Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Chris Broesder

Redacteur mobile

Nokia 6.2 en 7.2 Preview

Android One to rule them all?

07-09-2019 • 14:00

63 Linkedin Google+

Preview

HMD brengt inmiddels alweer een aantal jaar smartphones uit onder het klassieke merk Nokia. In het begin was er veel aandacht voor de toestellen, maar het enthousiasme zakte daarna weer wat in. Toch kregen de Nokia 7 Plus, en daarna de Nokia 6.1 en vooral 7.1 wel weer de nodige aandacht, zeker onder veel tweakers. De reden daarvoor is vooral dat het telefoons zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding, en dat ze in het Android One-programma zitten. Dat geldt gelukkig ook voor de Nokia 6.2 en 7.2.

De verschillen tussen beide toestellen zijn overzichtelijk. Zo zijn de behuizingen vrijwel hetzelfde. We zetten ze nog even op een rijtje.

Toestel Nokia 6.2 Nokia 7.2
Afmetingen 160 x 75 x 8.25mm 160 x 75 x 8.25mm
Gewicht 180g 180g
Schermdiagonaal 6,3" 6,3"
Soc Snapdragon 636 Snapdragon 660
Werkgeheugen 4GB 6GB
Opslaggeheugen 64GB 128GB
Primaire camera 16 MP, f/1.8, 1.0µm pixels, PDAF 48 MP, f/1.8, 0.8µm pixels, PDAF
Frontcamera 8 MP, f/2.0 20 MP, f/2.0
Prijs 249 euro 349 euro

Het belangrijkste verschil is misschien wel de soc. De Snapdragon 660 in de Nokia 7.2 is wat sneller dan de Snapdragon 636 uit de 6.2. Hij is met 2,2GHz dan ook wat hoger geklokt dan de 1,8GHz van de sd636. De soc is al wat ouder; hij zat al in de Nokia 7 Plus en dat toestel is inmiddels anderhalf jaar oud. Het werkgeheugen is bij de sd660 wat sneller, omdat het op 1866MHz draait, ten opzichte van 1333MHz bij de sd636. Verder is de gpu van de Snapdragon 660 krachtiger, wat natuurlijk belangrijk is om te beseffen als je van plan bent om games te spelen.

Hands-on

We hebben beide toestellen uitgebreid vastgehad op IFA. Ze voelen identiek aan. De verschillen, wat betreft de behuizing, zijn klein. Bij de 6.2 is de achterkant, die bij beide toestellen gemaakt is van Gorilla Glass 3, glanzend, en bij de 7.2 mat. Dat laatste zien we graag, want vingervegen zijn minder snel zichtbaar. Bovendien ziet het er wel chic uit, zeker in combinatie met de groene variant. Helaas hebben we de achterkant van de 6.2 niet kunnen fotograferen, omdat er een antidiefstalmechanisme op zat.

De laatste foto in dit rijtje is de Nokia 6.2.

De randen van de toestellen van beide toestellen zijn gemaakt van een, voor Nokia, nieuw materiaal. Het is een plastic, waar volgens de Nokia-medewerker ter plaatse, ook glasfiber in is verwerkt. Dit zou volgens de fabrikant twee keer steviger moeten zijn dan gewoon polycarbonaat, terwijl het daarnaast ook nog eens lichter is dan aluminium. Het is lastig te zeggen hoe kwetsbaar het materiaal bij een val, maar bij buigen en torderen geeft het toestel niet veel mee. Dit komt doordat er ook nog een metalen frame in het toestel zit.

De telefoons liggen prima in de hand met hun afgeronde zijkanten. Ook zijn ze netjes afgewerkt. We verwachten inmiddels ook niets minder in dit segment. De vingerafdrukscanner zit op de achterkant. Deze hebben we ook kunnen testen, maar alleen op de Nokia 6.2. Hij werkte betrouwbaar en redelijk snel, maar we hebben het wel eens vlotter gezien bij capacitieve scanners. We verwachten dat de Nokia 7.2-scanner minimaal even snel is.

