Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Sim Kranenburg

Redacteur televisies

Philips 935 oled-tv met B&W-audio

Schitterend beeld, geluid en design

Conclusie

De Philips 935 is niet voor iedereen een optie. Alleen al zijn hoge prijs maakt hem al onbereikbaar voor een grote groep mensen. Ook als je gebruikmaakt van een av-receiver met losse luidsprekers kun je beter een andere tv kopen, want waarom zou je in dat geval meer willen betalen voor een goed geïntegreerd audiosysteem? En ook fanatieke gamers kunnen beter verder kijken, want de 935 is niet voorzien van HDMI 2.1 en kan dus geen 4k-beelden met 120fps weergeven, en bovendien is er geen ondersteuning voor variabele framerates. Daarnaast is de inputlag naar moderne maatstaven aan de hoge kant.

Als je afgezien van die situaties echter geld wil en kunt besteden aan kwaliteit, moet je de Philips 935 zeker meenemen in je overwegingen. Zo is de afwerking prachtig en zijn er uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt. Zelfs de afstandsbediening doet luxe aan, door het gebruik van leer voor de achterkant en de toepassing van verlichting voor in het donker. Ook vierzijdig Ambilight zal voor veel mensen een pluspunt zijn.

Als het op de belangrijkste eigenschappen aankomt, zit je goed met de 935. De beeldkwaliteit behoort tot de beste van dit moment. Dankzij het oledpaneel is het contrast enorm, is het beeld zeer uniform en zijn de kijkhoeken groot. Ook de geluidskwaliteit van het Bowers & Wilkins-audiosysteem is uitmuntend, zodat een los audiosysteem achterwege kan blijven. Mocht je alsnog meer laag in je geluid willen, dan kun je altijd een losse subwoofer toevoegen voor extra beleving bij films, series en muziek. Deze tv is allesbehalve goedkoop, maar levert wel het beste beeld en geluid van dit moment, zodat een excellent-award op zijn plaats is.

Getest

Philips 55OLED935/12 Zwart

Prijs bij publicatie: € 2.500,-

Vanaf € 1.595,-

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (3)

Laagste prijzen voor: Philips 55OLED935/12 Zwart
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Hofma.nl

Score: 4 (78)

€ 1.595,-

€ 1.595,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 1.595,-
Opsturen € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 1.595,-

Bekijk

Bol.com Plaza

Score: 2 (36)

€ 1.698,96

€ 1.698,96

Kostenoverzicht

Productprijs € 1.698,96
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 1.698,96

Bekijk

Apollo

Score: 5 (25)

€ 1.749,-

€ 1.749,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 1.749,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 1.749,-

Bekijk

Kamera Express

Score: 5 (1384)

€ 1.749,-

€ 1.749,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 1.749,-
Pakketpost - Voor 23.59 besteld, morgen gratis thuisbezorgd! € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 1.749,-

Bekijk

Coolblue.nl

Score: 5 (675)

€ 1.749,-

€ 1.749,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 1.749,-
Verzending € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 1.749,-

Bekijk

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (203)

Wijzig sortering
Ik heb dit model drie weken geleden gekocht (65" model voor omgerekend ~2000Euro).
Fantastisch beeld zo uit de box (movie mode). Geluid is uitstekend voor een TV, maar de subwoofer is mijns inziens absoluut nodig bij muziek en film.

Ik kom van een Pioneer receiver met 5.1 Sony Pascal set. Hier gaat het dan ook mis. Er zit op deze TV een pre-out op voor de subwoofer. Ik heb de Sony Pascal subwoofer aangesloten, maar deze werkt nagenoeg niet. Pas bij een hoog volume komt er iets uit de subwoofer. Er valt niet iets in te stellen (afgezien van een subwoofer pre-out on/off). Blijkt een software ding te zijn, op hetzelfde model in de winkel hetzelfde probleem. Schijnt op de 8x4/9x4 sinds afgelopen zomer na een software update ook niet meer te werken (duits forum). Hopelijk wordt dit binnenkort aangepast in de software. Het werkt nu met een work-around: de subwoofer zit nu aangesloten op de koptelefoon uitgang van de TV. Dit werkt redelijk, maar is verre van perfect: volume van koptelefoon is niet eenvoudig instelbaar.

Ik ben nog aan het kijken naar achterspeakers die via play-fi zijn aan te sturen. Die van Philips (bijv. TAW6205_10) zijn op dit moment hier niet verkrijgbaar. Ik kan ook geen reviews/ervaringen vinden hoe goed dit werkt. Ik wacht nog even af, het is minder storend. Afstandsbediening: niet heel erg prettig in gebruik: veel te smal en te vlak. Gelukkig kan met de USB poorten makkelijk opgelost worden icm android TV.

Ambilight: werkt mooi samen met de bestaande HUE bridge. Men kan per lamp aansturen via de HUE bridge op de TV.

Android TV: TV-kanalen worden hier via TV-Headend (RPI4) naar de tv gestuurd. Dream Player voor TVHeadend speelt de beelden af en dit werkt top. EPG via TVHeadend. Alles draait snel en zonder noemenswaardige problemen. Het was ff tweaken maar het werkt Beeldkwaliteit in combinatie met Canal Digitaal DVB-S2 (TVHeadend) is top.

Ben op zich dik tevreden, beeldkwaliteit is t.o.v de vorige TV (ouwe samsung 42"LCD) een enorme verbetering. Geluidskwaliteit is dik in orde, maar moet qua software nog verbeteren. Met name de bugfix voor de subwoofer pre-out is absoluut noodzakelijk.

[Reactie gewijzigd door renezzzz op 22 december 2020 17:05]

Ook ik heb sinds een maand een Philips 65oled935. Het probleem is dat de TV de instelling Externe subwoofer 'AAN' niet onthoudt na uitschakelen van de TV. Oplossing: telkens als je de TV opnieuw aanzet, even naar deze instelling gaan en nogmaals op 'AAN' klikken (ook al staat er dat hij 'AAN' is...). Hierna werkt de subwoofer weer, totdat je de TV uitzet...!
Dit is idd de workaround die ik ook sinds het begin al gebruik. Er was zowaar een firmware upgrade (TPM191E_101.1.123.8) die bepaalde audio settings zou fixen, dus ik had goede hoop, maar helaas.........dit is nog steeds niet gefixed.

Heb dit issue ook bij TP Vision gemeld, neem aan dat het met een fw upgrade gefixed kan worden.

