Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur games

Doom Eternal Review

Veel vernieuwing en grotendeels geslaagd

Conclusie

Doom Eternal is een heerlijke shooter en een waardig vervolg op Doom 2016. De nieuwe game is bovendien een dappere poging van id Software om de formule van de klassieker op te rekken. Die poging is grotendeels geslaagd, al is de studio wel erg fanatiek te werk gegaan. Een tandje minder had ook gekund. We hebben het dan met name over de platformdelen die nu wel erg prominent aanwezig zijn en de vaart er wat uit halen, terwijl dit toch een game is die het juist van snelheid moet hebben.

Gelukkig zijn de veranderingen die de studio heeft doorgevoerd aan de gameplay beter geslaagd. Glory Kills waren al erg fijn, maar ze zijn nu veel meer geïntegreerd in de gameplay. Ook de zwakke plekken van sommige vijanden, de mods van wapens en de bijkomende noodzaak om vaker van wapen te wisselen, pakken prima uit. De wapens zijn en blijven het sterkste punt van de game, zowel in uiterlijk en geluid als met betrekking tot de actie. De genoemde zwakke plekken van vijanden geven zelfs een licht tactisch tintje aan de game. Daar komt bij dat je nog beweeglijker bent tijdens gevechten. Daar zorgen de double jump, double dash en monkey bars wel voor.

Doom Eternal is daarmee een game waarin je weer heerlijk tekeer kunt gaan en onderweg het gevoel op kunt bouwen dat je als Doom Slayer inderdaad de meest gevreesde warrior van ons zonnestelsel bent. Dat wordt je door het verhaal herhaaldelijk ingeprent, en de gameplay bevestigt het alleen maar. Als id Software nu nog wat modi toe gaat voegen aan multiplayer, wordt het helemaal mooi. Maar ook zonder dat is Doom Eternal al precies die heerlijk snelle en hectische shooter waar menigeen op heeft gewacht.

Getest

Doom Eternal, Windows

Prijs bij publicatie: € 51,99

Vanaf € 48,99

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (3)

Lees meer

Reacties (109)

Wijzig sortering
Ik heb hem gisteren een tijdje gespeeld en hij is tof. Het muziekje in het menu is zo vet.....

Maar, en dit is wel een ding voor me, er is toch gebeurd waar ik een beetje bang voor was: het lijkt er op dat de makers niet echt hebben begrepen wat Doom 2016 zo goed maakte. Het allervetste in Doom 2016 zijn de gevechten en het bewegen in deze gevechten. En nu ineens kom je paarse slijm tegen waardoor je niet kunt rennen en springen terwijl je beschoten wordt. Echt...... dit slaat zo de plank mis dat het gewoon ongelooflijk is dat ze dachten dat dit een goed idee zou zijn.

Voor mij persoonlijk had het verhaal ook niet echt gehoeven met cut-scenes enzo. Ik vond het in Doom 2016 juist zo mooi dat alles in de eerste persoon werd getoond en je niet onnodig uit het spel werd gehaald, nu heb je meerdere cut-scenes in de derde persoon en wat geouwehoer over de kan-makyr or whatever. Het is Doom en het verhaal: De demonen zijn Mars ontsnapt en hebben de aarde overgenomen, go get um! was ruim voldoende geweest. Ook dit doet me weer denken aan het niet helemaal hebben begrepen wat Doom 2016 zo'n verademing maakte ten opzichte van andere spellen. Ook de centrale hub, je ruimteschip, is totaal onnodig en maakt het alleen maar dat de flow van het spel onderbroken wordt. Hadden ze prima weg kunnen laten.

Verder lijkt het erop dat er teveel geneuzel is qua controls, Doom 2016 was mooi gestroomlijnd en dit heeft weer extra's waarvan de meerwaarde onduidelijk is. Dit maakt het naar mijn idee onnodig complex, terwijl de complexiteit juist uit de gevechten moet komen en niet door de controls. Ik heb liever 20 extra imps om af te schieten in een open arena en dat ik zelf de strategie moet bepalen dan 3 imps en een afgebakende ruimte met vuurballen/bliksem die uit het level komen die je ook nog kunnen raken.

Verder loopt hij enorm goed, Ultra Nightmare op 1920 x 1080 op 60 fps op een 1080GTX met af en toe drop naar 50. Maar 90% van de tijd loopt hij echt enorm soepel. Verder is de 3D echt "tastbaar/solid", het staat als een huis. Alles voelt alsof het gewicht heeft en de materialen die gebruikt zijn maken dat alles er uitziet dat het volume heeft ipv een mesh is.

