Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jelle Stuip en Julian Huijbregts

Laptop Best Buy Guide

Juni 2019

Mainstreamlaptop

We schreven het in de inleiding van dit artikel al: Intel heeft tegelijk met Nvidia nieuwe chips aangekondigd en de laptops waarin die Intel-processors van de negende generatie en Nvidia GTX 16xx-videokaarten verschijnen, kun je allemaal voor iets meer dan duizend euro krijgen. Die nieuwe processors zorgen ervoor dat de vorige generatie processors meteen 'verouderd' is en dat is niet helemaal terecht, want in feite is Intels negende processorgeneratie niet veel meer dan een opgevoerde versie van de achtste. Een aantal laptops is echter wel in prijs gedaald en we zetten de interessantste mainstreamlaptops onder elkaar.

HP 15-cx0002nd
HP 15-cx0002ndvanaf Onbekend

De HP Pavilion 15 stond voor het laatst in februari nog in de LBBG, hoewel we toen kozen voor een iets andere configuratie. Deze uitvoering heeft een i5-8300H-processor en een GTX 1050 Ti-videokaart, waardoor je er heel aardig op kunt gamen. De opslag wordt verzorgd door een wat krappe 128GB-ssd en een ruimere, maar tragere, harde schijf van 1 terabyte.

Score: 0(0 reviews)
linkLaptop Best Buy Guide - Februari 2019
Medion Erazer Core P6605-i7-256U16 (NL)

De introductieprijs van deze Medion-laptop was 1200 euro, maar sinds half april is de prijs gedaald en hij is nu verkrijgbaar voor duizend euro. Opvallend is dat je voor dat geld een laptop met 4k-scherm krijgt en een Core i7-8750H-processor. Er is ook nog eens 16GB werkgeheugen aanwezig en de ssd is 256GB groot. De videokaart is een GTX 1050 met 4GB werkgeheugen.

Score: 3(1 reviews)
Medion Erazer Core P6605-i5-256F8 (Qwerty toetsenbord)

Een wat goedkopere versie van de P6605, die sinds de introductie een euro of 150 in prijs is gedaald. Geen 4k-scherm, maar gewoon full hd en daarbij is deze laptop voorzien van een i5-8300H-processor en een GTX 1050-videokaart, die wel weer van 4GB werkgeheugen is voorzien. Verder heeft de laptop de beschikking over een 256GB-ssd en 8GB ram.

Score: 0(0 reviews)
Lenovo IdeaPad 330-15ICH (81FK0050MH)

Deze IdeaPad 330 kostte bij introductie 1000 euro en staat nu in de prijslijst voor 800 euro. De specificaties zijn met een i7-8750H, 8GB geheugen en een GTX 1050-videokaart op zich niet slecht, maar er is wel gebruikgemaakt van een tn-paneel, dat niet zo goed is als de ips-panelen die we voor dit geld gewend zijn. Verkies je snelheid boven beeldkwaliteit, dan is deze laptop die verder voorzien is van een 128GB-ssd en een 1TB- harde schijf, een interessante keuze.

Score: 3(0 reviews)
MSI PS42 8RC-013NL
MSI PS42 8RC-013NLvanaf Onbekend

De PS42 is meer een thin&light dan een mainstreamlaptop, maar toch een interessante aanvulling van dit lijstje. De laptop kostte bij introductie namelijk 1200 euro en is nu voor een stuk minder te krijgen. De i5-8250U-processor in deze PS42 is al een tijdje geleden opgevolgd door de i5-8265U, maar veel verschil maakt dat niet. Eerder hebben we de PS42 met MX150-gpu getest, maar deze uitvoering heeft een snellere GTX 1050 Max-Q.

Score: 5(0 reviews)
linkStrijd der ultrabook-nieuwkomers: Huawei Matebook D versus MSI PS42

Acer A715-72G

We besteden, tot slot, extra aandacht aan de Acer Aspire 7, waarbij er binnen het budget van duizend euro aardig wat mogelijkheden zijn en die zijn in de meeste gevallen ook onlangs in prijs gedaald. Let wel op het typenummer, want de A715-72G is het model dat van de achtstegeneratie-Intel-processors is voorzien. De A715-71G wordt her en der ook nog verkocht en is nog een generatie ouder. Tenzij de prijs heel laag is, zouden we die laptop niet meer aanraden.

