Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Kingdom Hearts III Review

Vermaakt prima, ondanks warrig verhaal

Conclusie

Het is een open deur om te stellen dat Kingdom Hearts III één groot Disneyfeest is dat geen enkele Disneyfan mag missen. Toch kan zeker opgemerkt worden dat Kingdom Hearts III het onderste uit de kan haalt als het gaat om de manier waarop de licentie wordt gebruikt. Nooit eerder gaf een game de speler zodanig het gevoel zélf in de bekende Disneywerelden rond te lopen als Kingdom Hearts III dat doet. Ook als je door dat kleurrijke Disneylaagje heen kijkt, blijft er een zeer vermakelijke, veelzijdige game over. Die game vertoont her en der wel wat sporen van ouderdom, bijvoorbeeld in de werking van de camera. Ook heeft Kingdom Hearts III een verhaal dat zo ingewikkeld is dat je de complexiteit ervan haast indrukwekkend kunt noemen. Gelukkig hoef je dat verhaal niet op de voet te volgen om plezier te beleven aan Kingdom Hearts III, wat nu al de boeken in gaat als waarschijnlijk de vrolijkste en kleurrijkste game van 2019.

Getest

Kingdom Hearts 3, PS4

Prijs bij publicatie: € 59,99

Vanaf € 47,90

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (2)

Reacties (75)

Wijzig sortering
Ik waag een poging om zonder spoilers het verhaal wat te verduidelijken:

Ons avontuur begint in Birth By Sleep. Waar je kennis maakt met Terra, Aqua en Ventus of Ven. In dit deel wordt de eerste keer gesproken over de Keyblade War. Een oorlog tussen Keyblade Masters om Kingdom Hearts. In dit deel speelt Ventus een belangrijke rol, zijn hart is door de bad guy; Master Xehanort, ontdaan van de darkness. Deze neemt zijn eigen vorm aan en wordt benoemd als Vanitas. Onder de Mark of Mastery van Terra en Aqua komen we te weten dat Terra een deel darkness bezit en dat hij met man en macht probeert dit te temmen. In dit deel moeten de drie Keyblade wielders (Terra, Ven, Aqua) vechten tegen de Unversed. Laat in het verhaal komen ze erachter dat dit de negatieve emoties zijn van Vanitas en dat hij moet samensmelten om de X-Blade (spreek je dus ook uit als Keyblade) te maken om zo Kingdom Hearts te openen. Dit mislukt en Ventus valt in een diepe slaap, Terra word bezeten door Xehanort en Aqua valt in de Realm of Darkness. The End....

In Kingdom Hearts maken we kennis met Kairi, Sora en Riku, drie vrienden op een eiland. In Birth By Sleep hebben ze kennis gemaakt met Ventus, Aqua en Terra. In dit deel ontmoeten we ook Donald en Goofy die de opdracht hebben gekregen de sleutel te volgen, de sleutel is ook wel een Keyblade en die bezit Sora. De drie gaan samen op avontuur en komen erachter dat de darkness bezig is met het ontvoeren van de zeven prinsessen. De Guardians of Light. Hiermee wilt de darkness de keyhole compleet maken voor Kingdom Hearts. De prinsessen zijn ontvoert door Riku die is bezeten door Ansem. De prinsessen worden gered, Ansem word verslagen en “the door to the darkness” word gesloten. Eind.... Oh nee Sora raakt Kairi kwijt op een eiland en Riku zit vast in de real of darkness.