Een smartphone met 6,3"-scherm, en niet onaanzienlijke bezels, zoals bij deze toestellen is behoorlijk groot. Ter vergelijking: de Galaxy S10+ is zelfs iets minder hoog. Je moet dus echt van grote telefoons houden wil je deze Nokia's overwegen. De bezels zijn dus vrij groot, maar dat kunnen we door de vingers zien in dit segment. Ook is er een druppelnotch voor de frontcamera. De toestellen hebben helaas geen stereoluidsprekers, maar gelukkig wel een 3,5mm-aansluiting.

Dubbele camera

Camera's zijn natuurlijk belangrijk voor het budget- en middenklassesegment. Beide toestellen hebben een dieptesensor voor de portretmodus en een ultragroothoekcamera. Dat is, in onze ervaring, een handige camera, zeker als je grote objecten of landschappen wilt fotograferen. We hebben gelijktijdig een paar plaatjes kunnen schieten met de twee toestellen naast elkaar. De resultaten zie je hieronder.

Deze voorbeeldfoto's zijn interessant, al kunnen we er nu natuurlijk nog niet al teveel uit afleiden. Het is immers een enkele situatie en dat zegt maar weinig. Toch is het bijzonder dat de foto van de Nokia 6.2 een groter dynamisch bereik lijkt te hebben, dan de foto uit de primaire camera van de Nokia 7.2. Wat detail betreft zou je misschien een verschil verwachten, omdat de 7.2 een 48mp-camera heeft met quad bayer-layout. Qua detail zien we hier echter geen verschil, maar het kan zijn dat de voordelen van deze 48mp-camera pas zichtbaar worden bij minder goede lichtomstandigheden.

Ook is het opvallend dat de ultragroothoekcamera van beide toestellen een heel anders belicht plaatje oplevert. Het kan zijn dat de camera op een van de toestellen zich nog aan het instellen was, maar dat achten we niet waarschijnlijk. Dit zullen we verder moeten onderzoeken in de review.

De camera-app van Nokia, die op beide toestellen hetzelfde is, is in de loop der tijd een stuk uitgebreider geworden. Er is een bokeh-modus voor kunstmatige achtergrondonscherpte, ook bij de frontcamera. Ook is er een nachtmodus, en kun je de scène-optimalisatie aan- en uitzetten. Als er een scène herkend wordt, zie je dat in beeld staan en kun je de aanpassing direct verwijderen. Hij werkt intuïtief en is redelijk responsief. Het icoon om te schakelen tussen de ultragroothoekcamera en primaire camera lijkt een beetje op dat van Samsung.

Android One en overige wetenswaardigheden

Beide toestellen zijn onderdeel van het Android One-programma. Dat betekent dat je twee jaar lang Android-upgrades krijgt, en drie jaar beveiligingsupdates. Die updates krijg je ook snel, dus we verwachten dat dit toestel binnen afzienbare tijd op Android 10 zal draaien. Ook betekent het dat je een schone Android-ervaring hebt, met een paar minieme toevoegingen van Nokia, zoals de camera-app en een aantal gestures, een beetje zoals Motorola die ook heeft met de Moto Actions.

In beide toestellen zit een 6,3"-lcd met een resolutie van 1080x2280 pixels. Die heeft natuurlijk niet de contrastwaardes van een oledscherm, maar de kijkhoeken zagen er goed uit, en het scherm zag er contrastrijk uit. De maximale helderheid was lastig te beoordelen in de lichtomstandigheden van de beursstand van Nokia.

De overige specificaties zijn met name voor het prijssegment waar de Nokia 6.2 zich in bevindt netjes, al zouden we het bij de Nokia 7.2 liever nog iets beter zien voor de 100 euro die je meer moet betalen. Je krijgt natuurlijk een wat snellere soc, meer werk- en opslaggeheugen en als het goed is een betere camera. Snelladen is echter een van de features die we graag zouden zien in deze klasse.

Beide toestellen laden echter slechts op met 10 watt. De accu is met 3500mAh verder aan de kleine kant. Een telefoon als de Galaxy A50 en de Redmi Note Note 7, die vergelijkbare schermgroottes hebben, hebben een 4000mAh-accu. De Motorola One Vision heeft wel 3500mAh, maar de accuduur daarvan viel ons tegen bij het testen. Dat zegt natuurlijk zeker niet alles, maar het zou ons niet verbazen als de accuduur beneden gemiddeld is, maar dat moeten we natuurlijk eerst testen. Wel fijn is dat de toestellen dual sim-functionaliteit hebben en dat het opslaggeheugen uitbreidbaar is met en microsd-kaart.

