Door Tom Rosens

Redacteur

Assassin's Creed herzien voor de pc

Wat is er nieuw?

Pc gameDe hype rondom Assassins's Creed is alweer lang voorbij. De mening van consolegamers was verdeeld, maar het spel vloog over de toonbank. Pc-gamers moesten toezien hoe de game aan hun neus voorbij ging. Al was het maar voor vijf maanden, want uiteindelijk komt alles wat goed verkoopt ook naar de pc.

Tweakers.net beoordeelde de Playstation 3-versie in november met een 8. We waren te spreken over de volledige vrijheid in de spelwereld, de grafische pracht en de innovatieve besturing. We waren minder te spreken over de missies, die we te eentonig en te simpel vonden. Het is interessant om te kijken of ontwikkelaar Ubisoft de vijf maanden die verstreken zijn gebruikt heeft om deze minpunten weg te werken, of dat het spel regelrecht is overgezet naar de pc.

Assassin's Creed - screenshot

* Wat is er nieuw?

De pc-versie heet volluit Assassin's Creed: Director's Cut Edition. Dit roept twee vragen op: wie is eigenlijk die director en wat heeft hij veranderd aan het spel? Het gaat om Creative Director Patrice Desilets. 'Zijn' pc-versie bevat vier nieuwe onderzoeksmissies, waarmee er in totaal negen missies te spelen zijn. Voor de toetsenbord-gamers zijn de graphics opgeschroefd en moet Jeruzalem er mooier uitzien dan ooit.

Assassin's Creed - screenshot

* Verhaal

Het verhaal speelt in de middeleeuwen, tijdens de derde kruistocht. Altaïr, de hoofdrolspeler van het spel, is onderdeel van een geheime groepering, the assassin's genaamd . Altaïr kan drie plaatsen aandoen gedurende het spel: de historische steden Jeruzalem, Acre en Damascus. Toch heeft het spel een futuristisch element, wat al bleek in de eerste demonstraties. Matrix-achtige storingen verschenen in beeld, waarover de ontwikkelaar niets los wilde laten tot het spel in de winkel verscheen.

Middeleeuwse steden als speeltuin

* Middeleeuwse steden als speeltuin

Assassin's Creed is een echt free-roaming spel. Je hebt volledige bewegingsvrijheid, zowel horizontaal als verticaal. Echt elk gebouw, schuurtje en kathedraal in de grootse steden kan beklommen worden. Naast het verkennen van de omgeving is er echter weinig anders te doen dan de missies die je voorgelegd krijgt. Altaïr springt moeiteloos van dak naar dak, om daarna te balanceren op een balk en verder omhoog te klimmen via de vele uitsteeksels die de gebouwen rijk zijn. De steden worden één groot speelterrein en nodigen uit om helemaal los te gaan en elk hoekje te verkennen. De manier van voortbewegen is geïnspireerd op de Franse sport parkour, waarbij een route tussen twee punten zo efficiënt mogelijk wordt afgelegd. Deelnemers proberen hierbij hindernissen te overwinnen op een zo vloeiend mogelijke en snelle manier. De sport is weer in opkomst, al heet de moderne variant free running.

Assassin's Creed - screenshot

Het beklimmen van de hoogste torens van de verschillende steden is niet alleen aan te raden voor het uitzicht. Je kunt van bovenaf letterlijk het omliggende gebied in kaart brengen. De omgeving wordt automatisch aan de kaart toegevoegd die je in het spel tot je beschikking hebt. Vanaf het hoogste punt kun je de befaamde 'leap of faith' uitvoeren, een duik vanaf het gebouw in een onderliggende hooibaal. Op deze manier kan Altaïr ongezien, snel en vooral spectaculair beneden komen.

