Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Community Update - Juni

Wat gebeurt er allemaal in de community?

29-06-2019 • 06:00

60 Linkedin Google+

Community Update - Juni

Eind vorig jaar publiceerden we de allerlaatste Gebruikersreview van de Maand, het maandelijkse artikel waarin we de beste gebruikersreviews op een rij zetten. Dat concept had zijn taak volbracht en het was tijd ermee te stoppen. Velen lieten daarop hun begrip maar ook hun teleurstelling blijken. Niet alleen was het artikel voor lezers een gelegenheid om goede reviews voorgeschoteld te krijgen, maar ook vonden velen het fijn om in hapklare vorm een update op de frontpage te krijgen over wat communityleden produceren.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan en in het verlengde op die feedback bedachten we dat we het concept breder konden trekken en lezers het wellicht waarderen om op regelmatige basis een overzicht te krijgen over wat er speelt bij de community. Daarbij willen we ons niet beperken tot de gebruikersreviews en tweakblogs, hoewel die ook onderdeel blijven. We willen ons op communitybijdragen op de site als geheel richten. Zo willen we je op de hoogte houden van populaire en actuele topics, bijzonder V&A-aanbod, uitzonderlijke reacties op nieuws en reviews, bijzondere submits, acties die op touw gezet zijn door tweakers, community-evenementen, enzovoorts.

Bij deze de eerste uitwerking van dat idee. We hopen dat dit uit kan groeien tot een maandelijkse reeks artikelen die jullie kunnen waarderen en jullie informeert over de belangrijkste en opvallendste ontwikkelingen bij de community.

Kom je items op de site tegen die een plek in de Community Update verdienen? Dan kun je deze aandragen in dit topic: Community Update-artikelen - input gevraagd. Het mag dus om van alles gaan, als het maar om community-inhoud gaat. Hier kun je ook andere suggesties en ideeën over de Community Update plaatsen.

Community-statistieken

Dag in dag uit zijn communityleden druk in de weer met het plaatsen en modereren van berichten om hun mening te geven en mede-tweakers van zo goed mogelijke informatie te voorzien. Hierbij een overzicht van de users die zich in de afgelopen twee maanden onderscheiden hebben op verschillende terreinen.

Top 10 Karma-verdieners Top 10 users met comments bij nieuws Top 10 users met comments bij reviews Top 10 users met posts op het Forum Top 10 users met hoogste gemiddelde reactiescore (minstens 10 reacties)
1. rens-br
2. VECTOR ®
3. WhatsappHack
4. MAX3400
5. Finraziel
6. Uszka
7. Dennism
8. batjes
9. bbob1970
10. DaniëlWW2
1. OxWax
2. DigitalExcorcist
3. SuperDre
4. Fledder2000
5. WhatsappHack
6. bbob1970
7. andreetje
8. batjes
9. GaUitMijnMoeras
10. TheVivaldi
1. Odie
2. Dennism
3. computerjunky
4. n3othebest
5. Joost124
6. Daniel_Elessar
7. AmigaWolf
8. Rin
9. Fledder2000
10. Immutable
1. DaniëlWW2
2. timmie271
3. MAX3400
4. wauske
5. sjaool
6. Ardana
7. Technomania ®
8. Joopieboy
9. Hackus
10. ByteMe_
1. androidlovertje
2. Cafe Del Mar
3. MrAngry
4. Eonfge
5. JUST_me
6. Peetke
7. David Mulder
8. Squee
9. monotype
10. ppl

Uitgelichte gebruikersreviews

Welke gebruikersreviews van de afgelopen maand zijn het waard onder de aandacht te brengen? We kijken naar interessante, populaire of nieuwe producten die besproken worden en naar andere redenen waarom een gebruikersreview hier een plek verdient.

+2Xiaomi Mi Band 4 Zwart (Zwart) review

door Tinnman

36

Xiaomi introduceerde halverwege juni zijn Mi Band 4-wearable. Het draagbare apparaat is een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Hij heeft nu 0,95"-kleurenscherm met amoledpaneel en een resolutie van 120x240 pixels en een microfoon voor stemcommando's. Tinnman kocht hem meteen voor een paar tientjes in de Xiaomi-winkel in Shanghai en hij bespreekt hier zijn eerste ervaringen. "Het scherm is de grootste verbetering ten opzichte van de Mi Band 3 naar mijn mening. De kleuren spatten van het scherm", meldt hij onder andere.