Tot slot

De concurrentie is niet mals. Zo is er de Xiaomi Redmi Note 7, die een Snapdragon 660 heeft, en tegen de 200 euro kost. Wel heeft hij minder opslag- en werkgeheugen dan de Nokia 7.2 en, onder andere, een minder veelzijdige camera-setup. Voor de soc alleen hoef je dan ook geen Nokia 7.2 te kopen. De Zenfone Max Pro (M2) heeft eenzelfde prijskaartje als de Nokia 7.2, en vergelijkbare specificaties. Voor de Nokia 6.2 geldt dat de Motorola G7 Plus een geduchte concurrent is. Deze Plus-versie is niet zo'n goede deal als voorgaande jaren, maar nog altijd een heel behoorlijk toestel.

Het Android One-voordeel is wat ons betreft echt een groot pluspunt van deze Nokia's, en dat zou wel eens de voornaamste reden van het eventuele succes kunnen zijn. Ook de behuizing mag er zijn. Over de camerakwaliteit kunnen we nog niet veel zinnigs zeggen, maar ze hebben wel een fijne setup met ultragroothoekcamera. Als de kwaliteit goed blijkt, en de accuduur kan door de beugel, dan zouden deze toestellen best eens heel interessant kunnen zijn.

Reacties (63)

Wijzig sortering
Ik hoop dat ze deze keer ook echt HDR toevoegen, en niet alleen de upscaling van de 7.1

Ik vroeg ooit wanneer ze met HDR video zouden komen. Blijkt dat de gpu geen HDR video kan decoderen. (Voor Netflix en Youtube heb ik software HDR bij elkaar kunnen hacken, werkt goed, maar toch...) Technisch gezien hadden ze niet veel anders beloofd (in officieel materiaal dat ik kon vinden) maar toch ben ik enorm boos.

Tip: Controleer de chip van een smartphone bij de site van qualcomn en zie of hij 10-bit signalen aankan. Zo niet, geen echte HDR.

EDIT: Even de chips gecontroleerd van deze telefoons:

https://www.qualcomm.com/...ragon-636-mobile-platform
https://www.qualcomm.com/...ragon-660-mobile-platform

Deze staan niet gemerkt als HDR compatibel. Zoals de Snapdragon 835 dat wel is:
https://www.qualcomm.com/...ragon-835-mobile-platform

Bij het kopje display staat dan "color depth: up to 10-bit"

Let op, software HDR is ook mogelijk bij android smartphones, zoals sommige Pixel modellen dat doen. Echter, dat is nooit aan de 7.1 toegevoegd, en die is al iets van een jaar oud. Wacht dus tot er echt een garantie of belofte wordt gedaan als je echt voor HDR gaat.

[Reactie gewijzigd door rjberg op 8 september 2019 09:24]

KLEURENSCHERM
Bekijk content in miljoenen kleuren
Ga volledig op in je video's met de Pixelworks processor. Deze verbetert de kleuren en upgrade al jouw videocontent tot HDR-kwaliteit – in plaats van 17 miljoen kleuren, heb je nu maar liefst een miljard kleuren!

https://www.nokia.com/phones/nl_nl/nokia-7

Met andere woorden zij hebben een andere techniek om HDR the ondersteunen zo zit je niet vast aan HDR formaten die video content of hardware moet ondersteunen, misschien is dit nog wel beter.

HDR 10bit heeft ook 1 miljard kleuren, de Nokia 7.2 ook. alleen zit je niet vast aan al die HDR formaten als ik dit goed begrijp, dus hoeft de processor dit ook niet te ondersteunen die in de nokia 7.2 zit.
nokia heeft een eigen Pixelworks processor ontwikkeld die verder niet vast zit aan een formaat van een processor of video content, dit vind ik eigenlijk misschien nog wel beter.

Dit vind ik een meer dan uitstekend alternatief op alle andere formaten die er bestaan, geen formaat meer nodig.

Maar je hebt wel gelijk het is een up-scale.

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 7 september 2019 20:45]

Upscale van HDR is geen echte HDR. De helderheid schaal wordt opgerekt van 100 cd/m naar 1000 cd/m (ws haalt de Nokia dat niet).

