Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Chris Broesder

Redacteur mobile

Samsung Galaxy S10-serie Review

Meer technologie achter de schermen

Conclusie

De Galaxy S10-serie stelt niet teleur. De hardware is goed, de prestaties zijn op niveau en de software is verbeterd. Maar dat is het slechts korte verhaal, dus laten we uitweiden. Een van de opvallende punten die uit onze tests naar voren komen, is dat de accuduur er bij alle toestellen op vooruit is gegaan. Dat blijkt ook in de praktijk. Wel is de accuduur van de S10+ duidelijk beter dan die van de S10 en de S10e zit ertussenin.

Een ander positief punt is dat het camerasysteem is uitgebreid. De S10+ is ten opzichte van zijn voorganger een camera met groothoek rijker en het standaardmodel van de S10 heeft zowel de camera met telelens als de groothoekcamera. De S10e is een stuk goedkoper, maar heeft alsnog de camera met groothoeklens en die blijkt erg praktisch. Helaas hebben we moeten constateren dat de S10 bij slechte lichtomstandigheden niet kan opboksen tegen toestellen als de Mate 20 Pro en de Pixel 3. Ook is de primaire camera van de S10-serie niet altijd even slim als de concurrentie, maar dan zijn we wel een beetje aan het muggenziften. Over het algemeen schieten ook deze Samsung-toestellen weer bovengemiddeld mooie plaatjes, maar ze steken niet meer met kop en schouders boven de rest uit, zoals voorheen. Verder zijn ze veelzijdiger dan veruit de meeste high-end smartphones en bovendien is de nieuwe digitale videostabilisatie een grote stap vooruit.

Andere sterke punten van de S10-modellen zijn het bijzonder mooie oledscherm, dat kleuren erg accuraat weergeeft en een hoge maximale helderheid heeft. De software is eveneens verbeterd, maar die krijg je op alle recente Galaxy S- en Note-modellen. Je kunt kiezen voor minder bloatware, er is minder duimgymnastiek nodig en de interface heeft een visuele opfrisbeurt gehad.

Over de stereoluidsprekers zijn we erg te spreken. Ze kunnen hard en we hebben nog geen beter geluid gehoord uit een smartphone. Ook het grote scherm ten opzichte van de behuizing is fijn. Dat geldt in iets mindere mate voor de S10e, door zijn grotere bezels, maar voor dat toestel is het ook iets minder belangrijk. Het is immers toch al niet enorm groot van stuk. Het snellere draadloos laden en de mogelijkheid om apparaten met qi-ondersteuning op de S10-smartphones op te laden zijn ook het vermelden waard.

Alle S10-varianten zijn prima smartphones, maar als we moeten kiezen, is de S10e het interessantst. Je levert relatief weinig in voor het prijsverschil, dat momenteel 150 euro bedraagt ten opzichte van de reguliere S10. Het grootste gemis is wat ons betreft de camera met telelens. Vermoedelijk kunnen veel mensen daar echter prima mee leven en is een 5,8"-scherm voldoende, want klein is dat niet. Voor liefhebbers van relatief compacte telefoons lijkt de keuze ons dus niet heel lastig, tenzij je heel graag een vingerafdrukscanner achter een gebogen scherm wilt, en meer opslag- en werkgeheugen.

Mocht je een groter scherm willen en bijvoorbeeld veel waarde hechten aan de camera met telelens, dan zijn de S10 en S10+ ook prima keuzes. Zeker als ook deze Samsung-toestellen weer snel in prijs dalen. Concluderend kunnen we de Galaxy S10-serie geslaagd noemen en zet Samsung dit jaar een grotere stap vooruit dan vorig jaar.