Na deel I komen dus Chain Of Memories en 358/2 days. Deze lopen synchroon naast mekaar. In 358/2 days maken we kennis met Roxas, die net als Sora een Keyblade wielder is.. Hij heeft de taak gekregen om Hearts te verzamelen om Kingdom Hearts compleet te maken zodat de Nobodies in Organisation XII weer “volledig” kunnen worden. Een nobody is het lichaam met ziel van iemand met een sterke wil. Sterk genoeg om zonder hart verder te bestaan. Organisation XIII bestaat uit dertien leden met ieder hun eigen achtergrond en verhaal. Ze worden geleid door Xemnas. Hij heeft echter een dubbel agenda en wilt de krachten van Sora = Roxas (Roxas is Sora’s nobody nadat Sora in deel I een heartless is geworden) stelen en doet dit doormiddel van een replica genaamd Xion. Roxas stopt dit, verslaat Xion en verliest aan het einde van 358/2 het gevecht met Ansem (of in dit geval Riku die door Ansem is bezeten in deel I). In Chains Of memory loopt Sora door Castle Oblivion waarbij hij alles wat hij weet, iedereen die hij kent vergeet (vandaar de naam Oblivion). De herinneringen van Sora worden gestolen en Sora manoeuvreert door het kasteel en komt uiteindelijk in aanraking met Namine, een heks die met de herinneringen van Sora kan knoeien. Aan het einde van dit deel legt ze de plannen van Organisation XIII uit waarna Sora in een pod in slaap word gebracht zodat zij de herinneren van hem kan herstellen. Echter blijkt in deel 358/2 days dat haar dit niet lukt doordat de herinneringen van Sora in zowel Roxas als Xion zitten en zonder deze herinneringen kan Sora uiteindelijk niet ontwaken. Het lukt Riku toch. (Beide games lopen door elkaar maar ook wat naast elkaar, dat maakt dit stukje wat ingewikkeld).

In deel II gaan we verder waar Chain Of Memories en 358/2 days zijn gebleven. Sora ontwaakt en moet opnieuw de strijd aangaan met de darkness. In dit deel gaat hij voornamelijk op zoek naar zijn vrienden Riku en Kairi. Gaandeweg komt hij in aanraking met Nobodies en Organisation XIII en ondekt hij dus hun plannen. Het doel is Organisation XIII te verslaan, er zijn dertien leden te verslaan. Succes Sora ;) Uiteindeljk weet hij ze te verslaan met hulp van Riku, die aan het einde van dit deel zijn eigen vorm weer aankrijgt. “ his eyes couln’t lie” aldus Mickey. Eind goed al goed in dit deel eigenlijk..

Dan komt Dream drop Distance. Waarbij Riku en Sora de “Mark Of Mastery” ( = soort examen om te laten zien dat je een Keyblade Master ben) moeten afleggen. Sora moet de Power of Waking verkrijgen zodat hij de drie personages uit Birth By Sleep kan redden. In dit deel worden ze beiden lastig gevallen door de echter Organisation XIII; dertien kopiëen van Master Xehanort uit Birth By Sleep. Zijn jongere versie kan door de tijd reizen en heeft gezorgd dat ze alle twaalf (want Sora is gekozen nummer XIII) op een bepaalde plek samen komen om hun doel te verwezenlijken. Dit lukt, echter stoppen Riku en Mickey samen met Lea (=Axel een nobody van Organisation XIII; we leren hem al kennen als hij jonger is in Birth By Sleep) dat Sora nummer XIII wordt en het verhaal is ten einde. Door dit gebeuren is Sora echter in een diepe slaap gekomen (zijn hart slaapt) en die moet gewekt worden zodat Sora kan ontwaken. Deze taak neemt Riku op zich en hij ontwaakt Sora.

Het verhaal eindigt hier.... tot nu dus met deel III.
Tot zover mijn poging :+ zelfs ik heb er nog wel moeite mee omdat ik het verhaal wel een beetje snap, maar uitleggen is niet te doen...

Kern van heel de Kingdom Hearts serie is dat alles en iedereen met elkaar is verbonden.

Nadeel van deze serie is het verhaal, wat in deel I ergens begint en dan wordt er omheen gebouwd. Dit maakt het extreem lastig er een compleet beeld van te vormen en dat is zowel de kracht als de zwakte van deze serie.

