Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Arnoud Wokke

Redacteur mobile

Samsung Galaxy S20 en S20+ Preview

Duur is het nieuwe goedkoop

Inleiding

De meeste kinderen op de basisschool kunnen beter tellen dan smartphonemakers. Neem Apple; dat noemde zijn vierde telefoon nog iPhone 4, maar de iPhone 5 was de zesde generatie Apple-smartphones. De iPhone X, het Romeinse cijfer voor tien, was een iPhone die tien jaar na de eerste uitkwam, maar de iPhone 11 kwam twaalf jaar na de eerste Apple-telefoon uit. Huawei maakt er ook al zo'n zootje van. De P-serie begon met de P1 en sprong toen naar de P6, omdat die 6,2mm dun was. Daarna telde de Chinese fabrikant door naar de P7, P8, P9 en P10, waarna de P20 volgde.

Samsung was tot nu toe een wonder van consistentie. De Galaxy S kreeg een opvolger in de S II, die onlangs een customrom op basis van Android 10 kreeg, en daarna volgden de S III, S4, S5, S6 enzovoort. Tot nu dan, want Samsung heeft er net als Huawei voor gekozen om naar 20 over te stappen. Daarmee komt een einde aan de mooie reeks van tien jaar. De S20-serie bestaat uit een toestel minder dan vorig jaar. Toen waren er vier: S10e, S10, S10+ en S10 5G. Nu zijn het er drie: S20, S20+ en S20 Ultra. Om die te zien, konden we in de afgelopen week op bezoek bij Samsung. Op de negende verdieping van een gebouw, letterlijk op een steenworp van een groot Qualcomm-kantoor aan de oostkant van München, liet Samsung de nieuwe telefoons zien.

Alle nieuwe telefoons? Nee, de Galaxy Z Flip, de klaptelefoon, was daar niet. Daarvan volgt dus op een later moment een preview en alles over de Galaxy S20 Ultra kun je lezen in een aparte preview.

S20-serie S20 S20 5G S20+ S20 Ultra 12GB S20 Ultra 16GB
5g? Nee Ja Ja Ja Ja
Geheugen en opslag 8GB lpddr5
128GB ufs
12GB lpddr5
128GB ufs
12GB lpddr5
128GB ufs
12GB lpddr5
128GB ufs
16GB lpddr5
512GB ufs
Prijs 899 euro 999 euro 1099 euro 1349 euro 1549 euro

Design en hardware

De S20-modellen lijken best wel op de S10-telefoons en andere Galaxy's. Toen we de demoruimte tijdens de hands-on in München binnenkwamen, bleek het lastig om te zien welke telefoon nu precies van welk type was. Gelukkig zaten er geen exemplaren tussen van de Galaxy S10 Lite of Note 10 Lite, die nog meer lijken op de S20 dan op de S10.

Laten we beginnen met wat slecht nieuws. De kleinere S10e heeft geen opvolger gekregen. De S20 is een stuk groter dan de S10e, ondanks zijn kleinere schermrandjes. Bovendien hebben de S20's allebei gekromde schermranden. Omdat die subtiel zijn, heb je er geen last van. Wie per se een plat scherm wil, heeft pech.

Telefoons S20 S10 S10e S20+ S10+
Behuizing 152x69x7,9mm
163g
150x70x7,8mm
157g
142x70x7,9mm
150g
162x74x7,8mm
186g
158x74x7,8mm 175g
Scherm 144x65mm, 6,23"-oled
20:9, 93,7cm²
120Hz op 2400x1080px
60Hz op 3200x1440px
141x67mm, 6,12"-oled
19:9, 93,5cm²
60Hz op 3040x1440px
132x63mm, 5,76"-oled
19:9, 82,8cm²
60Hz op 2280x1080px
155x70mm, 6,68"-oled
20:9, 108cm²
120Hz op 2400x1080px
60Hz op 3200x1440px
148x70mm, 6,44"-oled
19:9, 104cm²
60Hz op 3040x1440px
Schermranden 7,4x4,2mm 9,4x3,9mm 10,0x7,0mm 7,2x4,1mm 9,8x4,1mm
Soc Exynos 990
2x M5 @ 2,76GHz
2x A76 @ 2,6GHz
4x A55 @ 2,0GHz
Mali G77-gpu
Exynos 9820
2x M4 @ 2,73GHz
2x A75 @ 2,3GHz
4x A55 @ 1,9GHz
Mali G76MP12
Exynos 9820
2x M4 @ 2,73GHz
2x A75 @ 2,3GHz
4x A55 @ 1,9GHz
Mali G76MP12
Exynos 990
2x M5 @ 2,76GHz
2x A76 @ 2,6GHz
4x A55 @ 2,0GHz
Mali G77-gpu
Exynos 9820
2x M4 @ 2,73GHz
2x A75 @ 2,3GHz
4x A55 @ 1,9GHz
Mali G76MP12
Geheugen en opslag 8/12GB lpddr5
128GB ufs
Micro-sd-slot
8GB lpddr4x
128/512GB ufs
Micro-sd-slot
6/8GB lpddr4x
128/256GB ufs
Micro-sd-slot
8/12GB lpddr5
128/512GB ufs
Micro-sd-slot
8/12GB lpddr4x
128/512GB/1TB ufs
Micro-sd-slot
Accu 4000mAh 3400mAh 3100mAh 4500mAh 4100mAh

De S20 is iets smaller dan de S10e en S10, maar een stuk langer; de S10e is 142mm, de S20 152mm. Dat is fors langer. Je krijgt er natuurlijk een stuk meer scherm voor terug, maar dat zal zeker niet ieders goedkeuring kunnen wegdragen. Ook de funky kleurtjes zijn verminderd: geen geel dit jaar. De S20 komt naast grijs in roze en blauw, de S20+ alleen in grijs, zwart en blauw, en de Ultra heeft geen enkele kleur, alleen grijs en zwart.

Samsung heeft gekozen voor dezelfde vingerafdrukscanner als vorig jaar voor de S10, hoewel het in het afgelopen najaar een noodpatch moest uitbrengen om te voorkomen dat de telefoon te ontgrendelen was met ongeveer elke vinger ter wereld. Het is een Qualcomm QBT2000, een ultrasone scanner.

De soc is de eerder aangekondigde Exynos 990 van Samsung zelf. Dat is een octacore-soc met op 7nm gemaakte processorkernen. Twee daarvan zijn Exynos M5-cores op 2,73GHz, twee Cortex A76-kernen op 2,6GHz en vier Cortex A55-kernen op 2,0GHz voor de lichtere taken. De gpu is een ARM Mali G77.