Straks weer verder.

[Reactie gewijzigd door Sandor_Clegane op 20 maart 2020 10:17]

Ik vond het verhaal in Doom 2016 een behoorlijk vet onderdeel anders. Ik hoop eigk dat er iets meer verhaal nog in zit
1080p op maar 60fps? Ik heb ook een GTX1080, maar die draait dit spel op Ultra, 2560x1440 op 120
fps. Ik denk dat je vsync aan hebt staan.
Klopt, het ging er meer om dat het een constante 60FPS is zonder dips.

Heb nu mijn 1080TI aan de VM gekoppeld en die trekt net geen 4K :( Nou ja hij dipt onder de 50 af en toe...

HDR is zo vet, alleen is de map dan onleesbaar........

[Reactie gewijzigd door Sandor_Clegane op 22 maart 2020 19:30]

Ik ben het eens met je kritiek op "het paarse slijm" en bijv. de RAD plekken, echter is dit maar 10-15 minuten van de speeltijd en heeft verder niet echt een prominente rol. In tegenstelling tot veel tweakers hier vind ik het level design wel sterk verbeterd en werkelijk briljant! Het zoeken naar de secrets, het platforming gedeelte en alle slayer gates/secret encounters, het kan niet op. Daarbij kan ik de Doomguy hub ook waarderen met wat collectibles die te unlocken zijn met de ??naam ontschiet me?? (power canisters ofzo) wat mij echt een gevoel van progressie geeft.

Sterk verbeterde aspecten zijn voor mij de vijanden, wapens, leveldesign en graphics (alles draait op een engine waar je u tegen zegt > ultra nightmare 1440P 144 FPS).

Als ik toch wat negatieve dingen moet melden vind ik het bijv. ook jammer dat de Ammo er snel doorheen gaat. Dit word naarmate je er meer upgrades in pompt al een stuk minder hinderlijk gelukkig.

Tot slot een meesterlijke soundtrack van mr. Mick Gordon!
Sentinel Shards :)

Het had niet gehoeven, die kleine delen van dat paarse meuk maakt het juist dat die eruit springen als iets wat totaal niet werkt in een Doom game. RAD is nog wel te doen, maar de zwem stukken zijn ook een beetje funky qua controls.

Voor de rest is het een fijne game en hij loopt als een speer. Dat Gore nest level is echt wel vet. Helemaal als je je dubelloops hebt met die meat hooks.

Ik gok dat ik hem bijna uitgespeeld heb, ben nu in Urdak oid en ik moet zeggen dat het best een korte game is.
Onzin, Cut scenes kun je overslaan, dat doet niks aan de spelbeleving af, en de paarse smuurie komt zelden voor.
Dit maakt het naar mijn idee onnodig complex, terwijl de complexiteit juist uit de gevechten moet komen en niet door de controls.
Git gud

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 25 maart 2020 10:27]

Vandaar dat ze het er ook wel uit hadden kunnen laten. :)

Oh dat is het probleem niet, ik red me aardig.
Ik speel het sinds gisteren. Het is niet helemaal wat ik er van verwacht had. Speel op ultra violence, dan is het nog goed moeilijk, 1 lager is ineens weer veel te makkelijk (vind ik). Ga best vaak dood, maar ik leer zo wel het spel sneller spelen. Echter de platforming vind ik wat te, als ze dat nou iets meer hadden ingezet om bij secrets enzo te komen ok, maar je moet zoveel platforming doen om door de levels te komen dat het wat saai wordt. Ik wil rennen en schieten. En aangezien platforming er voor zorgt dat het rennen en schieten even stop vind ik dat jammer.

Wat ik ook jammer vind zijn de arena's in 2016 had ik het gevoel dat de arenas wat meer overliepen in de andere levels en de flow van de game. Nu heb je dat minder. Ik denk dat het komt omdat sommige arenas echt super klein zijn voor mijn gevoel. Levels lijken groter, maar eigenlijk is gewoon de view-distance huge, en zit je nog steeds in de zelfde soort levels. Muren zijn weggehaald zodat je naar buiten kan kijken, op zich voelt het veel meer episch, maar ook weer jammer, dat het niet echt groter is. Het mes snijdt echt wel aan twee kanten bij DE helaas.