+2Oppo Reno 10X Zoom Edition (8GB ram, 256GB opslag) Groen review

door Silvos

5

Oppo kreeg in april de nodige aandacht met de marketingterm '10x zoom' en de schuin omhoog schuivende camera op de Reno-smartphone. Tweakers publiceerde er een preview van. Gebruiker Silvos kocht de smartphone en wilde zijn ervaringen delen: "Ik zag dat er nog maar een review was over dit toestel op Tweakers en gezien het toch wel een noemenswaardig toestel is hierbij mijn beknopte gebruikersreview." Hij toont zich erg gecharmeerd van deze telefoon, onder andere dankzij de, zoals hij het noemt 'haaievin'-camera. Silvos vraagt zich wel af of het uitschuifsysteem niet kwetsbaar is op lange termijn.

+3Ziggo Mediabox Next review

door victor1701

144

Ziggo is half juni begonnen met de levering van zijn 4k-settopbox Media Box Next. Gebruiker victor1701 belde net als vele klanten maar eens met de klantenservice van de telecomaanbieder om te vragen of hij er ook een kon krijgen. Dat kon en zo kon de user kijken of de nieuwe box zijn ergernissen over de oude weg kon nemen. "Iedereen die in het bezit is van de Ziggo mediabox XL oftewel de nog iets oudere UPC mediabox XL weet nu al meteen over welke ergernissen ik het hier ga hebben. De box is erg traag tijdens het opstarten uit de eco stand-by." In deze review bespreekt hij de eigenschappen van de Media Box Next uitvoerig. Is Ziggo erin geslaagd flinke verbeteringen door te voeren met de nieuwe settopbox? Je leest het in deze review.

Uitgelichte Tweakblog

Raspberry Pi als vakantie Wi-Fi router

door Prx

10

Stel je bent op vakantie en je wilt YouTube of Netflix streamen naar een tv op je hotelkamer, gehuurde chalet of caravan. Als er een wifi-netwerk is geen probleem zou je denken, maar eigenlijk wil je een Chromecast niet publiek op het netwerk hebben en soms moet je per verbonden apparaat betalen of via lastige portalpagina's inloggen. Prx zag zich met deze dilemma's geconfronteerd en besloot een oud project nieuw leven in te blazen: het inzetten van een Raspberry Pi voor routering. De netwerkbeheerder ziet daarbij maar een enkele verbonden cient, de Raspberry Pi die op zijn beurt een eigen ssid uitzendt voor verbindingen. In dit stappenplan legt de user uit hoe ook jij dit kunt maken.

Gathering of Tweakers

Wat gebeurt er allemaal op het forum? We lichten hier een aantal statistieken en topics uit. Het populairste topic op GoT, gebaseerd op aantal postings, was de afgelopen maanden het grote cryptocurrency-topic maar Formule 1 blijkt overall enorm populair terwijl tweakers ook niet vies zijn van voetbal en het Eurovisie Songfestival, zo blijkt.

Uitgelichte topics

Ziggo's Media Box Next

Wil je alles weten van Ziggo's Media Box Next? In de volgende topics lees je er alles over en je kunt er terecht met vragen:

- [DVB-C] Ziggo Mediabox Next
- [DVB-C] Ziggo Mediabox Next besteltopic

Windows 10 May 2019 Update

Microsoft heeft Windows 10 May 2019 Update vrijgegeven, maar moet je wel upgraden of kun je beter even afwachten? In deze topics behandelen je mede-tweakers alles rond Windows 10:

- [Windows 10] Installatie en Upgrade Uitdagingen
- [Windows 10] Ervaringen & Discussie - Deel 2

Gevolgen Android-ban voor Huawei

Google heeft Huawei dankzij het Amerikaanse handelsverbod restricties met betrekking tot het gebruik van Android opgelegd. Heb je een Huawei- of Honor-smartphone dan heb je wellicht vragen rond dit onderwerp. Hier worden de gevolgen besproken:

- Google bant Huawei van Android, wat zijn de gevolgen?

