Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Sim Kranenburg

Redacteur televisies

Philips 984 en 934 oledtelevisies Review

Beste beeld krijgt geluid dat het verdient

Conclusie

De 984 en 934 vormen de top van het Philips tv-aanbod. Door het gebruik van de oledtechnologie van LG en de luidsprekers van Bowers & Wilkins bieden deze televisies het beste beeld en het beste geluid dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Ook het ontwerp van deze televisies en de toepassing van hoogwaardige materialen maken duidelijk dat het hier om topmodellen met een bijbehorend stevige prijs gaat.

Qua beeldkwaliteit is er op dit moment niets te koop dat beter presteert. Alleen op het vlak van de maximale helderheid doet een top-lcd met fald-backlight het beter, maar op alle andere vlakken wint de oledtechniek. De televisies bieden goede kijkhoeken, een gigantisch contrast waardoor hdr-beelden er zeer indrukwekkend uitzien, en een zeer nauwkeurige kleurweergave. Daarbij is het erg prettig dat alle relevante hdr-formaten worden ondersteund.

Het geluid van de 984 is het beste dat we ooit bij een televisie hebben gehoord. Er zijn best betere losse audiosystemen te bedenken, maar die zien er door de extra kabels en losse luidsprekers al snel een stuk minder strak uit. Door de meegeleverde verchroomde voet past de 984 prima in een strak interieur met designmeubels. De liefhebbers van Ambilight zullen deze televisie al helemaal kunnen waarderen omdat hij de vierzijdige variant aan boord heeft, als eerste toestel in jaren.

De 934 heeft weliswaar een soundbar waarvan het geluid wat minder laag gaat dan dat van de 984-soundbar, maar het is nog altijd een zeer prettig klinkende televisie die dankzij omhoog gerichte luidsprekers ook nog eens een prachtige Atmos-weergave biedt. De ware homecinemaliefhebber zal liever voor een losse av-receiver met vele losse luidsprekers gaan, maar als je een strak design belangrijk vindt, is de 934 een zeer interessante optie.

Fanatieke gamers kunnen deze televisies beter overslaan. De inputlag is kort genoeg om af en toe een spelletje te spelen, maar als je veel actiegames speelt, ben je veel beter af met de televisies van LG of Samsung. Ook op de interface hebben we best wat aan te merken. Zo zou hij best wat vlotter mogen reageren, en ook vinden we dat hij gewoon in 4k had moeten worden gerenderd. Daar moet helaas wel bij worden gemeld dat geen enkele televisie het op dat vlak beter doet.

Het grootste minpunt is wat ons betreft de prijs. Zeker de 984 is dusdanig duur dat het voor de meeste mensen simpelweg geen optie is. De 934 is een stuk beter betaalbaar. De door ons geteste 55-inchversie koste op het moment van schrijven zo'n 2200 euro. Dat is natuurlijk nog altijd veel meer geld dan de meesten kunnen of willen uitgeven. De prestaties van deze televisies zijn groots, maar qua prijs-prestatieverhouding zijn er betere te vinden.

Reacties (146)