* Burgers, bedelaars en bewakers

De straten uit de steden zijn rijkelijk gevuld met burgers, verkopers, bedelaars en wachters. Ieder gaat zijn eigen gang in de levendige steden. Altaïr kan de bevolking gebruiken als dekmantel. Loop na een moord een menigte in en binnen de kortste keren ben je niet meer te vinden voor eventuele achtervolgers. Het is voor wachters zeer moeilijk om je te vinden in de drukte. De kunstmatige intelligentie van de wachters is verbeterd in de pc-versie. Steek je iemand neer in een rustige straat, dan vinden de bewakers het toch wel heel verdacht dat je als enige persoon rondhangt bij het lijk. Toch komt de AI niet altijd goed uit de verf. Sommige soldaten lijken doof en blind en merken niets als je een collega-wachter neersteekt.

Assassin's Creed - Screenshot pc

Maar niet alleen wachters zijn gevaarlijk. De bevolking kan zich ook tegen je keren. Zo geven ze commentaar als je streken uithaalt die uit de toon vallen en waarschuwen ze de wachters als je bijvoorbeeld midden op straat je zwaard tevoorschijn haalt. Klim je op een muur in een drukke straat, dan stoppen sommige voorbijgangers om te kijken of om te wijzen. Het soort aandacht dat je natuurlijk zoveel mogelijk moet zien te vermijden.

Missies met een indicator

* Indicator

Je zult de indicator linksboven in beeld goed in de gaten moeten houden. Deze geeft de behoedzaamheid van de wachters weer. Bij nietsvermoedende soldaten kun je veel meer maken dan achterdochtige bewakers. Gealarmeerde wachters gaan naar je op zoek en kunnen alleen afgeschud worden door je te verstoppen of door de achtervolgers te doden. Het vechtsysteem is niet uitgebreid, maar vergt meer dan hersenloos op een knop rammen. Timing is van belang bij het vinden van een opening om aan te vallen of bij het blokkeren van een aanval. Je moet daarbij ook oppassen niet omsingeld te worden door vijanden.

Assassin's Creed - Screenshot pc

* Missies

Van je opdrachtgever krijg je telkens de taak een bepaald persoon te vermoorden. Voordat je dat kunt doen moet je echter eerst informatie inwinnen over je doelwit, om de moord op de juiste manier uit te kunnen voeren. Die informatie krijg je onder meer door het zakkenrollen van inwoners met belangrijke voorwerpen op zak, of door belangrijke informatie uit mensen te slaan. Een waterdicht plan leidt echter niet automatisch tot succes. Missies kunnen er dan ook toe leiden dat je je doel moet achtervolgen of dat je zelf achtervolgd wordt door de vele wachters. Na enkele missies krijg je door dat je keer op keer hetzelfde doet: je krijgt een doelwit, verzamelt steeds op dezelfde manier informatie en voert de moord uit. De missies zijn bovendien niet al te moeilijk.

Gelukkig zijn er wel nieuwe missies, waaronder de Rooftop Race. Daarbij moet je een informant zien te vinden die je doorverwijst naar iemand anders. Die ander moet binnen een tijdslimiet gevonden worden. Om de ander op tijd te bereiken is het een noodzaak om je via de daken van de stad voort te bewegen. Dan is er nog het begeleiden van een informant. De beste man moet je beschermen tegen de aanvallen van kwaadaardige soldaten.

Assassin's Creed - Screenshot pc

Besturing en Graphics

* Marionet besturing

Ik roemde de consolevariant om zijn innovatieve besturing. Spelproducent Jade Raymond vergeleek de besturing van hoofdpersonage Altaïr met die van een marionet. De vier knoppen van de controller staan elk voor een lichaamsdeel van Altaïr. Zo staat de onderste van de vier voor Altaïr's voeten en de bovenste voor zijn hoofd. Met de middelste twee bestuur je de handen.

Spelproducent Jade Raymond
Spelproducent Jade Raymond

In de pc-versie komt deze besturing minder uit de verf. De knoppen van de controller waren geheel op intuïtie te vinden, terwijl de pc-gamer sneller verdwaalt tussen de toetsen van zijn keyboard. Altaïr's voeten zijn nu verbonden met de spatiebalk en zijn hoofd met de E-toets. De acties van Altaïr's handen zijn verdeeld over de linker shift-toets en de linkermuisknop. De besturing is zeker speelbaar en er is ook weinig op aan te merken, behalve dan dat hij beter tot zijn recht komt op een controller. De pc blinkt dan wel weer uit in de besturing van de camera. De muisbesturing geeft je veel meer controle.