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 was dé game van de E3 van dit jaar, mede door de onthulling dat acteur Keanu Reeves acte de présence gaat geven. Het futuristische roleplayingspel met shooterelementen verschijnt 16 april 2020 maar wil je vast voorpret dan kun je hier terecht:

- [Multi] Cyberpunk 2077

Community Builds

Half mei vroegen we jullie om jullie eigen .build-projecten met ons te delen. Daar werd flink op gereageerd zodat we een aantal mooie projecten konden behandelen in het Tweakers Magazine. We hebben vier projecten uitgekozen waaronder de bouw van een PiBoy en een slimme wekker en die zijn verschenen in de editie die ongeveer verschenen is op het moment dat je dit leest. Wil je ook het magazine ontvangen dan kun je terecht bij de plaatselijke kiosk of je kunt natuurlijk een abonnement nemen. Voor
€3,75 per maand ben je al Hero-abonnee en ontvang je naast het magazine andere extra's.

Tweakers Abonneedag 2019

Op 14 juli aanstaande houden we de jaarlijkse abonneedag op ons kantoor in Amsterdam-Noord aan de Mt. Lincolnweg 40. Op deze dag kunnen abonnees presentaties en workshops bijwonen, het kantoorvolk en mede-tweakers ontmoeten, gamen, gezellig drinken enzovoorts. Het belooft een geweldige dag te worden die je als abonnee niet mag missen!.

Wil jij hier bij zijn? Dat kan nog. Kies voor een Tweakers Hero-, of Elite-abonnement en we zien je graag verschijnen op 14 juli. Meer informatie vind je dan in het topic Zondag 14 juli 2019 - Tweakers abodag, speculeer hier!.

Heb je suggesties voor verbetering of aanvulling van deze Community Update? Die kun je aandragen in het topic Community Update-artikelen - input gevraagd.

Reacties (60)

Wijzig sortering
Helemaal top dat community-bijdragen die verder gaan dan reacties op nieuws en forumposts op deze manier weer een iets prominentere plek krijgen - zonder deze bijdragen zou tweakers een 13-in-een-dozijn nieuwssite-met-commentaar zijn.

Een van de dingen die ik mooi vind te zien bij gebruikersreviews en blogs is de in het algemeen positieve insteek van reacties en commentaren . Hieruit spreekt waardering van de community voor het (vrijwilligers-)werk dat er in is gaan zitten, en deze waardering draagt denk ik zeker bij aan de kwaliteit.

In dat licht gezien vind ik het jammer dat er bij de frontpage nieuwsitems vaak als eerste wordt geroepen dat de redactie "alleen nieuwsberichten kopiëert".

Heel jammer.

Tweakers is behalve een community ook een klein commercieel bedrijf, met kleine redactie die uit een enorme berg aan nieuws toch juist die onderwerpen weet te selecteren die de lezers aanspreken.

Dat door de hoeveelheid items met een klein redactieteam de nieuwsberichten zelf minder inhoudelijk en uitgebreid zijn is wat mij betreft geen enkel probleem. Een van de dingen die voor mij (en ik hoop voor een hoop anderen) tweakers de moeite waard maakt zijn juist de inhoudelijke toevoegingen en commentaren van experts uit de community, en niet het zure gezeur.

Behalve met een compliment aan de redactie (...) zou ik willen afsluiten met een verzoek aan de community:

Wees positief, inhoudelijk en respectvol in je commentaar, niet alleen jegens elkaar, maar ook naar de redactie, laat de opmerkingen over "kopiëren door de redactie" achterwege, maar steek in plaats daarvan je tijd in het inhoudelijk aanvullen - daar heeft iedereen meer aan.