Dit ziet er naar mijn mening niet uit. Dat is mijn ervaring bij mijn Sony XE 9005. Sommige delen worden veels te wit. Huidkleur is zeer onnatuurlijk.
Bij games is het nog OK en zou je het aan kunnen zetten.
Heh, ik dacht altijd dat de 7.1 HDR video (HDR10) standaard kon weergeven? Dat is toch ook waar Nokia mee adverteerde en ook bij reviews werd aangegeven?
https://www.91mobiles.com/hub/nokia-7-1-first-impressions/
https://www.reddit.com/r/...etflix_at_1080p_with_hdr/
nieuws: HMD kondigt Nokia 7.1 met hdr voor 349 euro aan - update

Ik zie ook gewoon bij de Netflix app een HDR logo verschijnen in deze video: https://www.youtube.com/watch?v=ARe5EnK5mq0

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 7 september 2019 16:12]

Dat is het HD symbol, geen HDR. Moeilijk te zien, maar wel waar.

Ik moest echt omwegen maken voor echt hdr.
Als u echt graag HDR wilt, zou ik gaan zoeken naar een telefoon met amoled display. HDR op deze lcd's lijkt me niet echt nuttig. Er zijn legio telefoons met SD710 720 en 730 met amoled, dus ook redelijk in budget.
Xiaomi Mi 9 SE.. zit in zelfde prijs categorie, maar je krijgt toch dat extraatjes wel mee
Dat is ook het eerste waar ik naar kijk maar helaas wat dat niet eens genoemd in deze review. Geen oled scherm dan betekent dat next. Always on display gaat niet werken met lcd.
Ik begrijp je deels, maar uiteindelijk is dit wel een budget telefoon (Bijna alle Android One Nokia's zijn dat). En voor het geld is een een goed uitgerust exemplaar.
Dat is waar, en ik heb ook om dit issue heen gewerkt met hacks die waarschijnlijk een paar overeenkomsten breken. Ik ben ook zeer tevreden over de rest. Toch zou dit wat duidelijker marketing kunnen gebruiken.

Sommige reviews noemde zelfs Netflix expliciet als toepassing voor een HDR scherm. Dat is het eigenlijk dus nooit geworden. HDR10 was voor mij de reden om juist voor deze android one te gaan. (Hoewel android one sowieso mijn grote voorkeur had, kon ik deze ook elders krijgen.)
Klopt het dat deze toestellen geen NFC chip hebben? Das toch het grootste gemis. Mijn Galaxy Nexus uit 2011 had een NFC chip. Best belachelijk dat dit geen standaard is tegenwoordig. Is er überhaupt een Android One toestel met NFC?

Edit: VS, Latijns Amerika en India hebben alleen geen NFC

[Reactie gewijzigd door mahsalti op 7 september 2019 14:11]

Aha, dus wij hebben hier eigenlijk geluk met de EU versie. VS, Latijn Amerika en India hebben dus weer een versie zonder.
waarom is dat een gemis - ik heb al jaren telefoons met dat er in en ik kan met niet herinneren dat ik het ooit een keer nodig heb gehad :?
Weet niet of je al eens met je telefoon hebt geprobeerd te betalen met NFC? Gebruik het nu al 2 jaar. Werkt veilig en goed!
tja; je kan er mee betalen maar dat doe ik toch echt liever met mn pinpas. En vwb randapparatuur. De toegangspas voor ons pand gebruiken we om in te loggen op de printers..
Dat betalen is echt top! Maak er wekelijks dankbaar gebruik van. Mijn telefoon heb ik altijd bij me, mijn portefeuille is eigenlijk overbodig geworden. Al mijn pasjes zitten in de PasNL App. Helemaal compleet op stap met alleen mijn telefoon.
Officieel moet je wel een ID kaart oid bij je hebben. Maar voor de rest inderdaad alles in de app.
Betalen of je bus/trein abo kan er ook op. NFC is best handig. Pinnen of Bancontact zoals het hier in België heet gebruikt ik inderdaad veel. Vaak contactloos met mijn pas maar ook met mijn gsm doe ik dat erg veel.
NFC is leuk voor betalen met je toestel, maar het kan zoveel meer. Het begint steeds meer 'intergrated' te raken bij veel randapparatuur.

