Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Rage 2 Preview

Nadere blik op een levendige spelwereld

Voorlopige conclusie

Dat Rage 2 kan leunen op sterke gameplay, wisten na de eerste previewsessie al. Dit nieuwe, wat uitgebreidere voorproefje liet zien hoe de game verder in elkaar zit. Met name de kleurrijke personages en de manier waarop de speler interactie heeft met deze personages, maakte indruk. Daarnaast lijkt de open wereld goed gevuld te zijn met diverse activiteiten en optionele missies, om spelers die zin hebben om op verkenning te gaan de nodige uren vermaak te kunnen bieden. Natuurlijk hebben we ook nu nog maar een fractie van de wereld gezien, maar wat we zagen, is veelbelovend. Het duurt nog een kleine vijf maanden voor Rage 2 verschijnt, maar we zijn vooralsnog erg geneigd om id Software en Avalanche te geloven als ze zeggen dat Rage 2 inderdaad de game gaat worden die de eerste Rage eigenlijk had moeten zijn.

Reacties (61)

Wijzig sortering
Jammer dat ook deze game aan de Bethesda launcher vast zit. Geen steam release.
Tja... voor fallout 76 is ondertussen wel duidelijk waarom hier voor gekozen is....
Steam had deze game maximaal als een early acces geaccepteerd en Bethesda wou de hoofdprijs en als finished product verkopen.

Ik hoop dat dit geen trend gaat vormen maar het is een andere Bethesda studio gelukkig.
Ik hoop dat ze niet geplaagd worden Door de schandalige zooi die Bethesda van fo76 heeft gemaakt.

Toch wacht ik eerst af of deze game goed land voordat ik overweeg om weer een Bethesda product aan te schaffen.
Jammer als dit het geval zou zijn..
Hetzelfde gebeurt met de nieuwe exodus die niet op steam released.
Al mijn games staan op steam en zo wil ik het houden ook :)
Gelukkig komt Metro Exodus na een jaar (2020) wel op Steam uit. Is in ieder geval iets..
Zin er mensen die daadwerkelijk Motion Blur en DOF aan laten staan in games.
Ik zie bij de screenshots weer absurde DOF en Motion Blur en ik vraag m af word hier iemand blij van?
Je word bij DOF geforceerd om naar 1 punt te kijken terwijl je ogen natuurlijk al DOF aan maken doordat je ogen maar focussen op een klein deel van je scherm word de rest vanzelf al op natuurlijke wijze wazig echter word je niet geforceerd naar 1 punt te kijken.
En bij Motion blur kan je gewoon niet om je heen kijken alsof je in de auto alleen maar de rijbaan voor je ziet...
Bijna iedereen die ik ken zet dit standaard uit omdat de game er veel beter uit ziet zonder deze gedrochten van settings en sommige krijgen er zelfs hoofdpijn van omdat de game ze forceert op wat anders te laten focussen dan wat de gamer wil.
Bij DOF wordt je zeer zeker niet geforceerd om naar 1 punt te kijken. DOF maakt zaken die (veel) dichterbij en (veel) verder weg zijn dan het object waar je (in het midden) naar kijkt wat wazig, maar als alles op je scherm ongeveer dezelfde virtuele afstand heeft wordt er dus niets wazig gemaakt. Wat ook min of meer met je ogen zelf gebeurt. Aangezien op een scherm alles fysiek dezelfde afstand heeft zal je zelf nooit DOF ervaren in een spel. Deze 'emulatie' voegt dus wel wat toe aan een "realistische" look.

Blur geeft met name op lagere framerates een wat meer "realistische" look, ook vanwege hoe je ogen in de fysieke wereld werken. Ironisch genoeg brengt dat de framerate nog verder naar beneden. Ik ben er ook geen fan van.

Beide opties geven dus objectief een wat realistischer beeld, en subjectief een wat mooiere/artistiekere ervaring. Daar komt bij dat het in een competetieve setting in je nadeel werkt, wat voor sommigen natuurlijk ook nog een factor is.

Of het "gedrochten" zijn mag iedereen natuurlijk zelf bepalen. Bij mij is het bijvoorbeeld altijd DOF aan & blur uit, maar dat terzijde.