(en ja, ik realiseer me dat ik zelf ook niet altijd op deze manier reageer, maar ik hoop dat we samen tweakers nog beter kunnen maken :) )
Grappig, ik ervaar dat helemaal niet zo. De reacties zijn juist vaak heel interessant (zeker in vergelijking met bv een nu.nl). De positieve bijdrage vd community is wat Tweakers zo bijzonder maakt. De niets toevoegende reacties worden gedownvote en verdwijnen naar de achtergrond. Grappig genoeg vind ik jouw sneer richting de community er 1 uit de categorie die je zelf graag wilt voorkomen :+
Het was zeker niet bedoeld als sneer.

Het is enkel een observatie dat er op frontpage items vaak (en het lijkt steeds meer te worden) reacties komen van het type "kopiëren door de redactie". Wat mij betreft (persoonlijke mening) voegt dat niet veel toe.

Dat er ook veel goede reacties zijn betwist ik niet. Dat er wordt gedownvote en daardoor minder wenselijke reacties verdwijnen ook niet (*), ik doe enkel een oproep aan de mensen die zich aangesproken voelen om dezelfde tijd die ze steken in het posten van een reactie van het type "kopiëren door de redactie" te steken in een inhoudelijke respons - Omdat daar tweakers daadwerkelijk beter van wordt in plaats van dat daarna door moderatie tweakers weer "minder slecht" moet worden gemaakt (sorry, beetje cru verwoord - het glas is half vol/leeg)

(*) Het gaat meestal goed, maar heel soms vraag ik me wel eens af of er mensen zijn die "hulptroepen" inschakelen om ongewenste reacties te down-voten. Maar goed, geen enkel systeem is perfect, en grosso modo lijkt het wel te werken hier.
Ik denk dat dit uit het verschil in gevoel komt van de oude tweakers en de nieuwe. Ik ben alweer ruim 10 jaar geregistreerd, maar bezocht deze site al jaren daarvoor. En de site is logisch gezien veel veranderd.

Tweakers was echt de site voor de 'hardcore' gebruiker, veel ICT'ers of hobbyisten, en in een tijd dat de technologie wereld niet werd gedomineerd door dichtgelijmde devices met app stores.
Ook de nieuwsberichten en artikelen waren veel meer voor die hardcore doelgroep.

In de laatste 10 jaar is veel veranderd, het is niet dat Tweakers niet Tweakers meer is, dat vind ik onzin, je ziet nog steeds veel goede discussies, een forum met heel veel goede informatie met behulpzame mensen, en is er ook vanuit het team die site beheren, erg veel waardering waar de site staat.
Er komt natuurlijk wel een maar, en die maar is dat de site ook veel breder is geworden, zowel qua artikelen, maar ook de doelgroep aan we ze dit aanbieden.

Er is veel meer 'gewoon' nieuws, nieuws dat je ook op bijvoorbeeld een Nu.nl ziet, maar ik zie ook regelmatig artikelen langskomen, die ik 2 dagen eerder al op miin nieuwsfeed in de Google app heb zien langskomen. Als ik dan het artikel hier lees, dan zie ik weinig tot geen nieuwe informatie.
Ik, en vele met mij, verwachten verdieping op Tweakers.
Het is begrijpelijk dat Tweakers een brede groep wilt aantrekken, het is immers een bedrijf en het moet zijn bestaansrecht houden, maar ik merk wel hierdoor dat steeds minder nieuwsartikelen mij hierdoor trekken.