Als de SW out het doet klinkt het echter prima!
Aan/uit zetten van de pre-out werkt hier helaas niet, ik heb ook het idee dat de pre-out wel werkt, maar dat er een zeer klein signaal uit komt. Met een Apple TV (van de ISP gekregen voor de lokale tv-kanalen) doet de subwoofer het. Maar dan moet de subwoofer op max. staan en het TV volume op 30 (das best hard voor deze TV). Ook na de update die ik afgelopen weekend heb geinstalleerd (TPM191E_101.1.123.9 sinds vorige week beschikbaar).
Changelog TPM191E_101.001.123.009 – Date: 2020/12/15

Fix for PVR in /62 models (2k19 range)
Fix for EPG in some IPTV services
Fix for Ambisleep (2k19 range)


Afgezien van de instelling Aan/Uit, valt er domweg niets in te stellen, geen cut-off freuqencies of signaal sterkte (kan/kon ik met de Pioneer receiver wel). Met de HTPC werkt het helemaal niet. Met de TV (usb/netwerk/apps) vrijwel niets. Misschien heb ik een probleem met de cinch kabel of de TV. Zou kunnen. Het zou ook een incompatibiteit kunnen zijn met de subwoofer (te hoge/lage impedantie oid). Ik vermoed dat het sterk afhankelijk is hoe de TV gebruikt wordt.
Met de koptelefoon uitgang werkt het, t'is niet perfect maar de subwoofer doet wat hij moet doen bij volume 15-20. Wil ik harder kan ik de subwoofer aanpassen of de koptelefoon geluidsterkte. Afwachten of Philips dit gaat oplossen. Het is een vrij nieuw model, dus ik hoop dat er het een en ander aan updates gaan komen.
Gek, ik krijg deze 009 firmware niet te zien, ook niet als ik handmatig update ga zoeken, draai dus nog op de 008 versie.
Toestel van mij is een Zwitsers model, dus misschien ligt het daar aan. Moelijk in te schatten.

De actieve subwoofer heeft geen frequentie instelling op, wel een level instelling.
De TV is een Pré-out en de subwoofer is een Line-In, het zou kunnen zijn dat dat het probleem is. Maar deze termen worden over het algemeen door de producenten redelijk lukraak gebruikt. De Pioneer receiver die ik had, heeft ook een Pré-out en die werkte prima.

De subwoofer met de bijbehoorende Sony Pascal set wil ik binnenkort ergens anders herbruiken. Dus ik ben zowiezo op zoek naar een nieuwe actieve subwoofer die mooi bij de TV past. Klipsch leek me wel wat, welke heb jij en hoe bevalt deze?
Heb een Heco Victa Prime Sub 252A (10 inch / 100W), heb ik al een tijdje, gebruikte ik in mijn eerdere Onkyo 5.1 setup en nu ook via pre-out/line-in aangesloten. Bevalt prima, geeft diepe bas, zonder dominant aanwezig te zijn.

[Reactie gewijzigd door HAWK Wizard op 23 december 2020 14:51]

Vervelend, als ik mijn actieve(!) subwoofer op de SW cinch aansluit, en zowel cross over frequentie als volume level op de subwoofer op midden zet, komt er ook bij lage TV volumes al flink wat bass uit.....heb deze zelfs iets terug moeten draaien. Op de TV kun je verder niets instellen, maar op de subwoofer zelf zit meestal wel een cutover en volume/level knop? Plus een fase knop (0 of 180 graden, dat maakt nog wel iets uit, afhankelijk van de plaatsing).
Op mijn 2017 Philips oled is er een issue dat externe speakers via HDMI ARC niet goed herkent worden, totdat je ze disabled en opnieuw aanzet. Moet ook elke keer dus

Ook nooit opgelost. Is gewoon een timing issue (als je handmatig de externe audiobron eerder of later aanzet is het probleem weg) maar oplossen? Ho maar. En heb 3 verschillende receivers en een sound bar eraan gehad. Allen zelfde issue.

Hoop dat ze dit beter oplossen O-)
De 935 ondersteund geen surround via play-fi. Dus dat kan je vergeten :(

Je kan alleen geluid via play-fi streamen naar je tv of het geluid van de tv naar andere speakers streamen. Surround kan alleen als het apparaat als Play-fi master speaker kan functioneren en dat kan de 935 niet.
Oh, dat zou heel jammer zijn. Hoe weet je dit? Als ik de DTS PlayFi settings op de TV zie en in de app, lijkt het wel mogelijk namelijk, maar goed...........ik heb geen PF speakers om dit te testen.

Zou je dan alleen 2.0 kunnen uitsturen uit de TV? Of .........alleen een draadloze DTS PF subwoofer? Dat zou ook al mooi zijn!
Ik heb zelf een 935 aan de muur hangen en ben al wat wezen spelen met de mogelijkheden. Maar als je in de play-fi applicatie op de tv surround speakers wil toevoegen, geeft deze aan dat het niet mogelijk is.

Ik had zelf het idee om een losse play-fi ontvanger (zijn verkrijgbaar voor $30 in de US) en twee losse simpele actieve speakers. Maar dat werkt helaas dus niet.

Het streamen van geluid naar je telefoon (waar je bijvoorbeeld weer een draadloze koptelefoon aan hebt hangen) werkt prima, maar het is niet helemaal in synch met het beeld.

Draadloze sub zou op zich kunnen via stereo play-fi, maar dat is best omslachtig (en je krijgt nooit het LFE signaal doorgestuurd). Dan zou ik eerder gaan voor een draadloze subwoofer module.

[Reactie gewijzigd door DjVe op 23 december 2020 08:56]

Thx, heb je ook gekeken of dit wel/niet kan als je de B&W soundbar losgekoppeld hebt? Mogelijk wordt dat gezien als dast er al een surround setup actief is?

Draadloze subwoofer module is idd goed idee, nog suggesties?
Ik verwacht niet dat het loskoppelen van de soundbar enig verschil maakt.

Met die draadloze modules heb ik geen ervaring.
Klinkt misschien raar, maar op zich is dat ook het mooie van deze TV. Als het echt stoort dat sateliet speakers niet werken via Play-Fi of tbv een toekomstige upgrade: je kunt de soundbar loskoppen en via los speakersysteem aanschaffen (DTS Play-Fi, Sonos, Klipsch etc). Ik zat zelf te twijfelen om een 805 te kopen met een los systeem vanwege dit soort onduidelijkheden/problemen. Het verschil in prijs vond ik te klein en de styling van de 935 vind ik persoonlijk mooier.
Goed punt inderdaad.

Er zijn idd nog weinig DTS PF speakers los beschikbaar, dat aanbod zal neem ik aan nog wel komen nu het in alle TP Vision TV's zit (vanaf MY 2019 met upgrade).

Ik zie 3 opties voor DTS PF in de TV: optie 3 is draadloos naar headset, optie 2 is andersom: de TV als draadloze speaker vanuit andere source (bv smartphone), maar optie 1 zou het moeten zijn: draadloos TV geluid streamen naar aanwezig DTS PF speakers. Aangezien ik dergelijke speakers (nog) niet heb, kan ik echter niet testen of dit er maar 1 of 2 of 5.1 of meer mogen zijn? De DTS PF standaard support niet alleen multiroom maar juist ook surround (tot maximaal 7.1.2) dacht ik?

Zie oa hier: https://play-fi.com/nl/technologieen/

En hier staat halverwege er nog iets meer over: https://www.lifewire.com/dts-play-fi-4155587
De B&W soundbar zou dat dan moeten supporten.......?

