Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Chris Broesder en Arnoud Wokke

Smartphone Best Buy Guide

Voorjaar 2019

De prijsdalers

Heb je weleens iets gekocht dat een dag later veel goedkoper werd? Dat is balen, want dan weet je dat je eigenlijk te veel hebt uitgegeven. Daarom hebben wij voor je nageplozen welke telefoons in de afgelopen tijd een prijsdaling hebben gehad en nu dus een betere deal zijn dan ten tijde van de vorige BBG, vlak voor kerst.

Asus Zenfone 5Z

Asus heeft een paar weken geleden zelf 100 euro van de prijs van de Zenfone 5Z afgehaald en daarmee is hij in één klap 20 procent goedkoper. Daarvoor krijg je uiteraard wel een smartphone van vorig jaar; hij kwam vorige zomer uit. Toen kreeg hij wel een hoog cijfer van ons, mede door de goede accuduur en vlotte software.

Score: 3.5(3 reviews)
linkReview Tweakers
Huawei P Smart 2019

Het is eigenlijk gek dat deze telefoon tussen de prijsdalers zit. We kregen hem binnen op de dag dat de vorige BBG online kwam, in het diepste geheim want hij was nog niet aangekondigd. Hij ging in de verkoop voor rond 250 euro, maar kost inmiddels rond 180 euro en voor dat geld heeft deze telefoon veel te bieden.

Score: 4(2 reviews)
linkPreview Tweakers
Oppo RX17 Pro

De RX17 Pro van Oppo is onlangs in prijs omlaaggegaan van 599 naar 499 euro en dat lijkt ons logisch; hij heeft een veel mindere soc dan de OnePlus 6T, waar hij trouwens veel op lijkt, en alleen dat al maakte de hogere prijs lastig te verantwoorden. Nu hij 499 euro kost, vinden vermoedelijk meer mensen deze telefoon interessant, al is het maar vanwege de funky kleuren en het mooie oledscherm.

Score: 5(1 reviews)
linkReview Tweakers
Apple iPhone 8 Plus

Wilde je de recentste grote iPhone met Touch ID kopen? De iPhone 8 Plus kostte rond de jaarwisseling nog iets boven 750 euro; inmiddels kun je hem los kopen voor iets boven 700 euro. Dat is voor een iPhone een stevige daling in een tijd dat andere iPhones in de Benelux niet goedkoper zijn geworden. De 8 Plus kan nog prima een paar jaar mee met zijn A11 Bionic-soc, dubbele camera met telelens en 5,5"-lcd met full-hd-resolutie.

Score: 4(11 reviews)
linkReview Tweakers

Lees meer

Reacties (208)

Wijzig sortering
Wat ik mis in de vergelijking is het updatebeleid van de fabrikanten. Hoe lang geeft een fabrikant ondersteuning met nieuwe Android versies en m.i. nog belangrijker krijg je elke maand een security update en tot welke datum.
Voor heel veel mensen zijn de meeste toestellen meer dan voldoende qua mogelijkheden en snelheid. Dus kan je uit heel veel modellen kiezen en bijvoorbeeld de goedkoopste nemen die voldoet.
Maar al dat weggooien van verder nog prima werkende apparaten omdat de software niet voorzien wordt van nieuwe beveiligingsupdates terwijl je er emails en bankzaken op draait voelt niet echt fijn en is slecht voor het milieu ook als je toestel niet duur was.

Ik ben inmiddels toe aan m'n 4de smartphone en heb in het verleden met m'n Android 2 en 4 toestel er wat extra leven uit kunnen persen met custom roms. Maar dat koste veel tijd en er waren vaak irritante bugs dus dat was niet ideaal. Maar omdat de hardware van al m'n smartphones nog prima is gooi ik dus prima spullen weg en daar zou ik vanaf willen.

Waarom kan ik niet gewoon 4/5 jaar met een telefoon doen, net als met m'n laptop/pc. En dat terwijl ik veilig kan nfc betalen, andere bankzaken kan regelen en emails, site wachtwoorden en allerlei andere gevoelige data opslaan omdat ik netjes elke maand de security updates installeer. Dat zou echt fijn zijn en beter voor het mileu.
De enige die goede OS support geeft voor meer dan drie naar is Apple.
Alles wat Android draait max 3 jaar. Daarna kan je gaan shoppen voor een nieuwe.
Dat klopt niet. Google geeft lang updates en Xiaomi zelfs langer dan Apple.
Idd, mijn MI2s heb ik 4,5j mee gewerkt. En deze heb ik tot en met het einde wekelijks kunnen updaten met de EU-ROM versie (aangezien Xiaomi toen nog niet vrij verkrijgbaar was in europa).
Geweldig toestel, en uitstekende update-service van hun MIUI voor ALLE xiaomi gsm's.
Even de roze bril afzetten v.w.b. Google. De Pixel 2 van oktober 2017 is uit de verkoop gehaald. Dit betekent dat de ondersteuning (m.n. security patches) stopt na 18 maanden. Kortom in oktober 2020 is het over en uit met de ondersteuning en mag de gebruiker het lekker zelf gaan uitzoeken.
We hebben het hier over de telefoon van Google en zelfs hun eigen update beleid van Android is gewoon slecht zeker als je er Apple-achtige premium prijzen voor moet neerleggen. Onbegrijpelijk dat mensen dit beleid blijven verdedigen. Op diverse fora lees je zelfs dat men dit netjes vindt. 8)7
Ik wil een andere telefoon kopen als ik een ander toestel wil en niet omdat de security updates worden gestopt.
Ik vind 3 jaar niet verkeerd. Kan beter uiteraard. Maar na drie jaar is de accu ook vet achteruit gegaan. En je wist het updatebeleid van Google toen je hem kocht. Ze zijn er erg duidelijk over. Drie jaar. Nee, Xiaomi is een stuk beter in ondersteuning. Geweldige toestellen ook.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 3 april 2019 09:38]

