Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Chris Broesder

Redacteur mobile

OnePlus 7 Preview

Beetje vernieuwing, zelfde prijs

15-05-2019 • 11:00

113 Linkedin Google+

Preview

Een beetje vreemd is het wel. Onze OnePlus 7 Pro-review staat al online en een dag later komen we met een preview over de 'reguliere' OnePlus 7. Toch vonden we dat we naar Londen moesten afreizen om je een eerste indruk van dit toestel te geven. We krijgen de OnePlus 7 namelijk pas eind deze maand in handen en ook los daarvan: voor die tijd mogen we niet eens een review van het toestel publiceren. OnePlus wil de aandacht eerst vestigen op de OnePlus 7 Pro.

Hoewel dat natuurlijk technisch gezien het interessantste toestel is, met onder meer zijn grotere oledscherm zonder inkeping en met zijn uitschuifcamera, kun je zeggen dat de OnePlus 7 de ware opvolger van de OnePlus 6T is. Hij heeft dezelfde prijs, 559 euro, en je kunt hem zien als een ordinaire specbump van dat toestel. OnePlus heeft bijna alle innovatie in de Pro-versie gestopt. Daar zijn vermoedelijk niet alle OnePlus-fans blij mee, want voor het beste van OnePlus moet je nu meer dan 700 euro neertellen.

De grote vraag is dan ook: is de OnePlus 7 een slap aftreksel van de Pro-variant of heeft ook dit OnePlus-toestel weer de meer dan prima prijskwaliteitverhouding, met hier en daar een functie die je voor dit geld best wilt missen? Volgens OnePlus zelf is het in elk geval geen slap aftreksel. Op een blauwe maandag bracht OnePlus een paar jaar geleden de OnePlus X uit. Dat was veel meer een budgettoestel dan de OnePlus 7 en de fabrikant ziet dit toestel zelf als een misstap. De OnePlus 7 is volgens de fabrikant echter een toestel dat de goede elementen van de 6T behoudt en andere dingen verbetert waar dat kan in deze prijsklasse. Laten we eerst kijken welke dingen dat zijn.

Wat is nieuw?

Er is minder nieuw dan je zou verwachten bij een nieuw OnePlus-toestel dat niet op een T eindigt, maar de vingerafdrukscanner is zonder meer een stap vooruit. Het is dezelfde als die in de OnePlus 7 Pro zit. Dat betekent dat hij 7x7mm groot is en ten opzichte van de OnePlus 6T een extra lens heeft. Daarmee moet hij volgens OnePlus 38 procent sneller zijn. Dat zou best kunnen. We kunnen in elk geval bevestigen dat de scanner in de OnePlus 7 eveneens de snelste scanner achter het scherm is die we tot nu toe hebben getest. Dat hebben we bij het evenement in London namelijk uitgebreid kunnen doen.

De OnePlus-toestellen ontbeerden stereoluidsprekers, maar gelukkig zit de stereoluidspreker van de OnePlus 7 Pro ook in de OnePlus 7. Deze klinken prima zo op het eerste gehoor en gaan vrij hard. Dat ligt in lijn met de ervaring die Arnoud had tijdens de 7 Pro-review. Helaas ontbreekt ook op de reguliere OnePlus 7 de 3,5mm-jack. OnePlus wil graag dat je de tweede versie van de draadloze OnePlus Bullets koopt, maar als je liever bedraad luistert, is het toch jammer.

Als je OnePlus een interessant merk vindt vanwege de snelheid die de fabrikant met zijn toestellen nastreeft, dan zit je met de OnePlus 7 goed. Het toestel heeft net als de OnePlus 7 Pro een Snapdragon 855-soc, maar ook ufs 3.0-geheugen. De OnePlus 7-toestellen zijn de eerste die dit snelle opslaggeheugen gebruiken. Onze tests met de OnePlus 7 Pro wezen uit dat het geheugen, vooral in de sequentiële tests, inderdaad een stuk sneller is dan ufs 2.1 en dat is goed nieuws. Je zult het bijvoorbeeld kunnen merken bij het starten van apps of het wegschrijven van foto's en video's.

