Door Robin Vreuls

Doktersteam

Snapshots HCC Dagen 2006

Inleiding

Afgelopen vrijdag zijn in de Jaarbeurshallen in Utrecht de HCC Dagen 2006 van start gegaan. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 november konden bezoekers niet alleen hardware en software kopen, maar ook informatie inwinnen bij de gebruikersgroepen van de HCC, praten met andere bezoekers en zelfs voor een kleine meerprijs de gamebeurs bezoeken.

Enkele van jullie tweakers zullen het waarschijnlijk al gelezen hebben op het forum; Tweakers.net was dit jaar niet aanwezig op de HCC Dagen 2006. Geen HCC Pricewatch, geen TweakGear en niet van tien meter afstand foto's maken van de crew om vervolgens keihard door te lopen . De reden is dat de HCC Pricewatch praktisch geen nut meer heeft omdat de prijzen van hardware op de beurs iets hoger liggen dan de prijzen in de reguliere Pricewatch, waardoor het bijhouden van een HCC Pricewatch geen toegevoegde waarde heeft naast de PriceWatch.

HCC Dagen 2006 - Plattegrond
Plattegrond HCC Dagen 2006

Ondanks dat er geen stand van Tweakers.net op de beursvloer gevonden kon worden, zijn we toch - gewapend met een digitale fotocamera - naar de beurs gegaan om jullie een idee te geven van hoe de HCC Dagen 2006 er nou uitzagen. Op de volgende pagina's staan marktkraampjes, tweakers en het nodige vrouwlijk schoon. In tegenstelling tot het vorige verslag van de HCC Dagen, dat in de vorm van eventlog dagelijks een aantal keer werd bijgehouden, zal dit een fotoverslag in vogelvlucht zijn, gebaseerd op het idee dat we gebruikt hebben voor het verslag van de HCC Dagen 2002.

Beursvloer

Wie vorig jaar op de HCC Dagen was, kon zien dat er een aantal hallen voor de helft gevuld waren met stands. Om deze leegte op te vangen, had de organisatie voor dit jaar een andere indeling gekozen: een hal werd gebruikt voor de grotere informatiestands (de zogenoemde expo), terwijl de verkoopstands zoveel mogelijk bij elkaar gezet werden. Hierdoor was er wel een kleine uitloop van verkoopstands in de expohallen, maar hoefden de bezoekers niet door half gevulde - of half lege - hallen te lopen.

HCC Dagen 2006 - marktstraat
Bezoekers kijken, kopen en praten
HCC Dagen 2006 - stille marktstraat
Het kan rustig zijn...
HCC Dagen 2006 - drukke marktstraat
...maar ook druk.
HCC Dagen 2006 - versnaperingen
Tijd voor een broodje en een kopje koffie
HCC Dagen 2006 - veiling
De andere wijze van verkoop: een veiling

Hardware

Gelukkig bestond de beurs niet alleen maar uit verkoopstands, enkele andere stands - voornamelijk in de exposantenhal - lieten ook enkele van hun producten zien. Dat wat er van de hardware getoond werd, was voor ons in ieder geval niks nieuws; enkele apparaten en onderdelen hebben we eerder al op de CeBIT 2006 mogen aanschouwen. Een verrassend stukje hardware dat we in handen kregen geduwd, was een schijfje met daarop een speldemo. De demo stond op een schijf die we zonder moeite met één hand konden buigen. Het leek er wel op dat de cd de helft dunner was dan een gewoon schijfje.