Wijzig sortering
Bij dit soort reviews waar er veel over geluidskwaliteit wordt gesproken, vraag ik me altijd af of dit echt een argument is. Ik verwacht namelijk dat de meeste mensen die geld overhebben voor een OLED TV ook wel een 5.1/7.1 receiver hebben en dus het geluid van de TV nooit gebruiken. De meeste OLED kopers lijken me namelijk geen doorsnee consumenten maar high-end consumenten, die waarschijnlijk ook hun geluidskwaliteit hebben geupgrade t.o.v. die van een TV.
Ik heb een soundbar op mijn tv aangesloten die ik aan en uit kan zetten wanneer ik wil. Het geluid van mijn Sony via het scherm is prima voor bv nieuws of programma’s waar veel gepraat word. Zou ik het via mijn receiver doen dan moet die altijd aanstaan als de tv aangaat terwijl dat niet vaak nodig is, zoveel films kijk ik niet
Zou ik het via mijn receiver doen dan moet die altijd aanstaan als de tv aangaat terwijl dat niet vaak nodig is, zoveel films kijk ik niet
Ik weet niet hoe het bij Sony werkt, maar dit klopt dus niet. Je receiver hoeft niet mee aan te gaan, dat is een keuze. Als wij het nieuws kijken dan doen wij dat zonder de receiver. Maar als wij een film gaan kijken dan zetten wij de receiver aan. In WebOS word gedetecteerd of de receiver aan staat of niet. De Sony tv die ik heb heeft geen aangesloten receiver dus daar kan ik het niet op testen.
Maar dan heb je ARC uitstaan of op een hdmi poort aangesloten die geen arc ondersteund
De receiver gaat toch automatisch aan als je tv aangaat, met ARC tegenwoordig.
Daar kan ik met mijn verstand dus niet bij, waarom zou je het onderscheid maken? Je wilt toch niet na te hoeven denken of je wel of niet je Receiver/Soundbar aan moet zetten? Dat mag de TV van mij lekker zelf regelen m.b.v. CEC en ARC. De verlichting in je auto gaat tegenwoordig ook automatisch aan. Die zet je toch ook niet meer op de manuele stand omdat je het leuk vindt om extra onnodige handelingen te verrichten?
Nee maar in geval van mist of slecht weer wel je de verlichting al aan hebben. Mijn auto schakelt dan niet automatisch de verrichting aan.
Overigens, de kick van een goede surround wil ik exclusief houden voor films.
Dat lijk mij heel sterk, of het moet een oude auto zijn en in dat geval begrijp ik het. Alle recente VAG, BMW en Mercedes modellen zijn dermate gevoelig afgesteld (kun je zelfs nog bij regelen) dat bij slecht weer de lichten eveneens aan gaan. Ik weet dat Renault hier wat meer moeite mee heeft, maar als dat Renault's enge issue zou zijn, had het merk er wel een stuk beter voor gestaan ;)

Als je geluidsysteem goed ingesteld is krijg je bij bijvoorbeeld nieuwsuitzendingen of praatprogramma's helemaal geen "kick". Je hebt dan profijt van een goed uitgebalanceerd geluid met heldere stem. Je pakt toch ook geen hard enkellaags toiletpapier om je billen me af te vegen en pas zacht 4-laags toiletpapier als je aars schraal is?
Dat is dus ook mijn "probleem". Ik zou de ingebouwde audio nooit gebruiken, ik heb een 5.1 set staan. Maar; bij zo'n tv betaal je er wel (flink?) voor. Als ze deze modellen zouden aanbieden zonder voet/soundbar (optioneel) dan wordt het interessant. Dat heb ik echter nog nooit gezien. Hoe meer high-end een tv, hoe meer geluid/speakers er in zitten en dat zoek ik dus niet. Ik wil wel high-end beeld/mogelijkheden, maar geluid; laat maar geheel weg.
Same here. Zelfde voor al die smart-tv dingen; ik heb er toch een pc (en 5.1) aan hangen. Ik wil gewoon alleen een goed, groot scherm.
Dan koop je de OLED 804 en heb je dezelfde televisie, maar dan zonder soundbar. Televisies zonder speakers gaan er echt niet komen en zullen eerder duurder zijn, omdat het een nicheproduct zal zijn.
LG doet dat wel. Daar heb je namelijk de C9, E9 en W9. Dat zijn drie "identieke" toestellen waarbij tussen de versies alleen het geluid verschilt. Heb je a een home cinema, dan ga je voor de C9. Heb je dat niet en wil je beter dan standaard geluid maar geen soundbar, dan neem je de E9. Stel je hogere eisen aan je geluid en kun je een soundbar kwijt, dan biedt de W9 uitkomst.
Blijkbaar delen de meeste Tweakers onze mening niet want we hebben meerdere - 1 ongewenst ratings ontvangen

[Reactie gewijzigd door RuuddieBoy op 21 december 2019 16:08]

Das niet het punt. Het wordt ontwikkeld dus er is vraag naar. Ik kan me voorstellen dat een of andere rijke patser die geld te veel heeft en een strak interieur alleen maar dit neer mag zetten (WAF weetjewel). Ik heb ook een LG oled met 5.1 los. Geluid is desondanks mijn zwakke punt. Maar de gemiddelde 'ik koop hem om op te kunnen scheppen' kijkt alleen naar scherm en vaak niet geluid.... denk ik.
Het wordt ontwikkeld dus er is vraag naar.
Ik kan me niet aan het idee onttrekken dat er tegenwoordig meer en meer vraag "gecreëerd" wordt dan dat die er is.
Lees de "Statuszoekers" van Vance Packard van rond 1960; de industrie/reclamewereld is daar al heel lang mee bezig (en ook het boek ervoor "Verborgen verleiders" gaat daarover)

[Reactie gewijzigd door Frij5fd op 22 december 2019 21:15]

Bedankt! Ga ik zeker naar kijken.

