Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Sim Kranenburg

Redacteur televisies

LG C9 oled-tv Review

Top-tv met hdmi 2.1

Conclusie

Met de C9 heeft LG weer een top-tv afgeleverd die op bijna alle fronten erg goed scoort. Het design is grotendeels hetzelfde gebleven ten opzichte van de C8 van vorig jaar, maar die tv zag er ook al erg strak uit. De nieuwe voet, van geborsteld metaal, vinden we zeker een verbetering, maar daar staat tegenover dat de C9 minder dicht tegen een muur op een meubel te plaatsen is. Korte netsnoeren zijn helaas de norm bij moderne televisies. Dat je echter nog geen meter snoer overhoudt als je gebruikmaakt van de verder handige kabelgeleider in de voet, komt erg gierig op ons over.

De beeldkwaliteit is, zoals we inmiddels van oled gewend zijn, heel goed. Het contrast is fantastisch, de kijkhoeken zijn goed en de weergave is zeer nauwkeurig. Zeker bij het kijken naar hdr-beelden biedt het oledpaneel duidelijk meerwaarde boven lcd's. De hdr-weergave bij veel omgevingslicht is door de minder felle maximale helderheid van oled, in vergelijking met sommige lcd-tv's, een zwak punt, maar door de nieuwe instelling genaamd Maximale Helderheid een heel stuk te verbeteren.

Door de lage inputlag, de laagste die we ooit hebben gemeten, is de C9 een aanrader voor gamers. Ook de ondersteuning voor hoge framerates en variabele refreshrates kan de ervaring bij het gamen in de toekomst flink verbeteren. De bediening werkt dankzij webOS en de Magic Remote zeer handig en vlot. Ook het geluid is prima, waardoor het voor velen niet nodig is om een extern audiosysteem aan te sluiten.

Al met al is de C9 een zeer goede tv zonder al te grote minpunten, tenminste als we de prijs niet meewegen. De C9 was, op het moment van schrijven, namelijk een stuk duurder dan de C8 en de B8 van vorig jaar. Dat maakt dat, hoewel de C9 z'n prijs dubbel en dwars waard is, de voorgangers simpelweg meer waar voor hun geld bieden. De beeldkwaliteit van de modellen van vorig jaar is nagenoeg net zo goed als die van de C9, al biedt deze een paar nieuwe features die voor sommigen de doorslag kunnen geven.

Getest

LG OLED65C9PLA Zwart

Prijs bij publicatie: € 3.150,-

Vanaf € 1.998,-

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (5)

Laagste prijzen voor: LG OLED65C9PLA Zwart
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Plasmavisie

Score: 4 (61)

€ 1.998,-

€ 1.998,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 1.998,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 1.998,-
Bekijk

Audiomixonline.nl

Score: 5 (10)

€ 1.999,-

€ 1.999,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 1.999,-
Pakketpost € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 1.999,-
Bekijk

Art & Craft Nederland

Score: 3.5 (38)

€ 2.062,02

€ 2.062,02

Kostenoverzicht

Productprijs € 2.062,02
Opsturen vanaf €50,- € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 2.062,02
Bekijk

Bol.com Plaza

Score: 3 (19)

€ 2.139,-

€ 2.139,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 2.139,-
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 2.139,-
Bekijk

Max ICT B.V.

Score: 3 (250)

€ 2.398,99

€ 2.427,88

Kostenoverzicht

Productprijs € 2.398,99
Pakketpost vanaf € 99,- € 28,89
iDeal € 0,-
Totaal € 2.427,88
Bekijk

Reacties (209)

Wijzig sortering
Beetje incomplete review dit keer. Zo wordt er gesuggereerd dat er nog geen HDMI 2.1 features op de markt zijn bij clients. Zo heeft de Xbox One x en s wel ALLM, VRR en 120 hz in zijn apparaten en zijn dus prima te testen. (Voor in de plaats te zeggen dat het er nog niet is). Had zelf graag dit in de review gezien.

Ook schijnt de input lag idd heel laag te zijn maar verandert dat bij 4K met HDR naar +30ms. (Toch significant hoger) maar is rond de 8ms als 120HZ wordt gebruikt bij 1440p. ETc etc
Hier de afmetingen:
TV zonder voet: 1228 x 706 x 46.9
TV met voet: 1228 x 738 x 251
Verschil = 3,2 cm (onderkant tv tot meubel)

Maw. bijna iedere soundbar komt voor de onderkant van het scherm, zelfs de soundbars van LG zelf !!!. Is geen zicht.
Vind maar eens een soundbar van max. 3,2 cm. (Bose 500 is er eentje dacht ik)
Je bent dus verplicht om de tv aan de muur te hangen (en dus ev. sleuven in je muur te trekken, want kabels langs de muur trekken dan ook op niets).
En bij muurbevestiging zit je dan weer met kabels die naar achteren wijzen. Je kan de tv dus nooit helemaal tegen de muur hangen.
Een fenomeen die je ook bij Sony en Philips ziet.
Iets wat ik betreur, want niet iedereen is te vinden voor een wallmounting. Maar bij dergelijke dure TV, willen sommigen ook een deftig geluid met bijv. Atmos... Spijtig dat ontwerpers daar nu eens geen rekening mee hebben gehouden.
Anders was voor mij de LG zeker een optie.

Nu wacht ik nog op de nieuwe Panasonics, deze zetten hun OLED-tv's op een hoge en zelfs nog mooie voet.

Voordeel van Panasonic is ook dat ze HDR10+ en Dolby Vision aanbieden, maar dan weer geen HDMI 2.1.
En wil je al helemaal geen soundbar, dan kijk ik bij Panasonic wel nog uit naar hun topper straks, de GZ2000 met ingebouwde Atmosluidsprekers...

Wil je echt een muurbevestiging zonder tussenruimte, moet je naar Samsung QLED overgaan, deze heeft een no-gap wallmounting.

Ondanks de vele pluspunten van de LG, vind ik deze een echt minpunt, want als ik investeer in een
dure tv mag die ook mooi staan en klinken vind ik...
Wel weer een stuk prijziger...

[Reactie gewijzigd door Foxy66 op 7 mei 2019 06:32]

De C8 55" is in een jaar van introductieprijs 2499 gedaald naar net boven de 1000 Euro. Dus als je niet "nu" deze tv wil hebben maar een paar maanden wacht, zal je onder de 2000 Euro kunnen winkelen.