  • Galaxy S10e
  • Galaxy S10
  • Galaxy S10+

Getest

Samsung Galaxy S10e Geel

Prijs bij publicatie: € 749,-

Vanaf € 553,-

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (8)

Getest

Samsung Galaxy S10 128GB Groen

Prijs bij publicatie: € 899,-

Vanaf € 659,-

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (10)

  • Galaxy S10e
  • Galaxy S10
  • Galaxy S10+

Laagste prijzen voor: Samsung Galaxy S10e Geel
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Telefoonwereld.nl

Score: 3.5 (55)

€ 553,-

€ 553,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 553,-
Opsturen € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 553,-
Bekijk

Belsimpel

Score: 4.5 (420)

€ 558,-

€ 558,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 558,-
Pakketpost losse hardware € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 558,-
Bekijk

Mobiel.nl

Score: 4.5 (120)

€ 559,-

€ 559,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 559,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 559,-
Bekijk

Paradigit

Score: 4 (205)

€ 579,-

€ 579,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 579,-
Pakketpost (vanaf € 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 579,-
Bekijk

NoRRoD.nl

Score: 5 (1)

€ 589,-

€ 589,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 589,-
Pakketpost (vanaf € 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 589,-
Bekijk

Laagste prijzen voor: Samsung Galaxy S10 128GB Groen
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Amazon.de

Score: 3.5 (85)

€ 659,-

€ 659,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 659,-
Pakketpost vanaf €29,- € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 659,-
Bekijk

MidiMedia

Score: 5 (10)

€ 679,-

€ 679,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 679,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 679,-
Bekijk

Telefoonwereld.nl

Score: 3.5 (55)

€ 693,-

€ 693,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 693,-
Opsturen € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 693,-
Bekijk

Mobiel.nl

Score: 4.5 (120)

€ 699,-

€ 699,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 699,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 699,-
Bekijk

Paradigit

Score: 4 (205)

€ 699,-

€ 699,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 699,-
Pakketpost (vanaf € 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 699,-
Bekijk

Laagste prijzen voor: Samsung Galaxy S10+ (8GB intern) 128GB Wit
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Mobiel.nl

Score: 4.5 (120)

€ 774,-

€ 774,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 774,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 774,-
Bekijk

Belsimpel

Score: 4.5 (420)

€ 775,-

€ 775,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 775,-
Pakketpost losse hardware € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 775,-
Bekijk

4Launch

Score: 3.5 (50)

€ 795,-

€ 795,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 795,-
Pakketpost Nederland/België (vanaf € 75,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 795,-
Bekijk

Coolblue.nl

Score: 4.5 (1030)

€ 799,-

€ 799,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 799,-
Verzending € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 799,-
Bekijk

Paradigit

Score: 4 (205)

€ 799,-

€ 799,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 799,-
Pakketpost (vanaf € 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 799,-
Bekijk

Reacties (200)

Wijzig sortering
Om even terug te komen op de snelheid van de fingerprintreader, ik heb gisteren een update gehad waarmee het een stuk sneller de vinger leest. Hiermee zit hij bijna op het tempo van mijn oude telefoon.

Nog een toevoeging over de One UI, drie keer op de home knop duwen maakt het hele scherm kleiner zodat alles in duim-bereik is. Een functie waar ik gretig gebruik van maak. :)

De Bixby knop is maar één functie aan toe te voegen. Met de app BXActions kun je er vier van maken. Korte druk, lange druk, dubbele druk en dubbele druk met lange druk. Ik gebruik heb zo voor Google Assistance, zaklamp, screenshot en fellere zaklamp.

Verder, zeer tevreden. :)
En fijne review :thumbsup:

(edit: toevoeging)

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 16 maart 2019 11:30]

Als ik andere reviews lees dan hoor ik niets over frame drops en kleine vertragingen.
Ze zijn juist super tevreden over de snelheid
Het zijn dan vaak wel de Snapdragon uitvoeringen.
Wellicht is dat dan toch het verschil?

