Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Apex Legends Review

Uitstekende evolutie van battle royale

Conclusie

Apex Legends is een aanwinst. Het was wachten op een grote ontwikkelaar die een game volgens 'Fortnite-receptuur' zou uitbrengen en veel groter dan Respawn Entertainment en Electronic Arts kun je het nauwelijks treffen. Dat het recept werkt, blijkt wel. Binnen acht uur na de plotselinge release hadden al een miljoen gamers de game uitgeprobeerd. Na 72 uur werd de grens van tien miljoen spelers gepasseerd en de piek van een miljoen tegelijkertijd spelende gamers gehaald. De soepele gameplay, de slimme systemen die de gameplay net wat simpeler en gestroomlijnder maken dan in andere battleroyale-games en de rol van afzonderlijke Legends, maken dat Apex Legends het nog jonge genre een volgende boost geeft. Of Apex Legends net zo'n fenomeen kan worden als Fortnite, valt af te wachten, maar het begin is in elk geval uitstekend.

Om door te groeien of de fikse basis van tien miljoen spelers te behouden, is wel meer nodig. Momenteel moeten een map en een modus de hele game dragen. Het zou voor de levensduur van Apex Legends goed zijn als daar verandering in kwam. Dat kan op de PUBG-manier, door andere speelvelden toe te voegen, maar ook op de Fortnite-manier, door het bestaande speelveld steeds te veranderen en nieuwe elementen toe te voegen. De tijd zal leren welke kant Respawn Entertainment op wil.

Reacties (232)

Wijzig sortering
Ik lees veel verdeelde meningen, toch veel ervan zijn een kwestie van smaak.

De game is opzich redelijk snel onder de knie te krijgen wat betreft alle nieuwe termen en playstyle. Toch had ik moeite om er wat beter in te worden en heb even aan mezelf getwijfelt. Ik speel al cs vanaf 1.4 tot csgo maar de nieuwere tijd games zoals de br games vloeren die skills toch makkelijk onderuit. Gelukkig is het goed gekomen nadat mn squad en ik ons neer gelegt hebben bij de learningcurve en we met ons squad nu al meerdere keren hebben gewonnen. Dit is echt een kwestie van accepteren dat je iets opnieuw moet leren.

Het loot systeem is prima overigens en werkt met de standaard kleuren van gradatie in waarde. Wit/groen/blauw/paars/geel. De gameplay is snel en voelt erg soepel en flexibel. *Geen houtenklaas gevoel in de mobilitys. De UT snelheid kan je er wel mee vergelijken zonder de double jumps. Het is mega fijn tegen dingen op te kunnen klimmen en onderdoor te kunnen sliden. Je kan bijna overal opkomen waardoor geen enkele legend echt aan de grond gekluisterd zit. Wat dat betreft werken al deze mechanix super simpel. Een en al goed gevoel tijdens het lopen/glide/vliegen/escapen of battlend van area naar area.

De game is echt een goede mix van een heleboel leuke game titels. Borderlands meets Overwatch in Fortnite met wat Cod:MW2 en vast nog heel veel meer. De accolades die je krijgt van het behalen van achievements vind ik ook erg leuk en neemt mij dus mee terug naar cod:mw2. Daarnaast kan je lekker braggen & boosten aangezien je elke legend een profiel met je game trackers kan meegeven. Zoals o.a: hoeveel dmg / hoeveel wins / hoeveel dmg blocked enzv. Daarnaast vind ik het prima dat je de mogelijkheid krijgt om alles vrij te spelen en niet verplicht bent om te kopen. Mijn tijd is namelijk inderdaad ook geld waard en in ruil daarvoor speel ik de extra’s vrij. Mocht je die tijd niet willen investeren dan kan je alles kopen natuurlijk.

Ik ben zeer content over deze game en ondervind weinig hinder voor een f2p game. Ik gun de ontwikkelaars dan ook alle tijd voor verbetering, want deze game weet mij tot nu toe ontzettend goed te pleasen.

Ohja, voor alle mensen die zich vragen waarom spring je een gebied in zonder wapens zal zich eens moeten richten op de storyline van apex legends. Het gaat hier om een arena fight een echte battle royal. Waarbij het echt draait om de champion te worden. Geen enkele br game kon mij verklaren waarom er wapens op de grond lagen maar dat doet apex met zn story line dus wel. Ik zeg give it a try and become a legend.

Pro’s:
Snelle champion select
Snel van lobby naar game
Easy lobby
Als iemand invite naar lobby en ik zit ingame mag ik accepteren en kan ik er per direct uit.
Leuke normale learning curve / easy to play & hard to master.
Fijne mechanics
Mooie graphics
Sounds FX zijn echt heel erg vet! 5stars rating *****
Ping systeem is handig! Je kan dibs callen O-)
Geen enkele legend is overpowered.
2 rare dinos in het water met rare benen.

Cons:
Friends* Geen lijst met recent samen gespeelde spelers.
Sounds zijn slecht te regelen, zo praten ons squad niet meer op discord tijdens legend select. Je hoort elkaar toch niet.
Na het winnen van een game verlies ik mn game token. Verbinding weg.
Geen solo modus.

Deze rev is gegeven na 20 uur gameplay

Edit Some Typos

[Reactie gewijzigd door probot op 10 februari 2019 18:25]

Als iemand invite naar lobby en ik zit ingame mag ik accepteren en kan ik er per direct uit.

Dit heb je indd ook in battlefield, mateloos irritant snap niet dat je dit tussen pros hebt staan.

Er wordt ook niet gewaarschuwd als je hebt geacepteert dat je dan dus je game verlaat (bf5, apex legends nog niet voor gehad)

Champion select kan naar mijn inzien wel wat duidelijker worden. Pas na 2dagen kwam ik erachter wat precies de bedoeling is. Het was de eerste dag vooral frustrerend dat je op een champ blijft klikken en er niks gebeurd, tot je beseft dat je nog niet aan de beurt bent en de timer bij je vak moet zijn...
Je ziet een balkje lopen onder de namen, wanneer deze bij jouw naam terecht komt mag je een champion selecteren. Dit was met één oogopslag gelijk duidelijk voor mij...
dat heeft voor mij wel 1 dag geduurd (ongeveer 10 games)
Gek, ik vond het de eerste keer meteen duidelijk wat de bedoeling was. Ik vroeg me (overigens nog steeds) slechts af waarom ik altijd pas als derde mocht :P

[Reactie gewijzigd door Therapy777 op 12 februari 2019 08:35]

De pro’s daarvan ondervind ik in het volgende : Als ik bijvoorbeeld op mn teammates wacht omdat ze afk zijn / Quick Bio / Food / Drinks / Deurbell / Cellphone etc . en ze komen weer terug, dan kunnen we gelijk weer van start gaan met de vaste squad.

Ik kan me niet voorstellen dat dat een con is tenzij je perongeluk accepteert.

Legend select was eigenlijk super simpel en duidelijk, enkel de eerste game verwarrend door wie wat en waar. Dat het voor u twee dagen duurde om het door te hebben wat je moest doen kan ik me niet voorstellen, maar he ieder zo zn ding 8-)

Some Typos

[Reactie gewijzigd door probot op 11 februari 2019 12:10]

Ik had het zelf niet beter uit kunnen leggen! Overigens vind ik het steeds opmerkelijker en vervelender worden dat de moderne gemiddelde gamer zich zo zelfingenomen voelt en de ontwikkelaars van bepaalde games afkraakt omdat de game niet voldoet aan zijn of haar wensen/standaarden. Alsof het een koud kunstje is om een grote game te ontwikkelen. Cliché om te zeggen maar dan speel je het toch gewoon niet? Doe dan wat anders met je tijd. De game in kwestie is ook nog eens gratis!? Hoe arrogant kan je zijn. Maar goed, niet heel erg on-topic maar toch wel gericht naar de voornamelijk subjectieve kritiek op deze game.
Precies, vandaag de dag allemaal luxe problemen. Ik kan me er ook enorm aan storen, het aanpassen naar een nieuw concept of aanpassen to fit in blijkt toch vervelender voor vele onder ons. Anyways Have fun !
Geen solo modus is een dikke plus denk ik. Hoewel solo er wel een keer van zal komen krijg je dan balans issues mbt de verschillende legends.

De game is nu behoorlijk goed in balans met 3 man per team. Maar goed. We zullen het mee maken
Ik 'haat' battle royal games, het is m'n ding niet en blijf er liefst zo ver mogelijk vandaan.
Het lukt mij niet om er plezier uit te halen maar dan kwam apex.
Niet alleen is deze direct free to play maar de reden waarom ik apex speel en blijf spelen is omdat het in groepjes is van 3.
Ik hoop dat ze de richting niet uitgaan van solo.. Zo zijn er al genoeg van.
Ik lees veel verdeelde meningen, toch veel ervan zijn een kwestie van smaak.
Dat was ik met je eens geweest tot gisteravond ik wat YouTube filmpjes zag van Mr. Fruit, daarna kwam ik tot de conclusie dat de tutorial behoorlijk bagger is. En omdat ik het weekend hiervoor de bagger ervaring van Anthem heb gehad, was ik positief verrast over hoe soepel Apex was en niet kritisch genoeg was over de introductie tot Apex. Niet zo bagger als Anthem demo, maar nog steeds bagger.

Ik kom zoveel opties tegen die niet behandeld werden en omdat de game uit het niets kwam heb je ook geen reverentie van reviewers/Youtubers om te zien hoe je het zou moeten spelen...