Andersom, er zijn zat TV's die net iets anders presteren voor minder dan de actuele 2149 Euro voor een 55" model.
De LG C8 55" had een introductieprijs van 2799,-- euro zelfs..

De C9 is dus 300 euro goedkoper met een introductieprijs van 2499,--
Plus een cashback van €200,- op het 55" model en €300,- op het 65" model :*)

[Reactie gewijzigd door Caayn op 7 mei 2019 07:39]

Je moet TV's ook niet kopen als het een nieuw model is wat net uit is.. Veel slimmer om even een aantal maanden te wachten, dan is de prijs meestal al flink gedaald.. Een C8 55" kost nu nog zo'n 1300,--, dat zal met de C9 straks niet anders zijn.. Nog steeds niet echt goedkoop, maar voor een high-end OLED TV geen verkeerde prijs.. Dus gewoon wat geduld hebben, of nu een C8 kopen als HDMI 2.1. en Airplay support etc je niet boeit..
Adviesprijzen zijn leuk, maar als consument heb je er niets aan, het gaat er om wat je de winkel minimaal moet betalen.
Nu is bijvoorbeeld de 65" B8 te krijgen voor 1499 en de 65" C9 voor 2450 (na cashback). Dat is bijna 1000 verschil en toen de C8 uitkwam hadden we het over een paar honderd euro verschil met de C7, zelfde voor C7 vs B6.
Gaat vast beter worden in een paar maanden, maar nu is het verschil echt nog gigantisch.
Waarom vergelijk je B8, niet C8, met een C9?

Heb de C8 1,5 maand geleden gehaald voor 2140 en die is nu als je beetje zoekt onder de 2k te vinden.

[Reactie gewijzigd door freaky op 7 mei 2019 12:13]

Omdat ik een C8 ook niet 500 euro meer waard vind dan een B8. Verschillen zijn minimaal.
Ik heb de C8 65” voor 1699 gehaald, 10 dagen geleden. (Nederlands model)
Hmm nu voel ik me redelijk getilt :'(. Wist wel dat ie dalende was maar das wel een aanzienlijk verschil in amper 1,5 maand.
Inderdaad ... en een kijkje naar het prijsverloop van oudere modellen laat zien dat er nog aardig wat vanaf gaat als je een jaartje wacht. Dus gewoon kijken of de nieuwste serie features bijgekomen zijn die "moet" hebben, zou voor mij de HDMI 2.1 zijn en dan een jaartje wachten. Het enige wat me nog weerhoud is die idiote puist met de aansluitingen op onhandige plekken... ik begrijp niet waarom er geen merken zijn die ook bij de goedkope modellen geen apart op te stellen kastje met electronica en aansluitingen hebben, eventueel de speakers en vandaar een stroom/signaal kabel naar de monitor, zonder dat ik duizenden euros moet betalen voor dat genot. Tuurlijk LG biedt daarvoor de dure series, maar ik blijf hopen dat een concurrent een LG scherm inkoopt en dan een vlak ding maakt + kastje.... voor weinig. Hint: van mij persoonlijkmag die fabrikant dan de speakers geheel weg laten...
De C9 is minstens 300 euro (400 euro voor 65") goedkoper bij introductie dan de C8 vorig jaar, dus hij is helemaal niet prijziger, in tegendeel..

Natuurlijk is het model van vorig jaar inmiddels veel goedkoper, maar dat is een kromme vergelijking.. Nieuwe modellen zijn altijd duurder dan modellen van een jaar oud.. Ook deze C9 zal dit jaar alleen maar zakken in prijs tot wat de C8 nu kost.. Dat is allemaal vrij normaal..
Dan moet je ook een volledige vergelijking maken. Net als vorig jaar is er ook nu een cashback op de TV, Die was 500 euro voor de 65 inch en 300 voor de 55 inch. Daarmee zijn de prijzen praktisch gelijk aan vorig jaar,
Cashback? Ik vergelijk gewoon de officiële introductieprijzen zonder kortingsacties of wat dan ook.. Vollediger dan dat wordt het niet..

Maar zelfs als je de cashbacks meerekent is de 55" C9 nog steeds 200 euro goedkoper dan de C8 vorig jaar..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 7 mei 2019 19:05]

Ja cashback ja. LG staat erom bekend dat ze zeker het eerste halfjaar bij een nieuw product je een x bedrag retour geven. Praktisch elke grote winkel doet mee. Prima dat jij je richt op introductie prijzen, maar dan is je vergelijking niet juist want die prijs is door niemand betaald vorig jaar. Ik weet niet welke berekening jij maakt voor de C8, maar met cashback komen ze ongeveer op dezelfde prijs.
Er wordt hier beweerd dat de C9 duurder is dan de C8 bij introductie, wat dus feitelijk onjuist is.. Ook met de cashback actie erbij is de C9 nog steeds goedkoper dan de C8 rond dezelfde tijd vorig jaar.. Ik snap niet dat mensen daar een discussie van maken, het is een simpel na te trekken feit..
Mooie TV, maar zoals een aantal malen in de review ook wordt gezegd; wat is er nu eigenlijk verbeterd aan de beeldkwaliteit? Nieuwe input mogelijkheden waarvan de toepassing nog jaren in de toekomst ligt hoef ik niet te hebben.

Ik heb twee jaar geleden de lowest end Full HD LG OLED gekocht en die bevalt echt meer dan uitstekend. We hebben geen kabe en gebruiken WebOS in het geheel niet. Er hangt een AppleTV aan en hoewel de NPO app qua beeldkwaliteit af en toe bedroevend is, is Netflix of media van een andere bron over het algemeen prima. Colour banding is nog wel een probleempje, dat zal waarschijnlijk wel verbeterd zijn. Maar over het algemeen is een serie als Our Planet adembenemend mooi op de TV. Met een prijs van rond de €1000 ben ik nog wel een paar jaar tevreden.

edit; ha, lees de review van de TV van vorig jaar eens en zoek de verschillen: reviews: LG C8 hdr-oled-tv - Niet goedkoop, wel een goede koop

[Reactie gewijzigd door tonnert op 7 mei 2019 06:44]

Maar mis je dan geen HDR/Dolby Vision (en Atmos) functionaliteit als je kijkt via de Apple TV?