A715-72G-56BC A715-72G-599U A715-72G-56GE A715-72G-76HV
Processor Core i5-8300H Core i5-8300H Core i5-8300H Core i7-8750H
Werkgeheugen 8GB 8GB 8GB 8GB
Videokaart GTX 1050 Ti GTX 1050 GTX 1050 Ti GTX 1050
Opslag 128GB ssd + 1TB hdd 256GB ssd + 1TB hdd 256GB ssd 256GB ssd + 1TB hdd
Prijs € 1.049,- Onbekend Onbekend Onbekend

Acer levert vier Aspire 7-modellen onder de duizend euro en daarvan zijn de linkertwee in de tabel, dus de 56BC en de 599U, het interessantst. Een van de andere twee zou je kunnen overwegen als je liever een i7-processor of een grotere ssd verlangt, maar deze modellen zijn (nog) niet in prijs gedaald.

We richten ons dus op de 56BC- en 599U-modellen, waarbij het verschil al meteen blijkt uit de tabel. De 56BC heeft een snellere 1050 Ti-videokaart, maar is daardoor wel duurder en moet het doen met een kleinere ssd. De 599U heeft een grotere ssd, maar een minder snelle videokaart. Speel je graag games, dan zouden we de vijftig euro extra uittrekken voor de Aspire 7 met 1050Ti-videokaart, want dat onderdeel kun je later niet meer vervangen en de ssd wel.

Behalve de ssd zijn het werkgeheugen en de draadloze netwerkkaart ook vervangbaar. Dat geldt uiteraard ook voor de 2,5" sata-schijf, maar het is niet duidelijk of de Aspire 7-modellen die standaard zonder harde schijf worden geleverd, ook van een sata-connector zijn voorzien. Om geld te besparen wordt die namelijk weleens weggelaten.

  • 3DMark Cloud Gate
  • Cinebench R15 - Multi
  • GTA V - Ultra
  • GTA V - Medium
3DMark Cloud Gate
Laptop Videochip CPU/SoC in punten (hoger is beter)
Dell XPS 15 9570 GF GTX 1050 Ti Max-Q Ci7-8750H
25.899
Acer Aspire 7 A715-72G-56BC GF GTX 1050 Ti Ci5-8300H
22.442
Acer Nitro 5 AN515-51-76CN GF GTX 1050 Ti Ci7-7700HQ
22.359
HP Pavilion Gaming 15-cx0830nd GF GTX 1050 Ci7-8750H
21.025
Asus ZenBook 15 UX533FD GF GTX 1050 Max-Q Ci7-8565U
19.430
MSI PS63 8SC-003NL GF GTX 1650 Max-Q Ci7-8565U
18.168
Acer Aspire 5 A515-51G-55SC GF MX130 Ci5-8250U
10.116
Cinebench R15 - Multi
Laptop Videochip CPU/SoC in punten (hoger is beter)
Dell XPS 15 9570 GF GTX 1050 Ti Max-Q Ci7-8750H
1.114
HP Pavilion Gaming 15-cx0830nd GF GTX 1050 Ci7-8750H
1.068
Asus ZenBook 15 UX533FD GF GTX 1050 Max-Q Ci7-8565U
819
Acer Aspire 7 A715-72G-56BC GF GTX 1050 Ti Ci5-8300H
811
Acer Nitro 5 AN515-51-76CN GF GTX 1050 Ti Ci7-7700HQ
725
MSI PS63 8SC-003NL GF GTX 1650 Max-Q Ci7-8565U
560
Acer Aspire 5 A515-51G-55SC GF MX130 Ci5-8250U
546
GTA V - 1080p - Ultra
Laptop Videochip CPU/SoC framerate in fps (hoger is beter)
Acer Aspire 7 A715-72G-56BC GF GTX 1050 Ti Ci5-8300H
46,4
Dell XPS 15 9570 GF GTX 1050 Ti Max-Q Ci7-8750H
40,6
MSI PS63 8SC-003NL GF GTX 1650 Max-Q Ci7-8565U
40,3
Asus ZenBook 15 UX533FD GF GTX 1050 Max-Q Ci7-8565U
34,3
HP Pavilion Gaming 15-cx0830nd GF GTX 1050 Ci7-8750H
30,7
GTA V - 1080p - Medium
Laptop Videochip CPU/SoC framerate in fps (hoger is beter)
Acer Aspire 7 A715-72G-56BC GF GTX 1050 Ti Ci5-8300H
86,1
Dell XPS 15 9570 GF GTX 1050 Ti Max-Q Ci7-8750H
79,2
HP Pavilion Gaming 15-cx0830nd GF GTX 1050 Ci7-8750H
60,5
Asus ZenBook 15 UX533FD GF GTX 1050 Max-Q Ci7-8565U
58,1
MSI PS63 8SC-003NL GF GTX 1650 Max-Q Ci7-8565U
51,2