De negativiteit vind ik tevens niet opbouwend, het is op een gegeven moment ook accepteren. 'Kopieren' van informatie doe je tevens al snel, tenzij je zelf de content maakt (wat Tweakers tevens een hoop doet), is algemeen nieuws vaak toch een kopie. Als een Engadget een primeur heeft, dan kan je moeilijk als Tweakers niet hier een artikel over doen, en tja je kan ook geen informatie erbij verzinnen, dus tja dan toch maar 'kopieren'. Immers is het doel van Tweakers ook, dat dit je voornaamste bron voor info is.
Mooi verwoord! En daarbij aan toegevoegd, Tweakers is één van de weinige sites waarbij ik bij interessante nieuwsberichten altijd alle comments even doorlees! Ga zo door! _/-\o_ _/-\o_
Als één van de vele tweakers die ook graag modereert is en blijven de reacties voor mij vaak dé hoofdzaak om terug te komen op tweakers.
Heel vaak kom je verschillende perspectieven en inzichten tegen die je, als je daarvoor open staat, nieuwe aspecten laat inzien.
Veel nieuwsberichten zouden meer diepgang moeten hebben is een veelgehoord argument. Dat kan en is zelfs wellicht terecht. Echter, wanneer ik echte diepgang wil dan ga ik naar een van de vele fora waar ik gericht vragen kan stellen. Daar zit de absolute diepgang. Het is onmogelijk om met een kleine groep redacteurs dezelfde diepgang te verwachten zoals je die krijgt bij Anandtech (die trouwens ook achteruit holt qua kwaliteit).
Het is de levende community die tweakers waardig maakt. Wat je wel merkt is doordat tweakers een bredere groep lezers is gaan aanspreken je verschil ziet in groepen. Simplistisch gezegd heb je een “harde kern tweakers” en de nu.nl reacties en dat zie je vaak terug bij populaire producten zoals bij Apple/Samsung releases. Ik zie dan ook heel vaak de harde kern teruggaan naar de fora - waar niets mis mee is. Persoonlijk vind ik die menging wel fijn; voor mij is het makkelijker filteren wat echt inhoudelijk goede argumenten zijn en welke reacties puur door emotie zijn ingegeven.
Kortom, het is en blijft boeiend door de dynamiek. Daarom zal ik altijd terugkeren. Daarnaast vind ik de inhoud van de artikelen persoonlijk voldoende en voor meer diepgang zoek ik het in de fora of aanvulling van andere sites.
On-topic: super initiatief van Tweakers om dit te doen :)
Heel goed dat tweakers het nu breed heeft getrokken, en ook onderdelen als frontpage en forum inhoudelijk meeneemt. Zo komen bijdragen in meer onderdelen van tweakers aan bod en worden tweakers geattendeerd op activiteit in onderdelen waarin ze zelf misschien nog wat minder actief zijn.

Wat ik hoop is dat de bezoekers van tweakers, als ze iets heel moois op de tweakers site aantreffen, dit even in het forumtopic melden. De forumtopic lijkt niet aan specifieke maanden te hangen, dus is makkelijker toegankelijk te maken. Dit verhoogd hopelijk de kans dat het common sense wordt bij de bezoekers.
Ik ben gewoon blij dat ik niet in een top 10 sta, zo erg is het schijnbaar nog niet met me.:P

What is de post met het hoogste absolute aantal thumbs up?
Lijkt me wel relevante informatie. :+

Nee, gewoon nieuwsgierig natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door MrMonkE op 29 juni 2019 11:17]

Hoogste aantal ThumbUps deze maand:

Nummer een: https://gathering.tweaker...message/59077004#59077004 (staat in de HK, dus niet voor iedereen zichtbaar)
Nummer twee: https://gathering.tweaker...message/59080532#59080532
Nummer drie: https://gathering.tweaker...message/59041290#59041290

[Reactie gewijzigd door Kees op 29 juni 2019 11:29]

Eh, dat is het HoofdKwartier. Dat kan niet iedereen lezen.
Het is de "Huiskamer" ;).
I know. Misschien waren aanhalingstekens duidelijk geweest.
Zal wel een van de vele 'ik pak de popcorn erbij'-comments zijn :P
Nee, ik denk juist een hele goede forum post.
Of een of andere generieke antieke post die iedereen minstens een keer te zien krijgt.
Ik sta wel in een lijstje en dat komt vooral doordat ik zo'n beetje in de F1 grand prix topics "woon" en dan loopt het aantal posts op het forum behoorlijk snel op... :P

[Reactie gewijzigd door sjaool op 29 juni 2019 19:32]

En nu hier weer.
Het houdt niet op.
Ik ben er niet echt enthousiast over.
Voor mij is het een rijtje overbodige informatie. Het is als een samenvatting van een boek wat je net gelezen hebt.

Wellicht had er een poll bij gekund om de mening van de community te pollsen?