Verder las ik niet zo snel (of overheen gelezen) wat over de steady cam feature (niet in 4K) bij het gebruik van de wide-screen camera wat toch wel erg goed werkt :

https://youtu.be/sDdlsH_craI

En is dxomark wat positiever over de camera van de S10

[Reactie gewijzigd door EdvanAl op 16 maart 2019 06:35]

Als ik andere reviews lees dan hoor ik niets over frame drops en kleine vertragingen.
Ze zijn juist super tevreden over de snelheid
Het zijn dan vaak wel de Snapdragon uitvoeringen.
Wellicht is dat dan toch het verschil?
Inderdaad! Ik zie veel reacties met vergelijkingen van andere, vaak Amerikaanse reviews. Die vergelijkingen zijn niet eerlijk: het gaat om een iets andere telefoon, dankzij die Snapdragon. Wat er daarmee anders is:
1. Processorkracht: zie je bijvoorbeeld terug in de snelheid van de software (hangt van meer dingen af, maar toch)
2. Grafische performance: zie je terug in games
3. Netwerk en bereik: hij heeft een ander modem en mogelijk een iets andere antennelayout. Dat zorgt vor andere snelheden op bijvoorbeeld 4g. Ook heeft de Snapdragon een betere gps-ondersteuning.
4. Fotografie: hij heeft een andere image signal processor. Niet te vergeten: Samsung heeft in het verleden ook vaak andere camerasensors gebruikt, en dat leidde tot andere resultaten. Kan hier ook zo zijn.
5. Accuduur: een andere soc heeft een ander verbruik, zeker in combinatie met verschillend bereik. Dat kan een behoorlijk verschil in accuduur betekenen.

Mijn boodschap is: stop met vergelijkingen van deze review met die van de Snapdragon-versie. De andere soc en mogelijk andere camerasensors maken het een heel andere telefoon en die vergelijking is dus simpelweg niet eerlijk :)

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 16 maart 2019 10:25]

Nog een groot nadeel. Gcam port werkt niet met Exynos. Met de SD versie wel. Met de Gcam port gaat de foto kwaliteit er behoorlijk op vooruit bij de S10.
Idealiter zou Samsung alleen de Exynos SOC gebruiken vanwege schaalvoordelen. Maar omdat de Exynos SOCs geen goede ondersteuning hebben voor het CDMA netwerk in de VS en door blokkades van Qualcomm, was het voor Samsung gunstiger om een Snapdragon SOC te gebruiken dan een Exynos.
Ok, thanks. Dan begrijp ik dat wel. Dat is lastig voor Samsung. Hoewel ze de slechte ondersteuning voor CDMA natuurlijk in eigen hand hebben. Het is immers hun eigen SoC. Maar het gedoe met Qualcomm blijft.

Ik denk wel dat Samsung de 2 verschillende producten een iets afwijkende naam zou moeten geven, zodat een doorsnee consument ook begrijpt dat het om verschillende producten gaat.

Nu lossen ze hun probleem op door verwarring onder consumenten te zaaien. Dat kan niet de bedoeling zijn, lijkt me.
Dank voor je response.
Ik kan mij nog herinneren dat wij vroeger ook met de Samsungs de Snapdragon kregen ipv de Exynos ;)
Dat is bij 1 of 2 modellen van de (10) S-serie zo geweest...

In ieder geval niet de eerste maar ergens in het midden van de serie.
Misschien handig om dat dan ook ergens aan het begin van de review te vermelden als het zo belangrijk is... nu staat het helemaal nergens.

Ik zou het ook niet vreemd vinden om er een minpunt voor te reserveren. :)

[Reactie gewijzigd door TheTinusNL op 16 maart 2019 12:43]

Laat toch eens dat "fanboy"-verhaal... Zijn punt is duidelijk dat je niet zeuren moet dat deze review andere conclusies trekt dan sommige andere reviews, omdat het om een andere telefoon gaat. Als VS-magazines de QC versie testen, hebben zij gewoon een andere telefoon getest dan Arnoud.

