Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door LoÔs Franx

Stagiair nieuwsredactie

Tweakers Gift Guide 2018

De beste cadeaus onder de 150 euro

Overig

Door 2greenLasergameset (2 personen)

Ondanks de lage prijs is de uitrusting stevig en halen de geweren de opgegeven afstand van dertig meter. Ook kun je meer setjes combineren. Er zitten verschillende speelmodi op, wapeninstellingen, hitregistraties en verschillende geluiden voor de wapens, hits en kills.

Door OlafYubico YubiKey 5 NFC
Yubico YubiKey 5 NFCvanaf Onbekend

Bij steeds meer diensten hoef je niet meer in te loggen met die vervelende wachtwoorden, maar kan dat ook met hardwarekeys op basis van de FIDO-standaard. Met deze onlangs uitgekomen YubiKey 5 kan het ook contactloos via nfc.

Score: 0(0 reviews)
Door kw_nlLEGO NASA Apollo Saturn V

Voor de grote en kleine ruimtevaartnerds. Dit model van de Apollo Saturnus V is een meter hoog en bevat drie afneembare trappen. Naast de raket zitten er ook een maanorbiter en een maanlander in het pakket.

Door foxgamer2019Allocacoc BN3001 Powercube

Ben je normale stekkerdozen zat, maar wil je toch iets om al je apparatuur op aan te sluiten? De PowerCube is, zoals de naam al verraadt, een 'stekkerkubus'. Deze stijlvolle stekkerdoos heeft vier stopcontacten en twee usb-laadaansluitingen.

Door ArnoudTetris Lamp
Tetris Lampvanaf § 16,65

Het is Tetris in het echt, maar dan een stuk relaxter. De lamp bestaat uit verschillende blokken die je zelf kunt rangschikken. De delen zijn elk apart op te laden met een usb-kabel.

Door ArnoudVliegende haai met afstandsbediening

Maak met deze vliegende, opblaasbare haai het luchtruim onveilig. Bestuurbaar met een afstandsbediening. Als je nu nog niet enthousiast bent geworden, ben je waarschijnlijk een robot.

Reacties (135)

Wijzig sortering
Jammer van de aanbeveling van de Logitech MX Master door @dycell. Deze is al opgevolgd door de MX Master 2S. Waarom zou men de 2S willen nemen als de oudere model nog beschikbaar is? Nou, de batterijduur is verbeterd, de sensor is van 1600dpi naar 4000dpi gegaan en de batterijleven op een lading is omhoog geschroefd van 40 dagen naar 70 dagen. De tekst verwijst heel jammer naar de specs van de MX Master 2S, maar de link... Die gaat naar het oude model. Zo komen de websjops wel van hun overjarig voorraad af.

De MX Master 2S heeft nog een laatste voordeel boven de MX Master... De automatische scroll switching van de MX Master heeft een berucht probleem waardoor hij ermee kapt. Deze schijnt in de 2S opgelost te zijn!! Loop dus maar een wijde bocht om die link heen!
Bedankt voor de feedback! Ik heb een link naar de 2S toegevoegd aan de tekst :)
Cool. Verander jij ook gelijk de tekst om aan te geven dat de MX Master een 1600dpi sensor heeft en "maar" 40 dagen standby heeft? De 2S is trouwens al ruim een jaar op de markt, dus zo recent is hij ook weer niet ;)

[Reactie gewijzigd door NTwoO op 28 november 2018 10:20]

Vergeet niet dat de 2S versie ook een "seemless" switch heeft tussen de de diverse aangesloten apparaten (dus niet langer op het knopje onderop de muis drukken maar de muis links/rechts door het scherm duwen naar het volgende apparaat)
Dank voor de feedback allemaal! Deze is de suggestie omgezet naar de 2S
In de nieuwe revisie van de oude MX Master is het probleem met het scrolwiel opgelost. Helaas weet je nooit welke revisie je krijgt. Logitech is overigens zeer schappelijk en lost het probleem graag met je op door een nieuwe muis te leveren.