[Reactie gewijzigd door LA-384 op 29 juni 2019 08:36]

Een poll is een goed idee. Ik zou deze dan over enkele maanden willen plaatsen, als er suggesties en ideeën van lezers verwerkt zijn. Als de uitkomst dan is dat men het alsnog ruk vindt of de animo minimaal blijkt dan schrappen we het gewoon.
Dat kan ook, hoewel degenen die het niets vinden, dan al wel afgehaakt zijn. Alternatief is een poll bij elke editie om te zien of er een stijgende of dalende trend is. Mogelijke keerzijde is dat men bij de 3e editie niet meer stemt, omdat het stemmen als een herhaling begint te voelen. De kans dat de populatie dan niet meer representatief is, is dan ook aanwezig.

Overigens vind ik het niet "helemaal ruk". De opzet is prima. Voor mij is er gewoon geen meerwaarde.

[Reactie gewijzigd door LA-384 op 29 juni 2019 09:41]

Ik kan mij goed voorstellen dat wanneer je dagelijks hier rondhangt en veel leest, dat deze update komt als een samenvatting achteraf (aan de andere kant moet het wel achteraf want je kunt niet iets samenvatten wat nog niet heeft plaatsgevonden). :+
Ik lees hier dagelijks maar toch heb ik ~80% wat hier opgesomd staat niet voorbij zien komen.
Dan scroll je door :Y)
Dat ga ik vanaf nu ook doen. Dit was de eerste keer dat dit item verschijnt, dus moest toch even checken wat het was.
Moderatie op Tweakers in een notedop:
Je bent positief "goed initiatief!" +1

Je bent "negatief" en zegt waarom: -1

Ik ben blij dat ik niet meer modereer, maar mijn inziens kunnen ze het beter overlaten aan speciale moderators, nu levert het alleen maar meer werk op voor dat handjevol mensen die de scores weer moeten rechtbuigen als weer eens iemand met zijn emoties heeft lopen modden.
Dat lijkt zo, maar is 9/10 keer niet zo.

Het is een beetje afhankelijk van wanneer je de reacties leest. Het kan soms een aantal uur duren voordat het uitbalanceerd. En her en der worden verkeerd gemodde berichten weer terug op aarde gezet door de moderators hier.

Tweakers heeft er een community en moderator stemsysteem van gemaakt. Best of both worlds. Je wilt een community niet helemaal los laten (al de medetweakers elkaar redelijk in balans lijken te houden), maar je wilt ook niet dat moderators bepalen wie een plusje of minnetje krijgt.

Dit krijgt een 0 omdat men te vaak zeikt "Wat doet dit bericht hier". Als je iets niet wilt lezen, lees het niet. Ik kom zelf bv weinig voorbij de frontpage, wel leuk om te zien wat er verder op Tweakers een beetje gaande is.
Hoewel dit bericht hier offtopic (0) zou zijn (en nu ook is). Verdient dit wel aandacht inderdaad.
Dat heeft meer met jouw opmerkingen te maken dan de rest van Tweakers lijkt mij (zoals deze). Er wordt gemeningmod, maar daar wordt actief op gemodereerd en er is zelfs een topic voor. Je kunt daar zelf ook bijdrages aan leveren.

Zoek daarnaast de betekenis van "censuur" is op, naar aanleiding van je andere reactie op dit artikel. Zoals jij het gebruikt is hier incorrect, wat ook een reden kan zijn waardoor je gemind wordt.