De OnePlus 7 voelt in elk geval snel aan, zoals we dat gewend zijn van de fabrikant. Apps wisselen gaat snel en het toestel reageert vlot op handelingen. Toch zijn we iets minder te spreken over de snelheid van de camera-app. Er treedt redelijk wat sluitervertraging op bij het afdrukken en ook van het schakelen naar een andere modus hadden we verwacht dat het vlotter zou zijn.

Een niet onbelangrijk element dat ook een upgrade heeft gekregen, is de camera. De primaire camerasensor is dezelfde als die van de OnePlus 7 Pro: de 48Mp IMX586 met quad-bayer lay-out. Vreemd genoeg is de lensopening net iets nauwer dan bij de Pro: namelijk f/1.7 tegenover f/1.6. Ook mist de reguliere OnePlus 7 laserautofocus, jammer want laserautofocus is handig bij matige lichtomstandigheden. Bovendien mist hij de ultragroothoeklens en telelens. Gelukkig heeft de OnePlus 7 net als zijn grote broer gewoon optische beeldstabilisatie en natuurlijk de verbeterde softwarealgoritmes, maar je levert op cameragebied behoorlijk in ten opzichte van de OnePlus 7 Pro.

Dat is niet het enige dat ontbreekt op de reguliere OnePlus 7, maar één ding is niet per se een gemis. De OnePlus 7 Pro heeft namelijk afgeronde schermranden en die zijn vrij breed vergeleken met andere toestellen die dat hebben. Het wordt door fabrikanten gezien als luxefeature, maar door de bolling kunnen reflecties en verkleuringen optreden.

De OP7 heeft ook een iets kleiner oledscherm met een lagere resolutie. Het lijkt om hetzelfde scherm te gaan als dat van de 6T, inclusief de druppelinkeping. Dat is nog altijd een mooi scherm, maar het heeft niet de 90Hz-verversingsfrequentie van de OP7 Pro. De accucapaciteit en 20W-laadsnelheid zijn ook hetzelfde gebleven als bij de 6T, evenals het ontwerp.

Tot slot

De prijs is niet verhoogd ten opzichte van de OnePlus 6T, maar helaas zijn de verbeteringen ook wat mager als je geen 709 euro overhebt voor een OnePlus 7 Pro. We zijn blij met de stereoluidsprekers, de snellere vingerafdrukscanner en natuurlijk weer de algehele snelheid van het toestel. Ook is de camerakwaliteit hopelijk goed verbeterd. Toch is het leeuwendeel van de innovatiekracht van OnePlus duidelijk naar de Pro-smartphone gegaan. Dat betekent natuurlijk niet meteen dat de OP7 een slechte telefoon is, maar we denken dat deze telefoon interessanter was geweest als de Pro niet had bestaan. Misschien was hij dan wel een paar tientjes duurder geweest, maar dat hadden we er wel voor overgehad. De OnePlus 7 zou bijvoorbeeld al een stuk interessanter zijn als alleen de cameraset-up wat veelzijdiger zou zijn, met ten minste een ultragroothoeklens bijvoorbeeld, zoals de S10e van Samsung.

Onze eerste indruk is dat het toestel net als de 6T een fijn toestel is en als je van een OnePlus 5 of ouder komt, is het een mooie vooruitgang. Voor 150 euro extra krijg je met de Pro echter wel substantieel meer en wij neigen dan ook naar dat toestel. Of de 7 het in zijn prijsklasse bijvoorbeeld redt ten opzichte van de Xiaomi Mi9, kunnen we nog niet zeggen, want we moeten de kwaliteit van de OP7-camera in de praktijk nog ervaren. Wel hebben we wat meer twijfels over de prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel dan over die van zijn voorgangers, ook al is de OP7 in de praktijk vermoedelijk gewoon weer een lekker snel toestel met fijne software en een prima oledscherm, om maar wat te noemen. Alleen: de concurrentie heeft ook niet stilgezeten.

We hopen dat de fabrikant zichzelf niet in de voet schiet door nu met twee toestellen te komen die beide net niet de prijs-kwaliteitverhouding halen waar het merk om bekendstaat. De OP7 is betaalbaar, maar niet heel vernieuwend, en de OP7 Pro is sexy, maar toch wel een stukje duurder dan zijn voorganger. Het kan echter ook een slimme zet zijn, waarbij de prijs wordt opgeschroefd, maar het aantal mooie features ook. Hoe dan ook, OnePlus zet een gedurfde stap naar smartphonevolwassenheid.