Standaard beweegt Altaïr vrij onopvallend. Met behulp van de rechter muisknop zijn de bewegingen echter actiever en agressiever, met als bijwerking dat Altaïr meer opvalt. Gebruik je bijvoorbeeld de handen van Altaïr zonder de rechtermuisknop, dan zal hij personages in de spelwereld voorzichtig aan de kant duwen. Is de muisknop wel ingedrukt, dan grijp je hem vast en kun je hem op de grond werpen.

Assassin's Creed - Screenshot pc

Om de besturing toegankelijker te maken hebben de makers bepaalde knoppen van het toetsenbord verschillende functies gegeven. De functie van de knop is afhankelijk van de situatie waarin Altaïr zich bevindt. Dat werkt echter verwarrend. Als je een muur beklimt kan Altaïr zich met een druk op een knop afzetten en naar achteren springen. In een achtervolging op straat zorgt dezelfde knop er echter voor dat je in de handen van de vijand springt.

* Weet je zeker dat je wilt afsluiten?

Iets simpels als het spel afsluiten is op een console al omslachtig, maar de pc-variant maakt het helemaal bont. Je moet door meerdere keuzemenu's om het spel uit te mogen. Naast het herhaaldelijk indrukken van escape- en exitknoppen wordt zelfs gevraagd om aan te geven onder welk profiel je speelt. Gelukkig geeft het spel weinig reden om het af te sluiten, maar vreemd is het wel.

Assassin's Creed - Screenshot pc

* Graphics en geluid

De console-variant zag er al prachtig uit en Ubisoft heeft zijn best gedaan om pc-gamers van nog beter beeld te voorzien. Stofdeeltjes dwarrelen door de lucht, kleine insecten vliegen rond en mistbanken hinderen je zicht. De lichtval en schaduwen die door de broeierige zon ontstaan zijn beslist spectaculair. Er zitten nog steeds een paar laadschermen in het spel, maar laadtijden zijn aanzienlijk korter geworden. Op de hoge uitkijkpunten, waar je de gehele stad kunt overzien, wordt helemaal duidelijk wat voor moois het spel te bieden heeft. Zowel met DirectX 10 als DirectX 9 ziet het er oogverblindend uit. Door de sfeervolle muziek, uitstekende stemmen en omgevingsgeluiden komt het spel helemaal tot leven. Minder prettig zijn de redelijk zware systeemeisen van het spel: Ubisoft raadt Vista aan, 2GB ram en een 2,6Ghz dualcore processor.

Assassin's Creed - Screenshot pc

Conclusie

Assassin's Creed: Director's Cut Edition is op de pc even spectaculair als op de de console. De besturing is minder vanzelfsprekend en innovatief, maar daar krijg je wel aanvullende missies en betere graphics voor terug – tenminste als je computer het aankan. Het is goed om te zien dat Ubisoft de AI van de vijanden heeft verbeterd, hoewel tegenstanders nog steeds het een en ander ontgaat. Het kan vervelend zijn als Altaïr zelf de beslissing neemt om te springen, klimmen of andere toeren uit te halen en daardoor juist doet wat je niet wilt.

Assassin's Creed - Wireframe en boxes
Wireframe en boxes uit Assassin's Creed level

Na een aantal missies wordt helaas duidelijk dat het spel in herhaling valt. Bovendien zijn de missies erg makkelijk. Waarschijnlijk heeft Ubisoft de nadruk gelegd op de interactie met de bevolking en het maken van de open wereld. Daarin is Ubisoft dan ook geslaagd. Het 'mysterieuze' verhaal waar Ubisoft maandenlang geheimzinnig over heeft gedaan, valt echter enigszins tegen. Assassin's Creed: Director's Cut Edition schotelt een middeleeuwse spelwereld voor waarin je zelfs zonder missies te volgen de eerste tijd niet uitgespeeld raakt.

