Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Star Wars: Jedi Fallen Order Review

Lightsaber steelt de show in heerlijke game

Conclusie

Star Wars: Jedi Fallen Order is een uitstekende game. Voor het ontwerp is heel duidelijk naar verschillende games gekeken waar een fiks aantal gameplay-elementen van is geleend, maar in Jedi Fallen Order komen die elementen op een prima manier samen. Meppen als Kratos, klimmen als Nathan Drake in een FromSoftware-achtige game, maar dan in het Star Wars-universum? Geef toe, dat klinkt prima. En dat is het ook. De game kampt op oudere consoles met wat prestatieproblemen en het is jammer dat je soms genoodzaakt bent een lange weg terug naar je schip af te leggen, waar een fasttravel-systeem welkom was geweest. Ook laat de game wat kleine steekjes vallen op platformgebied. De pluspunten zijn echter vele malen groter. De setting en het verhaal dat zich daarin afspeelt, zijn gaaf. Respawn is er in beeld én geluid in geslaagd een sfeervolle weergave te bieden van de donkere periode die voor Jedi - en het universum - aanbrak nadat Chancellor Palpatine 'Order 66' had gegeven. Dat gaat gepaard met soepele en spectaculaire gameplay, waarin je lightsaber te allen tijde de show steelt, zeker als iemand anders met een lightsaber tegenover je staat. Het is lang geleden dat we ons zo goed hebben vermaakt met een Star Wars-game. Hopelijk mag Respawn de komende jaren meer Star Wars-content maken, want dit smaakt absoluut naar meer.

NB: Electronic Arts meldde donderdagavond dat er een patch voor de PS4- en Xbox One-versie van de game klaarstaat die de laadtijden bij respawns verkort. Er wordt nog gewerkt aan een patch die de verdere prestaties op de consoles moet verbeteren. Het is nog niet bekend wanneer die patch gereed is.

Reacties (138)

Wijzig sortering
Er wordt gesteld dat de game niet soepel draait op de oudere PS4 uit 2013, maar wel op de Pro. Is dit dan ook het geval voor de Slim variant? Iets nieuwer type, maar uiteraard niet zo krachtig als de Pro?
Ben erg benieuwd, wil deze game erg graag spelen (op mijn Slim dus).
De slim is een slankere versie van de oude PS4. Zit dezelfde hardware in op dezelfde clocksnelheden. De Xone S is ietsje sneller dan de originele Xone, omdat de cpu hoger geclockt is. Maar dat is ook in de marge.
Ik heb het ook niet over de Xone tegenover de PS4, maar over de slim/s versie tov de originele versies.
Hier mogen ze inderdaad wel wat dieper op in gaan, aangezien er best wat revisies van het reguliere model zijn geweest, nog afgezien van de Slim. Gelden de problemen voor alle modellen behalve de pro? Of komen de haperingen alleen bij bepaalde revisies voor?
De Slim is qua rekenkracht identiek, dus die problemen gelden voor alle modellen behalve de PS4 Pro. Er is overigens een update op komst om de prestaties te verbeteren.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 15 november 2019 10:12]

Lijkt mij logisch dat het geld voor alle non pro varianten. Ik heb nog nooit een vergelijking tussen alle revisies gezien want die zijn performance technisch gelijk.

Eurogamer heeft het zelfde overigens met de Xbox, waar het alleen goed loopt.
ik speel op een oude ps4 en het spel draait prima, nagenoeg geen stotters mee gemaakt, alleen 2 crashes.
Verder echt een vet spel, ik vind het back tracken echt geen probleem zoals ze hier omschrijven, je moet gewoon de short cuts vinden :P. Het puzzel element is erg leuk, de gevechten zijn goed. enigste wat mij soms tegen stond was de laad tijd als je dood ging tijdens een gevecht. Ga je dood door in een ravijn te springen dan sta je binnen 2 sec weer in het spel, word je gedood in een gevecht dan kan je koffie gaan zetten xD.
Thanks voor je reactie. We gaan het gewoon proberen!
De crashes klinken toch vrij problematisch. Over de Xbox versie heeft Eurogamer het volgende te zeggen:
Amidst my descent into boredom, something else was happening - something dark and terrible. My game was breaking. As I reached jungle-heavy planet Kashyyyk, the framerate took a hammering. This often happened at combat-heavy points: not ideal when you're trying to time a parry. I started experiencing freezes, and then the crashes arrived. I've never heard an Xbox scream before, but I heard that noise twice in one day.