[Reactie gewijzigd door Mrjraider op 2 februari 2019 15:58]

Het verhaal begint niet met birth by sleep, maar met de movie die geleverd was met 2.8.....
Uiteindelijk heb je gelijk. Maar er word zo weinig in de serie naar union X verwezen. Behalve dus in deel III. Dat ik voor de complexiteit dat deel skip.
maar is wel de springplank voor de volgende games, toch als je de epilogue scene van KH3 bekijkt...
Ik waag een poging om zonder spoilers het verhaal wat te verduidelijken
Het verduidelijkt in elk geval wat voor fuster-cluck het geworden is. :+

Maar ja; wat verwacht je als je een plot gaat bouwen die op zich al vrij moeilijk te hanteren elementen zoals tijdreizen; clones; geheugenverlies; valse geheugen-implantatie; allemaal in de blender smijt en dan "pureren" indrukt.

Square is gewoon te ambitieus geweest met uitdiepen van de plotlijn.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 2 februari 2019 17:27]

Eeeh was het maar zo simpel.

https://www.youtube.com/watch?v=tjiHufVEc7g <<< hier een poging om het uit te leggen.

En... "samensmelten om de X-Blade (spreek je dus ook uit als Keyblade) te maken" Ahem... het is 𝜒-blade Als in de 14 griekse letter en dat spreek je uit als "chi" of "xi".
Hier was ik al bang voor, vond het verhaal in KH1 en KH2 al zo vaag en verwarrend dat ik hem redelijk snel aan de kant heb gelegd. Ook omdat ik de gameplay niet heel bijzonder vond en ik helemaal niks met disney heb. Goed te weten dat mijn keuze om KH3 niet aan te schaffen dan de juiste voor mij was.

[Reactie gewijzigd door merijn86 op 2 februari 2019 15:41]

Sorry maar ik begrijp je hele comment niet. Als niets je interesseert van de game, is het toch logisch dat je hem niet gaat kopen? Ik heb niets met RTS games, dus ik koop ze ook niet.

Bij Kingdom Hearts gaat het 99% om de sfeer/gevoel. Het zijn de werelden waar je naar toe reist, de avonturen die je daar beleeft (samen met de soundtrack, die in 1 en 2 geweldig waren), die zo ijzersterk zijn dat je zelfs 10 jaar nadat de game uit is gebracht nog met plezier er aan kan denken. Als ik eraan terug denk, krijg ik gewoon heimwee (vooral naar deel 1, wat gewoon een klassieker is). Rond zwemmen in de oceaan wereld van The Little Mermaid, door de jungle klauteren van Tarzan, Halloween meemaken in de wereld van 'The Night before Christmas', dat is wat Kingdom Hearts speciaal maakt.

Ik kan mij dan ook zo erg kwaad maken om de onzin binnen deze review.

"Voor de Disney- en Frozen-liefhebbers mooie momenten, maar ook wel erg gemakkelijk scoren voor de makers. Of gewoon slim en optimaal gebruikmaken van de licenties die je tot je beschikking hebt."

"Daarbij mag je zoals gezegd best kritiek hebben op de originaliteit"

Ben je helemaal van de pot gerukt Jurian? Dit IS Kingdom Hearts, vanaf deel één is dit zo en als ze dit NIET hadden gedaan, was het gewoonweg geen Kingdom Hearts. Dat ze wellicht meer beelden van Frozen hebben gebruikt en ook de bekende nummers erin hebben verwerkt om deze generatie meer aan te spreken kan best, but who cares? Kingdom Hearts was altijd een game geweest waar je Disney werelden en verhalen doorkruiste. Waar je dat zelfde gevoel kreeg binnen dat wereld als de films en je de mogelijkheid kreeg in die werelden te vertoeven. Het concept is wat KH origineel maakt, gezien geen andere game deze licenties heeft. Dit is JUIST wat Kingdom Hearts speciaal maakt. Dat je dit zo negatief hebt verwerkt in je review laat alleen al maar zien dat je niet een fan bent van de serie.

Enfin, KH3 is een reden waarom ik waarschijnlijk 'ooit' nog een PS4 zal aanschaffen.
Ben een 'instapper' en geprobeerd om via Youtube e.e.a. over het verhaal te weten te komen maar daar vrij snel vanaf gestapt want kreeg het gevoel in Lord of the Rings te stappen op het moment dat Frodo al goed en wel Mordor is ingewandeld.