Pluspunten:

+ Volledige vrijheid in de spelwereld
+ Mooie graphics
+ Interactie met vijanden en bevolking
+ Atletische moves

Minpunten:

- Missies lijken teveel op elkaar
- Makkelijk
- Tegenvallend verhaal

Cijfer: 8

TitelAssassin's Creed pc
Assassin's Creed - boxart
PlatformPc
OntwikkelaarUbisoft
UitgeverUbisoft
Releasedatum10 april 2008

Prijsvraag

In samenwerking met Ubisoft geeft Tweakers.net drie Assassin's Creed-pakketten weg. Elk pakket bevat een pc-versie van Assassin's Creed, een Altaïr figurine, het boek 'The art of Assassin's Creed', de cd single 'The Chosen' van Brainpower & Intwine, de Collectors Edition Case (metalen opbergdoos voor het spel), een t-shirt en een badjas.

Assassin's Creed - Deel van het pakket
Deel van het Assassin's Creed pakket

* Wat moet je doen?

Stuur een mail met je username, naam, adres naar ac@tweakers.net en vermeld in het subject je antwoord op de volgende vraag: Hoe heet de vrouwelijke spelproducer van Assassin's Creed? De prijsvraag eindigt op 30 april.

Deelname niet meer mogelijk.

Update 2 mei: de winnaars zijn Borrom, Copyman en Xentor. Gefeliciteerd!

Reacties (92)

Wijzig sortering
Anoniem: 153298
20 april 2008 15:46
Ik heb hem gespeeld en eerlijk gezegd ben ik wat teleurgesteld. Ik had me er echt op verheugd, want het klonk allemaal erg leuk. Het spel opzich is heel erg goed, maar het probleem is dat je steeds hetzelfde moet doen.
Ik had het binnen 10 uur uitgespeeld (en dan heb ik nog zoveel mogelijk side-missies gedaan) en herspelen doe je niet. Ik wilde het wel, maar er zijn zoveel dialogen die je niet over kunt slaan, dat het niet te doen is. Het verhaal is geweldig (al vond ik het eind wat minder), maar na 1 keer hoeft het allemaal niet meer. Dan wil ik gewoon snel assassinations uitvoeren.

Het spel is dus wel erg goed, maar door het feit dat je geen dialogen over kunt slaan en het feit dat je steeds hetzelfde aan het doen bent, heeft het spel toch een goede plek op mijn 'teleurstellingen lijstje'. Niet omdat het slecht is, maar omdat het zoveel beter had kunnen (moeten!) zijn.
Ik heb de game anderhalve week geleden aangeschaft maar heb er nog geen spijt van gehad. Ik snap wel dat het eea herhalend over kan komen, maar ik denk dat dit ook te maken heeft met hoe veel je de game achter elkaar speelt.

Ik werk gewoon fulltime, en s' avonds probeer ik even een uurtje te gamen. Voor mij is het dan ook elke keer weer genieten van het free-runnen, het scalen van gebouwen, het vermoorden van soldaten etc.

Verder wil ik nog wel vermelden dat het realisme van de systeemeisen mij positief verrast heeft. Met de recommended specs speel ik de game op high zonder framdrops. Alleen in de overworld doet het spel vreemd, maar dat is denk ik geen performance issue.

Nee, de sfeer die in de steden hangt, de prachtige beelden en het heerlijke freeroamen zijn voor mij voldoende positieve punten.

En dan laat ik de saaie stukken in het lab, het repetatieve karakter en het vreemde exitsysteem even voor wat het is.
Ik vind de review er goed uitzien en ik ben het er grotendeels mee eens, toch wil ik er een toevoeging aan geven (helaas een minpunt).

Er vind in ieder geval bij mij (en blijkbaar een hoop anderen, zie de link verderop) een crash van het spel plaats na het zo'n 10-20 minuten te hebben gespeeld. Het beeld 'bevriest', je hoort nog even wat geluid en áls het je lukt om nog op tijd op alt-tab te drukken geeft windows een 'NV4_Disp' error aan. De enige oplossing voor dat moment is een reboot...

Dit probleem vind vrijwel alleen plaats bij mensen met een GeForce 8800.