Ikzelf ben echt fan geworden van WebOS en ben ook ontzettend onder de indruk hoe goed het eigenlijk werkt. En zeker met de ingebouwde Netflix client kan ik me niet voorstellen dat je met externe apparatuur betere beeldkwaliteit kan hebben.
Ook ik heb totaal geen probleem met WebOS op onze LG. Vind dat prima werken. Alleen de NPO app wordt sinds kort niet meer onderdteund; dat is wel zuur. In ieder geval geen reclames (!) zoals bij andere grote merken.
kan je met WebOS kodi bijvoorbeeld draaien?
Volgens mij wordt het niet officieel ondersteund, maar ik zou een externe mediaspeler regelen wat het "smart" gedeelte regelt (bij voorkeur een windows PC):
Betere controle over zaken als:
  • audiosynchronisering
  • Ondertitelingsynchronisering
  • Plaatsing ondertitels (zoals onder het beeld, in de zwarte balk, bij een 21:9 filmverhouding)
  • Geen beperkingen binnen smart apps omdat een fabrikant het verstandig lijkt ondersteuning te staken op basis van wat dan ook.
  • Upgradebaarheid
  • Goede mogelijkheid tot HDR
  • Geen mogelijke beperkingen in resolutie/HDR/audiokwaliteit binnen apps doordat een fabrikant dit af zou kunnen dwingen.
  • Geen beperkingen m.b.t. content doordat appmaker of fabrikant dat beslist, ongeacht de reden.
Ik kan me niet voorstellen dat Tweakers smart apps gebruiken. Ik gebruik nu jaren een windows PC onder de televisie, met afstandbediening en Kodi. Ik zou niet anders meer willen, de mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt en het gebruikersgemak doet niet onder voor smart t.v. apps door de afstandbediening.

De prijs van 65" is trouwens erg hoog ten opzichte van 55". Weet iemand waardoor dat komt? De te maken pixels zijn juist groter, aangezien de resolutie niet anders is.

[Reactie gewijzigd door Nas T op 7 mei 2019 08:24]

Daar ben ik al jaren geleden vanaf gestapt. Het gebruiksgemak van een chromecast is zo ontzettend veel beter dan een HTPC. Nu is het enkel nog naar de google mini schreeuwen dat we een bepaalde serie willen kijken en hij start direct op de TV!
Ik zie de Chromecast als aanvulling.

Ik gebruik een HTPC, maar ook een Chromecast. De laatste vaak om even snel iets op te zetten (serie).
Terwijl ik de HTPC veel diverser inzet, ondersteunt meer, kan meer afspelen, is beter te tunen.

Ook de beeldkwaliteit van de HTPC is vele malen beter dan via de Chromecast (MP-HC met MadVR output). Hij past de instellingen aan a.d.h.v de content (24fps content en de TV gaat naar 24hz, 60fps content en de TV gaat naar 60hz).

Verder natuurlijk even snel iets opzoeken op het internet, een simpele game spelen...etc etc.

Het is voor mij geen concurrentie van elkaar, de HTPC speelt in een heel andere league ;).
Het gebruiksgemak van een chromecast is zo ontzettend veel beter dan een HTPC.
Behalve stembediening, welke voordelen zijn er nog meer?
Geen apps installeren, geen software onderhouden, plug&play, support voor ontzettend veel apps (plex, netflix, NPO, videoland, youtube, google photo's), fotolijst functie en een uitstekende integratie met google home en andere domotica (home assistant dimt hier de lichten als er iets op de chromecast speelt).

Ondertussen hebben zowel mijn ouders, schoonouders en schoonzus er ook een en ze hebben 0 hulp nodig om de chromecast aan te sluiten en te gebruiken. Ook als ik bij ze langsga kan ik vanuit google photo's snel even de vakantiefoto's/filmpjes op de TV gooien.
En Dolby Atmos, DTSHD-MA? Dat ontbreekt toch? Leuk voor een zondagavondfilmpje, maar niet als je écht fijn audio/beeld wilt.
Mijn Sonos set doet geen Dolby Atmos, dus dat mis ik toch niet. Als ik Dolby Atmos wil ga ik gewoon naar de Dolby Cinema (Vue) in Eindhoven.
Google (maar ook Apple) maakt het je inderdaad erg gemakkelijk, maar af en toe zelf nadenken over privacy en wat, hoe en hoeveel informatie je deelt is niet geheel onverstandig.

Dit is voor mij o.a. een reden om een NAS met KODI intern op mijn eigen netwerk te gebruiken. De NAS kan ik ook ergens anders benaderen om wat te laten zien. Maar het instellen en het gebruikersgemak zonder dat al je persoonlijke dat over externe servers buiten ISP's gaat is natuurlijk niet zo makkelijk in te stellen als 'de dienst' die eerder genoemde bedrijven 'gratis' faciliteren.
Mja, Google weet dat ik Netflix kijk en welke series (als ik voice gebruik om ze te starten). Ik kijk ook met Plex en dat blijft helemaal binnenshuis, ook als ik chromecast gebruik.
Ik heb ook een Chromecast moeten kopen omdat Canal Digitaal app ineens niet meer ondersteunt werd op m'n Smart TV.

Maar het is gewoon superhandig dat je alles met je telefoon kunt doen, die heb je toch altijd bij. Geen gekloot met afstandsbediening of fly mouse ofzo. Ik heb ook Android boxes gehad en dat beviel echt zeer slecht.
Dolby vision is geweldig. raad ik zeker aan.
Ik kan het me fout herinneren, maar volgens mij kan mijn LG OLED (2017) met z'n ingebouwde mediaspeler prima een video van mijn NAS afspelen. Daarbij kan ik superveel instellen, waaronder ook de plaatsing van de ondertitels, het lettertype en volgens mij ook enige sync.