De S20-telefoons zijn de eerste toestellen van Samsung met lpddr5, de opvolger van lpddr4x op geheugengebied. Het geheugen moet sneller zijn, maar wat dat betekent voor de praktijkervaring, zal de volledige review moeten uitwijzen.

De soc heeft een ingebouwde modem met ondersteuning voor 5g op lage en hoge frequenties, maar de S20 zal in de Benelux in de goedkoopste versie geen 5g hebben. Op 4g heeft hij ondersteuning voor lte cat 20, met 4x4 MiMo en carrieraggregation tot op zeven banden tegelijk, goed voor een downloadsnelheid van 2Gbit/s. De upload is maximaal 150Mbit/s op 4g. Dat is hetzelfde als bij de Galaxy S10-serie. De kleinere S20 komt in een versie met alleen 4g en in een variant met 5g. De S20+ kun je in Nederland alleen krijgen in een 5g-variant.

De accu's zijn met 4000mAh en 4500mAh fors groter dan vorig jaar in de S10 en S10+, die 3400mAh- en 4100mAh-accu's aan boord hebben. Daarmee komt Samsung meer in lijn met het gemiddelde in de markt en dat was nodig ook; de S10-serie scoorde ondergemiddeld op het gebied van accuduur. Hoe de S20's het doen, moet blijken in de review.

Maar tussen alles wat erbij is gekomen, valt ook op dat er iets is verdwenen: de 3,5mm-jack. De Galaxy Note 10 en Note 10+ hadden hem ook al niet en Samsung doet mee met de trend dat de analoge audiopoort niet hoort op high-end telefoons. Als je het geld overhebt voor een duurdere telefoon, trek dan ook maar de knip voor duurdere, draadloze audio.

Camera's en software

De smartphonemarkt heeft een nieuwe trend op cameragebied: een grote camerasensor met veel, maar kleine pixels. De primaire camera van de S20 gaat precies de andere kant op. Het is weliswaar een grotere sensor, maar hij heeft evenveel pixels als de primaire camera van de S10. Alleen zijn die pixels iets groter. Waar de S10 een camera heeft met pixels van 1,4x1,4 micron, heeft de S20 een camera met 1,8x1,8 micron grote pixels. Dat lijkt een klein verschil, maar het is flink; de oppervlakte van de sensor wordt daarmee meer dan de helft groter, van ongeveer 25 naar 39 vierkante millimeter. Ter vergelijking: de 48-megapixelsensor die in het afgelopen jaar in veel smartphones verscheen, is rond 31 vierkante millimeter.

Ook een opvallende stap zit in de camera met telelens. Die krijgt een 64-megapixelsensor van Samsung zelf. Dat is een ongeveer even grote sensor als de primaire camera, maar dan met veel kleinere pixels. Er is niets veranderd bij de camera's met ultragroothoeklens en de frontcamera.

S20 1 2 3 4 Front
Functie Primair Ultragroothoek Tele Tof-sensor* Front
Resolutie 12Mp 12Mp 64Mp 0,3Mp 10Mp
Sensor Sony IMX555 Samsung S5K2L7 Samsung S5KGW2 Sony IMX518 Sony IMX375
Sensorgrootte 7,2x5,4mm
39mm²
1/1,8"
4,8x3,6mm
17mm²
1/2,6"
7,4x5,6mm
40mm²
1/1,72"
6,4x4,8mm
31mm²
1/2"
5.37x4,29mm
25mm²
1/2,65"
Pixelgrootte 1,8 micron 1,4 micron 0,8 micron 10 micron 1,22 micron
Bayer-lay-out 1x1 1x1 2x2 - 2x2
Brandpunt 5,4mm 2,2mm Onbekend - 3,8mm
Brandpunt in 35mm-equivalent ~26mm ~13mm ~29mm - ~24mm
Diafragma f/1.8 f/2.2 f/2.0 - f/2.2
Video 4k @ 60fps 8k @ 24fps - 4k @ 60fps

* zit alleen op S20+

Als je kijkt naar de karakteristieken van de camera met telelens, dan is er iets raars: een grote sensor die 3x zoom moet bieden, met een brandpunt van 29mm in 35mm-equivalent en een diafragma van f/2.0. Inderdaad: hij zoomt bijna alleen maar door te croppen. Bij een 12-megapixelfoto cropt hij dus iets meer dan twee keer en komt uit rond 58mm in 35mm-equivalent. Met wat croppen en upscalen komt hij tot '3x zoom'.

Het is een indrukwekkende set-up, al verbleekt hij natuurlijk een beetje bij de monsterlijk grote 108-megapixelcamera van de S20 Ultra en zijn camera met periscopische zoomlens. Als je dat wegdenkt, is dit een behoorlijke upgrade vanaf de S10. De Pro-modus voor video en Single Take zijn ook te vinden op de S20, maar filmen in 8k zit er niet in; daarvoor heeft de primaire camera veel te weinig pixels. Filmen in 8k doe je dus alleen met de camera met telelens, maar daarbij heb je dus een iets beperkte beeldhoek.

Scherm

Afgezien van het formaat zijn de schermen van de S20 en S20+ gelijk. Het zijn oledschermen met de mogelijkheid om 2400x1080 pixels op 120Hz te vertonen. Op 60Hz kun je de maximale resolutie van 3200x1440 pixels gebruiken. Oplettende lezers zullen zien dat het scherm wéér langer is geworden. We zitten inmiddels op 20:9.

De schermen zagen er prachtig uit en waren ook gemakkelijk afleesbaar toen de zon door de wolken brak tijdens de hands-on. Samsung heeft altijd zijn beste schermen gebruikt voor de Galaxy S-telefoons en deze S20's lijken geen uitzonderingen te zijn.

Software

De S20's draaien op Android 10 met One UI 2.1 en daarin zit alles wat eerdere Galaxy's ook bevatten. Nieuw is Quick Share om bestanden te delen zonder internetverbinding met andere Galaxy-telefoons. Ook kun je ze via servers van Samsung streamen naar SmartThings-apparaten.

Eveneens nieuw is de integratie van Google Duo in de Telefoon-app. Daarmee kun je een regulier telefoontje met een druk op de knop omzetten in een videotelefoontje. Samsung is de eerste fabrikant die aankondigt Duo in zijn Telefoon-app te zetten. Nieuw is bovendien Music Share, waarmee een S20 het apparaat kan worden waar andere telefoons muziek naartoe streamen om zo een gezamenlijke playlist aan te zetten.

Tot slot

De Galaxy S20 en S20+ zijn aan de buitenkant geen spectaculaire upgrades ten opzichte van de S10-telefoons van vorig jaar. Het ontwerp is nagenoeg hetzelfde gebleven, alleen zitten de camera's nu op een andere plek. Daarmee is het aanlokkelijk om simpelweg mentaal te gapen en te concluderen dat dit saaie nieuwe smartphones zijn.