Er staat een aantal oplossingen op het forum van AC betreffende deze error:
http://forums.ubi.com/eve...f/4721051016/m/8621001056

Helaas hebben deze 'oplossingen' (nieuwste drivers en de nvidea optie) er tot nog toe bij mij niet bijgedragen om te voorkomen dat het spel crasht.
Geweldig spel alleen mjah.. die besturing. Je kan echter volgens de gebruiksaanwijzing een Xbox 360 controller gebruiken op de PC. Natuurlijk heb ik een elcheapo XFX gamecontroller maar daar maakt AC geen probleem van, werkt best goed. Het enige nadeel daarvan is echter dat je niet toegestaan wordt de gamecontroller naar eigen wens aan te passen. Je bent dus verplicht om de voorgedefinieerde knoppen te gebruiken en dat wordt pas irritant als je op je paard aan het galopperen bent. Ik heb dan veel liever de gewone pijltjes toetsen op de controller (worden in AC gebruikt om het wapen te kiezen) dan die grote free-roam X- en Y-as knop. Na een tijdje is gewoon je duim aan gort.
Vraag me dan ook af of de PS3 en Xbox360 spelers dit wel mogen aanpassen.
De knoppen van de controller waren geheel op intuïtie te vinden, terwijl de pc-gamer sneller verdwaalt tussen de toetsen van zijn keyboard. Altaïr's voeten zijn nu verbonden met de spatiebalk en zijn hoofd met de E-toets.
Dan moet je een 5-knops muis kopen. Werkt vele malen beter. Je handen zijn dan verbonden met de voorste duimknop, en je voeten met de achterste duimknop. Je moet alleen geen SetPoint installeren, want die verprutst de 5-knops pret juist weer.

Die 2,6GHz valt trouwens wel mee. Ik zit met een Athlon62 X2 4400+ en daar werkt het prima op. Dualcore is niet overdreven, dat wordt echt gebruikt. De vraag is dan weer of quadcore net zo optimaal gebruikt kan worden... Wel een ernstige fout in de graphics: het beeld wil alléén maar als breedbeeld renderen, ongeacht de verhouding van je scherm of je resolutie. Terwijl meer dan de helft van de verkochte TFT-monitoren volgens mij 5:4 zijn, en dus geen breedbeeld.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 23 april 2008 21:50]

Schitterend spel Grafisch en Engine-wise. Onzettend machtige Combo's en Counters die je doet en als je een paar van die templars op je hielen hebt word het al een stuk moeilijker.. Die doen behoorlijk pijn. Counteren en pakken je vast en zo.. Jammer is het wel dat je bijna altijd kunt winnen. Telkens in defense staan en alleen counteren en je hebt binnen de korste keren iedereen dood.. Dus dat doe ik maar niet en probeer alles tegelijk te doen maarja.. dan ga je dus ook wel eens dood.

Besturing op keyboard is inderdaad niet zo fijn. Dus toen heb ik al snel mijn Logitech rumblepad 2 gepakt. Niks meer aan doen.. zo moet je het gewoon spelen.
Deze knoppen kan ik gewoon aanpassen. Is ook wel fijn want ik moest dat headknopje veranderen naar R1 oftewel 6. want het is moeilijk om eaglevision of headvision whatever in te drukken en dan ook de rechter as te draaien.

@liberque op die logitech rumblepad van mij dus heb ik een mode knopje waarmee ik pijltjes toetsen kan verwisselen met linker bestuur as.
Ik vraag me af hoe het draait met wat oudere kaarten zoals een X1900XT of X1950XTX, Na gister GoW en UT3 maar eens afgestoft te hebben om te kijken hoe het draait op mijn nieuwe config vergeleken met mijn oude, het ging van 'lelijk en stotter stotter' naar max settings en soepel en dat met dezelfde vga (X1950XTX).
Nou ben ik wel van plan om een nieuwe vga te kopen, waarschijnlijk een Ati Sapphire 3870 Toxic of toch even wachten op wat nieuws.
Nou gaan 'we' binnenkort weer wat spellen bij play.com bestellen en AC leek me wel leuk om erbij te doen.