Daarnaast is het voor apps zoals Netflix juist een voordeel als de app zit ingebouwd als het gaat om HDR support.
Het viel mij eigenlijk ontzettend mee hoeveel je met WebOS kan.
De prijs van 65" is trouwens erg hoog ten opzichte van 55". Weet iemand waardoor dat komt?
Ik denk omdat er veel minder 65" TV's geproduceerd worden en je het schaalvoordeel dus enigszins mist. Wat mede komt door de hogere prijs. Beetje vicieuze cirkel.
Volgens mij kan dit juist niet, het afspelen vanaf een netwerk locatie met de ingebouwde mediaspeler.
Dat dat kan weet ik zeker :) Ik heb een Synology NAS en kan 4K blu-ray rips afspelen op mijn WebOS TV met de ingebouwde mediaspeler. Gaat om een C7 (2017 model).

Wat ik niet zeker weet is hoe ver je dingen kan aanpassen in ondertitels en sync, maar volgens mij had ik daar ook heel wat opties mee.
Kan wel.

Ik speel met de ingebouwde mediaplayer van de E8 alles af wat op mijn N: schijf (=cloud/dropbox via raidrive) staat.
De ingebouwde mediaplayer heeft wel wat beperkingen betreffende type subs en kan geen externe subs spelen. Ook kan ie geen truehd/atmos afspelen. Dus zelf eerst mkv's bakken.

Maar goed ... Ik gebruik voornamelijk de ingebouwde Plex app, waar die beperkingen niet zijn, maar wel weer andere ;-)

Mijn HTPC heb ik sinds de E8 in huis staat niet meer gebruikt om videocontent af te spelen.
Ik meen dat ze van 1 plaat precies 4 x 55 inch kunnen snijden,dat scheelt al.
Het verschil in schermoppervlak is ongeveer 25%.
In vergelijk met de C8 van vorig jaar,zit tussen de 55-65 inch nu ongeveer een verschil van 500 euro.
[Zero Tolerance][Prijs-discussie] OLED Televisies - deel 2
Verschil is niet zo groot als het lijkt.
Het verschil met de modellen dit jaar tussen 55/65" is nu €900 (€3.049 - €2.149, dus ~40% duurder).
De verschillen met de modellen vorig jaar zo'n €550 (45% duurder).
je vergelijkt nu de adviesprijs,de c9 is al te vinden voor 1995 - 200 cashback = 1795.
het ging mij meer om het oppervlakte verschil tov. de prijs.
Komt dan toch vrij mooi overeen? Een 65" tv biedt zo'n 40% meer beeld.

Edit :
55" = 121,76cm op 68,48cm = 0.834 m²
65" = 143,90cm op 80,93cm = 1.165 m²

[Reactie gewijzigd door ZeroPhate op 7 mei 2019 11:40]

Voor Netflix en Youtube gebruik ik de native WebOS apps, voor de rest heb ik een Nvidia Shield met Kodi (en nog een aantal andere apps). De native Netflix app ondersteunt bijvoorbeeld Dolby Vision wat de netflix app op de shield niet ondersteund. Ik heb alles aan elkaar geknoopt met een Logitech Harmony AB en zelfs mn vriendin kan alles bedienen. Ik denk zelfs dat ze niet eens weet welke app door welk apparaat bediend wordt.

Bij een HTPC lijkt mij het gebruiksgemak toch wat minder dan een 'echte' mediaplayer. Als ik alleen was had ik het misschien nog overwogen, maar ik wil wel graag dat het eenvoudig door iedereen bediend kan worden.
Ik heb kodi en sinds 1,5 maand een OLED65C8.

Ik gebruik de interface van kodi niet meer op de TV, maar heb DLNA aangezet. TV speelt het zelf af. Beter ook, want die kan 4k >30hz verwerken, z'n HDMI input niet.
Webos heeft ‘smart media player’ (oid) die kan connecten met media stations. Dit kan kodi als het goed is ook aan. Heeft niet de kodi interface maar je kunt wel alle bestanden benaderen.

Ik gebruik op mijn Synology Video Station (soort van kodi). Bijvoorbeeld via de DS Video app op mijn telefoon. Als ik dan iets wil kijken zeg ik: kijk via de LG en de media speler gaat het (met ondertitels) spelen op mijn tv.
Nope. Niet dat je wat aan Kodi zou hebben direct in de TV aangezien PLEX en EMBY prima werken en ook de ingebouwde DLNA media player doet het prima. Alleen voor de HD Audio formaten nog niet in PLEX. Daar heb ik een externe player voor, de OSMC Vero 4K+. OSMC/Kodi met PLEX plugin. Alles werkt super via deze player incl. HDR10 en Dolby Atmos/DTS:X.

Kwaliteit van deze player is beter dan de Shield TV of Apple TV als het om gedownloade media gaat, omdat deze wel juist switcht tussen HDR en SDR. De interne players in WebOS doen dat ook goed overigens. Maar veel externe bronnen niet.

[Reactie gewijzigd door BiG-GuY op 8 mei 2019 07:39]

Tja, dat dus. Dit is mijn tweede 'smart' TV en er is tot nu toe nog geen TV fabrikant die in de buurt kan komen van het gemak en de rijkheid van ondersteuning die een AppleTV biedt.
Ik heb jaren Xiaomi Mi TV box gebruikt ;) 4K voor 60,- en draaide alle android apps die ik wou.
Zoals Kodi / Netflix / noem maar op.

Het is een portaal naar Apps meer niet.
Die heb ik ook onder mijn OLED hangen, maar eerlijk gezegd doe ik er helemaal niks mee... Ja 4K Chromecast voor de vakantiefoto's :+
Rijkheid maar geen HDR/Dolby Vision (en Atmos)?
Als je alleen web browsed dan begrijp ik wel dat jij die niet nodig hebt anders ben je arm..

Edit je hebt apple tv4k?

[Reactie gewijzigd door raro007 op 7 mei 2019 08:30]

Waarom zou AppleTV geen HDR/DV hebben?
Normale heeft die niet 4k wel?
Jazeker, Apple TV 4K ondersteunt HDR en Dolby Vision: https://support.apple.com/en-us/HT208074
OK dan moet je Apple TV 4k zeggen :)
Die melding kreeg ik ook. Maar het verwijderen van de NPO app en het opnieuw installeren van die app uit de LG Content Store loste dat probleem op. Om die app te verwijderen moet je even naar rechts, waar dan alle, maar kleinere 'tiles' staan, dan moet je de NPO app ingedrukt houden en volgens mij komt er dan een kruisje boven de 'tile' te staan, waarmee je de app kan deïnstalleren.