Het 56BC-model hebben we getest en om een idee van de de snelheid van dat systeem te geven, hebben we enkele benchmarks in de grafiek hierboven gezet. Kort samengevat is de processor behoorlijk vlot, want het is een 45-wattprocessor, in tegenstelling tot de Medion-laptop met 15-wattprocessor op de pagina hiervoor. Dat betekent dat de processor meer energie mag gebruiken en dus langer hogere kloksnelheden kan aanhouden. De cpu heeft echter niet meer dan vier cores en in een cpu-benchmark zoals Cinebench zie je vervolgens dat laptops met zes cpu-cores, zoals de XPS 15 en Pavilion 15, het een stuk beter doen. Voor games is de videokaart dan van groter belang en in GTA V kun je helemaal vloeiend gamen op Medium-instellingen. Zelfs Ultra-instellingen behoren tot de mogelijkheden, hoewel je dan wel genoegen moet nemen met een gemiddelde framerate die onder de 60fps ligt.

Aansluitingen, scherm en accuduur

De Aspire 7 heeft een behuizing die gedeeltelijk van metaal is gemaakt. De achterkant van het scherm en de polssteunen zijn van dat materiaal gemaakt en daardoor voelt de laptop aardig stevig aan. De onderkant en de schermranden zijn van plastic en over de schermranden gesproken: die zijn aardig breed en daardoor begint de laptop al een beetje ouderwets te ogen. Wellicht maakt Acer die randen bij het volgende model wel smaller.

Wat aansluitingen betreft heeft Acer het op het eerste gezicht goed voor elkaar, want er zijn usb-a, usb-c, hdmi, ethernet en een kaartlezer aanwezig. De rechter-usb-aansluitingen blijken echter op 2.0-snelheid te werken en zijn dus niet geschikt om een snelle usb-stick of externe harde schijf op aan te sluiten. De hdmi-aansluiting is ook van de 2.0-generatie, maar dat is juist goed, want dat betekent dat het mogelijk is om er een 4k60-scherm op aan te sluiten.

Het scherm is het zwakke onderdeel van de Aspire 7. Op papier is er weinig mis mee, want het is een full-hd-scherm met ips-paneel en een matte coating. Dat paneel moet goede kijkhoeken hebben en een matte afwerking voorkomt scherpe spiegelingen. De helderheid houdt echter met 245cd/m² niet over en het contrast is met bijna 1000:1 wat we verwachten van een ips-paneel, maar ook niet meer dan dat. Zit je in een kantooromgeving, dan maakt dat niet veel uit, maar bij veel omgevingslicht kan die lage maximale helderheid vervelend worden.

Tot slot hebben we naar de accuduur gekeken en die bedraagt zes uur tijdens browsen. Dat is voor een flinke laptop als de Aspire 7, die niet bepaald gebouwd is op een lange accuduur, helemaal niet slecht. Belast je de laptop zwaarder en maak je gebruik van de Nvidia-videokaart, zoals we met PCMark simuleren, dan halveert de accuduur bijna en komen we uit op drie uur en een kwartier.

Conclusie

Het is een mooie tijd om de Pricewatch in de gaten te houden, want laptops met de negende generatie Intel-processors komen eraan en dat betekent dat winkels van de modellen met achtste-generatieprocessors af moeten. We hebben een lijstje gemaakt van laptops die op het moment van schrijven al een prijsdaling hebben doorgemaakt en daarbij de Aspire 7 uitgelicht.

Normaal gesproken kijken we in deze categorie naar laptops tot duizend euro, maar in het geval van de Acer-laptop krijg je al veel waar voor 850 euro. We hebben gekeken naar het 56BC-model, dat zich onderscheidt door de 1050 Ti-videokaart, waardoor hij behoorlijk geschikt is voor games, hoewel je er niet de laatste titels op Ultra-instellingen op moet willen spelen. Er is ook een goedkopere 599U-uitvoering met langzamere videokaart, die aantrekkelijker is voor mensen die niet gamen.

In beide gevallen gaat het om behoorlijk stevige laptops met vlotte hardware en een behoorlijke stevige, gedeeltelijk metalen behuizing. Een aandachtspunt is het beeldscherm, dat wat resolutie en paneelkeuze betreft prima is, maar een lage maximale helderheid heeft. De accuduur van zes uur is voor een laptop van dit kaliber dan wel weer lang en dat maakt dat je met dit systeem, hoewel het er niet specifiek voor is gemaakt, ook onderweg kunt werken.

Reacties (81)

Wijzig sortering
Wat mij opvalt is dat er bij de keuze en prestaties denk ik geen rekening gehouden is met het enorme prestatieverlies dat Intel processoren lijden (en dat denk ik bij laptops nog wel eens steviger door zou kunnen werken) door de onlangs gepatchte kwetsbaarheden. Zijn de laptops nu opnieuw test met gepatche OS, of zijn dit nog de oude resultaten?
Vrij zwakke Best Buy dit keer. Het budget model van 500€, het basis model en een aantal van de mainstream modellen zijn bij een zeer beperkt aantal winkels te vinden. Het zijn allemaal 13 in een dozijn consumentenlaptops, waarom niet een keer aandacht besteden aan bijvoorbeeld Thinkpads?

De 4GB ram en 128GB SSD is zelfs voor een budget model te weinig, 8GB ram en 256GB SSD zou toch wel met minimum moeten zijn. Stel het budget bij naar 600€ als het voor 500€ niet kan, uiteindelijk is dat goedkoper dan dat je over een jaar weer een nieuwe notebook moet kopen omdat de SSD vol zit en de laptop na extra software geïnstalleerd te hebben, te traag is geworden met 4GB ram.

Daarnaast is het op dit moment een heel slecht moment om een laptop te kopen nu Ice Lake er aan zit te komen. Wie niet perse hoeft, kan beter wachten.
Wat ik mis is of het ram makkelijk te vervangen is door een groter reepje? 4 GB is idd niet meer van deze tijd.
4 gb is genoeg om mee te internetten. en makkelijk uitbreidbaar naar 8 gb. Net zelf gedaan gewoon een geheugen module bij prikken en klaar.
Hoezo niet? Het hangt helemaal van je gebruik af of 4GB genoeg is of niet. W10 is alleen maar efficienter geworden in resources gebruik, voor Windows hoeft dat geheugen dus niet groter te worden.

Met een compacte laptop voor Internetten en office activiteiten is gewoon te werken. Zo'n laptop is natuurlijk geen powerhouse, maar dat is ook lang niet altijd nodig. Een powerhouse vreet alleen maar haar accu leeg. Voor een mobiel apparaat kan het daarom juist handig zijn om de configuratie beperkt te houden. Vuistregel bij een kleiner geheugen is ook dat je dan minder applicaties tegelijk open kan hebben. Hoe meer geheugen, hoe meer tegelijkertijd open kan zijn. Bij een mobiele werksituatie kunnen misschien even snel een of twee taken worden opgepakt. Een reiziger heeft er dan meer belang bij om een lange tijd aan die twee taken te kunnen werken, dan dat er nog vier andere taken open kunnen staan.

Een ander aspect zie ik ook te weinig genoemd worden. Bij een kleiner geheugen worden de geheugensectoren efficiënter gebruikt dan bij een groter geheugen. Bestanden zijn vaak niet even groot als die geheugensectoren. Soms nemen bestanden meer dan een geheugensector in, maar vaak vullen ze een enkele sector maar voor een klein deel op, want veel bestanden zijn juist heel klein. Hoe groter je geheugen, hoe kleiner het deel is van veel sectoren dat gevuld wordt. Een groter deel van het gebruikte stuk van een groter geheugen blijft dus onbenut. Dit effect compenseert dus een deel van het nadeel van een kleiner geheugen. Het kan je daarom meevallen wat met zo'n kleiner geheugen nog is te doen.
Het kost ook niet meer om te laten draaien dus doe jezelf gewoon een plezier en houdt 8 GB aan als minimum. Windows 10 mag dan misschien efficient zijn met resources, Chrome(/ium) is dat niet bepaald en met een aantal flashy tabs open en eventueel wat Electron-based stuff zit je al snel de 8 GB aan te tikken.

Mijn MBP2015 gaat voluit aan het swappen met wat Brave tabs, Atom, iTerm2. Dan zijn we ook geen groof werk aan't verzetten he?
Budget-versie begrip oprekken. Zie je ook veel in de smartphone-markt. Vind persoonlijk 500 al tegen haar randje van budget aanzitten eerlijk gezegd. Je kunt 101 redenen verzinnen om boven een budget te gaan zitten, maar in dit geval zit je vast aan die 500 euro. Altijd maar die paar tientjes "extra", daarmee worden heel veel mensen ook vaak opgelicht door ze boven hun budget uit te laten geven.
Probeerde eens n foto te maken voor Ice Lake en zakte pardoes door t ijs.
Is dat niet altijd een dilemma? Wachten met aanschaf van iets omdat er binnenkort een snellere versie op de markt komt?
Ik zit dit te tikken op een lenovo thinkpad X201 met 4 GB ram. Naar huidige maatstaven uiteraard een fossiel van zowat 10 jaar oud maar.... ik kan er nog prima mee werken. OK, accu houdt het inmiddels nog 'maar' een krappe 1 1/2 uur vol maar gezien de leeftijd vind ik dat best bijzonder.
Voor een paar tientjes schaf ik binnenkort een nieuwe accu aan en kan er weer een tijd mee door.
En ja.. ook ik zal binnenkort een keer helemaal vernieuwen en waarschijnlijk wordt het een zelfbouw desktopsysteem met curved scherm. En nee, er hoeft niet persé het snelste van het snelste aan componenten in te zitten. De 'top' van zeg 2 jaar geleden wordt nu uitgescholden voor 'medium' en dat merk je ook aan de prijzen.
Het is maar net in hoeverre je voorop wilt lopen met je veredelde type-machine/zak-Japanner.
Ik vraag mij eigenlijk af waar de Ryzen laptops zijn, zie hier alleen maar Intel powered laptops, gemiste kans.
Dat is al een aantal BBG's het geval. De vraag blijft hoe objectief de gemaakte keuze is voor deze BBG. Ik heb 1 alteenatief genoemd zien worden met een 2200 Ryzen. Dat is de zwakste broeder uit de hele reeks.
De P6645 is alleen bij Medion verkrijgbaar, via de eigen webwinkel of op bol.com plaza. De versie van 699 euro heeft echter een Azerty toetsenbord. De Querty via de eigen webwinkel is 749 euro. Dat is toch boven het gestelde budget van 700 euro. Shopreviews zijn ook niet al te best... Ik kijk nog even verder!
Dat is een teken aan de wand. Als een laptop maar bij één winkel te koop is, dan betekend dat eigenlijk dat het een bestaande laptop is waarin ze iets hebben vervangen, om zo een nieuw nummer te maken speciaal voor een specifieke winkelketen. Op deze manier kan de Mediamarkt of BCC makkelijk een 'laagste prijs garantie' geven omdat ze in feite de enige zijn die deze specifieke configuratie verkopen.

Met andere woorden, dit is een truc om consumenten om de tuin te leiden. Winkels kunnen immers meer vragen voor het zelfde product als er op papier geen concurrent is die het zelfde product levert. Netto ben je dus slechter af.

Eerdere artikelen hierover
Tweakers nieuws: 'Prijsvergelijken laptops weinig zinvol door exclusieve modellen'
Consumentenbond: Vergelijken laptopprijzen vaak weinig zinvol

Koop dus altijd een laptop waarvan er meerdere concurrerende winkels in de prijs vergelijker staan. Mijn vraag aan de redactie; houden jullie hiermee rekening bij het uitbrengen van een koop advies?

Edit: Spelling en zo

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 1 juni 2019 08:35]

Laagste prijs garantie geld al een jaar niet meer bij media markt, BCC nog wel.
Overigens is een laagsteprijsgarantie sowieso slecht voor de klant. Hier zit een strategie achter om de gemiddelde prijzen in de markt op te drijven: https://hbr.org/2012/10/why-price-match-guarantees-can

[Reactie gewijzigd door ejabberd op 1 juni 2019 15:12]

Dat is zeker een goed punt dat je daar maakt, maar dat neemt toch niet weg dat in de prijscategorie tot 700 euro deze laptop een van de beste is, ongeacht of die laptop in meerdere winkels te verkrijgen is.
Wie weet is het inderdaad wel een aangepaste versie van een ander model, maar dat model zie ik nu niet meteen terugkomen wanneer ik zoek op soortgelijke specificaties.
Dus in dit prijssegment mag ik dan toch wel zeggen dat die laptop het erg goed doet?
Dat de prijs in principe nog iets lager kan, is dan weer een andere kwestie en dat zal uiteindelijk waarschijnlijk zo'n 10à20 euro schelen. Maar dat heb je dan ook meestal altijd bij introducties van nieuwe producten.
Ik zie dat er ook een NL versie te koop is bij bol, maar voor 799 euro. Ook ruim boven budget.
Zou leuk zijn als de redactie bij het kiezen van een best buy ook de beschikbaarheid in ogenschouw neemt. De Medion Best Buy van twee maanden terug was ook al nergens verkrijgbaar.
Wat ik een beetje mis bij de beschrijving van de Acer Aspire 7, aangezien het een model is met een dedicated GPU en niet als gamesysteem bedoeld is, is naast helderheid en contrast het volgende volgende: kleurweergave. Je koopt niet een systeem met GPU voor de sier, misschien af en toe een spelletje, maar de kans is groot dat een er ook iets grafisch mee moet gebeuren en dan is kleurweergave ook belangrijk i.m.o..
Kleurweergave en dan vooral de kleurruimte wordt wel vaker vakkundig genegeerd hier op Tweakers. Het zorgt ervoor dat je altijd moet uitwijken naar andere websites om een volledig beeld te krijgen van een laptop(scherm). Het komt geregeld voor dat een scherm een goede maximale helderheid en contrast heeft, om vervolgens maar iets van 75% van de sRGB kleurruimte weer te kunnen geven. Vind je het leuk of zelfs belangrijk om foto's en/of films te editen, dan heb je daar dus volkomen niks aan. Het zou leuk zijn om die informatie hier terug te kunnen vinden.
Het zorgt ervoor dat je altijd moet uitwijken naar andere websites om een volledig beeld te krijgen van een laptop(scherm).
Uit (vergelijkbare) interesse, zou je een paar van zulke sites alsjeblieft kunnen delen?
Zelf gebruik ik, niet vanuit specifieke interesse, altijd notebookcheck.net, al verwacht ik dat je die site wel zal kennen. Wat ik sterk vind aan notebookcheck is dat ze systematisch alle punten van de laptop op een grondige manier behandelen. Soms kan je wel de pech hebben dat net jouw beoogde apparaat er niet tussen zit. Desondanks is de site een goede raadgever omdat ze bij een nieuw model ook refereren aan eerdere modellen van het merk die ze ook hebben gereviewd. Hiernaast spreken ze zich niet alleen uit over de display van het review exemplaar, maar geven ze ook commentaar op de andere paneelconfiguraties. Zo kan het voorkomen dat ze een 1920x1080 scherm als heel goed aanraden, en dat je de 4K configuratie beter kan laten liggen, of andersom.
Hmm, ik was een aantal weken geleden ook op zoek naar een best buy, ik kwam toen op een amd ryzen 3 uit met een onboard rx vega. Hebben jullie bewust geen ryzen laptop meegenomen, heel vaak vind ik deze namelijk een best buy, aangezien ze goedkoper zijn dan een Intel laptop en net zo goede hardware hebben
Ik heb ook bewust een half jaar geleden een ryzen gekocht; volgens mij een ryzen 5. Daar valt heel aardig op te gamen, zeker in vergelijking met een even dure i3 op Intel graphics...
Dit viel mij de vorige BBG ook al op. Erg jammer.
Ik wil niet ondankbaar klinken voor de steeds mooie best buy guides, maar wat als je nu eens wat meer kan / wil uitgeven? Is er bijvoorbeeld een categorie voor een laptop rond de 1500 euro?
Dat mis ik altijd een beetje in de BBG.
Bedankt.
Ik had inderdaad ook een categorie gehoopt die hoger lag als een echte knappe game laptop.... Die mis ik hierin ook een beetje.
hoeft daarvoor voor mij geen schreeuwerige game laptop te zijn (om even stereotype uit te halen), maar bvb een laptop met een goed IPS scherm, 16GB of meer RAM, HDMI 2.0, een 500GB SSD en (plaats voor) nog een tweede SSD of HDD, en een dGPU, en een stevige processor of het nu AMD of intel is.... etc. zo zie ik er niet eentje tussen zitten, waarschijnlijk omdat je daarvoor toch nog een beetje meer moet uitgeven.
Maar misschien zie ik dit verkeerd? Ik heb geen detaillistische specifieke eisen buiten HDMI2.0
Kijk maar is naar de Lenovo Legion y530/y540 zit rond de 1370 euro met de configuratie die je nu zegt. Heeft een normaal uiterlijk
Je moet even naar de website van Lenovo gaan. Daar kan je de Legion zelf samen stellen. Als je geen OS koopt. ( Daar vragen ze bijna 200 euro voor , en kan je goedkoper elders halen en zelf installeren zonder de gebruikelijke bloatware ) heb je voor 1200 euro een hele dikke laptop.
is 200 euro niet de normale prijs voor een windows 10 pro licentie?
nevermind, verkeerd gelezen