De gameplay is ok (heb er inmiddels zo'n 3-4 uur inzitten) maar vaak wel verwarrend. Er gebeurt soms zoveel tegelijk dat ik geen idee meer welke powerups ik krijg en waarom. Dan zijn er nog de cutscenes die maar door en door gaan, some met ietwat infantiele dialoog.

Het ziet er vaak goed uit en het speelt wel ok weg maar het zou mij niets verbazen als ik hem halverwege aan de kant leg want er is minder dat mijn aantrekt dan ik had gehoopt. En de interactie met de Disney-werelden is mooi gedaan maar de reden voor de anime/Disney combinatie is mij ook een beetje ontgaan...

Als je in het verhaal zit kan ik mij voorstellen dat je hier je hart aan kan ophalen maar voor mij zou het spel niet veel verder komen dan een 7-tje vanwege de ontoegankelijkheid voor nieuwe spelers.
Er zijn een aantal vrij goed te volgen story-summaries te vinden op Youtube. Het kan inderdaad nogal verwarrend zijn, maar eigenlijk valt het relatief gezien wel mee.

De 'infantiele dialoog' en de Japanse RPG/Disney combi-stijl zijn wel een beetje de pilaren van de franchise. Het is allemaal vrij recht-toe-recht-aan qua "Good versus Evil", het enige wat verwarrend is (voor een leek) is "wie nu precies wie is" en waarom ze doen wat ze doen.

Er zijn 12 games die allemaal verder bouwen op hetzelfde verhaal. Veel van die games hebben natuurlijk allerhande 'twists & turns' waarbij er weer nieuwe characters geïntroduceerd worden, of men niet blijkt te zijn wie je denkt dat ze zijn, of dat er plots time-travel of digitale werelden bij komen kijken. Een aantal games zijn ook prequels en vertellen het hele verhaal voorafgaand aan KH1.

Een vrij complete (en ook vrij grappige) recap van het hele verhaal tot dus toe kun je hier vinden, mits je een half uurtje hebt om er aan te besteden: https://youtu.be/tjiHufVEc7g
Ik geef de game een 7, geen final fantasy, geen echte endgame (1 "super" boss die niet moeilijk is), geen Colosseum, geen critical mode. Er is gewoon niks te doen als je de game klaar hebt behalve de battle gates.

Als je dan van KH2 FM komt is het erg barebones.
Speel hem op proud ;) wordt je meer uitgedaagd.
zelfs op proud (1st playthrough) is die veeeel te makkelijk, ben nu met level 1 bezig en zelfs dan daagt het spel niet uit.
dan ben je te goed met dit spel :P
ik ben net in toystory beland. Ik vermaak me prima met dit spel (op proud ben al paar keer gefaald)
Wat ik zo tof vindt tot nu toe, is de nostalgie (Kh 1&2 grijs gespeelt) de cutscenes zijn beter maar wel met t zelfde stijltje, de werelden zijn herkenbaar, mooi levend en toch in de stijl van kh 1 en 2, de voice acting is tof en voelt vertrouwd.
Maar de gameplay is voor mij constant fun. Ik vindt de attracties wat overpowered, dus die gebruik ik echt wat minder. Hoewel ik die gameplay wel echt tof vindt.
Maar elke wereld (tot nu toe) voegt nieuwe gameplay toe. Wat me wel is opgevallen dat er veel minder werelden zijn, geen FF characters etc. goed, dat weet ik nog niet zo ver ben ik nog niet maar ben benieuwd
De game is erg vermakelijk, dat neem ik het niet kwalijk, de muziek is ook een enorm stuk verbeterd, buiten dat skrillex nummer om heb ik gene enkel slecht numme rgehoord in kh3.

Ik heb ondertussen ook proud level 1 compleet, dus ik zie geen reden meer om het spel te houden gezien er zo weinig te doen is als je de game eenmaal klaar hebt. Dit is vind ik zo zonde gezien de vorige delen zoveel meer te bieden hadden.