Ik denk dat de app geen update meer kreeg door een foutje ofzo. Dit heeft het in ieder geval bij mij opgelost.
Ah dat ga ik dan even proberen! Vond het al raar omdat dit dezelfde app zou moeten zijn als op de nieuwste tv’s. Bedankt in ieder geval voor de tip.
Volgens mij werkt de npo app nog steeds op mijn oude lg tv uit 2014, met web os versie 1. zoveel.
Dat dacht ik ook op mijn model uit 2015, maar er is een andere npo app uitgekomen. Misschien doet die het bij jullie ook wel? Even zoeken in de lg content store.
WebOS is zeker mooi, maar HDR/Dolby vision zitten allemaal niet op de TV die ik heb. Daarnaast, Apple TV ondersteunt het allemaal wel: https://support.apple.com/en-us/HT208074

Maar, eens. Als een nieuwere LG TV al deze toepassingen uit de doos ondersteunen is het onzinnig om een Apple TV te kopen.
Als je een Apple TV 4K hebt mis je dat niet... die heeft dat gewoon 😊
Apple TV 4K heeft gewoon ondersteuning voor HDR10, Dolby Vision en Dolby Atmos.
iTunes is voor mij de plek geworden om films te huren/te kopen nadat ze in de bioscoop zijn geweest. :)
Maar mis je dan geen HDR/Dolby Vision (en Atmos) functionaliteit als je kijkt via de Apple TV?

Ikzelf ben echt fan geworden van WebOS en ben ook ontzettend onder de indruk hoe goed het eigenlijk werkt. En zeker met de ingebouwde Netflix client kan ik me niet voorstellen dat je met externe apparatuur betere beeldkwaliteit kan hebben.
Probeer tizen eens op Samsung tv's. Ook een zeer fijne software.
Je geeft al antwoord op je eigen vraag.. Als je zaken als HDMI 2.1 functionaliteit etc niet belangrijk vindt kan je net zo goed nu een C8 kopen..
Hij kan net zo goed blijven bij zijn huidige systeem. Zelfs de Apple tv is al veel te veel en zou met WebOS het gewoon prima kunnen uit de voeten ;)

Zet Plex media-server op en je hebt het zelfde.
ik gebruik ook op mijn c7 een plex client. Werkt goed. Er zijn altijd verbeteringen mogelijk maar dat heb je wel met alle sw...

voor de rest gebruik ik ook veel de browser en youtube.

WebOS werkt heel goed. enige dat ik mis is een twitch app... via de browser gaat het niet altijd even goed.
Ik heb de review niet gelezen maar ik ga uit van de volgende 3 verbeteringen qua beeld.
  • Verbeterde BFI. Op de 2018 niet geweldig en de 2017 heeft het niet.
  • Verbeterde uniformiteit en minder banding bij zeer donkere scenes (niet zwart).
  • Hogere helderheid.
Dan heb ik geen idee wat ze aan het doen zijn bij LG :D.
Heel irrelevant natuurlijk mijn antwoord (wie dan ook zich ertoe geroepen voelde een 0 te geven :+ ). Is gewoon feitelijk waar: op AVS forum is al lang aan bod gekomen dat de vernieuwde BFI geschrapt is vanwege technische problemen. De nieuwe pixelstructuur met vergrootte rode subpixel is eerder om 'inbrandgevaar' wat te verminderen (rode en oranje logo's zijn idd het gevaarlijkst). Piekhelderheid ligt in hetzelfde bereik en ABL is eerder sterker geworden dan verminderd/ zijn meer custom instellingen voor.
Near black uniformiteit is qua banding echt niet minder maar het andere near black uniformiteitsprobleem zou wel verbeterd zijn.
Allemaal dingen die in zo'n 'uitgebreide' Tweakers review nooit aan bod komen O-) (de oude reviews waren nog technischer van aard; de huidige en die van de laatste paar jaar zijn voor geen meter veranderd)

[Reactie gewijzigd door apis29 op 7 mei 2019 20:39]

Iets specifieks? Of "I should pause here to stress that LG has achieved both these HDR improvements without substantially improving measurable peak brightness; " en "All numbers which are pretty much in line with last year’s C8s". Meer 'helderheid' is door andere tonemapping zo te lezen.
Deze reviewer gebruikt normaal gesproken ook de Standaard preset ipv Cinema/Film/ISF, etc. (en valt daarmee ook allang niet meer [volwaardig] serieus te nemen).
Op banding en de BFI functie is ie niet ingegaan.
Maar idd valt er wel te lezen wat er verder aan verbeteringen zijn :) .

Bij Samsung maken ze het nog extra helder via de tonemapping omdat uit hun onderzoek onder consumenten is gebleken dat helderheid het meeste aantrekt (ook al is het niet per se hoe het eruit had moeten zien).

[Reactie gewijzigd door apis29 op 11 mei 2019 21:40]

Zo ver ik weet heeft Oled uberhaupt geen last van banding en uniformiteit problemen.

[Reactie gewijzigd door Isniedood op 7 mei 2019 08:41]

Oled heeft daar net zo goed last van. Van beide problemen. Alhoewel banding vaak bron gerelateerd is.
Verticale banding bij zeer donkere scenes is inherent aan OLED. De bron heeft er geen invloed op. Het is gewoon heel lastig om de pixels bij een lage helderheid uniform aan te sturen.
Bij een goede bron is dit niet echt meer een probleem. Scheelt ook natuurlijk of je acht of tien bit content bekijkt. Maar met de anti banding optie geactiveerd zie je dat nauwelijks tot niet meer.
Feitelijk onwaar wat je zegt. Bron heeft 0 invloed op de verticale banding.

