Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Tweakers Pricewatch

De grootste prijsdalers van Black Friday

Check ons overzicht van de beste deals

Camera's en accessoires

Hieronder vind je de grootste prijsdalers uit de Pricewatch in de categorie processors. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Nog meer dalers zien? Klik hier om door te gaan naar de categorie camera's binnen Pricewatch Deals, waar je nog meer resultaten kunt zien en de filters naar eigen wens kunt aanpassen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (300)

Wijzig sortering
iPhone 7 mooie prijs tot je doorklikt en ziet dat het Max ICT is die de verkoper is. Kan je net zo goed uit de lijst halen want die leveren nooit (voor die prijs) :)
Mag dit wel volgens de wet? Volgens mij is er leverplichting tenzij er staat op=op.
In de algemene voorwaarden staan prijs- en drukfouten vaak expliciet benoemd.
Wet gaat boven voorwaarden
Wet is simpel als je aanbied voor prijs x moet je leveren. Tenzij het overduidelijk een fout is. Bijvoorbeeld de iphone voor 10.-
Staat nergens in de wet, in België, geen idee in NL.
Ik heb die ervaring niet met MaxICT.

Laatst een moederbord voor een extreem lage prijs gekocht, en is wonderbaarlijk gewoon geleverd. Het kan dus wel.
De prijzen schommelen flink per dag bij MaxICT en bord is daar nu ruim €180 duurder en meer in overeenstemming met de overige aanbieders.
Aangezien je het zelf al wonderbaarlijk vond zegt alles. :)
Is niet mijn eerste keer trouwens met hun, in het verleden vaker gewoon de bestellingen ontvangen terwijl de prijs abnormaal laag was.

Dat ze dus nooit leveren heb ik persoonlijk niet ervaren. Duurt vaak alleen wat langer door ontbreken van eigen voorraad.
En weet niet of je nu nog een iPhone 7 wil kopen, ik heb de prijs dan wel niet gezien maar deze is al weer uit 2016.
Dus technisch gezien ook niet beste meer, je kan beter naar een iPhone 8/ se2020 kijken voor leuke aanbieding.
bovendien is het een refurb telefoon bij max-it 8)7
Voor de liefhebbers van sport (gerelateerde) elektronica staat hier een mooi overzicht van echte deals: https://www.dcrainmaker.com/deals
hmm, kijk ik naar de GArmin Edge 530, dan is deze met BF korting een stuk duurder dan de standaard prijs bij Decathlon. Decathlon doet nu niet aan BF, is nog een stuk overzichtelijker ook.
De zogenaamde grootste prijsdaling heeft volgens deze lijst plaatsgevonden bij: Polk Audio Signature S15e (Wit) Deze zijn echter in het begin van uitbrengen relatief duur geweest en zijn daarna in korte tijd gedaald naar circa 210 euro, te weten eind november 2019. Tot 7 augustus 2020 is de minimum prijs rond de 210 euro gebleven. Daarna schoot de prijs opvallend omhoog (waarschijnlijk vanwege de geringe hoeveelheid winkels die het nog verkochten, waarbij de meeste winkels de prijs kunstmatig omhoog stuwden), om vervolgens tot de korting te komen zoals die nu in deze lijst staat. De prijsdaling is dus eigenlijk geen 50% maar hooguit 20%. Dit artikel staat mijn inziens onterecht bovenin de lijst met grootste prijsdalingen.
Die Polk is een heel goede voorbeeld die ik aan de redactie heb gemeld. Als je er goed naar kijkt, is het helemaal geen 50% korting. Het lijkt alsof je dan het “adviesprijs” vergelijkt met de huidige prijs. 50% klopt dus gewoon niet. Veel comments zien dat.

Zou mooi zijn als de Tweakers redactie dit ook erkent. Dit is een mooi initiatief, zeker omdat tweakers de prijzen over langere tijd bijhoudt. Juist met al die data zou je een betere black friday overzicht moeten kunnen/willen maken. Anders is het gewoon grote percentages noemen ok meer clicks te genereren.
Wat je hier zegt is incorrect.
Het lijkt me dat ze vergelijken met de minimumprijs per artikel op 23/Nov.
Die prijs vergelijken met de prijs op 27/11 is in sé wel de juiste vergelijking.

Het concept "adviesprijs" komt er dus nergens bij (in tegenstelling tot wat enkele grote high street winkels wel eens doen)
Fijn dat jullie dit weer doen.

Helaas proberen winkeliers ons vaak te foppen met prijzen die laag lijken, maar het niet zijn. Dat is me al eerder opgevallen bij de prijsdalers-pagina op Tweakers. Wat ik jammer vind is dat het lijkt alsof de redactie de acties niet controleert. Helemaal bij de hele grote prijsdalers verwacht ik toch wel dat het ook echt klopt.

Voorbeeld:
Sonos In-wall (Wit) lijkt echt een goede aanbieding: Van €649 naar €349. De webshop HiFi Klubben heeft echter de prijs van één speaker zogenaamd naar €349 teruggebracht, maar als je op hun site komt staat er duidelijk dat ze per paar (twee) verkocht worden.
Alle andere webshops verkopen ze overigens ook per twee, want het is een setje. De 'aanbieding' HiFi Klubben is dus helemaal geen aanbieding. Sterker nog, bij Bol.com Plaza is dezelfde set bijna €50 euro goedkoper. HiFi Klubben is slechts één Euro goedkoper dan alle andere partijen die de set verkopen.

Het is dus totaal geen aanbieding en ik vind het eigenlijk taak van de redactie van Tweakers om zulke trucs eruit te filteren.
De meeste aanbiedingen zijn zo nep als maar kan.
Neem bijvoorbeeld de LG oled 65"TV pricewatch: LG OLED65B9PLA Zwart
deze was in 1 oktober tot 7 november 1595€ om dan opeens opgekrikt te worden naar 2299€ om daarna in de aanbieding te kunnen voor 1692,58€.
IPV een aanbieding is hij ~100€ duurder.
Black friday is niet de tijd voor grote aanschaffen of je moet echt geluk hebben en een echte aanbieding vinden die je dan net nodig hebt.
Black Friday in Nederland is gewoon oude wijn in nieuwe zakken. En dan heel hard roepen dat je aanbiedingen hebt. Ze duren ook bijna 2 weken. Het is dus gewoon de reclame folder maar dan met de tekst Black Friday, want dan wordt iedereen gek!

Het zou veel leuker zijn als er enkele producten in bulk door winkels gekocht worden met enorme kortingen. En niet 100 producten met 70% korting op de adviesprijs.
Je kan best wel wat vinden zo hier en daar, maar het zijn inderdaad wel krenten in de pap, en vaak niet perse de pricewatch shops. Heb bijvoorbeeld zitten twijfelen over de mi note 10 lite in de xiaomi shop voor 179, terwijl die voor 280 in de pricewatch staat. Je kan wat dat betreft denk ik beter het forum topic in de gaten houden.
Voor shops die niet in de Pricewatch staan en andere tips kun je terecht op het forum; Black Friday / Cyber Monday 2020 (27 & 30 november) ik geloof dat de deal die jij noemt, daar ook gemeld is. ;)
https://www.eglobalcentra...al-sim-nebula-purple.html

'k heb me hier eentje aangeschaft waar mijn prioriteiten liggen (goedkoopst).

voor wat 'telt.
Het komt ook omdat de eerste paar jaar dat Nederland mee deed, je ook echt prima aanbiedingen zag. Maar dat is inmiddels al wel voorbij. Daarom is het ook handig om te kijken naar het prijsverloop, voor je een conclusie trekt of iets goedkoper is.