Overigens vind ik het wél een leuk idee, en natuurlijk mag jij het een slecht idee vinden. Maar persoonlijk verwacht ik dan wel opbouwende kritiek en niet het compleet afbranden van nieuwe potentiële toevoegingen aan de site. Ik heb ook best vaak kritiek gegeven op nieuwe zaken, zoals bijvoorbeeld de nieuwe layout van de frontpage, en ik krijg wel de "correcte" (volgens het Tweakers moderatie systeem) beoordeling, het ligt er vooral aan hoe constructief je het brengt. Het heeft daarnaast ook even de tijd nodig om op de juiste beoordeling uit te komen.
Omdat de kritiek / feedback beter op het forum geplaatst kan worden dan onder nieuwsartikelen. Dan is het gecentraliseerd en hoeft de crew maar een klein deel af om die kritiek / feedback te zoeken.
Negatieve mensen worden negatief beoordeeld en dus moet je het wel heel genuanceerd brengen willen mensen er niet op afknappen, zo werken mensen. Dat gezegd hebbende, deel ik de mening dat dit een opsomming van gegevens is. Echter als je heel actief ben (ik niet, ik lees graag) is dit waarschijnlijk wel leuk.
Dan lees je het toch gewoon niet.....?
Hij geeft gewoon zijn mening, mag toch. Of mogen alleen de mensen die het wel tof vinden dit melden? Kleuterklasje af en toe...
Er zal altijd wel iets zijn dat je niet tof vindt... Moet je dan altijd gaan melden of je iets wel of niet tof vindt? Lijkt me logischer om te reageren als het je wel interesseert. Klagen dat het niets voor jou is, geeft 0,0 meerwaarde. Daar tegenover een discussie die wordt gevoerd onder geïnteresseerden...

Als het je dus niet interesseert, ga dan gewoon lekker door naar het volgende :)
Dit is een nieuw item, waar men nog over twijfelt of het opvolging krijgt. Met andere woorden, men wil de populariteit polsen. Als je dan alleen maar positief mag reageren, geeft het nogal een verkeerd beeld.
Als het niemand interesseert zal ook niemand het lezen en/of er op reageren. Aantal reads en interactie is ook informatie. Heeft verder niets met 'alleen positief' reageren te maken :)

[Reactie gewijzigd door MrAndy9797 op 29 juni 2019 09:16]

Daar heb je zeker ook een punt. Het duurt dan alleen wat langer voordat het duidelijk is ;)
Ik ben het wel met je eens dat als ik over 6 maanden (en dus bij de 7e editie) nog steeds een reactie plaats dat ik het niets vind, dat ik het dan maar beter kan negeren.
Juist! Je kan eigenlijk ook wel inhoudelijke discussies voeren over beide :)
Maar door wel aan te geven waarom je iets niet goed vindt kan je een discussie krijgen, weet je wel, dialoog. Dat waar comment sections voor bedoeld zijn. En uit dialogen kunnen nieuwe ideeën voortvloeien. Alleen maar reageren als je iets tof vindt is naar mijn mening debiel.
Klopt ergens wat je zegt. Maar het gaat over inhoudelijke discussie :) kan inderdaad wel over beide. I was wrong! :)
Hoewel ik in deze editie niet echt iets las wat me interesseert denk ik wel dat een rubriek als deze af en toe wel leuk kan zijn. Ik wacht de volgende editie af.

Ha! Mijn avatar gevonden in het plaatje bovenaan.
Is er een onderdeel dat je mist of uitgebreider behandeld zou willen zien?
Die vraag vind ik best lastig te beantwoorden. Wat ik het liefst zou zien is een lijst met dingen (zij het topics, blogposts, reviews, whatever) die een goede discussie en uitleg bevatten van bijvoorbeeld nieuwe technologie (hoe werkt het, waar kun je het inzetten?), actuele ontwikkelingen in bepaalde techsferen met context, etc. Eigenlijk vooral onderwerpen waar ik iets nieuws kan leren.

Terugkijkend naar deze editie zie ik dat met name de uitgelichte topics al goed actueel zijn en mogelijk belangrijke en/of interessante informatie bevatten voor best veel mensen. Dat is dus een goede selectie, al vind ik de onderwerpen zelf minder interessant. Verder is het wat jammer (maar begrijpelijk) dat de community builds slechts een teaser is voor tweakers magazine.

Samenvattend denk ik dat jullie op de goede weg zitten. Ik zal deze updates blijven volgen en af en toe zal er vast iets in staan wat me wel interesseert.
Van alles wat dus.
Leuk concept en dat geeft weer een beetje afwisseling op de frontpage.
Wat een schitterend initiatief! :)
Super handig maandoverzicht zo, goed idee en initiatief om dit te laten terugkeren.
Goed initiatief, leuk om zo een overzicht te hebben! :)
Super. Helemaal voor!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True