crashes ik heb gehad (met ca. 1,5 uur aan progressie verlies tot gevolg zelfs, opgeteld). Daarnaast gewoon bugs die me uit het verhaal halen (dat is wellicht heel persoonlijk, maar toch)... zoals bijvoorbeeld een scene die overspoeld wordt met NPC's die raar staan te doen en geluid wat niet klopt. Of doodgaan door een issue in de physics van de game met item verlies tot gevolg.

Overigens vind ik Valhalla ook verre van een 9 waard, persoonlijk had ik die eerder een 6,5 gegeven. Wat is dat een bagger game zeg ;)

[edit] typos

[Reactie gewijzigd door Godjira op 17 december 2020 11:55]

Night City is de innovatie. Zo een gave stad hebben we niet eerder meegemaakt in een game. Zowel horizontaal als verticaal is het indrukwekkend te ervaren. Begrijp niet waarom dat niet als innovatie gezien wordt.

Ook de overdreven verwachtingen van mensen. Waarom werd er gedacht dat dit ook een gloednieuwe ervaring zou zijn? Mensen dachten echt dat dit een Sandbox game zou worden, waarom? Het is altijd een RPG geweest, zo is het niet anders verkocht ook.

Jammer, maar tegelijkertijd lekker boeiend. Ik geniet van de game en ben blij te weten dat we gratis DLCs krijgen EN ook paid DLCs. TW3 DLCs zijn de gaafste expansions die ik gespeeld heb sinds the Frozen Throne.
Mooie stad is het zeker, maar wat is daar innovatief aan? Volgens mij zijn er wel meer games met mooie steden. Verder is Night City zo ongelofelijk leeg, het mist echt aan leven en activiteiten.
Leeg? Heb je de game wel gespeeld? Het is verre weg van leeg en overal gebeuren er zaken. Ik heb me uren vermaakt door alleen rond te rijden en de "world events" te doen (fixers die je bellen, mensen die wanted zijn door de cops).

Als ik 1 ding juist vind, is dat Night City echt leeft. De NPC's die rond lopen zien er allemaal kleurrijk uit met behoorlijk verschillende modelen. Die NPCs doen allemaal verschillende dingen. Van zitten op de rand van een balkon,tot in een groepje zitten, roken, eten, gesprekken voeren etc. Imo veel actiever dan de random NPC's van GTA bijv.
Die events zijn in mijn ogen niet echt interacten met de wereld. Zo'n shootout kan overal plaatsvinden.

De NPC's doen echt niks revolutionars. De hoeveelheid ervan is indrukwekkend, maar als je bijvoorbeeld de wereld van GTA voller zou maken, en verder niks veranderd aan het gedrag van NPC's, is er echt niet zo veel verschil. Maar je merkt wel dat er in CP enorm veel is weggehaald. Elke NPC kan je mee "praten. Ze hebben 1 voice line, en de mond beweegt niet eens. Vergelijk dit eens met RDR2, waar je met elke NPC een soort kort, simpel "gesprek" kan voeren.
Ik zei ook niet revolutionaire. Maar leeg is het zeker niet.

De mond beweegt soms wel en soms niet btw, ik denk dat het eerder een bug/glitch is dan bedoeld is. Red Dead 2 is btw gelijk de "creme de la creme" als het om zulke zaken gaat.

Ik denk een groot probleem van Cyberpunk is de perceptie tijdens de aanloop van release dat komt door:

1. de presentatie van vorig jaar met Keanue Reeves heeft te hoge verwachtingen gemaakt (was ook erg cool gedaan)
2. Door corona is de hype exponentieel omdat vele thuis zitten en weinig te doen hebben en zo een grote release iets positief was om naar uit te kijken.

Mensen zelfs hier bij tweakers begonnen oppeens een soort van futuristische hypermoderne versie van GTA te verwachten met een uber interactieve omgeving, NPC's met de beste AI's etc. Terwijl het een story focused RPG is.
Maar waarom is het hier een punt van kritiek, en niet bij andere games zoals de aangehaalde AC Valhalla (welke innovatie!?).

Het is véél te persoonlijk gekleurd, daar lees je reviews toch niet voor? Mening van één persoon die afgezaagde historische settings meer waardeert dan iets wat daadwerkelijk nieuw is in game land.

Je leest een review van een game om te kijken of je de game wilt aanschaffen. Je zult dan als schrijver ervan je best moeten doen zo objectief mogelijk te blijven. Kan je dat niet dan ben je simpelweg geen journalist.

AC Valhalla is meer van hetzelfde in een ander jasje. Jurian is duidelijk fan van de serie, wat prima is. Maar nogmaals, probeer objectief te zijn en niet met twee maten te meten.

[Reactie gewijzigd door Luke Skyballer op 13 december 2020 15:51]

Heb je het spel zelf gespeeld?

En ik ben het volledig eens met de bovenste reactie op dit artikel door @rickboy333 .

Een vraag die altijd bij mij opkomt is ook bij dit soort reviews is of mensen wel het verschil weten of willen aanduiden tussen verschillende vormen van innovatie?

Voor de duidelijkheid: "The four different types of innovation mentioned here:
  • Incremental: It utilizes your existing technology and increases value to the customer (features, design changes, etc.) within your existing market.
  • Disruptive: applying new technology or processes to your company’s current market.
  • Architectural: simply taking the lessons, skills and overall technology and applying them within a different market.
  • Radical: gives birth to new industries (or swallows existing ones) and involves creating revolutionary technology.
Hierbij is het belangrijk dat het verwachtingspatroon voor games wordt getoetst aan de soort innovatie die je verwacht en de soort innovatie die het spel ook echt doormaakt. Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld COD games op grafisch gebied eigenlijk nooit echte stappen maken, vergeleken met de nieuwe game engines die in de Battlefield franchise worden gebruikt. En wat verwacht je van spelmodi en de manier waarop deze gespeeld kunnen worden.

In een review zou duidelijk moeten zijn wat het verwachtingspatroon is van de reviewer en wat de realiteit van de game m.b.t. spelmodi, grafics, verhaal, programmering, en performance op verschillende platforms moeten laten zien.

Test inderdaad de benchmarks op pc. Persoonlijk krijg ik al de kriebels als ik zie hoe langzaam er wordt ingezoomd op vijanden in het spel door het spelen met een console. Tuurlijk maakt Playstation dit jaar stappen met de 5e generatie, en de Xbox met series X. Maar PC kan op verschillende manieren geconfigureerd worden, naar een ieders vraag en verlangen werken en een breed beeld geven van de performance van games to come.

*Wijziging: aanvulling innovatie uitleg

[Reactie gewijzigd door Wardaddy op 14 december 2020 12:32]

Een gamereview - al dan niet met score - heeft ook gewoon entertainmentwaarde. En daarom lees ik ze graag. Of een score daarbij al dan niet terecht is maakt me eigenlijk niet uit. Nooit begrepen waarom mensen daar zo'n issue van maken: het is een subjectieve reflectie van mensen die beroepshalve veel ervaring hebben met games. Kun je rustig links laten liggen als je het er niet mee eens bent. Of je hebt aandelen bij de ontwikkelaar? :)
Goed gezegd en helemaal eens!
En het ergste van dit alles is dat de day one patch de meeste bugs fixen. Goed nu is het CDPR's eigen schuld dat ze een 1.0 build aan reviewers geven waar een hoop bugs inzitten

Verder, hoezo word Cyberpunk afgebrand op ''weinig innovatie'' (waar ik het verre van mee eens ben, noem mij 1 lootshooter FPS met zo'n diep customization systeem waarbij de abilities zo samenkomen en waar je bijna elke missie op verschillende manieren kan aanpakken),
Het eerste stuk laat het klinken alsof v1.03 (huidig) niet VOL met bugs zit, wat wel het geval is. Ze hebben een paar bugs gefixed en de performance omhoog gebracht. maar "de meeste" bugs zijn ZEKER niet gefixed

Bij het tweede stuk zeg je dat de game wel innovatief is, heb je daar voorbeelden van dan?
Customization en keuze van de manier waarop je speelt is niets nieuws, en na 5 uur gameplay heb ik nog geen gamemechanics gezien welke ik niet bij eerdere spellen voorbij heb zien komen. Niet dat dit heel erg is (beter goed gestolen dan slecht bedacht), maar innovatief is zeker niet het woord dat ik zou gebruiken. Dus met legitieme interesse: Welke innovaties heb jij gezien welke ik gemist heb?

Toevoeging:
Op CP2077 Reddit is goed te zien wat de staat van het spel is: Voornamelijk een meme. De performance issues zijn daar allang niet meer de top threads, de bugs en de missende (beloofde) features worden daar, met grote humor, aan het licht gebracht.

[Reactie gewijzigd door AfroBob op 12 december 2020 17:42]

Over het algemeen ben ik het eens met je review. Ik heb er zelf nog aan toe te voegen dat ik het raar vind dat ik met een RTX2070s de game op 'low' gfx settings moet spelen om een constante 60FPS aan te kunnen houden.

Het is begrijpelijk dat reviewers punten aftrekken vanwege het bug festival. Maar eigenlijk zouden ze er ook even bij moeten zeggen wat het cijfer zou zijn in het geval dat de game degelijk zou werken. Daat gaat ie uiteindelijk ook doen. Ik snap alleen niet dat het met 8 jaar ontwikkeling nog aan moet komen op een paar maandjes. Mensen kunnen over het algemeen toch ook echt voor geen meter plannen, eigenlijk.

Ik begin net pas op gang te komen met de game. Van wat ik er zelf van gezien heb, is het minimaal een 8 waard. Maar volgens mij gaan er nog aardig epische ervaringen aankomen. Het zou me niks verbazen als ik van mening ben dat deze game een 9 of 10 is aan het eind van de rit.

En hey... er is altijd nog New Game+. Leuk voor als de bugs er straks uit zijn en de gratis DLC er in.
Hmm vreemd, ik zit op een 2060 en haal makkelijk 60 met ultra settings. Weliswaar op 1080p omdat ik geen beter scherm heb. Maar low op een 2070s? Heb online eens gelezen dat het zou kunnen liggen aan fulscree optimalisatie in de .exe van het spel zelf. Heb er wel nog niet naartoe gekeken.
Misschien ligt het aan het feit dat ik op 3440x1440 resolutie zit. Of misschien zijn performance problemen al enigszins verholpen in de meest recente update.