Je wordt ook telkens uit het spel gehaald door een cut-scene, zonder spoilers, maar er zijn voldoende scenes waar je prima zonder cut-scene had kunnen rondlopen. Ik zie zelf ook wel dat er iets aan zit te komen daar hoef je niet mij de controle af te nemen om de camera daar even goed op te richten.

Alle extra's zoals flame belch / grenade launcher vind ik maar ongemakkelijk, m'n vingers kunnen er bijna nooit bij. Op een controller is dat makkelijker, maar dit moet je echt niet met een controller willen doen...

Als je voor de 10e keer dood gaat kan je cutscenes skippen met de R toets. Hou je die te lang in gedrukt dan ram je gelijk je flame belch leeg. En zo zijn er nog wel wat meer gekke dingen dat ik denk van why?

Is dit waarom het zo lang is uitgesteld? Moesten ze zoveel fixen? Ik heb echt nog het gevoel dat er issues in zijn blijven zitten die me nu irriteren.

En toch zul je het nu wel gek vinden dat ik zeg dat ik wel geniet van de game. Ik ben ook beetje biased omdat ik fan ben en dat besef ik mij goed, ik MOET deze game vet vinden.

Het is even wennen. Het is alleen niet het success dat doom 2016 was. Maar dat was te verwachten want het IS geen doom 2016. En dat is niet erg, het is wat mij betreft totaal iets anders.

Te veel demonen is nooit een probleem :) en de guns op een bepaalde manier gebruiken is leuk. Maar van al dat andere wat er too much in zit kan er wat mij betreft wel uit.

-edit-

Owja die modus dat anderen in je game kunnen komen als een demon staat standaard aan. Ik vond het al zo gek dat ik sommige demons soms wat te goed vond... En ik ben er helemaal niet van dus heb het uitgezet alleen het heet nu volgens mij anders. De optie heet 'empowered demons' als je lekker single player wilt spelen zonder dat iemand je game invade zet het dan uit. Leuk dat het opt-out is trouwens...minpuntje.

[Reactie gewijzigd door maradesign op 20 maart 2020 16:38]

HDR modus maakt de map onleesbaar......

Ik vond het na 10 seconden, je vraagt je af.
Je kunt nu ook munitie scoren met een Glory Kill door je kettingzaag te gebruiken en je tegenstander daarmee een bloedig einde te bezorgen.
Uhm, dat was in het vorige deel ook al zo. Nieuw is juist de vlammenwerper waarbij je armor krijgt.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 20 maart 2020 21:43]

Een zeker virus dwong ons om Doom Eternal thuis te spelen, op een systeem dat niet veel krachtiger is dan het minimaal geadviseerde, maar de game draaide in 1080p zeer strak op 60fps.

Uit nieuwsgierigheid, op welk systeem draaide je dit spel? Wat zijn juist de minimum requirements?
Core i5-4690K 3.5GHz met een GTX 2060 Super :-)
Jezus Paul, wees even realistisch. Een 1060 blaast een 1050 al met een factor 2-3 uit het water in de vorige Doom. Een 2060 Super is gewoon 100% high end. Dat er een paar kaarten nog wat sneller zijn betekent niet dat je "niet veel krachtiger dan de min specs" hebt.

[Reactie gewijzigd door twiFight op 20 maart 2020 12:10]

Uit onze eerste - en nog zeer voorlopige benchmarks - lijkt DE best veel van je cpu te vragen en die is niet meer zo high end...
Dat een kaart niet high end is, betekend nog niet dat deze niet voldoende is. Als die 2060 Super het spel met meer dan 60fps op high/ultra draait is dat prima. Misschien niet voor een pro gamer of een Tweaker die elke frame er uit wilt persen, maar om de kaart gelijk als middelmatig te bestempelen...

Mijn 1070 draait het spel ook prima op high/ultra op 1080p. Dat is zeker weten geen high end meer... Voor mij zou die 2060 Super een prima upgrade zijn (even los van het feit dat ik het niet nodig vind)

Het komt een beetje over als hardware snobisme


Edit: kuch lezen is een kunst

[Reactie gewijzigd door Laurens-R op 20 maart 2020 12:41]

Paul heeft het in z'n reactie over de cpu, niet de gpu.
En het is nog iets complexer. Ik heb dus een Core i5-4690K 3.5GHz, maar dan eigenlijk met een GTX 970. Daar ben ik mee begonnen. Later - toen de shit losbarstte - kon ik van kantoor een GTX 2060 Super meepikken. Nog net voor alles op slot ging. Dus toen ben ik overgestapt en ben ik voor de video opnieuw begonnen met de campagne.
Als het nog een 970 was dan was hwt inmiddels redelijk low end ja.