Moet zeggen dat deze engine behoorlijke plaatjes weet te produceren. Dit lijkt me een mooie concurrent voor Unreal/Frostbite. (Misschien mogen die jongens van Fallout hier ook eens naar kijken :z )
Bij DOF wordt je zeer zeker niet geforceerd om naar 1 punt te kijken. DOF maakt zaken die (veel) dichterbij en (veel) verder weg zijn dan het object waar je (in het midden) het karakter naar kijkt wat wazig, maar als alles op je scherm ongeveer dezelfde virtuele afstand heeft wordt er dus niets wazig gemaakt. Wat ook min of meer met je ogen zelf gebeurt. Aangezien op een scherm alles fysiek dezelfde afstand heeft zal je zelf nooit DOF ervaren in een spel. Deze 'emulatie' voegt dus wel wat toe aan een "realistische" look.
Je spreekt jezelf hier wat tegen, het karakter waar je mee spelt kijkt altijd naar het midden van het beeld, met DOF aan, wordt jij, als persoon, dus gedwongen om naar het midden van je scherm te kijken. Enige manier om realistische, niet storende DOF toe te voegen aan een spel. is door gebruik te maken van een webcam en eyetracking.
Nee, je verwart DOF met een andere eigenschap van de ogen: dat objecten aan de rand van je visie wat waziger zijn dan in het midden. Heb even snel gegoogled of ik hier de wetenschappelijke term voor kon vinden, maar helaas. Da's Peripheral vision (dank @kevlar01), en die optie heb ik nog nooit in een game-engine gezien. Dat zou, zoals je zelf al omschrijft, alleen fatsoenlijk kunnen met eye-tracking (of dus fixed in het midden).

Maar dat is dus niet wat DOF (Depth of field) doet. Dit is DOF, en je ziet hier duidelijk dat het wazige niet afhankelijk is van de afstand tot het midden van het plaatje, maar van de (al dan niet virtuele) afstand tussen het object en de kijker.

[Reactie gewijzigd door BramT op 30 januari 2019 17:12]

SCUM heeft peripheral vision in de game zitten. Of in ieder geval op de planning staan. Na de slechte launch vol met cheaters heb ik het spel niet meer aangeraakt.
Om hier even op voort te borduren: Peripheral Vision beschrijft de buitenkant van je zichtsveld. Die term doelt niet op de "blur" die jij omschrijft. Daar is wel een term voor, en dat is Foveated Imaging.

Foveation zien we inderdaad niet in games (je hebt tenslotte niet voor niks een groot scherm waarop je rond kunt kijken), maar "Foveated Rendering" word wel gebruikt op VR framerates op te krikken. Omdat de schermpjes met je hoofd mee bewegen is het niet nodig om pixels in je "peripheral vision" op 100% resolutie te renderen. Er kan veel performance gewonnen worden door dat terug te krikken naar 50 of zelfs 25% van de originele resolutie. Als je iets scherp wilt zien, keer je je hoofd toch wel die kant op.

Verder is het ook mogelijk om eye tracking te gebruiken om de foveation in realtime aan te passen, zodat je altijd scherp ziet, ook als je je hoofd niet beweegt.

[Reactie gewijzigd door simen op 30 januari 2019 22:29]

Je voorbeeld van DoF klopt helemaal, maar je interpretatie van hoe dit in een spel werkt niet. Er zijn drie compleet verschillende situaties voor hetzeflde effect: DoF bij een fotocamera, DoF in een spel, en DoF zoals je dat zelf ervaart IRL.
  • Bij een fotocamera kan je het focuspunt instellen. Deze ligt regelmatig niet in het midden van het beeld zoals bij je voorbeeld, en wordt gebruikt voor artistiek effect
  • Bij een een shooter zal er altijd gefocust worden op datgene dat zich onder de crosshair bevindt. Dat object en alles op vergelijkbare afstand zal scherp in beeld gebracht worden, de rest niet.
  • Bij mensen zal datgene waar je met je ogen op focust, en alles op vergelijkbare afstand scherp zijn. Dit hoeft niet persé datgene in het midden van je zichtveld te zijn, maar is dat meestal wel.
Het probleem ontstaat dus als een shooter DoF aan heeft staan, dan is wat zich onder het crosshair bevindt, en alles op vergelijkbare afstand scherp in beeld, en de rest niet. Als ik vervolgens met mijn ogen naar een andere plek op het scherm kijk, naar een object dat zich niet op diezelfde afstand bevindt (bijvoorbeeld die rechter kabouter in de foto), is het beeld dus niet scherp, en ik kan hier ook niet op scherpstellen zonder de crosshair te verplaatsen en op dit object te plaatsen. Dit haalt mij persoonlijk in ieder geval uit de spelbeleving want dit komt niet overeen met de werkelijkheid, immers, als ik naar die rechter kabouter kijk, dun zouden mijn ogen daar op scherpstellen, ipv datgene wat zich toevallig onder de crosshair bevindt.