Ik zal het opnieuw proberen omdat het beter lijkt dan ik in de eerste instantie ervoer.
Geen enkele legend is overpowered.

Toch heeft het voordelen welke je heb. de tank is gewoon volkomen nutteloos. traag lomp en een enorme target van een lijf. ik neem altijd een zo klein mogelijk personage met zo donker mogelijke unifrom omdat deze het lastigste te detecteren en raken zijn.
En dat is wel degelijk een voordeel en dus zijn niet alle legends gelijkwaardig.
Pingen is iets wat ik genegeerd heb. een wat mij betreft nutteloze actie die niets dan afleid van de echte gameplay en wat belangrijk is. in het begin een paar keer tijdens pig wheel neergeknald en sinds dien de binds verwijderd en niet meer gebruikt.

En snel vond ik het al helemaal niet gaan. al met al speel je meer als een derde van de tijd gewoon niet en moet ik blij zijn als ik 3 a 4 potjes per uur haal.
connecten enz. duurt al bijna een minuut vervolgens nog 15 sec wachten op alle spelers en dan nog de legends kiezen waar je op moet wachten en dan nog landen wapens zoeken. voordat je echt kan spelen ben je 8 minuten verder.

Net even snel ring of elysium getest maar daar is je speeltijd veel beter en je kan solo duo od met 4 man spelen. Je kiest je spawn vooraf en spawned ook meteen op de grond heerlijk.
Onzin, die tank is super sterk.
Ik speel dus inderdaad echt heel vaak met Gibraltar. Echt prima. Sterke special ook, zeker als de cirkel klein is aan het einde.
Ja die 'dome' shield van hem weet ook een leuk aantal ults te blokkeren waarbij je gebombardeerd wordt.
Paar vrienden van mij zaten dus in de laatste ronde onder het andere team waarvan hun dus de laatste twee waren.
Ze dropten dus gewoon de ult van Gibraltar waardoor de bovenste dus mooi platgegooid werden.

Zeker goed dus.
Bedankt voor je tijd.

Gek dat je dit zo ervaart, Het lijkt bijna alsof we 2 verschillende games spelen. Ook ervaar jij het spelen pas na 8 minuten. Ik vind dit al zodra ik op de map aan het pin pointen ben waar mijn squad en ik gaan landen.
Het Loot systeem vind ik simpel en daarom meer fun en minder zorgen. Gelijk ook meer fun om te sharen met mijn squad met als doel iedereen zo goed mogelijk te gearen vind ik ook gameplay. Daarnaast nog vaak de spanning om perongeluk tijdens het looten tegen mijn enemy's op te lopen word het echt een battle om de guns.

Daarnaast zijn alle legends even snel in movement. Mogelijk last van het placebo effect als je een grote Legends kiest ipv. een kleine.

Check hier :
Choose the Legend Who Matches Your Playstyle

In the Apex Arena, all competitors are equals, and the Legends are evenly matched in terms of strength, speed, and firepower. It’s their abilities that set them apart, so you’ll want to pick the Legend that matches your preferred playstyle and complements your squad.

Bron : EA : https://www.ea.com/games/...ers-guide-tips-and-tricks

Het ping systeem heb ik echt niets op aan te merken en werkt beter dan elk andere game om te communiceren zonder type chat of als je geen mic hebt.

[Reactie gewijzigd door probot op 10 februari 2019 18:57]

Misschien gewoon niet de shooter voor mij. Speel normaal battlefield of cod. Maar na dit jaar geen cod voor mij en bfv is onspeelbaar door keybond irritaties (geforceerde pickup bind die andere in de weg zit).

Ik vind de gevechten en het jagen op iemand pas echte leuke gameplay. De hele voorbereiding is voor mij een noodzakelijk kwaad om bij de leuke gameplay te komen.

Zou kunnen idd dat het traag en log voelt maar niet is. Ik had echt het idee dat hij veel trager liep.
Groter lichaam blijft natuurlijk wel altijd makkelijker te raken.

Net nog even geklooid en als ik alleen de enemy was here ping bind en de rest unbind werkt het wel redelijk. Kan snel aangeven waar op gefocused moet wordenm maar keybonds voor alle opties heb ik gewoon geen toetsen voor die toegankelijk zijn zonder invloed te hebben op mijn overige gameplay.

Heb al tijden op keyboard jacht om dit probleem foor mij op te lossen maar als linkshandige met pijltjes voorkeur is het gewoon erg lastig zoveel te binden.
Iets dat trouwens in heel veel games problemen oplevert.
Zet je enemy spotted point op q of e
En zet de all spotted point op de middle mouse

Werkt uitstekend bij mij :D

en wachten doe ik niet in deze game ga van het ene gevecht naar het andere gevecht komt soms geen einde aan...

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 11 februari 2019 01:12]

Tja linkhandog en speel al tig jaar met de pijltjes. Wsad speelt gewoon slecht wat mij betreft.

Je post geeft echter wel goed aan waarom controlls voor games zo waardeloos zijn voor mij en mensen met mij.
Er word standaard van uitgegaan dat wsad de enige keuze is vandaar dat numpad en enter en right shift en controll te vaak niet werken of niet te binden zijn.

Verder snal ik als linkshandige niet hoe rechthadigen met wsad kunnen gamen aangezien de w linksboven de s sraat en je dus eigenlijk in een onnatuurlijk houding zit te gamen.

Ben al jaren opzoek naar een beter toetsenbord maar net als met de muis is er gewoon geen oog voor de linkshange gamers. Heb nu eindelijk een goede gamer muis (roccat kova) en als ik rijk genoeg was had ik er een paar op vorraad gekocht zodat ik voorlopig voort kan want meestal als ik iets vind dat goed werkt is het in notime uit de handel maar daar zijn ze net te prijzig voor.
Maar de 11 knops muis doet echt wonderen bij het gebrek aan goede toetsenbord opties. Al kan je maar 3 van de extra knoppen effectief gebruikende rest zijn namelijk de knoppen aan de verkeerde kant van de muis. Probleem is echter weer dat de games deze knoppen niet snappen en ik ze dus moet binden aan een letter en dat kost weer een tikd wennen omdat de interface niet overeen komt. Ach ja gelukkig snappen sommige game makers nog wel dat je knoppen lan dubbel binden als je nooit beide acties tegelijkertijd doet.
Ik heb de perfecte oplossing voor je, kijk eens naar een logitech g13 (ja de knopjes rechtsonder zullen van weinig nut zijn als linkhandige, maar goed het gaat om de rest van het bord). met 3 preset toetsen bovenin kun je ook nog eens heel snel het profiel veranderen (en dus gewoon meer dan 60 keys binden naar keuze). De pijltjes (of WASD) toetsen hebben ze hier geprobeerd na te bootsen door er lichte kuiltjes in te maken (zie het midden van het bord).

Zelf niet linkshandig, maar wel jarenlang zo'n ding gebruikt voor World of Warcraft (ik gebruikte toevallig wel het knuppeltje, maar vrienden van me, ook rechtshandig, hadden ook zo'n ding en gebruikten het nooit).

https://www.bol.com/nl/p/...ller-pc/9200000014008514/

edit: ik zie dat er ook nog vergelijkbare producten bestaan zonder het knuppeltje en wat m.i. beter geschikt is voor linkshandigen. Het is overigens geen vervanging van je toetsenbord, enkel een herprogrammeerbare aanvulling. Je moet je erbij voorstellen dat je vrijwel iedere key kunt binden naar keuze en er kunnen zelfs muisclicks op gebind worden.
Ik ben ook linkshandig maar gebruik IJKL ipv WASD. Werkt perfect en heb je bijna de zelfde ervaring als een rechtshandige
ik ben linkshandig maar m'n muis en toetsenbord gebruik ik toch echt liever als een rechtshandige

je zou deze nog kunnen overwegen:
https://steelseries.com/g...ards/apex-gaming-keyboard

weet alleen niet of de toetsen naast het pijltje omhoog instelbaar zijn in games. Dat zou je dan even moeten bekijken ^^
Ook wel interessant geeft 2 extra bruikbare knoppen maar 50 euro per extra knop vind ik toch een behoorlijke prijs totdat ik een nieuw toetsenbord nodig heb maar wel interessant.
Had hem nog nooit gezien dus zet hem er bij op de lijst van mogelijke upgrades.
Het is lastig om door alle toetsenborden dit soort borden te vinden want er zijn zo absurd veel keuzes!

Bedraad +numpas en qwerty 654 keuzes! heb verder namelijk geen voorkeur qua dome vs mechanisch zolang het maar niet super veel herry maakt zoals cherry blouw of geen feedback heeft zoals ik dacht zwart.
Mijn probleem met veel van de halve keyboard keypad systemen is dat ze het linker deel van het toetsenbord simuleren en de knoppen dus niet netjes boven elkaar zitten en dat stoort mij dan weer.
Het is jammer want het idee zelf staat me wel aan.
Nou ben ik ook gewoon heel erg lastig qua hardware en wil perfectie iets dat in 2019 gewoon niet meer mogelijk lijkt te zijn door gehaaste deadlines.
Je zou met één knop voor het pingen prima uit de voeten moeten kunnen in dit spel.
1x drukken is pingen wat je ziet/waar je op mikt (dus als je specifiek een vijand in je crosshair hebt, dan ping je met één keer drukken ook "enemy spotted")
2x achter elkaar drukken is standaard "enemy spotted", dus ook als je niet specifiek op een vijand aan het mikken bent.