Verder; veel plezier met je playthrough, als je richting het eind loopt ga je vast wel wat confused wezen (maar ziet er wel mooi uit terwijl je confused bent :P ) maar dat is te verwachten als je zo laat in de kingdomhearts series zit.
Dit is echt per persoon verschillend. Ik vind een superboss op het einde verschrikkelijk. 9 van de 10 keer loop je tegen een moeilijkheidsmuur op zo vlak op het einde. Wat mij betreft is het begin meeslepend, midgame het moeilijkste en endgame de afsluiting. Een game zonder endboss vind ik soms heerlijk.
het is niet zo zeer dat er een end boss is, het stoot mij dat er geen extra content is buiten de battlegates (wat al een zwak iets is). Als je komt van kh2 FM zoals ik al zei, is er maar weinig te doen als je de game klaar hebt.
Helemaal eens. Na 15 uur spelen begint op te vallen hoe ongelooflijk recht toe recht aan dit deel is. Ben letterlijk nog niet 1x dood gegaan en de combat is zo makkelijk.

Ik mis diepgang, dit spel, ondanks dat hij erg leuk is om te doen, geeft mij steeds weer heel veel zin om deel 1 te spelen.

Als hij straks uit is met een uurtje of 25, dan is er niets meer te doen en dat is voor een Kingdom hearts game inderdaad bijzonder.

Dan heb ik het nog nieteens gehad over het zeer beperkte wereldaanbod tov. Vorige delen.

Ontzettend lang op gewacht, maar eigenlijk geen spel van deze tijd en scoort bij mij dan ook niet hoger dan een 7,5.
Hoezo verwacht je hier een endgame ?
Omdat alle andere kingdom hearts (behalve de 3ds) games het ook hadden?
Als jij een game voorgeschoteld krijgt met bepaalde content en er is een vervolg, verwacht je hetzelfde qua content en inhoud. Niet barebones alleen verhaal als de game heel veel side content had.

Wat als de witcher 4 uit zou komen, maar je hebt geen sidequests, zou jij dat dan ook fijn vinden?
Had even *spoilers* in je berichtje gezet...
ik waarschuw mensen er liever voor dat ze een barebones game halen wat niet geeft wat beloofd is (disney x final fantasy), dan dat mensen 60 euro uitgeven aan een game die teleurstellend zal zijn.

Bovendien, als je niet spoiled wilt worden zit je niet in deze comment-section.
Ik vind het jammer als je de boel spoiled zonder waarschuwing. Kan ook globale uitspraak doen over teleurstelling, en details onder spoiler warning... 8)7
Snap niet wat de spoiler moet zijn, geen final fantasy? dat kun je verwachten gezien een paar delen dit al niet meer doen.

Als iemand geen spoilers wilt ga je geen review lezen, en al helemaal geen comments erover.
Als je dit wel doet en spoiled wordt, is dat je eigen schuld, simpel.
Bovendien, als je niet spoiled wilt worden zit je niet in deze comment-section.
Wat een rare opmerking. Men leest de review en de comments wellicht om te besluiten of ze de game willen aanschaffen. Waarom zou je de review immers nog lezen als je de game al hebt gekocht en hebt uitgespeeld? Uiteraard verwachten deze mensen geen spoilers in de review of de comments als ze de game nog niet hebben gespeeld.

Gangbare ethiek binnen comment sections (tenzij threads of artikelen zelf zijn getagged als "SPOILER") is dat men spoilers aanmerkt en eventuele spoiler tags of code gebruikt om deze te verbergen, of anders i.i.g. tijdig in je comment aan te kondigen dat je nu over een spoiler gaat praten zodat men kan kiezen om verder te lezen of niet.

Nu waren dit wellicht 'kleine' spoilers, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die niet van tevoren willen weten hoeveel eindbazen/superbosses er in de game zitten. En wellicht ook niet willen weten OF er Final Fantasy characters inzitten, en zo ja welke.
Als ik had geweten dat de game geen final fantasy had en geen content buiten de maingame had ik de game nooit gehaald. Dan had ik wel een video gekeken op youtube.

Als ik een game wil halen ga ik geen reviews lezen, er zijn altijd spoilers, hoe "spoiler free" je ook een review kunt maken, er zitten *altijd* spoilers in.
Ik denk niet dat alles zo zwart wit hoeft te zijn. Ik denk dat het een vrij redelijke stelling is dat wanneer mensen een review lezen ze over het algemeen geen spoilers verwachten. Zoals gezegd is de gangbare ethiek binnen besprekingen over nieuwe media dan ook om spoilers te 'taggen' en te verbergen zodat men ze niet perongeluk kan lezen. Dit is algemeen bekend.

Jouw argument is: "Ik lees geen reviews voordat ik een game haal, en ik vind dat er altijd spoilers in een review zitten, dus mag ik ook onaangekondigd spoilers meedelen in een comment section". Dat mag je heus vinden, maar het is een beetje zelfzuchtig vind je niet? Met een tikkeltje meer moeite had je een extra zinnetje toegevoegd in je comment, of een spoiler-tag (mits beschikbaar) gebruikt.

Maar i.p.v. dat jij je aanpast, moet de rest van de wereld zich maar aan jou aanpassen? Sterk argument ;)

[Reactie gewijzigd door Seroth op 6 februari 2019 12:17]

Het is je eigen schuld als je spul opzoekt van kingdom hearts terwijl je niet gespoiled wilt worden, simpel.
Zo blijven we in een cirkeltje kletsen. "Willfull ignorance" veinzen kun je heus doen, maar komt nogal troll-achtig over. Je snapt heus wat ik bedoel. Je kan me niet wijs maken dat je nergens anders op het internet komt, en nog nooit algemene reacties/discussies over spoilers hebt meegekregen, en de algemene wensen van gebruikers die niet gespoiled willen worden.

Ook snap je heus dat het doel van een "review" is om een geïnteresseerde lezer een geïnformeerde keuze te laten doen over de aanschaf. De ethiek in reviews (van games en films althans) is dat er zo min mogelijk (of het liefst niets) gespoiled wordt over het product. Voor de meeste lezers die interesse hebben in een review, betekent dit dat ze het product in kwestie nog niet bezitten en dus ook niet op de hoogte zijn van spoilers.

Jouw enige reactie is dan "Ja dan moet je er maar niks over opzoeken, pech gehad". Waarom bestaan reviews dan nog?

Alles afschuiven op de ander is erg egoïstisch. Als iemand aangeeft er last van te hebben, kun je met het zelfde gemak zeggen "Oh shit sorry, volgende keer zet ik er even extra *SPOILER* bij voor het geval dat" of iets dergelijks.
Met KH3 & RE2 levert Januari twee geweldige games af.Deze mogen eind van het jaar niet vergeten worden.
RE2 (waar blijft de review trouwens ?) is sowieso een GOTY Contender. KH3 ben ik net een dagje mee bezig. Dus daar kan ik weinig over zeggen. Maar tot nu toe vermaak ik me uitstekend.
Knap dat je dat al in januari weet. Het is een prima game, maar in de basis is het gewoon een remake. Nou niet bepaald materiaal om GOTY te worden.
Als TLoU 2 in Januari was uitgekomen. Hadden mensen hetzelfde gezegd. Soms zijn spellen gewoon zo goed. Dan maakt het niet uit of een spel in januari of december uit komt.

En het is geen remaster met een HD laagje. Deze game is vanaf de grond af opnieuw gebouwd. Dus wat mij betreft een volwaardige, opzichzelfstaande game die eer doet aan het origineel.
Precies ja ze hebben puur de basis van deel 2 gebruikt.

[Reactie gewijzigd door jori040 op 2 februari 2019 14:17]

Dat is het idee van een trouwe remake.

Van de grond af aan herbouwd, trouw aan het origineel en bijna vlekkenloos afgeleverd.

DIT mag de standaard worden.
Idd RE2 Remake is gewoon goed, eindelijk weer een horror game. Geen zombies die achter je aan zitten met wapens, deel 5 en 6 waren best bagger wat dat betreft.
Er gaan berichten dat Capcom al bezig is met RE3 Remake :*)
RE2 is geweldig. Oude game helemaal grijs gespeeld en deze is net zo goed wat mij betreft. Echt fijn dat sommige remakes gewoon wel dat ouderwetse gevoel weten te benaderen :)
Ik vind het verhaal wel mee vallen. Youtube gewoon even kingdom hearts story en deel 3 is prima te volgen!

In short
Xenohart is the bad guy en Sora (jij), donald en goofy gaan op pad om hem tegen te houden.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 2 februari 2019 12:35]

Haha als het zo simpel was zouden ze het bij tweakers denk ik ook wel snappen.

Wat ik er hier van lees klinkt het als een ongelooflijk onlogisch verhaal waar steeds meer onzin bij verzonnen wordt om te verklaren waarom allerlei onlogische dingen gebeuren.
Dat was natuurlijk een beetje als geintje maar heel kort door de bocht komt het daar echt op neer. Zoek het verhaal maar op op youtube. Dat tweakers doet alsof het niet te begrijpen is echt niet zo. Maar je moet er even de tijd voor nemen ja.
Denk dat het meer te maken heeft met het feit dat de serie gewoon erg populair is geworden, buiten de verwachting van de ontwikkelaars/schrijvers, dus nu moeten allerlei bokkensprongen worden gemaakt om de melkkoe door te laten waggelen.
Aanvullend, er zijn 5 versies van Xenahort en ook iets van 5 versies van Sora.
Nee sora is er maar 1 van. Xenohart zijn er op het moment je kh3 speelt 2 van. Hij heeft zichzelf een heartless en een nobody gemaakt uit een jongere versie van zichzelf. Maar goed het was meer als geintje het verhaal is inderdaad iets ingewikkelder, maar het is ook niet totaal onbegrijpbaar zoals tweakers doet overkomen. Als je je even in verdiept kan je binnnen 2 uur ofzo helemaal up to date zijn.
Xenahorts:
Oude xenahort
Jone xenahort
Xemnas
Ansem
Terrahort

Sora’s:
Normale sora
Data sora
Roxas
Ventus
Xion
Roxas en ventus zijn niet sora... beide zitten in sora met hun hart maar zijn gewoon losse personen. Er is ook geen losse data sora, sora ging gewoon de data wereld in. En xion ken ik niet?

Xenohart heb je inderdaad de oude en dan de jonge, de jonge versie krijgt geheugenverlies en wordt dan terrahort welke zich later weer opslitst als xenmas en ansem. Het is niet echt letterijk dat er 6 zijn vind ik.. in essentie blijft het gewoon xenohart.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 3 februari 2019 12:05]

Roxas is wel Sora, namelijk z'n nobody, en Xion is een replica van Sora gemaakt om Roxas z'n krachten te stelen zodat de organization een back-up heeft, maar is dus ook een deel van Sora.
Het is niet echt letterijk dat er 6 zijn vind ik.. in essentie blijft het gewoon xenohart.
Maar ze leven wel naast elkaar tegelijk.
Het is niet de jonge Xehanort die geheugenverlies lijdt, dat is de tijdreiziger.
Terrahort krijgt geheugenverlies en wordt door Ansem the wise opgevangen, en splitst zich later inderdaad op in Ansem, seeker of darkness, en Xemnas
Roxas klopt inderdaad, die ontstaat wanneer hij zichzelf doorboort en hij zelf een heartless wordt. Maar Xion heb ik echt totaal gemist. Hoe hebben ze deze gemaakt dan?
Dit gebeurt in 358/2 days.
Vexen maakt de "replica's", een soort container om een hart in te stoppen en zo een persoon te creëren.
De Riku in chain of memories was ook een replica.
En deze replica wilden ze dus gebruiken als back-up om Roxas te vervangen
Volgens mij is Xion gemaakt uit de "memories" van Sora die in kh chain of memorie van Sora zijn gestolen. Xion is gecreëerd zodat de organisatie de power van Sora's keyblade in handen kon krijgen. Xion bestaat uit de "memories" die Sora heeft van Kairi.
Als je Kingdom Hearts wil snappen moet je uren aan cutscenes kijken.
En zelfs dan blijf je verward achter.