Dat is misschien wel terecht, maar dan ga je er wel aan voorbij dat de S20-telefoons upgrades hebben op punten die veel mensen het belangrijkst vinden: scherm, accu en camera. Om te beginnen het scherm: een 120Hz-scherm is heerlijk en het ziet er goed uit. De accu heeft meer capaciteit, maar is tijdens een hands-on niet te testen en de camera's hebben diverse mooie upgrades gehad.

Reacties (233)

Wijzig sortering
In het artikel vind ik geen verklaring voor de onderkop “Duur is het nieuwe goedkoop”
Ja deze opmerking snap ik ook niet. Hoe is dit goedkoop?

In de context van Apple's recente uitspraken over focus op lange levensduur snap ik het wel; ze willen telefoons (nog) langer gaan ondersteunen zodat mensen er langer mee kunnen blijven doen maar daarom de prijs verhogen. Is wat voor te zeggen (al is Apple sowieso allang boven mijn budget uitgestegen).

Maar Samsung blijft vooralsnog bij hun gebruikelijke 2 jaar upgrades. Met dit soort prijzen zou ik eigenlijk wel meer verwachten (ik heb nu ook Samsung vanwege het uitstekende DeX). Maar ik zie mezelf niet meer zo gauw upgraden nu. Ik heb nu nog een S8, iets meer dan een jaar na release voor €440 gekocht. Maar de S9 is al niet meer zo laag gegaan omdat die veel sneller van de markt verdween toen de S10 uit was.. En vanaf €900 heb ik echt niet voor een telefoon over. Een A-serie is geen optie ivm gebrek aan DeX en de S10 lite heeft dat ook niet :-( Dan maar naar tweedehands kijken ofzo.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 12 februari 2020 11:04]

Maar Samsung blijft vooralsnog bij hun gebruikelijke 2 jaar upgrades.
Dit klopt dus niet, ik heb nog steeds een Samsung A5 (2017) en die krijgt nog steeds updates. Ja dat deden ze vroeger bij hun goedkope lijn, maar volgens mij heeft de gemiddelde Samsung smartphone gebruiker niks te klagen over updates.
[...]

Dit klopt dus niet, ik heb nog steeds een Samsung A5 (2017) en die krijgt nog steeds updates.
Terminologie is wel belangrijk hier - onder "upgrades" wordt doorgaans nieuwe Android-versies verstaan, onder "updates" de maandelijkse security patches die verder weinig functionaliteit toevoegen.

En wat upgrades betreft is het vwb de A5 2017 nog slechter dan de genoemde 2 jaar vind ik. Deze kwam immers uit toen Android 7 al lang uit was, en zal nooit voorbij Android 8 raken. Tenzij je de custom ROM route opgaat, maar dat heeft weinig meer met Samsung zelf te maken.

[Reactie gewijzigd door MatthiasDS op 12 februari 2020 09:05]

Updates zijn m.i. belangrijker voor de levensduur van de telefoon. Zolang je deze veilig kunt gebruiken blijf je de functionaliteit houden zoals die was bij aanschaf, een eventuele upgrade is dan mooi meegenomen, maar wat er software-matig ge-upgrade kan worden is meestal beperkt.
Neemt niet weg dat het altijd minder blijft dan de volwaardige OS upgrades bij Apple.
Ja zoals @MatthiasDS zegt, ik heb het over OS en feature upgrades, niet over security updates.

Security updates doet Samsung inderdaad prima, dat ben ik met je eens. En dat is ook belangrijk. Maar wat een telefoon echt langer houdbaar maakt is nieuwe OS updates. Daarmee krijg je nieuwe functies die je toestel courant houden en heb je geen probleem met apps die oudere versies niet meer ondersteunen.
@GekkePrutser probeert te zeggen dat Samsung om de 2 jaar met nieuwe modellen komt, niet dat er om de jaar geen updates meer komen voor oudere telefoons.
Nee ik had het over OS upgrades (in tegenstelling tot security updates). Samsung komt meerdere keren per jaar met nieuwe toestellen (en 1x per jaar met flagships).
Update is iets anders dan upgrade. Samsung geeft voor zijn topmodellen 2 jaar upgrades en in de praktijk rond de 4 jaar updates (lees: beveiligingsupdates). Die updates komen eerst braaf elke maand en na verloop van tijd zo elke 3 maanden. Wat betreft updates is Samsung sterk verbeterd t.o.v. vroeger.
Gezien de prijzen zou het sympathiek zijn als Samsung voor zijn topmodellen 3 jaar versie-upgrades zou bieden ipv 2 jaar. Hoewel de laatste versie-upgrades van Android niet echt schokkende dingen bevatte. Voor het gros van de gebruikers zou Android 8 Oreo nog prima voldoen, aangezien de apps die uit de Play Store zijn geïnstalleerd via de Play Store hun updates krijgen.
wel updates, maar geen android versie updates. Het zijn alleen nog de beveiliging patches.
https://tweakers.net/pricewatch/compare/1288436;1118063/ is die S10E geen optie? Redelijk gelijk aan de S9, maar met improvements op een aantal punten. Wel een lagere resolutie, maar die is nogsteeds goed naar mijn mening.
Ja op zich wel maar een van de grootste verbeteringen mist een beetje: extra geheugen. Met name in DeX heb ik al last dat tabs in de browser gaan refreshen als ik maar naar een andere tab kijk. Mijn S8 heeft 4GB dus ik wil op zijn minst voor 8, met een telefoon die 2 jaar mee moet gaan. De S10E heeft maar 6 helaas, behalve de 512GB versie maar die is niet meer te krijgen (en is ook duurder dan de gewone S10 versie die wel 8GB heeft)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 12 februari 2020 11:00]

Met Samsung is het goed kijken, ik heb in augustus voor €350 een Galaxy S10e gekocht. Sowieso nooit tijdens de release halen, is bij de meeste Samsungs pure kapitaalvernietiging.
idd, kocht ook altijd de s series. heb nu gewoon een a50 prima ding. voor perfect beeld koop ik wel weer een nieuwe oled c10 van het jaar. veel meer plezier van. gamen op die kleine kut schermpjes doe ik toch niet. en mijn toestel maakt ook prima foto`s
Ik heb de S10 afegelopen augustus gekocht voor 500 euro (en daarbij mijn vorige S8 verkocht voor een kleine 250 euro).
Ik verwacht zelf dat ik deze S20 over sla (net als de S9 is het meer een tussen model volgens mij) en tzt voor de opvolger ga die dan hopelijk wel weer een sprong vooruit is.
Ah hij wou gewoon een trendy titel maken dat op nergens slaagt . Beetje zoals lelijk is het nieuwe mooi🙄
Ik denk dat het slaat op het feit dat Samsung geen goedkope versie meer maakt en dat een duur flagship, inmiddels het goedkoopste model is geworden (wat vorig jaar de 10e was). Duur is dus het nieuwe goedkoop.
Wat ik denk dat ze bedoelen is dat het "goedkoopste" toestel dat ze aanbieden alsnog erg duur is, op het niveau van wat vroeger het allerduurste toestel kostte.