Dus je kan supersnel de belangrijkste pings doen met één knop, ook terwijl je in combat bent.
De overige ping opties (zoals "I'll loot here") kun je dan iets meer de tijd voor nemen en ze in de commarose selecteren.

Voor de rest denk ik overigens dat het speltype inderdaad niet voor jou is weggelegd. In mijn optiek is het hele idee van Battle Royale dat je met niets begint en op zoek moet gaan naar wapens. Kiezen waar je wilt landen is daarom een enorm belangrijk aspect van het spel. Je kan er overigens voor kiezen om expres andere squads te volgen, zodat je direct in de actie zit.
ja ik had met pingen op tegenstanders dus vaak dat ik gewone pings van move here kreeg omdat ze net onder mijn muis vandaan waren.
Ik heb nu alleen enemy here gebind en dan werkt het stukken beter.

En direct squads volgen vind ik dan weer kansloos omdat je dan helemaal van geluk afhankelijk ben je start immers zonder wapens.

Ik zie echt potentie in de games maar niet in zijn huidige form.
Ik zie meer in een direct join dus dat character en wapen select al vooraf gedaan is en mods en health kits als pickups of iets dergelijks. dit haalt gewoon 5 tot 8 minuten voorbereiding uit het spel.
Snap ook dat anderen dat juist leuk vinden maar ik wil in mijn vrije tijd gewoon ff lekker stalken en schieten en dus meer game time hebben die ik leuk vind.
Noem het de quick battle of iets dergelijks.
Als niemand anders wat in dat concept ziet houd het natuurlijk op want solo word wel heel saai als ik alleen achterna gezeten word door mijn schaduw.
Helaas is er nog altijd geen 1 game die dit concept geprobeerd heeft dus valt er niet te zeggen of het een succes zal zijn of niet.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 11 februari 2019 13:04]

Omdat je specifiek "stalken" zegt zou je Escape from Tarkov kunnen proberen, hoewel dat van nature een langzame gameplay heeft. Het is een hardcore spel (snel dood en het potje is ook direct afgelopen als je dood gaat) waardoor het gros van de spelers automatisch heel voorzichtig en langzaam spelen.

Maar je begint het potje wel met wapens en andere items. Dus in theorie kan je vanaf seconde 1 al schieten. In de wereld liggen dan alsnog wapens en items om te looten; deze behoud je vervolgens op je account als je het potje levend weet te "escapen".
Nog beta zie ik. Ik ben de laatste jaren heel erg voorzichtig met het kopen van games aangezien er gewoon heel veel meuk en ports tussen zitten met slechte controlls.
Dus zet hem op de lijst maar vergt wel wat onderzoek naar binds en gameplay.
Mijn ervaring is juist andersom, bij dit spel heb ik vrijwel 0 seconden wachttijd van knop drukken tot aan legend select. Bij Ring of Elysium moet ik ooit minuten wachten, en bij PUBG is dat nog erger. Ik heb ook een tijdje RoE gedaan omdat ik PUBG een beetje moe was (en Fortnite me absoluut niet trekt met dat gekke bouwen). Maar dit spel kan mij wel bekoren eerlijk gezegd, ik ben normaal helemaal niet van de futuristische shooters en de laatste die ik echt actief gespeeld heb is Unreal Tournament 2004 (uiteraard ook de originele, maar die was er eerder). Dit heeft er wel een beetje van weg, maar tegelijkertijd ook weer een beetje van cod (oude) en pubg. Prima mixje en doorbreekt voor mij even de PUBG moeheid van alsmaar dezelfde gameplay, zelfde bugs, enorme lags bij het landen etc (iedereen kent het wel die het gespeeld heeft). Dit spel laadt snel, lobby is snel, snel in game, de game is snel, maar niet te snel zoals ik van Fortnite vind (een muurtje instant voor je bouwen is gewoon dikke BS natuurlijk).

Nee ik moet zeggen dat ik dit een erg leuk spel vind voor iets waarvan ik eigenlijk niks verwacht had (ook al wordt het door een grote jongen gemaakt). Al kan ik me heel goed indenken dat dit puur een kwestie van smaak is.
Die pingwheel is idd maar een halve oplossing, maar je kan ook pingen met één druk op je muiswiel. Vooral dubbel klikken om vijanden te markeren is erg handig want dan weten je squadmates tenminste welke kant ze op moeten kijken.

Je opmerking over veel "wachten" ben ik het mee eens, dat is voor mij ook de reden dat ik PUBG eigenlijk niets vond. Ring of Elysium ga ik proberen, bedankt!
F drukken om vijanden te markeren is sneller dan dubbel klikken.
zo hou je ook je wijsvinger gewoon op de schietknop en is het handiger.
De tank is niet trager, dit lijkt alleen maar zo door de langzame animatie. En van pingen moet je juist gebruik maken, dit zorgt ervoor dat je met een paar randoms toch makkelijker kan winnen, dus geen nutteloze actie.
Nee. Je bracht mij van de wijs doordat jij allemaal aspecten benoemt als vervelend die door de hele community niets meer dan lof krijgen. Dat vind ik opvallend. Je verkondigd je mening alsof het een voldongen feit is.
je hebt gelijk dat tegenwoordig veel mensen zich snel aangevallen voelen en drama maakt voor niks.

Maar dan moet je even naar je eigen reactie kijken en je schrijft zelf alsof wat jij zegt feit is. dan moet je zelf ook kunnen accepteren dat als iemand er niet mee eens is gaat hij erop in. niet zo gek toch ? :D
Niets meer dan lof voor deze game, het heeft geheel onverwachts zo'n beetje m'n hele twitch stream overgenomen XD iedereen vind het fantastische maar wat ik het meest fantastische vind is het looten.

Razendsnel, super smooth, alles van de grond oprapen zonder eigenlijk wat te missen. Daar kan menig BR een puntje aan zuigen.

[Reactie gewijzigd door kcNL op 11 februari 2019 09:12]

alles van de grond oprapen zonder eigenlijk wat te missen. Daar kan menig BR een puntje aan zuigen.
En toch vind/vond ik een deel van de charme van PUBG dat je niet alleen bezig was met schieten. Het was 'lekker' traag. Droplocatie kiezen, rustig wapens looten, rustig attachments zoeken en op het geschikte wapen plaatsen, etc.

Toegegeven: op een gegeven moment begon het me te vervelen en wilde ik juist sneller en meer schieten. :-)
je bewijst wel mn punt een beetje :P

Maar de traagheid van pubg heeft me altijd tegengestaan. Lastig om tijdens fights de enemy te faken. Weinig manoeuvreerbaarheid en veel te vaak ben je met 1 schot dood die je never nooit aan hebt zien komen. Daar waar Apex Legends veel dynamiek biedt.
Ik krijg het voor geen meter aan de praat. Framerates rond de 15 fps op 1080p. Ik begrijp er niets van. Op een gfx1060 moet iets meer toch niet teveel gevraagd zijn?
Nee hoor. Een i7 6700 met 16gb.
Alle andere games draaien prima. Is wel een laptop en ik merk ook dat de laptop geen "moeite" doet tijdens Apex. Daar waar je bij andere games de fans redelijk hard hoort draaien.
Onboard gpu van de cpu of zit er een dedicated in want de onboard gaat het zeker niet trekken en zou de score verklaren.

Als je een nvidia gpu in e laptop zit open nvidia control panel > manage 3d settings > tabje program settings> maak een profiel aan voor de game door de .exe te selecteren en selecteer bij 2. de nvidia gpu.

Waarschijnlijk pakt hij de onboard als standaard. En dan is 15 fps wel spot on denk ik.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 10 februari 2019 12:29]

Een vriend van mij had hetzelfde euvel specifiek met dit spel, ondanks met geen enkel ander spel.
De game lijkt nog een eigen willetje te hebben. Zo lijkt hij bij mij steeds te resetten naar windowed mode.
Hopelijk gaan patches dat nog oplossen voor degene die het blijven spelen.
Het switchen gebeurd hier iedere keer na het opstarten van de game, Alt-Enter en game is weer fullscreen
Dat komt doordat het een nieuwe game is. Laptops proberen standaard op hun onboard GPU te draaien.
Als de driver de game niet kent, dan zal hij niet de dedicated GPU gebruiken en zal je de driver handmatig moeten aangeven dat je een game speelt.
That did the trick. Bedankt. Speel nu alles op max settings. Geen idee wst de fps is gok tussen 50 en 70.
Een 1070 gebruiker hier, met een i5 6500 en 16gb ram. Ik speel op 1440p met alles op high of hoger, en ik merk alleen bij intense momenten soms dat het wat framy wordt.. maar zeker geen 15. Eerder 40 ofzo.

Drivers geupdate?
Er was een bug die de game afspeelde op de intergrated gpu van de cpu ipv je dedicated gpu. Ik zou daar even naar kijken (buiten driver update dan) Apex spelen op je intel graphics zou wel eens 15fps kunnen zijn.
Ik haal met een oude 770 moeiteloos hoge fps op hoge graphics en 1080p. Wellicht is er iets anders aan de hand?
Heb je vsync aan? Zet die eens uit als dat zo is.
Hij draait als een zonnetje bij mij op 3440x1440p op de ondertussen oude i7 4790K en een GTX 970. Was verbaast dat ik framerates van 40+ heb op deze resolutie terwijl het meeste op high staat. Dus dat klinkt als een driverprobleem dat hopelijk snel wordt verholpen.