HCC Dagen 2006 - Beeldschermen van Hannspree
Designbehuizingen met beeldscherm
HCC Dagen 2006 - Cockpit voor Flight Simulator
Volledig werkende cockpit voor Flight Simulator
HCC Dagen 2006 - De stand van Creative
De speakers van Creative
HCC Dagen 2006 - Flexibele schijf
De dunne demoschijf
HCC Dagen 2006 - Canon Ixus
De Ixus-camera's van Canon
HCC Dagen 2006 - Tweedehandslaptops
Gebruikte laptops in de verkoop
HCC Dagen 2006 - Koeling met patent
De koeling van MadMouse

Gameplay

Een andere opzet voor dit jaar was ook de Gameplay: een hal die vol stond met de nieuwste games en hardware. Enkele grote en bekende namen waren vertegenwoordigd. Microsoft pakte groot uit met de Xbox en Xbox 360 door in het midden van de hal een stand neer te zetten waar bezoekers onder meer Call Of Duty 3 en Lost Planet konden spelen. Nintendo liet niet alleen de DS Lite zien, maar had ook enkele Wii's meegenomen met spellen zoals Wii Sports. Ook was Sony aanwezig met zijn PlayStation 2 en PlayStation Portable. De grootste publiekstrekker op hun stand was de PlayStation 3: langs de hele stand stond een rij met mensen die even met de console wilde spelen.

HCC Dagen 2006 - Activision
De stand van Activision
HCC Dagen 2006 - crowd
Gamers die bijkomen van al het consolegeweld
HCC Dagen 2006 - Auto van TMF
Discostand van muziektelevisiezender TMF
HCC Dagen 2006 - Podium GameKings
Podium GameKings
HCC Dagen 2006 - Stand van Microsoft
Drukbezochte stand van Microsoft
HCC Dagen 2006 - Het is rustig!
Een rustig moment
HCC Dagen 2006 - Boksen op de Nintendo Wii
Boksen op de Nintendo Wii
HCC Dagen 2006 - Wario op de Nintendo Wii
WarioWare: Smooth Moves
HCC Dagen 2006 - Worstelen
Wrestling

Babes & Stuff

Een van de interessantste aspecten om een beurs te bezoeken is wel het vrouwelijk schoon, ook wel in het jargon een 'babe' genaamd. De nieuwste hardware trekt ook de aandacht, maar niks is zo aanlokkelijk om naar een mooie vrouw in weinig verhullende kledij te kijken. Op de HCC Dagen 2006 liepen er genoeg babes rond, zowel de promobabes als bezoekers. Hieronder een kleine selectie van deze promobabes.

HCC Dagen 2006 - Babes op fietsen
Promobabes op fietsen
HCC Dagen 2006 - Babes op auto
Promobabes op een auto
HCC Dagen 2006 - Witte babe
Ontmaskerde babe

Niet alleen naar babes kijken is een leuke bezigheid, maar de kleine dingen daaromheen zoals goody hunting geven de beurs een eigen sfeer. Voor de een is het een genot om zoveel mogelijk goodies te krijgen, terwijl de ander foto's maakt.

HCC Dagen 2006 - Dvd 'alles leser'
Duitse stand op een Nederlandse beurs: een 'alles leser'
HCC Dagen 2006 - Dvd voor HCC-leden
Dvd voor HCC-abonnees

HCC Dagen 2006 - Robot
Robot

HCC Dagen 2006 - Disco \\o o//
Een grote discobal

HCC Dagen 2006 - Helikoptertje
Modelhelikopter

HCC Dagen 2006 - Val met ballonmand
Actie van de dag: vallen met de ballonmand

HCC Dagen 2006 - Velotype
Veyboard Velotype - typen met lettergrepen

HCC Dagen 2006 - Sapre ribs
De traditie van de meeting van de Dutch Power Cows: sapre ribs

Slotwoord

De tweakers die afgelopen weekend thuis zijn gebleven, hebben niks gemist op de HCC Dagen 2006. In vergelijking met voorgaande jaren is de beurs vergroeid naar een 'supplies markt' waar voornamelijk muizen, ventilators, inkt en beschrijfbare media in allerhande kleuren, afmetingen en kwaliteit gevonden kunnen worden. De HCC Dagen van 2004 en 2005 puilden uit van kraampjes die een sloot aan (schrijfbare) cd' en dvd's verkochten, maar de plek van die stands werd ingenomen door stands met alternatieve en hervulbare printcartridges. In gedachten houdend dat de prijzen van hardware en software - tweedehandsproducten buiten beschouwing gelaten - veelal niet lager liggen dan de prijzen in de Pricewatch, ziet het er naar uit dat de HCC Dagen niet meer interessant zijn voor de tweaker. Voor de gezelligheid en meetings is het wel een van de betere plaatsen om af te spreken, maar voor de koopjesjager en om nieuwe producten te bekijken, kan er beter uitgeweken worden naar beurzen zoals de CeBIT en de IFA.