As I moved away from Krashyyyk, the holodeck started acting up (the equipment required to travel), with the framerate slowing to less than one per second. I coaxed it into working by opening and closing the Xbox menu, but eventually even that stopped working. I was forced to move onto Xbox One X, as it had utterly broken on base Xbox One. The game is receiving a day one patch, so we'll see how well this fixes things - and Digital Foundry is working on some more in-depth analysis.
De rest van de review is overigens veel negatiever dan hier. Het verhaal, de map en het teveel aan backtravellen worden aangehaald.
Kwestie van waar je je wel of niet aan stoort en in welke mate. Backtracken is vervelend, maar ook niet het einde van de wereld.

Ik zie overigens meer lagere cijfers van mensen waarvan ik ook weet dat ze de Xbox-versie hadden. Wellicht zijn de technische problemen daar heftiger. Dunno, niet kunnen testen. De base Ps4 had het zwaar, maar liep voor het grootste deel goed genoeg. Alleen op Bogano echt veel drops, verder af en toe een kleine pauze (seconde oid) om een stuk level in te laden en dus een crash. Imo zeker te overleven.
Idd... In de meeste games zit ik niet zo in met backtracken, ik neem graag m'n tijd (ben echt een slow-gamer en wil alles gezien hebben) en ik vind backtracken realistischer dan fast-travel, ik herinner me in The Division 1 en 2 dat ik -als het niet té ver was- steeds te voet naar locaties ging i.p.v. te fast travellen... iets met immersie vind ik, maar goed, da's mijn mening.

Verder ziet dit er een leuke game uit maar misschien toch maar wachten op wat patches voor ik me erin gooi, mijn PC is nl. ook niet meer van de jongste (2015)

Hou wel van donkere sfeer in combi met goeie soundtrack dus het prikkelt op z'n minst m'n interesse...

[Reactie gewijzigd door YourMom op 15 november 2019 09:33]

Fast travel is een van de elementen die World of Warcraft om zeep heeft geholpen. Het verminderd immersion, en zorgt er voor dat je minder connected met de wereld bent. Is het irritant? Jazeker. Het is ook irritant om naar je werk te gaan. Maak er het beste van, en geniet er van op de een of andere manier. Als je je best moet doen om ergens te komen, dan is alleen al het daar zijn al een prestatie op zich. Als je dan ook nog eens productief bent (in de game, of op je werk) dan versterkt dat de dopamine reward.

Komt dit spel ook uit voor de PC, of is dit een voorbeeld van een spel dat zich beter leent op de console?
Fast travel is een van de elementen die World of Warcraft om zeep heeft geholpen. Het verminderd immersion, en zorgt er voor dat je minder connected met de wereld bent.
Voor mij is de immersie juist weg zodra een game geen leuke uitdaging meer geeft. Een beetje backtracken is op zich niet erg, maar alles altijd moeten lopen vind ik snel saai worden. Zelfde vind ik van grinden. Een beetje kan leuk zijn, teveel en ik ga andere dingen in het leven interessanter vinden.
Als je je best moet doen om ergens te komen, dan is alleen al het daar zijn al een prestatie op zich.
Ja, een prestatie in verveling onderdrukken, ja. :)

Ik begrijp je op zich wel, alleen zijn er spellen met zulke grote werelden dat op een gegeven moment het lopen tussen de leuke dingen veruit de meeste tijd in beslag neemt. Soms wordt het regelrecht gebruit om de speeltijd op te rekken (en ik denk dat deze game hier ook last van heeft aangezien het een erg korte game is). Ik speel dan liever spellen die me meer entertainen.
Downtime is lastig, en gezien de bots in WoW ben je niet de enige die niet wil grinden. Ik vind die preferentie voor continue stimulering willen fair enough. Je kunt ook in de bus of trein of auto naar je werk/school werken/studeren of in ieder geval je geest stimuleren. Je kunt ook relaxen. Of een compromis. Ik zelf had altijd een tweede scherm voor de reisjes tussen Flight Paths in WoW. Als je actief moet reizen op je mount (met gevaar voor leven) is dat vooral als noob spannend. Het zorgt voor een ontdekkingstocht. Vooral als je geen guide hebt, en alles zelf moet (of wilt) onderzoeken. Dan onderzoeken kost tijd. Nutteloos is het niet, zolang je de tijd dat je gamed maar als vermaak ziet (en niet gaat vergelijken met 'wat had ik allemaal voor nuttigs in deze tijd kunnen doen'). Ik vergelijk het graag met mindfulness of de diffused thinking mode.
Voor mij is de immersie juist weg zodra een game geen leuke uitdaging meer geeft. Een beetje backtracken is op zich niet erg, maar alles altijd moeten lopen vind ik snel saai worden
Het mooie aan de eerste Dark Souls was dat je ongeveer op de helft van de game kon fast travelen. Daarmee werd m.i. de immersie en magie behouden voor het overgrote deel van de game. Eenmaal je de game écht onder de knie had kon je fast travelen. Het beste van beide werelden! :)
Ik heb dat ook hoor. Ook in games als Fallout4 en dergelijke, loop ik het liefst alles of alternatieve manier van fast travel gebruiken zoals die vertibirds. Dit wordt in survival geforceerd, maar ook zonder dat, vind ik het veel leuker om zelf te reizen en onderweg nog eens wat dingen ontdekken.
Nu is dat in een openworld rpg ook wel meer de moeite waard, maar toch, ik loop doorgaans toch ieder hoekje aan gaatje te controleren voor secrets enzo.

Maar dus wel duidelijk een titel even te laten liggen en wellicht over een paar maandjes op te pikken, als ze hopelijk meeste van de huidige ellende eruit hebben. Helaas begint dit haast een vereiste te worden met veel aaa-titels... Wat mij betreft mag hier best zwaarder op gestraft worden met het geven van cijfers.
Ik heb dat ook hoor. Ook in games als Fallout4 en dergelijke, loop ik het liefst alles of alternatieve manier van fast travel gebruiken zoals die vertibirds. Dit wordt in survival geforceerd, maar ook zonder dat, vind ik het veel leuker om zelf te reizen en onderweg nog eens wat dingen ontdekken.
Nu is dat in een openworld rpg ook wel meer de moeite waard, maar toch, ik loop doorgaans toch ieder hoekje aan gaatje te controleren voor secrets enzo.
Ik heb dat ook, maar dan alleen bij nieuwe gebieden. Zodra ik alles gezien heb en ik moet in dat gebied zijn dan ben ik erg blij met fast travel.

Ik heb een regel, ik wil alles zien, maar het liefst niet meer dan 1 keer. :)
Ik heb dit ook. En volgensmij is dit vanwege het gevoel van realiteit. Je kan in het echt niet fast travellen, dus dan voelt het tijdens het gamen als een soort vals spelen.

Het doet het gevoel van de totale grootte van map behoorlijk slinken. Alsof je telkens in dezelfde ruimte bent, alleen dan met telkens een ander behang.

Maargoed, dat is slechts mijn gevoel.
Backtracken is vervelend, maar ook niet het einde van de wereld.
Wel voor een spel van 20 uurtjes.,,.
20 uur als je het op story mode zet en de main quest rushed. dan is het je eigen schuld dat je maar 20 uur kan genieten. Ik speel op Jedi master en kam hele gebieden uit om alles te vinden. no way dat je er dan binnen 20 uur doorheen knalt
Wat bedoel je met “oude” PS4? Schaar je daar de PS4 Slim ook onder?

Zelf heb ik 2 jaar geleden mijn release-day fat PS4 omgeruild voor een Slim versie.
Na meerdere streamers bekeken te hebben voor langere tijd moet ik zeggen dat het wel mee valt met de bugs, al speelden deze op de pc of op de nieuwste ps4. Ik heb geen enkele crash of storende bug gezien en ze zaten ruim 8 uur in de game. (gezien mijn keel ontsteking heb ik er meerdere uren naar gekeken)

Het backpacken valt ook wel mee, je kan altijd wel een kortere route terug openen wat het speelbaar houd.

Wat ook op viel is dat je bij doodgaan niet al je skillpoints kwijt bent als je weer dood gaat voordat je ze weer terug gehaald hebt (zoals in dark souls) je kan je skill points weer terug krijgen door het laatste monster te raken en raakt alleen de huidige progressie naar een nieuwe skill point kwijt.
Als je bv 2.5 skill points hebt en je gaat te vaak dood dan kan je 2 skill points terug krijgen bij het monster die jouw heeft omgelegd als laatste.
Je skillpoints veries je sowieso niet, alleen de XP die in je XP-balk zit. Zodra die vol is, krijg je een Skill Point en die behoud je altijd.
Precies, ik moet zeggen ze je eerst door het verhaal van de planeet sturen, en dat je op de weg terug ff de plekken die je nog niet bezocht hebt verkent.

Als je daar geen interesse in hebt kan ik me voorstellen dat alleen het terug rennen naar je schip als chore kan worden gezien.
Dat laatste is niet waar:

https://www.metacritic.co...ar-wars-jedi-fallen-order

Edit: excuus, dat bedoelde je niet. Ik las reviews ipv review.

[Reactie gewijzigd door yinx84 op 15 november 2019 08:55]

Waarom is de topreactie op elke review op Tweakers altijd een zeikcomment?
De review vermeldt letterlijk dat @Tweakjur de Xbox versie niet getest heeft, dit is gewoon aanvullende informatie :) Ik heb zelf geen mening gezien ik Jedi Fallen Order nog niet gespeeld heb!
Da's Hollands. We hebben altijd wel wat te zeuren.

Maar er IS ook altijd wel wat op Tweakers reviews aan te merken. Meer dan eens ook zeer op zijn plaats. Er wordt iets te gauw hard gejuichd bij matige tot gemiddelde producten - dit lijkt er één van.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 15 november 2019 10:03]

Je hebt hem al gespeeld of je gaat af op andere informatie?
ik kan toch zeggen na een goede 10 uur dit spel gespeeld te hebben dat het zeker geen tegenvaller is.
Ik snap niet zo goed dat 30 jaar oude elementen worden toegeschreven aan From software zoals terug naar je corpse gaan om je verloren xp op te halen. Typisch een old school MMO ding (ja pre Wow :+). Ook het verder openen van de spelwereld is iets dat volgens mij al in beyond good and evil zat.
Ook het verder openen van de spelwereld is iets dat volgens mij al in beyond good and evil zat
of wat dacht je van een game als Metroid of Castlevania :o
Fair point, fair point. Het is alleen meer dan dat hè. Het is de samenstelling van al die elementen: terug naar je corpse, de UI, het parry/stagger-system (Sekiro), de save points, de shortcuts in de levelopbouw, etc etc etc... dat pakketje samen ademt heel erg FromSoftware. Maar goed: het klimmen en klauteren is weer heel erg Uncharted, en zo kun je wel ff doorgaan. Uiteindelijk vond ik het opvallend, maar geen belemmering in lol hebben met Jedi Fallen Order. Het werkt allemaal prima.
Zo werkt dat als een spel populair/bekend word. WoW was in het begin ook bijna in z'n geheel geripped van bekende voorgangers met een wat meer user friendly sausje er overheen. Nu schrijft iedereen een hoop van die meuk aan WoW toe, gezien WoW het populairste voorbeeld is.
In hoeveel uur speel je dit normaal uit zonder elke cm te hebben bestudeerd?
Rond 20 uur. Maar: in alle werelden vind je dus die Force Echoes. Die vertegenwoordigen steeds een stukje van een achtergrondverhaaltje. Ik vond dat oprecht tof om te verzamelen en die verhaaltjes mee te krijgen. Cal zegt hardop wat er ongeveer gebeurd is, en in je database kun je in tekst dan een uitgebreidere versie vinden. Ik vond dat een heel sterke drijfveer om toch elk hoekje te verkennen, terwijl ik normaal zeker geen completionist ben.

[Reactie gewijzigd door Tweakjur op 15 november 2019 09:49]

Ik heb geen geduld voor die onzin :P Ik wil gewoon het verhaal spelen thats it.
Denk dat het er in zit voor de trouwe Star Wars fanaten. Die waarderen dat (mogelijk) wel. Als ik me nog BioWare's Star Wars: The Old Republic kan herinneren dan waren de verhaallijnen ook daar sterk. Of de Thrawn Trilogy, die was ook episch. Als voormalig Star Wars fanaat werkte het bij mij in ieder geval wel zo.
Klinkt prima, maar dan moet de kwaliteit van de gameplay wel in orde zijn. Collectibles vind ik persoonlijk ook niet zo heel interessant, maar het moment dat het items / secrets zijn zoals in Dark Souls, heb ik er veel meer plezier in. Het is dan echt extra content.

20 uur repetitieve content met "fillers" om te verzamelen, waarvan de core gameplay loop weinig veranderd spreekt met dan opeens niet zo aan zeg maar, zeker als er 5 uur backtracking in zit, zonder goede reden daarvoor. Veel metroidvania games vermoeien je een beetje met hoe vaak je sommige gebieden moet bezoeken. Hollow Knight zocht die grens een beetje op. Dark Souls niet, plus de uitdaging bleef daar meer aanwezig. Sundered deed het voor mij persoonlijk best goed. Die zat dicht bij de grens voor sommige stukken, maar hield het wat frisser. Terwijl backtracking in Borderlands titels voor mij als erg saai overkwam.

Ben een beetje in dubio of ik bij deze titel "waar voor m'n geld ga krijgen". Hield best van de DS serie, en vond Shadow o.t. TR ook onderhoudend genoeg voor de €45,99 die ik betaalde, hoewel wat kort wellicht.
Ik denk dat ik even ga kijken of ik een vergelijkbare prijs kan betalen binnenkort voor deze game.
schijnt rond de 20 uur te zijn.
20 uur, dat is niet erg veel, maar ik speel dan ook vaak RPG's die vaak wel de 100 uur aantikken.

Ik zou het spel graag kopen, maar als het niet loopt op de 'oude' PS4 laat ik het toch maar schieten.
naja, als ik kijk naar de laatste 3 Tomb Raider games (die ik hier wel een beetje mee vergelijk) was je er ook door op een 20-25u.. Ik denk dat dit zo'n beetje de standaard is voor dit soort Action-RPG games..

Niet alles kan een Witcher 3 zijn natuurlijk ;)
Heb laatst witcher 3 opgepakt. Heb er nu zo een 30 uur opzitten. Qua main storyline zit ik pas in de 2e quest ofzo. Ik ben lekker aan het side-questen en lokaties aan het verkennen.
Ja als je games gaat vergelijken met de grootste actie RPG game van de afgelopen 20 jaar lijkt alles klein.
Als je 2 uur per dag speelt heb je binnen 10 dagen een spel uit, ik vind dat belachelijk klein eerlijk gezegd. En is het niet waard om €60-€70 aan uit te geven eerlijk gezegd.
Dat is natuurlijk 3 euro per uur aan entertainment, als je dat vergelijkt met een bioscoopje pakken dan is dat minder dan de helft... En een kroegje pakken is ook duurder per uur :P
Dat verschilt per persoon, die 20 uur is tevens geen 100% run
Ikzelf vind het juist fijn dat er ook games zijn die wat korter zijn. Ik vind het juist irritant als games (vaak onnodig) lang zijn. Als iemand die niet 2 uur per dag kan gamen, duurt het gewoon veel te lang om er anders doorheen te komen. Heb laatst Assassin's Creed Odyssey gespeelt. Ik was in de zomer in mijn vakantie begonnen en heb toen wel lekker veel kunnen spelen. Maar ja, als je weer aan het werk gaat wordt dat toch een stuk minder. Ik was ongeveer een maand geleden klaar. Ik moet zeggen dat het tegen het einde toch wel wat minder leuk werd. Als je zo lang bezig bent om een game door te spelen, is dat ook niet fun meer.

Een game van 20 uur zou ik ongeveer 4 weken mee bezig zijn. Dat is juist wel fijn voor mensen met iets minder tijd. Niet alles hoeft voor honderden uren aan gameplay te bieden.
Dat is waar. Grappig hoe relatief zo iets is. Wat mij betreft hoeft niet ieder spel 100+ uur te duren. Zo lang het spel maar boeiend is (verhaal, gameplay, graphics, sfeer, etc...)
the witcher wild hunt is wat rpg games gewoon het beste wat er te vinden is, giga grote wereld die echt leeft . Quests die interessant zijn (zelfs de side quests) goeie humor (mocht je ooit moeten kiezen tussen zuipen met je vrienden of naar bed met jennifer kies het zuipen xD). epic zwaard gevechten die soms echt voorbereiding nodig hebben omdat de tegenstander immuun is voor diverse dingen. en dan de DLC's.... dat zijn games op zich zo groot zijn ze. Als je andere games daar mee gaat vergelijken dan verliest 90% van de games het wat mij betreft .
Ik denk dat het inderdaad heel moeilijk is om je te meten aan the witcher 3. Zo veel content en ook nog allemaal top kwaliteit, zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het grinden bent of een soort opvulling doet.
En hoe speelt het spel als je die op een pc speelt? Het zou ook tof zijn als er een review wordt gegeven op een pc.
Snap ik toch ook niet dat een site als deze altijd alles reviewed op consoles. 8)7
Omdat ook een site als deze het moet doen met de review codes die aangeleverd worden vanuit PR. In dit geval kregen we een PS4-code toegestuurd. De keuze is dan of die reviewen, of wachten op de pc versie (bij launch) en een week te laat de review plaatsen...
HWI zal wel de fps en ms-en gaan testen voor de videokaarten mag ik aannemen zoals ze altijd voor grote titels doen.
Wat als tweakers het dan net test op systemen die deze game niet lekker draait? Ik lees veelal performance issues en bugs voor de PC versie bij veel releases.
De console kent dit (naar mijn ervaring) een heel stuk minder (logisch ook).

Bij de console weet je dat de performance zo goed mogelijk geoptimaliseerd is door de ontwikkelaar, zo krijg je dus lijkt mij over het algemeen een beter beeld/idee van de game. Zo niet dan volgt er vaak voor alle consoles binnen no time een dayone patch.