Voor realistische DoF heb je dus weldegelijk eye tracking nodig, voor peripheral vision ook. Overigens ondersteund Unity 5 DoF met eye-tracking

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 31 januari 2019 09:09]

Als je naar afbeeldin 11 en 19 kijkt ligt je focus toch echt volledig op een wapen waar je notmaal NOOIT naar zou kijken.
Hetzelfde heb je verder in gameplay als je bijvoorbeeld alleen 1 character in beeld scherp ziet kan je niet naar de rest kijken. Je word dus "geforceerd" naar dat specifieke character te kijken. Je optie om naar iets anders te kijken is weg genomen omdat je DOF setting dat wazig gemaakt heeft.

Daarnaast is onscherpte standaard al iets wat me mateloos irriteerd en gebruik ik bijna altijd reshade daar waar het toegestaan is en daar waar het niet toegestaan is op een altijd online game die het als cheat detecteerd word ik geforceerd een gecrackte versie te gebruiken.
Ik heb in bijna iedere game een standaard reshade met settigns voor fakehdr voor als er een witte waas over de game zit (tomb raider had hier last van) en de 2 standaard zijn luma en adaptive sharpen met een waarde van tussen de 0.25000 voor goede games qua scherpte zoals BFV en 0.55000 voor slechte games zoals bijna alle games.
Je weet gewoon niet wat je ziet op 1080p is het net alsof je ineens een 4k game speelt.
Ach ja misschien ben ik gewoon veeleisender als de meeste mensen hehe.

Wat betreft de game engine daar kanb ik pas over oordelen als ik zelf ermee aan de slag kan maar rage 1 was voor zijn tijd ook echt heel goed ondanks het texture streaming probleem wat simpel op te lossen was (na 2 weken zoeken) .
In de screenshots die je aanhaalt is vanalles aan de gang, DOF, motion blur, en nog wat effecten. Maar daar gaat het even allemaal niet om. OP had het puur over DOF in games.

Maar ook jij haalt de dingen even door elkaar. DOF forceert je helemaal niet om naar 1 object te kijken, tenzij dat object toevallig het enige object is wat op die (virtuele) afstand staat (ongeveer). In de praktijk is dat natuurlijk overigens zelden het geval. Kijk in-game, met DOF aan op maximum, naar muur bijvoorbeeld (loodrecht natuurlijk). De hele muur is dan gewoon scherp.

Dat DOF het effect kan hebben wat je omschrijft wil niet zeggen dat het dat is wat DOF doet.

/edit:
Ik zal het nog eenvoudiger maken: dit is wat DOF doet. Oftewel het forceert je focus niet op een object, maar op een bepaalde fysieke afstand van de kijker. Die afstand is niet precies, maar meer een range waarbuiten objecten steeds waziger worden. Hoe sterker het DOF-effect, hoe kleiner die range wordt.

[Reactie gewijzigd door BramT op 30 januari 2019 17:20]

Tja klinkt allemaal leuk maar tenzij mijn muis cursor gelinkt is aan waar mijn ogen kijken gaat die hele vlieger gewoon niet op.
In het echt kan ik mijn pistool naar links aimen en naar rechts kijken en dan is rechts gewoon scherp en zodra ik naar links kijk is links gewoon scherm enzovoort.
In games is alleen scherp waar je naar wijst met je cursor en zelfs dat is niet altijd het geval.
Dus in realiteit word je geforceerd te kijken naar waar het scherp is. Ok je kan op je scherm naar wat anders kijken maar dan zie je een grote waas...
Het is dus onnatuurlijk en irritant.

Ik weet echt wel wat DOF doet het in het echt kan ik echter gewoon in de verte kijken zonder het wapen te bewegen waardoor ik dus mijn target in het vizier kan houden en kan kijken of er niet nog ndere troepen aan komen.
Het voegt dus geen realisme toe het haalt realisme weg.
Onze ogen kunnen focussen in een paar milliseconden dus in het echte leven is deze dof een non issue want alles waar we naar willen kijken is instant scherp.