Dat bedrijven vals spelen, is al zou oud als de weg naar Rome.
De eerste jaren heb ik ook echt nog wel wat dingen op de kop kunnen tikken, zelf vorig jaar nog een PS4 Slim voor 150 euro kunnen kopen.

Dit jaar is echter huilen met de pet op. Zoals @iAR al zegt zijn veel winkels vorige week zelfs al begonnen met zogenaamde "pre black friday" sales, was het deze week "black friday week", vandaag de echte "black friday" en dan hebben we maandag nog "Cyber Monday".
Als deze gekte weer voorbij is komt straks nog de sinterklaas en kerst uitverkoop, dan gaan we richting de "Valentijn-sale" en in mei hebben we de "vakantiegeld sale"

Ik zag op Pepper zelfs energiemaatschappijen die meedoen met black friday. Het moet niet veel gekker worden.
Maar als je goed zoekt dan zul je nog steeds wel wat koopjes kunnen vinden.

Maar zolang we met z'n allen gewoon massaal inkopen gaan doen rondom black-friday wordt het elk jaar gekker. Je bent als bedrijf immers in het nadeel als je niet gewoon mee doet.

[Reactie gewijzigd door yorroy op 27 november 2020 10:12]

Dat het nu langer duurt heeft wellicht ook te maken met de technische kant. Als je 1 dag of middag doet, dan krijg je gewoon enorm veel verkeer op je site, met de kans dat mensen foutpagina's krijgen of niet kunnen bestellen. Smeer je het langer uit, dan is de hype wellicht wat minder, maar heb je minder last op je netwerk. En is het voor bv het magazijn wat makkelijker op te pakken. Bovendien zitten we in Nederland nu in het weekend voor Sinterklaas, dus past het op zich wel hier met de verdere koopjes. Ze noemen het nu bv Black Friday-sale en geen Sinterklaas-sale, want dat ligt anno 2020 toch wat gevoeliger en nu stoort niemand zich daaraan. En op zich waren veel bedrijven rond deze tijd toch al wel met zo'n Sint-sale bezig, maar hebben ze er een ander label op geplakt.
Dat is het precies. Je MOET mee doen als bedrijf. Als je maar voldoende marketing saus hebt om het mooi te laten lijken. Dat een product nu toch duurder is of dat de aanbieding precies het zelfde is, die voor Black Friday al liep: doesn't matter.
Ik zag bij de Albert Heijn zelfs al Black Friday op Ariel. Eigenlijk is het te zielig voor woorden.
Was het wel de Ariel voor de zwarte was of de normale witte :+ ?
En idd dat het nog black mag heten is verbazend eigenlijk.
Spijkers op laag water zoeken...
Je snapt dat de kleur te maken had met boekhoudkundige cijfers, die uit het rood gingen rond deze periode? Onze Hollandse buren, waar rekeningen ofwel in het rood, ofwel in een willekeurig gekozen kleur staan (uiteraard enkel geselecteerd uit een lijst politiek correcte kleuren)... :Y)

Doet uiteraard geen afbreuk van het feit dat er zeker wat minder Amerikaanse cultuur mag overwaaien, vooral al dat consumeren, consumeren, consumeren...
Ja ik wil hier wel op reageren, maar dat wordt een -1 dan. Want het is totaal niet wat dit item vraagt. (of wel)
Maar ik doe het toch, en met een gevalletje "goh dat was mijn nog niet opgevallen"

Hele meutes mensen zijn pas gelukkig als ze shoppen, zeggen ze zelf vaak, apart he.
Maar dat consumeren is de grootste vervuiler en daar praat niemand over. Maar daar hoeven we ook niet over te praten eigenlijk, dat is iets dat we gewoon moeten doen
Helemaal mee eens. Dit soort dagen is een klap voor het milieu en uiteindelijk zijn er vooral een hoop mensen die nog meer meuk in huis hebben waar ze weinig mee doen. Prima als je nu iets koopt wat je echt nodig hebt, maar in de praktijk zie ik veel mensen zooi kopen die ze niet nodig hebben. Ze hebben niet eens door dat de fabrikant ze keihard uitlacht.

Hele meutes mensen zijn verslaafd en hebben dopamine nodig om zich weer goed te voelen. Genoeg mensen die uren op social media zitten en zich beter voelen wanneer er likes en comments verschijnen, maar zich rot voelen als ze die niet krijgen. Hetzelfde heb je met shoppen. Je krijgt een goed gevoel als je wat koopt en minder goed gevoel als je dat niet doet / mag van jezelf. Uiteindelijk besluit je toch weer wat te kopen en zo ontstaat een verslaving. Daar weten bedrijven mooi op in te spelen met allerlei 'aanbiedingen', zeker tijdens black-friday(-week).

Mijn tips:
- Ruim je rommel op. Hoe minder zooi je hebt, hoe beter je je realiseert dat je die meuk niet nodig hebt.
- Koop alleen iets als je het echt nodig hebt. Stel jezelf altijd die vraag. Heb je bijvoorbeeld een bluetooth speakersetje echt nodig? Hoe vaak ga je hem nou echt gebruiken? 1 keer paar jaar omdat het 'leuk' is? > die heb je dus niet nodig.
- Koop nooit iets met "3 voor de prijs van 2" als je er maar 1 nodig hebt. Je bespaart niks, je geeft alleen maar meer uit aan dingen die je niet nodig hebt. Prima als dingen in bulk koopt waarvan je zeker weet dat ze op gaan. Maar helaas verdwijnt een hoop in een kast of prullenbak.
- Zoek een hobby. Nee echt: ga iets leuks / nuttigs doen met je tijd en niet steeds op de bank zitten. Uiteraard zonder dat je daar steeds voor moet consumeren. Shoppen is geen hobby. Als je je gaat vervelen heb je meer dopamineshots nodig om je goed te voelen. Dat terwijl een stuk wandelen (of whatever je leuk vind) beter werkt. Voor jezelf, je portemonnee en die planeet die je je thuis noemt.

Ik kijk in elk geval niet naar de black-friday aanbiedingen die er zijn. Want:
- Ik heb niks nodig.
- Het kost me alleen maar energie. Al dat getrek aan je om maar meer te kopen...
- Grote kans dat je niet echt goedkoper uit bent.

En misschien ook een leuke tip: het is oke om dingen niet aan te nemen. Zoveel mensen krijgen onzin met kerst waar je niks mee doet. Noem me maar zuur, maar ik was het op een gegeven moment nogal zat om steeds weer onzin te krijgen. Dat heeft niks met ondankbaarheid te maken, maar puur de afkeer tegen het consumeren om niks. Ik vond het mooi hoe ik van een bedrijf een cadeau kreeg dat 'milieubewust' was uitgekozen. Ze stonden nogal raar te kijken dat ik het gewoon NIET aannam. Want als ik het na een jaar weggooi, is het dan nog steeds 'milieubewust'? Ik heb dan serieus liever niets, gezelligheid is meer dan genoeg.
Ha jij dacht een -1 te krijgen. Ik zal je laten zien hoe het moet.

Voortplanten is de grootse vervuiler.
Black Friday Matters
Om een stukje offtopic door te gaan. In Turkije mag je het niet Black Friday noemen, daar heet het iets als "Geweldige Vrijdag". Dekt de lading ook beter voor niet-economen die niet weet wat zwarte cijfers in boekhouding betekend.
NOFI, maar 'spijkers op laag water zoeken' is een andere uitdrukking dan 'spijkers op de kop slaan'. ;)
Of de AMD Ryzen 1700X bijvoorbeeld die prijs schommelt al maanden en is totaal niet interessant gezien al 2 opvolgers heeft gekregen die je notabeen op zelfde moederbord kan prikken
Of kijk eens naar de prijs van de GeForce 1060 die ook in de lijst staat.