Drie jaar is wel helemaal verkeerd. Stel je koopt een laptop van 1000 euro en na 3 jaar moet je hem vervangen omdat er geen Windows updates meer komen en de virusscanner er mee stopt. Dan denk je toch ook dat de fabrikant helemaal gek geworden is?
Ik hoop dat de banken heel snel gaan besluiten dat hun app niet meer zal werken als een toestel niet regelmatig van security updates wordt voorzien. Dan worden de fabrikanten pas echt onder druk gezet om iets aan die idiote situatie te doen.
Tweakers kan er ook wat aan doen door een score toe te kennen uitgedrukt in euro's: prijs van de telefoon gedeeld door het aantal jaren support. Een Pixel of een Samsung S10+ wordt dan wel een hele dure telefoon.
Persoonlijk liever kortere ondersteuning en dan LineageOS erop dan MIUI
Na een jaar Lineage te hebben gebruikt, wat erg fijn is inderdaad, sinds een week toch weer terug naar miui. Op mijn mi5s had ik toch het idee dat de batterij minder lang meeging. Verder heeft miui toch meer mogelijkheden.
Langer dan zes jaar ja?
Ja xiaomi heeft laatst een time line voor ondersteuning van toestellen afgegraven. Niet alle zo lang maar er waren er bij.
Zou je die time-line kunnen posten,, ik ben benieuwd naar de levensduur van mijn gescoorde mi 9,, zou tof zijn als ik er 4 a 5 jaar mee kan doen
Die time-line is zo'n 1,5 jaar ofzo geleden afgegeven. Toen was de mi8 of mi9 er nog niet.
Kijk ook naar lineageos, nogal wat toestellen worden wekelijks voorzien van een update waar laatste security is in verwerkt.

Lineageos erop zetten is even spannend, maar daarna een eitje voor up to date houden.

Persoonlijk vind ik dat wel/geen lineageos ondersteuning een factor is die mee moet wegen in het advies op sites zoals Tweakers

[Reactie gewijzigd door stefan70 op 28 maart 2019 23:38]

Waarom moet je gaan shoppen voor een nieuwe? Het gros van de mensen weet niet eens welke Android versie ze op hun telefoon hebben. Zeker als er zo'n draak van een skin overheen zit zoals bij de meeste fabrikanten.
Klopt de doorsnee gebruikers weet niet welke securitypatch en android versie ze hebben. En eigenlijk vind ik dat jammer. Want die internetbankieren er op los op hun telefoon, mailen etc. En sommige doen dat dus met een android-versie incl. securitypatches van járen geleden..
Maar eigenlijk vind ik dit meer een fout van de bank. Die zouden hun apps gewoon incompatible kunnen maken voor (te) oude operatingsystems (doet whatsapp toch ook bijv.)
Ja in principe wel ja. Wij als tweakers denken over dit soort dingen na. De doorsnee niet it-aangelegde Nederlander doet dit niet of weinig.

https://www.rabobank.nl/p.../apps/rabo-bankieren-app/

De rabobank app werkt vanaf Android 5. En die versie is ook alweer een jaar of 5 oud.
Totdat er opeens een hack voorkomt waardoor opeens 1000+ mensen hun geld kwijt zijn. Dan komt het in het nieuws en gaan fabrikanten aanpassingen maken. Nederland is actie-reactie en bijna helemaal niet preventief.
Volkomen eens. Nu zal het wel loslopen als men een oude android versie gebruikt en ALLEEN de bankapp gebruikt. Maar dat doet vrijwel niemand. Maar dan zou je in ieder geval de kans op bankfraude een groot deel afdekken omdat je dan geen advertenties op websites en in apps en dergelijke ziet.
Inderdaad. Geen hacker gaat proberen een vulnerable device specifiek zoeken en hacken, dat is de kost niet waard. Dit gaat allemaal dus via baits en advertenties omdat het allemaal automatisch kan gaan.
En het gaat eigenlijk altijd goed. Wanneer heb je voor het laatst gehoord dat iemand problemen of berovingen heeft ondervonden door een oudere Android versie? Dat belang wordt hier zwaar overdreven imo.
Klopt als een bus. Misbruik komt eigenlijk nooit voor. Anders was dat wel in de media gekomen.

De problemen ontstaan door de gebruikers zelf. Android is een zeer veilig OS. Omdat het het meest gebruikte OS is, is het waarschijnlijk ook veiliger dan iOS.

De kritiek op de updates komt vooral van Apple gebruikers die nooit een Android toestel van dichtbij hebben gezien.
De problemen ontstaan door de gebruikers zelf. Android is een zeer veilig OS. Omdat het het meest gebruikte OS is, is het waarschijnlijk ook veiliger dan iOS.
Ik heb jarenlang gehoord "Windows is veel gebruikt en wordt daarom geviseerd, koop apple". En nu is het ineens andersom, wat klopt nu :P ?
Hmm... Daar zit ook weer wat in.
Volgens mij is die tijd ook al even achter de rug. Sony en LG maken prima skins voor Android en nu ik Huawei heb, kan ik ook niet zeggen dat daar iets mis is met hun variant. Fabrikanten lijken steeds meer terug te komen van bloatware en echt nuttige en fijne toevoegingen aan Android te doen. Stock/One is dus niet altijd beter.
Als ik Amazone Assistent (en andere onzin) niet kan verwijderen van mijn LG V30 zou ik het niet omschrijven als een "prima" skin.
J hebt het nu over een paar apps. Niet over de skin zelf.
Ik zeg niet dat alles stock moet zijn. Maar het ontwerp van stock is naar mijn mening het mooiste en de indeling klopt gewoon.
Het aantal opties hoeft dat niet te veranderen.
Zelf draai ik Havoc OS met legio opties en settings, gebaseerd op AOSP, met een vleugje Pixel. Android 9 met security patch van 5 maart. En volgende week die van april.
Om heel eerlijk te zijn, daar kan geen LG of Sony tegenop.
De orginele Google Pixel krijgt nog Android Q en zal daarmee ook zijn 4de jaar ingaan, maar je hebt gelijk dit is het langs supported model binnen de Android wereld.
Ik ben benieuwd wat OnePlus gaat doen. Met de 2 kregen ze veel commentaar omdat die geen updates meer kreeg maar de OnePlus 3 gaat gewoon nog netjes Android 9 krijgen. Zou mooi zijn als die er ook nog een update bij krijgt als er een nieuw systeem is
Jup maar dan ben je erg veel geld kwijt. Bij android heb je android one toestellen al vanaf een euro of 200. Dusja. Heb zelf lang iPhone gehad, maar de geslotenheid en steeds hogere prijzen hebben me weer naar het android kamp gestuurd :p
En dat gebeurt hier nu ook, ik heb mijn eerste smartphone en dat is een Iphone SE, toch weet ik nu al dat ik hierna over ga op Android via een abbo constructie.
Dit om diverse redenen, redenen die jij nu net noemt en dan vooral dat gesloten systeem, dat gedoe met Itunes ipv gewoon ff wat muziek op een SD kaartje zetten en klaar.