Maargoed we gaan het niet eens worden.
Eetse.
Ik vind persoonlijk een beetje motion blur bij racers wel fijn. Niet omdat het per se er beter uitziet, maar omdat het voor mij de beleving van 'snelheid' veel groter maakt.

PS. ik ben een arcade racer :P dus geen sim racer

[Reactie gewijzigd door Arthesian op 30 januari 2019 16:30]

Jup maar zoal jij het omschrijft ervaar ik het helemaal niet.
Inderdaad. Ik zet die troep ook altijd uit, de enige uitzondering tot nu toe was de High Quality DOF bij Ghost Recon Wildlands (alle andere DOF en blur staat wel uit). DOF is niet direct slecht maar in negen van de tien games is het zó ontzettend over de top, het ziet er niet uit.
In multiplayertitels zet ik deze zelf altijd uit, omdat het daar ook effectief een nadeel is. Bij singelplayerspellen waar het goed is geimplementeerd kan het echt een meerwaarde zijn en het geheel er net wat afgelikter laten uitzien naar mijn mening. De screenshots zien er toch weer behoorlijk goed uit, maar that's the point of screenshots zeker :P .
Zin er mensen die daadwerkelijk Motion Blur en DOF aan laten staan in games.
Ik zie bij de screenshots weer absurde DOF en Motion Blur en ik vraag m af word hier iemand blij van?
Hell yeah dat ik daar blij van word. Vooral goede per object motion blur, zoals dat ook gebruikt wordt in RDR2 vind ik echt bijdragen aan het plaatje.
Vergeet de Chromatic Abberations niet, die zijn ook best irritant.
Ja Battlefield V heeft zo 4 van die settings die all 4 keihard uit gaan bij mij.
Een heel klein beetje motionblur zorgt ervoor dat het beeld er veel vloeiender uitziet. Bij 3D animatie bijv is het een must om een klein beetje motionblur toe te voegen en bij films gebeurd het meestal vanzelf door de sluitertijd van de camera (vooral bij cinema 24fps zie je het heel erg als er géén motionblur is). Echter in games wordt het vaak overdreven, zodat het duidelijk zichtbaar wordt, en dat is jammer.

[Reactie gewijzigd door Menesis op 31 januari 2019 10:57]

Jemig die graphics van tegenwoordig! Hoe draait dit op een playstation 4?

Ik heb mij erg vermaakt met deel 1, ik ga deze zeker spelen.

[Reactie gewijzigd door krazzer op 30 januari 2019 16:07]

Waarschijnlijk met lagere graphics en lagere textures en lagere fps zoals alle multi platform games sinds de xbox one en ps4 uitgekomen zijn.
Door de budget prijs van deze systemen krijg je daar ook budget performance en graphics voor terug en is het dus alsof je spellen op low of medium speelt en soms missen er niet alleen effecten maar zijn ook textures en objecten.

Ik snap dan ook niet waarom ze niet gewoon 3 versies van de consoles uit brengen (al hebben ze dat nu tot op zekere hoogte wel gedaan) met 1 voor low settings 1 voor medium en 1 voor high settings gelijk aan een game pc met prijzen van 300, 600 en 950 euro ofzo.
Toegegeven console graphics zijn niet super lelijk maar je ziet duidelijk tegenover de pc dat er dingen missen in games en erger nog in sommige gevallen een game op 960p gerenderd word.

Totdat er een high end console komt of beter nog een modulaire console waar je de gpu en cpu en geheugen van kan vervangen blijft het altijd een compromis van prijs vs performance , graphics en fps.

Edit : typo's lots of typo's

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 30 januari 2019 16:36]

Zo simpel ligt het imo niet. Ja in raw computing power kan de PC veel meer, maar tot ze gaan stoppen met het maken van slechte ports, het toevoegen van invasive DRM, moet je geluk hebben als je een beetje fatsoenlijk kan draaien.
Doe mij maar het gemak van op de bank ploffen, controller pakken en gaan. En de graphics vallen reuze mee, ik heb laatst Horizon Zero Dawn nog gespeeld, je moet wel erg goed je best doen als je wilt claimen dat dat 'medium' graphics zijn. Dat spel ziet er gewoon prachtig uit, vooral op een HDR scherm.
Doe mij maar het gemak van op de bank ploffen, controller pakken en gaan. En de graphics vallen reuze mee, ik heb laatst Horizon Zero Dawn nog gespeeld
Dan blijven alleen retro consoles over. Zo'n beetje alle games op PS4/XBone vereisen patches vanwege alle problemen met de games. Dat is dus geen reden meer om consoles boven PC te verkiezen. De tijd dat consoles buy, start&play waren ligt ver achter ons. Kijk maar eens naar de lange lijst patches die voor Horizon Zero Dawn zijn uitgekomen:
https://horizonzerodawn.fandom.com/wiki/Game_Updates