Oude config : A8N-SLI, X2 4200, 2gb ddr400, X1950XTX.
Nieuwe config : SM-X7DAE, 2 x Xeon 5160, 2gb ddr2 667-FB-Dimm, X1950XTX.
Het spel afsluiten gaat het snelste vergeleken dan andere spellen:

Je drukt: ALT+F4 en hopla je bent alweer meteen terug in windows,
In vergelijking dit met andere spellen. Moet je normaal dus eerst ook nog bevestigen of je wilt afsluiten.

Verderrest.

+ Mooi spel
- Vanmorgen begonnen, vanavond uitgespeeld.
- AI is nogal dom, dit maakt het spel erg makkelijk.
- Geen herspeelbaarheid, (New game+ ofzo maar dan moeilijker)
- Counter,Counter,Counter,Counter ect... (onze speler begrijpen het wel)

Conclusie:

Geen 54,95eurie waard.
Wat een onzin, als je vanmorgen bent begonnen heb je hem écht niet vanavond al uitgespeeld hoor. Als je alle sidequests doet en gewoon die eagle views doet in de stad dan doe je er denk ik minstens 50 uur over. Ik snap dus niet waar je het over hebt, want dat is gewoon complete onzin. Het heeft mij 2 weken geduurd om het spel uit te spelen.

Je vindt de AI 'nogal dom', waarom? Je onderbouwt het niet eens dus ga ik er vanuit dat het een ongefundeerde flame is. De AI achtervolgt je, klimt op gebouwen (ze zoeken ladders en kunnen van gebouw naar gebouw springen), ze proberen je in te sluiten, etc.

Jij vindt dat er geen herspeelbaarheid is, vind ik ook onzin. Je kunt altijd nog op een andere manier je targets assassinaten, of gewoon voor de lol rondrennen en zorgen dat ze zoveel mogelijk guards achter je aan komen.

Dat je alleen maar moet counteren is ook complete onzin, je kunt het zo leuk/moeilijk maken als je zelf wilt. Je kunt ook gewoon zélf aanvallen. Of je doet een grab en gooit mensen weg, waarna je met je shortblade een knife naar ze gooit, of je kunt gewoon wegrennen (freerunnen).

Tot slot is je prijs van 55 euro ook complete onzin, want ik heb hem gepre-ordered voor 38 euro bij gcshop.nl :> Kreeg hem netjes op de release date binnen.

Overigens voor degene hier ergens boven, het verschillen tussen freerunnen en parcours is dat je bij parcour zo snel mogelijk van A naar B wilt en daarbij gebruikt maakt van rennen/klimmen/springen, bij freerunnen daarentegen gaat het niet zozeer om ergens snel (en efficiënt) komen, maar draait het meer om 'mooie bewegingen maken', bijvoorbeeld tegen de muur oplopen en een salto maken oid.

edit: parcour en freerunning even omgedraaid, is net andersom ;)

[Reactie gewijzigd door Avalaxy op 20 april 2008 17:28]

Maar is er echt een meerwaarde aan alle sidequests doen? Je krijgt er misschien iets sneller je synch bar vol mee, maar heb je dat echt nodig? In een gevecht met guards (zelfs al zijn het er 10) dan verlies je maximaal drie streepjes, omdat het counteren het zo extreem makkelijk maakt.
Bij één zo'n target ging het mis bij mij en toen kwamen alle guards op me af, die sla je ook zonder moeite neer. Je kan het inderdaad jezelf 'moeilijk' maken en andere moves ertegenaan gooien maar het punt is dat het niet hoeft.

Over de herspeelbaarheid, je kan inderdaad je target op en een andere manier assassinaten, maar dan ben je die 95% van de tijd bezig met side-quests opnieuw te spelen en dan een minuutje (waar je die filmpjes tussendoor niet kan skippen) het target op een andere manier killen, wat eigenlijk ook niks toevoegd want je krijgt precies dezelfde preek.

50 uur voor dit spel vind ik wel erg lang, maar ik ging dan ook niet voor de lol 'freerunnen' maar ik concentreerde me op de side-quests en de hoofdmissie.