Wat heeft dat met "fanboy" te doen?
[...]
Eigenlijk zeg je hier nu dat elke vergelijking overboord kan, in elk geval die voor stroomverbruik en de vergelijking met andere toestellen zoals de Pocophone F1. ;)

Dan blijft er weinig meer te reviewen over.
Nee dat zegt hij volgens mij niet.
Arnoud geeft aan dat we moeten stoppen de SD versie van de S10 (VS) te vergelijken met Exynos versie van de S10 (Europa).
Met andere merken vergelijken kan natuurlijk altijd
Het kromme is is dat mensen de reviews vergelijken, zich niet realiserend dat het bij Amerikaanse reviews om een ander toestel gaat, en eruit concluderen dat tweakers te kritisch zou zijn want de anderen zijn veel positiefer.
Dat is niet krom, dat geeft aan dat de review de mensen hier niet goed over informeert. Als mensen deze telefoon zo goed zouden kennen dat ze weten welke SoC waar wordt geleverd brengt deze review sowieso weinig nieuws lijkt mij.

Ze zien een Galaxy S10 review die erg afwijkt van andere Galaxy S10 reviews en vinden daar geen verklaring voor in de reviews. Dat gaat tot opmerkingen leiden ja.
Waarom raar?
De Pocophone is een budget toptoestel uit 2018 van maar 300 euro.
Dan verwacht je toch een betere batterij bij een high end top of the line telefoon van 999 euro :?

De nieuwste generatie veel geprezen Exynos mag op zijn minst hetzelfde verbruiken als een 'oude' Snapdragon 845.

En dan heb ik het nog niet over de prestaties!

[Reactie gewijzigd door Bassbounce op 16 maart 2019 17:45]

Andere reviews van welke bronnen?

Mensen die beide een Exynos en een SD versie in huis hebben zeggen dat de SD vloeiender voelt, kan placebo zijn maar er is geen geheim dat de GPU van Qualcomm vele malen beter is dan de Mali in de Exynos en Kirin SoCs.

Verschil is ook hier te zien


DxO doet geen irl tests, nooit een met de scores van hun, vooral omdat mensen alleen naar de totale score kijken.
DXO is leading en de Galaxy scoort er erg goed. Dat mensen enkel naar de totaalscore kijken ipv de onderdelen zegt natuurlijk niets over de tests. De tests zijn namelijk veel uitvoeriger en gedetailleerder dan op iedere andere site.
DXO is leading
Toch interessant dat ze vaak problemen die duidelijk zichtbaar zijn in real life, niet tegen komen tijdens hun tests.

Lens flare van de pixel, lens vervorming van verschillende Xperias in de afgelopen tijd.

Ik zeg niet dat hun tests waardeloos zijn, maar leading vind ik het niet, ik ken andere bronnen die real life tests consistent doet zodat je zelf je conclusies kunt trekken.
DXO test de sensor niet de lens.
Want de lens is niet belangrijk voor de eind resultaat natuurlijk....

Dan kan DxO net zo goed gaan stoppen.
Dat zeg ik toch niet :?

Ze kunnen juist beter stoppen als geen enkele test onderling kunt vergelijken omdat ze gemaakt zijn met een andere lens.
Zoals @P. vd Loo al zegt is geen enkele test perfect maar het uitsluiten van zo'n beetje de grootst mogelijke invloedsfactor, namelijk een lens, is voor een sensor test toch wel stap 1.

DXO lijkt me juist bij telefoons een vrij lastig te gebruiken/interpreteren score geven omdat de software zo'n enorme rol speelt (naast het minuscule lensje natuurlijk). Zo zag je dat bij bv de Pocophone F1 de foto's met de stock app vrij matig waren en bij Gcam opeens stukken beter.
Een pure sensor score is dus leuk maar als de gebruiker een semi-brakke camera app voorgeschoteld krijgt zegt dat niks :(
Mijn reactie was meer bedoeld aan het ideologie achter DxO test zelf .

Op veel vlakken is hun test gewoon flawed, ook dat ze alleen de automatische modus gebruiken van de camera's, terwijl als je echt interesse hebt om goede foto's te maken, bieden sommige OEMs een vrij uitgebreide handmatig modus.

[Reactie gewijzigd door Luinwethion op 16 maart 2019 09:58]

Helaas een van de beste irl camera reviewers heeft grootste deels van z'n projecten achten een Patreon paywall gezet (wel begrijpelijk als je van je videos wilt leven).