Verbaasd me ook helemaal niets dat het al veel langer aan de gang is, maar het lijkt wel steeds sneller te gaan of steeds meer effect te hebben. Is wellicht (deels?) te verklaren door het verdwijnen van de oude(re) generaties en het omarmen van de wegwerpmaatschappij.

Eigenlijk zot dat we het hebben over "zuinig zijn met milieu", maar dat massa's mensen bij wijze van spreke wel ieder jaar hun inboedel vervangen (lang leve de IKEA en soortgelijke winkels).

Ben je zuinig op spullen (of koop je sommige zaken gewoon één à twee keer in je leven maar dan van super kwaliteit) dan ben je ouderwets i.p.v. milieubewust |:(

Toevoeging: winkels als IKEA zijn hier natuurlijk ook op uit, zoveel mogelijk laten consumeren, ook die kunnen veel meer doen voor milieu

[Reactie gewijzigd door magician2000 op 23 december 2019 21:40]

Ik heb deze 65” 934 gekocht en wou juist van al die speakers af. Geluid is ruim voldoende voor ons en heerlijk beeld. En weg met al die speakers. De 65” heeft een cashback en daarmee kwam ik op €2.249.
Als ik de foto's van de soundbar van de 934 bekijk, lijkt deze aan de voorkant hoger van de ondergrond te staan dan aan de achterkant. Is dat bij die van jou ook zo?
Achterkant staat inderdaad op het meubel en de voorkant staat heel iets omhoog (hooguit 1mm). Op de foto in dit artikel lijkt het heel extreem, maar het is dat ik er nu naar gekeken heb, maar in de praktijk zie je dat niet. Ligt denk ik ook aan hoe precies je de soundbar op de beugel monteert (moet je zelf doen bij installatie).

Op de foto's in mijn productreview kun je zien hoe het er in de praktijk uit ziet.

[Reactie gewijzigd door BugBoy op 22 december 2019 15:58]

..

[Reactie gewijzigd door Seafox op 22 december 2019 20:07]

OLED is redelijk mainstream inmiddels. De prijzen, zeker van de vorige serie, zijn zeer schappelijk. Zo heb ik zelf een LG E855 op de kopgetikt (uiteindelijk iets van 1200) eerder dit jaar en daar komt behoorlijk goed geluid uit de ingebouwde soundbar. Zo goed eigenlijk dat ik mijn losse systeem niet eens meer aangesloten heb.

Zoals BugBoy ook al aangeeft, het ruimt flink op!
Omdat er voldoende mensen zijn die de TV speakers gebruiker, ook bij TVs die ruim over de €1000,- grens heen gaan.

Ondanks dat er in mijn woonkamer een stereo set-up, met twee zuil speakers, staat gebruik ik zo nu en dan nog steeds de interne speakers van de TV. Waarom? Omdat ik het niet nodig vind om voor alle content de zuil speakers te gebruiken. Games, films en muziek profiteren er sterk van maar overige content is prima te doen met de TV speakers. Dan is het wel handig als de TV zelf nog enigszins gewoon geluid weet te produceren.

Dusja, ondanks dat ik een dure stereo set-up heb gebruik ik nog steeds de speakers van de TV.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 21 december 2019 14:13]

Als ik enkel een stereo-installatie had staan, zou ik deze hier ook niet voor gebruiken. Stereo gebruik je voor muziek, surround voor film. Zelf heb ik een 5.1 systeem, bestaande uit vier full-range zuilen, center speaker en sub. Deze heb ik gecombineerd met een Denon receiver (HDMI 2.1) en een LG C9. Je wil geluid horen zoals het bedoeld is, dus een 6ch bron speel je af op een 5.1 (of meer) speaker configuratie en niet over 2.0, dat geeft een totaal verkeerd audiobeeld. In dat geval kun je nog beter een geïntegreerde soundbar gebruiken, want die beschikken over het algemeen wel over een center en fictieve surround speakers.