[Reactie gewijzigd door Koeitje op 7 mei 2019 22:22]

Ow sorry. Las het verkeerd. Dacht dat het over banding ging.
Verticale banding kan nog een probleem zijn inderdaad. Alhoewel ik wel opmerk dat de panelen steeds beter worden en je het minder tegenkomt. Dat of dat het in lichtere mate aanwezig is.
Ik zie het hier op eigen tv gelukkig zelden tot niet. Maar heb zelf ook wel panelen gehad waar het zichtbaar aanwezig was.
Gelukkig verbeteren de productie processen continu.
Ik heb een 2017 model van een jaar oud en heb net het paneel laten vervangen (had een verticale lelijke dikke band) en het nieuwe paneel heeft er minder last van. Dus dat is mooi.
Ja ik heb een 2018 paneel laten vervangen. Maar zo erg had ik het zelf niet gezien. Het zwart was bij een zwart signaal niet zwart. Zaten verschillen tussen tot 7cd/m2 8)7
Waarom zou je Npo Start en Netflix niet gewoon direct op je tv draaien?
Waarom vind ik niet direct iets over burn in? Ik ben fanatieke gamer en speel graag soms eens uren aan een stuk games met een statisch logo, map, score in het beeld. Is er geen gevaar meer dan? Lijkt me een topkoop als ik deze review lees maar lees geen gevaar, enkel promotie voor gaming.? Ik ben nochthans een niet geschikte OLED gebruiker. En nee burn in is niet overroepen bij dit soort gebruik, en gaan we aub de vergelijking met plasma niet bovenhalen.

[Reactie gewijzigd door SIII op 7 mei 2019 06:47]

Ik heb een B6, en ik heb het alleen het NPO logootje lichtjes ingebrand.
Bedankt voor al jullie ervaringen. Dit is toch hatelijk, ik zou mij daar enorm aan ergeren?
Mensen moeten niet vergeten dat dit bij plasma ook al zo was..

Het is wachten op microled schermen, tot die tijd wegen de voordelen van Oled op tegen de nadelen.
Ik heb al meer dan 10 jaar een Pioneer Kuro (plasma) waar ik ook op game. Ik let total niet op logo's of wat dan ook. Niets van inbranding te ontdekken...
Ik had een tweehands Panasonic plasma die op de plek van omroepslogootjes wel een vaag ingebrande vorm had. Maar wel minder erg en minder scherp dan m'n huidige Oled al na 2.5 jaar.
Zoals ik al zei, aub niet met plasma vergelijken is een andere techniek
Wat maakt het nou uit dat het een andere techniek is?
Wel dan antwoord ik: mijn LCD heeft ook nooit last gehad van inbranden...
Helemaal waar hoor: maar dhet inbranden schijnt zo te horen op OLED erger te zijn dan plasma, terwijl LCD er geen last van heeft. Volkomen valide argument om b.v. toch maar geen OLED te nemen als je veel naar TV met logos kijkt of games met statische HUD. speelt. Ik heb zelf plasma en geen last van inbranden, maar dat hangt wellicht samen met het gebruik. Mijn volgende TV wordt zeer waarschijnlijk OLED, maar komt waarschijnlijk pas het huis in als de huidige TV (> 10 jaar oude Panasonic plasma) kapot is.
Allemaal leuk die ontwikkelingen, maar het enige wat ik echt mis is HDR, meer dan 4K. Netflix lijkt me als niet eens vol 1080p te sturen, ook al heb ik de duurste abo....
Ik zal nooit begrijpen waarom ik met de LG EC9300 nooit last had van IR en dus sowieso niet burn in, maar wel met de B6. Waar ligt dan dan aan he? De EC9300 is ouder, je zou verwachten dat de veel nieuwere een stuk beter qua dat is.

Ik vind het hoe dan ook nogal een gok om te wagen weer. Erger ik me eraan dat de Black levels niet net zo perfect als OLED zijn op de Q9FN? Absoluut, ook dat het beeld wat oplicht wanneer er fel witte subtitels zijn en de kijkhoek die echt crap is vergeleken met OLED. Maar het niet hoeven "babysitten" is wel echt fijn.

Tegenwoordig heb je steeds meer games met een dynamic HUD, wat echt geweldig is. Echt veel games waarvan HUD elementen fel rood of geel zijn ken ik niet, dus dat moet geen probleem zijn. Ik ga de reviews bekijken op internet, ga video's op YouTube kijken en vragen stellen en wie weet maak ik de overstap weer, want ik mis de echt goede dingen wel van OLED hoor.
Samsung plasma uit 2012 hier, NUL inbranden, ook niet met gamen of windows desktop die per ongeluk een paar uur aan blijft staan. Misschien ligt het toch aan de brightness die je zelf instelt?

Of geluk? Heb ook nog nooit last gehad van inbranden van AMOLED schermen, anderen weer wel.
> Misschien ligt het toch aan de brightness die je zelf instelt?

Dat sowieso.. altijd op max natuurlijk.
Hier een E7 bezitter. Speel uren Forza games dus met vaste plek voor rondentijden etc in beeld. Burn-in: 0.

Ik ben vast geen benchmark maar heb regelmatig speelsessies van meer dan 2.5 uur achter elkaar en dat kan oplopen tot soms wel 8 uur continu.
Hetzelfde hier maar dan met een EG920v(de serie voor de B6, C6,etc. modellen). Game er al jaren op en nog nergens last van, sterker nog de TV is praktisch exclusief voor games gebruikt.

Ik snap dat mensen bang zijn voor burn-in en dat het ook zeker bestaat en voorkomt. Maar zelf ben ik een van de mensen waarbij burn-in nog niet tevoorschijn is gekomen.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 7 mei 2019 07:42]

Burn in wordt steeds minder een probleem, de panelen worden beter en er zijn technieken om burn in tegen te gaan zoals pixel shifting e.d. Sowieso zal burn in niet direct optreden dus dat is lastig te reviewen... het is iets waar je gewoon nog rekening mee moet houden bij OLED.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 7 mei 2019 08:33]

Ik game regelmatig om mijn C7 maar heb tot dusver totaal geen last van burn-in.
Ik ben zelf ook een gamer en heb nu 2+ jaar de LG OLED55C7V en er is nog nooit sprake geweest van inbranden of ook maar iets wat in die richting komt. Een beetje common sense gebruiken en je komt een heel eind. TV's hebben tegenwoordig een beveiliging waardoor, mocht je het vergeten de TV uit te zetten, ze dit uit zichzelf doen bijvoorbeeld. Verder doet de TV ook automatisch, 1 keer in de zoveel tijd, 's nachts een Pixel Refresh wat als het ware het beeld "schoon veegt".

Niemand laat zijn TV op een pauze-menu staan 24 uur lang neem ik aan. Pas dan mag je je, wellicht, zorgen gaan maken.