[Reactie gewijzigd door Jper op 1 juni 2019 13:30]

Bedankt! Enige ervaringen er mee?
Heb de y530 nu 2 weken, echt een topper! Had hiervoor een HP pavillion power maar dit is wel een stuk beter. Merk vooral dat de laptop erg goed koelt en erg snel is met een 500gb ssd en een i7 8750H + gtx 1060
Ik zag voor 1499 bij de MediaMarkt een Asus UX562 en UX480. En bij Coolblue zag ik een UX533 voor rond die prijs. Ik dacht ook een Dell XPS gezien te hebben. Vet mooi ding maar die was wat duurder geloof ik. Allemaal met grote batterij. Goeie kwaliteit.
De Asus Zenbook UX533 is zelfs gedaald in prijs bij de Asus eshop naar 1169,- (i7, 16gb werkgeheugen en 512GB ssd). Bij 4launch is dezelfde laptop nu 1174,- (mocht je het niet via Asus zelf willen bestellen).

Fijne laptop! Snel, compact, stil en ik zelf vind het beeldscherm erg prettig.
Snap weer de budget laptops niet. 500 euro vind ik niet echt budget dat kan veel goedkoper.
SSD en 8GB is more voor mainstream of hoger laptop. Voor een beetje internetten heb je echt geen 500 euro nodig

[Reactie gewijzigd door mark777 op 1 juni 2019 19:16]

Eigenlijk heb je wel een punt. Want was is er dan onder de 500 euro? Low budget rommel?
Al sinds de zomer van 2017 heb ik een Sager laptop met een 1060 6GB, Intel 7700HQ en 16GB ram voor omgerekend 1000 euro.

Nog geen BBG voorbij zien komen die ook maar één laptop heeft met een 1060 6GB voor die prijs.
wel een oude 7de generatie processor?
maar dan wel in the USA besteld?
Deze laptop met i7-7700HQ is gekocht in de zomer van 2017 en de i7 8000 serie kwam uit vanaf Q3 van dat jaar. Klopt het is gekocht in de US. Maar toch, nog steeds geen 1060 6GB voorbij zien komen in de BBGs voor die prijs en we zijn al bijna 2 jaar verder.
Waar is de categorie "game laptop" @Tweaker , ik denk dat deze als laatste categorie een leuke toevoeging voor de gamers kan zijn?

Ik ben zelf toevallig al wat even aan het rond kijken, dus ik werd blij toen ik deze zonet zag, maar helaas komen die niet aan bod. Bij desktop heb je het wel min of meer er in zitten. Deze categorie toe te voegen kan misshien wel interesant zijn?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True