Er komt dus een tijd dat je het gaat gebruiken en dan denk: "Goh, had ik dat maar eerder geweten!" xD. Trust me...
Mijn vriendin heeft diabetes en heeft NFC is nodig om een sensor dat ze in haar arm prikt uit te lezen. We gebruiken onze gsm's als backup als er iets zou schelen aan het toestel dat bij de sensor hoort of wanneer ze het toestel vergeet.
Deze Nokia's hebben in Nederland gewoon nfc. Sommige andere landen niet inderdaad.
Beide toestellen zijn onderdeel van het Android One-programma. Dat betekent dat je twee jaar lang Android-upgrades krijgt, en drie jaar beveiligingsupdates. Die updates krijg je ook snel, dus we verwachten dat dit toestel binnen afzienbare tijd op Android 10 zal draaien. Ook betekent het dat je een schone Android-ervaring hebt[...]
Er heerst een aanname dat Android One een garantie is voor een *schone* ervaring. Deze garantie is echter niet het geval als het om privacy gaat.

Zie de Nokia 7 Plus, met dit recente bericht uit 2019:
nieuws: 'Nokia 7 Plus stuurde persoonlijke data naar Chinees staatsbedrijf'

Ook het Chinese OxygenOS van OnePlus, welke wordt beschouwd als "close to stock", heeft/had privacy problemen:
https://en.wikipedia.org/wiki/OxygenOS#Privacy_issues
On 10 October 2017, a security researcher discovered that an OxygenOS system service named "DeviceManagerService" collects sensitive data and sends it back to OnePlus servers. The service collects many data points, including the device serial number, phone number, IMEI, network connections, and timestamped records of user activity within every app.

[Reactie gewijzigd door Cyb op 7 september 2019 17:34]

Het probleem hierbij ligt echter bij de fabrikanten, niet bij android one. bovendien zit oneplus niet bij android one.
Zelf heb ik de Nokia 7 plus gehad, en ondanks dat het een heel mooi toestel is vielen er toch nog wel een paar dingen tegen.

Hij werd erg geroemd om zijn snelheid, maar zelf merkte ik toch veel laggende apps op. Ook was het na de android 9 update niet meer mogelijk om de google search bar te verwijderen zonder een launcher te installeren (een van de redenen dat ik juist weer terug was gegaan naar Android).

Hopelijk doen deze het wel heel goed. Want het blijven mooie, degelijke, telefoons voor het geld.
Ik las wel eens mensen hier die zeiden dat het in de praktijk tegen valt met de updates bij Nokia's. Maar het Android one programma werkt dus echt?
Tegenvalt? Ik heb niet eens een Android One toestel (zover ik weet, Nokia 5) en ik krijg updates bij de vleet! Vorige week of twee weken terug nog een update (flinke ook) geinstalleerd. Wellicht ligt het aan toestel, alleen ik verbaas mij wel eens over de hoeveelheid updates.
In Android 10 schijnt het zo te zijn dat andere launchers (nog?) niet goed werken en handbewegingen niet kunnen aanpassen. Het probleem met het niet verwijderen van de Google search bar en datum/weer weergave bovenin het scherm kwam ik gisteren achter toevallig, bij het proberen te verwijderen hiervan van het nieuwe toestel van mijn vader, Nokia 2.2 . Nokia heeft zelfs een pagina om aan te geven dat dit niet mogelijk is. Google app disablen kan maar is ook niet praktisch, als dit al mogelijk is bij Android One toestellen (Pixel e.d. niet blijkbaar).
Ik heb zelf een 7.1 en vind de toevoegingen van HMD wel meer dan "miniem" te noemen. Het ding staat bol van de Evenwell-apps, die soms enkel een overlay zijn voor bestaande Android apps en dus weinig toevoegen. Met advanced debugging heb ik er straffeloos zo 70 kunnen deïnstalleren, die dus niets toevoegden. Batterijduur nam toe, data op de achtergrond af. Prima telefoons, maar qua software mag het dus nog echt wel wat puurder...
https://nokiapoweruser.co...ent-on-newer-smartphones/
Deze apps worden al niet meer meegeïnstalleerd. Op oude telefoons zijn deze ondertussen uitgeschakeld, aangezien Android Pie zelf goede batterysaving heeft. Zie ook: nieuws: HMD zet 'appkiller' uit op Nokia-smartphone met Android Pie
Ik weet niet of daarmee jouw probleem is opgelost?

