Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Cyberpunk 2077 Preview

Beste game van E3 2019

Voorlopige conclusie

Ter afsluiting van de demonstratie benadrukt CD Projekt Red nog maar eens dat dit maar een kruimeltje is van wat Cyberpunk 2077 uiteindelijk zal bieden. Night City is uitgestrekt, zit boordevol content en laat spelers erg vrij in hoe zie die content willen aanvliegen. Na de pakweg 45 minuten gameplay weten we in elk geval meer over de manier waarop je V vormgeeft, hoe de dialogen in het spel werken en op welke manieren je situaties in het spel kunt benaderen. Of het mogelijk is weten we eigenlijk niet, maar na deze E3 hebben we nóg meer zin in deze roleplaying-game dan na de Gamescom vorig jaar al het geval was. Cyberpunk 2077 was zeer waarschijnlijk de beste game op deze E3, en het zou ons niet verbazen als de game van CD Projekt Red eind volgend jaar de ene na de andere prijs wint. Nog tien maanden wachten tot de release, die plaatsvindt op 16 april 2020 ...

Reacties (140)

Wijzig sortering
Ook gaaf... een "geheime" boodschap van CDPR gericht aan de community. Gewoon klasse!

https://www.youtube.com/watch?v=NTII0V4AWu8
Als iemand de boodschap wil lezen ipv een video te bekijken over een tekst.

https://forums.cdprojektr...-secret-message.11007385/
"... Releasing gameplay right away would make the gamescom presentations pointless and would significantly limit our chance to build hype...."

Gewoon lekker oprecht. Wat een verademing. Kan menig uitgever/studio wat van leren!
Dit in vr en we zitten allemaal in de matrix.
Had CD project iets los gelaten over wanneer deze gameplay beelden online gezet worden, net zoals de sessie van vorig jaar?
Yep.
Cyberpunk 2077 extended gameplay demo won’t be made public until after Gamescom 2019 (August 20-24).
Bron; https://twitter.com/shinobi602/status/1138673572241727490
Onder die tweet staat overigens een reactie van de Community manager van CD Projekt Red :
It's going to happen exactly during PAX West. :)
Pax West is van 30 Aug - 2 Sep.
Als het goed is na Gamescom dit jaar
Alleen voor de XBOX? :S
Vergeet vooral de link naar gog niet https://www.gog.com/game/cyberpunk_2077 . Speciale dealio's en het geld gaat integraal naar CD project ;)
Dat is sowieso de enige plek waar ik dit spel ga kopen !
CD project verdiend iedere € voor dit spel.

[Reactie gewijzigd door p.w op 14 juni 2019 22:52]

Als je het dan toch online gaat kopen, doe het dan op GOG (Good Old Games).
Dan gaat alle omzet naar CD Projekt. ;)

https://www.gog.com/game/cyberpunk_2077
Nou, ik zou het nog overwegen om Steam te proberen. Puur en alleen om Proton (hopende op geen zware DRM software).

Zoals iedereen weet doen we niet aan Pre-orders. Na voorbeelden zoals No Man’s Sky, of Star Wars BF2 gaan we dat niet meer doen hè.

Ik wacht netjes tot de Hype-train bij z’n eindbestemming is

[Reactie gewijzigd door D0phoofd op 14 juni 2019 21:40]

Of vanwege het feit dat je nu pre-ordered, je geheugen een zeef is en je net voor de release denkt: Laat ik deze eens pre-orderen..

Had ik bij The Division (1) xD
Als je het dan toch online gaat kopen, doe het dan op GOG (Good Old Games).
psst, volgens mij staat GOG voor Galaxy of Games ipv Good Old Games
Volgens mij heette het Good Old Games voordat het werd omgevormd naar GOG.
Anders zou hun steam tegenhanger Galaxy Of Games Galaxy heten :+
Nee joh! Heb de collectors edition voor PS4 al in pre-order staan ;)
:/ nooit preorderen!
Waarom nooit pre-orderen?
Waarom nooit pre-orderen?
Omdat je geld gaat uitgeven voor iets waarvan je niet eens zeker weet of het wel gaat werken op release en of het dan nog is wat er nu wordt laten zien.