Waarom word dit model meegenomen in deze lijst
Toch een mooie prijs voor een 1060, maar 360 euro is toch een koopje :+
Lol die kaart was goedkoper op launch zelfs volgens mij x-)
En weet je wat het mooiste is? Het gaat er in als zoete broodjes. Zodra er het woord korting/aanbieding wordt gebruikt tijdens dit soort "Deals dagen" dan verkopen bedrijven zich helemaal suf. Jij weet het, ik weet het, veel van tweakers weten het maar de gemiddelde consument heeft geen idee en koopt die tv.
Ook mijn indruk, heb toevallig vorige week een pc samengesteld, ondanks dat het geen black fridayw as. Setje kostte me exact 1.209 euro.

Ik heb voor de lol het lijstje in mijn mandje laten zitten en heb vol verbazing gezien hoe het setje van EU1209 naar EU1246 en nu zelfs EU1276 ging...

De cpu is inmiddels van 199 naar 216 gestegen, en toevallig hebben ze ook een moederbord voor die CPU in de aanbieding die dat bedrag daalt...

Is het toeval of niet...
Mogelijk toeval. De Samsung 970 EVO van 1TB is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan twee weken geleden (van 135 naar 99), en de Celsius+ S28 AIO-waterkoeler is van 165 naar 129 euro's gegaan in Nederlandse winkels (twee weken geleden stond 'ie wel voor 135 bij amazon.de maar was daar vorige week uitverkocht).

Sommige Samsung T5 en T7 externe SSD's met USB-aansluiting lijken ook echt goede deals te zijn. Jammer dat ik er al twee heb, en helemaal jammer dat ze toen echt stukken duurder waren. ;-)
het grote probleem is alleen dat je geen idee hebt waar die prijzen vandaan komen. Ik heb al een aantal dingen gezien waar een partij als MaxICT de laagste prijs had de afgelopen 5 maanden. Ga je daar dan bestellen? Ik iig niet. Die prijs en voorraad zijn totaal niet realistisch, maar staat er puur voor de clicks. je kunt het product namelijk toch niet bestellen want uitverkocht oid. Ik weet niet precies wat de strategie is, maar daardoor worden prijzen dan ook op papier laag gehouden terwijl ze dat niet zijn.

Met bijvoorbeeld die B9 is het een oud model en zie je gewoon dat de individuele webshops er nu graag vanaf willen. Het is niet zo dat zij expliciet de prijs hebben verhoogd (waarschijnlijk voeren zij de prijs waar ze vandaan komen al maanden en daarom is het niet verkocht want hoger), maar is de kans vrij groot dat andere goedkoper webshops door hun voorraad zijn en de listing verwijderen. Daardoor zie je de prijs ineens omhoog gaan.

Als de huidige webshop dan ineens zegt ja wij geven korting en daarmee kom je ongeveer op het oude niveau uit van de goedkoopste speler zegt dat niks over die shop zelf. Die heeft keurig zijn 200 korting oid gegeven. Alleen zie je dat niet doordat er in de pricewatch alleen een aggregated history is en geen history per shop.
Zelfde bij de LG 27UK850-W, 29% prijsdaling. 15 oktober is het ding 50 euro duurder geworden. Tijdens de eerste coronagolf was het ding trouwens ook erg kostbaar. Heel informatief, die prijzengrafiek op de pricewatch voor dit artikel.

Vorig jaar nog wel een prima aanbieding kunnen scoren, met de 16" macbook pro. Nu wil het nog niet vlotten. Ben in de race voor een 4K scherm op 27" of groter, liefst USB-C. En voor een Syno DS420+. Maar Synology doet, weer volgens die pricewatch, eigenlijk nooit mee met dit soort prijzenslagen.

Black Friday lijkt nu meer op een extra uitverkoop-periode waardoor de toegevoegde waarde van Black Friday (en Cyber Monday) eigenlijk alweer is uitgehold. Maar, er zitten wel degelijk echt goede aanbiedingen tussen maar je moet wel verdomd goed zoeken.

Edit, dag later. De 'prijsdaling' is nu nog maar 16% terwijl dit eigenlijk een prijsstijging is van 20% wanneer je naar een iets langere periode kijkt. Misschien toch eens naar het algorithme kijken, Tweakers redactie? Hetzelfde scherm, zonder de W is voor zo'n 40% minder te krijgen (en is exact gelijk aan de opvolger, 27UN83A (aldus LG zelf op Amazon).

[Reactie gewijzigd door Rembert op 26 november 2020 16:08]

De 27UK850 heeft al lang een opvolger in de 27UL850 en wordt dus niet meer gemaakt. De prijzen die je nog ziet zijn overgebleven voorraad.
Je hebt gelijk, de 27UN83A is ondertussen de opvolger van de 27UL850. Zowel de 27UL850 als de 27UN83A worden voor aanzienlijk minder verkocht dan de 27UK850-W.
Dat eerste wist ik niet en mijn 27UK begint in een hoekje te verkleuren, dus dank je wel voor de tip :-)
Inderdaad, je moet echt weten wat je wil.

Ik was al 2 jaar aan het loeren op een Sonos Sub 2. Altijd ronde de €750,-. Vorig jaar was ik 's ochtends te laat, alles uitverkocht voor €600,-. Dit jaar een alarm op Tweakers gezet en er een kunnen kopen voor €550,- gisterenochtend. Het kan dus wel. Om 9:00u was alles weer online uitverkocht en in de loop van de dag alleen nog op afgelegen (voor mij dan) locaties (Venlo en Emmen).
Soortgelijk iets hier. Yamaha soundbar YSP 2700 in oktober voor 775,- gekocht (advies 999,-), daarna gestegen naar 899,- en voor BF 'gedaald' naar 849,- . Gewoon even geduld hebben en goed rondkijken. PW als startpunt gebruiken.
Sonos is geen goed voorbeeld voor consumenten elektronica, die verkopen vooral software en design waar men marges op heeft waar de prijs gedelegeerd word vanuit de fabrikant wat typerend is indien men zich als premium in de markt wilt prijzen. Het is daar dus gewoon wachten tot de fabrikant tijdelijk zijn marges laat krimpen waarbij het doorgaans niet uitmaakt in welke winkel.

Maar voor doorsnee consumenten elektronica, er zijn geen marges en al helemaal niet bij de winkelier. Kleding kan je soms aan -50% krijgen maar winkels, zeker fysieke winkels hebben nu eenmaal gigantische marges nodig om belachelijke huurprijzen in winkelstraten + personeel te kunnen betalen, die zijn zo hoog dat ik nooit goed hun verdienmodel begrepen heb. Als die hun omzet met 50% stijgt dan kunnen die korting geven tot 50% terwijl de winst gewoon stijgt. De gewone computerwinkel is vrij snel lang geleden verdrongen uit de winkelstraat (geen marges) en als je ze nog hebt, industrie terrein dat eigenlijk dienst doet als magazijn waar je toevallig nog een kleine showroom aan hebt.

En dan begint iedereen te klagen dat de kortingen fake zijn, als er geen marges zijn dan, kan, wat zeg ik, mag men geen korting geven, het is immers verboden met verlies te verkopen. Voor onderdelen als moederborden, cpu's, gpu's, etc, geen marges = geen korting, niet met black friday, niet met cyber monday, niet met de koopjesdagen, niet met de solden, nooit. Ofwel was het gewoon in prijs gezakt, die 970 evo's zijn opgevolgd door de 980's, ofwel foefelt men met de prijskaartjes. Maar de consument hoort het graag en er worden TV's verkocht aan de lopende band, dusja, wat moeten we er dan mee?