Maar deels van z'n werk voor 2018, en zijn werk voor pocketnow in 2017 / 2016 is nog open op YouTube.

http://somegadgetguy.com/...martphone-camera-reviews/
Welke bronnen?

Alle bronnen van de wat betere tech reviewer op internet en youtube.
Meeste uit Amerika en die hebben de Snapdragon wat ik dus ook al zei in mijn commentaar
Sterke behuizing als pluspunt? Dat is echt een primeur. Waar zijn de droptest beelden?
Snap het ook niet. Alles is glas. Plastic kan meer hebben zie de droptest:https://youtu.be/hc4Puw-BYXw
Waarschijnlijk bedoelen ze 'stijvere' behuizing, die nergens indeukt. Dat voelt sterk aan en met een buigtest kan hij best sterk zijn. Vallen kan hij weer minder tegen.
Er zijn meerdere definities van 'sterk' en score je goed op 1 definitie, dan is de kans groot dat je op de andere lager scoort. Wat buigt breekt niet enzo.
Slaat inderdaad nergens op. Eén keer laten vallen en de achterkant barst of je hebt een deuk op de metalen rand. Plastic is vele malen handiger en mooier. Want met metaal en glas moet hij in een hoesje.

[Reactie gewijzigd door lordawesome op 16 maart 2019 12:22]

Ja inderdaad, heb je nu geen hoesje meer nodig omdat tweakers beweert dat de behuizing 'sterk' is? Nogal een statement om mensen zoiets wijs te maken. Zoiets moet je niet vermelden als pluspunt vind ik.

[Reactie gewijzigd door Gertjanlint op 16 maart 2019 14:17]

Ik snap niet dat het verschil in batterij 32% is met als winnaar de Pocophone €300,- bij exact hetzelfde gebuik op het einde van de dag.

Terwijl de s10+ toch een iets grotere batterij heeft en een vernieuwde soc.

Pocophone f1: 8 uur Spotify streamen over 4g, en 1 uur browsen 60 procent over.

Sansung S10+: 8 uur Spotify streamen over 4g, en 1 uur browsen 28 procent over.

[Reactie gewijzigd door Bassbounce op 16 maart 2019 08:07]

De S10+ heeft een iets grotere accu, dat klopt (100mah). Echter heeft de S10+ een scherm met een veel hogere resolutie, is het scherm ietsjes groter (0.2"), een Exynos SOC waarvan de vorige generatie twijfelachtig was qua efficiëntie, waarbij andere reviews al aangaven dat de Exynos minder presteert dan de Snapdragon.

Dan is het goed mogelijk dat er een verschil in accuprestaties zit. Hoewel, 32% is vrij fors maar daarvoor moet er even gewacht worden totdat Anandtech weer met een deepdive in de Exynos soc komt :)
Ik ben benieuwd met wat voor ontwerp Apple dit jaar komt. Samsung heeft de camera toch wel erg mooi in het scherm weggewerkt dit jaar. Apple komt wat mij betreft niet weg met dezelfde notch als afgelopen jaar.
Edit: https://www.google.nl/amp...otch-smaller-gerucht/amp/ de notch zal pas in 2020 verdwijnen als ik dit lees. De notch zal dit jaar alleen smaller worden.

Wat ik wel jammer vind aan de s10 is dat het toestel breder is geworden. Respectievelijk 2mm en 6 mm . Dat lijkt niet veel maar maakt een behoorlijk verschil met of een toestel wel of niet lekker vasthoudt. Vergelijk een s8 maar eens met een a5, ook een verschil van 2 mm .. toch is dat verschil duidelijk voelbaar.

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 16 maart 2019 08:54]

valt mee hoor die nachtmerrie. Samsung heeft de software aangepast zodat deze er rekening mee houdt. Verder zit het gat op een plaats waar je liggend vaak je duim houdt.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 16 maart 2019 15:37]

Als je in de tabel kijkt van accuduur zie je ook dat de S10+ een betere accuduur heeft dan de overige flagships.
Zoals we gewend zijn, gaat de +-versie in alle tests het langst mee. De verrassing is echter dat de S10e het langer uithoudt dan de S10. Deze tests draaien we allemaal met het scherm aan natuurlijk, dus het kan goed zijn dat de S10 het in de praktijk door zijn grotere accucapaciteit alsnog even lang volhoudt. Het scherm is immers de grootste energievreter.