Waar ik me ook echt bijzonder aan ergerde waren die citizens die lastig gevallen werden door guards of die propaganda verspreiders, continu hetzelfde zinnetje. De enige reden waren je die side-quests uiteindelijk nog wilt doen is om te zorgen dat ze eindelijk eens hun %^$#$ dicht houden
Je draait het nu precies om. Parkour is van A naar B zo snel mogelijk. Free running is salto's etc.
Als je die vlaggen allemaal gaat zoeken ben je gek. Bezigheidstherapie.
Ik zie eigenlijk geen verschil tussen gamen(/hobby) en bezigheidstherapie.
Volgens mij zag ik hem vandeweek liggen voor een tientje minder. Verder geen toevoeging, heb het nog niet gespeeld.
Wellicht geen 55 euro waard, maar je kan hem ook bij Play.com bestellen voor 35 euro inc. verzendkosten of bij gcshop.nl voor 40 euro inc. verzendkosten. Play.com levert niet al te vlot, maar sommige mensen hoeven dan ook niet direct het nieuwste van het nieuwste te hebben.

Ik zal dit spel dan ook zeker aanschaffen, maar ik heb op het moment niet zo super veel haast. Ik heb juist al drie spellen bestelt (HL2: Orange Box, DoW: Soulstorm en SC: Forged Alliance) en ik heb er nogal wat liggen die gespeeld dienen te worden. In een dergelijk genre ben ik nog bezig met Prince of Persia: Sands of Time, en daarna nog twee delen. AC zal er vast veel beter uitzien, maar met een paar maandjes zal hij vast nog wel een tikkie goedkoper zijn ;-)

So many good games to play, so little time...
Je kunt ook in 3 minuten over je vriendin heen, maar daar ga je toch ook van genieten door het rustig aan te doen :)
Precies, mooie vergelijking. Hetzelfde had je met bijvoorbeeld Half-Life 2. Sommige mensen vinden het schijnbaar stoer om te vertellen dat je het in 1 dag hebt uitgespeeld. Kom op zeg, geniet eens van een spel.
jij hebt mss de storyline uitgespeeld, maar verder heb je nog veeeeel meer te doen :)
Ja lekker door je game heen rushen, als je het je zelf zo saai maakt dat je alleen countert, nooit es lekker rond rent een beetje templars hunten en gewoon lol hebben, of gaat het je alleen om die game zo snel mogelijk uit te spelen?

de ai is niet super, en er zit niet veel replay value aan, maar het is zeker wel z'n geld waard als je er ook echt mee speelt en niet alleen maar countert... ja dan maak je het saai voor je zelf.
Artikel vermeldt ac@t.net, de link gaat naar sega@t.net....
dat moet dus ac(=Assassin's Creed)@tweakers.net zijn.
Het sega@ adres was van een vorige prijsvraag en werkt niet meer.
"door uitstekende stemmen en omgevingsgeluiden komt het spel helemaal tot leven."

Als je het leuk vind om continue dezelfde dialogen aan te horen misschien... Ik irriteer me daar juist enorm aan. Niet alleen de missies zijn saai en repetitief, ook geluiden/gesprekken/zinnen worden continue herhaald. (Als je bijvoorbeeld een 'citizen save' actie doet) Alles is continue 't zelfde maar met drie grafische variaties o.i.d.

Dit spel is mij enorm tegen gevallen. Ziet er prima uit, maar het kan me werkelijk niet boeien. Door de enorme herhaling en ook de saaie actie/besturing. Rennen en springen onder dezelfde knop.. belachelijk! Je hoeft niks te kunnen of te doen om die 'Atletische moves' te maken. Ja, het ziet er leuk uit, maar dat gaat na 10x ook wel vervelen. Het is een kwestie van 3 knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden en een beetje de goede richting op te wijzen. Je komt er vanzelf wel.

Afgezien van de graphics zeker geen 8 waard imo. Wat heb je aan een spel wat er leuk uitziet maar nauwelijks spelplezier oplevert. Gemiste kans.

[Reactie gewijzigd door Xtuv op 20 april 2008 15:31]

Dit is dus de versimpeling van games. Blijkbaar mogen games niet meer moeilijk zijn. Jammer, maar helaas.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee