Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur games

Need for Speed Heat Review

Een jubileum onwaardig

Conclusie

Need for Speed Heat is een game met een goede basis. De auto's gedragen zich goed en ze zijn op een prettige manier naar je hand te zetten. Er zijn er ook genoeg om uit te kiezen. De kleine aanpassing in de besturing werkt prima en racen voelt daarmee lekker aan, als een echte Need for Speed. De politie tref je alleen 's nachts, en het is leuk dat je kunt kiezen tussen het pure racen overdag en risico nemen 's nachts. Verder zijn we echter minder te spreken over de game. Hoewel je ver kunt kijken en dus veel overzicht hebt, is de stad niet heel overtuigend vormgegeven. Hij voelt als een bordkartonnen decor waar je doorheen mag crossen. De omgeving gaat ook iets te makkelijk kapot, wat maakt dat je gemakzuchtig wordt tijdens het racen. Dat gaat ten koste van de spanning. Voeg daarbij een obligaat verhaal, dito teksten en zeer matig uiterlijk van de personages in de game, en er blijft een ongeïnspireerde editie van Need for Speed over. En dat voor een jubileumuitgave.

Getest

Need for Speed Heat, PS4

Prijs bij publicatie: € 52,99

Vanaf € 48,99

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (3)

Reacties (125)

Wijzig sortering
Ik vind dat hier een beetje met twee maten wordt gemeten. Er wordt veel naar Forza Horizon gewezen als concurrent die het allemaal wel goed doet, maar ook in die game is het schademodel ruk, kun je overal doorheen rijden en is het verhaal een bijeengeraapt zooitje. FH4 wordt hier in de review echter niet op afgerekend.

Persoonlijk vermaak ik me kostelijk met de game, een abo op Origin Premier zorgt ervoor dat ik deze game en Jedi: Fallen Order voor een klein prijsje kan spelen voor een maand of twee en ik dus geen volle mep hoef te betalen.

Edit: Dit reactiedraadje begint meer en meer op een anti-EA circlejerk te lijken.

[Reactie gewijzigd door Tormbo op 13 november 2019 09:02]

Ik vind dat hier een beetje met twee maten wordt gemeten. Er wordt veel naar Forza Horizon gewezen als concurrent die het allemaal wel goed doet, maar ook in die game is het schademodel ruk, kun je overal doorheen rijden en is het verhaal een bijeengeraapt zooitje. FH4 wordt hier in de review echter niet op afgerekend.
Heeft dat niet meer te maken met het feit dat Forza Horizon (4) niet alleen uitgebreide "cosmetic damage" heeft maar ook dat auto's daadwerkelijk fysieke gameplay-beïnvloedende schade kunnen oplopen (als de speler daar voor kiest) en je niet door alles zomaar kunt rijden zonder schade op te lopen? Tegen objecten aanrijden in Horizon is niet alleen geinig maar afhankelijk van wat je raakt beïnvloed het ook serieus wat je aan het doen bent? Klein object? Nice, hier is een "Landscaping bonus". Groter object? Nog steeds nice, maar je snelheid zakt er wel van. Groot object? Daar gaat je bonus. En alle 3 leveren ook (cosmetische) schade op.
Ook dat is in Heat het geval. Er zijn voldoende objecten (stalen vangrails, betonblokken, gebouwen, grote bomen) waar je in een keer door stilstaat. De rest vertraagt toch wel zodanig (wanneer je er meerdere op rij van raakt), dat je er een race door kan verliezen.

Er is ook cosmetische schade bij Heat, dit gaat van krassen tot klapperende motorkap en kapotte ramen.
Wat Loller1 bedoeld is dat bij Forza de auto echt beschadigt raakt. b.v. Klap je met je voorwiel ergens tegen aan , ophanging raakt beschadigt en gaat een beetje naar links trekken. of paaltje tegen de radiator, motor gaat warmlopen en dus minder pk's enz.
Maar denk wel dat veel mensen dit uit zetten, en dan is het verschil al een stuk kleiner.
Maar dit is helemaal geen race simulator maar een arcade spel, daar wil je al dat soort dingen niet, maar gewoon plezier lekker rammen en gassen. Zo is NFS altijd al geweest.
Ik heb de vergelijking in de review bewust niet gemaakt...
Fair enough, dan heb ik dat vanuit alle reacties misschien een beetje naar je review geprojecteerd.
Komt misschien omdat de laatste 10 need for speed games bagger waren, en mensen het vertrouwen verloren zijn.
Is er dan een reden om tegenwoordig positief te zijn over ea ? :+
EA doet dan ook weinig goeds en hun games kritisch bekijken kan geen kwaad. Zo zitten er vast microtransactions in deze game en wordt hij over een paar jaar onspeelbaar omdat ze de servers uit zetten.
FH4 vergelijken met NFS Heat gaat sowieso mank als je het mij vraagt.
Zijn 2 totaal verschillende games. Is een beetje alsof je COD met Battlefield gaat vergelijken.
Ja het zijn beide shooters (of racegames) maar buiten dat is er weinig hetzelfde.

FH4 is arcade met physics die al meer richting sim neigen. NFS is 100% arcade.
Kan van beide spellen genieten overigens (al blijft Forza mijn favoriet).
Het is een release geplaagd door problemen.

Ik ben een van de users die vrijwel constant crashes heeft of een spel wat blijf hangen.
Waar het door komt geen idee mn CPU en GPU worden niet echt warm. Na het timen van de crashes(vastlopende game) heb ik ook geconcludeerd dat het niet met een vast interval gebeurd of op een bepaald vast moment . Het maakt niet uit of ik race, mijn wagen aan het turnen ben of gewoon in de map aan het rijden ben. Ik zie niks geks in de MSI afterburner overlay. Waar het door komt zou ik bij god niet weten maar vind dit voor een release toch wel erg slecht.

Goeie punten zijn wel de muziek het zijn tracks die ik nog nooit eerder heb gehoord en ze geven wel echt een Latijnse Miami vibe. De tuning is goed gedaan veel leuke opties om je auto echt helemaal je eigen te maken.

Het is gewoon erg jammer dat de technische pijnpunten deze ervaring alsnog weten te verzuren. Hier zou EA zich dan ook diep voor moeten schamen.

[Reactie gewijzigd door Chrisuu01 op 13 november 2019 13:57]

Probeer eens zonder MSI afterburner te spelen, internet staat er vol van dat het graag games laat crashen.
Het gaat niet om afterburner. Ik gebruikten het puur om te kijken wat er eventueel gebeurde hardwarematig. Het spel loopt ook zonder afterburner gewoon random vast voor.

Niks geks gezien qua temperatuur of load. Het spel loopt gewoon op een willekeurig moment vast
EA moet echt eens serieus naar het bestaansrecht van Need for Speed kijken. Het spel weet al jaren geen overtuigend totaal pakket neer te zetten. Forza Horizon is in die zin de spirituele opvolger geworden. Het enige dat daar nog aan ontbreekt zijn politieauto's en de achtervolgingen.

Ipv dat ze echt eens gaan kijken wat Need for Speed nu onderscheidend maakt, zijn ze al heel wat jaren NFS-versies aan het maken die overladen zijn met slecht uitgevoerde randzaken zoals een waardeloos verhaal. Hot Persuit (de laatste) was de laatste "echte" NFS game. Als je echter kijkt naar wat dat spel allemaal te bieden heeft en je zet het af tegen een Forza Horizon, kom je daar tegenwoordig ook niet meer mee weg. Ook een nieuwe Underground zie ik niet echt zitten. Dat spel heeft mede zijn succes te danken aan het feit dat het kon meeliften op de Fast & the Furious film destijds...
Ik zie veel mensen in de comments zeggen dat alles van NFS bagger is geweest. Maar ik denk dat er vaak gekeken wordt naar meningen van andere. NFS (2016 /edit 2015) was een topper als je van arcade racers houdt (en 'man vs cop'). De sfeer was top, de graphics waren top, de auto's waren top, de races waren spannend. Het verhaal was matig, maar de characters minder slecht dan je zou verwachten. Al met al, in het arcade racing genre dus wel echt een goede game. Ik kan je zeker aanraden om deze game nog op te pikken, de graphics zijn nog steeds top. Wellicht verbaast de game je. Geef hem uiteraard wel de tijd 'to open up'.

[Reactie gewijzigd door ixl85 op 13 november 2019 09:09]

Oke, mag ook vergelijken? ;) bedoel je niet 2015?

Need for speed (Reboot) 2015
Need for speed Payback 2017

Als je NFS (Reboot) 2015? al een topper vindt, dan wil eens weten je na Heat zegt. Ter vergelijking in Heat is de politie toch flink pittiger. De spanning is in dagraces niet te vinden, maar 's nachts gaat echt anders aan toe, tijdens races waardoor een eenheid bij Heat 3 (op hard) ook hard is.

Ik vindt dat je wel een goed punt, persoonlijk bepaal ik uiteindelijk wat ik van een game vindt en ga dit niet afhangen van een review of groep haters (zoals er eeuwig gezeurd wordt over BFV, nog steeds beginnen over eerste trailer(inhoud), flinke mening hebben, maar niet eens het spel gespeeld hebben).

Dusja, persoonlijk verbaas "minder goed verhaal/characters" niet, laatste vindt ik wel ok, maar was dat ooit goed/perfect bij een racegame? Bij NFS 2015 vond dat hippe boks hier, boks daar gewoon vervelend worden, Payback had wel iets in het dialoog tussen racers. Heat, vindt ik de dialoog ok en die van de politie eenheid wel leuk.
2015 was inderdaad top met bekende figuren uit de auto scene zoals Ken Block, Magnus Walker en Akira Nakai.

Je merkt ook dat Paul niet echt een auto persoon is met teksten zoals deze "Dat detail zie je vooral als je een auto aan gaat passen in je Safe House. Velgen, banden, drempels, grills, koplampen, spoilers, wielkappen"

Drempels & Wielkappen? 8)7

Ik vermaak me momenteel prima met Heat, de politie is zeker een verbetering ten opzichte van 2015. Het nieuwe crew systeem is ook een prima toevoeging. En de rijeigenschappen van de auto's zijn ook beter dan de vorige games.
Ja, die bekendheden maakt het wel leuk, net als in need for speed Shift 2.

Haha, inderdaad, ben ook geen pro autokenner, maar drempels was ik nog niet tegengekomen. Denk er skirts mee bedoeld.

Ik vindt Heat wel tof, heb ook een review geschreven. Heb de crew systeem niet getest, gezien ik recent pc game en weinig mensen op pc ken die dat spelen.

Rijgedrag is arcade maar die performance-specs is wel mooie. Reed laatst met drift en daarna drift/race en won moeilijk veranderd het na race, reed stuk beter.
Helemaal mee eens vermaak me ook met deze game.
Auto "pimpen" is weer lekker uitgebreid. Zelf het geluid van je uitlaat kan je aanpassen.
Ik vermaak me ook prima.
Dus omdat je niet akkoord bent met de kritiek is het gezaag ?

En zelf heb 'k bf v gespeeld, en vind het gewoon schandalig hoe ze de pc community behandelen

Er zijn enorm veel features verdwenen in vergelijking met de vorige bf games die mogelijk waren op pc
Nee, maar na een jaar nog beginnen over dingen in wat in eerste trailer bevond.

Ik speel het sinds de release en heb de complete puinzooi gezien. De kritiek over wat zich tijdens en nu afspeelde heb ik geen problemen mee. Daar ben veelal mee eens. Vals gemaakte beloftes, game modes verdwijnen, roadmap en video's die voorzien met leugens.
De laatste game met titel "need for speed" uit 2015 of 2016 was inderdaad een toffe game. Payback was echt wanstaltig slecht met die upgrade kaarten die je moest vrijspelen. Ik speel de meeste NFS games nog met best veel plezier, omdat ik wel van de arcade racers ben, maar payback....

Deze pik ik voor € 15 nog wel een keer op als leuk tussendoortje :)
Tja, ik vermaak me prima met Payback. Het is een leuke ingang in racegames, die mijn kinderen ook snappen. "Papa wil jij het kratje doen? mogen wij dan de porsie roze maken?" iedereen heeft er lol van en gelukkig is overschilderen gratis :-p.
ik heb niet de illusie dat het een simulatie is of ook maar een deel van de NFS serie dat pretendeert. Lekker foute arcade game met alle clichés die je kunt verwachten. Soms heb je daar gewoon zin in.
Ik vond NFS 2015 ook een aangename verassing en een lichtpuntje in de NFS franchise. Het verhaal leuk gedaan met live action video's en Ken Block die af en toe in voorkwam. Maar ik ben het over het algemeen ben ik het wel eens met MazeWing wat betreft de staat / toekomst van de NFS franchise.

[Reactie gewijzigd door Brawler1986 op 13 november 2019 09:02]

Ik zie helemaal niemand in de comments zeggen dat alles van NFS bagger is geweest. Wat wel een populaire mening is, is dat veel van de nieuwere NFS games slecht zijn. Ik draag dezelfde mening. Of dat het gevolg is van meeloperij laat ik even terzijde.

Zelf was ik geen fan van NFS (2016? Je bedoelt denk ik de titel uit 2015?). Hetzelfde geluid hoorde ik uit mijn omgeving. In de kern leek het veel op de oudere NFS games. Het nostalgische gevoel hield de game voor mij een tijdje leuk, maar na het uitspelen van het verhaal was er vrij weinig te doen en was ik er ook vrij snel klaar mee.
Ik vond NFS 2015 juist helemaal niks, en ik hou echt wel van arcade. Het is al even geleden, maar volgens mij vond ik de handling gewoon echt slecht... en de politie was alleen maar irritant met hun EMP wapens en zo. Dat vind ik juist interessant aan deze game, de politie lijkt je gewoon weer van de weg te beuken in plaats van allemaal scifi onzin te gebruiken.
Overigens vond ik Payback dan weer wél leuk. Geen echte topper, maar ik heb hem met plezier uitgespeeld. Eerlijk gezegd was dat de eerste NFS die ik echt weer leuk vond sinds Most Wanted 2005 (ja ook de reboot vond ik bleh, vooral door die scifi wapens en ook bagger handling). Enige in die tijd die ik nooit geprobeerd heb is The Run.

Ik ben best wel benieuwd naar deze game, maar ik wacht wel tot hij in EA's vault komt en neem dan een maandje EA/Origin access (afhankelijk van of ik in een PC of Xbox mood ben).
Misschien dat jij dan tevreden was met een van de recentere NFS games. Maar zelf heb ik andere ervaringen. Meestal als ik een game goed vind speel ik m helemaal uit en ga daarna nog achter de achievements aan. Ik denk dat NFS Rivals de laatste NFS was die ik gespeeld had en kwam er niet doorheen. Het had al heel snel m’n irritatielimiet bereikt. Wat er precies irritant aan was kan ik me niet meer herinneren, maar die irritatie is blijven hangen als grootste herinnering en ik heb daarna nooit meer een NFS willen proberen. Zeker niet met de slechte reviews die je overal leest. En dat terwijl ik vroeger Underground (1/2) en een andere die er voor of na kwam wel helemaal afgemaakt heb. Ik ben best fan van Fast & Furious achtige racers, maar NFS doet het m gewoon niet meer. Deze sla ik ook lekker over.

Die groeiende focus op online shit helpt ook niet mee. Ik was vroeger actief in Unreal Tournament clans, maar dat hele online gebeuren ben ik ontgroeid. Ik wil gewoon spelen tegen een goede AI die zich aanpast aan mijn niveau, niet tegen nolifers die de hele dag oefenen en je geen kans maakt, cheaters, of aso’s die tegen je schelden als je wint.
De NFS reboot is totaal anders dan bijv. Rivals, welke wel slecht was. Het online gedeelte in NFS is erg klein en kan je ook gewoon uitzetten. Het doet niks aan de beleving van het spel. Dat het genre zelf je niks meer doet kan, maar dat maakt niet elke NFS tot een slechte game. Voor een paar euro kan je hem vinden op MP, wellicht kom je hem tegen voor een weekeindje plezier ;)
Met NFS 2015 had ik veel problemen met always online. Ik speel alleen offline maar kon met regelmaat geen fatsoenlijke race rijden door 'slechte connectie' meldingen die midden op het scherm kwamen. Met mijn verbinding en NAT was niks mis, dus ik heb dit probleem nooit opgelost. De game heb ik pas in 2016 gekocht, dus evt. serverproblemen zouden er niet meer moeten zijn zou je denken. Resultaat; de game ligt al even in de kast. Misschien dat ik nog een poging waag want ik ben het met je eens over de graphics.
NFSU2 was wat mij betreft de laatste interessante en ja, je hebt wel gelijk dat het kon meeliiften op Fast & The Furious maar tegelijkertijd zit er zoveel ruimte in het concept om het diepgang te geven.

Dus niet alleen maar je auto in je eigen garage pimpen en streetracen (al vind ik dat persoonlijk wel leuk) maar bijvoorbeeld samenwerkingen met bekende garage's over de wereld zoals Gas Monkey, die straatracers uit Oklahoma enz.

Ik las laatst dat er inderdaad een NFSU3 komt maar ik ben bang dat het ook weer een vrij eenzijdig spel gaat worden en een simpelweg opgepoetste versie van NFSU2. Wat ik overigens erg jammer zou vinden.

De formule heeft wat mij betreft echt wel bestaansrecht maar ze moeten eerder serieus kijken naar hoe ze het in een 2019 jasje kunnen gieten.
Mag ik vragen waar je hebt gelezen dat er een NFSU3 komt? Ik kan het nergens vinden. Volgens mij is er niets aangekondigd of gelekt hierover.
FH5 met meer visual customisation, andere lichten, details en minder autoos maar uitgebreidere tuning. Politie chases, het zou echt zalig zijn. En deftig gelyid van de autoos dat is wat ik hoop.
Ik heb Underground I & II helemaal grijs gespeeld zonder een film te kijken van the Fast & the Furious. Het was gewoon vet om je wagens te kunnen customizen met alles wat mogelijk was. Tot zover kan ik me niet herinneren welk race-spel dat toen ook al deed(speelde ook alleen PC). In ieder geval was Underground één van de eerste. De races waren leuk en besturing was ook goed voor het spel

Ik zie The Crew 2 meer als opvolger van de Underground series vooral qua besturing en street races. Ik heb me er zeer mee vermaakt, zowel alleen als samen met vrienden. Eens in de zoveel tijd installeren we het weer om elkaar competitief op te jagen.
Ik heb zelf het meeste plezier gehad aan Underground 1 en 2, Carbon en de originele Most Wanted.

Voor de context: Deze delen heb ik ook gespeeld: SE II, Hot Pursuit 1,2,3, Porche 2000, ProStreet, Shift, Rivals en NFS 2015.

Ik ben ook wel van mening dat sinds Criterion en daarna Ghost Games de NFS games maakten het voor mij qua gameplay en car handling ook een stuk minder plezierig is geworden (kan tussen mijn oren zitten :+). ProStreet en Shift zijn tevens uitstapjes die niet bij NFS horen vind ik.
Mijn eerste blik op de screenshots dacht ik dat ik naar NFSU(2) aan het kijken was. Natte wegen, dezelfde reflecties, dezelfde motionblur, dezelfde kont van een autootje.

En dan check je wat meer screens... en dan zie je dezelfde rare acteurs die dezelfde tenenkrommende bewegingen en gezichten maken. Even komt de gedachte in me op om de datum te checken... droom ik, of...?

Maar nee, het is echt november 2019.
Bizar. Ze zijn denk ik voor de retro-look gegaan 8)7

[Reactie gewijzigd door Vayra op 13 november 2019 11:37]

25 jaar alweer?! :o

Ik heb nog steeds het eerste deel(en andere delen) origineel op CD-ROM, The Need For Speed in samenwerking met automagazine Road&Track.
Toen een geweldig mooi racespel, nu letterlijk verouderd.
Als je CD het nog doet. Ik heb laatst nog wat oude spellen geprobeerd, die deden het niet meer. De CD was onleesbaar geworden.

Maar ik herinner me de 1e NFS ook nog, dat was wel gaaf. Ik was er wel niet goed in, maar wel gaaf om te spelen.
Veel kans dat de cd nog perfect is hoor.
Ik ontdekte een paar jaar geleden dat veel nieuwe dvd-drives en bd-drives moeite hebben om sommige cd-roms te lezen. De oudere dvd-drives die ik nog had liggen lezen ze echter moeiteloos.
Vermoedelijk is de kwaliteit van de nieuwere dvd-drives gewoon niet zo goed (die dingen zijn dan ook spotgoedkoop).
Ja prachtig spel :)
Grappig dat je toen niet eens achteruit kon kijken, omdat de gfx van de omgeving enkel langs de voorkant waren afgewerkt, en dus niet in 3D zoals nadien.
Ik had als kind nfs 2 op de ps1. Mooiste eraan vond ik de cheatvehicles. Wil je met een 15 meter hoog dino standbeeld racen? Geen probleem. Een hotdogstand? Lekker doen. Zelfs een houten balk was mogelijk. Veel lol aan beleefd met mijn broers. Maar toen zag je ook al wel dat het qua graphics lang niet zo goed was als bijvoorbeeld Ridge Racer of Gran turismo.
Ik ging toen in de pauze van school naar huis om NFS 1 te spelen.
- 10 minuten naar huis fietsen.
- 5 minuten om die pc op te starten.
- 20 minuten spelen.
- 10 minuten weer naar school fietsen.

Mooie herinneringen aan dat spel.
Ook aan NFS2 toen met een 3DFX Voodoo 2 kaart. Eerst had ik dat spel gespeeld zonder die kaart, na een herinstallatie met die kaart kwam me er toch een grafische pracht tevoorschijn.

Ik moet zeggen na NFS Underground 2, de franchise mij niet meer heeft kunnen bekoren. Voor mij is het allemaal te over the top. Maar ja ondertussen 25 jaar ouder, dus ze proberen nu de jongere generatie aan te spreken. Voor nu hou ik het wel bij Driveclub voor de PS4.
Ik heb een tijd terug mijn 'classics' weer gespeeld, NFSU/NFSU2/MW, en ik moet eerlijk zeggen dat de originele Underground veel beter oud is geworden dan Underground 2.

U2 heeft wel natuurlijk de customisation, maar de free roam is eerlijk gezegd hardstikke ruk en een saai tedium van de éne kant naar de andere kant van de map voor een raceje hier of daar... Gelukkig kan je tussen veel races fast-travellen, maar niet allen, want er zitten namelijk voldoende 'hidden' races verstopt waar je wel voor moet gaan free-roamen.

En dan ook nog de shops, die je allemaal in free roam moet ontdekken, man wat een kriem om dat in 2019 nog te spelen... "Oh, je wilt een nieuwe turbo, dan moet je eerst die nieuwe shop vinden ergens in het noorden van de map, voor de ECU moet je naar het zuiden, en voor je Hello Kitty Snelheidsmeter moet je naar een hele andere reeks winkels!" Het is gewoon irritante tedium.

Underground 1 aan de andere kant, geen free roam, gewoon auto pakken, tunen, en een race selecteren, en los gaan. En de racing voelt toch leuker, gewoon gestoord snelle auto's die je met veel skill uit de muren moet houden als klassieke Arcade racers.

Most Wanted, ook leuk. De free roam is beter dan U2, de racing/autoselectie beter dan U1, dus een beetje de piek van die era van NFS games.
Dat was top ja. Die filmpjes ook van de auto's met zo'n stem die dan wat over de auto vertelde.
Was next level op dat moment.
Voor een triple A game als Need for Speed gemaakt door een van de reuzen in de gaming industrie mag er inderdaad meer worden verwacht.

Ondanks de scherpe en terechte kritiek krijgt de game van Tweakers alsnog een voldoende?! Voor een game van deze prijs, en de legacy die Need for Speed heeft mogen we meer verwachten en de game stelt teleur. Meer dan een 5je zou de game dan ook niet moeten scoren.
Ondanks de scherpe en terechte kritiek krijgt de game van Tweakers alsnog een voldoende?!
T.net review rating conversion:

Vijfpuntsscore = score - 5

Dus een 6 wordt een 1/5, of 1 van maximaal 5 sterren. Een 5,5 zou een halve ster zijn en alles daaronder is niet eens een ster waard. Als je zo rekent is T.net opeens (vaak terecht) best wel kritisch. ;)

Verder is de score natuurlijk subjectief. Voor deze review kan ik mij voorstellen dat als zelfstandig spel het met een 6/10 net speelbaar is. Ten opzichte van de voorgangers is het niets, maar je moet spellen ook beoordelen op wat ze op zichzelf zijn.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 13 november 2019 07:37]

Persoonlijke stelt de game me niet teleur, maar zal ik het ook ongeveer dit cijfer geven.

Gezien dat Payback een 6,5 krijgt, vol bugs (PS4 geen dialoog), verplichtingen (drift/underground/race) microtrasacties, matig verhaal, vindt dit cijfer (6) redelijk laag.

Persoonlijke zou ik zeggen Payback een 5 en dit punt zo houden.

[Reactie gewijzigd door m.z op 13 november 2019 07:53]

De eeuwige discussie weer natuurlijk...
Maar eerlijk gezegd verbaasde de score mij omdat ik hem wat hoger verwacht had, afgaande op wat ik er zoal van meegekregen heb op het forum en van een paar youtube video's die ik er van gezien heb.
Verhaal en personages boeien mij dan ook weer niet zo... dan blijft dus over dat Paul vindt dat alles wat te makkelijk kapot kan? En dat vind jij dat absoluut een onvoldoende had moeten zijn? Hij zegt ook dit:
Als je dat echter voor lief neemt, is Heat een game vol leuke races en andere uitdagingen. Want naast de races die je overdag en 's nachts kunt rijden, zijn er talloze andere activiteiten te ondernemen. Je kunt jumps proberen te maken, snelheidsrecords breken, muurschilderingen bekijken en dingen verzamelen. Er is genoeg te doen.
Klinkt mij als een leuke racegame en een die ik mettertijd wel wil proberen (ik ga er nu geen fullprice voor neertellen, goeddeels omdat ik gewoon nog veel te veel games heb liggen).
Volgens mij is Tweakers veel kritischer dan gemiddeld voor de spel (niet alle reviewers zijn gelijk natuurlijk). Op metacritic krijgt het spel een 72 gemiddeld. Zelf vind ik het ook een erg leuk spel en kan me eigenlijk niet zo goed vinden in de kritiek van tweakers. Ja bomen etc gaan makkelijk stuk maar eigenlijk vind ik dat wel fijn ipv gefrustreerd stil te komen staan door een lullig boompje (zeker bij de uitdagende politie die je nu hebt). Ja het verhaal is niet denderend maar is dat ooit wel geweest bij een racespel? Wat mij betreft zijn dat randzaken want de basis van het spel is wel gewoon erg goed.
Hoe is het rijden? Na jaren Forza gewend te zijn kan ik totaal niet meer overweg met de laatste NFS titels. Het hoeft natuurlijk geen realisme te zijn, verre van zelfs, maar in de afgelopen games deed de auto nou bijna nooit wat ik wou. Insturen lijkt alsof de auto ineens het stuur driekwart rond heeft en dan lijkt er een delay te zitten in het respons op het corrigeren.
Lijkt mij een beetje het standaard NFS recept sinds mostwanted. Tune die kar voor max drift en trek in iedere bocht aan je handrem.
Van wat ik heb gelezen hebben ze de handling flink aangepakt en is driften echt moeilijk nu en vertraagd het je daadwerkelijk in tegenstelling tot vorige games waarin het vaak de snelste optie was. Toegegeven, ik heb het spel niet dus ik weet niet hoe anders het is in verhouding met de vorige titels en Forza maar het schijnt in ieder geval heel anders te zijn de zijn voorgangers
Naja 1 voordeel is tenminste dat er (nog) geen microtransacties in zitten.

Maar verder een matig spel, maar dat zijn de meeste NFS games wel, NFS 2015 was okay, NFS Most Wanted 2012 was prima ook al voelde die meer als een Burnout game omdat Criterion Games die had gemaakt (leuk spel voor on de go, ik heb veel uren aan verspild op de PS Vita)

Maar verder? Nieuwe Hot Pursuit had diezelfde issue als deze, een lege wereld en eigenlijk alles vanaf de orginele Most Wanted was matig (Shift series terzijde, die zijn hun eigen ding)

Ik mis de NFSU en NFSU2 tijdperk persoonlijk, orginele Most Wanted was ook top alleen merkte je daar al dat de uitgebreide tuning uit de Underground serie grotendeels weg was.

Heat heeft een tijd op zich laten wachten zeker na de enorme blunder genaamd Payback, toch is Heat precies wat ik verwacht had en dat is helaas matig en dat is zonde want games die NFS-achtig zijn heb je tegenwoordig al bijna niet, alles met echte auto's moet tegenwoordig meteen zo realistisch wezen (beste alternatief is de Forza Horizon serie)

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 13 november 2019 06:21]

Heb een tijdje terug speciaal een XP machientje opgetuigd om NFSU2 weer te installeren (uiteraard niet aan het internet, compleet offline). Op Windows 10 bleef het spel maar crashen, ook zijn de graphic settings nogal beperkt qua resoluties en had geen zin om mijn vaste game bak om te bouwen naar een 1280x1024 scherm.

Even los van de graphics, ik blijf het een lekker spel vinden. Het racen in verschillende klassen, sponsorcontracten en uiteraard het tunen van de auto's op zowel styling als performance. De ergernis als je weer tegen een tegenligger op botst die je niet meer kunt ontwijken. Het zoeken naar de hidden stores en hidden races. Het vrij spelen van weer wat performance upgrades of nieuwe audio componenten voor achterin je Hummer. Die momentjes dat je een lekkere driftscore aan het opbouwen bent en dan net op tijd voor de vangrail stil staat omdat je ze anders verliest.

Ik zou zo graag zien dat NFSU2 opnieuw wordt uitgebracht, met de hedendaagse auto's en het graphics level van nu, maar voor de rest volledig conform het recept van NFSU2. Zou voor mij instant buy zijn.
De orgineel draait gelukkig prima op mijn Windows 10 PC, maar qua resoluties ben ik wel mee eens dat het wat minder is op hege daagse schermen.

Daar is overigens een mod voor ( https://www.reddit.com/r/...um=&utm_content=post_body )
Bestaat er ook geen zo'n mod voor nfs mw :9 ?
Blijkbaar wel, alleen ik heb er geen ervaringen mee

https://www.gamepressure.com/download.asp?ID=60580
https://thirteenag.github.io/wfp werkt perfect op de oudere games. Mocht je met een controller spelen kun je ook de prompts aanpassen met het config bestandje.

edit: woorden

[Reactie gewijzigd door jja2000 op 13 november 2019 13:12]

Naja 1 voordeel is tenminste dat er (nog) geen microtransacties in zitten.
Nog niet in elk geval, althans nog niets gevonden. Ik merkte wel iets op betreft vanity items/shop waar nu nog niets beschikbaar was voor me (laag level of nog geen shop actief?). Dus mogelijks dumpen ze hier nog wel wat MTX achter. Eerlijk gezegd zou het me niets verbazen dat ze dit doen voor outfits/styles/tattoos/stickers/...
Misschien simpele vraag,

Ik heb NFS rivals, 2015 en Payback voor PS4.

Voornamelijk NFS 2015 en Payback, voelen leeg aan. Hiermee bedoel ik: weinig auto’s (NPC), ja hier en daar een!

En ook waren polities amper en waren kapot makkelijk.

Nu is mijn vraag: hoe zit het met deze NFS?
Ook weinig auto’s en makkelijke polities?
Politie is erg sterk in deze. Zeker wanneer je nog geen heel snelle auto hebt is het een hele opgave om te ontsnappen bij heat level 3 (zelfs 2 is al taai). En er is een groot risico want je verliest al je rep die je hebt verdient tijdens de nacht. Zorgt er bij mij in ieder geval voor dat je erg op de hoede blijft voor de politie.

Wat betreft de leegte is me dit bij zowel 2015 en Payback niet opgevallen, en ook niet bij Heat dus ik weet zo snel niet hoe veel verschil hier tussen zit.
Bedankt voor je reactie.

Mooi om te horen dat politie lekker ingewikkeld is, leuke uitdaging!

Al je reputatie, tijdens die NFS dag, of?

Hier en daar bedoelde ik, waar ik raceday in freeroam, kwam ik op een kruispunt maar 5 autos tegen en daarna niets.

Even verder, zie ik maar 2 autos tegenmoet. Dan weer leegte.

Dus dit hebben ze dus goed veranderd in nieuwste NFS?
In de nacht kan je reputatie verdienen, hiermee behaal je een hoger level (je hebt een bepaald level nodig om onderdelen en nieuwe auto's te unlocken). Elke race levert een x aantal rep op en als je een politie achtervolging ontsnapt wordt je rep vermenigvuldigd met het heat level dat je hebt behaalt tijdens de achtervolging. Dus het kan lonen om een race te winnen en daarna in een politieachtervolging te belanden zodat je je winst kan verdrievoudiging (als je heat level 3 haalt). Maar als je gepakt wordt verlies je 75% van je geld (en volgens mij al je rep).

Geld kan je weer verdienen met races overdag waarvan je auto's en onderdelen kan kopen. Je moet dus af en toe balanceren met in de nacht rep verdienen om iets te hebben om je geld uit te geven, maar je moet dit dus niet proberen te doen als je veel geld hebt want je kan het verliezen.

Wat betreft de drukte op de weg is het denk ik nog steeds best leeg, al heb ik daar zelf geen last van. Tijdens nacht races moet ik wel af en toe verkeer ontwijken.
Welke auto-onderdelen kan je allemaal unlocken? Alleen motoronderdelen of ook nog andere?
Alle visuele upgrades (bumpers, neon, stickers etc) zijn vanaf het begin geïnkt led maar kosten wel geld om te installeren.

Verder kan je met je rep (die je dus in de macht verdient) nieuwe auto’s unlocken, nieuwe motor onderdelen (turbo ecu etc), nieuwe motoren (je kan een het hele motorblok vervangen door een betere), en overige upgrades zoals een jammer tegen de politie of een versteviging van je auto zodat je de politie botsingen langer overleeft.
Dus geen betere onderdelen voor ophanging(veren en dempers), remmen, banden, inlaat, uitlaat, aandrijfassen, differentieel, aerodynamica, enz.?

[Reactie gewijzigd door Fredi op 14 november 2019 09:20]

Ja dat zit er wel in, maar had ik onder etc. gestopt. Zo uit m'n hoofd heb je, nokkenas, inlaat, ECU, intercooler, turbo, nitro voor de motor. Remmen, banden, suspensie en differentieel voor de ophanging. Waarbij suspensie, diff en ophanging je auto meer grip kunnen geven of juist beter laten driften of meer grip geven op asfalt of onverharde grond. Als je dus een suspensie wil die je meer grip geeft op asfalt zorgt dat voor minder grip op onverharde grond.

Aerodynamica kan je altijd aanpassen naar meer of minder downforce onafhankelijk van upgrades.
Dat is wel goed om te horen. Het is heel lang geleden dat upgrade van auto-onderdelen in het spel zat. Misschien wordt het toch nog iets met Heat. Dat mag ook wel als ze er twee jaar aan ontwikkeld hebben.

[Reactie gewijzigd door Fredi op 14 november 2019 10:50]

Jammer dat Need for Speed gelijk weer vergeleken moet worden met Forza Horizon. Beide games hebben een totaal verschillende inhoud en doelgroep. Smaken verschillen, beide games hebben hun plus en min punten.
Precies wat ik net ook reageerde. Ik heb nog geen enekele review kunnen vinden die mij daadwerkelijk kan vertellen hoe Heat is vergeleken met de NFS toppers van 10+ jaar geleden. Begint vrij irritant te worden.
Inderdaad, heb de game zelf nog niet gespeeld. Moet wel zeggen dat de laatste uitgebrachte games (NFS 2015 en Payback) wel iets tegen vallen. Maar vind de wagens er toch gaaf uit zien en de tuning is vrij uitgebreid. Graphics zijn zeker zo slecht nog niet. Racen vind ik in 2015 echt top, niet te ingewikkeld en toch uitdagend.

Het racen is een stijl waar je aan moet wennen maar dat is geen reden om direct een net uitgebrachte game volledig af te gaan kraken. Vind dat HEAT kansen moet krijgen in plaats van direct in het lijstje van 'mislukte games' beland.
Ongeveer een half uur/uur geprobeerd met Origin Premier, meteen weer gedeinstalleerd. Ik cringe'de gewoon van deze storyline.
De storyline van payback is het allerslechtste wat ik ooit heb gezien. Ik vindt deze nog wel meevallen, juist een beetje dark.
Ah! Die heb ik niet gespeeld!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Politiek en recht

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True