Daarom 'Duur is het nieuwe goedkoop'.
Dat ligt eraan hoe je er naar kijkt.

Je kan zeggen: er is een basis topmodel, en nog duurdere modellen.
Als je goedkoop wil moet je niet een topmodel nemen ;)
ik weet dat de ultra 1400 euro gaat kosten en voor de helft van de prijs zou je ook eens kunnen kijken naar Xiaomi 10 pro. Samsung en Xiaomi hebben samengewerkt met de ontwikkeling van de 108 MP camera en de mi 10 pro zal de helft zijn van de prijs van de Ultra met nieuwst snapdragon. super snel geheugen, wifi 6 en 5G , 120 hz scherm , 12 GB RAM en meer.

Dit toestel moet de S20 serie van samsung ondermijnen en ze gaan daar vol op in zetten.

Wel mooi is bij de lanceringvan de S20 de S10 serie een verlaging krijgt van 100-150 euro.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 11 februari 2020 22:05]

De kleuren en dynamisch bereik van de Xiaomi zijn toch echt héél anders dan die van Samsung meestal. Ondanks gebruik van vergelijkbare of identieke hardware. De software achter de chip is veelal belangrijker dan de hardware.
Ja de foto's van samsung zijn wat meer vivid ,bonter van kleur ,waar de Xiaomi meer natuurlijke en daardoor o in vergelijking met een samsung foto wat fletser of lichter is als je dat vergelijkt.. Het voordeel van Xiaomi is dat je de foto's altijd nog bonter kan maken of juist wat meer donker kan toelichten in de foto, waardoor ik na bewerking meestal een betere foto heb als ik dat met de samsung zou willen en dat is ook wel de kracht van de software die Samsung gebruikt om foto's toch duidelijk gebruiksklaar te maken, maar soms is groen wat te groen en blauw dan weer te blauw wat soms een vertekend beeld geeft, maar ook dat kan je redelijk aanpassen op een samsung foto.

Een voorbeeld van de nieuws 108MP camera die ontwikkeld is door Xiaomi en Samsung zie je hieronder. Deze foto's zijn met een 27MP (standaard) gemaakt op de mi note 10 die we ook terug gaan zien op de samsung ultra en de mi 10 pro.

linkje foto 1

Linkje foto 2

Linkje foto 3

Zoom en uitvergroting foto 3 linkje

Dit zijn geen 108 MP , maar de standaard 27 MP foto's en de foto zijn veel groter dan dit, omdat blogger ze omzet en dan verliest de foto wel kwaliteit, maar wellicht geeft het een beeld wat je kan verwachten van de Ultra en mi 10 pro.

p.s. leuk weetje is dat Samsung de mi note 10 pro gratis weggeeft ter demonstratie van de nieuws isocell voor de 108MP pixel camera , omdat ze zelf nog geen toestellen beschikbaar hadden bij de introductie van de nieuw chipset in azie.

Update - batterij M10 pro 4400 mAh en scherm is 90 hz en 180 hz touch voor gaming en heeft een 50 Watt snellader en meer dan 1100 nits (is dat niet helderheid) .

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 12 februari 2020 08:27]

De vervaging op foto 1 vind ik daarentegen totaal niet mooi. Lijkt net of de voorste persoon erin geplakt is.

Edit: ik dacht al dat foto 2 het prachtige Groningen zou zijn. Later zag ik het aan de frietwinkel van foto 1 haha

[Reactie gewijzigd door Quintiemero op 12 februari 2020 08:21]

Ja dat krijg je met blurry effecten , als deze standaard niet gefocust was dan had je alles scherp gehad inclusief surrounding en dan wat het anders geweest, maar het object is patat in deze :)

je ziet dat ook bij Apple en Samsung dan is de persoon super scherp en alles erachter blurry, dan lijkt het wel op de persoon erin geplakt is. Dat is wat je ziet.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 12 februari 2020 08:30]

Ik begrijp inderdaad hoe blurry werkt haha :) Alleen de blurry zelf vind ik hier niet mooi. Ik ben een leek maar wellicht kan het komen doordat de persoon natuurlijk in beweging is?

Bij stilstaande objecten kan ook de blurr er goed (niet scherp ofc) uit zien ten opzichte van het scherpe object.
Ik vind de 'look' van Samsung en Apple gewoonweg veel beter dan die van Xiamo, Huawei, Honor etc.

Dat staat verder los van DXO scores.

Je ziet bij de 3de foto ook precies waar ik het over had bij Xiaomi vs Samsung : De uitgebeten hogelichten linksboven. Samsung heeft daar samen met Apple vrijwel geen last van. En dat al jarenlang niet, in vergelijking met concurrerende telefoonmerken.
Klopt inderdaad. Daarom scoort de Xiaomi note 10 bij dxomark stukken beter dan de s10 van Samsung. Ze zijn niet te vergelijken. Veel plezier van mijn note 10 van Xiaomi.
https://www.dxomark.com/x...um-edition-camera-review/

Dat is de Note 10, als ik mij niet vergis. En je ziet PRECIES waar ik het over heb in de review. Constant uitgebeten hogelichten, +- 1 stop slechter dan Samsung het doet. En ook slechter dan Huawei. Ook zie je constante overbelichting van scenes, maar dat staat los van het inherent kleinere dynamische bereik.

Ze zeggen het notabene bij de minpunten over de Xiaomi : Slechter dynamisch bereik.

Verder is het natuurlijk leuk om te zeggen dat new-gen camera sensor (9 pro premium / note 10) het beter doete dan previous gen camera sensor (S10). Maar je kan natuurlijk nu al voorspellen dat de Samsung S20 het weer een stukje beter gaat doen dan de S10. En ook beter dan de Xiaomi, voorspel ik. Véél beter, ondanks vergelijkbare hardware.

[Reactie gewijzigd door majic op 12 februari 2020 01:22]

De software is alweer 3 of 4 versies verder en veel issues zoals blurring aan de zijkanten bij wide foto's zijn opgelost ze zijn minder flets en heb de review ook gezien inclusief die bij GSM arena en als je inderdaad kijkt in november en begin december is er veel verbeterd , maar nog steeds heb ik het gevoel dat de mi note 10 stiekem de mi 10 serie had moeten worden, maar dat het toestel toen het uitgebracht werd bijna een test toestel was ivm veel bugs en software foutjes. Het nemen van een foto in het begin met de eerste software was erg lang en met de laatste update compleet niet te vergelijk.