Maar een 2060 is geen low end gpu, is niet eens veel trager dan een 2070...

Mid end, nieuw,
niet low end
https://www.youtube.com/watch?v=D6RsDyMn2gY

Dat valt stiekem toch wel reuze mee ;)

De game draait op 1080p vloeiend 60fps met alles maxed op mijn ouwe bak, gtx 1060 en (OC) 2500k. ;)

De 'nieuwe' Doom games zijn super goed geoptimaliseerd.
Iets wat mij vaker opvalt met id tech engines.
Het ziet er misschien niet uit, maar het is modders gelukt om Doom3 werkend te krijgen op een Voodoo2, al dan niet in SLI.
Uhm dat is toch een prima game machine. Top of the line? Nee natuurlijk niet, maar zeker niet afgeschreven. Ik heb zelf en 4770k met een GTX 1070. Draait het spel prima op met settings op high/ultra op 1080p.

[Reactie gewijzigd door Laurens-R op 20 maart 2020 12:00]

In de regel voldoet een RX570 al. Dat heeft te maken met de Vulkan API die gewoon beter functioneert dan dat hele DirectX toestand. Alle overhead is gewoon tot een minimum beperkt en dat stelt devs in staat meer uit hardware te halen dan dat voorheen mogelijk was.
DirectX 12 en Vulkan zijn beide low-level Hardware API's en ontlopen elkaar weinig qua performance. Vulkan heeft doorgaans een iets hogere max framerate en DirectX 12 heeft doorgaans een hogere minimale framerate. Tevens is Vulkan een doorontwikkeling van AMDs Mantle en daardoor loopt dat net wat sneller op AMD hardware en loopt DirectX net wat beter op Nvidia hardware.

Voorbeeld: https://www.kitguru.net/g...-pc-performance-analysis/

https://www.overclock3d.n...lkan_performance_review/1
Ik herinner me wel dat Doom na Vulkan update aardig beter draaide dan met DirectX. Doom was ook een van de weinige games die zo goed draaide op zo'n hoog grafisch niveau. Andere games van die generatie liepen op mijn PC als stront door een doekje, waar Doom heerlijk soepel draaide op hoge instellingen.

Zijn de verschillen inmiddels kleiner geworden?
Ik heb gisteravond nog doom 2016 geprobeerd met een rx580. Nu heb ik nog een I5 die ik binnenkort ga vervangen. Maar die is bij dit spel wel de bottleneck. Alleen op Opengl werkt dit spel prima op 1080p ultra maar op vulkan hapert hij. Lijkt erop dat vulkan wat CPU intensiever is dan OpenGL.

Edit: Foutje, Directx moest OpenGL zijn.

[Reactie gewijzigd door snefkens op 20 maart 2020 09:54]

Doom 2016 heeft last van microstutters / soms een hapering van een seconde op 4 cores zonder HT / SMT. Een 2600k doet het soepeler dan een 6600k.
Dat zal het zijn dan, ik heb een i5 4670 zonder HT en ik heb een I7-470K met HT besteld. Hopelijk gaat dat een stuk beter. Ik heb er bij veel games last van dat de processor het nu niet kan bijhouden.
Ah, dat zou kunnen. Ik weet niet de exacte specs van mijn oude PC, volgens mij had die een rx4x0 reeks kaart icm een 6core AMD . Nu heb ik een rx570 met Ryzen 6 core. Draait nu natuurlijk veel beter, maar op oude PC draaide het echt verbazingwekkend goed. Zonder de Vulkan update ging het bijna richting slideshow.
Doom 2016 is OpenGL of Vulkan, geen DirectX.
Doom 2016 heeft geen ondersteuning voor DirectX. Dus dat vergelijk is niet te maken.
Ah, thx. In dat geval: verschil OpenGL en Vulkan was substantieel :) ;)
Foutje, bedoel ook Opengl. Opengl draait beter dan Vulkan.
Je hebt helemaal gelijk, maar de implementatie van DX12 laat in heel veel games helaas nog te wensen over.
Ik speel het op een 290x en een i5 2500k op medium settings op 1440p. Hardware uit 2013 en 2011 respectievelijk. Volgens de readon software haal ik gemiddeld 66 fps en 19ms frametiming.
Best aardig nog!

[Reactie gewijzigd door Dekaasboer op 20 maart 2020 12:09]

De nodige specs vallen reuze mee:
Processor: Intel Core i5-2500K 3.3GHz / AMD Ryzen 3 2200G
Graphics: AMD Radeon R9 280 or NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB
VRAM: 4GB
System Memory: 8 GB RAM

Geadviseerd:
Processor: Intel Core i7-6700K 4-Core 4.0GHz / AMD Ryzen R7 1700
Graphics: AMD Radeon RX 480 8GB or NVIDIA GeForce GTX 1060
VRAM: 6GB
System Memory: 8 GB RAM
Dat is inderdaad heel netjes, ik veronderstel voor 1080p dan.
Met m'n RX 570 zou het dus nog vlotjes moeten draaien.
Dit ja. Met een recessie voor de deur vindt ik het lastig te verantwoorden om 500.- aan een grafische kaart uit te geven, dus als de game ook draait op een broodrooster, dan al te beter.

Linux ondersteuning is trouwens nog gaande:
https://github.com/ValveSoftware/Proton/issues/3654

Geef het een maand en je kunt Doom Eternal uit de discount bak vissen, en spelen op Linux.
Hmm, ik dacht eerst. Lijkt me leuk misschien ga ik doom weer eens spelen, maar na het kijken van de review begint de gameplay al saai te worden om na te kijken. Het vele springen lijkt me helemaal suf. Ben ik de enige?
Ik zou je adviseren om wat andere videos er van te kijken, bvb de eerste 2 levels uit een lets play of van een goede streamer. Want als ik eerlijk moet zijn speelt de reviewer het spel wel erg rustig (waarschijnlijk om goede beelden te hebben voor de review ipv een promo-video). Een speler die wat fanatieker speelt en die de volledige arena-battles toont geeft het spel al een heel andere uitstraling dan deze slow-paced review-video.

EDIT: Een goede reviewer die ik tegenkom is, verrassend, IGN! https://www.youtube.com/watch?v=3cjgQ8v6R6o Deze video-review laat wat meer van de combat-stijl zien die je in deze review mist.

[Reactie gewijzigd door Stoelpoot op 20 maart 2020 10:29]

Misschien moet je de review effe lezen, dan heb je een antwoord op die vraag 😉

Voor mij persoonlijk lijkt het me ook wel iets dat ik snel beu zal zijn

[Reactie gewijzigd door spoonman op 20 maart 2020 09:17]

Ik merkte bij het spelen dat die platform-delen steevast het moment waren om af te haken, om de game af te sluiten en pauze te nemen. Dat had ik niet bij het schieten ;)
Ik ben ook een beetje bang dat ik het platformen minder ga vinden. Monkeybars en draaiende vuurbalken uit Mario, srsly? Overigens ben ik groot fan van Mario maar dat doet er niet toe :)

Ook het uiterlijk vind ik er een beetje teleurstellend uitzien, maar misschien is dat een kwestie van wennen. De oorspronkelijke Dooms waren ook redelijk kleurrijk (zoals bijna alle spellen uit die tijd), Doom 3 was heel donker en Doom 2016 was een goed compromis.

Dingen als glory kills waren leuk maar optioneel in Doom 2016, evenals het verhaal. Het lijkt erop dat die keuzes een beetje weg zijn. Al met al een hoop minpunten. Maar misschien is het een kwestie van wennen.
Ik heb precies hetzelfde, ik vind een shooter leuk, maar een platform game vind ik geen moer aan. Dus als ze dat combineren, zoek ik wel een game die dat niet heeft. Ben je net met veel moeite niet doodgegaan in een vette bossfight, ga je dood om dat je net niet goed springt ofzo...

Leuke game dus voor de mensen die van beide houden.
Hoop dat dit deel beter is dan de 2016 versie. dat had voor mij weinig te doen met doom zoals ik het ken, ik weet dat ik een van de weinigen ben die doom 2016 niet goed vond. wellicht is het platform element wel leuk.
Er zijn wat mindere arena's. Dat is het enige wat me beetje tegen stond aan 2016.