De maker begrijpt het ook niet altijd even goed.
https://www.theverge.com/...confusing-story-nomura-e3

Jammer, want het verhaal zit opzicht best goed in elkaar. Maar ze hebben het onnodig complex gemaakt.

Maar goed, alleen al voor de gameplay en de Disney Eye-candy is deze game meer dan de moeite waard.
Uren aan cutscenes, meerdere video's op YouTube waarop het wordt uitgelegd, en dan nog een samenvatting doorlezen.

En dan hopen dat je het niet nog slechter begrijpt.
Is er nu een lokale coop? Lijkt me wel leuk om tegelijk met de familie te spelen.
het is een singleplayer game, altijd al geweest...
Heb zelf heeeeeel lang op het spel gewacht... (nooit een playstation gehad om eerdere delen te spelen) gewoon als disney fan.. Zit net voorbij de Toybox wereld.

Het spel is wel een 8.0 waard (net), waar ik me wel aan erger is de lappen tekst met uitleg en alsnog de onduidelijkheid met vechten.. zoals die focus..en glinsterende oppervlakten om te airjumpen..(want waarom zou je uitleggen dat je die als skill kan kopen..)
het klinkt allemaal heel leuk maar vind de controls echt niet altijd even lekker overkomen (plus dat de controls een kwartslag gedraaid lijken te zijn vergeleken met andere games...(ik zou a verwachten voor jump en niet b bv en het is ook niet aan te passen). Vind het hele rpg gedeelte eigenlijk chaotisch waardoor ik er geen bal van gebruik. Dus ja er zijn veel keuzen maar in de praktijk: B springen, A rammen, tot de 3 pijltjes er zijn en je kan je "super" van jezelf of als combi van je vrienden starten..

Ik speel op normal maar vind naar rmijn gevoel de moeilijkheidsgraad heen en weer springen (en ook bij de eindbazen laat hij de energie niet altijd goed zien en heb je geen idee hoeveel er nog af moet) bij 1 of andere vliegende schotel (net buiten de toybox op open wereldje met speelgoed, niet binnen in de winkel) leg ik het compleet af en geen idee waarom... verkeerde key? alle items zijn geupgrade.. met je skillpoints (je vrienden lijken je @random te healen) betere kleding en ringen?.. I dunno

kan me voorstellen als disney niet je ding is plus de rpg/controls je het spel lager zou waarderen

[Reactie gewijzigd door quorumz op 2 februari 2019 16:41]

komt omdat je op XBox speelt, op PS4 zijn de controls net zoals alle voorgaande games in de serie. Door muscle memory voelde ik mij direct thuis.
De game ziet er fantastisch uit maar ik heb nooit een KH game gespeeld. Ik wordt helemaal duizelig als ik zie welke delen er allemaal zijn uitgebracht en de verschillende volgordes die men zegt hoe je moet spelen.. dan heb ik er al geen zin meer in.

Wie dat ooit bedacht heeft bij square is gestoord.. Kingdom hearts, Kingdom hearts 2, 2,5. 2.8, Re, birth by sleep etc.. sorry maar daarmee stoot je toch nieuwe spelers af. Zeker omdat het verhaal echt niet te volgen is.
Ik ben vorig jaar in de serie gestapt. En vond het meevallen. Na 1.5 + 2.5 en 2.8 te kopen voor ps4 was ik na veel leuke speel uren helemaal bij :)

Heb het in de volgorde gespeeld dat de games zelf aangeven (wat volgens mij de release volgorde is)

al ben ik het wel eens dat ze misschien beter het woord "collection" ofzo mogen bevatten. Want aan de naam is niet te zien dat het een collectie van oude games bevat.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True