Die mag je op een console dus allemaal gewoon downloaden net zoals op PC.
Feit blijft dat horizon zero dawn op mijn systeem er al beter uit zouden zien al op een xbox one x of ps4 pro omdat mijn rig met een cpu uit 2012 en gpu uit 2016 meer fps en meer prachten praal kan leveren.

Veel console only gamers zin tevreden met wat ze hebben omdat ook daar de graphics natuurlijk vooruit gaan door nieuwe technieken maar dat betekend nietdat de pc niet beter is.
En van die DRM heb ik tot nu toe 'geen last' gehad ondanks dat het een feit is dat het tot 5 fps kost. maar standaard zit ik al op 60 a 80 fps ipv 30 van een console omdat mijn hardware meer kan.
En ja een pc kost nou eenmaal veel meer maar als pc gamer zelfs als een console tb en muis ondersteuning had gehad zou ik het gevoel hebben dat ik 2 jaar terug de zijd in geschoten zou worden qua graphics.

@Gamerstijn ondanks dat ze maar voor 1 platform hoeven te ontwikkelen hebben ze nog altijd dezelfde hardware limitaties qua gpu prestatie en cpu prestatie en ram iets dat je op de pc naast je neer kan leggen en gewoon puur voor pracht en praal gaan. Ze moeten immers ontwikkelen voor de eerste gen ps4 die ondertussen al erg oud is.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 30 januari 2019 17:10]

Helemaal gelijk natuurlijk, er blijft een natuurlijke grens (zeker met een sub 2ghz jaguar cpu :X ). Wou alleen vermelden dat het (voor zover ik weet) een stuk makkelijker is een programma (in dit geval game) beter/sneller te laten draaien als je maar voor 2 á 3 verschillende systemen hoeft te ontwikkelen.
Ja dat klopt natuurlijk helemaal. Geluk is dat bij een pc game er minder geoptimaliseerd hoeft te worden aangezien zelfs een basis cpu al sneller is dan een console cpu.

Zelf was ik al blij dat er meerdere versies consoles uit kwamen met steeds iets snellere hardware waardoor de overstap naar elke paar jaar een console release dichter bij komt ipv 1x per 8 a 9 jaar.
Hier profiteren alle gamers van.
Wow deze spel ziet er fantastisch uit, weer een spel waar ik al een tijd op wacht om te spelen, nu nog wachten tot ik Metro Exodus eindelijk (2019-02-15) kan spelen via Steam, was net op tijd met kopen, heb hem voor €45,- kunnen kopen.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 30 januari 2019 21:36]

Tja het verschilt vast per game, maar ik denk dat het wel te verwachten is dat exclusieve titels er beter uit gaan zien dan een multiplatform game. In plaats van voor ps4 modellen, xbox one modellen én pc's te optimaliseren hoef je eigenlijk alleen maar voor de ps4 en pro versie te werken. Natuurlijk zijn de base ps4 en xbox zeer vergelijkbaar qua ruwe hardware, al zal het niet een simpel copy paste opdrachtje zijn. Daarnaast is het een PS4 exclusive, Sony wil natuurlijk dat die er spectaculair uitzien tegenover de Xbox exclusives ;) .
da kan ik hier ook, draadloze muis en keyboard voor shooters, of controller voor racegames, vanuit mijn luie zetel met de pc aangesloten aan de tv ;)

ik zie geen voordelen aan consoles

[Reactie gewijzigd door Crashtestdummy! op 30 januari 2019 16:54]

Tja als je een exclusieve titel gaat gebruiken om met een PC te vergelijken ziet de game er op die console inderdaad superieur uit..
Ik gebruik het niet om met een PC te vergelijken. Ik gebruik het als voorbeeld dat de PS4 zeker wel in staat is om graphics op je scherm te toveren die je kunt categoriseren boven 'medium'.
"Doe mij maar het gemak van op de bank ploffen, controller pakken en gaan. En de graphics vallen reuze mee, ik heb laatst Horizon Zero Dawn nog gespeeld, je moet wel erg goed je best doen als je wilt claimen dat dat 'medium' graphics zijn."