Wat een hoop mensen lijken te vergeten is de legio bugs die in The Witcher 3 zaten op release. Ga eens naar nieuws postings kijken uit 2015... En het zal niet de eerste game zijn die dingen laat zien die ze later niet waar kunnen maken.

Nu zou ik me inderdaad kunnen voorstellen dat als je een groot Cyberpunk 2020 fan bent (RPG) je de CE voorbesteld omdat daar goodies in zitten die je toch wil hebben. Maar voor elk andere leek is het gewoon stom te noemen. En als er blinde CDPR fans zijn dan zijn ze ook gewoon niet snugger bezig, het is niet alsof CDPR een lange historie heeft van goede en kwalitatief superiore games en zelfs als ze dat wel al hadden hoeven we enkel naar Bioware te kijken hoe mis dat kan gaan als je puur naar reputatie blijft kijken.

Gewoon braaf wachten, kijk naar de reviews op het moment van release, kijk desnoods naar een paar Playthroughs en beslis dan of je er €60-€220 voor neer wil leggen...

@H0lyGra1l Als jij blind naar een film/concert gaat van een nog onbekende artiest en daar een hoop geld aan uitgeeft is dat inderdaad niet zo snugger. Kickstarter is voor videogames inderdaad niet zo een goed idee, maar voor iets als bordspellen ligt het weer net even anders. Bij een videogame ben je geheel afhankelijk van de ontwikkelaar, als deze een pile of buggy #^&@ neerzet kan jij daar niets aan veranderen. Bij een bordspel kan je dat wel. Van de 150+ KS die ik heb gebacked heb ik slechts 8 video games gebacked, waarvan er eentje niet het doel heeft bereikt (dus ook niet voor betaald) en eentje een versie is van een bordspel die ik eigenlijk heb gebacked voor de boardgame goodies die je er bijkrijgt. De rest moet je denken aan Shadowrun en Battletech, games waar ik enorm van ben en ik ze zelfs zou kopen als ze slecht waren. Voor dingen zoals Original Sin en nog een aantal andere heb ik ongeveer de helft van de MSRP betaald, maar zou ik nu ook niet meer backen eerlijk gezegd. Videogame KS zijn imho een veel te groot risico, hetzelfde bij videogame preorders.

@Nexusonline_NL €60 voor de standaard versie €220 voor de Collectors Edition.

@Randomguy369 Dat vind ik persoonlijk misbruik maken van de Steam Policy en als dat te vaak wordt gedaan gaan ze wat doen aan het misbruik. Ik vind het niet netjes op die manier.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 14 juni 2019 23:55]

Die hele pre-order angst..
Niet dat ik het ooit doe maar het is een beetje doorgeslagen. Hoe anders is een pre-order dan wanneer een gereserveerde bestelling zoals: concert, film, kickstarter, festival en alle andere zaken waarbij je vooraf al betaald?
Tjah ach, als het om software of computers in zijn algemeenheid gaat dan zie je al heel snel dat mensen er ineens andere waarden op nahouden. Betalen voor software ? Liever niet … De buurman op de hoek die denkt dat jij wel effe een paar uurtjes kosteloos zijn pc komt fixen … etc. Vakantie boeken ? Mensen betalen zonder problemen een paar K vooraf zonder te weten waar ze terecht komen …

Een spelletje op de telefoon welke je wellicht enkele uren per week speelt en is een lootboxje koopt voor 5 of 10 EUR om de developer te ondersteunen ? Je word door sommigen voor gek verklaard. Een biertje in Adam op het terras, 6 EUR, dat vinden ze dan wel heel normaal.