[Reactie gewijzigd door HAWK Wizard op 23 december 2020 12:54]

Ja precies, voor mij hetzelfde: optie 1 zou het moeten zijn/worden. Wat er kan met Play-Fi is vrij duidelijk. Wat er niet duidelijk is hoe het geïmplementeerd is op deze TV. Vermoedelijk is het puur software.... Misschien ook wel hardware. Ik ben nog geen enkele review tegengekomen waarin Philips TV's met Play-Fi aan de tand is gevoeld. Aan de andere kant: het is ook nog maar net beschikbaar. En ik hoop dat dit gaat komen met de nodige updates. Draadloze sub via Play-Fi zou erg prettig zijn. Maar losse Play-Fi Subwoofer bestaan (dacht ik) niet. En als ze bestaan: wordt dit ondersteund in de software? We gaan het meemaken :-)
Had je inmiddels al een oplossing? Ik heb ook een poled 935 gekocht vooral voor het geluid en de mogelijkheid van surround. Als dat niet kan wil ik de tv terugsturen (kan tot 7 januari). Ik denk dan aan de 48 inch oled van sony met geluid in het scherm. Lastige is dat ik nu niet kan luisteren.
Alvast bedankt voor je reactie.
Ja, zou kunnen, het ik kan weinig informatie vinden omtrend de functionaliteit van DTS Play-Fi in het algemeen. Ik heb wat reviews gezien waarin dit gesteld wordt dat het zou moeten werken bij deze TV. Maar het is net als bij de subwoofer pre-out in bovenstaande review: het wordt niet getest. Als voormalig tester zeg ik "niet getest, werkt niet''.

Voor wat betreft de achterspeakers: Ik heb het idee dat het concept zou kunnen werken. Misschien dat het in een software update toegevoegd/gefixed kan worden op hetzij de speaker of TV. Het is niet heel belangrijk voor mij, De Atmos content doet het best aardig.

Welke speakers heb je trouwens geprobeerd? Die nieuwe van Philips (TAW620x)? Losse Play-Fi speakers zijn lastig te vinden. Meestal is het een kit van speakers/versterker al dan niet draadloos.

[Reactie gewijzigd door renezzzz op 23 december 2020 11:28]

Ik heb dit euvel een maand geleden gemeld bij Philips (TP Vision). Ben benieuwd wanneer er een oplossing komt...!
Idem, heb deze TV een maand en hetzelfde probleem met de aansturing van mijn Magnat subwoofer. Ik heb de Philips subwoofer besteld als cashback keuze, ben benieuwd of die het wel probleemloos doet. Als ik de ingebouwde media player (menu) gebruik krijg ik de subwoofer op geen enkele wijze aangestuurd, als ik VLC gebruik werkt het wel, net als bij andere Android apps als YouTube en Netflix, met de workaround.

Een andere optie, Chromecast aan terwijl de TV op standby staat werkt ook niet. Heb nu 1 keer gehad dat het wel aanstond terwijl de TV op standby stond en de TV kon aanzetten door vanaf m'n telefoon te beginnen met casten.

Edit: Heb gemerkt dat enige tijd nadat de TV op standby is gezet, de Cromecast optie wel beschikbaar is en ook bruikbaar om de TV weer aan te zetten om te streamen. Later verdwijnt de TV dan weer als Chromecast optie. De Google Home app zegt dan ook dat er geen verbinding gemaakt kan worden.

[Reactie gewijzigd door Refthoom op 24 december 2020 08:25]

Ik ben benieuwd of het met een andere subwoofer beter gaat. Lastig om er de vinger op te leggen. Vermoedelijk is het een combinatie van instellingen (welke bron, app, geluidsbeeld instellingen zoals film, muziek, AI, etc). Ik hoop dat dit opgepikt wordt door TP-Vision om dit robuust te maken.
Ja. De signaalsterkte en de hele aansturing van de pre-out is zeker een ding.
* Als de ik de TV aanzet hoor ik een "kadoenk" uit de subwoofer maar daarna is er geen signaal meer en moet ik de workaround gebruiken. Dit had ik niet met de vorige combinatie van TV, AV receiver en sub.
* Als ik de workaround gebruik, moet ik het geluid even naar 20 zetten om de sub aan te laten gaan, daarna kan het weer naar een lager niveau en blijft de sub gewoon werken. Mijn sub heeft wel een ingebouwde pre-amp maar het trigger niveau waarop hij aangaat is niet aanpasbaar.
Wat is nou precies de doelgroep van deze televisie? Audio en beeldkwaliteit zijn goed, maar torenhoge inputlag en geen HDMI 2.1. Verder schakelt een PC terug naar 4:2:2 en weigert 4:4:4 te doen. Verder lijkt de soundbar alleen uitbreidbaar met een subwoofer, geen 5.1 opstelling mogelijk.

De unique selling points zijn ambilight en bijpassende soundbar, maar geen toekomstbestendigheid vanwege HDMI 2.1 gemis en geen optie tot surround geluid. Je betaalt er ook nog eens fors voor, voor dit geld heb je een 65" OLED wat waarschijnlijk voor een veel beter bioscoop gevoel zorgt. En als je graag ambilight wil koop je dus een 65" Philips OLED voor dit geld.

De Excellent award is wel voor een heel specifieke doelgroep.. voor deze prijs vind ik het nou niet echt een aanrader, discutabele award. 1900 euro voor een 55" TV met soundbar is voor een hele grote groep mensen een rip uit hun lijf waar ze lang voor moeten sparen. Voor dit geld moet de tv 7 tot 10 jaar meekunnen. Onbegrijpelijk dat TP Vision bespaart op de HDMI implementatie..

[Reactie gewijzigd door stin00 op 22 december 2020 16:03]

In eerste instantie vroeg ik het me ook af (ook ik vind het jammer dat er bijv geen HDMI 2.1 op zit), maar eigenlijk is de doelgroep het overgrote deel van de mensen die gewoon super goed beeld en geluid willen zonder verder al te veel gedoe.

Die kijken films en series, en willen daar een TV bij die ze de best mogelijke ervaring biedt met 1 aanschaf. Dan zit je bij dit toestel helemaal goed. Ambilight draagt echt veel bij aan de kijkervaring (naast dat deze TV alle HDR standaarden ondersteund) en de soundbar biedt o.a. Dolby Atmos waardoor die ook prima mee kan in de toekomst.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat die doelgroep volgens mij het overgrote deel van de mensen is...
De doelgroep lijkt mij dan iedereen met uitzondering van gamers.
De doelgroep van de TV, maar deze site is voor tweakers dus just degenen die wel gamen, PC aansluiten of HDMI 2.1 belangrijk vinden.

Dan kan zo een TV toch niet als excellent worden neergezet met de juiste doelgroep in het achterhoofd...

Maar zijn er TV’s met HDMI 2.1, 4:4:4 respons tijd van 0.5ms of sneller en DisplayPort bijv? Niet dat ik weet, zelfs beeldschermen van dit formaat voor een redelijke prijs zijn niet te vinden. Ik denk dat de (of de fabriekant) nog niet zover is (betaal baar dan).

[Reactie gewijzigd door mjl op 22 december 2020 14:57]

De doelgroep van de TV, maar deze site is voor tweakers dus just degenen die wel gamen, PC aansluiten of HDMI 2.1 belangrijk vinden.
Sorry, maar dat is wel enorm kortzichtig.

De review is niet exclusief voor Tweakers.
En Tweakes zijn niet exclusief gamers.

De TV is uitermate geschikt voor..... Film (/series).
En ik gok dat er ook wel wat filmfanaten op Tweakers zitten, die helemaal geen gamer zijn.
Er wordt op Tweakers over meer hardware geschreven dan die voor gaming.