Waar de Galaxy S-toestellen vroeger bij een verbinding met een 4g-netwerk sneller leegliepen dan andere smartphones, is dat nu niet meer het geval. Natuurlijk kost het meer energie, maar dat geldt voor alle smartphones. In onze videotest zien we dat het oledscherm van Samsung weer erg energiezuinig is. Op de S10+ kun je langer dan een dag videokijken bij een schermhelderheid van 250 candela per vierkante meter.

Resumerend, is de S10+ een lekkere volhouder en doen de S10 en S10e het ook niet slecht. Het goede nieuws is in elk geval dat alle S10-toestellen het gemakkelijk langer volhouden dan de smartphones uit de S9-serie. Dat bleek ook in de dagelijkse praktijk bij de S10+. We haalden met groot gemak het einde van de dag.
En ook in de conclusie van de review staat het volgende:
De Galaxy S10-serie stelt niet teleur. De hardware is goed, de prestaties zijn op niveau en de software is verbeterd. Maar dat is het slechts korte verhaal, dus laten we uitweiden. Een van de opvallende punten die uit onze tests naar voren komen, is dat de accuduur er bij alle toestellen op vooruit is gegaan. Dat blijkt ook in de praktijk. Wel is de accuduur van de S10+ duidelijk beter dan die van de S10 en de S10e zit ertussenin.
Dus ik ben benieuwd welke conclusie jij hebt gelezen :)

[Reactie gewijzigd door chengbondkwok op 16 maart 2019 10:11]

Dat waren allemaal Exynos versies... Video's niet bekeken?
Je hebt duidelijk de in-depth processor reviews van Anandtech gelezen. Er waren bijvoorbeeld over de Exynos die in de S9 zat twee lange artikels die aantoonden wat er suboptimaal was aan de processor, inclusief het testen van enkele scheduling optimalisaties om dat te onderbouwen. Dat soort grondige studie staat mijlenver af van wat er allemaal op YouTube te vinden is en - met alle respect - ook Tweakers gaat nooit zo ver.
Minpuntje voor mij zijn ook de edge randen die ik veelvuldig per ongeluk indruk wanneer ik bezig ben. Probeer je iets te klikken of typen, maar lukt dat niet omdat ergens je handpalm of zijkant vinger op de edge randen leunt.
Ik heb een siliconen hoesje om de telefoon en heb daar geen last van.
Hmm. Moet mijn transparante spigen er nog opzetten, kijken of het uitmaakt.. Hoop het. :/
Vreemd, dat is softwarematig allang opgelost.. Daarnaast zijn de randen zijn minimaal dat het praktisch bijna onmogelijk is.
Het hoesje om de telefoon lijkt het inderdaad "op te lossen". Zonder hoesje blijft het vervelend.
Mijn vorige telefoon was een gewone S7.
Nu heb ik een gewone S10, was bezorgd om dat Edge gedoe met die ronde schermen, valt me 100% mee. ik merk helemaal niks van het feit dat het scherm 'gebogen' is.

Standaard siliconen hoesje eromheen, PRECIES dezelfde ervaring als met mijn S7.

Nu game ik niet op mijn smartphone (het blijft een telefoon voor mij, gamen doe ik wel op mijn desktop), maar heb geen klachten wat snelheid betreft, en de vingerafdrukscanner in het scherm; velen drukken snel en klagen dat ie niet reageert, je hoort je vinger er net ietsjes langer op te laten rusten dan een 0.01s tap.

[Reactie gewijzigd door Cyrusx op 16 maart 2019 23:38]

Na m'n spigen case heb ik er nog geen één keer last van gehad gelukkig.
Voor de rest is het een topper. Accuduur, snelheid, scherm, design, ik word er haast emotioneel blij van, maar ik kom dan ook van een Note 8 (sh*t accu) :D


Een notificatie ledje d.m.v een update van Samsung en ik ben een hele blije man.
Ik was hier bang voor (mn eerste edge-screen telefoon) maar ben dit nog niet tegengekomen.