Ik ga er nog eens mee experimenteren.
Dan moet je DLSS op performance zetten en RTX uit
DLSS op op iets anders als quality ziet er niet uit. Misschien dat je met balanced weg komt op 4k. Maar anders in het een blurry mess en ziet fidelityFX op 80% of hoger er beter uit.
Bugs genoeg hoor, ik heb vaak genoeg moeten saven/reloaden bijvoorbeeld omdat een NPC in de deurpost blijft staan waardoor ik niet uit het kantoor kan lopen of omdat objective van de missie niet goed werken. En om de haverklap liggen er items op de grond die ik niet op kan pakken.
Die items zijn stevast rommel en kan je gewoon negeren.
Mensen in de deurpost zijn vervelender natuurlijk, al ben ik ze zelf nog niet tegen gekomen.
Misschien op de pc speelbaar maar op de consoles is dit gewoon niet speelbaar en is het een schande dat je er 70 euro voor moet betalen.
Je moet niks, en als je een gewone PS4 of Xbox VRC hebt, je console is end of life. Meer dan potato mode gaat er niet in zitten aan het absolute einde van de generatie.
Of gewoonweg niet uitbrengen op te zwakke hardware :|
Heb jij de game ook op console gespeeld? Als je enkel graphics pakt van Cold War of Valhalla.. dan komt deze game al niet eens bij een 'meh matig op z'n best' op console.

quote]Test zo veel mogelijk op PC en kijk of iemand anders op de redactie een keer op console wil spelen zodat je een beetje een vergelijking hebt.[/]
En dan krijg je dus precies wat nu het probleem is, iedereen werd lekker gemaakt met 4k, raytracing en andere onzin, de console versie is gewoon... matig op z'n best. Stroperige controls, rare happeringen, irritante en niet zeggende 'video' opties, en dan ga ik nog niet in op het 'commercieel verkooppraatje' van de diepgang in deze game.

Innovatie en diepgang? Fifa21 heeft nog een uitgebreidere character-creation, kan er 10 noemen die factor 10 verder gaan dan dit. Innovatie? Geen collision met melee, geen 'hide&spray', abilities zijn gewoon een unlock systeem gekoppeld aan wat toegankelijk gear, daar zit zut tussen wat of gewoon core-onderdeel moet zijn van, of als 'wapen eigenschap' op z'n best.
raytracing
Als ik de on/off screenshots bekijk kan je die beter uitzetten. Blijft de sfeer beter intakt (een je FPS)
Fifa en innovatie versie 21 :+
Hilarisch, dat je daadwerkelijk niet snapt wat het punt is. Nee, hij zegt niet dat Fifa 21 het toppunt van innovatie is, maar dat zélfs Fifa 21 een uitgebreidere character creation heeft. Dat is geen compliment naar Fifa 21, maar eerder een sneer richting Cyberpunk 2077.

Dus, alsjeblieft, lees voortaan even voordat je de moeite neemt om te reageren.
Onzin in fifa 21 kan je geen chick with a dick maken (of omgekeerd), penisgrote aanpassen, of de jopers incl wieldoppen wat groter danwel kleiner maken. En laten we wel wezen, da's ook wat waard al was het enkel just for shits and giggles.
Zeker hilarisch gezien de reacties dat ik wel degelijk een punt heb. Ja, ik begrijp de context maar ik begrijp absoluut niet de vergelijking met FIFA. De zin begint met een nieuwe alinea en de vraagstelling 'Innovatie en diepgang?' Waar Fifa aansluit als antwoord impliciet gekoppeld aan innovatie met als onderbouwing 20+ haarsoorten. Ligt aan mij hoor. Fijn weekend verder. :O
Volgens mij heeft Angry Joe hier een hele berg reviews over en daar blijkt toch echt uit dat de char.customization in FIFA voornamelijk copy pastes zijn van weer andere in hetzelfde rijtje met minieme verschillen, maar misschien slaat dat alleen op Madden enzo.
Dit is waarom cijfers in reviews onlogisch zijn. De voor- en nadelen spreken voor zich. Ze zijn sterk, en ze worden allemaal (logischerwijs) in de review aangekaart (ik moet hierbij toegeven dat ik -ongebruikelijk- enkel de video review heb bekeken en niet -zoals gebruikelijk voor mij- enkel de review heb gelezen). Want behalve het cijfer is deze review gewoon wat mij betreft (heb het spel nog niet gespeeld) prima.

Mij interesseert het overigens niet op welke hardware deze game wel of niet goed draait. Dat zoek ik zelf wel uit, mocht dat belangrijk zijn. Ik ga er in ieder geval geen nieuwe hardware voor kopen. PC setups zijn immers al gauw uniek, en console heb ik vooralsnog niet.
Inderdaad, je kan beter even door de comments lezen dan naar de score kijken.

Ook eens met het stukje over reviewen op consoles. Van Cyberpunk zijn geen console-versies uitgegeven aan reviewers, anders was deze game ongetwijfeld ook op consoles gereviewd. Als je bij gamesreviews kijkt is Cyberpunk dan ook een uitzondering...
Dat je games zoals PES of Dirt 5 op een console reviewt snap ik, maar FPS games zoals Far Cry 5 komen toch echt beter tot z'n recht op PC.

[Reactie gewijzigd door DoubleYouPee op 11 december 2020 15:03]

Wacht, de A-C recycle game krijgt een veel hoger punt dan Cyberpunk? Dus het is beter als alle devs gewoon hun oude games recyclen ipv iets nieuws te maken volgens Tweakers?
Of, drop de hele game reviews volledig. [...] Test de games op verschillende hardware, kijk of er b.v framedrops zijn, en hoe soepel de game draait op bepaalde hardware, verklaar waarom bepaalde bugs gebeuren als deze te verklaren zijn, ect.
Hier kan ik me heel erg in vinden. Benchmarks op verschillende hardware, maar ook de impact van grafische instellingen! Zoom in op implementatie/perfornace/impact van DLSS/RT en dergelijke technieken (helemaal nu straks AMD ook met eigen versies komt), HDR, zoek de verschillen, aanbevelingen voor optimale instellingen, of dingen als 'netcode' bij spellen waar dat belangrijk is, etc etc etc. Oftewel, alle technische aspecten van games.

Inhoudelijke/subjectieve reviews zijn er al zo, zo veel te vinden overal. Ga een keer langs open/meta-critic en de daar zijn er al meningen zat. En hoe je die dingen ook doet, er is altijd wat op aan te merken.

Echt diepgaande technische analyses zijn (imho) veel interessanter. Ik sluit me helemaal aan bij @rickboy333.
Hahaha klopt helemaal. Ik kom nooit meer echt naar Tweakers voor goede game reviews. Je merkt gewoon aan alles dat ze echt een review plaatsen die onwijs tegenstrijdig is met hun punten.

Zo krijgen de jaarlijkse blockbusters altijd prima cijfers maar is er in cyberpunk weer weinig vernieuwing te bekennen.

Zo kreeg Anno 1800 een laag cijfer en heb je gedrochten van spellen die gerust een 9 scoren.
Snap er ook niks van, kan genoeg games opnoemen vol bugs maar met top recensies.
Tja.... uiteraard heeft iedereen recht op zijn/haar mening. Ik heb zelf nu ongeveer 20 uur erop zitten in het spel en het is buggy as hell. Diverse andere games gespeeld en ook daar niet alles vlekkeloos in het begin, maar dit slaat werkelijk alles. Hoe vaak ik niet verder kon, blokkering dmv een object.... 8)7 in een deuropening dat zweefde halverwege, storyline gewoon niet verder gaat, niet uit menu's kunnen gaan,etc etc.
Zoals al vaker gezegd, drop dat hele punten systeem.

Of, drop de hele game reviews volledig.
Voor allebei valt wat te zeggen; zolang ik me kan herinneren leiden cijfers op game-reviews altijd al tot hevige en zinloze discussies. Ik heb een boel gamebladen en gamewebsites gelezen en altijd is het hetzelfde liedje; cijfers worden niet consequent uitgedeeld en zelfs als dat wel gebeurt worden de lezers pissig. Cijfers zijn niet nodig; benoem de plus- en minpunten, dat lijkt mij echt voldoende voor de potentiële koper.

Ik vind de game-reviews van Tweakers meestal best goed (als je het cijfer aan het einde negeert #eerlijk) en lees ze ook wel graag, maar het is niet waarvoor ik naar Tweakers kom. Enerzijds zou ik het wel jammer vinden als ze zouden verdwijnen maar als de vraag is waar Tweakers de (beperkte) redactionele capaciteit aan besteedt dan zou mijn voorkeur gaan naar meer diepgaande artikelen/reviews van tech producten of innovatieve techniek (zoals bv. de premium artikelen), maar ook bv. de 'maker' artikelen zoals die vaak in het Tweakers magazine stonden of zelfs interviews met community leden (altijd leuk om te zien hoe medetweakers hun hobby tot een hoog niveau tillen). Dat vind ik persoonlijk allemaal veel boeiender dan een game review waar er tientallen van zijn op Youtube.
Het bovenstaande ben ik helemaal mee eens... De bugs vind ik geen reden voor een 7,5 en valt niet te rijmen met AC. Qua performance op de consoles vind ik een 7,5 al hoog voor de PS5 maar voor de PS4 veels te hoog. Met Cyberpunk 2077 zou je een onderscheid moeten maken tussen de PC versie welke van mij een 9,5 mag krijgen, de PS5 en series X versie welke ik een 6,5 zou geven en de PS4 en one X versie een 5,5.
Wat betreft Valhalla, ik heb in beide games meer dan 20 uur zitten en speel op PC (RTX 3070, i7 6700k). Maar ik moet zeggen dat mijn ervaring met Valhalla vele malen minder erg is dan Cyberpunk. Ik heb hoogstens wat buggy animaties en een keer een verkeerd geplaatste been op de character gezien in Valhalla. Maar bij Cyberpunk wordt er een compleet nieuw hoofdstuk geopend wat betreft buggy games bij launch. Man, man, man. Ik had echt wel beter verwacht na zoveel delays.

[Reactie gewijzigd door Chefd op 12 december 2020 23:37]

Inhakend op het weinig innovatie minpunt, ik snap echt niet waarom dat een minpunt is: geef mij maar mijn vertrouwde pilsje op het juiste moment, veel liever dat dan een innovatief probeersel met chocolade en koffiesmaak!
En zoals je zelf ookal een beetje doorhebt, voor goede game reviews moet je heeel ver bij tweakers vandaan blijven, de hardware reviews zijn wat aan het verbeteren sinds ze samenwerken met hwi al zitten daar ook zeker nog een aantal verbeterpunten in die helaas nog steeds niet opgepakt worden.
Er zijn wel eens reviews geweest zonder score IIRC. Toen ging iedereen weer over de zeik dat je zo niet goed kon vergelijken. Dit is gewoon fanboy gejammer.
Je blijft toch merken dat reviewers eerder bezig zijn met een populariteitswedstrijd en dat bepaald de cijfers. Zo heb je games die vol bugs zitten, maar toch hoge cijfers scoren of weinig innovatie met ook een hoog cijfer. Ik denk zelf dat Tweakers altijd te makkelijk cijfers geeft die onterrecht hoog zijn. Je vraagt je ook snel af of ze niet bang zijn om review copy kwijt te raken of de eerdere toegang. Misschien moeten ze als ze aan de cijfers willen vasthouden een soort schaalkaart maken. Daarmee geef je inzichten wat een 1 score game heeft en wat een 8 score game moet hebben. Persoonlijk denk ik dat reviews zo persoonlijk zijn dat daarom ook de populairste games binnen de review sector altijd hoger scoort. Zo zag je dat ook bij de Game Awards waarbij een game zoals Last of Us 2 zoveel awards naar binnen sleept. Sommige ervan zijn terrecht, maar het was zeker een beetje teveel.