Als je een gamer bent en je bent specifiek opzoek naar een game TV, dan heb je ongeveer 30 seconden nodig om tot de conclusie te komen dat deze het niet is. De 2 minpunten zijn kort, bondig en kraakhelder.

Excellent is mijns inziens niet gelijk aan -> perfect. Of -> kan alles. Of nog sterker -> perfect op alle fronten.

Neem Laptops bijvoorbeeld. Wat is de ultieme laptop?
Een zware, logge, super krachtige desktop vervanger?
Of een lichte, zuinige, convertible laptop, met een goede tekenpen en prachtig scherm?
De meest krachtige in combinatie met zuinig en licht gaat per definitie al niet op.
Bovendien heb je, voor zover ik weet, bij een teken laptop (bijna) altijd een hard/glanzend scherm.
Dan geef je dus eigenlijk aan dat Tweakers veel tijd en moeite heeft gestoken in de review van een product waarvan men van tevoren al kon weten dat die niet aan zou sluiten bij de doelgroep.

Of de Tweakers doelgroep is wat breder dan enkel mensen die wel gamen.
Of mensen zijn volwassen en lezen even de review om te kijken of de tv ook voor hun doeleinden geschikt zou zijn. Ik denk dat de Tweakers community daar wel toe in staat is.
Ik ben fanatiek lezer van Tweakers aangezien ze daar echt goede technische reviews hebben. Ik ben geen fanatieke gamer (überhaupt geen gamer) maar voel me wel verbonden met de community. Ik vind dit soort reviews super aangezien er duidelijk aangegeven wordt voor wie deze geschikt is. Niet voor mijn gamende zoon, wel eventueel voor mij. Dus ik ben het niet eens met je opmerking. Kortom, niet alle Tweakers zijn fanatieke gamers 😇
Games speel ik op mijn computer.
De TV gebruik ik alleen voor videocontent en ik heb geen versterker dus deze TV is voor mij prima.
Afgezien van de prijs :(

[Reactie gewijzigd door TWyk op 22 december 2020 19:25]

Tweakers is al lang niet meer voor de doelgroep waar men ooit mee begonnen is. Men is onderdeel van een dpg groep en daar vallen ook kranten als ad trouw gelderlander enz onder. Regelmatig zie je dan ook dat in die kranten artikelen uit tweakers komen. doelgroep is dus veel groter en tweakers is onderdeel van die groep.
Dit is voor mij de tv waar we op zoek waren. Een 48” oled met ambilight en een bovengemiddeld geluid. En gezien het success van de oled+ modellen, lijkt de markt er ook zo over te denken. Er zijn echt wel meer wensen bij consumenten dan de toch relatieve kleine groep van fanatiek gamers.

Ik speel met veel plezier nu herhaald (voor de 5e keer denk ik) de halo 4 campaign. Ik merk persoonlijk niks van die 38ms input lag. Zal wel aan mij leeftijd liggen denk ik.
PC aansluiten op je TV als gamer? Ze zien me beneden al aankomen met m’n BigTower😂😂🤪 Meer voor consoles neem ik aan?🤔
Op de tv kijk ik toch gewoon films, series of programma's. Gamen doe ik op mijn pc.
Niet helemaal waar. Ik heb zelf een topmodel OLED gekocht omdat ik hier graag films op kijk in best mogelijke kwaliteit. Ik ben ook een gamer, maar gamen doe ik op een desktop monitor.
Zoals @VonDudenstein al zei: voor mij en vele andere tweakers is gaming totaal irrelevant bij het kiezen van een nieuwe tv. Ik kijk vooral films en series en af en toe een tv-programma. Ik game niet op een console, niet op een pc en niet op m'n telefoon. Ik heb wel een SNES-mini, voor de nostalgie, maar die gaat hooguit een paar keer per jaar aan om een uurtje Mario Kart te spelen na wat biertjes met vrienden.
Met wel een dikke portefeuille...een niche markt dus.
Een Cx heeft ook bovengemiddeld geluid voor een tv en kost maar 1200 euro ongeveer...

[Reactie gewijzigd door Dyphie op 22 december 2020 19:20]

Heb je überhaupt wel eens een CX gehoord? Ik heb er hier een staan en het 'normale' geluid is absoluut bagger.
Ik word doodziek van die toevoeging "..voor een tv" waar tegenwoordig mee wordt goedgepraat dat tv's 10 keer zo slecht klinken als 10-15 jaar geleden. Voor het geluid van 'vroeger' (ouwe lul aan het woord) mag je weer een bak extra geld uitgeven aan soundbars of AV receivers.
Deze Philips zal vast fantastisch klinken, dat deden mijn oude tv's ook.
Onze mitsubishi breedbeeld buis TV had een subwoofer ingebouwd. Dat kon toen nog want niemand maalde om bezels en kastvolume. Het geluid was fantastisch!
Deze tv zal goed klinken, zeker niet fantastisch want mist een subwoofer die je alsnog mag aanschaffen. Het gewicht van deze tv inclusief soundbar vind ik trouwens verdacht laag.
Verder weet ik niet wat je verwacht van tv's die de dag van vandaag amper 2 cm dik zijn maar een beetje realisme lijkt me op zijn plaats.
Dus de soundbars zoals deze er een heeft en de recievers zijn nu eenmaal nodig en dan kan je kiezen voor een redelijke oplossing als deze Philips en inboeten op inpulag, beeldverwerking, Hdmi 2.1.
Of een goedkoper model die alles beter doet en je schaft de audio apart aan. En wanneer je voor dat laatste verstandig kiest zal hij nog beter klinken ook...

[Reactie gewijzigd door Dyphie op 24 december 2020 15:20]

Met wel een dikke portefeuille...een niche markt dus.
Een Cx heeft ook bovengemiddeld geluid voor een tv en kost maar 1200 euro ongeveer...
Dat is toch echt wat anders dan een soundbar, welke ingebouwd is in deze TV.

Dat gezegd hebbende. Voor €688, koop je ook een heel nette Atmos soundbar met losse subwoofer: https://tweakers.net/home...guS8xRsopWsjC0tFSKra2tBQA
Maar toch lijkt het verschil mee te vallen. Het geluid lijkt beter afgesteld zijn dan bij anderen en losse subwoofer hoeft niet veel te kosten. De prijs valt mij dan ook alles mee.

Echter, zelf zou ik liever gaan voor een CX icm met een losse receiver. OP die manier heb je wel HDMI 2.1, E-arc en 4:4:4 modus.
Er zal wel een markt voor zijn maar zoals in de conclusie staat : door de prijs, inpulag, gebrek aan hdmi 2.1 lijkt me die erg beperkt.
Met een CX heb je die nadelen niet, een betere beeldverwerking en geld genoeg op overschot voor een audio oplossing ivm deze tv. Een niche markt dus.
Doelgroep is mensen die veel films en series kijken en een goede beeldkwaliteit willen en eventueel geintegreerd geluid...Voor die mensen is beeldkwaliteit belangrijker dan input lag voor gaming ...