Ben erg verrast door deze game. Heb nooit iets met BR games gehad, maar dit lijkt een blijvertje voor me te zijn voorlopig. Met nu 7 uur in het spel en slechts 3 kills ben ik er echt geen ster in, maar het speelt heel erg lekker. Ook leuk dat het Hero element erin zit verwerkt, maar dat dat ook weer niet té diep gaat waardoor je met veel dingen rekening moet houden.
Wat wordt er bedoeld met "Niet hufterproof"?
Ik lees hier verder niets over. :?
Ook mijn vraag.

Ik denk dat het gaat over 'hufters' als teamgenoten. Die niet in teambelang spelen.

Nu afwachten hoeveel cheaters dit spel gaat aantrekken. Deze hebben best wel veel invloed op een community en kunnen een game compleet kapot maken.
Uit de betere reacties op mijn vraag, van @arnovos en @Quintiemero begrijp ik dat er gedoeld wordt op het weggappen van items voor je neus door teamleden.
Dat zal het inderdaad wel zijn.

Cheaters houd je in iedere online game.

Ik zou het zomaar eens kunnen proberen.
Zelfs Jim Sterling was er positief over. :D
Mijn ervaringen zijn ook heel positief. Je ziet mensen die fortnite te kinderachtig vinden of er klaar mee waren. Daarnaast trekt het ook juist pubg publiek weer aan. En tot nu toe lijkt het een hele vriendelijke community, of je nu een squad hebt van 2 vrienden + 1 random of dat je zelf de random bent, tot nu toe elke keer goede teamplay gehad.

En dat is juist wat me aanspreekt, het tactische gedeelte wat best ver kan gaan, en ook random mensen blijven inderdaad ook bij het team! Dus men is zich ook bewust van de teamplay en welk voordeel dit oplevert, het respawn system helpt daar ook zeker bij.
Speel 25jr(?) shooters, maar dit soort games met vreemde en wisselvallige ttk snap ik nix van. 9 potjes 0 kills, zal wel niet tot doelgroep behoren. Shiet een clip op een poppetje, die draait om en ben instant neer. Voor mij voelt het zo ongelofelijk ongebalanceerd aan
Traditionele shooters hebben minder variabelen waar je rekening mee moet houden. Denk aan wapens en accessoires in de vorm van een grenade of landmine.

In shooters als Apex komen daar upgrades bij (armor, shield, etc.), hebben de upgrades verschillende levels én heb je characters die met eigen variabelen, zoals special skills, komen. Daarnaast is teamspel in Battle Royale zo veel crucialer omdat je maar één leven hebt.

Alleen met een wapen om kunnen gaan is voor deze speltypen dus lang niet altijd meer genoeg.

Dat alles gecombineerd met de snelheid van het spel én de mogelijkheid om jezelf alle kanten op te lanceren is voor mij ook een reden om af te haken. Ik wacht wel op de Battle Royale modus van BFV. Misschien kan ik dat nog wel bijhouden ;)

Voor de beginners, hier wat tips: https://www.gamesradar.com/apex-legends-tips/

[Reactie gewijzigd door OptimusPrima op 10 februari 2019 10:05]

Precies; Ik heb het spel twee avonden gespeeld met een maatje. Beiden hoorden we continue "I'm too old for this shit" in ons achterhoofd.

Ook het feit dat we telkens gekoppeld werden aan stuiterende RedBull-pubers die als een ongeleid projectiel, al schreeuwend in de headset, door het spel renden werkte niet mee aan de spelbeleving.

Het speelt heel soepel en het ping-systeem is geniaal. Maar doe mij maar een iets langzamer spel waar je niet continue op het puntje van je stoel hoeft te zitten. Ring of Elysium is wat mij betreft het spel wat precies tussen PUBG en Apex in valt.
Ik heb hetzelfde gevoel; word ik te oud voor dit soort games?
Ik heb vrij veel potjes gespeeld nu, maar heb slechts enkele kills.
Superknap dat sommigen voorbij kunnen stuiteren, jij je wapens er op leeg knalt en zij jou, tijdens het stuiteren, met enkele shots kunnen omleggen.
Ik heb al ontdekt dat je armor en een helm moet hebben en dat shotguns het op de korte afstand erg goed doen. Een samenwerkend team met leden die de spullen goed verdelen helpt ook wel.
De game trekt me verder wel aan, hoewel ik de karakters eigenlijk maar raar vind. Dus ik speel het graag, maar erger me er ondertussen wel aan dat ik er erg slecht in ben. Dan misschien liever weer BF1 opstarten, maarja, dan heb je weer die snipers overal... ;)
Haha in mijn eerste potje zat ik met iemand uit 94 en 97 (stond in hun naam) in mijn naam staat 89 en toen kreeg ik direct te horen: "Wow you're old dude!" :+
Kun je nagaan als je uit 62 komt :?
Maar goed dat mijn geboortejaar niet in mijn naam staat dan :)
Mijn game naam is al sinds een hele tijd KindOldRaven (anagram van m'n eigen naam), dus ik ben voorbereid op die toekomst. Zelf uit 90 hier hahaha.
Ik lees iedere keer dat mensen aan kiddos gekoppeld worden. Ik geloof daar helemaal niks van. Nog niet een keer meegemaakt (inmiddels lvl 20).

Misschien is het iets wat mensen willen dat er gebeurd en dan de game als mwa afschepen. Heb echt geen idee waar dit toch altijd vandaan komt.
Dan heb je je ongemerkt door een mijnenveld bewogen lijkt het. De meeste spelers zijn stil maar degene die wij getroffen hebben waren zonder uitzondering een ongeleid projectiel al dan niet ondersteund door gegil door de microfoon. En dan waren we niet eens overdag bezig maar gewoon in de avonduren.
Ring of Elysium vind ik ook een vrij sterk spel met snelle ontwikkeling, maar met 1 grote flaw. De laatste "cirkel". Deze is ronduit saai te noemen imho, het is meer geluk hebben dan wat anders (en degene met de meeste healing wint het vaak). Maar dat is eigenlijk nog niet hetgeen wat het ergste is. Het ergste is dat er in theorie 4 verschillende teams kunnen winnen en dat vind ik persoonlijk erg jammer. In een BR game mag er maar 1 winnen vind ik, nu heb ik nooit echt het gevoel echt gewonnen te hebben.
Wat ik ook erg mis in RoE (en ook in Apex, maar dat leent zich er misschien niet echt voor) dat is friendly fire. Maar goed t is allemaal een kwestie van smaak. Ik zou willen dat ze een echte BR shooter zouden uitbrengen met de snelheid van black ops en het "realisme" van PUBG (daarmee doel ik op bestaande wapens, bestaande voertuigen) en bovenal fatsoenlijke vehicle mechanics. In PUBG krijgt je teamgenoot 0 damage als je over de kop gaat met een buggy en blijft ie gewoon zitten?!
Vehicle mechanics zijn in de meeste spellen driewerf ruk maar in PUBG toch wel hilarisch slecht :-)

Verder vind ik de helikopterfinish wel verfrissend. Het opent de deur naar wat nieuwe strategieën om evengoed de enige winnaar te kunnen worden.
Dit is puur mentaliteit merk ik zelf. Ik d8 dat ik ook niet meer geweldig goed was in shooter games ik ben nu ook al weer 30. Maar Ik was toch bijna plat in Rainbow Six Siege and Ik heb samen met een vriend 6 wins gisteren gehaald op Apex Legends van gelijke leeftijd. We hadden rond de 4-6 kills elk vaak. Op gegeven moment gaat je reactievermogen inderdaad verslechten maar ik denk dat dit minder snel gebeurd als sommige mensen denken.
Reactievermogen verslechterd inderdaad met leeftijd... Maar een grote factor daarbij is gebrek aan oefening/scherp houden. De oude pros uit quake die nu gerust 40 plus zijn maken ons allemaal gruwelijk in als ze nog dagelijks quake zouden spelen.

Maar daar ligt het em vaak in. Don't use it? Lose it. Wanneer werk en familie in het plaatje komen en er niet 30 plus uur per week gegamed kan worden/er meer diverse titels gespeeld worden ga je veel sneller achteruit dan normaal. Overigens zijn reactietijden ernstig overrated. Laatst nog een mooie analyse over gezien.

Toen Fortnite net op gang kwam met build battles enz was ik ernstig goed, voornamelijk omdat m'n aim veel beter was dan dat van e gemiddelde speler. Sinds m'n voltijd werk, samenwonen etc kom ik in de competitive modes niet meer mee, terwijl de rest die het op dat niveau speelt gemiddeld tien jaar jonger is en 5 tot 10 keer meer tijd per week in hebben kunnen steken. Die zijn me hard voorbij gegroeid.

Kijk voor de grap eens (ook voor jullie die FN maar nik vinden) eens naar 'Mongraal' op youtube. 14 jaar ofzo, al z'n tijd achter high end 240hz/fps gaming rig en speelt zo'n 8 uur per dag. Ik wou dat ik dat nu had, maar goed ;p Dat soort types kom je ook direct tegen in Apex. Die bouwen heel snel heel veel ervaring op en oefenen letterlijk nonstop. Dit is wel een uitzondering, want alsnog talent. Maar zoals hij die game speelt kennen de meeste mensen FN niet eens.