Ik kan nog wel effe doorgaan maar de dubbele moraal van veel mensen valt altijd wel op.
Hoe anders is een pre-order dan wanneer een gereserveerde bestelling zoals: concert, film, kickstarter, festival en alle andere zaken waarbij je vooraf al betaald?
Een digitale game pre-order is voor een product waar geen schaarste voor is. Een game in digitale vorm is nooit uitverkocht. Dit is dus fundamenteel anders dan de voorbeelden die je geeft.
Als consument heeft pre-orderen geen voordelen, behalve eventueel de extras die je krijgt.
Aan de andere kant moedigt pre-orderen slecht gedrag bij de publisher/developer aan, omdat ze al het geld binnen hebben voordat ze een volwaardig product hebben afgeleverd.
Wil je nou toch echt die paar extras hebben in de pre-order? Wil je het risico nemen? En wil je niet op reviews, let's plays, e.d. wachten? Koop het spel dan pas een dag voor de release date.
Je opgenoemde voorbeelden zijn juist de foute... software is iets heel anders. En doorgeslagen? Ik kan geen enkel game meer herinneren die ik speelde die voldeed aan goede onverstoorbaar gameplay. Bv Anno 1800 nog laatst, veel bugs tot zelfs een enorme bug in de campaign die je belemmerd vooruit te gaan die al meer dan een maand bekend is. Dat is anno 2019 pre ordering crap waabij devs gewoon games verkopen met deze dingen erin. QA zijn de gamers nu. Onbetaald.
Laat anno nu natuurlijk wél slaan op zijn voorbeeld, je moest hem immers ook preorderen op Steam omdat je hem anders nooit meer op Steam zou kunnen krijgen :) Ik verwacht in de toekomst meer van deze rare deals, bijna iedereen op mijn mini discord had Anno gepre-ordered omdat ze hem anders niet op steam hadden, dit moet veel verkopen hebben opgeleverd.

Anno daargelaten pre-order ik inderdaad ook niet meer, totaal geen rede toe. Die extra's stellen vaak totaal niets voor en sinds ik zelfs Mass Effect Andromeda zo'n bagger vond wacht ik veel liever af. Gelukkig, want nu is Anthem me bijvoorbeeld bespaard gebleven.

[Reactie gewijzigd door xtrmx op 15 juni 2019 01:40]

Preorder kan echt prima hoor, er is compleet niks mis mee zolang de return policy maar goed is. Bij strak kan ik nu een game kopen die over 2 jaar uitkomt en dan pas wanneer de game uitkomt gaan de 14 dagen/2 uur in, wat is dan het probleem met preorderen. Zeker als je de game sws zelf wilt spelen is daar niks mis mee.
Die pre order hype slaat nergens op als we het over steam hebben, het maakt letterlijk niet uit of je het 10 dagen voor de release koopt of 1 dag erna.
@Cergorach Daar is het letterlijk voor gemaakt! Lees de steam policy maar, niet goed geld terug, zo werkt de wet ook. Ik kan toch ook bij Zalando kleren bestellen en de helft terugsturen, is dat ook misbruik maken of gewoon gebruiken maken van hun policy? Ik snap niet hoe je ziet dat dit misbruik maken is als steam zelf zegt: als je een spel niet leuk vind moet je dat binnen 14 dagen en 2 uur speeltijd aangeven dan krijg je je geld terug.

[Reactie gewijzigd door Randomguy369 op 15 juni 2019 07:17]

paranoia...
60 - 220???
Hmm ja op zo'n manier had ik het nog niet bekeken. De geschiedenis van de ontwikkelaars was mij niet zo bekend. Hoop in ieder geval dat deze game zijn verwachtingen gaat waar maken. Ik kan in ieder geval niet wachten!
Omdat je geld gaat uitgeven voor iets waarvan je niet eens zeker weet of het wel gaat werken op release en of het dan nog is wat er nu wordt laten zien.
Gewoon goed de previews en gameplay beelden in de gaten houden. Gameplay beelden zijn nu al beschikbaar... Dus er is al een inschatting te maken of het wel/niet iets is (voor mij). En:
Nu zou ik me inderdaad kunnen voorstellen dat als je een groot Cyberpunk 2020 fan bent (RPG) je de CE voorbesteld omdat daar goodies in zitten die je toch wil hebben. Maar voor elk andere leek is het gewoon stom te noemen
Ik bestel enkel collector's editions. En als je die niet pre-ordered dan is er een grote kans dat je ze niet gaat krijgen! Ik doe dit om twee redenen. Ik vind collector's editions gewoon leuk! En onder de streep blijkt het ook financieel wel interessant. Als het spel inderdaad niet aan de verwachtingen blijkt te voldoen kun je de collector's edition vaak direct weer verkopen, vaak voor de initiële aankoopprijs (soms iets minder, soms ook iets meer!). En ben je na langere tijd op het spel uitgekeken dan heeft het losse schijfje vaak bijna geen waarde meer (als je die uberhaupt nog verkocht krijgt) terwijl de CE wel vaak nog een leuke restwaarde heeft.