Erg jammer dat er weer geen hdmi 2.1 opzit. Zo moeilijk is het toch niet om te implementeren? Alle specificaties zijn immers bekend...Of kan het paneel die specificaties nog niet aan....
Volgens mij kun je binnenkort met DTS Play:fi wel degelijk een 5.1 setup maken. Ook in combinatie met "Ambilight speakers".

Gaat dan om deze serie.
nieuws: TP Vision onthult Philips-soundbars en draadloze speakers met Ambilig...
Nope...dat kan dus niet

Daarvoor heb je een DTS Play-fi master speaker nodig. Dat zit onder andere wel in diverse Philips Soundbars, maar de TV's hebben dat niet aan boord. Dat betekend in de praktijk dat je wel speakers kan koppelen aan je TV, maar puur alleen maar om het geluid van de TV door te zetten naar deze externe speakers. Het is niet mogelijk Play-Fi speakers als surround toe te voegen...

Best balen, want ik heb de 65OLED935 aan de muur hangen en had hier hoge verwachtingen van
Volgens deze specsheet heeft dat model dat wel. Pagina 1 laatste regel:

https://www.download.p4c....5oled935_12_pss_nldnl.pdf
Zo las ik het in eerste instantie ook, maar het is dus exact wat ik hierboven zeg. Het is alleen op de tv als streaming luidspreker te laten werken, of om geluid van de tv op andere speakers te zetten. Surround wordt niet ondersteund.
Ooooh ik begrijp je nu. Je kunt de TV wel toevoegen in een multiroom setup, maar hij kan niet als “host” gebruikt worden in een surround setup.

FFS Philips. Get your shit together. Voor TV’s van deze prijs mogen we dit soort basale dingen (die de rest van de line-up wel heeft) toch best verwachten?
Rib uit hun lijf
Dit is een televisie om tv mee te kijken zoals 99% van de mensen doen.

Die paar volwassen gamers die hier zitten zijn een te kleine doelgroep en 15 jarige pubers willen gewoon een snel beelscherm ,besteden hun geld liever aan games
De doelgroep is zoals @morpheus-nl aangeeft mensen die op 123 een totaalervaring willen = Het allerbeste (film)beeld en geluid out of the box. Het enige discutabele aan deze review is dat ze 'geen HDMI 2.1 support' aanhalen. Dat is een nadeel maar 'Niet geschikt voor gamers' zegt in 1 klap wat het effect is van geen HDMI 2.1 en de latency.

Als je een deftige 5.1 installatie wil aansluiten zou ik idd deze TV niet aanraden. (door gebrek eARK) Maar je moet sowieso al serieus wat 5.1 geweld aansluiten om een mooier geluid te produceren sinds er ook Dolby Atmos ondersteund wordt met speakers die langs het plafond een surround sound genereren.

Uit het artikel:
"Het 70-wattaudiosysteem kan wellicht geen compleet homecinema-luidsprekersysteem met veel losse luidsprekers vervangen, maar als je een alles-in-een-oplossing zoekt, moet je deze tv zeker eens beluisteren. Wij vinden geen enkele andere tv zo prettig klinken als deze, of het moet de Philips 984 van vorig jaar zijn."

Ook de filmmodus lijkt top te zijn. Dat kan je moeilijk in specs gieten maar deze TV is blijkbaar goed in het wegwerken van het zogenaamde soap opera effect. Wat mij betreft 100x belangrijker dan al dan niet HDMI 2.1 support. Ik denk mensen die dat kunnen waarderen in elke geval geen interesse hebben in 120fps beelden. De vraag is dan ook of HDMI 2.1 zo'n grote meerwaarde is op de filmbeleving tegenover 2.0.

Als je geen gamer bent of regelmatig met consoles speelt en geen compromis kan sluiten wat FPS betreft dan zou ik deze TV links laten liggen. Heb je €1900 klaarstaan voor een TV en wil je op 123 een complete en deftige filmbeleving in je huiskamer toveren dan moet je geen seconden twijfelen lijkt mij.
Waarom zou ik een TV willen die het soap opera effect kan wegwerken? Die feature from hell is toch op elke TV uit te schakelen? Echt werkelijk nergens voor nodig.

Beetje zoals in de comments van je link:
“Some TV manufacturer / marketing guru is going to come out with a ‘special’ “cinematic hd tv” that has ‘special’ technology to make a movie look like a movie! They will charge extra for this high end tv and it will be at the top of the consumer lists.”

[Reactie gewijzigd door Citroen op 22 december 2020 19:11]

Goede vraag. We willen als maar beter beeld, ook uit inferieure bronnen. Denk aan uw digitale TV provider maar ook DVD, Neflix etc. Fabrikanten proberen daar aan tegemoet te komen door in te grijpen op beeldverwerking met het Soap opera effect als gevolg. Het resultaat is ver van wat de regisdeur wilde maar die zelfde regisseur weet best wel dat het onmogelijk is om de pure raw export nooit tot in de huiskamer kan terechtkomen.

En dat gat springen de tv-producenten. Beeldbewerking. De nadelige effecten van slechte bronnen zoveel mogelijk wegwerken. Tot voorkort ging dat niet zo goed. Zet je alles uit dan is het niet goed, zet je alle beeldverwerking aan dan is het ook niet goed.

Wat deze TV doet is het beste van beide werelden combineren. Dus geen Soap effect maar wel alle andere voordelen zodat de schadelijke effecten van compressie tot een minimum herleid worden. Op zich een mooie prestatie want we hebben anders gezien.
Mijn vader wou persé deze tv en heeft getoond dat er volgend jaar een surround setup uitkomt voor deze tv met draadloze boxen. Ik heb hem vanwege de hoge prijs en weinig nieuws aangeraden voor het vorige model 65" met losse 5.1 soundbar setup en hij kwam nog goedkoper uit :+
Dan is je vader echt verkeerd ingelicht... Deze TV is geschikt gemaakt voor DTS Play-Fi, maar het is geen master speaker. Dus je kan alleen stereo geluid doorsturen van de TV naar Play-Fi speakers. Het toevoegen van Play-Fi speakers als surround is niet mogelijk...
Je mag je mening hebben maar erg objectief is die niet.
Doelgroep: mensen die een alles in 1 product willen hebben zonder gezeur.
(meestal oudere die niet gamen en vooral behoefte hebben aan 1 afstandsbediening waarmee alles kan).
1900 euro voor een 55" TV met soundbar is voor een hele grote groep mensen een rip uit hun lijf waar ze lang voor moeten sparen. Voor dit geld moet de tv 7 tot 10 jaar meekunnen

Als die tv effectief tien jaar meekan, en dat mag je van een tv toch wel verlangen vind ik, wat is dan het probleem dat men er 1900€ voor vraagt en dat de mensen er moeten voor sparen?
Zelf herstel ik tv's hobbymatig en professioneel. De laatste 10 jaar is een tv zo'n goedkoop prutsding geworden dat menig tv amper nog 10 jaar kan worden. En dan de mensen maar klagen dat hun toestel onherstelbaar defect is na 6 jaar.
Ik herinner me het GFL chassis van Philips nog in '95 en '96. 32" breedbeeld, met PIP en dolby pro-logic. Was het beste wat er toen te krijgen was. Kostte omgerekend 2500€. Dit was één van Philips' beste breedbeeld chassis die er geweest zijn. Ouders hebben zo eentje nieuw gekocht in 96 en is tot op vandaag nog nooit defect geweest. Alle onderdelen van goede kwaliteit, want het mocht wat kosten.