Dat doe je toch echt letterlijk wel.
Kan je het een beetje vergelijken met Borderlands of Mad Max?
Ja! De wereld doet zeker denken aan Borderlands. Kheb zelf heel veel Borderlands (1 en 2) gespeeld en vond Rage 1 goed in datzelfde straatje passen!
Rage 1 zat(of zit nog steeds?) in Xbox Gamepass.
Had m ff geinstalleerd maar nog niet echt goed de kans gegeven.
Zelf Borderlands 1, 2, en pre-sequel gespeeld. Als Rage 2 van ditzelfde kaliber is, dan belooft dat veel goeds :)
Terwijl de eerste Rage zo erg werd afgekraakt, vond ik het zelf een super vet spel :).
Ik kijk hier ook erg naar uit. Stiekem hoop ik zelf op wat RayTracing ondersteuning.
Rage was ontzettend vermakelijk, laatst nog opgestart en het zag er nog prima uit en was ook nog steeds vrij vermakelijk om te spelen.

Enige wat ik mij eigenlijk kon herinneren waarom het zoveel kritiek kreeg was dat het onzettend bagger draaide op alle systemen, ik kon het dan ook niet draaien op mijn HD5770 en heb het pas gespeeld toen ik een GTX680 had. Zelfs op mijn GTX1070ti en QHD heeft hij er moeite mee om hem op 60fps te houden.
en daarom speel ik spellen op een xbox of ps4... dat gedoe met instellingen en vastlopers. bah geen zin in
Tja, dat is een persoonlijke voorkeur.
Je moet als gebruiker gewoon alle nadelen en voordelen van een pc/console tegen elkaar opwegen en daarbij kijken wat jij het belangrijkst vind.

Voordeel voor mij nu is dat ik Rage weer kan opstarten op de allerhoogste settings en niet een 360 of ps3 onder het stof vandaan hoef te trekken en aan te slingeren met de kans dat ik een uur op een update moet wachten en daarna het spel ook nog eens in belabberde graphics moet spelen.

Gedoe met instellingen en vastlopers heb ik eigenlijk nooit last van, meestal als ik problemen ondervind is het een hardware dingetje die met tijd(garantie?), kennis en eventueel enig moeite wel op te lossen is. Then again, dit moet je wel hebben en willen natuurlijk, voor mij geen groot nadeel aangezien dit bij mn hobby hoort. Ik kan zo nog wel even doorgaan en ook een hele waslijst van voordelen gaan opnoemen over de pc maar hoogstwaarschijnlijk zullen deze toch niet van toepassing zijn op jou.

Ieder zijn ding... :Y)
hij is ook te downloaden voor de xbox one, alleen heeft xbox live een storing zodat bij iedereen zijn xbox op zwart gaat. jouw voordeel weer :-)
Ik heb me heel erg goed vermaakt met de eerste Rage, ondanks alle grafische problemen die er met het spel waren (waar ik gelukkig geen last van had). Kijk ook erg uit naar deze. :)

[Reactie gewijzigd door Cogency op 30 januari 2019 16:13]

Goede herinneringen aan het eerste deel definitief koop ik het 2de deel ook.
@kevlar01 Eerste deel vond ik wat meer Mad Max
geen kleine 5 maand maar 3,5 maand and counting :)
Deel 1 was zo ontzettend saai, hoop dat deze leuker is want ik heb ontzettend veel interesse.
Ik lees allemaal positieve reacties hierboven. Maar ik vond het dus ook echt een levenloze saaie wereld. Vol met fetch quests. Het kwam gewoon super nep over. Het had veel potentie maar de uitwerking was gewoon te simpel.
Ik vond hem best leuk, maar het plot was in een zin: Doe alles wat ik zeg want anders moeten we alles doen wat de slechteriken zeggen. Commando stick it to the man, zeg maar.
Daarnaast voelde ik me een beetje een soort schoonmaker die ieders troep mee naar huis nam omdat je er misschien wel iets moois mee kon bouwen, of niet, who cares... Maar goed, racen en schieten was leuk, dus ik was tevree :)
Hopelijk krijgt de game keuzes qua kleuren palet want ik vind het persoonlijk too much voor een post apocalyptisch environment. Het is niet zo erg als de lgbt promotie van de nieuwe Far Cry maar nog steeds veels te veel van het goede.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Autosport

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True