Ik zou als ik Tweakers was of nadenken hoe je meer een inzichtelijke score range maakt of gewoon Digital Foundry achtige content gaan maken. Ik denk dat weinig hier op dit platform de reviews echt enorm serieus nemen vooral de score. De afgelopen jaren lees ik het alleen voor de comments op het einde bijna. De redacteurs zijn toffe gasten, maar echt eerlijk reviewers zou ik ze niet durven noemen. Dat is ook snel te zien met waarbij elke score zo los staat van de plus of min punten en de bizarre verschillen in afstraffen of belonen.
Ik zie eerder een trend waar Jurriaan Ubachs weer meer aandacht begint te trekken naar zichzelf. Zo ook bij the last of us 2. Game reviews zijn beter elders te bekijken
Voor 10.000% met je eens!!!
Sluit me hier volledig bij jouw aan. Gemoedstoestand en persoonlijke voorkeur beïnvloeden de reviews teveel, waardoor je ze net zo lekker weg kan laten.

Game draait hier op 1080p met een matige, maar wel héél erg stabiele framerate, freesync doet de rest. Een patch of wat later en de extra frames komen vanzelf.
Prima speelbaar, enkel wat grafische of physic bugs tegengekomen.

Prachtige game, uitdagend op hard, veel leuke karakters en verhalen, heerlijke costumization, veel en leuke missies.
Enige puntjes van kritiek komen van mij op het race gedeelte (te makkelijk) en gevoel van snelheid.
Zeiken over bugs kun je bij elke open wereld game, noem er een die geen problemen gehad heeft?
Een puntensysteem is alleen handig als je ook daadwerkelijk een vast formulier hebt waarin staat welk onderdeel goed is voor hoeveel punten, net zoals in het onderwijs. Je werkstuk is inhoudelijk sterk, okay dan krijg je 3 punten. Je reflectie had beter gekund, volgens het formulier krijg je dan 2,3 punten. Je hebt je naam ingevuld op de voorkant en je kan nog net herinneren wie je leraar is: 1 punt. In totaal krijg je dan een 6,3. Reviewers zouden ook zo'n systeem moeten gebruiken waarbij ze de formulieren openbaar maken. Dus: De game heeft sterke gameplay met veel replayability, okay dan krijgt de game 3 punten. De game ziet er mooi uit en heeft een goede audio-ervaring, goed voor 1,8 punten etc. Op deze manier betekenen de cijfers ook daadwerkelijk nog iets. Tegenwoordig is het veel te snel "Oh, deze game is van [insert AAA developer here], oh dat betekent dat we in ieder geval een 6 moeten geven." Het cijfer dat een game krijgt zou een opsomming moeten zijn van alle plussen en minnen, niet een willekeurig getal dat uit de lucht is geplukt.
Ik lees net dat als je dit spel voor Stadia aanschaft, je de Stadia Première edition (controller + Chromecast Ultra) er gratis bij krijgt.
Heb hem ook gelijk besteld, voor 60 euro een controller en Chromacast is geen geld. En dan ook nog een gratis spel erbij, al hoor ik wel dat de reviews daarvan redelijk verdeeld zijn.

Gisteravond even gespeeld op mijn 2019 iMac. Liep allemaal soepel (op de glitches van de game zelf na, kon b.v. de auto niet uit first-person krijgen). Heel af en toe een keer een seconde of wat quality drop van de video, maar geen haperingen oid. Nog geen issues gehad met lag. Maar heb ook nog niet echt grote gevechten gehad, behalve de auto schoot outs in het begin en de training. Overal dus positief verbaasd over hoe goed Stadia werkt.

Zit hier op een 70/30Mbit 5ms glas lijntje van de KPN met Gigabit ethernet LAN, game resolutie is 1080p want ik heb geen Pro abonnement voor stadia. Gemiddeld bandbreedte verbruik schommelt tussen de 5 en 10Mbit, met uitschieters naar 15. Moet nog even afwachten hoe goed het allemaal werkt met de controller en Chromecast over WiFi, maar zo op mijn Mac op ethernet is het prima te doen.
Tip: neem een maand proefabonnement, dan krijg je 10 euro korting op je eerste game, en heb je deze bundel voor 50 euro.
Ik kan nergens zien dat er nog controllers en chromecasts in stock zijn. Kan ik dit ergens vinden? Anders koop ik de game liever op steam.

Edit: Spelling

[Reactie gewijzigd door larsk02 op 11 december 2020 16:19]

Voor zover vermeld op hun Discord is momenteel alleen Canada out of stock.
Je zou dus gewoon in Nederland en/of België de game moeten kunnen kopen en een code krijgen.
Let wel op: het kan even duren tot je de code daadwerkelijk krijgt.
Had hem besteld zodra deze actie live was. Gister mailtje gehad dat ik hem kan bestellen en vandaag een verzendbevestiging gehad. Dus voor zover ik weet zijn ze gewoon in stock in Nederland.
Ha, helaas te laat gezien deze tip :)
Nou ja, als stadia bevalt kan je dit altijd nog doen voor een volgende aankoop.
Deze actie geld nu nog hoor, ze hebben deze verlengt.
Staat nu nog steeds op hun site.

Echter geven ze wel vaker "gratis" Stadia première sets weg, zo hebben ze vorige maand ook een actie gehad dat je een gratis set kon aanvragen als je YT premium had. Ze willen nou eenmaal hun playerbase uitbreiden en Google is meer dan bereid om daar geld op in te leggen/verliezen. Ik verwacht dat acties als deze vaker voor gaan komen komende tijd.

[Reactie gewijzigd door AfroBob op 12 december 2020 10:52]

het ging me specifiek om de 10 euro korting. Heb hem nu al gekocht voor 60. Dus leuk dat je hem nog steeds kan kopen, maar ik heb m al :)
Via de Chromecast zal het beter lopen dan via je laptop, mits je de Chromecast bedraad aansluit (er zit een ethernet aansluiting bij).
Dat vraag ik me af. De controller gaat dan nog wel via WiFi. Terwijl ik op mijn desktop gewoon direct via het toetsenbord speel en de controller via USB-C kan doen. De tijd zal het uitwijzen.
Over het algemeen wordt de CCU gezien als de beste ervaring voor Stadia, zo ervaar ik het zelf ook. Bij een PC laptop heb je allerlei dingen die roet in het eten kunnen gooien (bv geen vp9 ondersteuning, virusscanner, plugin op browser, andere processen op de achtergrond, enz).
Ben ik even blij dat ik geen PC laptop heb maar gewoon lekker zonder problemen kan gamen op mijn Mac :+
Mac is uiteraard een PC.
Een mac zegt ie lol. Dergelijke games werken het beste native op een dikke game PC met de laatste hardware. Zo werkt dit prima op mijn R7 3700x en RTX 3080, gewoon met HDR op een 65 inch oled TV
Liep allemaal soepel (op de glitches van de game zelf na, kon b.v. de auto niet uit first-person krijgen).
Dit dacht ik dus ook, maar wat bleek nu, je kan de camera alleen aanpassen als je geen andere knoppen ingedrukt hebt; dus even alle knoppen los en dan je Q indrukken. Dan gaat het perfect.
Ook net begonnen op Stadia, werkt tot nu erg goed en soepel (maar zoals gezegd nog maar aan het begin van de game). Op TV met chromecast Ultra en draadloze controller.
Lichtjes off topic maar heb jij al een mail gekregen om de controller+chromecast te krijgen?
Want ik had deze bundel ook gekocht, maar voorlopig niets meer gehoord van de extras.

Overigens speelt wel zeer soepel, merk ook niet echt iets van input lag. Grafisch is het ok, detail van dichtbij is heel goed. Alhoewel er voorwerpen zijn in het spel die verdacht zeer low resolutie zijn. Dingen verderop verliezen precies wel snel hun details. Zitten wel plaatsen waar er heel veel sfeer is.
Nog niet, maar het kan een paar dagen duren begreep ik. In Canada is de voorraad al wel op, maar andere landen nog niet voor zover ik begreep: https://www.reddit.com/r/...cyberpunk_2077_promotion/
Net de code binnengekregen per mail. @Dynion @4bit
Goed om te horen dat het op 1080P zo weinig bandbreedte kost! Hoe ziet het er op 1080p uit? Voelt het ook als één van de mooiere spellen van het jaar?

Excuses voor de offtopic: Net ook voor deze mooie aanbieding gegaan. Wanneer kreeg jij de email voor de Chromecast + Controller?
Ik vind het er prima uit zien, op wat glitches na geen serieuze klachten. Maar ik ben ook niet veeleisend. Ben tegenwoordig meer casual gamer. Heb geen grote titels van dit jaar gespeeld, dus weinig vergelijkingsmateriaal. En als ik niet op PS4/Switch speel dan speel ik op een Mac, dus ik ben gamen met medium settings gewend.

Denk dat als je wil weten hoe het er uit ziet je gewoon een Stadia stream van Youtube kan plukken. Sharing zit namelijk ingebakken bij Stadia, en ik verwacht dat ze gewoon dezelfde stream naar je kijkers als jezelf sturen terwijl je aan het gamen bent. https://www.youtube.com/r...rpunk&sp=EgJAAQ%253D%253D
Dat is aan de ene kant aantrekkelijk, aan de andere kant is een slordige 100 euro aan hardware weggeven bij een spel van 60 euro ook enigszins desperate. Google's track record met services de nek omdraaien zou me toch een beetje unheimisch gevoel geven.

Time will tell.
Dat is toch precies hetzelfde als wat Microsoft met de Xbox en Sony met de Playstation doen? Die consoles worden, zeker bij release, ruim onder de productie prijs verkocht omdat Microsoft en Sony snel een ruime player-base willen opbouwen. Want veel spelers met zo'n console betekent een interessante basis voor game-developers om daar games voor te ontwikkelen.

Google verdient z'n geld niet aan de verkoop van Cyberpunk 2077 op Stadia. Google verdient z'n geld niet aan de verkoop van de Stadia controller. Maar Google verdient wel geld aan Stadia wanneer ze veel nieuwe spelers binnenharken die vervolgens blijven hangen en regelmatig andere games gaan aanschaffen.

Eén van de 'klachten' over multiplayer games op Stadia het afgelopen jaar was dat er te weinig spelers waren om mee te spelen, zeker in bepaalde game modi. Inmiddels zijn Destiny 2 en Super Bomberman R gratis op Stadia, zodat iedereen die games op Stadia Basic gratis en voor niets kan spelen. Dat zal zeker nieuwe vaste Stadia spelers aantrekken, waardoor de player-base vergroot wordt en het hele Stadia platform levensvatbaarder wordt.

De Stadia Premiere edition gratis weggeven bij een Cyberpunk aankoop op Stadia is een hele slimme zet van Google. En nu Cyberpunk op Stadia in reviews ook nog eens als één van de beste opties wordt genoemd om de game te spelen zal dat Google geen windeieren leggen!
Dat consoles onder de kostprijs verkocht worden is weinig bewijs voor. Dit zullen we dan terug moeten zien in de cijfers.
Als je ziet hoeveel betaalde services Google de nek omdraait, zul je een stuk geruster zijn.
Sterker nog dat is relatief zeldzaam bij Google.
Die 100,- is "aanbevolen verkoopprijs" dat is echt niet de inkoopprijs, al die acties en aanbiedingen met krijg nu dit ter waarde van.... er gratis bij is gewoon onzin, die echte waarde is veel lager, niemand gaat iets weggeven waardoor ze geld verliezen ;) :)
Jullie zitten hier allemaal korte termijn te denken. Dit valt onder een customer acquisition strategie. Google elleboogt zich nu in een markt die momenteel nog gedomineerd wordt door concurrenten. Echter is Google's aanpak meer toekomst proof. Op elk apparaat met een scherm de mooiste zwaarste spellen kunnen spelen, zonder de hardware investering, zonder de laad tijden etc. etc. is een erg sterke propositie.

Ondertussen verliest het volk weer wat vrijheid, want er zal weer meer data worden vergaard, denk maar niet dat er ooit nog eens iets minder legaals te doen valt, als alles outsourced is.

Het interesseert Google echt geen reet als ze nu een paar tientjes verliezen. Ze kopen gewoon klanten en ik moet zeggen dat ze met deze actie al erg succesvol zijn. Vervolgens als iedereen uit de markt is weg gepest, gaat de geldkraan weer open en wordt langzaam alles duurder. Ondertussen kunnen ze spel makers verplichten Google adds in de spelwereld te tonen, want ze hebben op dat moment genoeg gebruikers. Et voila, miljarden winst en jullie lopen hier te miepen over wat spiegeltjes en kralen...ik bedoel hardware wat bij een spel geleverd wordt.
Ah ja oke, ik had inderdaad even niet gedacht aan het grote plaatje achter deze actie, maar het klinkt als waarheid, helaas....
Gelukkig blijf ik bij mn PC, die ik altijd zelf nog kan upgraden :)
Oke even rekenen: Cyberpunk kost €59,99, wat zal de inkoop zijn? €40 ofzo?
Dan moet Google de Chromecast Ultra en Stadia controller voor €20 in totaal maken.
Dat wordt redelijk lastig, zeker omdat de verzendkosten daar ook nog bij inzitten. Dus ik ben het oneens met je reactie. :)
Inkoop prijs van software weet ik niet, maar de prijs is al gezakt naar 54, ;)
Al is de inkoopprijs €20 voor Cyberpunk, wat het absoluut niet is: dan nog maakt Google zeker geen winst.
Dan zullen ze misschien al een partij hebben afgeschreven, want is die Chromcast Ultra nieuw ? ik zag dat ie vanaf 2016 beschikbaar is, oude voorraad weggeven ja dat snap ik zeker :)
Nog steeds voor €80 in de winkel, en dat is de goedkoopste prijs.
Ja dat klopt maar als Google ze dus al produceert/laat produceren vanaf 2016, dan zijn er zeker een aantal over die een aantal jaar in een magazijn liggen dus die "geven" ze dan weg dat is slimme marketing :)
En de hagelnieuwe controller die net uit is, die wordt door elfjes gemaakt voor niks en die verschijnt ook gewoon? Prima kerel: Google maakt inderdaad nog winst op Cyberpunk + Chromecast Ultra + Stadia controller voor €59,99. Fijn weekend!
Jazeker doen ze dat, jij ook een fijn weekend :)
Daarom gaan de Chromecast Ultra en Stadia Controller ook direct op het V&A. :)
En ga ik lekker 1080P spelen met mijn PS4 controller via Chrome. Dan heb je Cyberpunk gratis en ook nog €20 tot €40 zakgeld. Easy. :P
Leuk bedacht, laat maar weten of het werkt. Ik vermoed namelijk dat "Vraag" nihil gaat zijn en "Aanbod" extreem.
De Chromecast heb ik al verkocht voor €60.
Dus de controller, Cyberpunk + Stadia 1080P zijn gratis. :D

Op V&A staat een andere voor €59, dus ik denk dat €60 een goede prijs is.

Dus het werkt. ;)
Ach weer die urban myth dat Google allerlei diensten continue de nek omdraait... Check even de betaalde diensten uit het verleden en trek je eigen conclusie.

Verder doen MS en Sony precies hetzelfde met consoles en geld toeleggen.
Idd een promotie op het moment. Let wel op dat je eerst een mail moet krijgen om de Chromecast ultra te ontvangen en die mail kan tot een maand duren eer je die ontvangt. Ik kreeg geen mail namelijk en het staat ergens diep in de voorwaarde.

Ps: pas op, stadia loopt bij mij heel slecht. 1gb up/down. Pc aan tv. muis en keyboard.

Update: De algemene consensus is dat het aan mij ligt dat het niet goed loopt. Ik ga er mee aan de gang. Dus aanpassing: Pas op, bij MIJ loopt stadia out of the box erg slecht op een redelijke setup.

[Reactie gewijzigd door Rendiertje1 op 11 december 2020 10:52]

Ik heb de code vanochtend al ontvangen, een dag na release. Lees hier dat er al veel codes binnen zijn overigens. Verzending is voor 15/12.

Met betrekking tot mijn ervaring met 100/100. Vlekkeloos, mooi en geen enkele hapering. Gespeeld via Chrome op pc ivm het gebruik van een ps4 controller.
Yup hier ook al binnen en besteld. Verder loopt stadia sinds het begin vlekkeloos, zowel op pc met toetsenbord en muis, telefoon als via de Chromecast (bedraad in woonkamer en via WiFi op de eerste verdieping). Ik merk totaal geen input lag (met een TV moet deze natuurlijk wel op game mode). Een 5Ghz WiFi is wel een must, op 2.4Ghz werkt het niet. Ik heb een 200/200 glasvezel van KPN en 100 zou zelfs nog voldoende zijn.

M.b.t. Cyberpunk 2077 herken ik de bugs totaal niet. Nu ongeveer zes uur gespeeld en ik ben twee kleine bugs tegengekomen. De auto die recht stond op een straat met een hoek en de andere kan ik me niet eens meer herinneren.
Heb je op de Stadia ook alle toeters en bellen zoals Ray Tracing zoals op de PC?
Specifiek Ray tracing niet. Welke andere toeters en bellen je naar refereert weet ik niet, maar voor de beste grafische kwaliteit is een high-end PC de beste keuze.

Met Stadia game je op hoge kwaliteit, maar we hebben het niet over het beste van het beste. Wel voorziet het in een stuk gemak.
Ze hebben bekend gemaakt dat ze nu begonnen zijn met de mails versturen en mensen binnen een week van aankoop (beginnende bij release I guess) hun mail binnen willen laten hebben.

Ik ben overigens ook niet te spreken over Stadia (in combinatie met mijn internet). Helaas gisteren op een verbinding die uit Speedtest 20 ms en 80 mbit kreeg werd ik nog steeds constant het spel uit gegooid vanwege "slechte verbinding". Net weer geprobeerd en nu bleef ik wel in het spel, maar echt smooth was het beeld niet. Dit is dan wel over wifi want de huisbaas wilt geen kabels (laten) leggen :(
Voor thuiswerken was dit prima bij mij (merk je niet als het even weg valt), maar gamen niet.

Speel nu PUBG via WiFi en dat gaat prima, wel met een losse dongle met dikke antenne en zit redelijk dichtbij de bron, dit icm een net nieuwe router via glasvezel.

[Reactie gewijzigd door JDx op 11 december 2020 09:10]

Helaas niet, ik heb mijn pc via zo'n powerline adapter aangesloten, maar daarmee hou ik nog maar iets van 20 mbit over en werkt Stadia nog slechter. Ik twijfel nog of een Wifi repeater en dan een dongle in de PC mijn leven beter kan maken.
Tip, mesh set aanschaffen ;)
Mesh WIFI is ook niet alles, je kunt beter access points ophangen die zelf weer een bekabelde verbinding heeft. :)
Er is ook POF, dan heb je een dun plastic kabeltje lopen, ipv een dikke ethernet kabel. Vanaf zo'n 40 euro heb je een setje. 100 Mbit, maar dat is meestal voldoende, het gaat om de latency.
Het duurt tot een maand ja, maar de codes worden nu al uitgedeeld. Ik heb die van mij vannacht binnen gekregen en is begin volgende week binnen.

Stadia loopt over het algemeen bij heel veel mensen perfect tegenwoordig. Vaak is het een issue op een pc met de codec die hij pakt, wat vaak op te lossen is door stadia enhanched te gebruiken. Ook ligt het eerder aan je ping dan aan je snelheid of je issues hebt. Je hebt of goede 5ghz nodig of bekabeld. En laat nou net beiden prima werken met de Chromecast. Dus eigenlijk met de deal die je krijgt kan het op een gemiddelde Nederlandse internet verbinding niet mis gaan.
thx, ping is ook laag maar die stadia enhanced had ik nog niet van gehoord. Ga ik vanavond checken.
Ligt echt aan jou setup.
Hier draait alles vrij netjes met 250/250 op de chromecast ultra en op de PC.

Wat betreft de codes, die heb ik vannacht ontvangen en levering van controller en CCU verwacht op 14/15 december.

Enige "nadeel" je moet je creditcard gebruiken om de CCU te bestellen. je krijgt wel 99 euro koring, maar een creditcard is wel nodig.
Via de browser was alleen met creditcard. Via de app op mijn telefoon kon ik gewoon met Ideal betalen.
Gaat om de code die je krijgt, je koopt CP premier edition via google play store met Ideal/google pay. De code claim je in de google store waar je alleen met CC kan betalen... Ik heb dus geen creditcard en ken ook niemand die er 1 heeft dus flinke naaistreek...
Werkt hier perfect al een jaar 100down 100up. Zowel op pc als Chromecast. Bedraad wel wat beter dan wifi.
Mail inmiddels ontvangen en wordt 16 december geleverd.
Volgens is er een periode in januari waarbinnen je hem moet aanvragen.
Dit is van de officiele Stadia Discord:
GraceFromGoogle ✨Yesterday at 17:10
Hi @everyone (so sorry for the everyone ping)! If you are contacting the Stadia support team in regards to the free Stadia Premiere Edition with the purchase of Cyberpunk 2077 promotion, please note that the emails with redemption instructions will be sent out to players starting today. You should receive the email a week within your purchase.

Thanks for your patience~
De guide op Stadie Help Center is een vrij complete beschrijving van tips die je kunt proberen. Vaak is de oorzaak locatieservices of niet slecht geconfigureerd wifi.
Ik ga hem vanavond doorlopen, dank! Had al gekeken mara moet nog de diepte in.
Zorg dat je tabs sluit in je chrome browser, of chrome incognito modus gebruikt!
Daarbij kun je codec wisselen als je Stadia+ of Stadia Enhanced plugin hebt.

Ik kan zelfs nog Cyberpunk spelen op mijn iPad Pro via een hotspot op mijn Oneplus6 4G }>
Niks

[Reactie gewijzigd door davidhu op 11 december 2020 11:35]

Hoi bijna nickgenoot.. stadia laat vaak zien dat er iets mis is in je setup. Zie ook mijn comments hier en in het stadia forum Raindeer in 'nieuws: Google voegt optie voor livestreaming op YouTube toe aan...
Hallo bijna naam genoot! Het lag idd aan mijn setup. Het is niet helemaal duidelijk waarom... Maar heb nu mijn ouwe laptop gepakt het draait nu prima!

Dus waarom? Joost mag het weten. Maar het werkt nu top! Dank voor de input.
Final update: het lag aan mijn setup. Loopt nu goed. Niet duidelijk wat er nou misgegaan maar vanaf andere pc loopt het prima.
En het speelt echt heerlijk! Voor mensen die geen dikke game pc of next gen console hebben is dit een ideale oplossing aangezien de reviews voor de ps4 en xbox non series niet echt lovend zijn...

https://www.theverge.com/...ps5-console-google-stadia
Mag ik vragen wat jou setup is hoe je speelt? op een pc of via een chromecast? Ik lees overal "speelt heerlijk" en voor mij is het onspeelbaar.vuurgevechten gaan gewoon niet... (Dell XPS15, 1gb up/down met niets anders op het netwerk, laptop aan TV via hdmi, mouse and keyboard)
met Stadia controller + Chromecast Ultra. Ik lees wel dat het op je pc helpt als je VP9 activeert. Dit kan o.a. met een chrome plugin als https://chrome.google.com...hfnkjmelifgmbmjlphdfncbfg
Let op! Ik lees ook dat veel mensen problemen ervaren met het forceren van VP9.
Met een muis komt het waarschijnlijk te precies aan om te streamen en heb je last van de latency.
Ik speel ook met keyboard en muis en dat gaat prima, merk weinig tot geen verschil met de lokale GOG versie (in bediening).
Zowel op een 700/700 als een 50/50 verbinding is het zeer goed te spelen op een pc via de browser.
En het speelt echt heerlijk! Voor mensen die geen dikke game pc of next gen console hebben is dit een ideale oplossing aangezien de reviews voor de ps4 en xbox non series niet echt lovend zijn...
Ik heb er even over na zitten te denken om hem voor stadia of pc te nemen maar ik heb al 220 euro tegen de PS4 (Collectors) versie aangegooid en ik voel er weinig voor ze nog meer geld te geven voor de geleverde prestatie.

Overigens schijnt het ook wel tegen te vallen hoeveel beter deze game loopt op next gen hardware.
Toen ik de eerste beelden zag, wist ik al dit een absolute no-go zou worden op mijn ‘phat-‘ PS4 (bij The Witcher 3 stijgt het ding al op). Heb hier geen pc staan om op te spelen, zal hem daarom gaan spelen op de PS5 zodra deze in huis is. Erg balen, want heb erg uitgekeken naar deze game.
Ja klopt ik heb hem gisteren ook daar aangeschaft en het draait verbazingwekkend goed. Zelfs op de telefoon via WiFi met de onscreen controller werkt het goed, wat ik echt niet verwacht had. De onscreen controller is natuurlijk waardeloos, maar dat was alleen om te testen.

Ben benieuwd hoe het binnenkort met de Chromecast Ultra + controller gaat. :)
Is dit niet enkel USA?
"you must be 18 years or older and a resident of the United States"

edit: nee, geldt ook in andere landen. is toch een aanrader dan :-)

[Reactie gewijzigd door Groopy op 11 december 2020 08:34]

Je kan Cyberpunk ook spelen via geforce now als je geen geschikte hardware hebt, werkt erg goed. ik heb het geprobeerd icm een nvidia shield, voordeel is dat als je de game koopt je m altijd in bezit hebt.

[Reactie gewijzigd door Mitskovitch op 11 december 2020 09:04]

Ik had hem zowel op Stadia gekocht als op Geforce Now via gog.com. De input lag met Geforce Now is merkbaar lager (met 1GB glasvezel). Bovendien ziet de game er veel scherper uit in 1080p omdat er niet wordt geupscaled. Daarnaast kan je RTX aanzetten en zelf de graphics instellingen wijzigen. Wereld van verschil met Stadia. (De Stadia versie heb ik gerefund :) )

[Reactie gewijzigd door hattorihanzo op 11 december 2020 09:12]

Die was ik van plan te doen! Echt een super aanbieding. Zijn er hier mensen die het spel al gespeeld hebben met Stadia? En hoe vond je het gaan?
Stadia via een browser op mijn pc werkt prima, merk weinig van het feit dat het niet lokaal geïnstalleerd is.
Wegens gebrek aan controller nog niet op mijn 4k tv geprobeerd, maar daar hoor ik ook goede verhalen over.
Ja gespeeld op CCU. Gaat prima, je kunt zelf kiezen voor hoge FPS of visuals. Ik heb geen crash gehad of iets.
Is dit ook als je al een bestaand account hebt? Of moet je een nieuwe gebruiker zijn? Want dan ga ik hem kopen. Stadia en Chromecast is de perfecte oplossing voor mij.
Maakt niet uit of je bestaande of nieuwe Stadia gebruiker bent.
de hele problematiek op consoles en performances op PC's is bovenop de actie bij stadia echt enorme kolen op de molen voor Google, hierzelf enorm goede prestaties op zowel 5ghz als 1gbit lan verbinding met kpn glasvezel richting Stadia...
no-brainer lijkt mij. Als je alleen op de PC/laptop speelt kan je de CCU ook direct weer verkopen voor 60 euro. Dan heb je het spel in principe gratis.

Als je genoegen neemt met 1080p heb je ook geen Pro abo nodig.
Mja, las ergens dat het is "zolang de voorraad strekt" en dat dat allang verlopen zou zijn?
Enfin, gisteren ook via Stadia gespeeld. Ging slecht via mijn gigabit internet ( :? )
Maar goed op 4G!
Ja zolang de voorraad strekt. De verwachting is dat zolang ze de aanbieding laten zien in de Store, zo uitleveren bij bestelling. Maar geen garantie. Je kunt wel een refund vragen van de game uiteraard.
Wanneer je de bundel aanschaft voor Stadia, is het dan alsnog mogelijk de game los op je eigen pc te spelen (en daar dus te installeren)? Dus dat je een losse key voor je pc krijgt waardoor je het spel niet perse via Stadia hoeft te spelen?

Ik vermoed van niet, maar dan zou het wel een heel mooie deal zijn en zit ik niet aan Stadia vast.
Ik ken eigenlijk geen enkele uitgever die je toestaat om een key van een spel op een ander platform te gebruiken. Ook bij Stadia is de aanschaf alleen voor Stadia en kun je de key niet gebruiken voor PlayStation/PC/Xbox ofzo.
Dit is tot en met 18 December als ik het goed heb.
Wellicht leuk om te vermelden dat Valve, de ontwikkelaar voor Steam, de proton compatability layer voor Linux heeft geüpdated. Cyberpunk 2077 is nu ook prima speelbaar onder Linux. Ik moet zeggen dat ie prima draait ;) Ik ben nog bezig met benchmarks te doen onder Linux en Windows om te kijken welk OS er als best uitkomt. Ik merk geen verschil in performance onder zowel Linux als Windows.
ik dacht dat cyberpunk kwam met denuvo - werkt dat tegenwoordig op linux?
Alleen de reviewers kregen een versie met DRM, het uiteindelijke spel heeft dat gelukkig niet :)
Alleen review exemplaren hadden DRM zover ik weet.
Denuvo zat alleen in de review exeplaren die voor launch uitgegeven werden. De game zoals jij hem koopt is drm vrij
Ik heb er sinds gister 8 uur inzitten en ben 1 bug tegen gekomen. Wel heb ik enkele 5-6) glitches gezien waarbij de collision detection niet goed verliep. Characters liepen door auto’s heen, of auto’s reden door stenen heen etc.

Jullie geven aan dat de game er mooi uitziet vooral met ray tracing. Ik was niet onder de indruk van de ray tracing. Ik heb hem uitgezet omdat ik liever op 1440p ultra game op (constant) 60fps zonder rtx, dan op 1080p ultra met rtx met dips naar 50/55. De performance krijgt een te grote hit voor de kwaliteit die je terug krijgt met ray tracing voor mijn gevoel.

https://youtu.be/Uix3dG-QicI Deze video geeft precies mijn ervaring aan met rtx aan of niet.

Na die 8 uur durf ik voor mij wel te stellen dat het ondanks die enkele bug en paar glitches een game of the year is. De dialoog, character opbouw, sfeer, muziek en graphics zijn zo’n compleet geheel dat ik helemaal erin gezogen wordt en niet op kan houden met spelen.

De keuzes die je krijgt om antwoorden te geven zijn ook goed geschreven. Soms mag je best arrogant of agressief antwoorden bij sommige personages om dingen gedaan te krijgen. En de antwoorden die je daarop krijgt geven de indruk van echte personages waarmee je spreekt. Ik kan mijzelf na die 8 uur niet irriteren aan de bugs waar andere over spreken. Misschien heb ik geluk maar deze game is top.

[Reactie gewijzigd door WiXX op 11 december 2020 07:43]

Ik was niet onder de indruk van de ray tracing. Ik heb hem uitgezet omdat ik liever op 1440p ultra game op (constant) 60fps zonder rtx, dan op 1080p ultra met rtx met dips naar 50/55. De performance krijgt een te grote hit voor de kwaliteit die je terug krijgt met ray tracing voor mijn gevoel.
Goed om te lezen dat mijn oude GTX 1080 niet veel mist. :) Ik speel (stream) het spel op 1080p in high quality met wat kleine aanpassingen. Buiten wat frame drops tijdens het rijden loopt het soepel genoeg dat het mij niet stoort. Verder vind ik gameplay belangrijker dan graphics.

Tot nu toe een paar collision bugs tegengekomen: iemand die door een paar kluisjes/kastjes heen liep, met disastreuze maar hilarische gevolgen, en V's auto zweefde eens boven diens parkeerplaats. Niets dat het spel breekt.

GOTY weet ik niet, maar tot nu toe heb ik plezier in het spel. Dit (de gameplay) is wat een nieuwe Deus Ex had moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 11 december 2020 08:33]

Het is helaas geen Deus Ex (het origineel) daar had je echt duidelijk meerde routes voor verschillende speel stylen. Hier komt het toch een beetje te vaak neer op GTA style situaties waar je je gewoon er door heen moet knallen.

Enigste bug was een hovercraft die weg vloog en even later vloog een passergier keihard terug. En een paar T-poses op een locatie.
Goed om te weten. Zit wel te wachten op een nieuwe Deus Ex ( de laatste viel en valt nog steeds in de smaak)
Ik las de review en ook de vele commentaren als een nieuwe Deus Ex.
Grappig hoe weinig gamers (met een grote mond) eentje van die reeks gespeeld hebben want ze zijn allemaal onder indruk van de variabele plot en de "augmentations" => bestaat al 20jaar LMAO en ik voel me meteen oud nu...
Ook de scene en de setting komt heel bekend over.
Ik heb met mijn raytracing exact hetzelfde gedaan, merk dat ik toch meer waarde hecht aan 60 fps dan aan raytracing. performance dip is gewoon te groot.
Je ervaring deel ik met je. Zodra ray tracing op off staat, draait het spel grotendeels als een tierelier. Heel af en toe is er inderdaad een kleine framedrop waarneembaar.

Voor de rest maakt het spel een goede indruk qua karakters, verhaal en sfeer. Godzijdank hebben ze er geen action rpg van gemaakt. Wellicht dat er daarom wat klaaggeluiden bij sommige reviewers waarneembaar waren dat het spel te langzaam zou zijn.
heb even dat RTX filmpje zitten kijken en dan valt mij op dat ze echt super weinig doen met raytracing.

Lijkt er op of er maar heel weinig to geen bounces plaats vinden. neem bijvoorbeeld die scene met die rode shop aan de rechter kant, je ziet niet eens reflecties aan de linkse kant terwijl meeste matteriaal metalic is zou dat juist overal terug moeten bouncen.

Lijkt er dus op dat ze dit in de engine gewoon uit of zwaar terug geschroeft hebben om toch nog enig sinds performance te hebben.

Uit ander screen zie je het bijvoorbeeld weer wel goed terug komen dus kan ook dat de tester daar dus geen max settings gebruikt.

https://www.trustedreview...cing-1-e1560336090548.png
zou goed kunnen. Met RTX refereert men in deze gen vaak alleen naar raytraced harde reflectie, want die zijn het goedkoopst.
Raytraced belichting med bounces en de juiste sample rate (om noise tegen te gaan) is veel "duurder" voor videokaarten. Ik gok dat dat voor de complexiteit van CP77 zelfs op een 3090 nog kantje boord is.
Dan heb jij een hele andere ervaring dan ik. In vijf uur speeltijd heb ik twee keer een oudere save moeten laden. Daardoor heb ik ongeveer 45 minuten speeltijd opnieuw moeten doen en nog eens een half uur speeltijd verloren omdat ik niet door had dat ik tegen een bug aan liep.

Dan zijn er nog de leuke bugs waarbij de penis van je character opeens zichtbaar is. Niet game-breaking en grappig als je gewoon voor jezelf aan het spelen bent, maar super vervelend als je aan het streamen bent of opnames probeert te maken.

Ook niet game-breaking, maar wel strontvervelend, zijn de bugs waarbij je niet over een randje kan lopen of een belangrijk personage in een T-houding staat.

Nee, dit is zeker geen GOTY. Een GOTY-award is wat mij betreft bestemd voor games waar met veel zorg en aandacht aan is gewerkt, niet een game die in alle haast nog snel even voor de feestdagen uitgebracht moest worden.
Hoeveel GOTY awards gingen er precies naar op release bug vrije games?
Ook ik heb er nu 8 uur inzitten. Ik speel op 1440p met een rtx 2060 en heb alles op high met dlss aan en raytracing uit. Daarmee haal ik 45 tot 60 fps, voor mij prima. Ik heb in die acht uur een keer een glitch dat iets een beetje zweefde.
Voor mij maakt de game tot nu toe de belofte waar. Ik geef hem echt een 9.
Het enigste wat ik wel een beetje beangstigend vind is dat iedereen zegt dat je in 20 a 30 uur door de main story bent. In de witcher 3 had ik 250 uur nodig voor de main en beide dlc. En dan game + nog voor alle side quests.
Ik neem mijn tijd om me lekker onder te dompelen in night city. We gaan toch nergens heen met kerst ;-)
Dat is wat mij ook nog belemmert om te het kopen. 20 uur is erg weinig helaas. Dat en het wachten is op next gen updates.
20 uur voor mail story is meer dan genoeg, je hoeft niet 20 uur op 1 dag te gamen hé ;)
Met huidige game tijd zou ik er idd 20 dagen over doen.

Maar dat gaat we weer veranderen en 20 uur voor 7 jaar plus bugs etc vind ik te weinig.
20 tot 30 uur zou toch meer dan genoeg moeten zijn als er verder nog een flinke zwik side quests zijn en de game op meerdere manieren te spelen is? Kwaliteit boven kwantiteit.

En uitbreidingen zullen ze vast ook wel mee komen zodra de basisgame is opgelapt. Veel plezier gewenst met de game in ieder geval!
Vind ik ook en je hoeft ook geen 20 uur te gamen lijkt mij, je heb op een dag meer te doen(Sowieso zo lang gamen lukt mij niet niet).
Dan heb je nog side quest enzo dus heb je meer dan dikke game om te spelen.
Ook ik heb er nu 8 uur inzitten. Ik speel op 1440p met een rtx 2060 en heb alles op high met dlss aan en raytracing uit. Daarmee haal ik 45 tot 60 fps, voor mij prima.
Dat is toch beschamend, dat je zelfs met DLSS en zonder ray tracing met een kaart vergelijkbaar met een 1080ti, wat nog steeds een top 20 kaart is, alsnog geen stabiele 60 fps kan halen op 1440p? Zijn de officiële PC specs soms op 30 fps gebaseerd, een frame rate waar geen enkele PC-speler anno 2020 meer van uitgaat?

[Reactie gewijzigd door Sfynx op 12 december 2020 10:30]

Jullie geven aan dat de game er mooi uitziet vooral met ray tracing. Ik was niet onder de indruk van de ray tracing. Ik heb hem uitgezet omdat ik liever op 1440p ultra game op (constant) 60fps zonder rtx, dan op 1080p ultra met rtx met dips naar 50/55. De performance krijgt een te grote hit voor de kwaliteit die je terug krijgt met ray tracing voor mijn gevoel.
Heb gisteren op een aantal willekeurige plekken zitten testen en vergelijken en op veel plekken kon ik vrijwel geen verschil zien met RTX aan ... het is mij de enorme fps impact ook niet waard. Ik draai lekker alles op ultra met DLSS quality en ik heb nog geen dips onder 60fps gezien (2070S).
Ik vind het ook een top game.
Op mijn eenvoudige PC (gtx 1070ti + r1600 op 1440p) loopt het niet super soepel (30/40 frames), maar het verhaal en de dialogen en voice acting is gewoon top. Ook heb ik nog niet veel bugs gezien.

Het is zeker jammer dat het voor de console spelers nog afzien is, maar de potentie is er en als ze - net als bij de witcher - de bugs verhelpen wordt het echt wel een Game of the Year.
Ik was in de veronderstelling dat raytracing los van gpu en cpu door een RTX kaart wordt gerenderd, maar de performance dip met raytracing aan op cpu is immens. Valt me erg tegen, koos voor een nvidia kaart vanwege deze feature en dlss. Gelukkig doet dlss wel wat het beloofd, hoewel ik er in control veel meer van onder de indruk was dan nu in cyberpunk. Cyberpunk heeft dan wel enorm veel meer detail in de spelwereld, dus wat dat betreft goed te verklaren.
Een RTX kaart ís een GPU. Dit wordt gewoon door de GPU gedaan hoor.
Dat klopt niet helemaal. Een RTX kaart is een videokaart waarop een gpu is gemonteerd. De gpu is maar een van de onderdelen op een kaart. Ik was in de veronderstelling dat de gpu en raytracing afzonderlijke rekenkernen betroffen. Dus dat het aanzetten van raytracing niet ten koste gaat van andere berekeningen door gpu of cpu. Ik zie een behoorlijke extra load op zowel gpu als cpu als ik raytracing aan zet. Dat had ik niet verwacht. GPU wel, als die ook de raytracing moet doen, maar cpu niet. Kortom, het lijkt er sterk op dat raytracing performance erg afhankelijk is van cpu performance.
De "GPU" is een verzameling van rekenkernen op één chip, waarvan de raytracing kernen een onderdeel zijn. Het is niet zo dat 'raytracing' en 'gpu' volledig aparte onderdelen zijn. Zo zitten op een GPU ook nog shader cores en geheugen cache bijvoorbeeld, met hun eigen specifieke taken. Hier heb ik het dus alléén over de centrale chip (GPU) van een videokaart.

Daarnaast doen raytracing cores niet ál het werk, ze helpen alleen realtime raytracing mogelijk te maken voor de rest van de al aanwezige onderdelen van een GPU. Het is niet een apart effect wat naderhand als extra laag over het beeld wordt gelegd.

Realtime raytracing is uiteindelijk een heel andere methode van het berekenen van licht dan de oude methode die meer leunde op het voorberekenen van al die belichting door de makers van de game, en geen volledig op zichzelf staande module binnen een engine. Jouw hele PC moet eraan meewerken om dit mogelijk te maken :)
Afijn, mn punt was simpelweg dat ik verwachtte dat er een aparte kern was voor raytracing, net zoals physx destijds. Maar het aanzetten slokt dus veel op van de overige gpu en cpu resources, veel meer dan ik had verwacht.
Ik vind deze opmerking over “gpu” vreemd en kom het steeds vaker terug. Als ik zeg dat ik een AMD Ryzen computer heb, word ik toch ook niet door mensen verdedigd die dan zeggen dat de Ryzen maar een onderdeel is van de computer? De gpu is het belangrijkste onderdeel van een videokaart, dus niks mis mee om een videokaart een gpu te noemen.
Het komt vaker terug omdat een grafische kaart meer bevat dan alleen een gpu. Jij kunt het noemen zoals je wil, niks mis mee als je dat zo wil, maar het helpt niet als mensen verschillende dingen bedoelen als ze iets duidelijk proberen te maken. Dan is het hebben van een definitie wel zo prettig om communicatieverschillen te voorkomen. Leve de taal!
Raytracing staat nog in de kinderschoenen, dit is de tweede generatie GPU's van Nvidia die het kunnen en de eerste van AMD. De eerste genratie Nvidia GPU de 2000-serie presteerden ook heel beroerd, met deze optie aan. Om voor Raytracing een dure Nvidia kaart te kopen is eigenlijk zonde, daar zou jij je keuze eigenlijk niet door moeten laten bepalen.

De implementatie van raytracing op de nieuwe consoles zal ook niet echt zwaar zijn, dit is namelijk allemaal AMD hardware (GPU). Omdat het gros van de games sowieso voor consoles uitkomt, zal daar in eerste instantie de raytracing voor beschikbaar zijn. Vergaande raytracing zullen hoogstwaarschijnlijk alleen in echt door Nvidia gesponsorde games verschijnen, is mijn verwachting.
Cyberpunk heeft dan wel enorm veel meer detail in de spelwereld, dus wat dat betreft goed te verklaren.
Het is vooral dat control zo weinig detail had, expres om de raytracing performance hoog te houden.
Ik denk dat jullie hem op Stadia hadden moeten testen. Ik heb nu ongeveer 5 uur gespeeld, ik ben misschien 1 bug tegengekomen. Ik zou dit spel minimaal een 9 geven. Het verhaal is super, hele mooie visuals en het speelt mega lekker.
Je snapt hoop ik wel dat het niet aan Tweakers te bepalen was via welk medium ze de review copy van Cyberpunk kregen...
Daarnaast is de huidige versie, die net uitgegeven is, natuurlijk al weer anders dan de versie die de reviewers voorhanden hadden.
Waarom zouden er geen bugs zijn op Stadia? Hebben zij soms een nieuwe versie?
Er zijn ook genoeg lui op PC die nog weinig bugs zijn tegengekomen.
Ik denk dat je je niet eens beseft hoe destructief zo'n opmerking van jou is.

Als het spel alleen op stadia goed speelt, dan moeten ze 'm alleen op stadia verkopen. Als ze 'm ergens anders voor verkopen, dan moet hij gewoon beoordeeld worden op hoe hij daar speelt.

Hetzelfde met opmerkingen als "de bugs worden wel gepatched, die moet je niet meerekenen". Ik reken bugs niet mee zolang ze geen geld van mijn bankrekening hoeven. Als ik er nu geld voor betaald heb, dan is elke bug die ik nu ervaar relevant.
Ik vind het goede review met een duidelijke onderbouwing voor het cijfer. Gisteren zelf mijn eerste stappen gezet en los van dat spiegels niet goed werken nog geen grote bugs tegen gekomen. Speel op PC.

Van mij had de (video)review wel iets spoiler vrijer mogen zijn met betrekking tot de rol van Johny Silverhand etc, maar begrijp dat het verhaal ook even wordt aangestipt.
Cdpr had zelf al veel van mr silverhand's rol vrijgegeven. Dat in een review herhalen lijkt me oké.
Ik heb nu ook een tijdje gespeeld. Ik kan me helemaal vinden in de review, bugs ervaar ik ook, ondanks het feit dat ik gezegend ben met recommended specs. Bugs zijn gewoonweg onderdeel van de spelervaring, en die halen je uit je verhaal, dat doet af aan de kwaliteit ervan. Ook mis ik die genoemde innovatie. Ik verwacht veel van CDPR in de komende maanden, maar vooralsnog is het een beetje een teleurstelling. De hype en marketing en graphics mogen, en kunnen geenszins een cijfer volledig bepalen.

Shoutout naar @Tweakjur, niet alleen voor je gebalanceerde review en verantwoording bij de beoordeling daarbij, maar ook dapper elke keer weer de discussie aangaan over een geschreven mening. Als men het niet ermee eens is moet het blijkbaar allemaal anders, al dan niet omdat een andere game op 'andere criteria' werd beoordeeld. Op momenten een overloeze discussie, maar wel blijven gaan en staan voor wat je schrijft. Kudos. Overigens raad ik iedereen aan om eens een review te schrijven over een game die niet voldoet aan de initiele verwachtingen, met zoveel ogen erop gericht.

[Reactie gewijzigd door Mday op 11 december 2020 12:00]

Heb gister kunnen spelen, was eigenlijk na een uurtje al uitgespeeld. Ondervond vrij weinig problemen kwa performance met mijn RTX 3080. Alle setting stonden op de hoogste stand. maar ik vond het nou juist niet echt spectaculair uitzien of zo.

Mijn problemen zitten eigenlijk meer in de gameplay, bijvoorbeeld voertuigen besturen slecht en voelen raar aan, weet niet hoe ik het moet uit leggen maar het rijd gewoon als verklonterde boter. Ook als je iets te dicht op de stoep rijd springen NPC's voor je auto waardoor je een bounty krijgt en de 15 verstopte enforcers precies weten waar jij bent.

Het verhaal was ook verre van interessant tot het punt dat ik maar wat dialoog ben gaan skippen, informatie over de wereld wordt gegeven via info dumps en radio/tv stukjes die door het dialoog van het verhaal heen toetert.

Misschien komt het door het feit dat ik best moe was maar ik vindt ook de UI verre van goed, op de HUD staan te veel storende elementen en de menu's zijn gebouwd voor console waar ze gewoon muis support hebben toegevoegd. navigeren hierin is gewoon slecht voor muis en toetsenboord.

Ik heb me totaal niet verdiept in de marketing of de hype van cyberpunk, ik zag gisteren dat het uit was gekomen en heb het toen ook pas gekocht. Ik had daarom ook geen verwachtingen hiervoor en toch voel ik een teleurstelling

Ik ga vanavond kijken of ik wat tijd heb om door te spelen maar verwacht er niet veel van.
Mijn oordeel is dan ook dat het eerder een 6je is inplaats van een 7.5
Je hebt een review geplaatst met een score van 2/5 voor deze game na 1,5 uur spelen, voor een game waar 80 uur gameplay in zit.
"Het verhaal verre van interessant". De mainquest is laat ons zeggen 30 uur, met 1,5 uur heb je dus hebt 5% van het verhaal ontdekt. Dus na 10 minuten kan jij ook een 2 uur durende film volledig beoordelen? Bij veel films is de eerste scene nog niet eens gedaan.

Nadeel van het internet is dat Jan met de pet ook zijn mening over vanalles kan geven zeker?
Toch zijn er veel gamers óf film liefhebbers die hun oordeel wél al heel snel klaar hebben en wat bepalend is voor het wel/niet doorspelen/kijken van de rest. Onder het mom: Te weinig tijd om iets 20 uur de kans te geven, het grijpt je of het grijpt je niet meteen.

Op Steam mag je een game ook slechts 1 uur proberen voordat je je refund recht verliest. Conclusie: De game heeft 60min de tijd om te overtuigen, als het verhaal pas "echt op gang komt" na 10 uur, dan ben je dus te laat en verlies je klanten.

Ik vind dit ook waardevolle reviews, ik wil graag van tevoren weten als een verhaal langzaam op gang komt en pas vrij laat interessant wordt. Zo heb ik me ook door Startrek DS-9 geworsteld omdat ik dankzij een review wist dat het toch écht nog veel beter werd en seizoen 1 gewoon zeer matig is. Het verbaast me overigens niks, want ik vond The Witcher 3 ook tergend langzaam op gang komen.
Het blijft tweakers, waar een van de meute afwijkende mening niet geaccepteerd wordt en volledig weggemod.

Het rijgedrag en npcs omverrijden met de crime status tot gevolg hoorde ik ook bij reviewers met tientallen uren in het spel.

Info dumps op verkeerde momenten zijn altijd storend; in elk spel, elke film of als je net je maandverband staat af te rekenen bij de appie.

Console optimised HUDs in PC spellen worden al afgefakkeld sinds ports bestaan (en terecht IMO), dat is echt geen controversiele mening.

Het berhaal is altijd persoonlijk maar het is net zo goed een valide mening. Een goed deel van de spelers haken nou eenmaal af als het ze niet bevalt. En bovendien, welke reden zou je als speler hebben om te denken dat het later in het spel beter wordt? Gaan we dan van alle elementen als argument aanbrengen? Ja, de graphics zijn beroerd de eerste 5 uur maar daarna ziet het er wel mooi uit. Ja de framerate is kut in het begin maar blijf doorspelen, op een gegeven moment is het wel speelbaar. Dat accepteert toch ook niemand?
na 1,5 uur heb je net de tutorial gespeeld toch?
Idd en daar ben ik net doorheen. Mensen laat je niet gek maken door dit soort berichten, ik kan niet wachten om straks verder te spelen.
Ik moet er nog aan beginnen, maar ik ben er zeker van (met deze game en alle andere), dat je na 1,5 uur geen geloofwaardige, onderbouwde review mag schrijven.
"Ik was moe en ging een spel spelen waarvan ik niet wist wat het moet zijn maar ik vond het niet leuk"

Dat is niet echt een promotie voor je mening inderdaad.
Als het eerste uur van een game je al niet grijpt gaat het wat mij betreft niet de goede kant op.

het feit dat ik moe was alleen relevant om het feit dat ik de UI te storend vond.

Ik heb inderdaad mij niet in de marketing verdiept of de hype gevolgd dus het lijkt mij dat mijn mening niet afstamt van onredelijke verwachtingen.
Ik denk dat je na anderhalf uur best kan beslissen dat je niet verder wilt, maar voor een review word wel iets meer verwacht. Ik heb nu 3 uur gespeeld en kan de game echt nog niet beoordelen.
Als het eerste uur van een game je al niet grijpt gaat het wat mij betreft niet de goede kant op.
De Witcher serie kon ik ook niet inkomen, zeker deel drie meerdere keren geprobeerd maar het pakte me niet.

Tot ik een keer echt serieus langer dan een uurtje bleef spelen en sindsdien staat de Witcher 3 bovenaan mijn lijst van beste spellen.

Mijns inziens ben je ook te vroeg geweest met je oordeel, dat is bij een spel met tientallen uren content gewoon niet slim.
Uiteraard kun je prima voor jezelf beslissen of je verder wil, maar voor een openbare review is het gewoon te vroeg.

[Reactie gewijzigd door Fly-guy op 11 december 2020 09:44]

Denk dat je mijn punt niet snapt. Laat me het even uitleggen voor je.

Ik heb het spel inderdaad nog niet gespeeld, ik neem er dan ook rustig de tijd voor en niet 1 uurtje in de avond dag van release. Zal dus voor zaterdag zijn.

"Zeker van mijn zaak" snap ik niet echt. Ik zeg toch niet dat het spel goed zou zijn? Of slecht? Of middelmatig? Ik heb gewoon nog geen mening over het spel en zal het ook niet geven zonder uitvoerig te spelen.

Waar ik wel een mening over heb, is over mensen die iets 1 uur spelen en dan denken dat ze het recht hebben om iets publiek de grond in te boren. Dit toont niet enkel dat de reviewer "lui" is, maar je geeft andere Tweakers een verkeerd beeld van een spel die je niet eens deftig hebt gespeeld. Dat je een mening hebt, al goed en wel, maar schrijf geen review op een website in dat geval.

Dan nog even de "vooraan de hype trein" en "fanboy". Ik heb, zoals de rest van de wereld, echt uitgekeken naar dit spel. Is toch niets mis mee? Snap ook niet echt waarom ik daarom niet mag zeggen dat je review slecht en ondoorgrond is?

Ik ga exact dezelfde reactie geven over je 2 sterren op 5 review van je volgende koffiemachine. Waarbij je hoogstwaarschijnlijk nog geen koffie uit hebt gedronken, en als je het doet tot de conclusie komt dat je koffie eigenlijk niet zo lekker vindt.
Ik voelde hetzelfde en heb gerefund. De wereld leeft niet maar is slechts een figurant voor jouw verhaal. En dat is voor een open world game niet best. Het begin verhaal deed me niks en alles komt aangewaaid. Niks vernieuwends aan en misschien wel tenenkrommend slecht hoe de wereld je uitgelegd word (maxtec stukje). Misschien had ik door moeten spelen, maar ik verveelde me, stoorde me aan een wereld die er prachtig uitziet, maar niks toevoegd. Oh en je kunt je chars uiterlijk niet eens aanpassen in de game, dus hoop dat je blij bent met je eerste keuze.
Voor zo'n groot spel als dit, is een uurtje eigenlijk te kort om al te oordelen he.
Met 1.5 uur ben je nog niet eens de tutorial/intro door van het spel, maar je plaatst vast een negatieve review waar je spreekt over de storyline?!
Man man man.
Ben ik het persoonlijk niet mee eens, als een game niet mijn interesse weet te pakken in de eerste anderhalf uur en weet vast te houden, dan ben ik er ook snel op uit gekeken. Dan heb je naar mijn idee iets niet goed gedaan in de opbouw van het verhaal.
Het is uiteraard extreem belachelijk om al een complete mening te hebben gevormd en te uiten na 1,5u spelen.

Langs de andere kant, zijn er wel een aantal punten die ‘nagel op de kop’ zijn.
Voertuigen besturen met keyboard is bagger, bloated HUD, middle mouse button die het pakweg 1/3e van de tijd niet doet, NPC’s die idd wat te zot reageren, met bounty als gevolg, de motion blur setting die standaard te hoog staat en de graphics wat naar beneden halen, lopen vs dodgen met keyboard is niet optimaal, wss beter met controller, ...
Een goede eerste indruk heeft het spel me niet gegeven.

Het verhaal daarentegen en de dialogen zijn op zich wel ok tot nu toe en ik hoop dat dat die eerste indruk kan verbeteren.

Ik snap dus volledig dat je niet onder de indruk bent na 1,5u.
Dat je het sterkste gedeelte, het verhaal, zomaar wegzet als gepruts na 1,5u spelen, doet je geloofwaardigheid alleen geen goed.
Met een 3080 in je pc geloof ik ook niet dat je je niet verdiept hebt in de marketing/hype van deze game. Anders had je echt niet gemerkt dat de game gisteren uit was om zomaar ff op te pikken.
Omdat ik een RTX 3080 heb MOET ik me wel verdiept hebben in Cyberpunk? Want het zou niet mogelijk kunnen zijn om een 3080 te hebben zonder die interesse? 8)7
Grappig, ik ken iemand die een 3090 heeft voor alleen flight sim. Die weet niet eens wat een cyberpunk is.

[Reactie gewijzigd door Rzarect0r op 12 december 2020 01:08]

Maar die koopt het dan ook niet ;)
Tegenargument: ik heb een 3080 gekocht als simulator fanaat voor MSFS. Dat Cyberpunk uitkomt is een leuke extra voor de kerstdagen om een week te overbruggen als ik van huis ben en geen vlieg controllers bij mij heb. Bovendien, als je een game PC hebt staan van 2k+ euro, is het misschien ook handig om de games er voor te kopen :z (/r/patientgamers is hierbij de deur uitgezet)

Ik heb mij ook niet echt in Cyberpunk verdiept, echter wel wat algemeen nieuws bijgehouden van het spel (uitstellen, hardware eisen, etc.). Vrienden van mij waren erg gehyped, en aangezien ik net zoveel gehyped was met veel andere open-world game series (The Elder Scrolls, Witcher, GTA, Just Cause, etc.) die we beide al jaren speelden (vanaf Morrowind aan toe), heb ik die met wat eerste dag indrukken gisteravond gekocht. Wetende van bugs, performance issues, etc.

Tot zover ben ik niet zo teleurgesteld zoals R Mats. Spel draait als een zonnetje op 1440p met Raytracing Ultra settings (Motion blur: off O-) ). De bugs die ik ben tegengekomen waren tot zover eerder hilarisch dan game-breaking (auto's die vliegen als je er door heen wilt rijden, zwevend geparkeerde auto's etc.) Wel ben ik met je eens dat na een paar uurtjes spelen het te vroeg is om de game te beoordelen, want dit spel gaat om de verhaallijn. Die skippen doet IMO nog meer afbreuk aan de ervaring, je kan dan net zo goed direct refunden..

edit:
Ik voel mij niet schuldig hoor dat ik >60% vd tijd Factorio of e-sport titles speel... compleet belachelijk om een 3080 voor te draaien ;)

[Reactie gewijzigd door Hans1990 op 11 december 2020 11:06]

Ik ga het toch zeggen: wat een lulkoek van een recensie. Iedereen op internet praat elkaar maar na en de negatieve ervaringen overschaduwen de positieve.

De game uitstellen? Het internet huilt. De game uiteindelijk uitbrengen, met hier en daar wat bugs? Het internet huilt. Het is ook nooit goed. :')

Wat men lijkt te vergeten is dat 'Cyberpunk 2077' een immens groot en complex spel is. Dan zijn bugs toch te verwachten? Daarnaast erkend CD Projekt Red netjes de problemen en wordt er aan diverse oplossingen gewerkt.

Oh, en Bethesda-games zitten toch ook altijd vol met bugs? Fallout 4 kreeg van Tweakers.net een 8,5. ;)

Dus, Internet, stop met huilen en ga (iets anders) spelen!
Het hangt heel erg van waarop je speelt, ik speel hier op een PS4 Pro en om je even een indruk te geven over wat ik in 3-4 uurtjes tegen ben gekomen:
- V wordt bijna onbestuurbaar als ik een lichaam op pak, de game glitched alle kanten op en ik zie niet meer waar ik loop
- Als ik de omgeving scan vlak een jump vlieg ik langzaam omhoog de map af
- Sommige auto's hebben geen textures dus stap ik een vierkante kubus
- Als ik iets open en dan snel weer sluit hangt de game en moet ik hem afsluiten en opnieuw opstarten
- NPC's clippen en staan als een soort T tegen je te praten of lopen door elkaar hen
- Bizar grote framdrops tijdens het rijden in een auto waardoor hij borderline onbestuurbaar wordt.

En als bonus: De main story line wou niet verder omdat ik met character X moet praten maar die had geen opties om story line verder te helpen, dus ik kon weer opnieuw beginnen met spelen.

Ik beb normaal gesproken iemand die zich niet drukt maakt om een bug, ik kan meestal wel lachen om een glitch en framedrops hier en daar laten me meestal koud maar deze game speel ik voorlopig niet verder tot er een patch is.
Ik lieg werkelijk niet, als ik zeg dat ik in 6-8 uur geen enkele van je punten zelf ben tegengekomen op de PC. Het enige bijzondere waar ik tegenaan ben gelopen is enkele items die niet op te pakken waren, ook al lagen ze voor mijn neus, en in de tutorial bij het vechten, daar ik moest blocken en de ai een minuut niets deed.

Ik kan me voorstellen dat je ervaring, met jou genoemde punten, niet best is inderdaad.
IMHO zou de game nooit op de Xbox One en PS4 uitgebracht hebben mogen worden. Het is iig nu vrij duidelijk dat een SSD een vereiste is om de game goed te kunnen spelen. De ervaringen die ik van jou lees en verder zie hangen gewoon samen met dat de game niet goed met een HDD kan omgaan en een SSD veronderstelt om alle assets snel in te kunnen laden. Van wat ik heb kunnen vinden hebben PC spelers die nog met een HDD zitten vergelijkbare problemen.

CDPR heeft werk aan de winkel om de game goed via een HDD te laten lopen.
Alhoewel je gelijk hebt, mag iedereen die nu nog gamed (ja ook de consoles) met een hdd zich wel eens afvragen of het niet tijd wordt voor een upgrade. SSD's zijn heel betaalbaar geworden en de performance is lichtjaren verder dan een traditionele hdd. Tijd is het meest waardevolle wat je hebt, wil je dat spenderen aan laad schermen en performance issues?

Ik heb een ps4 pro en heb na een korte periode de hdd vervangen met een ssd en ik merkte een groot verschil in games zoals Horizon zero dawn. Eigenlijk had Sony deze stap zelf al moeten nemen met de "Pro".
Zullen die framerate drops in CP echt opgelost zijn met een SSD?
Ligt aan de oorzaak. Als de drop word veroorzaakt omdat hij op een asset wacht wel.
Ik heb in ~3 uur 2x de game moeten herstarten en één keer een checkpoint moeten herladen om de helft van de missie over te doen. Dat zijn wel even wat andere bugs als die in Bethesda games.
Niet in het geval van Fallout 4 of 76 toch?

Die waren in het begin ook onspeelbaar voor veel mensen en een volledige crash was niet ongebruikelijk.
Bij 4 heb ik daar geen last van gehad.
Fallout 76 was nog eens een stuk erger dan Cyberpunk en werd daar ook flink op afgerekend:
reviews: Fallout 76 - Een game in een ongemakkelijke spagaat
Ik niet. En nu?
Ik snap er niets van, ik draai het spel op een laptop (razer blade rtx 2070super) en ben nog geen bug of framedrop tegen gekomen in de 5 uur dat ik heb kunnen spelen.

Het ziet er echt waanzinnig uit in ieder geval. Verhaal pakt meteen, en wat een prachtige wereld, daar kan ik wel wat uurtjes in verdwijnen.

Een 7.5 haha, die had ik niet verwacht. Aangezien voor mij alle performance issues dus niet op gaan: 9
En hoe kan Valhalla wel een 9 krijgen? Was dat zo innovatief ten opzichte van cyberpunk? Letterlijk elk jaar/2 jaar brengen ze dezelfde game uit in ander sausje.

Deze hele review klinkt alsof ie geschreven is om even lekker recalcitrant te zijn.

En uiteraard zijn er mensen die dit - 1 moeten modden. Je zou het maar niet eens zijn met tweakers..

Ik snap ook echt wel dat het netter was geweest om het spel bug-vrij te releasen. Aan de andere kant is dit spel wellicht met een maand dat wel. Tenslotte kunnen ze veel met de data die mensen toezenden. Dan is dit cijfer echt te laag. Ik ben benieuwd of dit dan ook herzien wordt?
.

[Reactie gewijzigd door Inverted_World op 11 december 2020 08:49]

Bijna een miljoen mensen die het spel op de oude consoles hebben besteld zitten nu met een game die bijna onspeelbaar is. 15fps op de Xbox one S bijvoorbeeld. Eigenlijk zou het gewoon een onvoldoende moeten krijgen imo, tot ze het werkend hebben gekregen op de platformen waarop ze het adverteren.
1 2 3 ... 12

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True