Hoe heeft Philips destijds naam gemaakt... Ja hoor, met een toestel dat mocht kosten wat het moest, maar was tot 15 jaar lang herstelbaar àls het dan eens defect ging.

En nu maar mekkeren dat een toestel dat 500x meer mogelijkheden heeft amper 1900€ kost.
Ik vraag me dat wel vaker af wanneer ik een TV van 2000 euro zie.

Is het mogelijk voor tweakers om eens een blinde test te doen. Waarbij dus alle tv's naast elkaar staan, maar het model merk bezels etc etc zijn afgeschermd. En het liefst ook nog met normale mensen (dat moet in Amsterdam niet zo'n probleem zijn als mensen weer mogen winkelen). Ik vermoed dat veel mensen het verschil amper zien.
Ik heb de 934 (voorloper van de 935) gekozen vanwege:
- Soundbar geïntegreerd
- OLED
- DTS ondersteuning! (vele merken zoals LG hebben dit in de 2020 modellen weggelaten)

Ik wilde geen aparte receiver of losse soundbar meer vanwege alle HDMI/ARC problemen.

En ik moet zeggen dat Ambilight een aangename bonus is.
Ik heb de 48" versie inmiddels een week of 4 hangen. Ik kwam van een Pioneerl KRL-37V af en dit is echt wel een zeer serieuze upgrade. Wij hebben m overigens uit de ING rentepuntenwinkel voor 1699 (terwijl hij elders 2499 was) en er loopt nu nog een 150 Euro cashback op de TV.

We wilden perse de 48" hebben omdat we net niet de ruimte op de muur hebben voor een 55"
Daarnaast het 4 zijdig ambilight en de soundbar voor ons persoonlijk een belangrijke toegevoegde waarde. We hebben een 7.1 atmos surround systeem staan, maar hebben niet altid zin om deze aan te zetten voor het journaal. En dat is precies wat de 935 veel beter doet dan bijvoorbeeld de 905.

Verder nog wat over de afstandsbediening, deze is wel verlicht maar heeft geen beweginssensor. Dus het licht gaat pas aan als je een knop inderukt. En verder zijn de knoppen vrij vlak, waardoor je toch even moet wennen qua bediening.

Wat ook niet heel duidelijk in de review naar voren komt is dat er 2 chromen beugels tussen de tv en de soundbar worden meegeleverd. De ene is een standaard voet voor als je m neer wilt zetten. De andere is voor als je de TV aan de muur hangt. Deze verbindt de TV met de soundbar, de TV zelf hang je met een VESA adaptor aan de muur. De soundbar steekt bij deze variant ook wat minder naar voren.

Wat ook wel jammer is (als je dan toch in het ontstane gat van Loewe wilt springen) is het ontbreken van een dubbele tuner met dubbel CI slot. Wat was wel handig geweest als je iets wilt opnemen wat je niet binnen de 7 dagen limiet van de ziggo app wilt terug kijken. Wij kijken nu via de Ziggo app als de TV op de USB sitck aan het opnemen is.

Voor ons is het ontbreken van HDMI 2.1 niet echt een groot probleem. De XBox one hangt aan de Marantz AV8802A, die wel 4K doet maar geen HDMI 2.1. Ik vind het peroonlijk prima om straks op de nieuwe Xbox X op 60hz te spelen. Ik ben toch te oud en te langzaam om daar serieus wat van te merken.

Verder is de tv redelijk bug vrij, een stuk beter in ieder geval tov de eerste androidtv implementatie op vroegere modellen. Android draait vlot, apps laden lekker snel en de tv start ook aardig vlot op.

[Reactie gewijzigd door eelco74 op 22 december 2020 17:45]

Leuk om te lezen. Heb zelf ook sinds kort de 48 inch versie, dat is namelijk precies de juiste maat die goed past op de gewenste plek, en als je dan perfect contrast wilt, dus OLED, heb je nu alleen keuze tussen lg, Sony en Philips.

Qua apps voorkeur voor Android TV, dus de lg viel af. Lang getwijfeld over de Sony of Philips, maar de veelheid aan features gaf de doorslag, en dan met name de support van dolby vision en hdr10+, de zeer goede geluid opties, inclusief dts en atmos, subwoofer out en niet te vergeten dts playfi, warmee dus wel zeker (draadloos!) een surround setup mogelijk is (tot 7.1 als ik het goed heb). Ga ik later nog wel mee aan de gang, voorlopig klinkt die soundbar al ongelooflijk goed en met de separate subwoofer erbij is het al bijna niet meer nodig om extra speakers te plaatsen (ben normale 5.1 setup met separate receiver en speakers gewend).

Wel jammer van die software bug dat de externe subwoofer na herstart tv niet meer aangestuurd lijkt te worden..... Setting uit en weer aan zetten helpt dan, maar is niet handig natuurlijk. Hebben jullie dat ook ervaren tijdens de test?

Verder is het ook gek dat met de nieuwste prime video app er geen 4k / hdr mogelijk lijkt, maar als je de oude prime video app installeert wel..... Zal hopelijk ook snel gefixed worden. Is jullie dit opgevallen?

Het beeld in 4k met bv netflix en youtube is waanzinnig strak, stuk rustiger, dieper dan bv op een Samsung QLED imho, dat komt met name door het rustige, diepe zwart denk ik.

Android TV 9 werkt ook prima. Enige gekke is dat je via een Google home de tv niet uit (of aan) kan zetten.... Toch gek gezien de ingebouwde Chromecast). Zie verder mijn review hier op Tweakers.

Heb verder niets met gamen, dus mis de HDMI 2.1 niet (zou dat met software upgrade tzt kunnen?) en heb dus ook geen last van trage input lag. Toch een doelgroep dus? :)
en als je dan perfect contrast wilt, dus OLED, heb je nu alleen keuze tussen lg, Sony en Philips.
Panasonic verkoopt ook OLED.
Qua apps voorkeur voor Android TV, dus de lg viel af.
In dit segment zou ik niet mijn TV keuze af laten hangen van het 'smart' prutje wat erin draait. Dat blijft toch nooit zo lang ondersteund als de levensduur van het toestel zelf.
Oh, ik wist niet dat Panasonic ook al 48 inch OLED aanbood?

Mbt Android TV: belangrijke reden is dat zowel de Ziggo Go App als Kodi hier native op draait, wel zo fijn als je daar helemaal op ingericht bent (is op LG en bv Samsung niet mogelijk).

Heb nog een "oude" Android 7.x TV en die doet ook nog alles prima. Tzt zal eea inderdaad verouderd zijn en kan er altijd nog een Google TV of andere TV stick in.

[Reactie gewijzigd door HAWK Wizard op 23 december 2020 08:24]

Mbt Android TV: belangrijke reden is dat zowel de Ziggo Go App als Kodi hier native op draait, wel zo fijn als je daar helemaal op ingericht bent (is op LG en bv Samsung niet mogelijk).
Plak een Shield TV op de achterkant van je gekozen TV. Bediening via CEC of Flirc.
En dan geen problemen met doorgifte van HDR/Dolby Vision, DTS en Dolby Atmos?

Maar idd, zodra het TV OS te oud begint te worden is dat een optie. Of, als dat over 4-5 jaar is, het "doorschuifsysteem" :)
Mijn ervaring met android tv zijn wat minder fraai. Ik heb een Sony met android tv en die werd 3 jaar na aanschaf steeds trager en trager. Zo traag zelfs dat het geluid aanpassen schier onmogelijk werd. Ik heb onlangs de nieuwe chromecast tv dongle aangesloten en nu heb ik weer een tv waar ik iets mee kan.

Voor mij geen android tv's meer!
Mbt Android TV: belangrijke reden is dat zowel de Ziggo Go App als Kodi hier native op draait, wel zo fijn als je daar helemaal op ingericht bent (is op LG en bv Samsung niet mogelijk).

Heb nog een "oude" Android 7.x TV en die doet ook nog alles prima. Tzt zal eea inderdaad verouderd zijn en kan er altijd nog een Google TV of andere TV stick in.
Gelijk even gespiekt in de ING winkel, vragen er nu gewoon meer voor als in menig winkel en je moet er nog 16k aan punten bij inleveren ook! Jammer, klonk wel aantrekkelijk. :P
Dat zal dan verschillen per maat, want de 48” die is nog steeds 1699, wat aanzienlijk goedkoper is dan de ander aanbieders. Bij de 55 inch scheelt het inderdaad nauwelijks.

De 48” is alleen zeer slecht leverbaar, de eerste partij van eind oktober was bij expert al zeer snel uitverkocht.
Ik heb hem daar ook gekocht. Werd 1 dag later al geleverd
Ik mis in de review de mogelijkheid om de tv aan de muur te hangen (er lijken schroeven voor een VESA-mount zichtbaar aan de achterzijde). En of/hoe dit zich verhoudt tot de vaste voet en soundbarbevestiging, zeker aangezien de voeding en versterkers van de soundbar fysiek in de tv-'kast' te zitten.
Misschien dat @Sim het weet?

Edit: Hieronder is het al beantwoord.

[Reactie gewijzigd door H12 op 22 december 2020 15:54]

Jammer dat tweakers weinig tot geen aandacht besteed aan de soc en software bij reviews.

Fabrikanten plaatsen gerust dezelfde soc bij een TV van 500 en 3000 euro met als gevolg dat je een dure TV hebt die qua hardware moeite heeft met het afspelen van een 4K bestand dat je hebt opgenomen. Omdat de fabrikant gekozen heeft voor een quad-core Cortex-A53 met 2GB ram. Komt met Android TV 9 en een upgrade is niet mogelijk omdat de soc het niet aankan.
Ik heb de vorige generatie OLED TV Philips 55OLED903. Zit er een gestripte bluetooth chip in die niet met een koptelefoon werkt. Alleen een bluetooth controller muis werkt wel...
Mooi TV maar ik snap het label Excellent niet helemaal. Niet alleen is deze volgens jullie tekst ronduit langzaam als het gaat om inputlag maar is deze ook nog eens niet toekomstbestendig doordat HDMI 2.1 ontbreekt. Bij een TV van bijna 2000 euro had ik dat toch wel verwacht en daarom zou deze bij mij niet excellent zijn (want dan zou alles goed zijn) maar eerder goed of zeer goed.
Waarschijnlijk omdat de tv 'excellent' is voor de doelgroep? Bij deze TV is dat duidelijk niet de gamers, maar ik denk wel mensen die het beste willen qua film-/tv-ervaring in een 'all in one' pakket.

Die doelgroep geniet namelijk van 4-zijdig Ambilight, een zeer goed OLED paneel, een luxe afwerking en uitstraling en, volgens de reviewer, fantastisch geluid. Ik denk dat daarmee je kijkervaring, los van games dus, wel ongeveer af is.

[Reactie gewijzigd door stefanwitkamp op 22 december 2020 14:17]

Ben ik het mee oneens. Hdmi 2.1 is nu voornamelijk voor gaming maar ook een stukje future proof maken van tv uitgebracht eind 2020. Excellent is niet op zijn plaats
Als het paneel dat niet aankan heeft het helemaal geen zin. Een 60Hz paneel gaat niet "ineens" na een update 120Hz kunnen draaien. HDMI 2.0 is voor een 4K 60Hz paneel met 10-bit kleuren dan ook helemaal prima.
Alleen vanwege dat jij vind dat 4k 120hz het apparaat future proof maakt?
Dat is alleen voor gamers zo, de film industrie laat nog wel heel lang op zich wachten voordat het overgaat naar andere framerates. Alleen nu al met 4k worden veel films professioneel geupscaled. Dit omdat alle visual effects en 3d rendering nu al jaren kan kosten. Ga dat doen in 4k en je verviervoudigd dit, doe dat dan nog in 120hz, en je bent helemaal de weg kwijt. Deze tv is al rijp voor de prullenbak voordat sowiets de standaard zou worden. Dus voor film en serie liefhebbers is het prima een excellent.
De term HDMI 2,1 zegt zo weinig want als je maar 1 feature overneemt is het al HDMI 2.1
En er is niets wat de hele standaard ondersteund dus er is nog niets toekomst proof.
Tegen de tijd dat 4k met 120fps “normaal” is voor films en tv.. is waarschijnlijk 8k eerder standaard. Een
“Gamimg” monitor heeft immers ook andere eisen dan een monitor voor fotografische gebruik. TV en zeker films zullen niet snel op 120fps uitgezonden gaan worden. Voor deze TV/Film doelgroep is deze tv fantastisch en vandaar excelent.
prima, maar de tv zelf is dan wel future proof.
niet 8k future proof dat zijn weer 2 stappen verder....
deze tv was 2 jaar geleden excellent
Ik ook, prijs,inpulag, mindere beeldverwerking ivm LG, geen Hdmi 2.1 en van die Ambilight word ik hyper nerveus...Zeer goed zou al veel zijn.
Het is natuurlijk persoonlijke smaak, maar ik vind films in 4K met 60+ fps verschrikkelijk om naar te kijken. Juist 24p geeft dat film-effect waardoor het zich onderscheid van de soap-opera's in 30p of nog hogere fps. Voor een natuurdocu is 4K wel geschikt, maar als niet-gamer boeien mij die hoge framerates totaal niet.
Eens dat ik deze daarom niet eens zou overwegen (ligt ook boven mijn budget).

Ondanks die nadelen heeft de reviewer besloten het toch een Excellent label te geven. Zegt dat dan misschien iets over de voordelen?
De tv kan worden opgehangen. De soundbar zit dan onder het scherm aan de tv bevestigd zodat je alleen een vesa-muurbeugel nodig hebt..
Kan de soundbar er ook helemaal af of is dat niet mogelijk?

Dit is de enige TV met 4-zijdig ambilight en dan hangen ze er een grote balk voor. 8)7

Wie dat verzint snapt volgens mij nog niet helemaal wat mensen daadwerkelijk willen.
Zoals je op pagina 5 kunt zien hangt de soundbar een behoorlijk eind naar voren. Het ambilight heeft dus geen enkel last van die soundbar.
Maar diegene die er naar kijkt wel. Je heb dan juist ineens dat de soundbar veel meer opvalt plus het geeft een enorme "dode hoek" mbt het licht.