[Reactie gewijzigd door sprankel op 30 november 2020 12:42]

Is heel lastig voor Tweakers (of andere partij) dit allemaal handmatig te checken. Een vote systeem zou misschien handig zijn, dan vallen de 'nep' aanbiedingen naar beneden.
Black Friday is in Nederland nooit black friday zoals we dat in de US kennen.

Maar ook daar worden de prijzen langzaam verhoogd totdat ze bij black vrijdag weer wat normaal zijn!
(heeft ooit eens iemand uitgezocht)
ga daarvoor naar de site van hardware info die ook aangesloten is bij dpg
Dit zou toch zichtbaar moeten zijn in de pricewatch? Een langzaam stijgen de prijs en een (te) opvallende daling. Een knappe programeur zou hier wel een signaleringssysteem van kunnen maken. Maar voor alleen de BF deals is dat wellicht een beetje veel werk.
Super idee! Het werk door de tweakers-community zelf laten doen! Zo zullen de nep-aanbiedingen snel 'door de mand vallen'!
Zoals ook in het artikel staat, worden deze lijsten automatisch opgebouwd. Technisch is het niet mogelijk om voor het artikel individuele producten eruit te filteren. Wel kunnen foutief gekoppelde producten (zoals in je voorbeeld) of prijsfouten aangepast worden zodat ze hier niet meer verschijnen. Ik heb je voorbeeld dan ook doorgegeven aan mijn collega's van de Pricewatch.
Aangezien dit soort lijsten volgens mij behoorlijk wat clicks genereren is het best de moeite om er 1 of 2 personen aan te koppelen die alle producten zelf even handmatig checkt voordat ze daadwerkelijk in de lijst komen.
Volgens mij gaat dit automatisch en is er geen ‘voordat’
Dan doen ze het ''nadat'' even handmatig en is de lijst na een X aantal minuten/uren alsnog correct.
Desnoods zou het Tweakers anders sieren om hier niet in mee te gaan. In principe werken ze nu mee door "reclame "te maken voor iets wat eigenlijk gewoon grotendeels "oplichterij" is met zogenaamde deals..
Alle producten?
volgens mij ligt de lijst met "alle producten" in de duizenden, zo niet tienduizenden. Dus "even" handmatig alles controleren is meer dan een dagtaak voor 2 personen, en de ellende is dat de prijzen van een aantal leveranciers om het uur, anderen om de 2 of 3 uur en weer bij anderen 1x per dag aangepast *kunnen* worden. Dus al zouden ze het bij kunnen benen: zodra ze klaar zijn kunnen ze weer opnieuw beginnen.

Reken even uit wat 2 werknemers voor een periode van 2 weken moeten kosten en dan snap je wel dat Tweakers dit zoveel mogelijk geautomatiseerd doet. :)
Alle producten die door het “filter” aangemerkt worden om in de lijst te komen, dat zijn er 2-300 als ik er zo een beetje doorheenkijk, best te doen. Goed de eerste keer duurt het wat langer de tweede ronde heb je er al een hoop uitgefilterd.
Tweakers heeft volgens mij een stuk of 50 man/vrouw in dienst, daarvan zit 40 man reaguurders op de vingers te tikken op de forums geloof ik. Kunnen ze beter een lijst als dit finetunen, of vind jij het een goed idee om een lijst met goede deals te maken die geen goede deals zijn? Heeft totaal geen zin die lijst dan, lijkt wel een beetje op lekker makkelijk clicks scoren op een door de computer gegenereerd lijstje.


Waarom wordt dit gemint???

[Reactie gewijzigd door Mschrijver88 op 23 november 2020 16:48]

De techniek hierachter laat dat op dit moment helaas niet toe. De lijst worden gegenereerd adhv een set parameters en dit kan niet vanuit het CMS als normale content bewerkt worden. Aan de hand van de juiste parameters proberen we de resultaten zo relevant mogelijk te maken. Dat lukt helaas niet altijd volledig en ik snap je punt helemaal. Gaan we naar kijken voor de toekomst.
Maar wat vergelijk je dan met elkaar? Houd je jezelf niet voor de gek? Alle TV aanbiedingen zijn at best oke-ish te noemen. LG heeft al weken een cashback actie gehad, platteTV loopt al weken vooruit op Blck friday met “Special deals”.

Als wij nu naar de PW grafieken kijken kan het zijn dat de laagste prijs van afgelopen weken een prijs was van iets als MaxICT (kunnen we die er alsjeblieft in zijn geheel uitfilteren?) die dus onrealistisch laag was, waardoor de aanbieding nu hoger is dan dat.

Zelfde geldt in veel gevallen voor amazon, die heeft ontzettend lage prijzen valt mij op. Ik ben alleen bang dat ze dat express doen om de bestaande e-tailers in de weg te zitten.

Edit: oh my. Soveel zpelvauten.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 23 november 2020 23:01]

De huidige lijsten worden gefilterd op producten die binnen de laatste vijf dagen in prijs zijn gezakt, waarbij vergeleken wordt met de prijs voordat die daling ingezet werd. Je bent niet de eerste die een verwijzing maakt naar MaxICT (of algemener: bepaalde shops niet meenemen in de logica), die staat intern al op een lijst om nader te bekijken.
Ja oke. Goede metriek.

Is het alleen wel een idee om dan resultaten met een prijs die voor die 5 dagen lager lag ook uit te sluiten?

Ik zie namelijk best wel wat rare dingen voorbij komen waar ik vals spel ruik. Producten die ineens veel duurder zijn dan een paar weken terug, maar in de pw zie je dat niet want gaat dan om een paar individuele shops.
Die parameter bestaat op dit moment helaas niet, daar kan ik niet mee spelen. Feitelijk zou je dan alleen de producten overhouden met het groene 'Laagste prijs'-labeltje. Goeie suggestie
Dat is jaren zo. Realistisch gezien staat maxict al een jaar of 5 aangeschreven als: "vul zelf maar in"

Volgens mij is al eerder aangehaald door tweakers dat er ook klanten zijn die wel gewoon geleverd krijgen en dat ze daarom in de PW staan. 1 persoon is toeval. 2 is een patroon en 3 is een structureel probleem lijkt mij.

Any how.

Black friday staat vanaf het eerste jaar al slecht te boeken (ookal een item over gemaakt door tweakers) met valse aanbiedingen en kortingen over de adviesprijzen die altijd veel hoger liggen dan de winkelprijzen.

Ik was in de markt voor een setje van Teufel(audio) maar ook daar zie ik het exact hetzelfde gebeuren. Zogenaamde hoge korting, over de adviesprijs, waardoor de prijs exact hetzelfde is als vorige week.
Maar het is toch letterlijk al jaren bekend dat MaxICT er dubieuze handelspraktijken op nahoudt? Waar staat het precies intern op dat lijstje?
Amazon is zowieso lekker twijfelachtig bezig. Hun 'AVM FRITZ! Repeater 3000 (duitse versie)' die nog steeds in de lijst staat voor 67,70 Euro? Kijk zelf maar wat ze, met nog 4 1/2 uur te gaan op hun eigen 'Black Friday' teller, nu als prijs laten zien: pricewatch: AVM FRITZ! Repeater 3000 (duitse versie)
https://www.amazon.nl/dp/...N=B07P296595&linkCode=asn

Van 67,70 nu voor 'slechts' 142.14 Euro...
Dan is het toch juist aan een ‘tweaker’ om hier een automatische oplossing voor te bedenken?! Grootste daling t.o.v. de mediaan prijs van de laatste zes maanden. Zoiets?! Of een pricewatch waarin gebruikers zelf hun code / vergelijking kunnen invoeren en lekker ‘goeie code’ vergelijken in de reacties :). Dan wordt het weer leuk!
We hebben een flink aantal knoppen waaraan gedraaid kan worden om deze lijsten te genereren, maar er is idd altijd ruimte voor verbetering. Een leeftijdsfilter zit er bijvoorbeeld niet in, maar zou wel nuttig zijn. Dat zullen we intern zeker gaan bekijken voor een volgende keer.
Ik denk dat een leeftijdsfilter wel aangeraden is... Het feit dat er een GTX 1060 voor 360 euro in de lijst staat (met 16% korting!), doet mij toch hard twijfelen aan de waarde van de cijfers die er nu staan.

Misschien dat het ook interessant is om te kijken naar hoeveel activiteit er is rond een product of zoekterm op de Pricewatch? Iets dat veel bekeken wordt in de voorbije maanden is duidelijk iets waar veel mensen interesse in hebben.

Er zit zo'n bom van nuttige informatie in de Pricewatch, ik ben er zeker van dat jullie hier een heel mooi overzicht mee kunnen genereren!
Qua bruikbaarheid van dit overzichtje met volop +50% korting overal:

Zou jij jouw persoonlijke aankoop kunnen doen obv de gegeven percentages? Of zou je toch twijfelen en bij ieder product toch even de historie vd afgelopen maanden opzoeken, voordat je je goed verdiende euro’s aan uit geeft?

Ook al is het automatisch opgebouwd, hoe waardevol zijn die percentages? Er zit vaak ook patroon dat de laagste prijs al maanden op de ‘nieuwe’ aanbiedingsprijs zit? Goed initiatief, maar als tweakers wil je dit toch beter volgende keer?
Als je een grote prijsdaling en het groene label ziet, kun je ervanuitgaan dat dit product de laatste vijf maanden niet zo goedkoop is geweest. Heel soms kan het zo zijn dat een product bijvoorbeeld vorig jaar bij Black Friday voor hetzelfde bedrag in de aanbieding was, maar voor het gros betekent het groene label dat het om een strakke aanbieding gaat.

Staat er geen groen label, dan is het product in de laatste vijf maanden dus eerder dit bedrag geweest en is de prijs daarna weer een tijdje verhoogd. Dan kan dit nog steeds een prima deal zijn, maar dan doe je er inderdaad goed aan om de prijshistorie te bekijken.
Deze heb ik vorige week al 2x gemeld maar daar wordt gewoon niks mee gedaan.
Het is wel een hele kleine moeite om de lijst op zijn minst even na te lopen.
Zo op het eerste gezicht staat er behoorlijk wat achterhaalde hardware in die ik niet zomaar aan iemand zou aanraden, en echt zeer weinig producten waar echt een noemenswaardige korting op zit.

De commerciele belangen voor tweakers spatten er vanaf.

[Reactie gewijzigd door Sergelwd op 23 november 2020 21:57]

Is het een idee om de prijs op Black Friday te vergelijken met de laagste prijs die het product een week aaneengesloten heeft gehad in de afgelopen 6 maanden? Dat geeft volgens mij best een redelijke indicatie of iets echt een Black Friday aanbieding is. En dat kan volledig automatisch.
De webshop HiFi Klubben heeft echter de prijs van één speaker zogenaamd naar €349 teruggebracht
Is er eigenlijk beleid van Tweakers rond dit soort ongein?

Lijkt mij niet onredelijk om bij dit soort rommel maar even een paar maanden een winkel in het geheel uit de pricewatch te knikkeren want; onbetrouwbaar.

Kijken of ze zweten als ze rond kerst geen enkel product op pricewatch hebben..
Kheb even mijn reactie bij een andere post met dezelfde inhoud gekopieerd:

Hifi klubben vermeld altijd de prijs per speaker. Dit zodat je kunt vergelijken met speakers die los worden verkocht. Ik heb nu laatst twee Dali speakers voor in het plafond besteld, en dat zijn stereo luidsprekers. Dus 1 speaker heeft twee kanalen. Ze hebben echter ook non stereo varianten en die worden dus per set verkocht. Maar om wel te kunnen vergelijken wordt dit er wel bijgezet.

Minimum Verkoop aantal wordt echter netjes weergegeven. Komt vaak omdat de fabrikant het dan per twee in een doos verpakt.

Voor bijvoorbeeld in-wall speakers is het dus heel logisch dat de prijs per speaker wordt neergezet omdat er gewoon heel veel producten zijn die je per unit kunt kopen in de categorie.
Vergeef me mijn onkunde op audio gebied, maar is het niet een beetje nutteloos om enkele non-stereo speaker te kunnen vergelijken met een stereo speaker? Hoeveel situaties zijn er waarin je een enkele non-stereo speaker zou willen hebben? Die situaties zijn blijkbaar zo zeldzaam dat de speakers niet los te kopen zijn.

Aangezien hij in de lijst komt tussen de stereo speakers, lijkt het me netter om het (net als de andere aanbieders) hier voor de volledige prijs te vermelden. Gezien de timing met black friday lijkt het sterk op moedwillig verkeerd vermelden. Als ze het altijd al zo hadden gedaan, stond hij nu ook niet bovenaan met de prijsdalingen natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Sebben op 23 november 2020 14:12]

Juist bij dit soort speakers is het belangrijk om dat te kunnen doen, daar ze soms in ruimtes hangen waar een enkele speaker genoeg is. Bijvoorbeeld in toilet of badkamer. Dit zijn geen huis tuin kijken speakers maar units voor custom installs.

Ik heb er zelf twee in de keuken hangen. Ik had eerste een set Dali Phantom e-80 gekocht maar deze zijn te groot en te diep voor de koof (afmetingen online klopten niet). Nu ben ik uiteindelijk voor de e-60S gegaan en die worden per stuk verkocht (want is een 2 kanaals stereo speaker) in principe geeft 1 zo’n ding dus hetzelfde effect als 2 normale. In een badkamer of toilet is mono echter genoeg daar ga je niet ff je hifi luister sessie zitten houden, maar voor een beetje achtergrond is het leuk.

Ook worden dit soort units in bijvoorbeeld een entree hal gehangen (waar mono audio ook zat is).

In principe had ik met 1 e-60s dus hetzelfde kunnen doen als 2 maal de e-80, maar voor een verlengd stereobeeld over de lengte van de koof heb ik er dus twee gedaan.

Dit zijn speakers die niet per se in een hifi of hom theater seupt komen te hangen en soms ook per stuk of per drie worden opgehangen (afhankelijk van de benodigde dekking). Prijs per stuk is dus belangrijke info. Zeker gezien custom install multiroom versterkers per kanaal best duur zijn is het soms noodzakelijk/wenselijk om maar gewoon voor mono te gaan.
Ok fair enough. Er is nut voor een solo speaker. Maar dat neemt niet weg dat je deze speakers niet solo kunt kopen, het is een set. Ik denk dat je ook wel met me eens bent dat stereo weergave het uitgangspunt van de fabrikant is daarvoor. Niet voor de mensen die er 1 in de badkamer en 1 in de keuken willen.

Bottom line is dat de vermelding van 50% prijsdaling en het feit dat hij nu voor de helft van de prijs van de andere aanbieders in de lijst staat. Hifi Klubben is verantwoordelijk voor de feed, zij hebben dit al dan niet expres zo gedaan. Timing is in elk geval opvallend
Ja maar dat is dus niet het geval. Onder andere bowers en wilkins heeft met de ccm682, ccm684 en ccm663, ccm665 en cwm663 gewoon single units in de verkoop:

https://www.hifiklubben.n...ndluidspreker/bwccm682wh/

Prijs per stuk is dan ook wel degelijk belangrijk.

Misschien is het dan beter om het om te draaien. Prijs per geleverde eenheid los vermelden en sorteerbaar maken en prijs per geleverde doos set als uitgangspunt nemen voor de pricewatch.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 23 november 2020 15:02]

Is het dan niet handiger om net als wat de bulk doet gewoon de prijs per set te vermelden met een note dat ze ook per stuk leverbaar zijn?
Nee want ze zijn niet “ook” per stuk leverbaar ze zijn alleen per stuk leverbaar (in dit geval dan).

Dit zijn geen normale luidsprekers he? Dit zijn apparaten voor custom installaties waar er gerust 3 van de ene 5 van een andere en 13 voor de rest worden afgenomen.
Begrijp ik het dan verkeerd?

Er wordt geklaagd over een winkel die de prijs van speakers per stuk opgeeft daar waar anderen, lees het merendeel, het per set doen.

Doet die ene winkel het dan fout/anders of doet het merendeel het anders dan het hoort?

Of zijn we met jouw voorbeelden een stap verder en zitten we nu op dusdanig specifieke speakers dat ze eigenlijk totaal niet relevant zijn voor wat ik in mijn voorgaande zinnen opmerk?
Goed punt, maar dan kan een algemene prijsvergelijker zoals Pricewatch dus weinig met de prijzen zoals deze club (of klub...) ze hanteert. Waarmee ik niet wil impliceren dat er iemand fout zit maar dat er een mismatch zit tussen de beoogde doelgroepen en daarmee de weergave van prijzen.
In een badkamer of toilet is mono echter genoeg daar ga je niet ff je hifi luister sessie zitten houden, maar voor een beetje achtergrond is het leuk.
Tijdens het douchen of kakken moet je zelf zingen. :Y)
Maar de PW krijgt toch automagisch prijzen met eenheden door?

Overigens moet ik wel lachen om verschillende aanbiedingen. Ik heb vorige week een denon rcd-n10 besteld voor €378 en die is nu €459. XD
Ik zou ook niet weten waarom je 1 luidspreker zou kopen.
Maar bij "High-end" stereo is het standaard dat de prijs per speaker vermeld word, ook voor speaker zuilen die iedereen in stereo zou willen.


* heuveltje hoopt dat de dali oberon 7 voor een leuker prijsje te kunnen scoren.

[Reactie gewijzigd door heuveltje op 23 november 2020 16:36]

Precies. Is de normaalste zaak van de wereld. Gewoon zodat er genormaliseerd kan worden op prijs per unit.

* supersnathan94 hoopt hetzelfde met de oberon 5 ;)
Ik neem aan dat je gezien had dat stassen een aanbieding heeft ?
Uiteindelijk 350 e bespaart op 2 oberon's en de center speaker :)
Ik zag het ja. Dat is opzich een hele nette prijs. Zit nog een beetje te dubben.

Black friday is nog niet wat ik er van had verwacht. ;)
Euhm. Hoe beteouwbaar is deze winkel verder? Ik zie best wel wat positieve reviews, maar ik heb nog geen enkele bestelbevestiging en kan met geen mogelijkheid inloggen op de website.
is gewoon een fysieke winkel die al minimaal 20 65 jaar bestaat. Dus ik vertrouw ze anzich wel.
En ik had 5 min later een bestel bevestiging in mijn mailbox ?

Geen idee of / hoe je op de website kan inloggen.

[Reactie gewijzigd door heuveltje op 29 november 2020 22:20]

Ja dat idee had ik ook. Kan zijn dat de techniek ze even in de steek laat. Heb een berichtje uitstaan via whatsapp. Komt vast goed.
Is er eigenlijk beleid van Tweakers rond dit soort ongein?
Lijkt me niet gezien wat amazon.nl aan het doen is. prijzen met bijna de helft gesneden, Als je eenmaal besteld dan is het nog de vraag of je het artikel dit jaar geleverd krijgt.

Mooie prijzen maar beetje jammer van dat het ten koste gaat van de levertijd en andere bedrijven die wel gewoon een redelijk prijs voor vragen en niet beneden de markt kunnen zitten zoals Amazon dat wel kan veroorloven.

Amazon is gewoon met behulp van Tweakers bezig al onze bekende hardware boeren aan het kapotmaken. De Alternate en gekkos zullen het met moeite overleven maar ik vrees voor de kleine winkels.

[Reactie gewijzigd door majetta op 23 november 2020 13:42]

De percentages zijn toch zwaar overdreven?

Bijv de polk speakers of kef ls50 of canon pixma op de eerste pagina. 40-50% korting zogenaamd. De laagste prijs lag hiervoor al rond de zogenaamde aanbiedingsprijs?

Goede initiatief, maar dit moet toch beter kunnen?
Als Amazon dat doet (misleidende aanbiedingen) dan is dat in strijd met wet oneerlijke handelspraktijken. Bij van/voor moet de 'van' prijs ook daadwerkelijk de prijs zijn waarvoor de winkelier het vlak voor de actie aanbood.

Amazon is een naar bedrijf dat vaker de grenzen opzoekt en lak heeft aan de klant. Onlangs iets bij Amazon.de besteld. Stond dat het voor die prijs in Nederland werd geleverd, zelfs tot aan de laatste stap in het winkelwagentje. Op de laatste pagina werd opeens meer gerekend, volgens de klantenservice ivm de Duitse BTW korting en wij in NL de NL BTW moeten betalen. Onzin natuurlijk: als je bij een Duitse winkel koopt betaal je daar BTW. Bovendien hadden ze dat eerder moeten aangeven op de pagina waar ook stond dat het production Nederlandwordt geleverd. Maar wat me vooral stoort is dat ze zo bot waren aan de telefoon. Ik bestel liever ergens anders.
Dat, maar bijvoorbeeld ook een ryzen 1700x die normaal 390 € kost en nu 50% afgeprijst is, maakt het absoluut geen goede deal. De "van" prijs is domweg veel te hoog.
We worden ook constant gebombardeerd met het kortingspercentage, terwijl dat gewoon niks zegt.
Op veel webshops is bijna alles het hele jaar door 'in korting'.

Daarom ben ik zo dankbaar voor de pricewatch. Helaas maken fabrikanten dan gewoon 18 varianten van hetzelfde product om vergelijkingen tegen te gaan.
Klopt maar het is wel iets wat mij telkens stoort in dit soort overzichten. Ik verwacht van tweakers.net dat ze mij goede journalistiek voorschotelen, dat het de moeite van het bekijken en/of lezen waard is. Een processor die van veel te duur naar gewoon te duur is gegaan hoort daar niet bij wmbt.
Amazon.nl heeft 2TB ssd's in de aanbieding voor +/- 50€ minder dan gangbaar. Dat is een echt goede actie, maar die staat dan weer niet in het overzicht...
Denk dat je inderdaad veel echte deals van fake deals kan onderscheiden door de huidige prijs te vergelijken met de gemiddelde of laagste prijs van de afgelopen 3 maand bijvoorbeeld.

Zoiets kan in principe geautomatiseerd worden.

Edit: ik zie dat er tags zijn met 'laagste prijs sinds juni'. Dit is natuurlijk al een goede indicatie.

[Reactie gewijzigd door humpus op 23 november 2020 16:15]

Ik heb vanmorgen toch echt een JBL koptelefoon gekocht die nu gewoon €45 goedkoper is dankzij de prijsalert die ik er 2 weken geleden op had gezet.

Ik ben het met je eens dat je goed moet opletten, maar er zitten zeker echte aanbiedingen tussen.
Deze is inmiddels weggehaald :)
Eerlijk gezegd is dit per definitie in zijn geheel gewoon het overslaan heel erg waard.

Ik zie een GTX 1060 voor een whoppin' 337 euro. Wat?! Op dit moment?! Gaan we de handelaartjes en prijsopdrijvers nu ook al een extra podium geven? Mijn bek valt ervan los. Verder staan er ook (betrekkelijk veel) zéér slecht gereviewde producten tussen. Met andere woorden... Tweakers is actief bezig om rotzooi te promoten.

Je wordt hier genaaid waar je bij staat. Tweakers heeft het nu ondergebracht in een apart kopje en niet meer prominent op de FP met een artikel. Volgend jaar mag het van mij naar de advertentieruimte verplaatst worden zodat ik het kan adblocken. Want, ja, dat doe ik nog steeds en gezien de algehele kwaliteit is dat ook zeer zeker nog gerechtvaardigd.

Wat een troep. Dit is eerder schadelijk voor de website dan wat anders. Betrouwbaarheid loopt hier grote schade door op, zeker als je niet beter weet.

Ik dacht dat advertorials zonder duidelijke vermelding, verboden waren.

Disgusting

[Reactie gewijzigd door Vayra op 24 november 2020 12:42]

Inhakend op de controle op de grote prijsdalers: In je voorbeeld gaat het tenminste nog om een enkele versie van hetzelfde product. Op moment van schrijven staat de laser printer HP M255dw met een prijsdaling van 48% in de lijst. Als je doorklikt kom je echter uit op een Canon inkjet printer. Als je verder zoekt op de site van de aanbieder blijkt de HP uitverkocht en bovendien de reguliere prijs zonder enige korting te hebben.

Leuke lijstjes hoor, alleen al om door te nemen. Maar het moet wel betrouwbaar zijn om niet af te haken bij het gebruik hiervan.
Ja, puur triest dat dit soort dingen elk jaar gebeuren. Gewoon eruit knikkeren.
Zo zie je maar weer, altijd zelf even goed checken en niet zomaar van een aanbieding uitgaan ;) :)
Misschien goed om de Samsung Galaxy M51 als voorbeeld te nemen, omdat die slechts door enkele webshops verkocht wordt in Nederland. Nu zogenaamd 19% korting volgens reviews: De grootste prijsdalers van Black Friday - Ons overzicht van de best... is ook een nep-korting.

De laagste prijs in de Pricewatch voor deze smartphone is al sinds 10 september t/m 20 november consequent ten hoogste € 400.
Één week voor Black Friday gooit BelSimpel de prijs met 25% omhoog naar € 501, om vervolgens op 26 november na een tussenstap van 1 dag op € 453, "toevallig" terug te gaan naar exact € 400 pricewatch: Samsung Galaxy M51 Zwart

Tweakers kan natuurlijk prima naar de laagste prijs gedurende de hele voorgaande maand kijken, in plaats van de voorgaande week of slechts één voorgaande dag. Dan zouden dit soort fratsen moeilijker worden voor verkopers.
Mooi overzicht, jammer dat je niet op prijs (laag-hoog) kunt sorteren.
Op de inviduele pagina's vind je bovenaan links waarmee je uitkomt in de Deals-sectie van de Pricewatch. Daar kun je zelf de filtering en sortering aanpassen.
Hier vind je ook alle prijsdalers met filters en sorteringsmogelijkheden ;)
Het valt mij op dat dit jaar Amazon sterk inzet op de black friday. Als ik Pepper bekijk dan zijn de meeste black friday aanbieidingen een Amazon aanbieding. Ook als ik hier een willekeurige aanbieding aanklik zie ik dat Amazon vaak ruim onder de overige aanbieding een product aanbied.

Op zich is het bestellen bij Amazon net zo makkelijk als Bol.com en Coolblue, maar het valt me wel op. Is black friday in nederland nu zo wassenneus en moeten we het juist hebben van de internationale giganten of probeert Amazon een product ver onder de kostprijs te verkopen?
Of Amazon heeft inmiddels een flinke deal met Pepper gemaakt als marketing. Ik vind Amazon niet zo geweldig. Je krijgt een product vaak pas een dag later dan de meeste Nederlandse webshops en qua prijzen zijn ze ook vaak niet interessant. Ook alleen maar als het een aanbieding is, maar de Mediamarkt zit al dikwijls onder de prijs als je iets anders pakt.

Vergeet niet: Amazon is in Nederland gewoon een nieuwe webshop die marktaandeel probeert te halen. Hier zullen ze vast een behoorlijk budget voor hebben. En zodra ze wat concurrenten failliet hebben laten gaan, zullen ze ook gewoon hun prijzen weer omhoog gooien, want er is toch geen alternatief meer.

Het is in Nederland maar goed dat er nog wat grote jongens over zijn, want anders is er niet op te boksen tegen zo'n groot bedrijf wat even de markt komt wegkapen. Gezien de manier van handelen van Amazon ben ik ook echt geen fan van ze en zie ik ze liever weer zo snel mogelijk ophoepelen. Ze hebben 2 weken geleden ook alweer een nieuwe aanklacht van de EU aan hun broek hangen.
Brussel is bezorgd over de manier waarop Amazon omspringt met externe verkopers die via sites van het techbedrijf hun producten verkopen. Het Amerikaanse concern wordt ervan beticht gegevens te verzamelen van die ondernemers, die vervolgens worden gebruikt om te kunnen concurreren met diezelfde verkopers.
Zeker tijdens black friday zal er uitgebreid misbruik gemaakt worden van hun machtspositie.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 23 november 2020 10:19]

Ik laat ze gewoon links liggen en bestel hoe dan ook via een Nederlandse partij.
Of via Ali :Y)

[Reactie gewijzigd door dickydick666 op 23 november 2020 11:03]

AliExpress is qua machtsmisbruik en mensenrechten anders niet veel beter imo...
Dat kan zijn, maar Nederlandse webshops halen hun producten ook heel erg vaak uit die gebieden. Waarom zou ik het 3-voudige betalen voor hetzelfde product?
Omdat je de wet vaak overtreed? Je betaalt vaak geen belastingen en hebt geen zekerheden over hoe producten geproduceerd of verhandeld worden?
Heeft de MediaMarkt niet precies dezelfde strategie gehanteerd hier?
Grotendeels wel, maar ze hebben in ieder geval nog winkels waar je terecht kunt om producten te proberen, te informeren en garantie te verkrijgen (tuurlijk, ze zijn streng maar dat is niet zo heel raar anno 2020). Amazon levert echt alleen via internet en heeft een belabberde staat van dienst. Het staat nog veel verder van de elektronica-zaken af die Mediamarkt heeft vervangen, maar is in ieder geval nog in Europese handen en heeft imo betere acties dan Amazon. Plus je hebt gewoon het product de dag erna in huis.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 27 november 2020 11:05]

Amazon is constant alle nederlandse webwinkels aan het scrape voor alle prijzen van de producten, zodra de prijs lager is bij een andere winkel update amazon automatisch die van haar. Gaat de prijs weer omhoog bij de andere winkel dan gebeurt hetzelfde. Amazon probeert zo de concurrentie eruit te spelen.

Dit is me erg opgevallen toen ik aan het kijken was voor een nvme SSD bij de Kingston A2000 gebeurde dit namelijk heel veel, hetzelfde geld voor de 970 evo.

Het is een vies spelletje wat ze spelen, maar meestal zetten ze de prijs gelijk of slechts een paar euro eronder, als ik dan moet kiezen pak ik toch liever een nederlandse webwinkel ook al zit hier een klein meerprijsje aan.
Dat is wat Amazon doet. Die gaan de markt veroveren. Als iedereen kapot is gaan we zwaar betalen. Slechte ontwikkeling al die megakrachten op de wereld.
Ik bestel er nooit wat. Betaal liever paar euro extra, of wel hier lokaal of een NL webshop.
Zo is het ook gegaan met winkels t.o.v. webwinkels. Niemand die er wakker van gelegen heeft.
tja, vrije markt zeker?
Maar voor grote aankopen zal ik toch makkelijker een 'traditionele' webshop vertrouwen voor de diensten na verkoop.
Zelfde met b(r)ol.com. vermijd ik ook liever om dezelfde redenen.
Ik pak al een Nederlandse webshop simpelweg omdat ik het dan morgen in huis heb. Bij Amazon is dat helemaal niet vanzelfsprekend.
Tegenwoordig is dat helaas niet zo simpel meer. PostNL heeft het te druk om fatsoenlijk de boel te kunnen bezorgen. Kan soms twee dagen later worden.
Ze proberen natuurlijk nogsteeds een voet tussen de deur te krijgen bij het brede online publiek van nederland. Zetten vol in om Bol en CoolBlue weg te vegen, vandaar dat je ook "opeens" bol-select hebt om je als klant vast te leggen.
Ze maken ook reclame op de radio. Lijkt er wel op dat ze wat meer bekendheid willen krijgen in Nederland.
Eerste keer dat ik dit jaar niks ga kopen.

Eigenlijk besef ik me dat ik niks nodig heb.

Ik ben niet iemand die dingen koopt om in de kast te gooien.
De rest van het jaar heb je dus vanalles gekocht ;) . Of bedoel je soms dat je een jaar tijdens "kortings" actie niks koopt. (Volgens mij moet ik nog maar even koffie pakken, krijg de indruk dat ik in een betweterig humeur zit)
Heel goed. Dingen kopen omdat ze (zogenaamd) goedkoop zijn slaat nergens op. De grootste verspilling die er is. Je kunt je geld beter bewaren voor dingen die je echt nodig hebt, dan je te laten verleiden door de zoveelste gimmick gadget prul. En dan hebben we het nog niet eens over de druk op het milieu, maar laten we het daar op deze site maar niet over hebben...
Maak in oktober een lijstje van producten die je nodig hebt (als het goed is, is die lijst helemaal leeg, maar af en toe moet je wel eens wat) en kijk dan in november of je dat ergens goedkoop kunt krijgen, en de rest, daar blijf je vanaf. Zo simpel is het. Met dit gedrag word je slapend rijk.
Mijn muis is aan vervanging toe, dus ik heb een tijdje geleden al uitgezocht wat ik wilde hebben en heb hier op kortingen zitten wachten, scheelt me 29 euro.
Eerste keer dat ik iets met een BF sale koop :D
Dat hele black friday gebeuren kan beter opgedoekt worden. Is alleen maar advertentie in de vorm dat het een aanbieding lijkt maar het meestal niet is.
Vooral die 1060 voor 363 euro is een topper.
Een 3070 wordt verkocht voor msrp 499
De komst van 3060 zal ook in de 300-400euro range liggen met veel betere prestaties van de huidige 1060,
Het gaat me er meer om dat als je gewoon een willekeurig artikel de prijzen of 'aanbieding' gewoon shit is. Een beetje controle zou niet verkeerd zijn. Als 'pappie/mammie' nu kijkt met 0.0 kennis en een GPU zoekt voor de kleine dit gewoon compleet RUK is.

Een simpele check van 300-370 euro geeft je een RTX2060/5600XT b.v.

Ik weet niet wat Tweakers hiermee wil bereiken? Als je bij een willekeurig artikel het prijsverloop bekijkt zie je dat de prijzen bijna nergens lager zijn geweest dan dat ze geweest zijn.
Deze kaart viel me ook op. Een EOL kaart wordt vaak duur verkocht door een enkele aanbieder die er hoopt een slaatje uit te slaan omdat hij denkt dat hij een uniek product verkoopt (lees: hij is de enige die zijn stock niet is kwijt geraakt voor de nieuwe generatie er kwam). Het gaat dus om deze kaart en komt van €431 naar €363.

Zoals je zegt, is dit automatisch gegenereerde prijsdalingoverzicht gewoon ruk.
Ik weet niet wat Tweakers hiermee wil bereiken?
Hetzelfde als met de rest van hun content.

Korte termijn: Pageviews.

Lange termijn: Tevreden gebruikers.

En ik denk dat ze op de hoogte zijn van het probleem. Niet voor niets staat er bij sommige producten het groene label: "Laagste prijs sinds juni"

[Reactie gewijzigd door Jerie op 23 november 2020 11:03]

Ik gok dat als een kind van pappie/mammie zo'n nieuwe GPU krijgt, dat hetgeen ze hebben ook al niet best is en ze er dus alsnog op vooruit gaan. Maar pappie/mammie gaat voor kleine Thomas geen GPU kopen, maar gewoon een all-in-one of een laptop of zo. Dus dat is toch al niet echt de markt ervoor.
Ach t is leuk als je toch al iets op het oog had wat je nodig hebt en het is nu goedkoper te koop, gaan kijken wat er in de aanbieding is om dat dan maar te kopen lijkt me een vrij onnozele bezigheid.

Natuurlijk is het een commerciële toestand, maar het doet ook niemand die een beetje oplet kwaad
[edit] Mijn verhaal hier had @Odysseus1985 al eerder gepost.

Ik had er al wel melding van gedaan op het feedback forum.

[Reactie gewijzigd door Sebben op 23 november 2020 10:42]

Hifi klubben vermeld altijd de prijs per speaker. Dit zodat je kunt vergelijken met speakers die los worden verkocht. Ik heb nu laatst twee Dali speakers voor in het plafond besteld, en dat zijn stereo luidsprekers. Dus 1 speaker heeft twee kanalen. Ze hebben echter ook non stereo varianten en die worden dus per set verkocht. Maar om wel te kunnen vergelijken wordt dit er wel bijgezet.

Minimum Verkoop aantal wordt echter netjes weergegeven. Komt vaak omdat de fabrikant het dan per twee in een doos verpakt.

Tweakers kan gewoon niet rekenen.
Oja, de prijs voor de set wordt bij hun het grootst gecommuniceerd. Dat is inderdaad prima, maar ik neem aan dat ze zelf een feed naar Tweakers aanleveren. Dus ik denk dat de fout alsnog bij hun ligt.
pricewatch: TP-Link TL-WPA8631P KIT

Voor mij wordt het deze denk ik, ik heb al aantal jaren powerline adapters van tp link.
Zo heb ik bekabeld internet bij mijn desktop werkt prima, alleen op de slaapkamer is de WiFi soms wel goed en soms werkt voor geen meter(Net hoe de wind staat lijkt het wel :+ )

Dus deze kunnen WiFi net effe iets betere boost geven, aangezien de slaapkamer net 1 kamer verder is.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 23 november 2020 09:06]

Zit ik ook naar te kijken. Kan alleen geen goede reviews vinden of OneMesh nu goed werkt.
Voor mij is de wifi prima en ben tot nu toe al paar jaar tevreden over mijn oude tp link, zijn in die 5 jaar ofzo misschien paar keer de weg kwijt geraakt
Maar meestal was het gewoon effe stekker eruit eventjes, ik heb ze denk ik echt 2 keer moeten resetten en opnieuw pairen(Wat prima gaat met het tplink tooltje).

Ik heb in 1 kamer mijn desktop staan en Nas en draaien hier prima op, alleen een beetje extra wifi versterking zou mooi zijn.
Dus daarom dat ik dacht aan deze verder zijn ze het zelfde.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 23 november 2020 10:50]

1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True