Heb trouwens wel de spigen slim/thin fit case.
Jammer dat power sharing niet bij de plus punten staat, dat is toch een van de redenen waarom ik mijn S8 wil vervangen voor een S10. Ideaal tijdens vakantie om je watch op te laden, nu sleep je daarvoor een extra oplader mee.

Wacht alleen nog even op een price drop, die komt meestal redelijk snel bij Samsung.
Huh, dat is toch iig in de geschreven review beschreven dat ze een andere telefoon hebben opgeladen op de rug van een S10 en dat om die telefoon 10 procent te laden de S10 23procent batterij achteruit ging.
Het staat inderdaad beschreven maar heel beknopt, het is ook helemaal niet bedoeld om andere telefoons mee op te laden. Deze functie is vooral handig om je wearables mee op te laden die een flink kleinere accu hebben.

Voor mij persoonlijk is het een heel groot pluspunt waard en niet 2 zinnen in een hele review. Maar waarschijnlijk heeft de reviewer geen smartwatch die hij ook op vakantie draagt (wat gelijk verklaard waarom hij een telefoon ermee gaat opladen).
Ik heb het toestel op het werk getest en wat foto;s genomen en video is wel goed, maar de fto's en selfies laten wat steekjes vallen. Het open van het toestel gaat niet geheel feilloos en kan irritatie opwekken en voor de rest een mooie review en al ik eerlijk zijn snap ik wel dat er een 9 is gegeven als je kijkt naar de samsung 9, maar als ik kijk wat er nu is en wat er nog komt dan zou ik een 8,5 geven,

Alternatieven voor het toestel is de huawei P20 (pro) of de mi9 met een betere camera en beter geprijst. De Pixel 3 die steeds goedkoper wordt en eerlijk is eerlijk de Samsung 10 plus heeft een betere camera dan de iphone XS.

Als je gaat kijken naar elk toestel hou dan in gedachten dat al die smartphones gewoon app machines zijn en dat het uiteindelijk niet uitmaakt of je een Samsung A7, Nokia 7.1 of een samsung S10. Ze draaien allemaal de apps en netflix of spotity gaan allemaal even hard qua afspelen :)
Er had toch wel minimaal een half punt vanaf gekund vanwege de bizar slechte implementatie van gezichtsherkenning. Je mag verwachten dat een fabrikant als Samsung van het vorige debacle geleerd heeft.
Welk debacle? Dat handje vol mensen wat het vervelend vond?

Ik heb het ook aan, zelfs nog de snelle nog minder accurate versie :)

Wat willen mensen doen op mijn toestel? Uit mijn naam op tweakers reageren ofso? Alle belangrijke dingen zijn met een vingerafdruk of wachtwoord/pincode afgeschermd...

Grote voordeel is de combi met fps want als ie op mn bureau ligt gebruik ik die gewoon.
In deze tijden kan je alles met je telefoon.

Dus bankzaken, je bitcoin wallet, aankopen doen enz enz.

Het is dus juist meer dan ooit belangrijk om de veiligheid op orde te hebben.
Samsung geeft zelf aan dat gebruik niet geadviseerd is, en dat het puur een simpele software toevoeging is. Als het afwezig was geweest had het ook geen half punt gekost.