Maar vaak bij nieuwe games kom ik alsnog weer een hele tijd prima mee, ook in de comp scenes ;p

[Reactie gewijzigd door Brutal1ty op 11 februari 2019 11:04]

Overigens zijn reactietijden ernstig overrated. Laatst nog een mooie analyse over gezien.
Heb je een link naar deze video/artikel wil ik wel graag eens lezen?
Ik zal proberen te onthouden het na werk even op te zoeken. Komt er op neer dat er meerd re soorten reactievermogen zijn, waarvan eentje gemakkelijk getraind kan worden (reactie vermogen gebaseerd op verwachting, zoals het snel klikken als een scherm van groen naar rood gaat op een random moment) en eentje reageren is in complexe situaties.

Probleem bleek dan ook dat bij dit soort tests waar leeftijd en gaming bij elkaar komen het lastig is iemand van 50 te vinden die 50 uur plus per week gamed (en dat altijd gedaan heeft) en die tegenover iemand van 22 te zetten die hetzelfde doet (daar zijn er genoeg van momenteel). De oudere persoon is of nieuw in gaming of heeft al jaren een gezin en carrière en mist dus recente vlieguren.

Hopelijk vergeet ik de links niet te zoeken straks. Dat is mjmwnorme flaw: vergeetachtigheid (en ongeduldig zijn) ;)
Ervaring en blijven gamen zal inderdaad meehelpen. Vorig jaar heb ik midden in de PUBG-hype in een gekke bui een nieuwe PC gebouwd met 1080ti, 31"144hz scherm, en een gamingmuis- en toetsenbord

Het enige wat ik inmiddels kan concluderen dat mijn falen echt 100% aan mezelf ligt :-)
Snelheid vind ik persoonlijk niet heel boeiend je heb immers een hele mag of 2 nodig voordat iemand dood is.
Maar wat het probleem wat mij betreft is is de grote random geluk factor.
de rest vind ik allemaal niet heel boeiend maar een goed wapen hebben is cruciaal. Ook zijn er gewoon best in game wapens en wapens die gewoon ruk zijn.
Dit is een grote hinder en sit skills in de weg.
Je ben meer afhankelijk van wat je vind dan hoe goed je ben.
Dat is waarschijnlijk ook waarom deze games zon succes zijn want in andere games zou ik veel van deze lui compleet met de grond gelijk maken de grote random factoren compenseren hun benodigde skills wat mij betreft. als ik lang met 1 wapen speel word dat een extensie van mij maar als ik elke 15 minuten een ander wapen heb voor 2 minuten ga je gewoon nooit goed worden.
Wat jij zegt, waren gisteren tijdens het kennismaken met dit spel constant de woorden in mijn hoofdje...
(Waarom ga ik zo vaak dood, waarom gaan we dood, waarom komt die shotgun zo ver, waarom doet mijn sniper te weinig damage, waarom heeft deze sniper een 8x scope (die waardeloos is) en komt er een kogel uit zo klein als een doperwt - waarom is knifen / melee niet one shot one kill... etc :*) )
2 magazijnen vind ik trouwens nog wel enthousiast, sta je dan met je twee magazijntjes voor dat springende bunnyhoppende tegenstandertje wat eraan komt gevlogen met zn extended shotgun met 3 paarse upgrades. Dan kun je het vergeten.
Ik was al enthousiast dat ik een sniper vast had (g2 scout, longbow, whatever), maar dat is dus waardeloos - want je moet het loslaten dat je geen battlefield of cod speelt.
Werkelijk, laat het los, het is zelfs erg dat je dat hebt gespeeld, want je maakt hierdoor de verkeerde beslissingen.
Het is een regel dat ik op BattleField maar een paar keer op een avond sterf. Ik ben gisteren zo vaak dood gegaan in Apex dan dat ik op een half jaar ben gestorven in BattleField 1. ;(
Maar dat komt gewoon door eigen onkunde... Repositioneren op het verkeerde moment, niet door pushen, te passive spelen...
In dit spel moet je gewoon het gevoel krijgen tussen timings en situaties inschatten. Wanneer engagen, en heb ik de juiste gear + is het bijvoorbeeld de kans waard om deze spelers aan te vallen, omdat je dan weer betere shit krijgt uit het gebied waar hun zijn geweest bv.
Vooral dat laatste, je moet in het begin even een submachine ergens vandaan toveren (zoek nouu :9~ ) , en daarna proberen mensen te overrompelen. Ze hebben immers ook nog niet zo'n goeie spulletjes - en dit boost jou gear enorm.
Je moet in deze game constant een beetje aggressief, en daarna zeer aggressief spelen. Het is niet zoals CoD of BattleField waar het gevecht maar op 3 - 4 plaatsen in de map plaatsvindt. Een ding is zeker, als je als 2e overblijft met je squad, en je hebt nog geen kills gemaakt, en je hebt nog maar je wit / of net blauwe gear en een paar enkele paarse attachments omdat je continue net op het randje van de ring zat... maak de zin maar af :X
Succes met het leren van het spel, komt na een tijdje wel. Als het mikken maar goed zit, dan leer je de strategieen vanzelf wel - en dat hoop ik voor mezelf ook ;)
Ik snap je frustratie helemaal. :)

Ik ben zelf meer van de old skool Quakes/Dooms/UnrealTournaments of spellen zoals Red Orchestra 1/2, Rising Storm 1/2, Day of Defeat. Spellen waarbij je respawned en niet 5 minuten rondloopt met geen of een kut wapen.

Enne... Welke randdebiel springt nu zonder wapen(s) een vijandelijk gebied in?! 8)7
Ik heb nog nooit in welke battle royale game 5 minuten zonder wapen gelopen. Hoe krijg je dat voor elkaar? :P
Hier komt het wapen systeem en armor bij kijken. Een helm geeft een percentage aan minder schade, dus het kan oneerlijk lijken. NetNetas de wapens, die zijn niet allemaal even sterk natuurlijk, en het is dan ook van belang om je eerste paar minuten te besteden aan betere wapens en upgrades zoeken.

Ik had precies hetzelfde als jij in het begin, maar dit verbeterde aanzienlijk door wat gameplay guides te lezen.
Hetzelfde gevoel hier:
- als ik snelle actie wil, speel ik wel quake champions
- als het wat tactischer mag, speel ik battlefield

... maar ik zou echt niet weten waarom ik iets als apex zou willen spelen. Het is een technisch knap spel, maar de gameplay is absoluut niet voor mij.
heb toch doorgezet, en nu wat meer van het spel(stijl) snap, bevalt ie wel. stiekem toch aantal leuke potjes gedaan.
Ik ga het ook nog niet onmiddelijk uninstallen. Ik geef het nog enkele keren de kans. Maar ik vermoed dat die "battle royale" games gewoon echt mijn ding niet zijn. Er zijn genoeg games waar ik veel meer aan heb.
Ik denk dat dat niet lang blijft. Als een game nieuw is met nieuw omgeving is iedereen nog aan het ontdekken en nog niet zozeer bezig met winnen. Daardoor zijn mensen vriendelijker naar elkaar toe, geven elkaar tips en praten normaal. Geef het een maandje en dan is alles weer gefocust op de win. Schreeuwende en huilende kinderen en ook volwassenen.

Ik ben zelf ook een fan van dit soort spellen als mensen een beetje normaal communiceren en vooral lol hebben.
Zoals World of Warcraft ooit geweest is xD?
Jep, hopelijk kan classic dat weer een beetje terug brengen aangezien je elkaar toch wel echt meer nodig hebt dan bij de huidige variant. Maar ben bang dat veel het te moeilijk/tijdrovend vinden en dat vooral de elite spelers over blijven die alle ins en outs van de game kennen en daarmee pronken.
Dat is eigenlijk altijd met een nieuw spel hoor. Iedereen is nog van alles uit aan het zoeken en dus nog aardig. Als alles weer ‘gewoontjes’ wordt gaan mensen zich weer ergeren en komt het gezeur alweer snel terug :-)
Heb toch echt al meerdere keren gehad dat ik met een random zat die gewoon jumpmaster is en dan niet jumpt. Of een random die compleet solo ergens naartoe gaat vliegen.
Op hacks hoef je helemaal niet te wachten het is namelijk de zelfde Engine waar voor er al hacks waren , verder vind ik de game helemaal geen 9 waard , er zijn zat punten waarop het voor mij net geen Battle Royal is.

Paar punten:

Guns en Ammo , die maar all te vaak niet te vinden zijn en dat je met een Mozambique shotgun pistol rond loopt en Wingman pistol en that all dan.

Ammo die ook niet zo rijk voorhanden is en je vrij veel junk vind.

En dingen die niet voorhanden zijn zoals:
Een reporting systeem.
Een makkelijkere manier om vrienden te maken.
Of dat je in een groeps party blijft.

Verder zijn er nog grafische aspecten die ondermaats zijn , daar zouden ze toch eens naar Ring of Alysium moeten kijken wat er gewoon gelikt uit ziet.
O, ik vind juist ammo schaarste heerlijk!

Je zag in games als PUBG dat zodra er een bepaald type gun gevonden is men verder amper keuzes hoeft te maken. Long range? Hoppa we pakken Weapon A er bij en knallen maar, toch meer munitie op zak dan nodig is. Heeft hij het overleeft … Weapon B en lekker blijven raggen.