Mooi voorbeeld is hier de oude ps4 waar ze gerust een punt aftrek willen geven.
Als je dan veel reacties leest bij games van tweakers waarbij games ruk lopen met een 1080Ti en zelfs een 2080.. dan zou dat onterecht (vind ik dan) voor punt aftrek zorgen.
Dan test tweakers.net dit spel met de beste van de beste pc en het spel draait slecht: dan krijg je reacties met: oh bij mij draait het super, een ander zegt: oh bij mij draait het echt slecht met dezelfde videokaart, ik koop nooit meer wat van deze ontwikkelaar.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 15 november 2019 08:13]

Ik snap dat op een console stabieler speelt daar heb je een punt, maar
als pc gamer heb ik daar geen boodschap aan. Ik wil weten hoe het spel speelt op mijn pc en als er problemen zijn dat er dan via tweakers mensen zijn die met een oplossing komen of als ik een oplossing zou weten het zou posten.
Voor problemen en oplossingen daarvoor zou ik toch eerder het support forum van de developer bezoeken. Of Google gebruiken. De kans dat je onder een review op Tweakers een oplossing voor jouw specifieke probleem zult vinden lijkt mij tenminste miniem.
En ook wat jij aankaart lees je vrijwel standaard terug bij de pc versies:
Als ik dit en dat doe is het opgelost, reactie van een andere tweaker: oh dat werkt niet bij mij want dan gebeurt dit en dat.

Ja zo kun je bezig blijven ipv het over de game zelf te hebben.

Mooi recent voorbeeld is RDR2 voor de pc, las hier onlangs een artikel op tweakers en de reacties.. Het is bijna leedvermaak (natuurlijk vind ik het vervelend voor de pc gamer, maar dit gaat al jarenlang zo)....

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 15 november 2019 08:19]

Ik weet wel waar het leedvermaak vandaan komt. De continu trollende users die het telkens over "pc master race" en "kunnen we eindelijk op x FPS / in 4K spelen" hebben, een console minachtend. dat superieure gevoel weet je wel?

ja als het dan op pc ook kut blijkt te zijn kan ik een glimlach inderdaad niet onderdrukken.

[Reactie gewijzigd door Gunner op 15 november 2019 15:16]

Haha nou dat wilde ik nog net niet type.
Ik snap je punt en ben het daar mee eens. Maar deze review is voor mij juist heel nuttig. Ik speel voornamelijk nog games op consoles en heb een oude Xbox One (in de eerste weken na NL release gekocht) en heb een PS4 Slim van 6 maanden oud.. lijken me precies systemen waar problemen over worden gerapporteerd, of waar problemen kunnen optreden.
Lekker wachten op de digital foundry vergelijking. Zij doen altijd de full package, alle consoles en pc.
Helemaal mee eens ze zouden uitgaan van de pc immers spelen console gamers ook op een pc. Dus met andere woorden Tweakers moet standaard een review maken voor de pc
Zou dat niet afhankelijk zijn van de review exemplaar die Tweakers ontvangt?
Eh, een xbox of ps4 is geen PC, het feit dat er een X86 CPU in zit maakt het geen PC. Het zijn purpose built machines met hardware die zowel kwa innerlijke balans als prestaties etc.. niet vergelijkbaar is met een enigszins up to date game PC, een PC recensie zegt dan ook 0,0 over hoe het spel op een Xbox of PS4 speelt.

Ik heb persoonlijk zowel een PC, Xbox als PS4, maar ik stoor me echt heel erg aan alle PC elitism, dit is typisch een spel wat ik veel liever onderuit op de bank op de TV speel (queue eindeloze comments over dat je je pc ook aan de TV kan hangen), andersom zal ik een spel als Doom nooit op een console willen spelen.

Zeker als de auteur al aangeeft dat T.net gewoon alleen een PS4 review code heeft gekregen kan je ook gewoon accepteren dat je ergens anders een PC review moet lezen dan doorblijven gaan op het pcmr stokpaardje.
Ik doe veel met de pc, maar geen games daar is mijn one x voor.
vergelijk de reviews van red dead redemption 2 op console en die van de pc :P .
Op console was de release goed en op de pc een drama
Ligt eraan wat voor PC je hebt. Er wordt ook niet op de snelste console getest.
Ligt eraan wat voor PC je hebt. Er wordt ook niet op de snelste console getest.
Dan gaan we uit van de 'gemiddelde pc' die mensen thuis hebben staan.
En daar dan het spel op spelen. Dat zou een idee kunnen zijn?
Speel zelf met een GTX 970, 16GB Ram en een Ryzen 2600. De videokaart is dus al zeker een paar jaar oud. Heb gisteren een anderhalf uur getest en had bijna stabiel 60 fps op high settings. Heel soms als er geswitched werd van cutscene naar in game een paar frame drops. Ik moet er dan wel bij zeggen dat ik nog niet de “speciale” Nvidia drivers voor deze game heb geïnstalleerd en volgens mij loop ik sowieso zeker een half jaar (of meer?) achter met driver updates.

[Reactie gewijzigd door raiders op 15 november 2019 07:37]

nice, dan ben ik blij dat ik hem op de pc heb besteld, heb zelf ook nog een gtx970, die kaart lijkt wel de heilige graal van "oude" videokaarten, zolang je niet boven 1080p wilt gamen althans.

Voornaamste rede om deze keer voor de pc te kiezen ipv. de ps4 pro is de ongelooflijke t*ringherrie die dat ding maakt bij zo'n beetje alle spellen die het laatste jaar uit gekomen zijn. Death stranding is ook weer een fijne straaljager van tijd tot tijd in de woonkamer. Ja, mijn ps4 staat erg goed geventileerd, bij alle spellen van <2018 speelt dit euvel niet.
Is het spel een beetje goed te spelen met M&K op PC of moet je toch echt een controller gebruiken?
Ik weet niet echt hoe de keys gaan werken met de verschillende abilities. Ik heb nu twee abilities unlocked waarvan er eentje op F staat en de ander op hold F. Ik kan me zo voorstellen dat je met een controller al snel verschillende combinaties moet doen door het gebrek aan knoppen (wat misschien leuker / uitdagender is?).

Maar dat weet ik dus nog niet omdat ik daar nog niet genoeg gespeeld heb. Zelf heb ik geen problemen met mouse and keyboard maar de game recommend wel aan het begin om er een controller bij te pakken.
Definieer gemiddelde pc...
Dat is echt niet te doen, sommigen hebben een goede gou maar traag ram, id trage cou of vice versa.

Zoveel pc’s zoveel configuraties.

Anyways de game bekoorde me niet super in de E3 demo, maar mischien toch eens kijken dus :)
Definieer gemiddelde pc...
Alstu.
Ok ik zit tientallen cerschillende systemen die allemaal anders presteren als ik alleen al 50% wil bereiken.

Kortom dat is exact mijn punt.
De “gemiddelde” pc bestaat niet.
Ja, want een Steam systeem is natuurlijk de "gemiddelde pc".

Niet vergeten dat veel pc's niet eens een toegewijde GPU hebben.
Ja, want een Steam systeem is natuurlijk de "gemiddelde pc".
Het komt dicht in de buurt van de gemiddelde PC van de doelgroep (gamers die spelen op PC).
Deze is al overbodig :-) Kan helaas niet mijn bericht verwijderen.
The Zep Man bedankt! Heel duidelijk.
Iemand een idee dat ik dit bericht in zijn totaliteit kan verwijderen?

[Reactie gewijzigd door SWworld op 15 november 2019 08:05]

Geweldig. _/-\o_ Nog geen crashes meegemaakt en alles draait vloeiend op de hoogste instellingen (2080 Ti). Mijn advies is om Origin Access Premier te nemen. Dat kost €14,99 per maand, maar in 30 dagen zal je deze game eenvoudig uitspelen.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 15 november 2019 09:50]

9700K, 16 gb ddr4 3000 mhz, 2080Ti, W10 64-bits, geïnstalleerd op een reguliere hdd

Op 4K heb ik post processing en AA op high gezet voor een stabiele 60 fps; de rest van de settings epic. De game stuttert ongeveer een seconde lang als je een nieuw gebied nadert, afgezien daarvan loopt ie erg stabiel op mijn pc. De HDR werkte ook gelijk en ziet er goed uit.
Algemeen goed.
Hier en daar ook wel eens framedrop zelfs met een 2080 Ti.
Nog maar 1 keer moeten herstarten door een crash.
Subtitel: Lightsaber steelt de show in heerlijke game

No guts, no dismemberments, no deal! :+

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 15 november 2019 16:42]

Hier ben ik het gruwelijk mee eens! Onbegrijpelijk dat je stalen vijanden doormidden hakt maar de gemiddelde stormtrooper van digitaal vlees en bloed niet kunt ontleden. Zeer gemiste kans helaas!
Daar zal ongetwijfeld Disney wel voor een groot stuk tussen zitten. Overigens zie ik in de gameplay in de review zelfs niet eens stalen vijanden doormidden gehakt worden. Je lichtzwaard zwiept knal door een vijand maar het enige effect is dat de health bar wat zakt. Doet toch serieus af aan de immersie.
Daar zal ongetwijfeld Disney wel voor een groot stuk tussen zitten.
Dat valt wel mee, hoor. Let maar eens op in de films. Ongeveer elke Force-gebruikende bad guy krijgt een erg visuele afhaksnee in zijn lichaam, al dan niet dodelijk. Behalve de keizer :P
Dit komt door de leeftijdsclassering (in de VS). Als je mensen kunt ontleden in een spel komt daar (bijna) automatisch een M (Mature) rating aan te hangen. Het probleem met een M rating is dat deze veel moeilijker te marketen zijn en ook niet te verkopen aan jonge tieners (wat wel een grote doelgroep is). Dit zou een aanzienlijke impact kunnen hebben in de verkoopaantallen.

The force unleashed (2?) wist dat te ontwijken door de beoordelingsinstantie wijs te maken dat stormtroopers robots zijn, vrees dat men daar niet meer in zal trappen.
Volgens een reactie van EA zijn de dismemberments wegggelaten omdat ze dit willen bewaren voor belangrijke momenten in de game ter ondersteuning van het verhaal. Ala Luke Skywalker in The empire strikes back.

Ik denk overigens zelf dat het gewoon te maken heeft met leeftijds classificering. Maargoed, helaas geen dismemberments bij stormtroopers.

Zit zelf te twijfelen om de game te halen voor mijn xbox one X icm met een Oled tv. Heerlijk couchgamen. Echter weet ik niet of ik er 60 euro aan uit wil geven. Op pc kan ik de game proberen via EA access premium. Maar volgens mij leent het speelt zich veel meer voor consoles.
Til je daar zo zwaar aan? Ik had het liever ook gezien maar voor mij maakt het de actie er niet minder lekker om?
Ja, dat vind ik ook jammer om te zien. Maar volgens mij hebben de meeste Star Wars games geen dismemberments? Het zal inderdaad met classificering te maken hebben....
droids kan je wel in stukjes hakken mensen niet. daar kan ik wel mee leven. heb het verhaal gister uitgespeeld en heb me er geen seconden aan gestoord dat ik niet iemand zn arm er af kon hakken. Zou het spel ook wel erg makkelijk maken als ik dat zou kunnen. hak...hak , staat je tegenstander daar zonder armen. doet me denken aan een fragment uit een monty phyton film.

https://www.youtube.com/watch?v=ZmInkxbvlCs
Sinds gisteren al kunnen spelen. Ik ben blij! Semi-open wereld zoals in God of War, Dark Souls bonfire mechanics en pittige difficulty zonder dat het cheap is (speel op Jedi Master).

Props ook naar het Holomap systeem die je in èèn oogopslag inzicht geeft welke paden je wel of niet geëxplored hebt, en wat je nog niet kan exploren. Voor een neuroot als mijzelf die bang is om dingen te missen echt ideaal :p
Gaaf. Erg goede video review. Eindelijk, voor mij, een SW game die ik ga aanschaffen. Ben door de review toch wel overgehaald. Als ik de gameplay zo zie lijkt het me (ook) een heerlijke console game. Voor mij word't echter een PC aanschaf :+
Lijkt mij een toffe game. Vooral ook eens echt gebaseerd op de singleplayer ipv microtransacties bij multiplayer. Dat zal een mooie koopje worden tijdens Black Friday.

Erg leuk dat de hoofdpersoon Cameron Monaghan is. Enorm getalenteerde acteur sinds hij doorbrak bij het grote publiek met zijn rol als Joker in Gotham.
als dit spel in de black friday sale komt dan eet ik m'n schoen op :+

zou een aardige domper zijn ook voor alle gamers die hem met launch of als pre-order gekocht hebben om daarna erachter te komen dat het spel een week later in de aanbieding gaat.
Eet smakelijk dan alvast!

Kan haast niet anders dat je het ergens voor rond de 45 euro kan krijgen.
Veel games zijn na twee maanden al in de sale hoor, met kerst kan dat prima verkorten naar één maand. Psprices geeft altijd mooi het prijsverloop weer: voorbeeldje: https://psprices.com/regi.../star-wars-battlefront-ii En dit gaat dan alleen nog over de digitale sales.

[Reactie gewijzigd door paltenburg op 15 november 2019 09:24]

Vorig jaar was Red Dead Redemption 2 ook al in de sale en dat zal met Fallen Order echt niet anders zijn.
Je kon al korting krijgen via Battlefront 2, denk niet dat ze er wakker van liggen om voor een paar euro minder op hun stores te zetten.
Dit lijkt mij een heerlijke game voor op de regenachtige zondagen die eraan gaan komen :) Goede review!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True