Dus daarom heb ik ook van dit spel de CE gepre-ordered (wel met afterpay - dus hou het geld lekker in m'n zak tot de release en kan in de tussentijd nog weer annuleren mochten de previews geen goede hoop geven!).

Dus de hele pre-order angst? Ik snap het niet zo... Als ik een spel echt gaaf denk te gaan vinden doe ik altijd een pre-order van de CE (indien die beschikbaar is).
Heb je het hele Anthem debacle niet gevolgd? Als er één game is waar dat voor geldt is het dat wel.
De omzet van pre-orders en launch sales zorgen in ieder geval voor dat het ontwikkelteam nog betaald kan worden om de game te verbeteren. Met tegenvallende sales wordt gelijk de stekker eruit getrokken.
Bedrijven willen winst maximalisatie. Inkomsten uit het verleden zijn daar bij niet relevant als ze niet denken dat ze nieuwe inkomsten in de toekomst krijgen via meer verkoop van het spel, of vormen van herhalende inkomsten, zoals micro transacties.
Zie bijvoorbeeld Mass Effect Andromeda. Genoeg verkocht, maar toch het verhaal niet afgemaakt.
Games die al te pre-orderen zijn, worden niet geannuleerd... Er zijn ook andere manieren om populariteit van een aankomende game te meten dan aan de hand van de pre-orders (trafiek, zoekopdrachten, trailer views, etc). Er is genoeg hype rond Cyberpunk 2077 om te weten dat de game gaat verkopen.

Dat je de ontwikkelaars steunt is in dit geval een drogreden, de ontwikkelaars worden sowieso betaald door de uitgever. Een indie Kickstarter of early access game is wat anders, in dat geval kun je wel spreken van steun.

Het is bij mijn weten nog niet gebeurd dat een game beter afgewerkt wordt als die het goed doet in pre-orders.
Dat je de ontwikkelaars steunt is in dit geval een drogreden, de ontwikkelaars worden sowieso betaald door de uitgever.
In dit specifieke geval is het juist géén drogreden; CD Projekt Red is in de meeste regio's namelijk zélf de uitgever, en zeker als je, in dit geval CP2077, via GoG koopt, krijgen ze de volle 100% van de inkomsten.
Nooit pre-orderen! Prachtige leus voor de fakkel en hooivork internetheld.

Pre-orders geven aan winkels een goede indicatie hoe populair een game gaat zijn. Als een game helemaal niet gepre-ordered wordt, kun je heel lastig zeggen hoeveel aantallen je op Day 1 in de winkel moet leggen. Het gevolg hier van is dat de 'vrije voorraad' dan altijd te laag is en je mensen in de eerste week van een release misschien moet teleurstellen omdat de game uitverkocht is. En dan kan je als winkel alleen maar zeggen 'Als je 'm had gepre-ordered, had er sowieso eentje met jouw naam erop klaar gelegen'.

Natuurlijk zijn er genoeg voorbeelden waar de uitgever misbruik heeft gemaakt en de pre-order mogelijkheid heeft beschouwd als crowdfunding tool, dus doe dit verstandig en dus ook niet met elke game. Maar als je écht uitkijkt naar een game, zie ik niet waarom je geen pre-order zou mogen plaatsen.
dat is een non-argument.
je kan mooi een spel reserveren, ZONDER het op voorhand te betalen.
dan is het ook een indicatie aan de winkel, én heb je ook recht op jouw exemplaar op dag 1

als je pre-ordert, is dat een signaal aan de hele industrie dat ze zich moeten concentreren op goeie reclame, "want dat werkt blijkbaar".

dit terwijl hele groepen mensen adblockers enzo gaan gebruiken om geen reclame te zien, gaan ze bij het zien van gameplay cinematic trailers gewoon het spel kopen.
doe jij dit ook bij artikelen op webwinkels? nee, je gaat eerst de recenties bekijken, en zien of het goed spul is

[Reactie gewijzigd door efari op 14 juni 2019 19:46]

Ik ben het met je eens, want ik heb het niet over een verplichte betaalde pre-order. Maar het plaatsen van een 'Ik wil hem graag hebben' kan wonderen doen voor de industrie
Huh? Ik heb een pre-order geplaatst met betalen achteraf na het zien van 45 minuten gameplay en cinematic trailer.... dus wat is nu het probleem?

En zoals gezegd, ik wil de collectors edition. Als je die niet pre-ordered loop je hem waarschijnlijk mis....

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 14 juni 2019 23:40]

dan is dat geen pre-order, maar een reservatie. klein semantisch verschil ;)
Het heet gewoon pre-order volgens de diverse webwinkels. Uiteindelijk is het verschil ook niet zo groot Als ik wel tevoren zou betalen en ik annuleer de bestelling tussen nu en de release datum krijg ik het geld weer terug en is het effectief hetzelfde.
Collector's editions wel ;) Anders zeer grote kans dat je achter het net vist of het dubbele moet betalen! En mooie van collector's editions is dat als het toch niks is (voor mij) je ze vaak snel weer kunt verkopen voor de exacte aankoopprijs (en met wat mazzel zelfs voor meer!). Plus ik pre-order enkel met achteraf betalen... dus als het tussen nu en de release date nog tegen mocht blijken te vallen gewoon annuleren, niks aan het handje!
Precies dit. Je hebt er nog een hele tijd om over na te denken en tegen release, kan je altijd nog wisselen. Zo heb ik dat ook gedaan met de Death Stranding CE, maar van die weet ik wel zeker dat ik die hou. Van CP weet ik nog niet helemaal of ik hem op de PC, PS4 Pro of One X ga spelen. Al wacht ik misschien nog liever op de PS5 om het daarop te spelen.

Edit: Bol doet geen afterpay voor de CE zie ik nu ;(

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 14 juni 2019 19:40]

Te riskant voor ze. CEs verkopen voor hogere prijzen dan de inkoop, en het kan zijn dat iemand de boel gaat flessen door eea aan valse dingen op te geven en vervolgens niet te betalen.
Ik heb de Death Stranding CE wel via afterpay kunnen reserveren.
Ik heb hem gewoon bij bol.com met afterpay besteld? Kon prima. Bij Days Gone collectors edition ook gedaan. Death Stranding collectors edition bij Amazon.de in pre-order met afterpay.
Kan zijn doordat ik DS CE al in afterpay heb bij Bol.
Al gedaan :) heerlijk, kan niet wachten.
Gruwelijk veel zin in deze game door één van mijn favoriete ontwikkelaars :)
Blijf het ergens nog steeds verbazingwekkend vinden dat de game - op basis van de beelden die we inmiddels vorig jaar en nu hebben gezien - nog uit gaat komen voor de huidige generatie consoles.
Tijdens het spelen van The Witcher 3 stijgt mijn Ps4 al bijna op, dat zal niet veel minder zijn met Cyberpunk 2077. Speaking of: TW3 had (meen ik) nog wel wat patches nodig na de release, ben benieuwd hoe het met deze game zal zijn straks :)
The Witcher had het inderdaad al zwaar genoeg, en daarbij is de schaal bij Cyberpunk 2077 ook nog vele malen groter. Toch ben ik benieuwd hoe de game er op de huidige consoles uit gaat zien, de meeste beelden en gameplay zullen van de PC versie zijn op dit moment.

Als ik zie hoeveel moeite de originele PS4 heeft met de game RDR2 was ik van mening dat deze game echt op de nieuwe consoles uitgebracht zou worden. Ik kan mij niet voorstellen dat ze de kwaliteit kunnen behouden van de getoonde beelden, in ieder geval niet op de PS4 en Xbox One. Misschien dat de Pro en X versies het beter doen.

Maar ze zullen vast later nog met een remastered versie voor de nieuwe consoles komen, dan kunnen ze nog wat extra verdienen.
CD Project Red zal er goed aan zal doen om ook voor de basisversies van de PS4 en Xbox de speelervaring goed genoeg te laten worden. Dit is hun eerste spel buiten The Witcher series en de hype is er al, mede dankzij Keanu Reeves, dan wil je er zeker van zijn dat je die hype waar maakt.
Maar ze zullen vast later nog met een remastered versie voor de nieuwe consoles komen, dan kunnen ze nog wat extra verdienen.
Ubisoft deed het destijds " galant" door met AC:BF voor PS3 een code mee te geven voor de download versie voor de PS4. Ik weet alleen niet zeker meer of je daar nou nog extra voor moest betalen...
Ondanks de grootte van CP2077 verwacht ik niet dat de performance veel zal afwijken van The Witcher 3, zeker niet aangezien de game volgens CDPR, net als The Witcher 3, op de XBox One X 'gewoon' in 4K draait.
Als ze The Witcher 3 op de switch kunnen krijgen dan zal dit niet moeilijk zijn me dunkt.
Heb er ook zin in, ik stel alleen dat CD Projekt Red met mijlen voorsprong imho de beste gamestudio is. En dan mag je van mij de release 20x uitstellen. Als je voor jezelf de lat zo hoog legt vind ik dat alleen maar bewonderenswaardig. _/-\o_ :)
Ik vind de rol van Keanu Reeves juist lijken op die van Johnny Mnemonic. Ook cyber enhanced.
Jammer dat juist die rol niet benoemd is bij zijn naam in het begin van deze preview.
Iedereen is vast te jong om dat te weten :)
In 1995, toen Johnny Mnemonic uitkwam, was ik 10. Heb die film inderdaad nooit gezien, dus weinig kans dat ik em dan in de intro noem. Maar prima, ik zie huiswerk voor de volgende preview/review. ;)
Vond het ook al een gemis. De naam zou al genoeg een hint moeten zijn.
Er wordt nergens gezegd wat voor game dit nou is. Is het een shooter rpg? Is het open-world?
Volgens CDPR zelf: "a storydriven, open world RPG of the dark future". Dus in reactie op je vragen: all of the above :D
Heel tof! Ik ben wel weer toe aan een open world game. RDR2 stelde mij toch wel enigszins teleur met de vrijheid die je had tijdens missies. Dat lijkt bij deze game toch beter verzorgd!
Dit is de tweede preview over Cyberpunk 2077. De eerste kun je hier nog lezen, en gaat iets meer in op de basics. reviews: Cyberpunk 2077 - Welkom in Night City
Persoonlijk vind ik veel films met Keanu er in erg vet, maar de demo die we iets van een jaar geleden hadden van ~45min gameplay vond ik veel en veel meer een betere sfeer zetten dan deze 'trailer' met Keanu er in. Ik zou zelfs zover willen gaan dat het afbreuk doet op wat eerder is laten zien.

En ik snap dat Keanu een lokkertje is voor de grootte massa's, maar imho vond ik het gewoon niet zo heel cool eerlijk gezegd. Zeker als ik nu hoor dat het steeds terugkomt en je er eigenlijk niet omheen kan (als je dat zou willen). Het voelt nu veel meer aan als een Keanu game dan een Cyberpunk 2077 game...
Eens, de vorige trailer was voor de mensen die al een paar jaar wachten, deze lijkt meer bedoeld om de hype-locomotief op gang te stoken.

Ben erg benieuwd hoe groot dit element gaat zijn in de uiteindelijke game.
Ik zou zeggen kijk dit interview eens hier worden veel vragen beantwoord.
https://www.youtube.com/watch?v=DKOPkKmDi8I
Als deze game alleen al in de buurt komt van de kwaliteit van The Witcher Wild Hunt, GOTY 2020 confirmed. Ik heb enorm veel zin in deze game. Cyberpunk is niet een genre wat we vaak zien dus dat is al nice change of scenery. Neem daarbij dat het gemaakt is door CD Project Red, een ontwikkelaar die haar fanbase serieus neemt, die games maakt waar 18+ op staat en daarwerkelijk voor volwassen bedoeld zijn en niet zoals de gemiddelde militairy shooter die eigenlijk voor 12 jarige gemaakt zijn. Een game die mij behandeld als volwassene. De vakantie van volgend jaar april is al gepland :)
Cyberpunk-stijl zien toch redelijk vaak? Deus Ex is een behoorlijk grote game-franchise en lijkt in stijl behoorlijk op Cyberpunk. daarnaast zijn er ook in bijvoorbeeld CoD al een tijdje Cybernetic-upgrades(al snap ik dat je dat niet meetelt).

ik ben zelf ook zeker hyped voor de game, omdat het setting is die nog nooit echt uitgewerkt is als RPG. en omdat CDProjektRed er achter zit, ik vertrouw wel dat ze de wereld goed uit kunnen werken. ook omdat de morele issues die witchers tegenkwamen (zoals dat witchers behandeld werden als een 'neccesary evil') in hun leven erg goed uitgewerkt waren in Wild Hunt, en er zeker veel morele issues zijn in de wereld van cybernetic upgrades.
Check ook even Shadowun. 3 rpgs in in een cyberpunk wereld.
ik ben zelf ook zeker hyped voor de game, omdat het setting is die nog nooit echt uitgewerkt is als RPG. en omdat CDProjektRed er achter zit, .
Ga je mond eens wassen :/ Deus Ex heeft vanaf deel 1 prima de RPG elementen geïntegreerd, en sinds 1988 is het genre al in de roleplaying hoek te vinden.
Had liever deze in third-person gezien...
Vind dit ook een bijzondere keuze. Zeker omdat er veel aandacht in de game is voor hoe je de eigen persoon vormgeeft en invult is het eigenaardig dat je die persoon in het geheel niet ziet! (tenzij je in een spiegel kijkt :P ). Zelf ook geen fan van first-person, maar vaak is dat vooral ook een kwestie van even wennen.
is het eigenaardig dat je die persoon in het geheel niet ziet! (tenzij je in een spiegel kijkt :P ).
... en in alle(?) cut scenes ;)
true that. Maar toch vind ik het een bijzondere keuze i.c.m. de uitgebreide aanpasbaarheid van je character. Maar we zullen zien hoe het uitpakt!
da's toch exact hetzelfde als in de hele Elder Scrolls reeks vanaf morrowind, de fallout reeks vanaf fallout 3...?
Bij Fallout vond ik het ook vreemd ;) en bij fallout kun je dan zelf nog kiezen tussen de default first-person of third person... Zo ik het begrijp tot zover heb je bij Cyberpunk de keuze niet. Elder scrolls ken ik niet uit eigen ervaring.
En zodat deze later nog in een VR-versie opnieuw uitgebracht kan worden ;)
First person = nóg meer immersion :)
True. Echte leven is ook niet in third person ;)
Ik juist liever niet, ik vind shooters veel fijner in first-person. Witcher daarintegen was juist erg fijn in third-person, good call.
ik vind RPG's ook prettiger in Third-person, maar de camera-placement in een game met zoveel krappe indoor-omgevingen zou niet heel goed werken denk ik.
CDPR heeft aangegeven hiervoor gekozen te hebben ivm immersie en binding met je personage (zie de oorspronkelijke gameplaytrailer).
Ik ben echt zo hyped om deze game, niet normaal. Lang geleden dat ik dit zo gevoeld heb. De setting valt dan ook precies in mijn straatje. Mooi tijd om een nieuwe PC te gaan bouwen voor dit pareltje in wording.
Het is altijd wel een beetje waken voor de hypetrein, want helaas komt het dan vaker voor dan niet dat het uiteindelijk toch gaat tegenvallen. De laatste keer dat ik een vergelijkbare hype voelde was met No Man's Sky en wij weten allemaal hoe dat is afgelopen.

The Witcher 2 was nou niet echt een main stream game te noemen en ik vermoed dat het derde deel bij veel mensen als een verrassing kwam. Het is daarom erg lastig voor CDPR om aan de verwachtingen te voldoen, wat dat is gewoon torenhoog. Het zal mij daardoor niet verrassen wanneer Cyberpunk 2077 uiteindelijk een goede game zal worden maar toch de nodige kritiek zal krijgen.
Zelfs The Witcher 3 kreeg in het begin toch wel kritiek hier en daar omdat de graphics omlaag geschroefd was ten opzichten van de demos.
Ik zou No Man's Sky weer een kans geven.
Heb ik laatst dus ook gedaan want iemand had dat aan mij verteld en het is die 20 euro meer dan waard.
Ze hebben heel veel updates in het spel gezet en het is nu alles wat ze in 2016 hadden belooft.
Misschien te laat maar het is er nu wel en het is echt super.

Het voelt echt als minecraft in space.
Heerlijke sandbox waarin je gewoon rustig op eigen tempo kunt spelen.

Van de zomer volgt de grootste update die ze ooit hebben uitgebracht en de vorige waren al geen kleintjes.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Apple

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True