Een abbo met Iphone is gelijk ook weer duurder en ik heb niet zo veel nodig op een smartphone, wekker,muziek,internet,whatsapp, de camera is voor mij al niet echt belangrijk.
En straks zoek ik gewoon via m'n abbo een nieuwe phone uit elke 2 a3 jaar.

Lange accu duur, uitbreidbaar geheugen/opslag en een goede audio codec zijn voor mij het belangrijkste.
Dat is niet helemaal waar. De Galaxy S6 heeft tot nu toe nog securitypatches gekregen. Toegegeven, je bent overgeleverd aan de willekeur van Samsung en over het algemeen is het bij Android leveranciers slechter geregeld dan bij Apple.
De S7 EDGE heeft ook nog de security patch gehad van maart 2019.
Ja het klopt dat Apple dat beter doet, dus dat zou een reden zijn om een iPhone te overwegen. Maar dan kom ik wel in een flink duurdere klasse telefoons en bepaalt Apple via wie ik kan betalen met NFC, dus het heeft ook een prijs.

Ik had echter gehoopt dat vanwege het open source zijn van Android en de virtualisatielaag tussen kernel en drivers er inmiddels wel Android opties zouden zijn die ook in de buurt komen van de goede OS support van Apple.

Windows Phone leek een goede optie maar dat liep niet echt en Microsoft heeft bij gebrek aan visie er nu de stekker uitgetrokken, anders was dat ook nog een optie geweest. Microsoft speelt veel minder politieagent dan Apple dus je zou zelf kunnen bepalen met wie je ging betalen o.i.d. maar het ecosysteem was dan weer erg beperkt. Als MS ooit nog wat op deze markt wil doen zullen ze echt enorm moeten investeren en de developers en gebruikers moeten gaan overtuigen dat ze nu blijven en dat zie ik voorlopig nog niet gebeuren.
Mijn Redmi note 2 heeft net de 3 jaar gehaald maar, ja het is ook een budget telefoon
Mbt 'Alles wat Android draait max 3 jaar. Daarna kan je gaan shoppen voor een nieuwe"

En waarom zou je steeds een nieuwe telefoon kopen ?

Als dat zo zou zijn, dan zouden er nog betere cijfers voor de producenten zijn.

En het is nu net dat de sales mbt het aantal toestellen dalen (en daarom gaat de prijs omhoog).
Apple zet minder toestellen af.

Blijkbaar vindt men het normaal om 500 euro voor een smartphone neer te leggen.
Als je de laatste versie van OS op je oude iPhone zet is hij vaak niet vooruit te branden. Dan liever maar 3 jaar updaten waardoor je smartphone wel fatsoenlijk blijft werken.
Xiaomi Miui krijgt ook heel lang updates.
Het gaat om de verschillen tussen de Android aanbieders. Er zijn er bij die het minstens drie jaar lang goed doen met maandelijkse security updates, maar er zijn er ook die er met de pet naar gooien en maar sporadisch updaten. En dat is wel degelijk relevant om te weten.
Doet Apple niet zo'n ninja patch die oudere toestellen bijna onbruikbaar maakt zodat je na 2 jaar gewoon weer een telefoon t.w.v. een maandsalaris moet aanschaffen?
Inderdaad jammer.
Overigens kreeg ik op mijn 3 jaar oude Huawei Mate 9 nog een Android 9 Pie update, had ik niet verwacht. En hij is een stuk zuiniger geworden met batterijverbruik.

[Reactie gewijzigd door skatebiker op 29 maart 2019 11:56]

Samsung Enterprise modellen beloven 4 jaar ondersteuning gerekend vanaf de introductiedatum.
https://www.samsung.com/nl/business/enterprise-edition/
https://www.androidplanet...rise-edition-smartphones/

Instapper qua prijs in die serie is momenteel de A8 Enterprise voor ca. € 340 incl BTW. Deze is al weer even uit in het buitenland, maar heeft desondanks nog gegarandeerde support tot januari 2022, dat is 2 jaar langer gegarandeerde support dan bij de reguliere A8.
pricewatch: Samsung Galaxy A8 (2018) dual sim Enterprise Edition Zwart

Wil je echt verder de toekomst in support dan moet naar nieuwere toestellen, voor het moment kom je dan op een ander marktsegment uit. De S10e Enterprise is dan nog relatief de meest betaalbare, voor ondersteuning tot feb 2023.
https://www.centralpoint....g970fzkde32-num-10975379/
Kijk dat is op zich een goede stap vooruit. 4 jaar support gegarandaard vanaf introductiedatum en minimaal 2 jaar verkrijgbaar. Dus afhankelijk van wanneer je 'm koopt 2-4 jaar gegarandeerde updates.

Ik ga hier zeker naar kijken wanneer ik een nieuw toestel uitzoek, bedankt voor de tip.
Klopt, die support is gegarandeerd. En niet enkel beveiligingsupdates, de interface krijg de x-aantal maanden een opgefrist design.

Klinkt stom maar die designupdates geven een fris gevoel.

Er zijn ook erg veel premium accesoires op de markt op maat voor uw telefoon gaande van hoesjes, lenzen (zelfs met de dual lens setup). Van standaard tot erg spciale uitvoeringen.

Dat is de enige reden dat ik voorlopig niet switch naar Android phones. Ik koop ook niet het nieuwste model omdat voor mij het ecosysteem belangrijker is dan de specs zelf.
Hoezo? Het is heus niet zo dat je geen bankzaken kan doen op bijv. Android 6.0
Onjuist. Samsung geeft meer dan 3,5 jaar ondersteuning aan bijvoorbeeld een Note.

Aangezien velen van ons hooguit 2 à 3 jaar met een telefoon doen, is er geen enkele reden meer om Android links te laten liggen. Nog even afgezien van dat misbruik van Android onveiligheden een zeldzaamheid is.

Het is jammer dat dit fake news nog steeds wordt verspreid.
Ja, 3,5 jaar. En het gaat nog gewoon door. Dus 3 jaar is fake news.

Waarom zou je van gebrek aan updates na pak 'm beet 4 jaar een punt maken als er feitelijk geen veiligheidsprobleem is? Je geeft je kinderen toch ook geen helm op als ze TV zitten te kijken?

Daarnaast zijn er legio mogelijkheden om nog steeds updates te ontvangen. Mijn fossiele Galaxy S3 krijgt nog steeds veiligheidsupdates van LineageOS. Mijn stokoude OnePlus 2 ga ik binnenkort updaten naar Android 9. En ook die krijgt maandelijks veiligheidsupdates.

En als je naar de levensduur van een iPhone kijkt, is de kritiek op Android helemaal futiel.

"Apple verklapt levensduur iPhone"

https://www.ad.nl/home/ap...vensduur-iphone~a0cf8a05/

Volgens Apple gaat een iPhone 3 jaar mee.
Redelijk wat van mijn vrienden hebben de 5s gekocht destijds en gebruiken die vandaag de dag nog steeds, a.s. september is deze telefoon 6 jaar oud. Met android zou je met de google pixel OF met de nokia one toestellen ook een heel eind kunnen komen. Bij android zou je ook nog kunnen kiezen voor een populair toestel met custom roms gebaseerd op de nieuwste android os
Hoe vlot gaat die 5s? Heb hem 3 jaar terug verkocht. Toen was al er al performancedegradatie tov iOS in 2013
Sinds iOS 12 is hij echt weer acceptabel om te gebruiken, zeker met de standaard apps die iedereen gebruikt. Games opstarten kan wel een hel zijn
Top. Zelf merk ik met de iPad Air 2 dattie ook weer lekker vlot is. Hij was nooit traag ofzo, maar hij voelt nu nog soepeler :)
Al wel eens eerder gezegd maar persoonlijk vind ik de heisa rond updates en welke fabrikant wel en welke niet etc. een beetje onzin. Als een telefoon uit winkel komt en daarna nog eens een update-je krijgt voor herstel van wat foutjes prima en af en toe eens een security update prima. Alleen al omdat "gevaar" op een smartphone van een heel ander kaliber is dan willekeurig welke pc. En daarmee gelijk schromelijk overdreven. Van wie hier is zijn NFC chip al eens gehackt? En qua update beleid van android, als de telefoon werkt en de apps werken, wat is het nut van een andere android/ios versie op een paar kleine veranderingen na. Soms nog onhandig ook, is het opeens anders dan je gewend was. Gelet op de levensduur van een telefoon, vind ik dit echt een van de minst belangrijke criteria bij aanschaf. Maar goed is persoonlijk. Leuke poll voor tweakers, stuk of 10 criteria van een telefoon noemen en deze door een ieder op volgorde van belangrijkheid zetten
Die poll zou ik ook wel willen zien, zal er waarschijnlijk compleet anders uitzien dan op andere plekken.
Denk ook dat het te maken heeft .er de verkoop. Ik bedoel bij appel iOS heb je niet het gevoel je hebt een nieuw OS. Bij android is dat wel degelijk het geval. Daarnaast nog de eigen launchers...

Qua updatebeleid is het toch qua securitybeleid gewoon 2+ jaar en voor Android versie 1+ jaar als je geluk hebt.
Je zou dan een toestel moeten kopen dat door de community ondersteund wordt, De OnePlus One is hier een mooi voorbeeld van. Deze heb ik in April 2014 gekocht met android 4.4.2 erop. Vorige week heb ik deze dus onderhand bijna 5 jaar oude telefoon voorzien van Android 9.0 middels LineageOS 16.0. Deze draait momenteel de security patch van 5 maart 2019. De telefoon is oorspronkelijk geleverd met CyanogenMOD, dit is later overgegaan naar LineageOS dus het flashen van deze software was geen enkel probleem, er zijn ook geen vreemde bugs. Als je de statistiek pagina van LineageOS gebruikt kan je zien wat populaire telefoons zijn en welke dus het langst gesupport zullen worden:
https://stats.lineageos.org/

Momenteel gok ik dat je met de aanschaf van een PocoPhone F1 kan genieten van lange support vanuit de community.
Dat is wel indrukwekkend, een toestel dat van Android 4 naar Android 9 geupgrade is. Helaas een uitzondering. In het verleden heb ik al eens CyanogenMOD gebruikt op m'n LG P990 denk ik.
De tip van de stats is wel interessant, het blijft een gok natuurlijk maar op die manier heb je in elk geval kans op langere ondersteuning.

Ik hoop dat we nog meemaken dat Android op een smartphone net als Windows/Linux op PC's wordt: Updates van de maker van het OS en (zolang je hardware het aankan) kan je gewoon je besturingssysteem updaten als je wil .
Foutieve info. Hier een mi3 van zoontje die nog steeds na een jaar of 4 updates krijgt
Ik denk als je sowieso Android 7.1.1. kan draaien je toestel zeker 4-5 jaar mee kan. Mits je geen mobiele gamer bent. Android 7.1.1. heeft alle kernfuncties van Android, die ook allemaal beschikbaar zijn in 8 en 9. Ik merk echt amper verschil tussen mijn Moto X Play op 7.1.1. en de Moto G6 op 9.0. Misschien omdat ik een aantal (Moto) functies heb geïnstalleerd op mijn X Play die eigenlijk alleen voor de G5/G6 zijn.

Het is eerder de bloatware van bijvoorbeeld Samsung en Sony of de 'tools' van Vodafone die een Android 7.1.1. install naar de kloten helpen.
XIaomi biedt 3-6 jaar software updates, echter zullen ze dat niet officieel op de site plaatsen, want dan moeten ze zich eraan houden. Hetzelfde geldt in dit geval ook voor Apple. Het zijn vooral resultaten die uit het verleden zijn behaald.
Ik doe nu precies 4 jaar met mijn oude Huawei p8 lite. Om de 2 a 3 maanden hard reset en hij werkt nog redelijk! :-)

Ik maak me een klein beetje zorgen over de oude andriod 6 versie. De volgende telefoon wordt zeker een andriod one.
Om de 2 a 3 maanden een hard reset is natuurlijk totaal niet acceptabel.... 8)7
Omdat.....???
Als geld geen rol zou spelen zou ik idd geen hard reset doen. Maar in sommige omstandigheden groeit het creatief vermogen :-)
Nokia geeft elke maand beveiliging updates. Sowieso 2x een Android update.
Accu gaat best goed mee.
Ik heb een Nokia 6.
pricewatch: Samsung Galaxy S9 Dual Sim 64GB Zwart

Mist ook een beetje in de prijsdaler categorie :) Voor de prijs is het een geweldige telefoon.
Ik wilde zelf inderdaad hier ook al posten. Volgens mij is het voor 439 euro echt één van de aller beste deals. Ik heb er gister 2 besteld voor mij en mijn vrouw. Je ziet niet veel telefoons met OLED, draadloos laden, SD-kaart en kwaliteit camera voor dit geld. Ik snap dat je niet van de software van Samsung kan houden, maar puur qua hardware en kwaliteit denk ik echt dat dit een bijna onovertroffen deal is.

Samsung is echt flink verbeterd qua updates. Mijn Galaxy S7 heeft 2 major updates gehad van Android en er staat gewoon de laatste security patch van maart 2019 op. De S9 kan daarom echt nog wel even mee qua updates.

[Reactie gewijzigd door Luuk1983 op 28 maart 2019 16:40]

Ik heb de s9 plus vorige week bij tmobile voor 455 gehaald, ook een mooie deal.
Yup, gisteren nog 1 gehaald bij de Mediamarkt.
De S9 is nog steeds voor slechts 439 euro beschikbaar
Ik vind dit een beetje een matige best-buy guide, want budget smartphones worden nauwelijks goed besproken. Dit terwijl budgettelefoons juist zo'n grote opmars hebben binnen de smartphonemarkt.

Oja een prijsdaler, de LG G7 ThinQ. vorig jaar +/- €800, nu €318. De camera's die de telefoon heeft zijn uitstekend (met Google Cam nog beter). Het scherm is 1440p en de bouwkwaliteit is netjes. Snap niet dat deze niet wordt vermeld, maar de hierdoor achterhaalde Pocophone f1 wel.
Eens met je reactie over LG G7. Ok moet zeggen ik vind deze telefoon de beste prijsdaler. Gewoon goeie telefoon voor nu heel weinig geld.

Mogelijk past deze ook nog wel in de categorie beste prijs/kwaliteit verhouding. Als je hem tegenover de pocophone f1 zet wordt het een moeilijke keuze welke de beste voor het geld is.
Precies, op de meeste vlakken beter dan de poco f1, op updatebeleid na...
Voor deze prijs (€325) kan ik geen beter toestel vinden.
En vergelijkbaar de LG V30 van 900 naar 350, die heb ik zelf gekozen omdat deze geen notch en een grotere accu heeft. Ook veel betere custom rom support.
Zeker goed toestel, maar bouwkwaliteit is niet best. Glazen achterkanten moeten uitgebannen worden, veel te kwetsbaar. Verder raad ik iedereen er eentje aan, goed toestel met leuke features voor een goede prijs.
Lg g7 of samsung a50 zijn bijde goede keuzes. Kan de keuze zelf ook niet maken.. het LCD scherm maakt het lastig.
Je kunt natuurlijk ook zelf een categorie bedenken, zoals bijvoorbeeld: best beoordeelde telefoon in de pricewatch (met minimaal 10 reviews en het afgelopen jaar geintroduceerd):
categorie: Smartphones

Is toch weer een heel ander lijstje...

[Reactie gewijzigd door MaDMaRTiGaN648 op 28 maart 2019 17:05]

De kans is dan zeeeeer groot dat je dan testpanel/Reviewclub producten in de top 15 ziet staan. Je krijgt dan eerder een populariteit wedstrijd, dan de best beoordeelde wedstrijd.
Ik mis de budget phones. Goedkope telefoons die ook acceptabel zijn voor het dagelijkse gebruik.
Ik ook, Nergens een Xiaomi Mi A2 Lite, Xiaomi Redmi 6A, Nokia 3.1 of Motorola One te bekennen. Nu lijkt het of alles onder de 300 euro prijs-kwaliteit de moeite niet waard is, terwijl bijvoorbeeld een Xiaomi Redmi 6A voor maar 100 euro prijs-kwaliteit onverslaanbaar is.

edit: De goedkoopste twee smartphones in deze Best Buy Guide zijn de volgende:
  • Huawei P Smart (175 euro bij prijsdalers)
  • Xiaomi Pocophone (300 euro bij prijs-kwaliteit)
Dat de Pocophone bij de prijs-kwaliteitsmartphones staat kan ik begrijpen, maar dat de Huawei NIET bij de prijs-kwaliteitsmartphones staat begrijp ik niet. Het is dus een goedkope én ook goede smartphone, maar prijs-kwaliteit is hij dat niet? 8)7
Blijkbaar heb je ongeacht de prijs pas kwaliteit vanaf 300 euro? Dat kan ik niet begrijpen en daarom vind ik deze best buy guide niet goed, want ze negeren een hoop gebruikers waarbij iedere cent telt.

[Reactie gewijzigd door ShaiNe op 28 maart 2019 20:36]

Ik ook!

We moeten intern het volgende afwegen. We kunnen:
- ze niet blijven behandelen in de Best Buy Guide
- ze behandelen op basis van specs, prijs en testdata over zaken als scherm en accuduur.

Het reviewen van genoeg budgettelefoons om er iets zinnigs over te zeggen is niet te doen: daarvoor hebben we helaas niet genoeg mankracht. Maar het testlab heeft veel van die telefoons wel en dus is het mogelijk om iets zinnigs te zeggen over die toestellen en hoe ze staan in de markt.

Dat gaat wel een beetje in tegen de manier waarop de Smartphone Best Buy Guide tot nu toe hebben gemaakt - namelijk met alleen telefoons die we zelf in handen hebben gehad - maar ik denk wel dat we veel mensen helpen door het toe te voegen.
De term budget phones is al misleidend imo. Dit artikel staat vol met veel te hoog geprijsde smartphones..
Vind ik ook. Zowel mijn vrouw als dochter hebben een Samsung van rond de 200 EUR en die zijn daar super tevreden mee. Die zie je hier nooit passeren.
Laatst nog een artikel over de nieuwe Samsung M10, 20 en 30.
Als die een keer verkrijgbaar zijn in Nederland zul je ze ook wel in de best buy guides zien vermoed ik.
Ben ik het mee eens. Bij de desktop bbg kijken ze altijd naar een basissysteem, gamesysteem etc. Juist ook vanwege budget, doel, en voor iedereen iets te kiezen. Nu pakken ze voor het gemak gewoon de duurste onder het mom van geld speelt geen rol.
Hoe komen jullie aan het punt dat er advertenties zitten in de Mi 9? Hebben jullie toevallig de Chinese variant? Er zitten namelijk geen advertenties in MIUI in Nederland.
Ik heb antwoord, dus ik roep iedereen even: @MarnickS @Morzun @LA-384 @harmageddon

Ik heb de Mi 9, Global Version, met taal op Nederlands en regio op Nederland. Ik heb advertenties aangetroffen in de Downloads-app en in het scherm dat je krijgt als je een apk installeert - dat zijn beide systeemapps, hoewel Xiaomi ze dus aanpast. Dit kwam ik dus tegen in de eerste minuten van gebruik - ik heb nog geen kans gehad om deze telefoon dagelijks te gebruiken.

De screenshots met advertenties, met regio-instelling en met gegevens over de software vind je hier.

Voor de duidelijkheid: ik vind het filosofische punt belangrijker dan de praktische hinder van deze advertenties. Je koopt een telefoon, maar je krijgt daar advertenties bij, zonder duidelijke optie vooraf om ze uit te schakelen (bij bijv een Amazon Kindle heb je keuze tussen versie met en zonder ads, en daar betaal je naar). Bovendien: enkele van jullie zijn gebruikers van Xiaomi-producten, weten er veel van en ook jullie weten niet dat de ads er daadwerkelijk in zaten. Dat vind ik zorgelijk, want dat tekent dat het niet duidelijk is - ook voor experts - waar en wanneer je ads kan verwachten.
Ik heb geen advertenties gezien in de apps die ik heb gebruikt.
Ik heb op een aantal punten de reclame uitgezet tijdens het installeren van de telefoon. Ik heb het zowel met de Global Stable build als met de Global Dev build uitgevoerd. Dit heb ik overigens ook gedaan bij de Huawei en Samsung telefoons die ik gebruik.

Hier zie je de screenshots van die instellingen:
[img=234,176]https://tweakers.net/ext/f/FxodplcvA87LLJmYlAPbBBbW/medium.png[/img]

Direct daarna kwam het volgende eindbericht:
[img=234,176]https://tweakers.net/ext/f/BS3m0xFp4c5quWuRNb3nLA2u/medium.png[/img]

Vervolgens kunnen aanbevelingen op andere locaties worden uitgeschakeld:
[img=234,176]https://tweakers.net/ext/f/giHK4sPo6NlWB7ipKUfrrJmw/medium.png[/img]

[img=234,176]https://tweakers.net/ext/f/owAJTkdvSvJqHVV2rcnsSF5w/medium.png[/img]

Mijn advies, neem deze tip mee bij het schrijven van de Mi 9 review. Ik kwam zelf echt geen reclame tegen, maar wel apps die zichzelf na een update hadden geïnstalleerd.
Ter inspiratie is hier mijn review: productreview: Xiaomi Mi 9 (6GB ram) 128GB Zwart review door Kiswum.

Oh ja, regio en taal op Nederlands.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 30 maart 2019 11:39]

Ik kan iig zeggen dat ik geen adds heb, ook niet bij downloads.
Dit is op een pocophone met global rom.
Regio België.

https://tweakers.net/ext/f/uKJWguqNlSvovHal1hNWDKgQ/full.png

[Reactie gewijzigd door LA-384 op 29 maart 2019 14:49]

Mijn taal staat op Engels, regio wel op Nederlands. Ik heb er wel verhalen over gehoord (en nu dus gezien waarvoor dank) maar met deze settings nog niet gezien op mijn Redmi note 5
De mi9 heeft zeker advertenties in verschillende systeem apps. Heb hem nu een weekje ongebruik met apex launcher. De ervaring is niet veel anders dan met mijn oude oneplus 3 met apex. Ik ben super tevreden met de mi9 want veel systeem apps gebruikte ik ook op de OP3 al niet. Ik ben blij dat die advertenties niet in het instellingen menu of in de camera app zitten.
Bij een fresh setup,heb je in het begin de keuze voor 'personal ad recommendation' aan/uit te zetten....

Het scherm(additional settings,na taal en regio bij setup) waarbij je 'anonieme gebruikerstatistieken' enzo ook kan aan/uitzetten....

Hebben jullie die 'personal ad recommendation' afliggen?! Iedereen die een nieuwe telefoon krijgt,heeft altijd de kans om dit onmiddellijk af te leggen,dusja...

Zie link hieronder(additional setting),maar dat is nog miui 9,dus bij miui 10 heb je nog een keuze voor die 'personal ads' af te leggen?!

http://harry-rom.blogspot...eta-for-meizu-m2.html?m=1
Dat dacht ik ook al...
Maar misschien zit het nu ook in de Global versie?
Nope. Ik heb nog een Mix 2s liggen die ik af en toe gebruik en ik heb er nog nooit advertenties in gehad. Ook nu niet, met alle laatste software.

[Reactie gewijzigd door Morzun op 28 maart 2019 13:49]

Nee ik had het ook niet op mijn Mi MIX 2S (1 maand geleden, heb er nu een custom rom op), maar ik dacht misschien is het kort geleden veranderd.
Maar misschien zit het nu ook in de Global versie?
Software kan ik even niet checken - hij draait een accutest - maar op de doos staat duidelijk Global Version.
Volgens mij speelt regio instelling ook een rol, maar dat weet ik niet 100% zeker. Ik herinner mij vaag wat van die opmerkingen aangaande de pocophone.
Op mijn redmi note 5 (global) heb ik nog nooit reclame gezien (behalve in apps zelf natuurlijk) maar niet in de miui.
Ik heb de redmi note 7 ( in china gekocht) en om nou te zeggen dat er echt advertenties waar je last van hebt is niet echt waar ( is wel me persoonlijke mening en snap dat er mensen zijn die het niet willen).

Als je een mi app opent kun je direct skip klikken ( dus ja je hebt gelijk chinese versie heeft advertenties maar is niet veel anders dan skip knopje kliken) ik heb persoonlijk er 0.0 last van. ok het kost een extra 0.1 seconde om de app te openen. Zie het ook alleen bij hun eigen apps niet bij gedownloade apps.
Ik heb op zich ook geen last van advertenties wanneer het product gratis is. Zodra ik geld neerleg voor iets moet het apparaat vrij van advertenties en tracking zijn.

Ik heb gehoord dat LG en Samsung advertenties in hun tv stoppen... Als dat waar is vind ik het belachelijk!!
Ja ik kan volledig snappen dat je dat wilt. Ik heb zoeits van ik betaalde 180 euro voor 6g / 64g redmi note 7. Dan neem ik die advertenties ( die ik persoonlijk niet als lastig ervaar aangezien je in principe ook bijv een andere videospeler kan downloaden ipv mi video te gebruiken) voor lief.

Kan wel snappen dat als je 1000 euro voor een tel neerlegt dat het inderdaad als vervelend ervaren kan worden. En advertenties is ook een relatief iets ( Nieuw uitgekomen film als daar op je smart screen van je home gewoon een kleine advertentie staat met : deze film is uitgekomen schaf nu aan voor 5 euro dan ervaar ik dat ook niet als bijster hinderlijk.) maar nogmaals als ze dan reclame van wasmiddel erneer zetten dan is het toch een ander verhaal.
Is er een review van de Nokia 8.1 onderweg? Ik vermoed dat dit ook een grote speler is op het gebied van prijs/kwaliteit.
Er is wel een Nederlandse review op AndroidWorld: https://androidworld.nl/review/nokia-81/
Had ik gelezen, maar in deze BBG zitten duidelijk alleen toestellen die door Tweakers bepoteld zijn, en dat is bij de Nokia 8.1 (nog) niet het geval. En dat terwijl er voor 400 360 euro een soc in zit die nèt niet high-end is en verder geen fratsen heeft (3,5mm aanwezig, optische beeldstabilisatie ook, stock android). Enige wat jammer is, is die overdreven brede notch. Ik zie dat toestel best een hoog cijfer krijgen.

[Reactie gewijzigd door faraga op 28 maart 2019 15:57]

Helemaal eens. Sterker nog na een flink zoektocht heb ik hem recent besteld voor EUR317 bij Belsimpel (was wel een tweedekans in nieuwstaat, anders EUR377 of iets dergelijks). Ook belangrijk, Android One dus minimaal een update naar Android 11 en 3 jaar security updates.
Echt een top telefoon! Ik was nog op zoek voor een telefoon voor een familielid van mij. De telefoon moest simpel, snel en veilig zijn. Zij heeft hem nu iets langer dan een maand en is er hartstikke tevreden mee. Ik heb er zelf ook heel even mee gespeeld en vond het dus echt een top telefoon. Deze moet zeker in de BBG.
Ik had de Nokia 8.1 ook wel in het rijtje verwacht, aangezien het een toestel is wat recentelijk is uitgekomen. Het is een heel compleet toestel met goede prestaties en een uitstekende camera. Enige reden wat ik mij kan bedenken is dat Tweakers hem zelf niet heeft gereviewd waardoor hij niet in deze lijst staat.

Mocht dat laatste het geval zijn, dan zullen ongetwijfeld meerdere toestellen om die reden hier niet in staan. Dan is deze BBG ook niet heel erg representatief.
Misschien dat ik er grandioos overheen lees, mijn excuses in dat geval..
Welke smartphone maakt de mooiste foto's, heeft de beste camera hardware?
Ik had gehoopt dat de Nokia 9 hier wellicht al tussen had gestaan (of een hint naar de komende review, net als de Mi 9)
Ik heb de Nokia 9 een paar dagen in bezit gehad, ik zou er ver weg van blijven, voelt goedkoop (hol van achter), camera app crashte regelmatig en de telefoon zelf ook. Daarnaast was de camera app heel langzaam als hij wel werkte, de force feedback voelde heel goedkoop aan en de mono speakers kon je 90% geluid reductie geven door je hand verkeerd te houden. Foto's waren nogal hit or mis als het allemaal wel werkte.
Uit deze lijst de Huawei P30 (pro)
Ja maar wel alleen met 4:3 settings ? Dat is toch niet wenselijk
Als je 4:3 hinderlijk vindt, dan knip je er toch een stuk af? Een groot deel van smartpones heeft 4:3 sensoren en die doen vaak hetzelfde. (als je dat instelt)
Wat is daar niet wenselijk aan? 4:3 Is en blijft nog steeds één van de standaard foto ratio's. Zo hinderlijk vind ik het zelf nou ook weer niet.
Ik vind het niet meer van deze tijd. Op een pc of tv scherm zijn de 16:9 foto's toch veel indrukwekkender. Alleen 4:3 is cut mij een deal breaker. Liever dus geen Apple of p30 Pro dus.
Maar elke telefoon schiet de hoogste resolutie in 4:3. 16:9 sensors worden bijna niet gebruikt.
Klopt. Maar je kunt wel 16:9 foto's maken.
Wat dus gewoon een crop is. Ik weet niet, maar zou je via een camera app niet gewoon andere verhoudingen kunnen kiezen?

Volgens mij zijn de meeste, zoniet alle compacte sensors 4:3 en alle grotere sensors 3:2.
Tuurlijk is het een crop.
Dat maakt me niet uit. Op de iPhone heb je geen snelle app die dat automatisch snel doet. Het is allemaal gedoe. Ik wil point en click.
Maar dat bedoel ik dus ook. Kijk ik op m'n pocophone en originele camera app, kan ik kiezen tussen 4:3 en 16:9. Gebruik ik een andere camera app, dan komt daar ook 3:2 en 2:1 bij. Zo zullen er wel meer apps zijn die andere verhoudingen ondersteunen. Feitelijk doet de camera app dan al de crop bij het maken van de foto. Het lijkt mij dan niet een gebrek van de telefoon camera, maar een gebrek van de standaard app.
Precies en dat is het. Ik heb de pocophone voor mijn partner gekocht en 1 van de eerste dingen die ik doe is voor zowel voor als achtercamera de verhouding op 16:9. Het zorgt voor een zoveel mooiere beleving van de foto's op je scherm.
Dan zal ik het wel niet snappen. Waarom noem je het een deal-breaker wanneer het gewoon met een andere camera app te fixen is? Hoe het bij Apple zit weet ik niet, maar de p30 pro draait op Android, met legio camera apps. :?
Bij de iPhone gaat het heel moeilijk. Op Android zal ik eens kijken inderdaad.

Edit. Ik zie er meteen een bruikbare staan. De Google camera.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 28 maart 2019 21:18]

Lenzen zijn cirkelvormig, en is de resolutie die het dichtst bij een cirkel past, dus vierkant (dus 4:4 of 16:16). En 4:3 past daar het beste bij. Als je 16:9 of desnoods 21:9 wil kun je gewoon uitsnijden en daar zijn ruim voldoende megapixels voor.
Thanks, die gaan we dan eens even in de gaten houden ;)
De review van de P30 Pro staat zelfs nog groots op de FP. :?
Als je die review leest zie je het meteen, en het komt in deze BBG ook duidelijk naar voren.

Als je gewoon door de pagina's hier heenzoeft en dan zo'n vraag gaat stellen, lijkt me dat aardig vreemd.
Is ook maar hoe je het bekijkt, de pixel 3 en iphones maken de veelal de meest natuurgetrouwe foto's. Samsung en huawei hebben vaak wat teveel HDR of saturatie in de kleuren, dit lijkt dan mooier, maar is minder echt. Je kan je beter afvragen wat je zelf het mooist/best vindt want alle flagships zitten redelijk dicht op elkaar.
Haha dat van de Samsung kan ik beamen xD met de p10 plus van mij (in pro mode tho) getest tegen de s9 van een vriend: zelfde felgekleurde plant, mooie bakstenen muur met wat schaduw contrast en daarna naast elkaar gehouden. Eerste reactie van die vriend: Samsung maakt toch mooiere kleuren,, mijn reactie: je Samsung gooid er nog een kilo makeup en glitters overheen. Kijkend naar de bloem kon die gozer niets anders toegeven dan dat de foto inderdaad niet helemaal natuurgetrouw was tov de p10
Ik mis de categorie 'beste telefoon onder de 250€'. (of 300).

Want bij je prijs/kwaliteit spelers zit geen enkele tefoon onder de 300€ (de Poco flirt met die grens).

Ik doel op het terrein waarin Nokia meerdere telefoons heeft (150-300€), waarvan ik de 7.1 bijvoorbeeld momenteel in mijn bezit heb. Er zijn rond die prijs andere puike telefoons te koop (van Motorola, van Samsung,..), en mijns inziens is dat precies een 'best buy', niet ergens één of ander flagship of subtopper van rond de 500€...

</rant>
Mee eens. De telefoons die hier aangeraden worden zijn ronduit duur, sowieso zijn veel nieuwe telefoons erg prijzig geworden. Ik heb sinds kort de moto G7 plus. 299 euro en ik zou niet weten wat ik er nog aan mis. Toestel voelt snel aan, ik heb twee sim kaarten en een sd kaartje in gebruik (wat tegenwoordig bijzonder is), fatsoenlijke camera, nfc etc. Ik kan me geen reden bedenken waarom ik het dubbele uit zou geven. Vooruit, het updatebeleid van motorola is inderdaad niet alles maar als ik over twee jaar weer een nieuwe uit zoek zal me dat voor dit geld een zorg zijn. Per saldo ben ik nog steeds goedkoper uit.
Terechte opmerking.

Vind het raar dat de prijs/kwaliteit spelers nog zo hoog qua prijs zitten. Hier had ik toestellen verwacht die 'de kleine man' doorgaans koopt: 150-300 (max!) euro.

Ik snap ergens als je de 'droge' afweging maakt met benchmarks (bv. Antutu Xiaomi Note 5 = 109k vs de POCO F1 =281k) dat je snel uitkomt dat je voor 300 euro meer bang-for-buck krijgt, maar je kan moeilijk zeggen dat dat een afweging is die de modale gebruiker maakt t.a.v. een smartphone. De meeste mensen doen daar geen hardcore gaming op; laat staan zware 'productie' (video/foto/...).

Voor de meeste mensen is het prijsverschil tussen een degelijk sub-200 euro smartphone en de smartphones die hier staan opgelijst als 'prijs kwaliteit', het gewoon niet waard.
Ik kan mij bijna niet voorstellen dat de beste prijs kwaliteit verhouding wordt verkregen bij een toestel van 500 Euro, laat staan €580.
Helemaal mee eens. Wat mij betreft betekent een goede prijs-kwaliteit verhouding per definitie een prijs onder de 200€ (of eventueel 250€).
Ik heb via mijn werkgever diverse aanzienlijk duurdere telefoons gehad (Samsung, Sony, iPhone). Niet één daarvan kon de meerprijs rechtvaardigen tov van mijn eigen Moto G5 of een (geleende) Nokia 6.
Ik vrees dat daar voor tweakers gewoon geen geld aan te verdienen valt, en anders zijn de redacteuren gewoon een beetje gimmick-geil vrees ik.
Helemaal mee eens. Wat mij betreft betekent een goede prijs-kwaliteit verhouding per definitie een prijs onder de 200€ (of eventueel 250€).
Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Een goede prijs-kwaliteit verhouding betekent dat je meer waar voor je geld krijgt dan bij gelijk geprijsde andere telefoons. Volgens mij je daarom in meerdere prijs ranges een telefoon met de beste prijs-kwaliteit verhouding en zeker niet per definitie alleen onder de 200 euro.

En daarbij kan prijs-kwaliteit ook nog eens persoonlijk zijn, dat is het mooie eraan. Ik heb namelijk altijd wel dingen op te merken aan telefoons van 200 tot 250 euro die ik persoonlijk het geld waard vind om meer voor te betalen, zoals draadloos laden, OLED schermen, betere camera etc. Daarom is voor mij de Galaxy S9 met de huidige prijs (439 euro) de telefoon met veruit de beste prijs/kwaliteitverhouding.

[Reactie gewijzigd door Luuk1983 op 29 maart 2019 08:45]

Dit. Ik dacht ff: bij T.net geldt overal 'geld speelt geen rol' (Behalve de P Smart dan).
Waar zijn de Samsung Axx series?
Inderdaad. Dit vraag ik mij ook af.

Heel goed dat de Xiaomi MI9 meegenomen wordt ook al is deze nog niet gereviewd. Maar dan zou de nieuwe A-serie van Samsung ook meegenomen moeten worden.

De A40, A50 en A70 zijn hele goed mid-ranges.
Zelf ben ik het meest gecharmeerd van de A40, omdat dit de enige 'compacte' uit de serie is.
De Mi9 ligt al bij de reviewer. De A70 is 2 dagen geleden gepresenteerd...
De A50 is al 3 weken verkrijgbaar in Nederland! :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Wetenschap

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True