Geen noodzaak om keuzes te maken. Keuzes maken een game interessant. En dan bedoel ik niet een spelers vaste keuze voor zijn of haar favoriete DPS weapon. Meer in de trant van, gebruik ik mijn laatste 5 kogels nu of bewaar ik deze voor de endgame.

Er is genoeg munitie op het speelveld om de door jouw gekozen gun oneindig te gebruiken. Waarom dan nog munitie op het speelveld leggen als je er in principe nooit door heen mag zitten?
Ik vermoed onderaan bij non-verbale communicatie. Over het stelen van items voor iemands neus.
Non verbale communicatie is top vind ik. Beter dan in iedere andere game.

En het "stelen" van items hou je overal in iedere BR game. Heb ook geen idee hoe je dit anders zou moeten doen. Deel van het spel en het genre vind ik.
Ik denkt dat dit stukje tekst de uitwerking is van dat minpunt:
Die wetenschap maakt het extra vervelend dat je af en toe toch ook spelers tegenkomt die het sociale aspect en het teambelang aan hun laars lappen. Niets is frustrerender dan een teamgenoot die jouw banner laat liggen, ook al is hij of zij er nog zo dichtbij. Wat dichterbij de 'endgame' kan het zo zijn dat de moeite van het terughalen niet meer lonend is ten opzichte van het risico, maar vroeg in de game je team bewust verkleinen van drie naar twee? Wij zien de logica niet. In diezelfde categorie valt het stelen van items. Althans, stelen ... het gebeurt vrij vaak dat een teamgenoot een item net voor je neus weg grijpt. Je kunt via het communicatiesysteem wel aangeven wat je nodig hebt, maar daar wordt lang niet altijd naar geluisterd. Dat valt de game verder uiteraard niet aan te rekenen; het is een probleem van menselijke aard.
Wel grappig dat het bij de game dan toch als minpunt wordt genoemd, hoewel het volgens de reviewer dus de game niet aan te rekenen valt.
Zelfde als de term aanbod beperkt. Voor een game die net uit is is hij enorm compleet qua legends, skins, guns etc. Die enkele map is op dit moment nog helemaal geen probleem. Gameplay > al het andere (nu nog)

[Reactie gewijzigd door 8GUS op 10 februari 2019 11:28]

Beter lezen dan, hij vermeld het wel degelijk.
Dit spreekt me aan. De style van fortnite niet en het bouwmechanic is voor mij een afknapper. Even de free modus van cod Bo 4 geprobeerd. Erg vermakelijk maar gezien de beperkte tijd die ik er in kan en wil steken niet het geld waard. Dit lijkt me leuk voor een paar uurtjes in de week.
Dus in principe nis BO4 Battle royale gewoon goed maar omdat je er voor moet betalen is het weer een slechte game ? Of moet ik dit anders zien.
Dat is totaal niet wat hij zegt. Er wordt aangegeven dat hij te weinig tijd heeft om genoeg uit een game te halen die geld kost (het geld niet waard). Apex is gratis dus ook al heb je minder tijd, je hebt er geen geld aan uit gegeven.
Precies. Ik bedoel alleen te zeggen een shooter op zijn tijd is leuk, maar ik kan me er niet meer toe zetten zoals in de jonge jaren om er in op te gaan, skills bij te houden etc. Spellen als witcher 3, kingdom come zijn voor mij de prijs meer dan waard. En als ik een spel echt zeer regelmatig ga spelen gaat er toch wel geld naartoe. Ook free to play. Maar een spel kopen wat me wel leuk lijkt en vervolgens na een week of twee op de plank blijft liggen omdat ik er niet genoeg in mee kan komen om mij de aanschaf prijs te rechtvaardigen vind ik zonde. Een free to play spel wat goed is opgezet en niet puur als verslavingstool/melk koe gebruikt wordt krijgt wat het toekomt.
Been there, done that. Heb meer dan 200 spellen in mijn libraries (origin/steam/uplay/xbox etc.) allemaal gekocht (op een paar na). Van meer dan 80% heb ik denk ik spijt of enorme spijt. Of spellen die ik ooit in de sale heb gekocht met het doel ze in de toekomst eens te gaan spelen. Helaas, gebeurt niet! Dus idd zonde vh geld.
Ik vind het spel wel redelijk, maar vind dat er te veel opties zijn. ( speel zelf veel RoE)
Daar wen je natuurlijk wel aan als je er veel tijd in stopt, maar vind het wat te veel van het goede

je leven upgraden
je shield opladen
commando's geven
je kunt pointen
je wapens modificeren

steeds klapt er zo'n mini menu open.

Wat erg mooi is ( of ik het geluk) is dat de community je hier bij helpt. Mij werd netjes verteld..druk die en die toets. Vergeet niet dit te doen. Hier ligt nog ammo of een shield battery.
Erg fijn.
Ik heb mix qua behandeling gehad. Als ik met vriend speelt dan probeer ik de rando mee te trekken als ze nieuweling zijn via voice of pings. Maar ik heb meer dan genoeg meegemaakt dat sommige mensen gewoon geen hulp willen en dat ze "Shut up"!" en "Fuck you!" tegen je roepen als je ze probeer te helpen. En ook vica versa als ik een Rando ben heb ik ook mensen gehad (duo's) die totaal niet communiceren ook niet met pings die gaan gewoon hun eigen gang via discord/ts en helpen je voor geen reet qua sharen van item. En als je dan niet doen wat ze zeggen of je bent nutloos vanwege je slechte gear (omdat je geen heal of recharge hebt) beginnen ze tegen te schelden in hun taal of gewoon weer fuck you te roepen :|

Edit: Dit maakte ik zelfs mee toen ik al lvl 30 was met redelijk wat kills en ervaring.

[Reactie gewijzigd door Revassin op 11 februari 2019 10:42]

kreeg gisteren een opmerking dat ik zo netjes reageerde op iemand. Dat verbaasd me. Wordt netjes zijn nu al een uitzondering?
Nooit aan PUBG of Fortnite meegedaan en ook nooit interesse gehad in BR. Puur en allen omdat het uit de Respawn stal komt heb ik het geprobeerd. Die hebben bij mij nogal wat krediet opgebouwd met TF.

Stelt zeker niet teleur. Het voelt aan als een premium game waar ze makkelijk 50 euro voor hadden kunnen vragen. Als je niet gevoelig bent voor cosmetics dan is het helemaal win-win.

Ben ook onder de indruk van de polish die het spel al gelijk bij aanvang heeft. Ik hoop dat ze de aanvoer van content en QoL updates aan gaan kunnen... dan gaan we hier nog lang plezier aan beleven!

[Reactie gewijzigd door yinx84 op 10 februari 2019 09:00]

Waarom betalen als het ook gratis kan toch. Dan is het opeens een hele goede game.

Maar er mist zoveel in de game. Maar omdat het gratis is het een toffe game opeens
Wat mis je dan precies in de game?
De reconnect knop. Dat is wel echt zo basic dat ik vind dat deze erin had moeten zitten.

Gisteren crashte mijn maat 4 potjes op rij. Zonder optie om er terug in te komen zijn we maar iets anders gaan spelen door de frustratie.

Daarnaast, minder belangrijk, maar lifetime stats. Ik wil m'n KDR zien, dat vind ik leuk.

[Reactie gewijzigd door Grotbewoner op 10 februari 2019 10:16]

Dus als ik crash in de begin game, zou ik opeens in de end game als er nog 2 teams over zijn moeten kunnen reconnecten? Lijkt mij toch beetje vreemd.

Je kan trouwens door naar legends te gaan. Een legend te selecteren en dan op banner te klikken. En vervolgens naar Tracker 1, 2 of 3 te gaan je stats per legend zien.
Ja. Maar je karakter blijft natuurlijk staan in de wereld. En als je crasht voor je uit het vliegtuig bent gesprongen mag je gewoon permanent dood zijn.

Bij de laatste 3 komen is trouwens niet moeilijk. Het is zelfs makkelijker als je niks doet behalve je verstoppen de eerste 12 minuten. Je hebt dan wel te weinig wapens om te winnen

Je kan bij dat menuutje trouwens geen kill death ratio zien. En ik zou het het liefst zijn voor m'n hele account, alle heroes gecombineerd.

[Reactie gewijzigd door Grotbewoner op 10 februari 2019 11:50]

Ik snap die wens van de reconnect knop wel. Heb het zelf ook een paar keer ervaren dat een vriend weg viel tijdens een game. Als hij dan dood wordt geschoten in afwegzigheid kan ik toch gewoon zijn recovery tag meepakken en als hij dan wel kan reconnecten kan ik hem weer oproepen. Tot die tijd ben ik toch in het nadeel met een twee mans squad. Dus volgens mij is dat prima op te lossen op deze manier. Soms is zo iemand eigenlijk binnen 30 seconden weer terug in een opgestarte game maar moet hij wachten tot de anderen dood zijn of vrijwillig uit het potje stappen.
Ik mis eigenlijk ook niks. Wat extra's zou ik op prijs stellen zoals een solo mode of een verhoging van het aantal magazijnen wat je vast kan houden. Ik ben tot nu toe zelfs geen 1 bug tegengekomen!
Het spel speelt echt heel soepel qua bewegen etc. Ik speel het op de PS4OG en alles gaat lekker snel. Een beetje een UT'99/Q3 gevoel maar dan met wat extra dingen zoals sliden (echt fantastisch!) en de ziplines.

Heb ook een paar keer de BR van Blops 4 gedaan maar dat voelt itt AL echt ontzettend houterig.

Pingen is superhandig als je verder geen headset hebt/geen zin om te praten. Ook de command rose is intuitief in gebruik.

Tja, soms heb je er mensen tussenzitten die liever alleen spelen maar dat heb je met elke online shooter. Op zich zou het ook wel handig zijn als er een solo optie zou komen, dan heb je tenminste geen leavers in je team.

En met mijn 38 jaar bak ik er eigenlijk vrij weinig van tegen de snelle reflexen van jongere spelers maar ik haal er wél een hoop plezier uit :9
Ik ben 35 gisteren 10 games gewonnen met avg dmg tussen de 5 en 1500. Dus nog best Agile :p

Setting op low alles uit en gaan met die bak!

[Reactie gewijzigd door Macboe op 10 februari 2019 08:46]

10 games gewonnen, dan heb je dus ongeveer 4,5 uur gespeeld en dat is nog zonder de potjes die je verloren hebt :o
Herkenbaar ;) Stam ook uit het UT99 tijdperk, 1000en uren gespeeld en in Clan Alba gezeten. Instagib en CTF 👍🏻 Inderdaad gaat het soms wat te snel in die BR games ook ,voor mij (39) Doe het liever op me gemak, in BF4 bv. heb je alle tijd. Maar moet zeggen dat Apex Legends erg goed en lekker weg speeld.
Oooh, instagib. Dat was verplicht in mijn potjes, no instagib, no jimzz :P. Maar goed, dit spel is de eerste futuristische shooter die me wel bevalt sinds UT99/04.
Dit lijkt me nou een gaaf spel :) Fortnite even geprobeerd maar was te cartoony, PUBG gekocht maar het speelde niet lekker en CoD niet geprobeerd. Toch is het Battle Royal genre best grappig hoe je met samengeknepen billen zit als je bij de laatste paar hoort. En als ik dan lees hoeveel gameplay handigheidjes hier in zitten die zorgen voor een soepele en prettige speelervaring.. count me in :D

[Reactie gewijzigd door Piet_Piraat7 op 10 februari 2019 06:12]

Ik vond Fortnite best aardig, ziet er cool uit, maar dan ongeveer tot het eerste "close quarters" vuurgevecht. In een keer bouwde mijn directe tegenstander een heel kasteel voor mijn neus?! WTF?! Toen was ik klaar met Fortnite.

Ik heb Apex op mijn SSD staan, maar moet hem nog even proberen. Ben momenteel Mad Max aan het spelen wanneer ik even tijd heb om te gamen. Maar aangezien de gameplay en gunplay van Titanfall 2 mij erg aansprak (de singleplayer campagne is schitterend, een echte aanrader) wil ik deze zeker even spelen.

Goed te horen dat het spel een goede start heeft. Dat gun ik Respawn wel.

Edit:
Training gedaan. Twee potjes gespeeld. Dood binnen no time want je springt een vijandelijk gebied in zonder wapens. WTF?! Dit is dus wat ik zo waardeloos vind aan die Battle Royale games...

[Reactie gewijzigd door Stinky9 op 10 februari 2019 07:08]

Je beschrijft nu letterlijk battle royale. Het hele principe ervan is dat je allemaal zonder wapens begint. En mbt fortnite is het hele bouw systeem wat het spel maakt.

Probeer eens wat meer te spelen i.p.v. ragequit omdat je twee leer dood gaat. Wellicht kom je er achter dat je het eigenlijk heel leuk vind.
Ja, daarom is het hele Battle Royale ook niets voor mij. Ren je een minuut of 5 rond, heb je eindelijk een fatsoenlijk wapen, wordt je gesniped van grote afstand en ben je dood. 5 minuten voor Jan Lul rondgelopen. Wow! Wat een fun... :(

Conclusie na PUBG/Fortnite is toch wel duidelijk dat Battle Royale niet mijn ding is. Jammer voor Apex Legends, want ik vond Titan Fall 2 geweldig en de wapens van dat spel (en dus ook Apex) zijn erg cool.
Ik deel je mening hoor.. Begrijp dat het inherent aan het type spel ligt maar om minuten rond te lopen om vervolgens een flutgeweertje en 5 kogels te hebben. Mij werd verteld dat het om tactisch gebruik van kogels gaat maar spel heeft zoveel medkits en shield, dat ik na 5 heads hots nog niet veel verder was. Natuurlijk heeft mijn tegenstander wel een sniper/smg/whatever en maait mij compleet neer.

Herhaal dit een paar rondes en toen was ik er wel weer klaar mee. Tevens deel ik het sentiment over fortnite.. Als ik wil bouwen, start ik wel sims of minecraft ofzo. Het is een shooter, geen wie kan het snelste spastisch op de bouw knop drukken.

Leuk iig dat de studio van titanfall hier wel een stukje erkenning en ruimte krijgt. Titanfall 2 was een leuk spel maar compleet in de schaduw van anderen.. Mede door zijn eigen uitgever. Maarja, als je kijkt wie de boel uitgeeft.. Weet je ook alweer genoeg.
In deze game is minuten lang rondlopen zonder wapen echt niet aan de orde. Het zijn juist relatief snelle potjes van maximaal 20 minuten wat naar mijn mening juist meer het team deathmatch gevoel geeft (in positieve zin) . Als ik jou commentaar lees concludeer ik toch dat je de game beoordeeld aan de hand van je eigen skills niveau. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat je de game masterd naar een paar potjes...
Ik heb bizar veel team fortress 2 en andere tdm/ctf gespeeld dus samen werken in een team is geen probleem echter het spel wordt wel erg moeilijk als je echt geen wapen kunt vinden. Als random wapens zoeken een gamer skill begint te worden, geef ik het heel snel op. Geef mij maar taktisch denken over hoe een bepaald gebied aan te vallen, analyseren van vechtpatroon en daarop sturen, accuraat mikken en eerlijke verdeling van krachten als fatsoenlijke kenmerken.

Maar nogmaals, ik zal wel geen binding met het genre krijgen en in mijn inzicht is het extreem overhyped. Maar dat hebben we vaker gezien met nieuwe genres.
Heb ook geen binding met het genre, echt geprobeerd dmv PUBG en nu deze te spelen maar snap wel dat het fun is en erg spannend kan zijn, met andere woorden dat jij het dan overhyped vind is dan jammer maar iets wat in mijn ogen kortzichtig. Heb ook al heel wat filmpjes van dit spel gezien en ziet er toch wel vet uit.
Tis jammer dat ik het geduld er niet voor heb maar snap de heisa wel.
Ben overigens een groot fan van Respawn, Titanfall1 en deel 2 zijn door mij zeer gewaardeerd en zie ze ook een beetje als mijn nieuwe vrienden nadat Activision COD een voor mij om zeep heeft geholpen, echt ik gruwel van ze nu. Respawn is ontstaan uit het het originele COD team van deel 1 en 2 volgens mij en toen was het nog erg leuk. Geef ze gelijk dat ze eruit gestapt zijn en een al twee super games gedropt hebben, ze snappen mijn smaak.
Ben ik ook wel een beetje trots op ze vanwege het succes maar ook niet onverwacht, ze maken gewoon de besturing icm met de gameplay gewoon strakke games en ze verdien het.
Heb Apex Legends gisteren gespeeld, maar liep niet goed op me computer (Intel Core i7-5775C en MSI GeForce GTX 1080 AERO 8G OC en 16GB 2400MHz RAM), werd iedere keer uit het spel gegooid, en heb net 2 weken terug een schone Windows 10 Pro er op geïnstalleerd, snap er niks van, eerst kreeg ik een error elke keer, maar na me computer opnieuw gestart te hebben kreeg ik die error niet meer, maar nog steeds na een tijde werd de spel afgesloten zonder error, erg vervelend.

Verders een leuke spel, die aardig goed draait op me computer op 3440x1440 resolutie, en zat ik tussen de 70 en 100fps, had het ingesteld dat hij niet boven de 100fps kwam, heb een 100Hz monitor.

UPDATE: Vandaag is hij wel stabiel, heb anderhalf uur gespeeld achter elkaar en liep soepel en geen een keer liep de spel vast of werd afgesloten.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 10 februari 2019 14:14]

Ik had gisteren hetzelfde, zag in de serverlijst ook allerlei packet loss staan bij 95% van de servers. Nu geen last meer van, dus probeer het vandaag nog eens zou ik zeggen.
Ik had gisteren hetzelfde, zag in de serverlijst ook allerlei packet loss staan bij 95% van de servers. Nu geen last meer van, dus probeer het vandaag nog eens zou ik zeggen.
Ok zal het vandaag even proberen, bedankt voor de info.
Dit is waarom SOF2 zo geniaal was, je kon een server in duiken met pickups maar ook één waar je van te voren je loadout kon kiezen uit verschillende maar toch gelijkwaardige wapens aan het begin van een potje.
SOF2 werd ook in no time een enorm succes aan de hand van de gratis demo die ook maar 1 map had, en zelfs de demo is een enorm lange tijd door vele spelers gespeeld.

BR is voor mij niet meer dan een DM en nu dan TDM in Apex waar het veld in krimpt.
Dat krimpen is wel goed gevonden aangezien je niet met 2 spelers of 2 teams over blijft in een grote map en een half uur naar elkaar aan het zoeken bent aan het eind.

Maar meer is het niet... (mijn mening)

Nu het stukje in de review over het succes en de spelers aantallen in een gratis spel, Warframe is dan een ander genre maar qua spelers aantallen is dat ook enorm voor een gratis spel met in principe dezelfde formule wanneer het gaat om cosmetische items en verdiensten en dat draait al vanaf 2013.

Dus wat minder lyrisch over deze game (Apex) wat dat betreft mag van mij wel.
Verder is het alleen maar leuk dat zoveel mensen hier plezier aan beleven want daar gaat het bij gamen toch om in de eerste plaats, toch pas ik omdat ik wel een beetje klaar ben met shooters zoals dit. (te veel gespeeld)

Wat ik wel een mooie ontwikkeling vind is dat ook gratis games er tegenwoordig grafisch steeds beter uit zijn gaan zien.
In het artikel doelen ze wat betreft het succes van dit spel op het hoge aantal spelers in een korte tijd.. namelijk 10 miljoen in 3 dagen. Dat valt naar mijn weten niet te vergelijken met andere games.
Sterker nog,SOF2 word nog steeds gespeelt!
Ik ben van mening dat BR's game zijn waar RNG toch een belangrijke factor speelt qua loot maar ik vind dat bij Apex Legend dit minder is. Je moet gewoon leren waar je high tier loot kan vinden. Game knowledge is belangrijker met betrekking tot goede loot krijgen in deze game.
Bij BR games ga je in het begin vaak snel dood omdat een ander net het geluk heeft dat ie een wapen eerder vind en jij na drie huisjes alleen rommel hebt gevonden.
Land in het begin daarom op een rustig plekje, meestal aan de rand van de map zodat je meer tijd hebt om te looten.

Overigens maakt al dat doodgeschoten worden het eindspel erg spannend en de uiteindelijke win natuurlijk ook een stuk specialer!
Battle Royale is gewoon niet mijn ding. Dit is de derde die ik probeer, na Fortnite en PUBG. Ik speel veel liever multiplayer Red Orchestra 2/Rising Storm, Rising Storm 2: Vietnam. Dan is ook 1 kogel dodelijk, maar respawn je na een seconde of 10 en heb je vanaf het begin een wapenuitrusting.
Misschien is Fortnite Team Rumble mode wat voor je. Dan is het 2 teams tegen elkaar. En respawn je weer met de wapens die je had. Eerste team met 100 kills wint. Is dus wat vergeefelijker, en bied de mogelijkheid om meteen wat te oefenen met bouwen etc.

[Reactie gewijzigd door Kapitein187 op 11 februari 2019 06:25]

call of duty blackout, nog voordat ik land hoor je ze al op elkaar schieten, wat vind ik? alleen maar verbandjes de eerste 5 minuten
Iedereen heeft in Fortnite in het begin het probleem dat de tegenstander beter kan bouwen. Er zijn veel tricks hier voor na een tijdje wordt je echt wel beter zoals in elke game. Je moet het alleen niet zo snel opgeven.
Als je goed bent in Rising Storm/Red Orchestra, dan ben je niet het persoon dat snel opgeeft...

Het gaat ook niet om dat iemand snel kan bouwen, het gaat erom dat ik een shooter speel en dat gaat er iemand in een keer bouwen?! WTF! Ik wil skill based knallen. Niet bouwen!

Maar... Dit is de zoveelste Battle Royale game en allemaal hebben ze hetzelfde probleem VOOR MIJ. (En dat hoeft dus niet voor jou zo te zijn.) Je moet namelijk verschrikkelijk veel wachten bij de Battle Royales die ik gespeeld heb (Fortnite, PUBG, Apex), want dood betekent, terug naar het menu, opnieuw een match starten, het spel zoekt een server, level laden, in het ergste geval kom je dan nog in een lobby, moet je weer wachten en daarna mag je uit een luchtvoertuig springen ZONDER WAPENS en mag je gaan zoeken naar een fatsoenlijk wapen. Jippie! Wat een lol...

Zoals gezegd. Batlle Royale is gewoon niets voor mij. Desondanks wens ik iedereen veel plezier met Apex en wens ik Respawn veel succes. ...Al had ik liever een Titanfall 3 gehad.

[Reactie gewijzigd door Stinky9 op 10 februari 2019 14:20]

Gelukkig hebben ze hier wel een soort van uitstel van executie bedacht. Als je hier neer gaat heb je natuurlijk met als in fn dat je een gerevived kunt worden. Maar als je daadwerkelijk dood bent kunnen je teamgenoten nog wel jouw capsule oppakken en je alsnog tot leven weer wekken bij bepaalde plekken op de map.

Dat maakt wel dat bijvoorbeeld random mensen iets sneller geneigd zijn om in de game te blijven en daardoor heb je altijd nog kans om zelf mee te kunnen spelen. Verschilt per situatie natuurlijk, soms is het gewoon over....
Juist het niet respawnen en wachten maakt br genre wat het is en voor mij leuk. Bij alle shooters waar je gelijk respawnt zoals Bf V is iedereen alleen maar aan het trollen/kloten/ niet objective spelen enzovoort, waardoor je elk potje 50-1 gaat en de lol er snel vanaf is.
Ja. BF5... Zullen we daar maar niet over beginnen?! Bugs, weinig content, slecht gebalanceerde classes en een shit load aan cheaters op PC. Zo jammer...

Daarom speel ik ook het liefste Red Orchestra (1/2) of Rising Storm (1/2). De wat meer serieuze en volwassen games - laat ik het zo zeggen. :)

Maar eh, have fun met Apex en andere BR games. Variatie in gameplay is alleen maar goed! Daarnaast hoop ik dat dit Respawn veel centjes op gaat leveren. Ik heb namelijk ook wel zin in Titanfall 3. :)
In Apex moet je er voor zorgen dat je op de juiste plaatsen land. Niet in een open veld maar recht voor een deur van een gebouw. Het liefst in de zogeheten High tier loot zones. Deze zijn helaas niet besproken in de review maar zijn wel erg van belang. Hier een video maar de meeste high tier loot locaties want ik ben zelf ook nog een paar plekken tegen gekomen met high loot alleen dat zijn wat kleinere plekken. Op die plekken landen krijg je altijd wel een wapen, kogels, armor en toebehoren. Probeer bij het landen ook niet met 2 mensen tegelijk een ruimte te looten zodat de 2e persoon niks heeft. En probeer aan je teamgenoten te vragen of ze wapens en andere loot willen pingen zodat je minder aan het zoeken bent.

Hoop dat dit je een beetje helpt mocht je het nog willen proberen.

P.S. Zoals meerdere al zeggen je begint zonder wapen maar iedereen begint het zelfde.
Had Respawn niet al een roadmap gepubliceerd met welke kant ze op gaan qua nieuwe content? Heb ik geloof ik op meerdere plekken al gequote gezien, best wel een dingetje als dat zo genoemd wordt als een punt van aandacht in de eindconclusie lijkt me.
Edit: www.pcgamer.com/apex-legends

[Reactie gewijzigd door graey op 10 februari 2019 06:25]

Overzichtskaartje van de roadmap.

TLDR: Elk seizoen nieuwe Legends, nieuwe Weapons, nieuwe Loot. Een seizoen duurt ongeveer 3 maanden, het eerste seizoen begint in Maart.

Over nieuwe maps staat er niks.

[Reactie gewijzigd door city17 op 10 februari 2019 09:28]

Gisteren eens uitgetest heeft me enorm bevallen.

Hier effe wat pro's en contra's opnoemen

Pro's
- Je speelt altijd in een squad, en de manier van communiceren met dat pingen heeft echt grote meerwaarde
- Iedere speler speelt met een soort hero, met elk zen abilties
- Schieten voelt ook goed aan
- Geen lag gemerkt, ook meer dan 100 fps (pc versie)

Contra's
- Naar mijn gevoel had 'k echt veel te weinig munitie ( kon ook aan mij liggen, maar één potje gespeeld)
- Ging er wel een tijdje over tegen dat 'k iets deftig vond van wapens
- setting spreekt me ook niet echt aan

Nog niet veel gespeeld ermee, maar naar wat 'k ervan gezien heb toch wel één van de betere battle royal games die nu uit is. Voelt ook totaal anders aan dan de andere battle royal games.
Het gebrek aan minutie dwingt je keuzes te maken in welke klasse aan wapens je je op concentreert en voorkomt een inventory volgeladen met granaten.

Zorgt er ook voor dat je wilt blijven looten ipv campen in een huisje nadat je je gun gevonden hebt. Het gebrek aan minutie komt het spel ten goede, IMHO.
Het gevoel van weinig ammo heb ik nu na een paar dagen spelen ook erg.
Ik heb dit dus totaal niet. ik heb makkelijk genoeg ammo altijd vooral Light ammo is makkelijk te vinden.
Vaak ga ik een shotgun met 64 ammo (1 slot) en 3 sloten van heavy ammo of light ammo depending on weapon en de rest is energy en health items. Enige ammo die moeilijk te vinden is voor mij is de energy ammo maar dat is logisch want dat is het ammo voor tweede sterkste wapentype naast de legendarisch wapens zoals bv een mastiff. Kan ook gewoon 1 zelfde wapen type pakken en daar alleen ammo voor zoeken. Maar dan betekend wel minder flexibiliteit omdat als een teammaat dezelfde ammo nodig heeft zal je dat hoogstwaarschijnlijk moeten delen zodat iedereen genoeg heeft.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True