Ik ga ervan uit dat xiaomi veel leert van de mi note 10 hoe het niet moet bij een lancering van de eerste 108 MP camera toestel en denk dat het wel goed komt. Moet wel zeggen Samsung heeft samen met google wel de beste camera software op de toestellen.
S9 hier. Samsungs camera software laat wel wat te wensen over.

Image stacking doen ze minder dan de pixel en ze gebruiken een naar mijn mening zwaar anti ruis filter. Beide zorgen voor weinig detail op pixel niveau.

De kleuren zijn wel leuk.
En das ook het toestel waar ik voor ga, verwachting is trouwens 90hz scherm en geen 120hz maargoed dat ga ik vast niet merken immers heb ik geen vergelijking materiaal.
Het klopt dat de verwachting 90 hz is ,maar er wordt nu gesproken dat de pro wellicht wel 120 hz krijgt, maar ik denk zelf dat ik deze terug ga schroeven,net als de resolutie dan kan je nog langer met de 5250 mAh batterij. Ik overigens nog wel een aanbod van huawei voor de mate 30 pro met extra goodies, maar ik wacht even af wat het allemaal gaat worden.

Moet wel zeggen de 108 MP camera op de xiaomi note 10 pro is super , wat een scherpte in foto's met de laatste update"s en vervorming aan de zijkanten met wijde zijn ook weg. Alleen is dat toestel me ontvreemd.

UPDATE: scherm wordt wel 90 hz en 180 hz touch voor gaming en de batterij wordt 4500 mAh en was ook eentje in omloop met een grotere batterij , maar door de 4500 is het toestel dunner.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 12 februari 2020 08:25]

De S20 (+) ondersteunen geen 5G mmWave en zijn dus half 5G doet deze Xiaomi dat wel?
Ze vallen wat tegen tov het orgineel , maar heb enorm veel mooi foto's gemaakt in Groningen en veel ook in de stad en de dagen dat ik het gebruikte was het steeds erg grauw weer met alleen grijze lucht en regen en heb ook in de avond mooie foto;s gemaakt met licht effecten in water en gebouwen en vooral met de reclame zuilen en lichtbaken van cafe's was echt erg mooi met de standaard camera.

ik heb nauwlijks foto's gemaakt met de 108MP. Dit was puur dat de scherpte bij de 27 MP al erg goed was. Wat ook mooi is de foto;s van iemand persoonlijk en dat je alles ziet en vooral als je in gaat zoomen dat alles zo scherp is met veel details.

De camera focust is op mensen of objecten, maar wacht je een 1,5 seconden dat stopt hij ermee en dan maak je enorme mooie foto;s van gebouwen, maar ook mensen met een hele scherpe en duidelijke achtergrond. Maak je foto in focus op een persoon werd de achtergrond een beetje blurry.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 11 februari 2020 23:49]

wat is half 5G en er staan nog geen specs :)
Volgens MKBHD (Youtuber) ondersteunen ze geen mmWave, dus dan ondersteun je een deel (half) 5G niet.
Laten we eerst even afwachten op de ervaringen van Xiaomi. Ik heb deze voorheen gehad en kwalitatief komen die toch echt niet in de buurt van een Samsung. Ja de specs zijn hetzelfde maar de kwaliteit van de behuizing, aansluitingen, allignment van de ingangen is toch beduidend bedroever. Vervolgens de software (in China) is gewoon om te gillen.

Voor mij met betrekking tot Xiaomi komen ze niet meer binnen nadat ze het voor elkaar kregen om op hun streaming box ads te draaien. Ja nieuwe smart TV's doen dit ook, die koop ik ook niet.

Nu snap ik wel dat Xiaomi minder marge verwacht dan Samsung, maar zo'n groot verschil in prijs kan enkel wanneer er veel meer aan de hand is dan enkel een kleinere marge.
Inderdaad, mijn volgende phone wordt de Xiaomi m10 (pro). Heb nu de mi 9 en deze werkt naar volle tevredenheid. Vanaf de de Samsung Galaxy S3 alleen maar Galaxy's gehad t/m de S8. Vorig jaar de overstap gemaakt naar Xiaomi en voor mij nooit never meer Samsungs voor die prijs.
misschien het ontbreken van de s20e - wat ik overigens een gemiste kans vind, de s10e was voor mij in ieder geval de beste koop van dat moment. met +/- 600 euro was ie aanzienlijk goedkoper dan de rest en de mindere camera was eigenlijk ook niet echt een factor. wel had deze een powerbutton-scanner in plaats van eentje in het scherm en dat bleek uiteindelijk een pluspunt. wel vond ik het scherm nog wat magertjes doordat de screenbrightness wat aan de lage kant was.

als nu blijkt dat er echt geen s20e komt zal ik weer op zoek gaan naar een ander toestel en dat nu ik eindelijk aan de samsung skin gewend ben geraakt.
"voor mij in ieder geval de beste koop"
Waarom die S10e dan niet gewoon houden, nu je net gewend bent???
omdat samsung toestellen nu eenmaal kort leven, je kunt er misschien 2 jaar mee doen en dan zijn de updates (of upgrades) op en zit je na verloop van tijd met een toestel dat nog maar zeer spaarzaam updates krijgt.

door de manier waarop het beveiligd is geloof ik dat er niet heel snel zeer stabiele custom roms voor zullen komen en als die er wel komen dat die lang gesupport zullen worden. - maar zelfs als hij het een jaar langer volhoudt dan zou het gebrek aan een s21e dezelfde problemen geven alleen een jaar later.
Volgens mij heeft mijn ouwe s7 nog niet zo heel lang geleden nog een update gehad. Met die telefoon heb ik 3 jaar gedaan, en ik denk dat ik er nog wel 1 jaar mee had kunnen doen, wat mijn vriendin wel aan het doen is.

Ik kan me niet voorstellen dat als je deze S20 koopt je er niet als je wil gewoon 4 jaar mee kunt doen. Ja het laatste jaar draai je niet de laatste android versie maar wel een redelijk gepatchte versie van 1 jaar terug

Ik ben met mijn s10 naar de android 10 gegaan, het enige wat echt beter is geworden is de dark mode, die werkt nu wat consistenter door het hele systeem, voor de rest merk ik er niks van
De S7 heeft vorige maand nog security updates gekregen, dat is al 4 jaar support: https://www.galaxyclub.nl...-patch-belangrijke-fixes/
Precies maar de meesten hier die roepen maar wat en hebben in 2014 ergens wat gelezen en bazuinen dat nu nog rond.
Ze hebben geen idee.
De meeste hebben het over upgrades dus een nieuwe Android versie. En bij die support loopt Samsung hopeloos achter op bijvoorbeeld Apple die wel de nieuwste iOS versies naar relatief oudere toestellen pushed.
So ?
De meesten hebben er geen last van.
het OS draait als een trein en er zijn maandelijks security updates. De meesten malen er niet om en de meesten die er issues mee hebben zijn vaak iPhone users.

Kijk nou eens naar IOS13.
Wat heb je nu extra gekregen ?
Sterker nog de meesten gaan achteruit met een vervelend systeem om nu je icons te verplaatsen (traag en niet intuïtief)
En het selecteren van text is waardeloos geworden.

Het groeperen van notificaties is nog steeds niet top en dat al jaren lang.

En zo kan ik even doorgaan.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 12 februari 2020 13:59]

Ik vind het toch wel fijn als ik nieuwe versies van app's kan draaien op een nieuw OS. Bij een high-end toestel 2 jaar upgrades is karig, erg karig. En alleen omdat ze geen stock Android erop willen zetten maar hun eigen bloatware.
Bij Apple zitten veel dingen vast aan de versie van het OS. Bij Android niet. Zo kan je Android 8 hebben, maar toch up-to-date apps.
Wat kan ik nu dus niet draaien op mijn ouwe S7 Edge?
volgens mij draait daar gewoon alles nog op..
Misschien dat het over 2 jaar anders is, maar dan hebben we het al over een 6 jaar ouwe telefoon.
Klopt, ik kom recent pas van een S6+. Deze was wel wat traag geworden ( echter, dat merkte ik pas na mijn upgrade naar een Note10+ ), maar alles werkte nog prima. Zelfs VR kon nog gewoon meekomen. 4+ jaar met een High-end toestel is echt geen probleem meer..
En bij die support loopt Samsung hopeloos achter op bijvoorbeeld Apple die wel de nieuwste iOS versies naar relatief oudere toestellen pushed.
Dat is juist de reden dat ik jaren geleden van Apple naar Samsung ben gegaan. De nieuwe versies van iOS blonken destijds eerder uit in het weghalen van features dan in het toevoegen van functionaliteit, en dan zit je met een telefoon met een OS dat minder kan dan toen je het kocht... liever niet!
Eens, maar wel een kleine kanttekening: de fabrikanten rekenen vaak vanaf moment van release. Voor consumenten is de ondersteuning vanaf moment van aankoop belangrijker. Als ik de laatste S7 nieuw koop, interesseert het mij vrij weinig dat er al x jaar support is. Interessanter is hoe lang na aanschaf de telefoon wordt ondersteund.
Security updates worden sinds Android 10 toch via Google gepusht?
Nee. De fabrikant is nog steeds verantwoordelijk voor updates. Alleen de Pixel devices krijgen updates van Google zelf.
De S9 hier met ondertussen Android 10/Q heeft Google Play security updates. In Settings onder security staan twee security datums, de normale en de 'Google Play system update'.

Is volgens mij onderdeel van google project moonlight, waarbij ze 12 onderdelen van het systeem via Play security updates geven. Standaard in Android 10.
Ik kan niks vinden over project Moonlight, behalve iets over game streaming.
Android (security) updates worden door Google uitgebracht, maar door de fabrikant geïmplementeerd. Ik weet niet precies wat Google Play system update is, maar ik vermoed dat het met Google Play services te maken heeft of iets dergelijk, in ieder geval niet met Android updates.
Het zou wel fijn zijn als de updates inderdaad rechtstreeks bij Google weg komen net als bij Windows 10 Mobile toen dat nog werd ondersteund.

Update:

Ik heb wel wat gevonden over Project Mainline, ik denk dat je dat bedoeld. Dat lijkt wel op wat je beschrijft.
Als ik het goed lees is dat iets wat je niet wilt, want dan ben je alleen maar meer afhankelijk van Google. Tot nu toe kon je nog met (AOSP) custom roms een Google vrije ervaring krijgen, maar er wordt steeds meer uit Android gesloopt en in Google Play Services gestopt.

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 12 februari 2020 10:51]

Mijn fout, het is project Mainline, niet moonlight.

Screenshot: https://m.imgur.com/a/g5iWFL0

"Mainline is another change that will help Android phones get critical and essential updates a lot sooner because none of the changes will require a system update from the phone manufacturer."

https://www.androidcentral.com/project-mainline

[Reactie gewijzigd door lordawesome op 12 februari 2020 10:59]

Ik had het inderdaad al gevonden, zie aanpassing in mijn reactie.
Het antwoord op je vraag vind je door de zin die je quote af te lezen:

"voor mij in ieder geval de beste koop van dat moment."

8)7
Zal wel een S20 lite worden over een tijdje. Snoepte wellicht iets te veel van de grote jongens af ;)
S10e heeft een goede camera setup niet beter dan de note 10 (+), maar komt er erg dicht bij en dus zekers een goede keus.
In een tabelletje zie je de prijzen, het goedkoopste model is 899 euro.
Een voorheen als duur toestel (899) is nu de goedkoopste uit de reeks met aardig wat afstand. Dat zal het betekenen gok ik.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 12 februari 2020 01:33]

Inderdaad, voelt als clickbait
Volgens mij doelt die op dat het oude dure flagship, nu het goedkoopste model wordt....

Maar dat is mijn invulling.
In de preview zegt Wokke dat de S10 vorig jaar het vlaggeschip (en de duurste) was maar nu de goedkoopste in vergelijking met deze nieuwe line-up.
Wat heb je nu echt aan een ToF-sensor?

Is dat een heel belangrijk iets, dus wat je ook gaat gebruiken?
Is gewoon tof om te hebben.

Het helpt aanzienlijk met correct scherpstellen en maakt dit ook veeeeeel sneller. Zeker met nep bokeh effecten en het meten van afstanden van meerdere punten in een beeld is het nuttig. Het helpt ook met het in kaart brengen van een omgeving voor AR. Ook helpt het met scherpstellen in donkere omgevingen.

Een tof sensor meet door een lichtbundel of lasertje te mikken en berekenen hoe snel het licht terugkomt, dat is heel precies en snel en kan meerdere punten in een beeld snel en effectief meten. Veel Huawei en andere merken telefoons hebben dit ook en gebruiken het voor vanalles.
Allemaal leuke theorie maar die sensor brengt verdomd weinig op mijn Note 10+. De nep bokeh foto's zijn nog altijd slecht met verkeerde interpretaties van voor en achtergrond.

Ik zou dat niet de beslissende factor voor aankoop laten zijn.
Klinkt wel mooi inderdaad. Helaas past de telefoon dan niet meer in mijn zakken. Dus, het is een afweging om dat los te laten als de extra's heel erg veel uitmaken. Anders is de s20 als vervanging van mijn s9 een betere keus.
Dat effect kunnen ze toch ook wel krijgen door met alle 3 camera's tegelijk te fotograferen en dan even wat rekenen? Volgens mij krijg je dan een 3d plaatje waar je prima de achtergrond je zou moeten kunnen achterhalen
Ik vind m ook ToF om te hebben
Ik geloof dat hij gebruikt wordt om diepte te schatten en daardoor de achtergrond beter te kunnen vervagen, om het effect van een camera met grote sensor te simuleren.
Dank. Als dat alles is, dan is het niet echt een noodzakelijk iets.
Voor fotografie nagenoeg niks. Kan me wel voorstellen dat het nuttig is voor AR.
Mensen die het scherm momenteel nog echt belangrijk vinden als reden voor upgrade dat slaat echt nergens op. Mensen vonden hun S1 of iPhone 1 schermen al prima. De VR hype is voorbij met de telefoons dus een 4k scherm om 2x HD te krijgen is ook niet meer nodig.

Op dergelijke kleine schermen zal een 1080p ruim voldoende zijn. Mensen moeten minder kijken naar de verschillen. Maar gewoon waar ze tevreden mee zijn. En een S10 is al overkill qua scherm. Het scherm van de S6 of S7 is ruim goed genoeg voor 99.9% van de mensen.

5G zie ik voorlopig niet op grote schaal worden uitgerold in Nederland. Daarnaast is 4G nog ruim voldoende (een goede 3G verbinding ook).
Helemaal mee eens. Er zijn echt maar weinig mensen die heel veel waarde hechten aan het scherm. Ja, OLED is mooi (heb zelf OLED en AMOLED-scherm). Maar voor een telefoon? Ja als je het naast elkaar houd valt het op... maar anders? Is LCD ook best prima. En voor 98% van de mensen geen reden om te upgraden.

Ik heb nog nooit een niet-tweaker horen klagen over hun scherm, behalve als die niet fel genoeg kan. Resolutie idem: Nobody cares. Full HD is MEER dan zat. Idem met 120HZ: Top als je er naar kijkt... Maar lekker boeien dat het scherm wat stottert als je scrollt.... Ik kan toch niet scrollen en lezen tegelijk.(nou ja, het kan, maar is niet logisch/relaxed).

Snelheid? al jaren is elke telefoon snel zat. zelfs midrange en sommige low-end.

Accu en camera-opties. Dat is het grootste verschil dat je nog daadwerkelijk kan merken. En dat weet Samsung ook.... want dat is exact waar ze deze hele line-up op differentiëren....
Ik zou een S6 willen (liefst plat) met daarbij eventueel de sensor in het scherm.

Een 1080P scherm met hoge helderheid. Dat is wel handig omdat veel mensen er toch mee navigeren.

En in plaats van alle nuttelose poespas.
1. Koptelefoon aansluitng
2. Grote accu.
3. USB C.
Als je niet per sé Samsung wil of een betere camera dan de S6, zijn er genoeg telefoons die daar aan voldoen toch?

Plat scherm ben ik het wel mee eens. Heb nu de S9+. Heel tevreden mee. Maar gebogen scherm hoeft van mij ECHT nooit weer ..

[Reactie gewijzigd door waah op 12 februari 2020 19:12]

Camera van de S6 voldoet voor mij prima. Als ik een betere wil neem ik mijn DSLR wel mee.

Ik maak van vakanties altijd een fotoboek. Laatst met mijn zusje op vakantie geweest en dan zag je duidelijk het verschil vooral uitvergroot.
wat 'n prachtig ding is dit ik ben wel om als apple user
Ik ben zelf Android gebruiker en voor zulke prijzen koop ik liever een Iphone, Na 3 jaar geen beveiligingsupdates meer. Bij Iphone minimaal 6 jaar. Daarbij zit hier een tragere Exynos in.
De S7 krijgt nog wel beveiligingsupdates, vorige maand nog geüpdate en nu 4 jaar oud: https://www.galaxyclub.nl...-patch-belangrijke-fixes/

Daar komt bij dat Android 10 nu Google Play security updates stuurt. Werkt hier op mijn S9. Dat kan zomaar wat extra jaren updates betekenen.

[Reactie gewijzigd door lordawesome op 12 februari 2020 10:45]

Zolang de iPhones met OLED een godsvermogen kosten heb ik geen behoefte aan een iPhone. Het scherm van mijn S9 is zoveel mooier dan dat van mijn iPad Pro dat ik geen gewoon scherm meer wil.
Een Iphone Xs max, is rond de €850, goedkoper dan alle toestellen hierboven genoemd in het artikel
Uiteraard is de XS voordeliger, maar als ik een telefoon koop wil ik een nieuw model hebben en niet een model van anderhalf jaar oud.
Goh, wij hebben een iPhone X en de iPad Pro 2018 12,9 en 't is me nog nooit opgevallen...
Ik heb de eerste versie van de Pro 9.5 en dat verschil is aanzienlijk. Mogelijk dat in de latere versies betere schermen zijn gebruikt.
Zaterdag nog een XS bij een Vodafone verlenging gepakt (kom van een note 9 af) koste 547,-
O-)

Ik moet toch bekennen dat hij ontzettend goed bevalt (vanaf de HTC sensation t/m Samsung Note 9 enkel android gehad).

Maar ik ben allang geen power user meer. Ik gebruik het voor Bellen/Appen/YouTube/safari/pdf's/comics en daar houd het ook wel op.
Snap ik, het was meer een auto reactie van mijn kant omdat we hier op de werkvloer ook van die typische Android en iOS kampen hebben. Soms is prikken dan wel even leuk :)

Goed om te horen dat je er tevreden mee bent.
Hehe, ik was altijd meer fan van Nintendo vs Sega (sega does what nintendon't) ;)
Early 90's, de goede oude tijd ^^ :D
Ik gebruik iPhone voor mijn werk, dus gebruik Samsung s9 naast een 2 jaar oude iPhone.
Wat betreft gebruikservaring zou ik nooit voor een iPhone kiezen als ik zelf de keus heb. Persoonlijk vind ik iPhone me vaker tegenwerken dan helpen.

iPads is een ander verhaal. Gebruik ik heel veel. Ook daar is het vaak nog erg behelpen en zijn trucjes noodzakelijk, maar daar werk ik wel graag mee en hoef ik geen laptop mee te nemen onderweg.
Puur om de "pracht" of de intuitieve, en geoptimaliseerde OS en SOC die een optimale gebruikservaring bied?

Want dat heeft de S20 niet, Chinese fabrikanten komen ook met hele goede specs dus wat zegt dat eigenlijk?
Je roept van allerlei zaken. Echter op geen enkel forum of welk ander medium vernomen dat dit problemen zijn met de S10.
na een halfjaar aankloten met de S10
Je moet er niet mee aankloten.
Wat zeg ik daar heel anders dan? Er is ook niks mis met het toestel zelf, de software is alleen drie keer niks. Blijkbaar zijn mensen die Android al jaren gebruiken gewend aan de tekortkomingen die mij opvallen. Ik reageerde dan ook alleen maar op iemand die twijfelde over te stappen met het advies om zich nog eens achter de oren te krabben als hij van iOS komt :) Niet om hier een hele kleuterdiscussie met Android fanboys te voeren :')
Ik gebruik zowel iOS (iPad) en Android 10 op mijn S9 maar kan niet zeggen dat iOS beter bevalt dan Android. Beide hebben voors en tegens.
Degene die het hardst roept dat andere mensen fanboys zijn...

Je kent hem nog wel toch? Wie het eerst ruikt, heeft zijn poepertje gebruikt.
Ik heb nu een S8 en wil wel eens wat anders, maar na deze review weet ik wel zeker dat het een S10+ zal worden. Die nieuwe camera kan mij nl. aan mijn achterzijde roesten ; ik vind zelfs de camera van mijn huidige S8 al meer dan genoeg. (Ik vind het zelfs een beetje storend dat ENKEL nog daarop lijkt te worden ingezet qua innovatie... :'( )
De S10 reeks heeft ook nog een audio jack (Niet te versmaden) en zal nu hopelijk ook een leuke prijsdaling kennen... Nu nog kijken om aan een Qualcomm modelletje zien te geraken...
S10+ even nog wachten er komt een prijsdaling aan en dan betaal je 150 euro minder als het goed is.
Dat is idd de bedoeling. :)
Dit is geen review, maar een preview. De journalist heeft een korte tijd met dit toestel kunnen spelen.
Pas als het toestel uitgebreid getest is, weten hoe deze daadwerkelijk presteert.

Maar daarnaast. Ik typ dit op de S10 en ben er erg tevreden mee. Ik had hiervoor de s8plus. Deze S10 is iets kleiner, maar absoluut een fijn toestel voor mij.
Ben van een S8 naar een note 10 gegaan, maar buiten dat standaard fotos "iets" beter zijn, is het kunnen gebruiken van een groothoek en een tele echt een groot verschil met de S8. Er is verder weinig meer echt te innoveren (maar de telefoons worden nog steeds een beetje sneller)
Zo heb ik het ook begrepen. Daarom denk ik dat een S10 tegenwoordig meer dan voldoende is. De S20 zal uiteraard wel 'iets' sneller zijn en 'iets' beter foto's produceren, maar dat is niet iets dat ik met mijn beperkte interesse in foto's zal merken. Het prijsverschil zal ik echter zeker merken. :)
Ook de mindere accu capaciteit valt wel mee. Het is op papier wat laag maar in de praktijk heb ik er nog nooit een probleem mee gehad met mijn S10e. Meeste dagen heb ik zeker nog 50-60% na het avondeten. Lekker voor de 10 gaan.
...maar de S20 zal in de Benelux geen 5g hebben en de S20+ wellicht ook niet...
De S20+ kun je in Nederland alleen krijgen in een 5g-variant.
Wat is het nou?
Bedoelen ze nou "geen S20+ met 5G in de Benelux" en is die laatste zin dus fout, of bedoelen ze "alleen in Nederland met 5G (dus niet in 'Belux')"?
Het stond correct in de tabel. Ik heb de tekst aangepast :)

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 11 februari 2020 21:00]

Wat is er nou precies heerlijk aan een 120-Hz scherm? Ik denk dat ik in het dagelijks gebruik van de telefoon (waar snelle actiegames geen onderdeel van zijn) niets doe waarbij ik het verschil met 60 Hz zou kunnen zien.
Scroll eens op een 120 hz scherm, je wil niks anders meer erna.
Oké, daarbij zal het verschil wel te zien zijn. Maar op mijn huidige telefoon stoort me niets bij het scrollen. Dus misschien kan ik die 120-Hz schermen maar beter vermijden...
Her stoort ook niet omdat je het niet gewent bent.

Maar het is net zo lastig als terug gaan van een ssd/oled.
De ene ziet een groot verschil, de andere merkt er niets van. Zelf merk ik geen enkel verschil tussen mijn iPad Pro (120 hz) en mijn telefoon (60 hz). Het liefst had ik de keuze gehad tussen extra batterijduur en extra verversingssnelheid.
Dan moet jij eens langs de dokter ...
Iemand die niet het verschil ziet bij een iPad pro en een reguliere die heeft issues met het gezichtsvermogen.

Op een Smartphone hetzelfde, en ook hier spreek ik van ervaring.
90hz is een verschil maar 120hz is helemaal een verschil.

Oh, je kunt hem ook op 60 Hz zetten als je er niet in geloofd. Ja echt, je hebt opties.
De vraag is krijg je er wel een usb c verloop stekker bij me zodat je je 3.5mm koptelefoon nog kunt gebruiken?
En anders koop je die voor 5 a 10 euro. Lijkt me geen probleem als je een telefoon voor 1000euro koopt.
Je zult wel een geschikte adapter moeten kopen, lang niet alle adapters werken bij Samsung.
De specs van de S20+ lijken wel heel goed op die van de A10+. Copy-paste foutje?
Voor de volle 100% zeker een copy-paste foutje! De specs van de S20+ zijn per ongeluk ook bij de S10+ terecht gekomen.

(S10+, niet A. Ik weet het, typefoutje! ;) )
Qua versienummers en niet kunnen tellen, kunnen Samsung en de overige smartphonemakers nog altijd in de leer bij Microsoft, dat na Windows 1.0, 2.0, 3.0, 3.1, 3.11, 95, NT, 98, 98SE, ME, 2000, XP, Vista, 7, 8, 8.1 en 10* de handdoek in de ring heeft gegooid en is teruggekeerd naar (volstrekt onnavolgbare) editie- en build-nummers. En natuurlijk, jawel, 10X.

*Ja, beste Tweakers, ik weet dat dit niet het complete lijstje is, dit is puur wat mij nog bij staat.
Valt wel mee. De NT versie liep tot Windows 8.1 op tot 6.3, en sloeg met Windows 10 wat over om 10.0 te worden.

Ook de versienummering en buildnummers van Windows 10 zijn niet zo moeilijk. De versie bestaat uit jaar en maand, en het buildnummer wordt gewoon opgehoogd met elke build. Ik heb nu versie 1903 (maart 2019), en buildnummer 18362.418. Het buildnummer voor de volgende cumulatieve update zal dan iets van 18362.419 worden, of misschien hoger.
1 2 3 ... 7


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True