[Reactie gewijzigd door Silverdax op 7 mei 2019 16:06]

Als ik mijn stereo aan laat staan met een digitaal kanaal dan heeft deze ook een statisch beeld van die zender die niet beweegt...wil mij daar eigenlijk allemaal geen zorgen over maken al wil ik dolgraag OLED kwaliteit in huis halen.
Als het statisch is gaat de schermbeveiliging aan. Heb alleen geen receiver om te testen hoe de tv dat interpreteerd.
B6, enooooorm veel uren For Honor gespeeld en ik heb best erge burn in in zo’n beetje elke hoek wanneer er geel/rood beeld is...
Sorry voor te horen maar dit mag toch echt niet
Mijn vraag zal altijd blijven, hoe zit het met image retentie? Ik had met de B6 bizar veel last hiervan en vooral met games die een volle statische HUD hebben vertrouw ik dat echt niet. Is dat nu een stuk beter?
Dit was ruim een jaar geleden de hoofdreden waarom ik uiteindelijk voor een LCD gegaan ben, zelfs al had ik gezworen nooit nog een LCD TV te kopen vanwege Dirty Screen Effect. Heb 2 jonge kinderen die ook eens graag een game spelen of Netflix kijken, en af en toe gebeurt het nog altijd dat ze eens pauzeren en dan ineens met iets anders bezig zijn waardoor eenzelfde statisch beeld heel lang blijft staan.

Een 2de reden was dat ik toen wel redelijk wat problemen las met vertikale banding bij donkere scenes. Op YouTube stonden redelijk wat voorbeelden die er toch niet fraai uit zagen.

Vaak vind ik het wel spijtig dat ik geen OLED heb, want zelfs mijn high-end Sony LCD TV heeft gewoon behoorlijk wat last van blooming wat inherent is aan LCD, en er toch wel voor zorgt dat het beeld bijlange zo strak niet is als op een OLED.
Het is een bijeffect van de technologie, maar lijkt inmiddels redelijk onder controle. Volgens mij al vaker gedeeld, maar de review en endurance test bij Rtings.com geeft een wat mij betreft acceptabele uitkomst. En deze test is op basis van de C7, waar in de C8/C9 weer extra software updates zitten die het inbranden van logo's nog meer tegengaan.
Dat zou echt mooi zijn want helaas zijn er nog altijd genoeg games waar een statische HUD is. Neem bijvoorbeeld het aankomende Borderlands 3. Tv zenders boeien me geen zier, films en series via Netflix en gaming en that's it voor mij. Ik vind het wel zeer fucked up dat LG nog altijd geen garantie geeft voor burn in.
[quote]
Ik vind het wel zeer fucked up dat LG nog altijd geen garantie geeft voor burn in.
[/quote

Dat zou ook een beetje raar zijn. Het is inherent aan de technologie. Zoals autobanden ook slijten. Ze geven het aan dat het een risico is. Je kunt als consument dan gewoon kiezen om het niet te kopen, omdat het product niet aan je eisen kan voldoen.
Bij een statische hud heeft het alleen effect als je honderden tot duizenden uren dezelfde game speelt zonder de menu's in te gaan.

Vooral kleuren met rood erin zijn voor zover ik weet een probleem. Geen idee waarom.

[Reactie gewijzigd door Koeitje op 7 mei 2019 17:28]

Klopt! Ik herinner me vorig jaar iemand op AVS geloof ik of een ander forum waar het logo van Netflix ingebrand was, en dat is een rood logo. Hij beweerde dat hij het nooit lang op dat scherm laat staan. Dus het moet dan gebeurd zijn tijdens het uitzoeken van een volgende serie of film? Geen idee, maar het was niet best.

Als de C9 zoals de EC9300 is dan is dat perfect want ik had nooit last van IR daarmee, echt nooit. Met de B6 was het bizar snel. Als ik voor een C9 wil gaan dan zorg ik ervoor dan ik vantevoren ervaringen van eigenaren heb gekregen. Zal denk ik qua peak brightness misschien wel een beetje wennen worden. De Q9FN is namelijk aardig fel.
Zonde, hier thuis staat al 3 jaren een 65 inch LG OLED. Ik game enkele malen per week enkele uren. Nog nooit iets gezien van image retentie.
De B6 stond er een beetje bekend om volgens bepaalde reviews, maar ik heb de tv toch gekocht want ik verwachtte dat het niet zo extreem erg zou zijn. Totdat ik dus games ging spelen met een aardig drukke en statische HUD, het duurde echt hooguit 10 seconden en meteen stond die HUD 20 seconden of langer tijdelijk in het scherm.

Daarnaast vond ik het scherm ook niet fel genoeg en wilde ik sowieso op de hoogste OLED Light setting gaan zitten, en dan nog meer risico voor IR. Hoe feller een plaatje, hoe sneller de IR kwam. Ik speel Fortnite nooit, maar was toen benieuwd hoe het eruit zag. Tijdens het laadscherm zie je zo'n fel geel balkje, die stond echt gelijk een minuut in mijn scherm.

Als de tech echt beter is geworden nu, misschien ga ik dan een C9 wel overwegen. Eens kijken tegen het eind van dit jaar misschien wanneer er leuke persoonlijke deals komen bij bepaalde shops.
Image retention is wat anders dan inbranden. Wat jij beschrijft is image retention.
Dat weet ik, maar ik ben niet blij met IR. Ik ben dan altijd bang dat het uiteindelijk gaat inbranden. Vind dingen zoals IR gewoon sowieso niet fijn.
Klopt man. Met OLED heb je absoluut minder irritante dingen in je scherm. Ook met de Q9FN die ik heb zie ik gewoon dingen in het scherm die er niet horen te zijn. De beste OLED die ik heb gehad was de LG EC9300. Geen enkele IR, super scherp, alleen 1080p en niet 4K. Daarom uiteindelijk verkocht.
En de motion blur, soap opera effect? Nog steeds last van op de Sony?
Geen last van motion blur. En soap opera effect heb je enkel als je motion interpolation (Motionflow zoals Sony dat noemt) gebruikt, maar dat staat altijd af, want af en toe zie ik processing artefacts en sowieso heb ik liever het originele beeldmateriaal. In de bioscoop heb je ook maar 24 fps, geen 60 of 120.
Ik heb nu circa een jaar de C8 65" en game regelmatig op mijn Xbox One X in sessies van toch wel een paar uur achter elkaar. Ook staat BabyTV heel wat uren achter elkaar aan voor onze kleine. BabyTV heeft een statisch logo die nog niet transparant is. De tv laten we automatisch statische beelden zoals logo's dimmen.

Ik heb tot op heden ook pas twee keer de Pixel Refresher gebruikt voor image retentie, alleen omdat ik de retentie pas echt zag bij grote kleurvlakken zoals bijv. de grijze achtergrondkleur van de Youtube app. Voor de rest zie je het nauwelijks. Die Pixel Refresher 'schoont de boel' goed op. Daarna is er niks meer van te zien.

Ik heb zelf wel een ander hekelpunt: als er bijv. nachtscènes zijn waar bijv. een fakkel wordt gebruikt dan wordt het zwart eromheen vlokkerig. De tv snapt niet dat rondom het vuur een overloop moet zijn en dan is zwart te zwart omdat de pixels volgens mij gewoon uitgaan.

Een ander hekelpunt zijn scènes met bewegende objecten zoals voertuigen of bij panning shots waarbij de camera vlug over grote oppervlakten beweegt. Misschien ben ik er gevoelig voor, maar ik zie dan 'gestotter' in het beeld. Alsof de beeldopbouw de snelheid niet bij kan houden. Mijn vriendin ziet het bijvoorbeeld weer niet.
Dank je wel voor je uitgebreide review, maar wat bedoel je met

laagweergave

In de inleiding?
De lage tonen van de speakers.
Hoogstwaarschijnlijk de lage tonen.
Vraagje: er wordt gesproken over 4k resolutie met 120 beelden per seconden. Is het niet zo dat het scherm niet verder gaat dan 100 hertz? Was door bij de C8 niet ook al het geval? Dit is moeilijk terug te vinden op Google. De meeste websites spreken over een 100 hertz scherm...
Nee, want dit is niet van toepassing voor OLED schermen. Men spreekt wel eens van oneindig.

LCD panelen hadden doorgaans een 50 of 100hz paneel.
Ik zit met dezelfde vraag

Bij de specs van deze tv staat toch echt 100 Hz

I
ik denk een typefout, ik heb een B6 gehad die was 120 hz,ik heb nu een C7 is ook 120hz,C8 ook heeft ook 120hz.volgens mij de C9 ook.
https://arstechnica.com/g...p-plus-an-8k-monstrosity/
https://www.avforums.com/...55c9-4k-oled-review.15744
De B7 doet 1080p120 (geen hogere input mogelijk over hdmi daar). Lijkt mij dat ze de refreshtrate niet verlaagd hebben. Als de HDMI standaard 4kp120 voorschrijft dan zal hij dat vrijwel zeker weergeven.
De combinatie van de HMDI 2.1 feature VRR en de zeer lage inputlag, zorgt ervoor dat ik als console-gamer absoluut voor deze Tv wil gaan!.. alstie een beetje afgeprijsd is dan :) Rond de 1800 voor het 55" model is de sweetspot voor mij. Futureproof voor de komende generatie consoles; daar wachtte ik op. Kan ik eindelijk de overstap maken van de Pioneer Kuro!
Als je van een Kuro afkomt ga je qua filmervaring er wel op achteruit. Ik kwam ook van een plasma. Zonder BFI is het echt een stuk minder film kijken op een sample and hold display. Als de BFI niet duidelijk beter is voor de 2019 modellen t.o.v. 2018 dan is BFI nog niet probleemloos.
als je hier even zoekt,zit je na cashback al 5 euro onder je sweetspot
[Zero Tolerance][Prijs-discussie] OLED Televisies - deel 2
Betekend HDMI 2.1 dat de C9 nu eARC heeft? Ik zit nog altijd een beetje te klooien met Dolby ATMOS via de soundbar. Door een software matige beperking komt er geen dolby Atmos (true HD )bij mijn soundbar binnen via ARC(wel rechtstreeks via de bron). Nu heeft mijn sony sounbar net een firmware udate gehad om dit wel mogelijk te maken, Zou dit probleem ook verholpen moeten zijn met de HDMI2.1 van de C9?
De aanwezigheid van eARC staat ook in het artikel genoemd.
Staat er in maar alleen op input 2 via de zijkant, ik vind het vooral raar dat er maar 1 hdmi aan de achterzijde zit (zonder eARC) en de rest aan de zijkant. Steken er altijd draden uit je tv in het zicht..
Volgens de HDMI organisatie lijkt het er sterk op dat HDMI 2.1 voorzien is van eARC ondersteuning:
Q: When will the HDMI 2.1 Compliance Test Specification be available?
A: The HDMI 2.1 Compliance Test Specification (CTS) is being published in stages and the first release was in August 2018
including support for Enhanced Audio Return Channel (eARC). Additional features will be added in the coming months.

[Reactie gewijzigd door Nas T op 7 mei 2019 08:09]

Die eARC functionaliteit is voor mij de reden dat ik persee een C9 wil hebben.
Plex er op, en ik kan DTS-HD en Dolby True HD direct afspelen.

Op dit moment heb ik een Sony Televisie die na de update na Andriod TV 8 Oreo.
Geen hogere kwaliteit kan afspelen dan Dolby Digital.
DTS werkt niet meer.(Iets wat op mijn geluidsappatuur hoorbaar is)

De kwalitetief hogere formaten zoals DTS-HD en Dolby True HD, maar ook dadelijk DTS:X(Game console).
Kunnen wel met eARC zonder problemen worden doorgegeven aan me versterker, iets wat nu niet mogelijk is.

De 2019 lineup van andere merken zouden in theorie ook op een HDMI 2.0b aansluiting eARC kunnen pushen middels firmware.
Maar met HDMI 2.1 ook kijkende naar ontwikkeling van consoles ben ik echt voorbereid op de toekomst, een nieuwe TV koop je tenslote niet ieder jaar.

[Reactie gewijzigd door ArnoldSmit op 7 mei 2019 10:41]

Als de beperking een hdmi 2.1 poort is niet, je soundbar heeft geen HDMI 2.1 en zal dus niet de oplossing zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True