Natuurlijk zul je in de praktijk concessies moeten doen, ik had ook liever een 9.2 configuratie gehad, maar dat is in onze woonkamer gewoon niet praktisch. B&W heeft hele mooie design speakers die in geen enkele woonkamer zullen misstaan, maar je moet ze wel fatsoenlijk kwijt kunnen.
Ik heb een high end audio installatie staan met speakers van anderhalve meter hoog. En hoewel de set, naast muziek, voor films altijd gebruikt wordt, staat hij met TV kijken vrijwel altijd uit omdat de TV prima geluid produceert. Prima geluid voor tv gebruik welteverstaan.

Dus er is zeker een markt voor tv's met goed geluid.
Mijn collega's waren onder de indruk van de 984 qua geluid (beeld ook, maar dat kwam door oled). We mochten er een lenen van TPVision voor iets, we zitten in hetzelfde pand. Thuis heb ik 2 grote zuilspeakers staan, dus voor mij is het matig. Maar ik denk dat dit voor de doorsnee consument echt geweldig geluid is. Het is ook vele malen beter dan wat normaal gesproken in een tv zit.
Ik heb bewust een Oled tv met geïntegreerde soundbar gekocht omdat mijn tv ver (10 meter) van mijn stereo af staat en ik geen zin heb in kabels of boxen ophangen in mijn woonkamer. Ik kijk alles via de tv soundbar en dat vind ik voldoende.

Dit is de tv: [url]https://https://tweakers.net/pricewatch/701391/lg-oled55e7n-zwart.html[/url]
Waar heb jij het over? Tweakers reviewed het volledige product zoals het is en het is aan de lezer om te beslissen wat voor hem/haar belangrijke argumenten zijn. Als jij een surround systeem hebt dan houd je geen rekening met het geluid. Ik heb dat niet dus voor mij is dat wel van belang.
Toch ben ik ervan overtuigd dat hier wel een markt voor is. Er zijn genoeg mensen met een dikke portemonnee die al bang worden van een HDMI- of speakerkabel omdat ze geen idee hebben hoe het werkt. Voor deze groep zijn de genoemde Philips toestellen een uitkomst; ze hoeven niets te configureren, alles werkt out-of-the-box en je hebt daarbij ook nog eens acceptabel geluidssysteem. LG doet hetzelfde met de E9 en W9. Deze toestellen beschikken over hetzelfde OLED paneel als in de goedkopere C9, maar bieden beter geluid.

Zelf heb ik eveneens een 5.1 systeem, bestaande uit vier full-range zuilen, center speaker en sub. Deze heb ik gecombineerd met een Denon receiver (HDMI 2.1) en een LG C9. De E9 en W9 hebben voor mij dus geen meerwaarden. Alle apparaten zijn middels HDMI aangesloten op de receiver, hierdoor loopt er slechts één HDMI kabel naar de TV. De TV bedient d.m.v. CEC vervolgens de overige acht op de receiver aangesloten apparaten en ARC zorg ervoor dat het geluid automatisch naar de receiver wordt gestuurd. Ik heb dan ook slechts één afstandsbediening om alle apparaten mee aan te sturen en dat is degene die bij de TV geleverd is.

In samenspraak met mijn vriendin heb ik al een concessie moeten doen; mijn voorkeur ging uit naar een 7.1 ATMOS configuratie, maar die losse units op de speakers vindt ze geen porum. Echter, voor hetzelfde geld had ze überhaupt geen speakers in de huiskamer gedoogd en had ik een W9 (of 984) aan de muur gehangen.

[Reactie gewijzigd door boolean op 21 december 2019 23:46]

Het probleem is dat sommige van ons rekening moeten houden met de WAF. Een groot scherm in huis krijgen is soms al moeilijk genoeg, 5.1 of meer aan speakers met bijbehorend kabels gesmeed door elfjes bij maanlicht is al helemaal niet te verkopen aan iemand die er helemaal geen feeling voor heeft. Gelukkig LAT ik op dit moment en leef ik in mijn eigen mancave maar wanneer dat in de toekomst veranderd gaat dit nog wel een dingetje worden. Zo'n oplossing met een hoge kwaliteits soundbar zou misschien nog een acceptabel compromis kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door FullThrottle op 22 december 2019 13:31]

Ik ga toch echt geen receiver aanzetten als ik geen films kijk... dus het geluid moet goed zijn. Vandaag dat ik zelf een LG 65E8 heb genomen. Geen aparte versterker aan, maar gewoon het geluid uit de tv.
Snap ik wel, ik vond het eerder ook altijd te veel moeite om alles aan te zetten bij het TV kijken. Tegenwoordig gebruik ik gewoon Logitech Harmony, een druk op de knop en alles gaat aan en wisselt naar het gewenste kanaal.
De meeste content is tegenwoordig heel goed gemixt. Veel films hebben geluidsmixen in 5.1 die qua kwaliteit vergelijkbaar zijn met die van films. Ik heb mijn setup zo ingesteld dat altijd de receiver automatisch aan gaat. Audio op de tv is muted.
Inderdaad, geluid kan net zo goed niet op een TV zitten.
Klinkt vaak ook veel mooier uit echte speakers.
ja helemaal mee eens. een soundbar gaat nooit iets bijzonders opleveren, ookal is deze van B&W. Volgens mij wil Philips een beetje het oude B&O segment aanspreken met dit soort oplossingen
Wat mij betreft bezuinigen ze audio op een TV bijna helemaal weg. Samsung met zijn externe "set top" box is ideaal. alle connectiviteit in de kast en een dun kabeltje naar de TV. zouden meer producenten moeten doen.....
Nou..... ik ben veel meer visueel ingesteld. Geluid moet wel goed zijn, maar het beeld is voor mij belangrijker. Dus voor mij deze tv. Scheelt me weer zoeken naar een soundbar😉
presteren beide even goed qua inputlag…kwamen we tot een inputlag van 33ms
Eerder even middelmatig. Hoe presteren andere OLED televisies hierin, of is het nog even wachten op monitoren?
De LG C9 zit bijv. ruim onder de 20ms in game mode. scheelt best een stuk.
Bedankt. Dat scheelt zeker. En een flink lagere prijs (daar krijg je neem ik aan niet hetzelfde geluid en ambilight voor).
Dat scheelt op papier een stuk ja. In de praktijk is alles onder de 50ms gewoon prima voor 99% van de gamers. Input lag is weer typisch zo'n journalisten dingetje om over te zeuren.

Ik speel veel online shooters op redelijk niveau, deed dat voorheen op een scherm met 7ms input lag, sinds een jaar op een oled met de rond de 30ms en het verschil is in de praktijk gewoon niet te merken, niet qua ervaring en ook niet qua scores of wat dan ook.

Geneuzel in de marge wat je terug ziet bij veel electronica reviews, spullen zijn tegenwoordig zo goed dat er echt moet worden gezocht naar verschillen om 'reviews' bestaansrecht te geven ofzo. Voor iedereen die twijfelt, laat deze TV niet staan vanwege de inputlag, is gewoon onzin.
Het display is 1ms gray to gray. Ik geloof input lag in game mode rond de 15ms.
Ik heb de C9 die speelt echt super lekker op 120 hz!
Wel geinig. Vroeger lag iedereen te bokken op Bang & Olufsen televisies omdat ze 'gewoon' een Philips (en later Samsung) beeldbuis of flatscreen pakten en daar hun eigen geluid onder zetten. Philips, dat waren nog eens TV's. Die maakten (in de tijd van de beeldbuizen) tenminste alles zelf.

En kijk nu, 20 jaar later. Philips pakt een scherm van LG, een geluidssysteem van B&W en ze jatten het ontwerp van Bang & Olufsens Beovision 7. Het enige dat ze zelf doen is inputlag veroorzaken.

Hoe de wereld kan veranderen :-).
Het gaat zelfs nog wat verder, want TP Vision pakt een scherm van LG, een geluidssysteem van B&W ze jatten het ontwerp van Bang & Olufsens Beovision 7 én plakken er het erbij gekochte Phillips-logo op :)
En de software van Google natuurlijk.
Dat hadden ze alleen beter achterwegen kunnen laten. AndroidTV is nou niet echt een fantastisch OS op TVs.
Philips tv's zijn dan ook niet meer van Philips... Philips maakt geen tv's meer, heeft alleen de naam in licentie gegeven.
En dan nog een lelijke old school afstandbediening erbij voor dat geld.
Wel met een toetsenbord(je) op de achterkant, das dan wel weer handig.
niet als de lettertjes van de toetsen slijten. Waardeloos
Helaas zijn ze amper te lezen ....
Had begrepen dat de Philips beeldbuizen die na getest te zijn in de top 10% zaten naar B&O gingen.
was misschien ook een broodje aap verhaal
In hun ouderwetse CRT monitoren gebruikten ze ook tijdenlang gewoon Sony Trinitron schermen ...
Alleen dan niet voor B&O prijzen. Sat maakt het verschil.
Is dit dan een paneel van de LG x8 serie?
Gezien deze meer stroom verbruikt en geen HDMI 2.1 heeft?
Stroomverbruik en HDMI ondersteuning zijn over het algemeen geen functies van het paneel maar van de aansturing; iets wat door Philips zelf geregeld wordt.

Dus nee, die conclusie kun je niet trekken uit de beschikbare informatie.
Klopt, maar het komt over alsof ze niet alleen het paneel kopen.
De 984 en 934 hebben allebei een oledpaneel dat is ingekocht bij LG Display. Ook voor de aansturing maken de toestellen gebruik van dezelfde hardware, zodat op het vlak van beeldkwaliteit geen verschil is te verwachten. Ook qua bediening zijn ze identiek.
Ik zou ook niet weten waarom je geen HDMI 2.1 poorten zou plaatsen.
Klopt, maar het komt over alsof ze niet alleen het paneel kopen.
Dat is niet wat ik er uit lees.... Ik lees dat de 984 en 934 hetzelfde OLED paneel gebruiken en dezelfde hardware. Niet dat die hardware dezelfde is als die van LG. Anders zou de zin erna stellen dat ze ook de afstandsbediening van LG gekocht hebben en dat is duidelijk niet het geval.
ambilight verbruikt ook stroom
Tja het geluidssysteem gooi je met de TV weg terwijl een setje goede speakers een leven meegaat.

Maar wel mooi om te zien dat Philips het goed doet. Het enige wat ik mis op mijn C9 is ambilight. Maar WebOS is pakken beter dan Android zeker op de SoC’s die vaak op TV’s zitten.

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 21 december 2019 06:46]

Als je investeert in aparte speakers dan kan je ook investeren in een goede STB in plaats van afhankelijk te zijn van het 'smart' prul waar een TV mee geleverd wordt. ;)

Iets als een Shield TV is misschien even slikken bij de aanschaf, maar is het zeker waard omdat het gewoon en vlot werkt, en lang ondersteund wordt. Ook komen nieuwe diensten vaak eerst uit voor Android TV. Kodi en Steam Link erbij kunnen een grote bonus zijn, naargelang je use cases.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 21 december 2019 09:12]

Nieuwe diensten komen vaak het eerst uit voor iOS en Android, maar niet voor Android TV. Zo is KIJK van SBS jaren niet beschikbaar geweest. (Weet niet of dat inmiddels wel zo is.)
Heb vanaf dag 1 tijdens de probeerperiode Disney+ als app op mijn Android tv gehad.
Nou, bij ons in de store niet te vinden hoor.

Had mij op de eerste dag direct ingeschreven, dacht 's avonds even te installeren. Maar nee, geen app.
Maar Disney+ bijvoorbeeld wel. De kans of iets eerst uitkomt op AndroidTV of WebOS is groter bij de eerste.
Vanaf dag 1 Disney+ gehad op mijn lg Webbs tv tijdens de proef periode.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 21 december 2019 09:35]