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 7 september 2019 16:03]

Klopt dat die battery saver met Pie vervallen is, maar dan nog staan er genoeg evenwell apps op. Een app voor factory reset, data monitoring, telemetrie etc. Zie ook: https://medium.com/@rober...phones-really-c483ff5eca3

Het gros hiervan gebruikt telefoon resources terwijl ze niet nodig zijn. Ik houd van een schone telefoon 😉
Same here. Ik vond Windows Phones daarom zo fijn. Toen ik na het overlijden van mijn Lumia 950 wel over moest stappen, heb ik met ADB ook alle Google apps van mijn Nokia 7.1 gehaald. Gebruik Outlook, dus wil geen Gmail app, zelfs niet uitgeschakeld. Hier een mooie handleiding hoe je met ADB alle onnodige apps weg kunt halen: https://www.xda-developer...ware-without-root-access/
Zonde dat de achterkant nu van glas is; ik snap niet dat er dergelijk breekbaar materiaal gebruikt wordt als een toestel een keer valt.
Maar ik heb de 6.1; dus wellicht de 6.3 of 7.3 als die ooit eens uitkomt? :)
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het wel meevalt met hoe snel het breekt. Al is een hoesje wel aan te raden ivm krassen, of soort sticker op je achterkant (naam even kwijt). Plastic blijft imo ook nog steeds beter, nog steeds toegang tot NFC en draadloos laden, maar ja, kan helaas niet anders :/
Zeer spijtig dat ze zoveel groter zijn dan de voorgangers, ik trek de grens toch wel een beetje bij 150mm lang...Mijn Galaxy S7 is 142 lang, en waar ik nog wel iets langer kan voorstellen met nog comfort in mijn zak moet het niet veel groter zijn ook. Jammer dat ze je bijna geen keuze meer geven tegenwoordig met die langere schermen...
Volledig terecht. Mijn huidige Nokia 5 is 149mm al een serieus groot model naar mijn mening (en voor mijn handen).
Als ik dan bekijk welke recente Android one toestellen er zijn, zijn dat een voor een grote kleppers zoals Motorola One Action / Vision (160mm), Xiaomi Mi A3 (153mm), Nokia 7.2 / 6.2 (160mm), Pixel 3A (151mm).
Een recente mid range, Android one toestel van 150mm of kleiner is gewoon niet te vinden.

Ik had gehoopt met de randloze toestellen dat ze terug wat kleiner gingen worden, maar het is juist omgekeerd.
Leuke toestellen. Ik heb zelf een Nokia 6.1 plus gehad welke in NL verkocht werd als de 7.1 echter had de NL versie 3gb en de mijne 4gb geheugen.

Android one is zeker fijn. Nokia gebruikt gewoon een lekker schone versie en je krijgt alle updates erg snel.

Bij de 6.1 plus vond ik de afwerking beter kunnen en was de camera erg langzaam waardoor je vaak slechte foto’s kreeg.

Ik hoop dat dit allemaal verbeterd is in deze nieuwe toestellen. Dan zou de 7.2 best wel mijn volgende toestel kunnen worden.
Vind m aan de grote kant, maar ja wel toestel is dat niet. Maar de broekzakken worden niet dieper.

Maar goed. De Nokia 7.2 zou voor mij zeker een kandidaat kunnen zijn als opvolger van mijn Motorolo Moto G5s. Enige jammere vind ik dat ook bij deze toestel alweer de vingerafdrukscanner aan de achterkant zit. Ik wil hem het liefst aan de voorkant zoals bij mijn G5s óf een (GOEDWERKENDE) scanner onder het scherm.
Het blijft onvoorstelbaar dat een merk dat altijd goed bekend stond om de camera's juist nu met flinke marge de slechtste in de markt weet te leveren. Ondanks truukjes als dubbele cameras en veel mpix met goede sensoren en andere ongein blijft het zwaar ondermaats, vooral door de extreem slechte camera app en verwerkingslogica. De meeste merken doen het met inferieure techniek veel beter. Ik hoop dat ze dat ooit eens aanpakken.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Sport

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True