HCC Dagen 2006 - Groepsfoto
Crew en bezoekers van Tweakers.net op de foto

Wel noemenswaardig is de aanwezigheid van de GamePlay. Hoewel hiervoor of vijftien euro zonder of vijf euro met toegangsbewijs van de HCC Dagen neergelegd moet worden, zijn daar wel nieuwigheden te zien, niet de minste reden is dat de nieuwe games uitgeprobeerd kunnen worden. Met lokkers als Call Of Duty 3, de Nintendo Wii en de PlayStation 3 kan gezegd worden dat de GamePlay geslaagd is. Als bezoeker moest je wel de tijd nemen om een van de nieuwe consoles te kunnen bespelen. De drukte rondom de nieuwe speeltjes moesten wij voor lief nemen, maar het is wel een goede indicatie van de populariteit die die speeltjes nu al genieten.

Reacties (59)

Wijzig sortering
De HCC was idd 1 groot verkoopterein geworden met voornamelijk oude troep. Was niks te vinden wat echt de moeite waard was of waarvan je dacht "voor die prijs laat ik het niet liggen" de prijzen waren gelijk met de prijzen van de meeste webwinkels, en daar wordt het thuis afgeleverd en hier moest je alles meesjouwen.

De gameplay was bedroevend klein, veels te weinig consoles opgesteld, en veels te druk om in een van de rijen aan te sluiten, er waren een paar mooie promo games, maar dat was de 5 euro zeker niet waard.
Nou, dat is niet helemaal waar. Ik heb op de GamePlay twee uitstekende Corepads meegepakt voor 17,50 per stuk, iig goedkoper dan dat ze hier in de pricewatch staan :+
Bij MyCom hadden ze anders wel een goedkope E6400 van Intel voor € 199.95 die hier in de pricewatch nog € 206,- kost ;)

Voor de rest vond ik het ook niet heel veel aan...
En..wat was de entreeprijs van de HCC? :P

7 euro 6,05 verschil is sowieso niet echt wereldschokkend..niet?
denk ook aan 15 euro verzendkosten....

Voor mij was de hcc erg geslaagd. Nergens anders koop je een Bluetooth stick voor 7 euro, een webcam voor een 10tje, oplaadbare batterijen en krokodillenbekklemmetjes voor 2 euro.

Om maar niet te spreken over de portofoons van een 10tje.

Ik heb ook wat spullen gekocht die net zo duur waren (of 1 euro goedkoper) dan in de pricewatch. Kreeg zelfs 2 gratis CCFLs bij mijn bestelling...

HCC is sowieso gezellig, maar het is ook leuk om langs al die duitsers te slenteren en als je dan eindelijk iets ziet wat je moet hebben, om dan nog een paar euro af te bieden.

Geslaagde HCC, jammer dat de koopjeshal zo klein was (1,5 hallen) en dat de entree zo duur was, maar je moet wat als vereniging he.
Ah nee?

Mijn bluetooth stikje, één van de duurdere (100m) heb ik ook maar 7 euro betaald :P. Oplaadbare batterijen... 2 euro/stuk? Ik betaal 1 euro/stuk (aa/aaa = 3000/1000mah). En krokodilleklemmetjes zijn toch ook niet duur?
Ebay weet hiet veel van :P
De HCC zelf wordt in deze mening een beetje vergeten ;)

De gebruikersgroepen en afdelingen, sinds vorig jaar veelal per thema te vinden, hebben goed werk geleverd. De stands in hal 10 waren meestal goed bezocht door mensen met vragen. De vrijwilligers hebben vanuit hun kennis leuk gepresenteerd en uitleg gegeven.
De mensen die daar stonden waren zeer gemotiveerd en veel aan het uitleggen. Maar eerlijk=eerlijk, toch vaak 50+'ers die anderen van hun hobby (H uit HCC) wilden laten meegenieten.