Bovendien is hij (imo) ook minder nodig, aangezien de fingerprintreader ook met natte of vieze handen werkt.
Ik ben momenteel heel erg aan het twijfelen. Zal ik de note 9 kopen? Dankzij veel korting via samsung kan ik die krijgen voor 350 euro. Of zal ik een paar maandjes wachten tot de prijs van de s10 plus daalt? De s10 plus kan ik momenteel kopen voor 670.
Ik ben momenteel heel erg aan het twijfelen. Zal ik de note 9 kopen? Dankzij veel korting via samsung kan ik die krijgen voor 350 euro. Of zal ik een paar maandjes wachten tot de prijs van de s10 plus daalt? De s10 plus kan ik momenteel kopen voor 670.
670 euro zeker met een abonnement of los ?
Nee dat is los. Allebei de telefoons zijn los want ik wil geen bkr registratie dus ik ga voor sim only.
En waar is de s10 plus dan te koop voor 670 euro ? Kan je anders mij een PM sturen ?
Icm met abbo afhankelijk van de provider. Ik heb de normale S10 voor 550
Icm met welk abo? En waar doel je dan op? Dat je eenmalig nog 550 moet betalen en dan nog iets van 20 euro in de maand?
Framedrops en vertragingen heeft m'n Note 9 ook.
Bijvoorbeeld vanuit de galerij een foto delen via Whatsapp.
Het moment dat je het delen icoon indrukt duurt het ongeveer 2 seconden voordat dat menu tevoorschijn komt.
Echt rete irritant, je wilt snel iets delen en dan heb je met zo'n duur toestel vertragingen.
Dat vind ik echt nog wel verbeterpunten voor Samsung.
M'n vriendin heeft een HTC U11 en die voelt sneller aan dan mijn Note 9.
Dit ligt niet aan je telefoon maar aan Android.

In Android Q komt dat share scherm zonder delay tevoorschijn:
https://www.computerworld.com/article/3366218/android-q.html

Is inderdaad erg vervelend dat het op dit moment zo traag is.
Mijn Oneplus 6 heeft daar vrijwel geen last van. Ja, het menu opent niet instant, maar framedrops heb ik zeker niet, in tegenstelling tot de S8 die ik hiervoor had.

Het is precies dat waar Samsungs software nog steeds niet optimaal is.
Nee framedrops heb ik ook niet. Ik denk ook niet dat hij framedrops heeft bij het share menu maar gewoon in het algemeen framedrops.
Ik denk dat hij vooraal bedoelde dat het openen zo ontzettend traag gaat.
Dat weet ik niet :P toevallig gisteren nog in de Mediamarkt met een S10 gespeeld, maar daar vielen de framedrops mij vrij snel op. Bijvoorbeeld als je naar links veegt op het startscherm om Samsungs Google Home-alternatief op te roepen, en de share button.

Ook opent de camera app merkbaar trager dan op mijn jaar oude Oneplus, of bijvoorbeeld een Pixel met een soc uit de vorige generatie.
Bij een eerder bericht had iemand aangegeven dat dat komt omdat het toestel zichzelf constant aan het opruimen is en constant bezig is op de achtergrond. Kan het niet meer terug vinden helaas.
Ik had de10+. Ondervond veel problemen met de fingerprint sensor. Vaak de duim opnieuw toegevoegd, vaak getest en toch regelmatig dat het toestel niet wilde openen. Dr gezichtsherkenning daarentegen werkte wel snel. Gelet op de ervaringen met de fingerprint sensor het toestel terug gestuurd naar Samsung. Er zijn meer mensen die daarom het toestel teruggestuurd hebben.
Andere mensen zijn juist enthousiast. In deze test lees ik er verder ook niet veel over. Vraag blijft voor mij een beetje of er toestellen zijn die een fingerprint sensor aan boord hebben die minder werken dan bij anderen ...
Ik herken de problemen met de fingerprint sensor, even snel unlocken zit er eenvoudigweg niet in op de 10+.
Ik herken de problemen met de fingerprint sensor, even snel unlocken zit er eenvoudigweg niet in op de 10+.
Jammer dat dit niet is getest door tweakers. Het is echt een hekel punt. Toekomstige software updates zouden het moeten verhelpen. (Zegt men)
Het verschilt gewoon heel erg per persoon (of toestel?) ik heb echt nergens last van sinds de update, daarvoor had ie er wel moeite mee, heb ook niet 3 x 1 vinger ingescant wat schijnt te helpen, was voor mij helemaal niet nodig.

Enig wat lastig is is in 1 keer gokken waar die sensor precies zit :D
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Elektrische voertuigen

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True