OnePlus-telefoons OnePlus 7 Pro OnePlus 7 OnePlus 6T
Lengte 162,6mm 157,7mm 157,5mm
Breedte 75,9mm 74,8mm 74,8mm
Dikte 8,6mm 8,1mm 8,1mm
Gewicht 205g Rond 185g 185g
Luidsprekers Stereo, ondersteuning Dolby Atmos Stereo, ondersteuning Dolby Atmos Mono
Scherm 108cm²
6,64"-oled,
3120x1440px
90Hz
100,5cm²
6,4"-oled
2340x1080px
60Hz
100,5cm²
6,4"-oled
2340x1080px
60Hz
Camera's Primair: 48Mp, quad-bayer, f/1.6
Groothoek: 16Mp, f/2.2
Tele: 16Mp, f/2.4
Primair: 48Mp, quad-bayer, f/1.7
Secundair: 5Mp, f/2.4
Primair: 16Mp, f1.7
Secundair: 20Mp, f/1.7
Soc Snapdragon 855
1 x Cortex A76 op 2,84GHz
3 x Cortex A76 op 2,42GHz
4 x Cortex A55 op 1,80GHz
Adreno 640
Snapdragon 855
1 x Cortex A76 op 2,84GHz
3 x Cortex A76 op 2,42GHz
4 x Cortex A55 op 1,80GHz
Adreno 640
Snapdragon 845
4 x Cortex A75 op 2,8GHz
4 x Cortex A55 op 1,80GHz
Adreno 630
Opslag Ufs 3.0 Ufs 3.0 Ufs 2.1
Accu 4000mAh 3700mAh 3700mAh
Prijs bij release 6/128GB - 709 euro
8/256GB - 759 euro
12/256GB - 829 euro
6/128GB - 559 euro
8/256 - 609 euro
6/128GB - 559 euro
8/128GB - 589 euro
8/256GB - 639 euro

Reacties (113)

Wijzig sortering
Voor 150 euro extra krijg je met de Pro echter wel substantieel meer en wij neigen dan ook naar dat toestel.
Dit lijkt mij (helaas) een korte maar krachtige samenvatting.
De 7 Pro biedt meer waar voor zijn geld.
De 6T bied meer waar voor zijn geld.
De 7... eigenlijk niet.

Waar ik in ieder geval bang voor ben: de volgende iteratie wordt de OnePlus-instapper verhoogd naar het prijsniveau van de 7 Pro. :|

[Reactie gewijzigd door TheTinusNL op 15 mei 2019 11:08]

De 7 en 6T zijn net zo duur, en de 7 heeft betere specs dan de 6T. Dus waarom zou dan de 6T meer waar voor zijn geld bieden, maar de 7 niet?
Dat is bij OnePlus dus niet het geval.

Daar zijn de prijzen van OnePlus ook de prijzen zoals je ze gaat krijgen. Dus die 559 voor de 6T en die van de 7 zijn gewoon as is.
'soms'. Er is erg sporadisch eens een actie dat je hem goedkoper kan krijgen.
Vaak is dat dan via china import, dus vervelend voor je garantie.

Op het moment van spreken is de pricewatch: OnePlus 6T (6GB ram, 128GB opslag) Glanzend Zwart nog steeds op z'n goedkoopst 532. De OnePlus 7 is dus zeker wel meer waar voor het geld.

De 6T was een kleine upgrade t.o.v. de 6, voor hetzelfde geld.
De 7 is een kleine upgrade t.o.v. de 6T, voor hetzelfde geld.
De 7 is dus een aanzienlijke upgrade t.o.v. de 6, en dus ook, voor hetzelfde geld.
Deze trend mogen ze wat mij betreft wel aanhouden.

Zoals ik een eerder artikel wel al aangaf vind ik het jammer dat ze voor de 7 Pro zijn gegaan voor een curved screen. Dat is voor mij altijd de reden geweest om bij Samsung weg te blijven en vast te houden aan de OnePlus. Ik vind dat gewoon niet fijn werken.. Jammer maar helaas.
Oneplus heeft met de eerste toestellen bewust de prijs laaggehouden om een naam op te bouwen en marktaandeel te pakken. In het begin zat er nauwelijks marge op de toestellen. Dat is ze goed gelukt en je ziet dat hun prijzen langzaam stijgen en in de buurt komen van de concurent.

[Reactie gewijzigd door m3gA op 15 mei 2019 11:12]

Ze hebben zeker marktaandeel en ook naamsbekendheid gepakt door de OnePlus in eerste instantie goedkoop aan te bieden. Echter of deze strategie uiteindelijk de juiste is valt te bezien. Ze moeten nu concurreren met een hele reeks van toestellen die meer lijken te bieden voor dezelfde prijs, zoals toestellen van Xiaomi, Samsung S10 (die inmiddels al fors in prijs gedaald is) en Nokia en misschien zelfs de Budget Pixel. Zelf heb ik het idee dat Android gebruikers minder vastzitten aan een bepaald merk als ze willen upgraden, dus concureren met alleen een merknaam en een zekere reputatie uit het verleden lijkt me moeilijk. Zie hoe het HTC is vergaan.

[Reactie gewijzigd door zap8 op 15 mei 2019 12:44]

Wat me opvalt is dat Xiaomi met de Mi 9 tussen de OP7 en de OP7 pro zit. Puur enkel omdat de Mi 9 bijna dezelfde camera module heeft als de de OP7 pro. Dan is de prijsstelling van de Mi 9 toch bijzonder goed voor 450 euro zit je op de eerste rij dit terwijl de OP7 (niet pro) qua prijs niet zo laag komt. One plus is in mijn ogen zichzelf een beetje buitenspel aan het zetten.
Die MIUI met advertenties is ook z'n eigen leven gaan volgens mij. Het wordt nu telkens voorgedaan alsof het op ALLE toestellen zo is, terwijl het voornamelijk in India is.
Heb het gewoon uitgezet en dan merk je er niets aan. Kom van een OP3 en MIUI is wel wat minder qua features. Qua snelheid echter net zo lekker als Oxygen, zo niet sneller. Switch bevalt goed.
1 bij het instellen van miui heb je gewoon een slider om geen ads te hebben in je phone, was iig voor mij en mijn mede mi9 gebruikers vrij eenvoudig te vinden.

2 genoeg launchers die eroverheen kunnen zonder te rooten
Ik heb de Mi 9.
En nergens geen last van advertenties in MIUI.
ook uitgezet bij eerste installatie stappen.

[Reactie gewijzigd door DeadlyGast op 15 mei 2019 14:44]

Ging er om dat ik geen last heb van advertenties van Xiaomi in de interface.
Dit kan je gewoon uitzetten.
Xiaomi probeert met deze toestellen mensen binnen te halen in hun ecosysteem en daar verdienen ze het meeste geld aan.
Nou praat ik wel voor eigen kerk, ben in het bezit van een Mi 9 maar ik moet echt toegeven dat ik weinig nadelen ervaar op de bloatware van Xiaomi na dan Maar deze zijn met wat trucjes makkelijk te verwijderen.

De Mi9 met een kale android rom zou imo het perfecte toestel zijn.
Ik weet niet hoe dat met de mi9 zit maar de poco F1 heeft natuurlijk wel official lineage support dan heb je goede specs met een NÓG betere rom dan oxigen

Zou dat voor de m9 ook gelden dan is zijn enige minpunt (en dealbreaker) het gemis van 3.5mm jack

Het grote probleem met bt headsets is dat ze leeg raken een backup via kabel is een must-have
lineageOS komt voor Mi9 binnenkort.
Ze zijn er vanaf het begin eerlijk over geweest dat dit hun strategie was. Markpenetratie, naamsbekendheid en marktaandeel door lage prijzen maar daarna langzaam de prijzen verhogen.
Maar ten opzichte van de 6T krijg je toch wel gewoon meer waar voor hetzelfde geld?

Stereo speakers, betere camera, snellere SoC en opslag.

Tenzij je tweedehands OP6T's gaat kopen lijkt me een gelijkblijvende prijs voor nieuwe specs precies juist.
Als ik hier de pricewatch controleer, dan staat de 6T te koop vanaf 536 euro.

De 7 gaat 559 euro kosten. Dan is die 23 euro zeker goed besteed.
Echter is de 7 nog niet te koop. :)

Toen de 6T uitkwam rond november 2018 zakte de 6 256GB opeens met ~100 euro: pricewatch: OnePlus 6 Midnight Black (256GB opslag)
Er zit bij Oneplus vrij weinig verschil tussen de adviesprijs en de prijzen in de verschillende online winkels. Ze worden niet door heel veel winkels verkocht en de toestellen lopen niet heel lang. Als er een nieuw toestel uitkomt, wordt het vorige model al heel erg snel niet meer verkocht. We hebben het over tientjes werk vaak bij Oneplus. En niet zoals bijvoorbeeld een Samsung Galaxy dat er ruim honderd euro uiteindelijk van de prijs afgaat na 6 maanden.
Opvallend is dat de 8/256GB variant juist €30 goedkoper is geworden.
60Hz zie je al niet eens
Ik nodig je uit om eens op https://testufo.com/ te kijken. Daar zie je duidelijk dat 60Hz wel een flink verschil is tov 30. En ja, dat verschil zie je ook bij hogere frequenties, ookal is dat verschil minder groot en maakt het natuurlijk alleen uit als het bronmateriaal ook de hogere frequenties ondersteunt.

[Reactie gewijzigd door Gropah op 15 mei 2019 17:00]

Je ogen kunnen met gemak veel meer dan 60 Hz waarnemen. Er is een aanzienlijk verschil in gamen/scrollen met 24 fps, 60 fps, 120 fps of zelfs 240 fps.

Of dat nuttig is op een smartphone is een heel ander topic. Ik kan persoonlijk iedereen een high refresh rate computer scherm aanraden en zou dolgraag willen dat mijn telefoon het ook had.

[Reactie gewijzigd door Stidge op 15 mei 2019 15:21]

Het verschil tussen 30fps en 60fps zie je wel, dat spreek ik ook niet tegen. Ik zei dat je 60Hz niet kunt zien.
En daarmee bedoel je dat je niet kan zien dat iets 60Hz is tenzij je vergelijkingsmateriaal hebt?

Als dat is wat je bedoelt dan ben ik het er alsnog niet mee eens. Veel dingen zien er gewoon een stuk vloeiender uit in 60fps. En hoewel je het misschien niet actief door hebt, kijkt het wel makkelijker bij 60fps.
En voor jou is er de Pixel 3a.
Gebruiken mensen nog SD cards? Lol, waarom zou je zo'n onbetrouwbaar traag ding in je telefoon stoppen terwijl er 128/256GB aan ufs 3.0 in zit
Wat een onzin eigenlijk allemaal. 6,64 inch scherm :? Dat is een tablet.
Afgezien van de naamgeving (eerder een phablet): vergeet niet dat de schermgroottes sneller groeien dan de behuizingen (screen2body ratio). Het valt best mee hoe dicht smartphones tegen tablets aan zitten. Ik heb in ieder geval nog niemand met iPad Mini's in hun broekzak zien lopen...
[Een 90Hz scherm? Wat? Waarvoor? 60Hz zie je al niet eens.
............... |:(
48 megapixel? 48 megaruis zul je bedoelen.
Ook dit is al deels toegelicht in de preview, deels in de 7 Pro review.
En tegelijkertijd wordt ook OnePlus net zo belachelijk duur als o.a. Samsung en Apple.
<€640 is toch wat anders dan >€1000.
Het kutte hieraan is (...) probeert te zijn.
Zoals @Jeroenneman al zei: heb je de Pixel 3a al bekeken?

[Reactie gewijzigd door TheTinusNL op 15 mei 2019 11:41]

Precies, wat een belachelijke trend met de beste specs reserveren voor toestellen met de grootste schermen.

Zo ook Samsung: ik gebruik nog steeds mijn 3 jaar oude Samsung Galaxy S7 en heb weken vol verwachting uitgekeken naar de aankondiging van de S10. Helaas is de S10e (5.8" scherm in S7 formaat toestel) zo karig aangekleed ten opzichte van de S10 en S10+ dat ik het vertik om te upgraden. En op een 6.1 inch scherm zit ik ook niet te wachten, mijn S7 is groot genoeg.

Maar goed, OnePlus doet er dus nog een scherpje bovenop, zie https://www.youtube.com/watch?v=z8AdxtkkQDo @ 1:10. Zelfs de Galaxy S10+ oogt klein vergeleken met de OnePlus 7 Pro, dus wie een S10 al groot vindt kan de OnePlus 7 Pro sowieso vergeten.
Xiaomi heeft geen waterdichte telefoons, hetzelfde geldt voor OnePlus (ze voeren wel testen uit waardoor ze het waterproof phones noemen).
Je bedoelt dat ze geen *gecertificeerde* waterdichte telefoons hebben.
Je zei niet officieel. Shifting the goalposts, klassieke drogreden.

En wat betekent officieel überhaupt? Is iets alleen officieel als het gecertificeerd is? Nee, dat is ook niet logisch want iedereen kan certificeren. Kijk maar naar het oerwoud van (vaak misleidende) keurmerken op producten in de supermarkt.

OnePlus adverteert gewoon met waterdichtheid: https://mobile.twitter.co.../1124358412999983105?s=20, is dat officieel genoeg?

Tot slot, wanneer een fabrikant of verkoper een claim maakt over een product valt dit in Nederland gewoon onder de wettelijke garantie, dus je mag absoluut aankloppen bij de verkoper (wat in het geval van OnePlus natuurlijk ook vaak de fabrikant is) voor garantie. De eerste 6 maanden ligt de bewijslast zelfs bij de verkoper.
De IP-certificering is een officiele aanduiding van waterdichtheid. Zonder die certifiering kan een apparaat waterdicht zijn, maar je bent overgeleverd aan de claims en garantiebepalingen van de fabrikant. Bij IP-certificering weet je precies waar je aan toe bent (of aan toe zou moeten zijn) en de fabrikant moet het dan ook garanderen.

Zonder IP-certificering moet je er dus effectief vanuit gaan dat je apparaat niet waterdicht is, en dat het slechts bestand is tegen condities die je in normaal alledaagse gebruik mag verwachten.

"Waterdicht" zonder verdere specificatie betekent niets. Het kan betekenen dat het niet erg is als er 1 druppel op het glas komt. Het kan ook betekenen dat ie 50 meter diep in zout zeewater kan. Of alles daar tussenin. Hetzelfde geldt voor stofdichtheid, wat ook in de IP-specificatie zit.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 15 mei 2019 17:05]

Zonder die certifiering kan een apparaat waterdicht zijn, maar je bent overgeleverd aan de claims en garantiebepalingen van de fabrikant.
Nee, zo werkt het niet. Fabrieksgarantie, als die gegeven wordt, is een bonus. Wettelijke garantie omvat alle claims en uitlatingen die over een product gemaakt worden door fabrikant of verkoper.

Of Xiaomi uitlatingen over waterdichtheid heeft gedaan weet ik niet, maar OnePlus maakt er zelfs fancy filmpjes over dus dat is 100% gedekt onder Nederlandse garantiewetgeving.

[Reactie gewijzigd door lilmonkey op 15 mei 2019 17:10]

Is het gebruik van Corning gorilla 6 glas geen grote vooruitgang? Schijnt vrijwel onbreekbaar te zijn.
Voor mij persoonlijk is het gebogen scherm op de 7pro een no go. Jammer, anders had ik wel willen hebben.

[Reactie gewijzigd door Piet54321 op 15 mei 2019 11:25]

Dat gebogen scherm is ook voor mij de hoofdreden om geen 7 pro te kopen. Het ziet er op het eerste zicht mooi uit, maar ik zie er de meerwaarde niet van in. Door de buiging krijg je veel meer reflecties en nauwkeurig selecteren van dingen in de gebogen rand is ook minder evident.
De veranderende kijkhoek met de kromming zorgt ook voor vertekeningen in de helderheid/kleurweergave.
Een gebogen scherm is kwetsbaarder en duurder om te repareren. Een klein gedeelte van het buigbare scherm is niet of minder goed bruikbaar. Wat zijn eigenlijk de voordelen?
Ik hoop toch nog een camera review te zien van de OP7. zou een mooie optie kunnen zijn. Maar als deze tegenvalt moet ik verder kijken.
er zit toch echt een verschil

zie:

"De primaire camerasensor is dezelfde als die van de OnePlus 7 Pro: de 48Mp IMX586 met quad-bayer lay-out. Vreemd genoeg is de lensopening net iets nauwer dan bij de Pro: namelijk f/1.7 tegenover f/1.6"
Mwah, je levert vooral in op camera gebied toch?
(en 30W vs 20W snelladen)

Verder is het ook grotendeels een kwestie van voorkeuren:

Pop-up camera vs druppel-notch
Groter scherm en hogere resolutie vs Iets kleiner scherm en lagere (maar prima) resolutie
90hz vs 60hz

Tja, of dat 150 euro waard is moet iedereen voor zichzelf bedenken... De 7 pro heeft een iets grotere batterij maar dat wordt zeer waarschijnlijk weer teniet gedaan door het groter scherm, de resolutie en refresh rate.

Misschien dat het inderdaad op het bedrag net iets te dicht bij elkaar ligt, maar er zijn ook daadwerkelijk keuzes te maken hier.

Qua prijzen, tja... het was al lang bekend dat Oneplus begon met verlies makende prijzen om, eenmaal een voet aan de grond hebbend, deze te verhogen toch? Blijft natuurlijk zonde dat je niet meer zo'n toestel voor 'weinig' kan krijgen, maar kwalijk nemen kan je het ze niet...
Vrij magere upgrade van de 6T. De vingerafdrukscanner werkt prima op de 6T en stereo speakers zijn nou ook niet echt een enorme aanvulling. Ze hadden wellicht het base model 8GB RAM moet geven om het verschil met de instapper van de 6T wat groter te maken.

Zelf vind ik reflecties van gebogen schermen erg hinderlijk en daarom valt de 7 Pro af. Verder is dat wel echt een upgrade qua toestel tov de 6T. Ook hoop ik dat de trend van steeds grotere en grotere toestellen een keer stopt. Niet al te lang geleden was 7 inch gewoon een compact tablet formaat. De 6T is namelijk al behoorlijk groot en de 7 Pro doet daar weer een schepje bovenop..

Aan de andere kant is het ook logisch dan een opvolger van een 6 maanden oud toestel niet enorm veel beter is dan zijn voorganger. Ik blijf nog een tijdje met mijn 6T lopen. Geweldig toestel.
Ik heb geen problemen met een OnePlus 7 als een ge-upgrade OnePlus 6T. Voor hetzelfde geld krijg ik
  • Betere speakers
  • Betere camera
  • Sneller geheugen
  • Betere SoC
  • Een nieuwere Android versie
  • Snellere vingerafdruk scanner
  • Ten opzichte van de concurrentie, een mooie, kale Android versie
Niet zoveel mis mee toch?
dit is meer een mening dan een review, ik persoonlijk vind de 7 juist met deze spec een hele vooruitgang op de 6t en vooral omdat hij dezelfde prijs heeft.
stereo geluid, geweldige vooruitgang voor het zelfde geld
snellere processor, geweldige vooruitgang voor het zelfde geld
sneller geheugen, altijd ideaal.
Ik wil niet voor elk model meer betalen, ik wil een "goedkopere" telefoon met niet extreem veel poespas, maar die wel snel is.
Voor de vrouw heb ik ook een 1+ 6 gekocht terwijl de 6t al uit was puur om het feit dat ik de extra's die de 6t bood niet nodig had en de 6 goedkoper was.
Dus laat mensen (klanten) zelf beslissen wat ze wel of niet een upgrade vinden en schrijf een review op feiten en niet op meningen.
Ze hadden van de reguliere 7 beter een kleiner toestel gemaakt (terug richting 3/3T) met enkele vernieuwingen die ook in de 7 pro zitten (zoals het scherm, de nieuwe processor, de betere camera, stereo speakers).

Dan had ik niet zo moeten twijfelen over het halen van de pro (omdat die te groot is) en dan hadden wij de keuze gehad tussen een klein model en een groot model. En Oneplus zat meteen in het vaarwater van alle andere highends die ook een kleine broer hebben.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Apple

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True