Het punt is, dat het nu vrij weinig toevoegd om 4-zijdig ambilight te gebruiken ipv 3-zijdig en dat het juist door de soundbar extra afleiding geeft doordat die soundbar veel meer opvalt.
Eij hebben de 48OLED935 aan de muur hangen en de soundbar heeft in de praktijk heel weinig invloed op de onderste ambilight strook.

De soundbar kan los, maar je bent wel beperkt tot de lengte van de kabel die ongeveer 25cm is.
Zonder kan denk ik ook wel, maar dan moet je ARC gebruiken voor het geluid of de TOSLINK uitgang.

[Reactie gewijzigd door eelco74 op 22 december 2020 17:39]

Kijk thanks daar heb ik wat aan. De soundbar is voor mij namelijk een "leuke gimmick" meer niet. Met een eigen losse setup heb ik een aantrekkelijkere optie mbt geluid.
De soundbar kan los, maar je bent wel beperkt tot de lengte van de kabel die ongeveer 25cm is.
Gezien het verder alleen een audio kabel is, kun je dat natuurlijk zelf ook verlengen. Wel wat geneuzel mbt garantie, maar het is iig een optie om hem verder naar beneden te zetten bijvoorbeeld. 25cm is best een stuk en kan een heel groot verschil opleveren.
Eij hebben de 48OLED935 aan de muur hangen en de soundbar heeft in de praktijk heel weinig invloed op de onderste ambilight strook.
wat bedoel je met weinig invloed? qua helderheid/afstraling of gewoon qua uiterlijk? Ik vind het zelf enorm storend als ik de fotos bekijk moet ik eerlijk toegeven.

Ik vind het nog steeds jammer dat ze geen 4-zijdig ambilight op de losse OLED modellen hebben.
De foto die je waarschijnlijk bedoeld is denk ik een photoshop. De afstraling is zeker niet zo sterk als gesuggereerd wordt op die foto. Ik heb ook de helderheid van het ambilight wat terug geschroefd omdat we anders hier op de bank zo bruin als een bloemkool werden.
Als je de soundbar achterwege laat heb je geen geluid..
Ja dat zal, maar daar zijn natuurlijk tig andere manieren voor. Dat is dan ook het punt ook niet.

edit: Even voor jou beeld. als ik een TV zou kopen van pak en beet 2000 ga ik uiteraard ook wat doen aan het geluid. Een soundbar als dit is leuk voor een Nieuws of praatprogramma, maar voor films is het natuurlijk gewoon niet genoeg. Neem daarbij ook nog eens dat veel mensen dan eerder voor iets als Sonos gaan of een echte 5.1 setup hebben dan is dit natuurlijk geen issue.

Je koopt een premium TV in het top segment. Ga je dan genoegen nemen met Oke-ish audio? Denk het niet.

edit2: Overigens zijn er nog meer redenen om de soundbar los te halen, bijvoorbeeld het verder van de muur af plaatsen wat enorm helpt bij de laagweergave. Bij standmount is dat niet zo'n issue, maar bij een "vlak tegen de muur" beugel wel.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 22 december 2020 15:06]

Je hebt er wel een stevige muurbeugel voor nodig kan ik me voorstellen. Een beetje soundbar weegt behoorlijk wat.
Gewicht van het product tv +soundbar ex standaard 13,4 kg

https://www.philips.nl/c-...d-en-vierzijdig-ambilight
Die plastic doos met luidsprekers zal de 2 kg niet halen denk ik.
Met de Philips Hue Sync box en de relatief nieuwe gradient strip, kan iedere tv ambilight krijgen (al is die gradientstrip volgens mij wel wat minder 'zones', not sure).
Die werkt niet met CI+ modules of interne TV apps, dat is wel een beperking
Zeker waar! Het helpt als je een receiver hebt (of externe media player), dan is het enkel een kwestie van de hue sync box ertussen zetten via hdmi
Dan heb je dus device > receiver > sync > tv. Dat is buiten veel kabels en apparaten ook een recept voor handshake issues.
Mogelijk, erg afhankelijk van de componenten. Hier werkt het in ieder geval perfect :)
Nog even een reactie op deze config, mocht iemand dit nog lezen.

Het heeft hier even goed gewerkt, maar ik ervaar nu dagelijks issues. Enorme afrader dus. Een dergelijke config met meerdere apparaten gaat niet werken op de lange termijn met meerdere apparaten, met correct automatisch switchen en in en uitschakelen via hdmi.
Worden deze toestellen geleverd door de fabrikant zelf? Na het kalibreren van een groot aantal televisies en projectoren kan ik het aantal dat zo meet op een hand tellen, een hand waar nog vingers ontbreken.
Zelfs JVC projectoren van 18k€ meten zo goed niet als ze uit de doos komen.
Dus erg benieuwd of dit een retail model is of een review model van de fabrikant. Misschien ook de moeite waard om dit te vermelden in de reviews.
Ik las het in meerdere philips oled reviews dat ze zeer goed uit de doos komen.. In onderstaande review van de oled 855 die uit de winkel gekocht is (claim van reviewer) ook zeer strakke calibratie.
De vraag is,.. wie hier op zit te wachten... Ik dacht ook een correcte beeldmodes te willen,.. maar ik heb mijn oled 855 ook niet in de isf-day of movie stand staan.. Wel met de isf-day begonnen,.. maar nu toch geswitched naar natuurlijk, en personal en zelfs even naar de AI-modes. Wel met 2 van de 5 onderdelen hierbinnen van max naar medium gezet. Ik geloof het contrast en de kleur..
En kijk nu denk ik via de, personal beeldstijl. Maar ook die wel iets aangepast.. Naar movie overschakelen is dan toch wel erg vreemd in de gelige dooie gezichten.
Begrijp me niet vekeerd.. Ik wil een natuurlijk beeld met normaal groen.. Ik accepteer nu iets meer groen.. maarr..

https://geex.x-kom.pl/rec...wizora-philips-65oled855/
Veel mensen zijn gewoon gewend aan slecht "overgesatureerd" beeld. Kost even wennen voor je dan ISF stand weer kunt waarderen. Maar daarna zie je pas hoe nep de andere standen eruit zien.
Ik was niet aan overgesatureerd beeld gewend op mijn oude crt-beeld..
Eens. Als ik bij vrienden een film kijk doet 't altijd pijn aan m'n ogen. Alles op max met alle "beeldverbeteringen" aan zoals hij uit de doos kwam. Verschrikkelijk.
Zo'n mooie tv en dan geen hdmi 2.1? Ongelofelijk Philips! Jammer dat alleen Philips ambilight heeft.
Zo'n mooie tv heeft geen HDMI 2.1 omdat het een nutteloze gimmick is voor televisie kijkers.
(ook over 10 jaar)

Welke 15 jarige gaat deze dure tv kopen on op zijn slaapkamer fanatiek te gamen ? Geen een dus.

Die kopen een AOC beeldscherm met 120fps en de beeldkwaliteit interesseert ze verder niet veel

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True