Note: Ik heb dit hele proces meegemaakt.
Goed om te weten! Daar zullen potentiŽle kopers iig niet te erg mee in de poep trappen.

Toch voor hetzelfde geld is de een met betere sensor en betere batterijleven wel gewenst. Mijn primaire redenen om de MX Master 2S geen vijf sterren te geven zijn ook aanwezig op de MX Master. Wellicht is de link naar de oude gekozen omdat die een hogere gemiddelde cijfer heeft ontvangen, maar die heeft 2 reviews tegenover 11, dus dat verkleurt ook het beeld. Iig moet de tekst overeenkomen met de link. Dus of de link naar de oude met tekst verwijzend naar 1600dpi (worden gamers hier wakker van?) en 40 dagen standby of de link naar de nieuwere.
Bedankt voor de waarschuwing. Ik heb net een 2S gekocht(voor 65) om mijn oude Logitech Perfomance te vervangen.
Daar kan ik ook niet aan doen hoor. Ik heb toch echt wel de MX Master 2 opgegeven op het forum. :)
Klein foutje gemaakt door de redactie denk ik. Ik heb al aangevraagd om het te veranderen naar de MX Master 2.

Ps, ik heb hem zelf ook. Die scroll switching is juist waarom ik de muis adviseer!
/edit: het is aangepast.

[Reactie gewijzigd door dycell op 29 november 2018 11:03]

En nergens komt pornhub premium voorbij terwijl het wel het meeste geliked is :+

https://gathering.tweaker...message/57077397#57077397
En jouw reactie staat ook niet bovenaan, terwijl deze wel de meeste votes heeft? 144+66+20-2=228 moderatiepunten. Terwijl de bovenste reactie 119 punten heeft?

Anyway, pornhub premium is natuurlijk het beste cadeau voor 2019...
De dingen die het meest geliked zijn zijn ook de dingen die de meeste tweakers al in hun bezit hebben.
Heel veel tweakers met een rasperry of een chromecast raden zo'n ding aan of liken het.

Nieuwe artikelen die nog weinig mensen hebben komen veel moeilijker op deze lijst.
Zo is Ticket to Ride uit 2004 veel geliked maar Exit (2018) veel minder.

Ik denk dus dat een Pornhub premium account vooral populair is omdat veel Tweakers die al hebben...
Bij Tweaking modding staat een mooie Tecklife.

Als je slim bent koop je net een andere. die is een paar euro duurder maar dan kun je AC & DC amperage meten. Bij het gekozen artikel kun je alleen AC meten (dus geen auto/computer/zelfbouw 24v systeem).

https://www.amazon.de/gp/product/B01MRG8ZG7
Ik vond het ook wel heel raar dat er alleen wisselspanning amperage stond. Dat is hoor veel toepassingen echt compleet nutteloos.

Die in jouw link ziet er wel nuttig uit. Ik had al een poos het idee toch een nieuwe multimeter nodig te hebben. Mijn huidige heeft toch enige schade/gebruikssporen, die je soms enigszins in de weg zitten, en is sowieso verwarrend.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 29 november 2018 00:36]

Die is inmiddels §32. En degene van de gift guide was eerst ook zo iets en is nu helemaal uitverkocht. Maar mooie dingen inderdaad.
Nu maar hopen dat het nog voor Sinterklaas binnen is. Ik wacht nog steeds op mijn BF bestellingen......
apart.. ik heb zondag een laptop besteld en die was gisteren bezorgd. Ik hoop dat die van jou ook snel komen!
Vind het jammer dat Tweakers niet de DIY NB-11 Fluorescent Tube Clock IV-11 Kit er bij gezet heeft, ziet er
erg leuk ouderwets uit, en is heel leuk om te maken, heb er zelf ook een Nixie Tube Clock gemaakt maar dan van pvelectronics die duurder was, maar toen was deze jammer genoeg nog niet te koop, en moet je nog zelf de behuizing kopen, die wel bij de DIY-NB-11-Fluorescent-Tube-Clock-IV-11-Kit xit.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 28 november 2018 16:15]