Ja, maar de WebOS app van Disney+ ondersteunt vooralsnog geen dolby surround, alleen stereo. Ik vond dit een behoorlijke domper. Ik ga er wel vanuit dat dit nog komt, maar overweeg toch een Nvidia shield om dit soort dingen voor te zijn.
Dat issue is eindelijk opgelost! Sinds de 19de van deze maand ontvang ik op mijn LG OLED C7 met WebOS gewoon Dolby Atmos en voor niet Atmos films/series Dolby Digital+ 5.1. Dus dit werkt nu eindelijk!
Geweldig! Ik kan bij dezen bevestigen dat mijn LG C9 nu ook netjes dolby atmos doorgeeft aan mijn receiver via eARC!
43" oled bestaat dat dan?:)
Daarom vraag ik t, want zover ik weet zijn er alleen geruchten dat er mis een 48" aankomt en that' s it..
43 inch Oled bestaat (nog) niet
Een STB koop je later als je tv niet meer ondersteund wat je wilt doen. Want WebOS werkt net zo snel als een Shield :).
STB is eigenlijk niet wat je bedoelt, tenzij je echt naar een tuner verwijst. Je bedoelt een mediaspeler.
Ik gebruik de terminologie van de persoon waarop ik reageerde.
STB is eigenlijk niet wat je bedoelt, tenzij je echt naar een tuner verwijst. Je bedoelt een mediaspeler.

Daarnaast was de oude Shield (alle versies van voor 2019) gewoon volledig overpriced. Genoeg uitstekende én goedkopere alternatieven.
“Qua beeldkwaliteit is er op dit moment niets te koop dat beter presteert”

Ook beter als de c9 van lg? :?
Ik gok dat die verschillen er niet of nauwelijks zijn, behalve wellicht in de calibratie. Zo krijgt bijvoorbeeld de B9 een veel lager cijfer voor kleur weergave dan een C9 terwijl die over hetzelfde paneel beschikken. bron

Maar als ik deze review lees zit dat bij Philips wel goed.
Ik dacht de B-series altijd het panel van vorig jaar gebruikten? Of is dat niet meer?

Dus B9 is 2018 panel, terwijl C9 het 2019 panel is.
Ik dacht de B-series altijd het panel van vorig jaar gebruikten? Of is dat niet meer?

Dus B9 is 2018 panel, terwijl C9 het 2019 panel is.
De B9 heeft een 2019 paneel maar een processor van vorig jaar, daarnaast zijn de verschillen qua beeldkwaliteit tussen de panelen van 2019 en 2018 verwaarloosbaar.
en je kan met 120 fps streamen naar de c9 wat met de b9 niet kan ;)
Ik ben ook al een tijdje in het bezit van een OLED Philips TV. Ik ben best tevreden over de beeldkwaliteit van die tv. Het enige wat me echt stoort is Android TV.

Vroeger was de interface van Philips veel aangenamer en had je bv. geen spontane herstarts. Naar mijn mening is het gebruik van Android TV de boosdoener om de hun televisies slechte punten te geven.
AndroidTV hangt regelmatig maar de support is best redelijk. De oude software van Philips was vooral gigantisch traaaaaaag.. iets dat AndroidTV wél gefixt heeft.
Jammer dat de lag bij Philips TV's zo slecht blijft. Had gehoopt dat ze beter zouden worden omdat ze gewoon LG techniek gebruiken en de LG TV's op dat vlak een stuk beter presteren. :|
Ligt gewoon aan de software en firmware.
WebOS van LG is gewoon superieur en gebruikersvriendelijk en snel.
Daarbij heeft LG ook de nieuwste HDMI 2.1 standaard in de 2019 modellen zitten.
Zelf ben ik door 2 804’s heen gegaan, Eerste was doa, de andere liet het afweten na ongeveer twee weken. en bij twee verschillende winkels gekocht... dusja die kwaliteitscontrole kan beter. In die twee weken was het een redelijk toestel als je alle beeldverwerking uitzette. Heb nu de sony ag9, en daar is de beeldverwerking juist wel goed genoeg om aan te zetten. Upscaling van ziggo tv is ook vele malen beter
Heb zelf de AG8 nadat mijn vorige AF8 het scherm verklootte tijdens de jaarlijkse beeldvernieuwing. Was gelukkig garantie. Ben zelf al een jaar of zes weg bij Philips nadat ik bij mijn laatste Philips een vlekkerig scherm had. Na vervanging van het scherm was het binnen vijf minuten weer kapot en kon de vervang tv weer uit de auto bij de monteur. Was er toen wel klaar mee, Philips bestaat enkel nog in naam.
33ms, hoe is het hedendaags nog mogelijk.
99% van de gamers speelt voor de lol. Ik vraag me erg af of 33ms afbreuk doet aan het game genot. Voor een esporter misschien belangrijk, maar voor de huiskamer?
Gewoon een delay inbouwen... :o

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True