En of dat past bij wat inktboeren, drei-fur-preis-von-zwei-kabelverkopers, 2e hands laptopjes en andere opbergdozendumpers op krimpende oppervlaktes? Misschien, maar daarvoor heb je niet zo'n toplocatie met relatief hoge toegangsprijs voor nodig. Meer het clubgehalte in het zalencentrum van de lokale kerk.

Een HCC die de laatste jaren steeds commercieler bezig is zal misschien conclusies trekken voor HCC-dagen 2007. Geen enorme files om Utrecht meer heen, geen karretjes vol schermen en kasten richting de auto of het station en sites die tot een dag voor en na de beurs actietarieven hadden. Laat staan koopjesjagers op zondag. ;(
Er waren anders nog wel enkele koopjes te vinden.

pricewatch: 1GB PC5300 DDR2, CL5 (TwinMos, 001-667-TWI-240-U-16-H-5.0) <-- heb ik gehaald voor €80,-
Een Sempron 3200+ AM2 CPU 4 euro goedkoper dan pricewatch. USB-Stick, en SD-kaart even duur als goedkoopste hier in de pricewatch.

Gameplay vond ik zwaar tegen vallen, veel te weinig consoles. Heb niet in de rij gestaan, was met 45min al door de gameplay heen.
Wereldschokkende verschillen zijn het nou ook niet echt heh...
wel 4 euro goedkoper??? poe poe , en dan nog effe je entree, parkeergeld / benzinegeld cq treinkosten en een halve dag in de file. gefeliciteerd met je "koopje".

ps 4 euro is een bedrag waar ik op straat nog niet voor buk, dat laat ik aan de daklozen / bedelaars over
Hoe meer ik lees over de HCC dagen 2006 hoe meer spijt ik krijg dat ik er niet bij was :(
Hoe meer ik lees over de HCC dagen 2006 hoe blijer ik ben dat ik NIET geweest ben
Ik ook, mensen bedankt voor de reviews :7
Is die super dunne cd demo van Dark Messiah ?

Daar moest ik namelijk 10.000 van kwijt..dacht dat het nooit zou lukken:p

Ik was op de GamePlay sinds woensdag avond om een eigen stand op te bouwen. Zondag was ik zeker blij dat het afgelopen was, kon geen Skate meer zien, en de worstelaars op de stand tegen over me was ik ook op uitgekeken.

De HCC zelf vond ik ook niks, klein, veel te druk, maar er waren nu eindelijk niet meer zoveel van die schreeuwende mensen die zooi wouden verkopen.
De HCC zelf was wel uiters nuttig om snel eten en drinken te kopen, want op de GamePlay moest je minstens een half uur in de rij staan.
Idd dat is de demo schijf van Dark Messiah :) (die het overigens niet doet op een MacBook onder Paralells).

Als je met die andere 9.999 stuks net zo veel tijd kwijt zou zijn als die van de foto dan zou je er nu nog staan :P ;).

Als tweakers meeting event is de HCC nog prima bruikbaar, maar je moet het wel zelf gezellig maken, een onderlinge wedstrijd om (leuke!) free goodies te verzamelen is een leuke bezigheid. De één mag met een nagenoeg naakte dame op de foto (creepy!!!) en de ander scoort een usb-stick met een filmpje van een omgevallen ballonmand :P
+1Anoniem: 151721
29 november 2006 12:33
Het is geweldig om te zien hoe mensen bij de Mycom veiling meer geld voor de aangeboden waar bieden als waarvoor ze in de folder staan, voorbeeld, 160 GB hard disk, veiling 60 Euro, folder 54,95, niet slim dus.
Mycom is dan ook zo slim om er niet de werkelijke verkoopprijs bij te vermelden. Zo moet je eerst zelf uitzoeken hoeveel zo'n produkt nu gemiddeld kost.
De HCC was zowieso al op z'n retour, niks nieuws dus. Er zijn genoeg zaken om het leuk te maken. Kijk of je partijen kan inkopen cpu schijven etc regel Tomshardware met een stand, geef overklok demonstraties kom op met die quadcore snit etc etc. Er is genoeg te verzinnen om de HCC tot een success te maken maar zoals ik het al zij de HCC als instituut is al overleden en dit zijn tekenen van 1e ontbinding. Oftewel geen binding met de achterban.
Gepost door 1Joshua5 - woensdag 13 december 2006 18:34 Score: 1
De HCC was zowieso al op z'n retour
waren? Dat zij ze al een poosje. Sinds het ophouden van het bestaan de de oude HCC, ages ago! :+
Ik kan de mening van de Tweakers delen. Je mist niets als je niet gaat. Voor koopjes e.d. hoeft je er ook niet heen dus je moet wel een hele goede reden hebben om te gaan. Misschien voor de gezelligheid? :P