Of was je meer liefhebber van de 2004 versie?
Nou dan zal je deze ook niks vinden. Ben dan wel benieuwd wat je wel verwacht had van Doom 2016.
Eigenlijk had Doom 3 niets met doom te maken. Doom 1 en 2 waren fast paced shooters, net zoals Doom 2016. Doom 3 was meer een horror game.
Momenteel 36 euro op cdkeys.com! praktisch all budget prijs. :)
cdkeys.com, g2a, etc zijn sites waar mensen die creditcards gestolen hebben het geld witwassen; if it's too good to be true, it probably is.
cdkeys.com, g2a, etc zijn sites waar mensen die creditcards gestolen hebben het geld witwassen; if it's too good to be true, it probably is.
Dat is dus niet het geval met cdkeys.com. probleem kan wel voorkomen met G2A en Kinguin. Met cdkeys.com koopt u in de winkel zelf en niet bij een andere gebruiker. cdkeys.com verhandelen geen gestolen sleutels. Ook zijn de sleutels niet ingekocht met gestolen creditcards. Het blijkt dat dit een heel belangrijk detail is. Dat komt omdat u, in het geval van marktplaatsen zoals G2A en Kinguin, sleutels koopt van andere personen, daarom dienen platforms zoals G2A en Kinguin vaak als nest voor frauduleuze activiteiten.

[Reactie gewijzigd door Snake_Eye op 20 maart 2020 11:40]

Is dat effectief zo?
Waarom kunnen deze sites dan blijven bestaan als het illegale praktijken zijn ?
Er zijn al meerdere devs geweest die aan hebben gegeven dat ze liever hebben dat je hun games via torrents download dan Keys van zo'n site haalt
Niet alles geloven wat je leest, ze kopen keys op goedkopere landen en verkopen ze door. niets mis mee, als het niet legit was, was het allang offline. Zelf nog nooit problemen gehad met Cdkeys en zou gek zijn als ik meer zou betalen.
Zelf al een spel of 5-6 gekocht via cdkeys.com en altijd perfect geholpen wat ik wou..

Ging dat nu zelf terug doen aangezien het toch wel een ferme korting is... FF de kat uit de boom kijken dus ;-)
Iets van een bron zou wel fijn zijn. Zeker voor cdkeys twijfel ik aan je stelling.
Ook de soundtrack wordt enorm geroemd. Je koopt in feite een geweldig metal-album en krijgt er gratis een game bij ;)

Maar onthoud goed kinderen: ook in Doom net zoals de echte wereld is geweld nóóit de oplossing voor een probleem.

Geweld is de vraag. Het antwoord is ja.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 20 maart 2020 07:46]

Zit toevallig nu naar een live stream te luisteren van Mick Gordon (https://www.youtube.com/watch?v=3lQUuXKW4FQ), laat wat oud en nieuw materiaal van Doom 2016 en Doom Eternal horen. Speelde net opnames van het Metal Choir om 07:45, klonk als de apocalyps, hoe toepasselijk...

Verder van GDC 2017 deze video, geweldige presentatie hoe hij de nieuwe Doom muziek heeft ontwikkeld, zowel technisch als zijn creatieve proces eromheen: https://youtu.be/U4FNBMZsqrY
Mick Grodon is de vader van de Slayer. Die gast is veel meer dan geniaal.
En hoe hij plaatjes verwerkt in zijn muziek, ik kwam niet meer bij tijdens zijn uitleg :D
Ik heb erg veel genoten van Doom 1, 2 en Doom 2016. Voor deze nieuwe wacht ik wel tot ik het uit de digitale budgetbak kan vissen. Ik heb nog nachtmerries van de laatste eindbaas van Doom 2016.
Ik vond het laatste stuk van 2016 een beetje een domper, ineens heb je bosses met hun eigen mechanics en tactiek? En die eindbaas kwam een beetje uit het niets, dat hadden ze ook beter kunnen opbouwen (de karakters op Mars werden nog ontwikkeld).
Goede review guys.
Krijg hem vanmiddag binnen, blijft vreemd dat er geen deathmatch optie is. Doom is anders bekend geworden door zijn deathmatching. Hoop ook echt dat het platform werk niet in de weg gaat zitten. Zie liever complex level design zonder plaform elementen.
"Die mode is eons oud" zegt Pete Hines. De Doom formule niet dan? ;)
Volgens mij is het gewoon niet populair genoeg en is het lastig genoeg om nieuwe elementen wat Doom Erternal maakt te vertalen naar een multiplayer implementatie.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True