Bestel dan maar niets op Gearbest, want dan wordt het wss 2021.... ;)
Die powercube is wel een tof ding.
Ik heb hem op de rand achterop de bank liggen, heel discreet. (Iig netter dan een stekkerblok)
Alles en iedereen kan op de bank zijn/haar device zo inprikken 230/usb.
Werkt perfect.
Die powercube is wel een tof ding.
Ik heb hem op de rand achterop de bank liggen, heel discreet. (Iig netter dan een stekkerblok)
Alles en iedereen kan op de bank zijn/haar device zo inprikken 230/usb.
Werkt perfect.
Mag ik je vragen hoe heb je die aangesloten?
Denk zelf via omvormer maar misschien heb jij nog mooiere oplossing
Ik vermoed achter op de bank in huis? Niet op de achterbank. Zo'n stekkerdoos gaat gewoon in 240VAC stopcontact
Je hebt helemaal gelijk.

Blijkbaar zat ik in mijn gedachte naar mijn auto uitdaging :+
Ik heb mijn ipad oplader er continue ingeprikt, dus laden gaat redelijk snel.
En ik hoor geen gezoem of gepiep eruit komen.
Ik heb hem ook, maar bij mij gaan de stekkers ZO moeizaam erin en eruit dat ik hem liever niet gebruik. Ik heb er dan ook spijt van dat ik hem op mijn bureau heb gemonteerd. Misschien ligt dat aan mijn unit...

ps. Ik heb de versie met een USB slot ipv een extra stopcontact. Ook spijt van, want een stopcontact is natuurlijk makkelijk semi-permanent om te zetten naar een usb slot, maar andersom niet. En de ingebouwde USB levert veels te weinig vermogen voor moderne snellaadtechnieken etc. (Mogelijk is dit in nieuwe versies verbeterd?)

[Reactie gewijzigd door Bombtrack op 28 november 2018 09:29]

Zoveel spijt kun je toch niet hebben? :+

Het werkt hier prima, heb de grijze en de rode modellen. Bij de rode moet ik inderdaad mijn best doen, maar dat heb ik tegenwoordig bij zoveel stekkerdozen ook door die extra 'tegelijk in klik' beveiliging.

Snelladen zit er inderdaad niet op, maar dat kan ook niet echt. Iedere fabrikant heeft zijn eigen techniek en ik raad iedereen altijd aan de originele adapters te gebruiken (dus niet die goedkope Action dingen!), ook al heeft het ding geen snelladen. Mijn muis, Bt-headset en Fibit laat ik overigens wel over de USB-poorten en dat gaat gewoon prima (zonder coil whine). He zou er ook leuk de rPi op kunnen aansluiten bedenk ik me net.

Wat bedoel je precies met op je bureau? Bij mij staat die gewoon op het tafelblad beetje in de hoek. Je kunt hem overigens ook onder het tafelblad bevestigen, maar dat leek mij nogal onhandig. …ťn stopcontact raak je altijd kwijt, maar dat vind ik niet zo'n groot probleem. :)

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 28 november 2018 14:56]

Voor de prijs kun je niet heel veel spijt hebben, maar of ik em achteraf gezien nog steeds zo op mijn bureau zou plaatsen? Nee...denk het niet.

Quickcharge zou prima moeten kunnen met een usb poort, maar de poort op dit apparaat levert simpelweg te lage spanning. Deze zit nog op de standaard van usb 2.0 ofzo. Werkt natuurlijk wel, maar niet zo goed als een moderne adapter.

Anyhow - het ding ziet er leuk uit, maar ik zou liever gewoon een stekkerdoos onder/achter mn bureau gelegd. Het grote voordeel met dit ding is natuurlijk dat je op een relatief mooie manier een stopcontact in het zicht kan plaatsen, maar ik gebruik het daarvoor dus amper meer omdat ik dan steeds als een gek aan die stekkers aan het trekken ben.
Hij heeft nog een ander voordeel: prik maar eens 4 adapters op een normale stekkerdoos: past niet!
Hier kun je tot 5 adapters in prikken, al wordt hij dan wel erg zwaar.
Ben er niet heel blij mee, heb er 4 en allemaal piepen ze hoogfrequent bij lage belasting zoals een telefoon opladen. Naast je bed is dus niet handig!
Ik heb er ook wat van thuis, maar dar komt echt niks meer bij. Ik had 2 cubes zonder stekker gekocht en toen liep ik tegen een groot probleem aan. Ondanks dat ze dan de F-standaard hebben (zoals in Nederland) passen ze niet bij mij in een stopcontact. Ze hebben plastic zitten op een plek die niet gebruikelijk is. Dat geldt ook andersom, zodat niet elke stekker erop past.

[Reactie gewijzigd door StefandeGroot op 30 november 2018 11:14]

Hm... dat probleem ken ik niet en ik heb een berg van die dingen. Niet toevallig een versie gekocht voor een ander land of zo? NB: ik woon in Duitsland dat zou uit kunnen maken, maar als dit een algemeen probleem was waren ze nooit zo populair geworden...
Ook een tip:

Aukey Bluetooth Headphones ( /Amazon.de) voor 30 euro

USB-LED Kerstboompje ( Amazon.de) voor 7 euro

Bluetooth Tags ( Amazon.de voor 10 euro (nooit meer je sleutels kwijt zijn in huis!)

Emsa koffie travelmug ( Amazon.de voor 15 euro)

Renpho bluetooth weegschaal ( Amazon.de voor 30 euro)

Bladerunner 2049 ( Amazon.de voor 10 euro)

Nano portemonnee ( Amazon.de voor 40 euro)

[Reactie gewijzigd door CyberMania op 28 november 2018 06:47]

Dat kerstboompje. Als je alles RGB en Led hebt. Tot aan je muismat aan toe. En je vraagt je af waar je nog meer leds op kunt krijgen. Is er de USB led kerstboom (Nu nog kitsheriger). nou de rijen gaan de deur uit voor die dingen. :+ wees er snel bij.
Prima aanvulling. Dankjewel (geen idee waarom mensen dit off-topic vinden)
Bluetooth Tags ( Amazon.de voor 10 euro (nooit meer je sleutels kwijt zijn in huis!)
Ik weet wat ik mijn vrouw geef voor Sinterklaas (en als die niet op tijd is, dan voor de kerst) :Y)
bedankt ik raak altijd mijn sleutels kwijt
Leatherman is wellicht beste aankoop die ik qua tools gedaan heb. Het enige wat ik mis is een schaar op de mijne, maar in ieder ander opzicht is hij beter dan een zwitsers zakmes. Wel een stuk groter en zwaarder. De tang is verassend handig en je kan er genoeg kracht mee zetten om dingen flink aan te draaien of los te draaien. /leathermanshill
Klopt. Ben ook groot fan. En of je nou de Wave koopt van bijna §100 of een Squirt ES4 met draadstripper en sleutelhangerformaat, je hebt altijd 25 jaar garantie. Ik vind t machtig spul.
Ach Victorinox geeft ook gewoon levenslange garantie, die heb je ook in veel soorten en maten
Ja, maar 'levenslang' is dan vaak de 'verwachte levensduur van het product'.

Heb het even opgezocht: https://www.victorinox.co...el-gear-warranties#item-2 dat was voor de koffers en tassen trouwens.

Zij repareren na 5 jaar 'at their own discretion'. Ik heb een Leatherman Wave een keer stukgedraaid op een schroef die ťcht te vast zat waardoor er een hoekje van de platte schroevendraaier afbrak. Ook eens een keer laten stuiteren waardoor het brillenschroevendraaiertje, zo'n flinterdun ding, doormidden ging. Geclaimd onder garantie en zonder vragen of opmerkingen kreeg ik 'm na een week of 3 terug, gepolijst en voorzien van nieuwe onderdelen waar nodig. En toen was ie al een jaar of 4 oud. (Dat was ook voor koffers en tassen).

https://www.swissarmy.com.../service-swiss-army-knife
Lifetime Warranty
Victorinox AG guarantees all to be of first class stainless steel and also guarantees a life time against any defects in material and workmanship (save for electronic components 2 years). Damage caused by normal wear and tear, misuse or abuse are not covered by this guarantee.
En dat doet Leatherman dus wťl. Als je een tang kromtrekt vervangen ze die. Punt. Zo'n ding zal niet uit zichzelf uit elkaar vallen 'dus' kun je alleen schade oplopen door 'abuse' of 'misuse' en zij hebben dusdanig veel vertrouwen in hun spul dat ie dat gewoon moet kunnen hebben.

Victorinox zal het ook vast prima doen. Maar ik vraag me af of zij dezelfde service bieden voor mesjes van 10 euro.

[Reactie gewijzigd door DigitalExcorcist op 28 november 2018 10:23]

Ik heb 25 jaar geleden een Gerber gekocht. Ander merk, dezelfde kwaliteit. Na 1 1/2 jaar brak de tang complete doormidden toen ik aan mijn brommer aan het sleutelen was.
Mee terug gegaan naar de winkel, met het bonnetje, kreeg vanuit de winkel direct een nieuwe mee met de opmerking "Dat mag niet gebeuren, gerber wil dat we zoiets direct vervangen".
Ik gebruik de tool nog met grote regelmaat, maar sindsdien is er nooit iets mee mis gegaan.

Leatherman heeft een soortgelijke garantie.
Klopt inderdaad! Gerber maakt meer reclame (Bear Grylls heeft zn naam aan bepaalde series producten verbonden) maar net zoals Leatherman is het een Amerikaans merk, en je kunt er van zeggen wat je wil maar die weten wel hoe ze gereedschap moeten maken.
In de categorie beeld/media werd al de Chromecast en de Xiaomi Mi box genoemd. Hoewel ik niet zeker weet of dit dezelfde is als Xiaomi Mi Box S, is die ook wel aan te bevelen. https://www.mi.com/global/mi-box-s/

Gisteren in LTT gereviewd, heeft dus een Chromecast UItra ingebouwd voor minder dan de Chromecast Ultra zelf :).

klein probleempje, ik weet niet of je deze al kan krijgen in NL
Ik heb 'm! :D Maar inderdaad uit China geÔmporteerd. Zal nog wel even duren voor hij in Nederland beschikbaar is. Overigens zag ik al meer linkjes naar AliExpress dus had 'm ook wel verwacht in plaats van de Mi Box International variant uit 2017.
ben (nog) niet mee in de wondere wereld van die Mibox, maar kan je daar ook gewoon een USB-stick of HDD inpluggen om mkv's af te spelen met bijhorende ondertiteling vb? Of dient zo'n bakje enkel om spullen te streamen?
Er draait volledig Android TV op, dus je kan er wel wat meer mee dan alleen simpel streamen!
Als ik op de Denvor fotolijst klik kom ik gelijk op de website van Coolblue (ipv Pricewatch). Is dit een vorm van verkapte reclame of een foutje?

Overigens een leuk concept dat delen van foto's naar anderen. Maar wel prijzig.
De Frameo staat (nog) niet bij ons in de Pricewatch, dus vandaar.
Die Xiaomi Mibox 3 heeft sinds kort Android 8.0.

Ik heb in elk geval vorige week de update geÔnstalleerd die hiervoor klaar stond.

Inderdaad ideale streambox, erg content mee.

[Reactie gewijzigd door nevyn67 op 28 november 2018 07:32]

En nu is er de Mi Box S (heb 'm in m'n bezit). Wellicht staat die niet in de lijst omdat hij nog niet in Nederland beschikbaar is? Alhoewel ik ook producten van AliExpress tegen kom in de lijst.
Ik heb de MiBox 3 ook ruim 1,5 jaar geleden gekocht via AliExpress. Sinds de update kan ie zeker weer een paar jaar mee. HDR, smooth 4k support (incl smtpe support, dit was niet zo goed voor de update).

Een van mijn beste aankopen bij Ali.
1 2 3 ... 6


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True