Het oppervlak van de koophallen was een stuk minder met als gevolg meer mensen in minder ruimte. Dat is niet prettig. Druk is niet erg als er maar genoeg te doen is maar dat was niet zo.

De HCC probeert net als met de vergroting van CPU power in een kleinere PC hetzelfde te doen met een beurs. Jammer, maar dat werkt dus niet! Mensen zijn geen bits, dus meer in minder ruimte gaat nu eenmaal niet.
Ik ben hardstikke geslaagd op de hcc beurs moet ik zeggen!

Ik heb gekocht en gevangen:
2 Gamepads voor PC / PS2 (25 euro)
1 Superdun logitech toetsenbord (19 euro)
1 USB (om het erop aan te sluiten, 5 euro)
11 DVD-r's (gratis)
1 grote boodschappentas (gratis)

En alles wat ik dus gehaald hebt, werkt allemaal zeer goed, en hoewel er ook mensen waren die een ms-dos laptop verkochten en de beurs wat kleiner was, moet ik zeer zeker zeggen dat ik toch tevreden ben, :)
Sommige dingen zijn onbetaalbaar, voor de rest Mastercard..... :P
Aan een mastercard heb je niet zoveel op de HCC dagen :P
Ik vond het allemaal wel zeer leuk weer. Maar inderdaad het koopjesjagen had weinig nut. Hoopte op een harde schijf voor minder maar ben daar niet in geslaagd. Wat mij het meest is tegengevallen was de hal waarin je de nieuwe hardware kon bekijken. Die stands daar waren dramatisch klein vergeleken met vorig jaar. Toen had je nog bijvoorbeeld tig vierkante meter met toetsenborden+muizen van Logitech en weet ik het hoeveel dingen van Creative en dat was gereduceerd tot 1 vitrinekast met een toetsenbord van Logitech en 3 paar plankjes met creative speakers. Er was geen enkele grote stand te vinden daar. Zonde ook al kende ik de dingen vaak wel, bekijken vond ik toch altijd erg leuk!!... Verder was de markt niet zo heel gek veel veranderd alleen waren er niet echt koopjes ten opzichte van de pricewatch (er waren wel koopjes, maar niet wat ik zocht).

In tegenstelling tot wat andere mensen zeggen vond ik de Gameplay wel super. Er stonden niet zo heel veel games, maar naar mijn idee toch wel een hoop meer dan de Game-expo van vorig jaar. Ik vond het ook niet zo heel druk maar misschien was dat omdat ik pas om half 4 op vrijdag daar naar binnen liep. Toen nog even heerlijk gegamed zonder rijen. Behalve bij de PS3... errug jammer dat dat zo gedaan is nu heb ik hem niet gezien omdat ik geen zin had in die rij. En uiteindelijk nog even blijven hangen bij de TMF Game Awards, wat nog wel even komisch was.

Al met al vond ik het wel een erg leuke dag ook al viel het me wat tegen. Voor de organisatie van de hcc!-dagen voor volgend jaar (mochten ze dit lezen) mogen ze weer even wat meer hun best doen. Waar was Microsoft met Windows Vista!!!???!!!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee