Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Chris Broesder en Arnoud Wokke

Smartphone Best Buy Guide

Juli 2018

De langste accuduur

Je telefoon kan nog zo tof zijn, als hij het al opgeeft voor het avondeten, is dat toch jammer. Om nog maar te zwijgen van de momenten dat je hem een tijd niet kunt opladen en je accu het begeeft voordat je een stopcontact hebt kunnen vinden. In dit rijtje vind je goed verkrijgbare telefoons met de langste accuduur in onze tests. Het is dus geen rijtje telefoons met de hoogste accucapaciteit, maar toestellen die het het langst volhouden.

Sony Xperia XZ1 Compact

De XZ1 Compact, inmiddels opgevolgd door de XZ2 Compact, is echt een kleine volhouder. Deze telefoon piekt in elke accutest die we doen en dat is knap. Hij combineert een kleine behuizing, een klein scherm en een relatief lage resolutie met een accu die helemaal niet klein is. Dat heeft tot gevolg dat gebruikers van dit toestel erg hun best moeten doen om de telefoon leeg te krijgen. De Compact-serie van Sony heeft daarin altijd al uitgeblonken en de XZ1 Compact is ietsje beter op dit gebied dan de nieuwere XZ2 Compact.

Score: 4.5(15 reviews)
linkReview Tweakers
Samsung Galaxy J7 (2017)

De Galaxy J7 heeft een 3600mAh-accu, waarmee de accu meer capaciteit heeft dan bijvoorbeeld die van een Galaxy S9. Dat is ook duidelijk te zien in de testresultaten. Hij houdt het in alle tests vrijwel het langst vol. Dankzij het niet-optimale 4g-modem valt het resultaat wel terug bij browsen op 4g, maar dat mag de pret niet drukken. Deze telefoon moet het een paar dagen kunnen volhouden als je hem niet al te intensief gebruikt.

Score: 4(6 reviews)
linkRound-up Tweakers
Sony Xperia XZ2

De Xperia XZ2 is van alle telefoons die we hebben getest, het toestel met de langste accuduur tijdens de browsetest over 4g. Hij doet het zelfs iets beter dan de Compact-versie van deze generatie en dat is voor het eerst. Ook in andere accutests scoort hij prima en hij heeft daarom zijn plek in deze lijst meer dan verdiend.

Score: 5(1 reviews)
linkReview Tweakers
Huawei P20 Pro

Alweer de P20 Pro? Jazeker, want behalve een uitstekende telefoon en een goede camera heeft hij ook een accuduur waar velen blij van worden. Dat is niet gek; Huawei heeft er een 4000mAh-accu ingestopt en dat blijkt te lonen. Daardoor is dit een van de high-end smartphones met de langste accuduur die je momenteel kunt kopen.

Score: 5(11 reviews)
linkReview Tweakers

Lees meer

Reacties (327)

Wijzig sortering
Ik mis de categorie: ik-ben-niet-gek-en-krijg-onder-de-200¤-bijna-net-zo-veel.
Die vraag is toch wel beantwoord op deze pagina, de Huawei P smart: reviews: Smartphone Best Buy Guide - Juli 2018
Ik heb nu een Xaomi Redmi 5 van 125 euro en dat is eigenlijk voor meer dan de helft van de mensen qua hardware wel voldoende als telefoon (hoewel ik zelf qua software enorm terugverlang naar mijn Windows Phone).

Dat Tweakers in een best buy 1 telefoon van net onder de 200 euro presenteert en verder vooral focust op telefoons van 350-1200 euro vind ik wel minder.


Waarom niet bij de beste camera ipv 4 hele dure telefoons er 1 per prijscategorie presenteren

[Reactie gewijzigd door TWyk op 8 juli 2018 12:42]

Volledig mee eens, in elke categorie (camera, batterij, compact, overall) zou het beter zijn moest er 3 klasse moeten zijn, low-medium-high, of budget / prijs-prestatie / prestige.

Zoals het nu gepresenteerd is help het niet echt om in te schatten of een bepaalde meerprijs het nu waard is of niet.
Is die Huawei P Smart beter dan de Moto X4? Het lijkt me eigenlijk van niet, maar ja.

De Moto X4 kost nu nog maar ¤250,-
Eens. Zo ben ik voor m'n vader aan het kijken naar een leuke opvolger van zijn Lumia 820. Uit dit artikel + de reacties komen dan 3 telefoons naar voren:
- Samsung Galaxy J7
- Huawei P smart
- Xiaomi Mi A1

En nog 1, maar er staat zelfs in het artikel bij dat de ondersteuning over enkele maanden al stopt. Achterlijke suggestie dus en daar mag de schrijver zich best voor schamen.

Maar goed, welke is geschikt? De Samsung vind ik moeilijk aan te raden vanwege alle bloatware en gebrekkige ondersteuning die gegarandeerd binnen de levensduur vervalt, Huawei heeft hier in huis helaas een slechte reputatie en een SoC waar ik nog nooit van heb gehoord en van de Xiaomi weet ik niet of hij 'gewoon' 4G ondersteunt. Welke zouden jullie aanraden? Op korte termijn de niet-zo-sexy Xiaomi of toch maar wachten tot bijvoorbeeld de Nokia 6.1 en concurrenten naar de ¤200 dalen?

Volgens mij val ik precies in de doelgroep van de BBG's (het boeit me niet zo veel, moet geen vermogen kosten en gewoon een paar jaar mee gaan), maar ik ben niks wijzer geworden. Dit artikel komt meer op me over als "we durven geen specifieke telefoons te endorsen, dus hier heb je er 20 tussen ¤194 en ¤1226"... Voor mezelf is het wel duidelijk: een schermpje van eBay voor m'n Lumia 950 zodat ik het onderzoek nog een jaar kan uitstellen _O-
De Xiaomi doet 'gewoon' 4G; dat kan je ook gewoon checken :)
Nokia heeft ook meerdere toestellen onder de 200 euro beschikbaar.
"we durven geen specifieke telefoons te endorsen, dus hier heb je er 20 tussen ¤194 en ¤1226"
Komop, dat is ook behoorlijk logisch. Zoveel mensen, zoveel wensen.
En een smartphone is al snel een samenvoeging van heel veel wensen. Jouw Lumia 950 was bij aankoop ook geen toestel dat voor iedere Nederlander een goede koop was geweest. Ieder toestel, al helemaal die onder de 200 euro, kent een aantal tekortkomingen waar je mee moet kunnen leven.

Maar komend van een Lumia 820 zou ik er echt niet zo zwaar aan wegen. Qua scherm en camera is het sowieso een vooruitgang, wat je ook koopt. Het enige wat je belangrijk vind is softwaresupport: kijk dan naar Android One toestellen met een recente releasedatum. Nokia heeft er een hoop.
De Xiaomi doet 'gewoon' 4G; dat kan je ook gewoon checken :)
Dat zal gerust, maar de meeste mensen die een BBG voor telefoons nodig hebben worden niet zo veel wijzer van dit:
GSM B2, B3, B5, B8
UMTS B1, B2, B5, B8
FDD-LTE B1, B3, B4, B5, B7, B8, B20
TDD-LTE B38, B40
Van wat ik weet van Chinaphones is dat ze in het verleden gebrekkige ondersteuning hadden voor de mobiele netwerken hier. Een zorg als dat zou een BBG bij een leek als mij kunnen wegnemen of juist nog even onderstrepen.
Nokia heeft ook meerdere toestellen onder de 200 euro beschikbaar.
En welke is dan de beste koop? Er staan 1137 toestellen t/m ¤220 in de PW, maar tenzij ik me flink ga inlezen, filters ga instellen en tientallen reviews ga lezen heb ik daar weinig aan. Daar had een BBG een uitkomst kunnen zijn.
Komop, dat is ook behoorlijk logisch. Zoveel mensen, zoveel wensen. [...] Ieder toestel, al helemaal die onder de 200 euro, kent een aantal tekortkomingen waar je mee moet kunnen leven.
Dat snap ik helemaal, maar waar moet ik dan op letten? Ik heb letterlijk geen flauw idee, want ik weet bijna niks van smartphones en gebruik de mijne amper. Daarom wil ik graag een BBG die me bij de hand neemt en me wat heldere opties geeft. Beschouw mij maar als je oma :P Tegen haar zeg je ook niet, 'loop maar de winkel in, alles onder de ¤200 heeft "iets" en begin eens met kijken naar telefoons waarbij geld geen rol heeft gespeeld'. :P
Het enige wat je belangrijk vind is softwaresupport: kijk dan naar Android One toestellen met een recente releasedatum.
Dit vind ik een goede tip, dankjewel! Maar dit is niet te zien in de Pricewatch, toch? Het had misschien wel een leuke categorie geweest voor een BBG ("goede ondersteuning"), net zoals "beste camera". Alleen heeft die laatste ook niet zo veel zin als je een klein beetje op je geld wilt letten. Dat er een hele goede camera zit in een telefoon van ¤700-1000 geloofde ik sowieso wel. Maak dan een lijst met beste aankopen per budget en leg uit waarom je eventueel meer zou kunnen uitgeven.

Zoals je kunt lezen weet ik zeer weinig van smartphones. Weet je wat mij zou kunnen helpen? Een BBG :+
Zelfs de categorie "beste prijs-prestatieverhouding" loopt van ¤194 t/m ¤519. Er staat bij "Als geld wél een rol speelt", maar niet waarom er een verschil van ¤325 noodzakelijk zou kunnen zijn.

Vergelijk dit eens met BBG's voor laptops. Daar krijg je de 'best buy' voor elke categorie/prijsklasse, uitleg waarom nou net die en er staan 2 alternatieven bij mét uitleg waarom die anders zijn en ook een goede keuze zouden kunnen zijn. Dat is voor een leek toch veel makkelijker om te begrijpen dan een lijst van 20 telefoons waarbij de duurste ruim ¤1000 duurder is dan de goedkoopste zonder uitleg van waarom dat is?
De Xiaomi A1 staat ook niet in de BBG (wmb onterecht maargoed) dus zo gek is het niet dat die info er niet bij staat :P

Maar je kritiek is nu vooral dat jouw specifieke eisen niet in een van de criteria van deze BBG zijn opgenomen. En daarmee komen we weer terug op mijn punt: zoveel mensen, zoveel wensen. Er is nou eenmaal niet een smartphone die aansluit bij alles wat men wil. Je kan niet zomaar toestellen van <200 euro endorsen zonder daarbij op te merken dan factor X, Y en Z minder goed zijn dan bij een andere optie. Ik zou ook durven te stellen dat smartphones een heel stuk complexer zijn dan laptops. Overigens zijn die laptop-BBG's ook maar één van de keuzes die mogelijk zijn en zitten ze soms helemaal niet aan een prijsklasse verbonden.

Als je de beste keuze wil voor wat jij er mee doet, dan zal je je moeten inlezen. Dat is met alles zo.
Weiger je dat (dat weigeren heel veel mensen) dan lopen ze de winkel in en kopen ze een product wat misschien voor 70% aansluit op hun wensen, en zijn daar ook tevreden mee omdat ze geen referentiekader hebben.

Android One is inderdaad geen filter. Was wel een goeie geweest, maar ik zit niet in het Tweakers-team om dat aan te passen.

Op basis van jouw filters zou ik een Nokia 5 halen. Goede bouwkwaliteit, prima scherm, Android One dus goede support. En goedkoop. Eigenlijk op alle factoren beter dan een Lumia 820.
Als vervanger van een Lumia 950 zal de camera tekort schieten, onder de 200 euro ga je dan ook volgend jaar niks vinden.
M'n kritiek komt er vooral op neer dat ik me niet kan voorstellen dat dit artikel is geschreven met verschillende doelgroepen in gedachte. Ik kan voor mezelf wel een BBG gebruiken om zo een beetje inzicht te krijgen in wat er is en wat je krijgt voor verschillende bedragen, maar dat komt in dit artikel niet naar voren. Zelfs als ik specifieke eisen verzin is de strekking van dit artikel "dat gaat je heel veel geld kosten en we zeggen niet waarom".

Maar goed, hopelijk hebben anderen wel iets aan dit artikel gehad. Jouw tip m.b.t. Android One zal ik onthouden, maar de komende tijd heb ik me wel weer genoeg met smartphones bezig gehouden :+ Mocht er een telefoon onherstelbaar beschadigd raken open ik wel een topic, want helaas heeft het advies uit dit artikel me eigenlijk alleen maar verder het diepe in gegooid :P

Edit:
In de vorige editie van het HWI magazine staat een leuk artikel dat 20 smartphones tussen ¤250 en ¤400 vergelijkt en meer lijkt op een BBG, getiteld "Gulden middenweg".
Ik wil wel even een fotootje maken voor de liefhebber, stuur maar een DM.
Hardare.Info heeft sowieso leuke artikelen op hun website staan over goedkope smartphones.

[Reactie gewijzigd door Ample Energy op 6 juli 2018 16:07]

M'n kritiek komt er vooral op neer dat ik me niet kan voorstellen dat dit artikel is geschreven met verschillende doelgroepen in gedachte.
Ik denk dat de gekozen categorieën (de naam van de pagina) redelijk goed een categorie omschrijven en ik denk ook dat de keuzes daarbij passen. Dat jouw categorie er niet tussen valt is een pech-gevalletje vrees ik. Maar je moet ergens beginnen toch?
Ik kan voor mezelf wel een BBG gebruiken om zo een beetje inzicht te krijgen in wat er is en wat je krijgt voor verschillende bedragen, maar dat komt in dit artikel niet naar voren.
Want die verschillende bedragen is een verplichting voor het gebruik van de term 'BBG'? reviews: Desktop Best Buy Guide - maart 2018
Zelfs als ik specifieke eisen verzin is de strekking van dit artikel "dat gaat je heel veel geld kosten en we zeggen niet waarom".
Wil je nou een specifiek aankoopadvies met uitleg of een algemeen artikel met een advies? :P
Edit:
In de vorige editie van het HWI magazine staat een leuk artikel dat 20 smartphones tussen ¤250 en ¤400 vergelijkt en meer lijkt op een BBG, getiteld "Gulden middenweg".
Ik wil wel even een fotootje maken voor de liefhebber, stuur maar een DM.
Hardare.Info heeft sowieso leuke artikelen op hun website staan over goedkope smartphones.
Mijn ex-werkgever heeft inderdaad een prima tijdschrift met goede artikelen :)
Tweakers heeft ook wel artikelen overigens over een bepaalde prijsklasse reviews: Vriendelijk geprijsde Androids - De felle strijd in de goedkope midd...

[Reactie gewijzigd door Richh op 6 juli 2018 20:36]

Dit vind ik een interessante discussie. Voor de leek zou een best buy guide een goed hulpmiddel kunnen zijn. Maar dan zie ik liever gewoon dat er een bepaald aantal prijsranges gehanteerd wordt waarbinnen aangegeven wordt wat de toppers zijn (op dat moment). Bijvoorbeeld:
> cheap smartphones, tot ¤150: voorbeelden Nokia 5, Samsung Galaxy J3, Xiaomi Redmi S2.
> lower midrange , ¤150 - ¤300: Huawei P Smart, Nokia 6, iPhone SE, Samsung Galaxy A6, Xiaomi Redmi Note 5.
> upper midrange, ¤300 - ¤550; Xiaomi Mi8, Oneplus 6, Huawei Mate 10 Pro, Asus Zenfone 5, Samsung Galaxy S8
> high end, > ¤550; Iphone 8, Samsung Galaxy S9, Huawei P20 Pro.

Persoonlijk vind ik de prijsklasse tussen ¤150 - ¤300 het meest interessant. Het is echt grappig dat de meeste mensen waarschijnlijk het beste uit zijn in deze categorie (meeste bang for buck), maar toch vaak overgehaald worden, zij het door vrienden of simpelweg reclame, een veel duurdere telefoon te kopen van minstens ¤500.

Maar toch heeft ook Richh een punt. Wil je voor jezelf een goede beslissing maken zul je je toch een beetje erin moeten verdiepen, ook al ben je een leek. Wil je bijvoorbeeld per se een amoled scherm (wat veel mensen het mooist vinden), wil je type C USB, nieuwste Android, minimaal 64GB geheugen etc en nog steeds binnen de ¤300 blijven dan heb je niet veel keuzes meer. Wellicht kan alleen een Chinees merk al die specs bieden voor die prijs (bijvoorbeeld Xiaomi, zeker als ze later dit jaar via Kruidvat winkels hun modellen aanbieden in NL).
Sowieso, omdat het een hele dynamische markt is (elk kwartaal komen wel nieuwe modellen uit of worden prijzen van bestaande modellen goedkoper), zou ik iedereen aanraden voor zichzelf een bewuste, goede keuze te maken en dat kan alleen door te meerdere sites te bekijken, reviews te lezen en op basis daarvan te differentieren tussen de talloze modellen.
Een best buy guide kan hierbij helpen, maar dan zou idealiter deze wel elk kwartaal moeten worden geupdate.
Dit vind ik een interessante discussie. Voor de leek zou een best buy guide een goed hulpmiddel kunnen zijn. Maar dan zie ik liever gewoon dat er een bepaald aantal prijsranges gehanteerd wordt waarbinnen aangegeven wordt wat de toppers zijn (op dat moment). Bijvoorbeeld:
> cheap smartphones, tot ¤150: voorbeelden Nokia 5, Samsung Galaxy J3, Xiaomi Redmi S2.
> lower midrange , ¤150 - ¤300: Huawei P Smart, Nokia 6, iPhone SE, Samsung Galaxy A6, Xiaomi Redmi Note 5.
> upper midrange, ¤300 - ¤550; Xiaomi Mi8, Oneplus 6, Huawei Mate 10 Pro, Asus Zenfone 5, Samsung Galaxy S8
> high end, > ¤550; Iphone 8, Samsung Galaxy S9, Huawei P20 Pro.
Dat is ook exact hoe de andere Best Buy Guides hier op Tweakers.net werken: er wordt een bepaald type laptop/desktop computer gepakt, daar wordt een budget aan gehangen en de beste (met wat alternatieven) wordt genoemd. Ik vond dit artikel ook maar een rommelige en vrij willekeurige opsomming van wat smartphones in wel heel uiteenlopende budgetten. Alsof alle BBG's van 2018 alvast samengevoegd moesten worden in 1 artikel. Ik mis ook veel toestellen, bijvoorbeeld bij de accutest. Had daar geen Nokia of Motorola bij moeten staan (een Z2 Play bijvoorbeeld). Wat ik ook raar vind is dat in de stukjes tekst op die pagina met geen woord gerept wordt over de daadwerkelijke accuduur van de toestellen, waardoor je alsnog de individuele reviews moet gaan bekijken. Zo'n overzicht moet het je makkelijker maken toch?
Het lijkt er inderdaad niet op dat op Android one gesorteerd gaat worden (https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1856687). Er is ook nog een meer algemeen topic over het meenemen van de support in de filters. Op zich begrijp ik het wel, maar jammer is het want ik denk dat best veel mensen dit een relevant criterium vinden.
Inderdaad, mijn nieuwe telefoon gaat One draaien daar ik de skins helemaal spuugzat ben...
"Huawei heeft hier in huis helaas een slechte reputatie en een SoC waar ik nog nooit van heb gehoord..."

Tsja, merken en producten veranderen over de jaren, sommige worden slechter andere beter. Huawei (en ook Xiaomi) zijn niet voor niets zo populair nu als het op prijs/kwaliteit aankomt, ze zijn met veel van hun producten tegenwoordig (veel) beter dan wat de gevestigde namen kunnen bieden.

Dat je van de gebruikte SoC nog nooit gehoord hebt kan kloppen aangezien deze alleen door Huawei (en dochtermerk Honor) worden gebruikt, overigens is deze SoC (de Kirin 659) een prima ding, vergelijkbaar met de Snapdragon 625/630 van Qualcomm die, zoal je waarschijnlijk wel weet als je tenminste een beetje nieuws over smartphones volgt, goed bekend staan om hun goede prijs/kwaliteit, snelheid en zuinigheid in het midrange segment.
Hoewel je met de eerste zinnen natuurlijk volledig gelijk hebt... beschikken de Kirin-SoC's nog altijd over architecturen die een half jaar tot een jaar eerder bij Qualcomm en Samsung te vinden waren, zowel voor het CPU als het GPU-gedeelte. En ook over de GPS-ontvangst valt nog genoeg te zeggen.
Qua zuinigheid maakt de Kirin 970 bijvoorbeeld gebruik van het 10nm-procede van Samsung, terwijl Samsung voor z'n eigen chips (en die van Qualcomm) het 10nm LPP proces gebruikt wat de efficiëncy nog net iets verhoogd.
Eens. Zo ben ik voor m'n vader aan het kijken naar een leuke opvolger van zijn Lumia 820. Uit dit artikel + de reacties komen dan 3 telefoons naar voren:
- Samsung Galaxy J7
- Huawei P smart
- Xiaomi Mi A1

Op korte termijn de niet-zo-sexy Xiaomi of toch maar wachten tot bijvoorbeeld de Nokia 6.1 en concurrenten naar de ¤200 dalen?
Ik heb vorige maand de Mi A1 voor m'n vrouw gekocht en dit is echt een weergaloos toestel - tot ik vorige week voor m'n dochter de Xiaomi Redmi Note 5 kocht: weergaloos én sexy! En dat tegen ruwweg dezelfde prijs. Je ruilt dan wel Android One in voor MIUI 9 (Android 8.1) maar krijgt er een 18:9 FHD scherm, face unlock en een 4000 mAh accu voor terug.
Ik vind het juist wel sterk. Waar veel andere sites krampachtig winnaars aanwijzen kiest Tweakers voor een subtielere benadering.
Wat gebruikers-feedback over Xiaomi Mi A1:

Op zich een prima telefoon, 4G werkte ook vrij aardig (Telfort), navigatie perfect, maar wel aalglad dus zonder hoes is vallen verzekerd.

Helaas had ik een avontuur met een sloot, alles nat. Daarna is het devies zo snel mogelijk de accu eruithalen en de boel in rijst leggen.

Welnu, ik kreeg dit niet voor elkaar (loskoppelen accu) zonder het scherm te breken. Van alle smartphones die ik ooit heb gehad, was deze het rottigste te repareren (praktisch niet!).

Het is niet per se dat ik helemáal niets kan, van meerdere andere smartphones kon ik zelf vrij gemakkelijk de accu of display vervangen (bijv. Oneplus one), maar de Mi A1 was echt een totale nachtmerrie.

Als je een zuignap wilt gebruiken om het display+frame 'samen' als 1 geheel dus, los te trekken van de metalen achterkant, DOE HET NIET want je trekt in plaats daarvan de display alleen uit het frame los. Op Youtube staat iemand die z'n nagel gebruikt om de achterkant van het frame los te maken, welnu, dat krijg ik van z'n lang zal z'n leven niet voor elkaar.

Wat betekent dat voor repareerbaarheid:
-Of je bent zelf een stuk handiger dan ik, dat kan zeer zeker,
-Of je besteed het uit aan zo'n belwinkel,
-Of dan in 's hemelsnaam maar weer iets anders kopen...

Ik zou hem 0 sterren geven qua repareerbaarheid.
Ik ben supertevreden met mijn Mi A1. Bouwkwaliteit is prima, accuduur is goed, maar vooral de Android One ondersteuning is erg fijn.
En-het-is-mijn-foon-dus mijn-rom
Of de geef-me-maar-stock-Android... spijtig dat niet ieder merk dit kan aanbieden als alternatief.
Nokia, Pixel, Motorola en dat was het volgens mij...
Je vergeet de Xiaomi A1(met AndroidOne) deze is verkrijgbaar onder de ¤200. Ik heb hem laatst in een tijdelijke aanbieding voor ¤140 gekocht voor mijn vader.

[Reactie gewijzigd door knarfikki op 6 juli 2018 14:59]

Ja, snap ook niet dat deze er niet bij staat. Xiaomi Mi A1 is echt een geweldig toestel, die hoort op nummer 1 in het lijstje met beste prijs-prestatie/kwaliteit verhouding.
Daarnaast mis ik ook de Asus Zenfone 5Z, nóg goedkoper dan de OnePlus 6 en op sommige momenten iets beter op sommige ook weer iets slechter. Ben alleen niet echt weg van de skin die ik tot nu toe heb gezien. O, en de Honor 10 dan? 399 euro is niet veel voor een high end soc die ook in de P20 Pro zit.
  • Android One telefoons (zoals van Nokia)
  • Oneplus draait vrijwel op stock
  • Google Pixel telefoons hebben als eerste googles verniewingen (zowel hardware als software)

[Reactie gewijzigd door -Dream op 6 juli 2018 16:23]

Als je stock Android en altijd de nieuwste features wilt, is de Google Pixel 2 de perfecte oplossing. Terwijl je met de gemiddelde andere telefoon nog zit te wachten tot Android 8 uitkomt, kun je met de Pixel 2 zelfs al de beta van Android P (de opvolger van Android 8 Oreo) proberen, zonder een custom ROM te installeren! Gewoon naar de Android P beta website, en na een paar klikken doe je mee met de beta en wordt 'ie automatisch naar je telefoon gepushed. Ik draai 'm nu al een paar maanden hartstikke stabiel.

[Reactie gewijzigd door Bergen op 7 juli 2018 01:40]

Ik heb nu een Nokia 7 plus en die doet het prima en heeft ook reeds Android P als je wil.

Ik mis alleen een echte high-end Android One... Nokia 8 Sirocco is het niet wat mij betreft... wachten op de Nokia 9 dus.
Ja leuk voor de tweaker, maar voor Jan met de pet is dat echt niet weggelegd.
Welke website was dit ook alweer? Oja.
Het artikel is bedoeld dat een Tweaker Jan met de pet kan wijzen op welke telefoons makkelijk beschikbaar zijn, of naar het artikel zelf kan verwijzen. Dan kan je geen relatief moeilijk acties verwachten zoals eigen roms of zelfs al importeren vanuit China.
Waar staat dat dat de bedoeling is? De inleiding heeft het over goede telefoons in verschillende niches. Dit is ern ligitiem niche
Ook mijn eerste gedachte... Maar aan de andere kant, dit is geen t.net van 15 jaar geleden meer hè. Ik denk dat de echte fanatiekelingen op dit gebied gewoon bij een EU warehouse van banggood, geekbuying of wat dan ook kijken en Tweakers gewoon skippen hiervoor.
Mmm, ik ben dus een fanatiekeling volgens jou omdat ik niet als een zombie naar de telefoonwinkel loop en daar mijn keuze maak uit de aanwezige 20 tal telefoons
Ik zoek liever wat verder en kom dan met een telefoon idd van geekbuying die 350 euro kost maar die volgens mijn speurwerk beter is dan een samsung 9 of iphone x en dus heb ik 600 euro verdient ;)
Inderdaad, same here. Heel blij met m'n Xiaomi redmi note 5.
janmetdepet.nl natuurlijk :o
Xiaomi heeft een pak toestellen onder de 200 euro. Mijn ouders hebben beide ééntje van onder de 200 euro, en die merken niet het verschil. Jan met de pet kent geen fluit verschil tussen die telefoons maken;
Klopt, ik heb zelf een Redmi Note 4 voor ¤155 bij belsimpel gehaald. Echt een prima toestel voor die prijs en de batterij gaat twee dagen mee!
Dan raad ik je een Google Pixel 2 of Sony Xperia XZ2 aan.
De Huawei P20 is trouwens ook een prima optie.
Verder zou ik ver weg blijven van de Samsung telefoons...
Ik mis de categorie 'krachtigste hardware'. Ik ben er persoonlijk niet naar op zoek maar kan mij voorstellen dat er mensen zijn die nu high end een telefoon willen kopen welke de eerste 2 jaar niet tegen bepaalde grenzen aan loopt. Een telefoon welke alles over een jaar of twee net zo soepel laat lopen als toen deze net uit kwam.
Snelste chipset met grootste werkgeheugen en een flinke (uitbreidbare) opslag.
Daarnaast om bij gelijke specs het beste toestel te krijgen een waarde bepaling van de overige factoren als camera, scherm, batterijduur features etc.
iPhone wint het al tijden met krachtigste sock, en zeker als je noemt als reden dat je er lang mee vooruit wilt kunnen kun je eigenlijk niet anders dan vanwege het update beleid alleen al voor een iPhone X te kiezen.
Is dat zo? De best geoptimaliseerde SOC. Zeker te weten! Maar is de SOC ook met helemaal platform onafhankelijk getest? (het is een vraag)
GeekBench is denk ik het antwoord en ja, dan wint de X.

Edit: linkje;

https://www.tomsguide.com...nchmarks,review-5199.html

[Reactie gewijzigd door MiesvanderLippe op 6 juli 2018 16:08]

Een fatsoenlijke benchmark kun je gewoon multi-platform draaien. Android kan native C-code draaien die gecompileerd is voor Qualcomm 845 en voor iOS kun je de zelfde C-code compileren geoptimaliseerd voor de A11. Wat je nog overhoudt zijn variaties zoals achtergrondprocessen, warmte en batterijcapaciteit. Ik neem aan dat mensen weten hoe ze een redelijk kale Android kunnen gebruiken voor tests.

Mensen roepen wel dat GeekBench een slechte benchmark is maar ze laten allemaal het zelfde patroon zien. En over twee maanden komt de A12 er al weer aan.
OnePlus 6 is in de meeste speedtest net iets sneller dan de iPhone X
Jammer genoeg is een vloeiende ervaring niet alleen te danken aan hardware. Het is echt diep treurig hoe traag mijn Galaxy S8 een app opent (en multitask-apps vergeet) tegenover een mid-range stock-Android toestel van Nokia. Software is minstens zo belangrijk voor de door jou gestelde eis ;)
Het is gewoon diep triest dan een S8/S9 gewoon al iets van 2,5-3GB aan RAM lijken te gebruiken voor Android en de Samsung schil....en door de updates (hoe weinig ze ook geven |:( ) wordt dat RAM gebruik door de jaren heen alleen maar meer!
Eigenlijk is dat het probleem niet eens :P het probleem is dat Samsung een configuratie heeft toegepast die agressiever achtergrondtaken sluit, vooral om de accuduur te optimaliseren. Vaak zit het RAM daardoor überhaupt niet vol en sluit het alsnog apps :')
Ik mis de categorie: ik-ben-niet-gek-en-krijg-onder-de-200¤-bijna-net-zo-veel.
Tip: bijvoorbeeld de "Xiaomi Mi A1" voor ¤150..200 :Y) is met "Android One" dus zonder fabrikant shitware.

edit: de nog lagere prijs :9~

[Reactie gewijzigd door Barryke op 6 juli 2018 09:37]

op gearbest was hij laast zelfs al voor ¤150 ;)
Dat is mooi nieuws! Bedankt, is aangepast.

Ik ken nog wel een paar mensen die er een willen bestellen. Geen extra invoer kosten?
Handig forum draadje voor deze info en de ervaringen ermee: [Xiaomi Mi A1] Levertijden & Prijzen
Volgens mij had ik hem voor 153 euro in huis :Y)
Ik mis daarbij ook een (aantal) categoriën binnen de sectie, ik vindt het niet erg om zelf een telefoon uit China te laten komen.
ja ik vind het ook jammer. maar ik snap ook wel dat die categorie voor hun veel meer tijd kost
Budget round-ups zijn overal wel te vinden, ook hier op Tweakers. Artikel van pas enkele maanden geleden: reviews: Vriendelijk geprijsde Androids - De felle strijd in de goedkope midd...
Idd ik heb pas een motorola G5 gekocht bij bol.com 3 gig ram 8 core redelijk goede camera voor 124 euro en ik ben helemaal happy met dat toestel! als voorbeeld onder de 200 heb je bijna net zo veel :)
Maar de G5 heeft wel weinig opslagruimte en een slechte bouwkwaliteit (geen gorilla glass).
vertel mij maar welke chinees 4k60 kan filmen :) enigste reden waarom ik niet voor een chinees ga
Een Iphone komt ook uit china.
Ik heb mijn toestel uitgekozen op de camera, dat vind ik juist het ALLER belangrijkste van een toestel.
Ik reis veel en maak veel foto's en videos en ik heb geen zin om continu met een extra camera rond te lopen.
Bellen is bijzaak?
Dat lijkt me overduidelijk ja, ondergetekende heeft een tijdje een abonnement gehad met 0 belminuten :+
Als ik alleen maar wou bellen had ik nog steeds een 3310. Iedere smartphone belt, nobody cares.
Uiteraard. Bellen is al lang niet meer het belangrijkste.
Dat is zeker waar. Ik gebruik een abonnement met 300 belminuten voor het geval dat ik maak het eigenlijk nooit op
Haha het is net alsof iedereen verschillende dingen belangrijk vindt!
Ik moet altijd een beetje glimlachen om dit soort zinnetjes: "De OnePlus 6 kost 519 euro en dat is relatief weinig voor een high-end telefoon" . Tweakers bedient zich wel vaker van dit soort relativiteit, maar je leest nooit waar het aan relateert. Index is 100, nietwaar?
Toch klopt het in deze zin volledig. De index is overduidelijk het gemiddelde van de prijzen binnen de groep high-end telefoons.
Ik denk dat 'relatief' een vrij duidelijk begrip is.
Gelukkig is China goed (!) vertegenwoordigd met alleen de OPO waar al zo'n beetje sinds de OPO 2 de prijs-performance OK zit maar die ik persoonlijk sowieso niet meer zou kopen vanwege voornamelijk de prijs die elke release hoger en hoger wordt.. En effectief OPO zich dus uit de markt prijst m.b.t. de initiele doelgroep imho. Waren het eerst modellen waar je voor een nog leuk, nog enigzins bescheiden bedrag upper mid end prestaties kreeg, zijn het nu upper mid end/ high end modellen waar je een upper mid end/entry level flagship prijs voor betaalt.

Enkele dagen terug de Xiaomi Note 5 global besteld voor de wederhelft. Gebruik zelf al een tijdje een Zuk z2 pro. Als je je een beetje verdiept in de markt m.b.t. Aziatische smartphones dan zie je dat het prijs-performance stukje continue in beweging is en de Westerse markt simpelweg moeite heeft met bijbenen.

[Reactie gewijzigd door xxxneoxxx op 6 juli 2018 09:33]

de xiaomi mi note 5 is inderdaad een hele goede deal.
jammer dat we deze categorie missen
Ik vind persoonlijk de Mediatek SOC nog steeds best dorstig. Daarnaast zijn er wel goede camera's maar is de software bagger (ben er nu ook niet over te spreken met m'n Honor 8)
Alle genoemde Chinese smartphones hebben gewoon een snapdragon chipset. :P Enige hier in huis met een mediatek chipset is een lenovo tablet. Mediatek: never again. :D
Heb twee telefoons gehad met een mediatek processor. Beide toestellen gingen 20% leeg als ik het toestel opnieuw deed opstarten, geen van beide hebben software updates gekregen.
Jiayu S3 en S3+ (vervangingstoesel van het bedrijf)
Yep.. Mediatek is een beetje.. irritant wat updates betreft en qua vrijgeven van sourcecode.
Ik moet zeggen dat de snapdragon gebaseerde telefoons gelukkig dat issue niet hebben. :)
Inderdaad. Driekwart van deze BBG valt wat mij betreft niet serieus te nemen. "Beste"... en in drie van de vijf paginas zie je dan dezelfde flagship phones terug.

Advertorial gehalte wordt hoog hier. Jammer. Oh ja, vergeet niet de kas nog wat te spekken met een abonnementje, en zet je adblocker uit...

[Reactie gewijzigd door Vayra op 7 juli 2018 15:02]

Geen Xiaomi MiA1 bij prijs-prestatie?
En eigenlijk mist een hele range goede budgettoestellen als de Nokia 6.1, Moto G6 (plus).
Mee eens, de Moto G6 plus kost minder dan een aantal van de geteste toestellen in deze categorie en scoort met een 8.5 ook hoger dan een aantal van deze toestellen.
Mee eens, de Moto G6 plus kost minder dan een aantal van de geteste toestellen in deze categorie en scoort met een 8.5 ook hoger dan een aantal van deze toestellen.
Ik mis de optie 'beste tweedehands via v&a met een zo goed als kale Android die nog een update krijgt naar Oreo', en heb net via v&a een G5s plus gekocht. Die scoorde een 8 in het artikel over 'vriendelijk geprijsde Androids'.
Misschien hadden ze de nieuwsberichten in de gaten. In december/januari is Android 8.0 teruggetrokken vanwege veel problemen (zoals een battery drain) en onlangs is de laatste update ook weer ingetrokken vanwege problemen met sms berichten.

https://www.androidauthor...-android-8-1-oreo-881714/

Als niets vermoedende burger wil je dat natuurlijk niet hebben.
"In december/januari is Android 8.0 teruggetrokken "

Betreft 8.0 is dit niet correct. Ik heb zelf de MiA1 en heb dankzij mijn gezwets en gezever over de MiA1 nog 7 andere overgehaald gekregen om over te stappen naar de MiA1. Zowel die 7 als ik hebben allen Android 8.0.0 met de eind-mei security update. Geen van alle telefoons hebben last van battery drain. Met normaal gebruik (over de dag heen normaal gebruik van chrome/instagram/facebook/whatsapp, dus niet constant.) doe ik 40-45 uur met mijn batterij.

[Reactie gewijzigd door Chris van der G op 6 juli 2018 09:05]

De drain is eind januari opgelost met een nieuwe Android 8.0 update. Tussen eind december en half januari kon men de update niet meer binnen halen.

Meer info is onder andere op het forum te vinden, check maar even hoe men toen snakte naar een goede versie.
[Xiaomi Mi A1] Ervaringen & Discussie

In mijn review over de Mi A1 heb ik dat ook kort aangestipt.

P.s. heb jij je telefoon vòòr of na +/- 1 februari gekocht/geupdate naar Android 8.0.
Als het ervoor is, was toen alles goed?
Mocht het erna zijn geweest, dan heb je nooit last gehad van de problemen die toen speelden.
Goed dat je je zo hebt ingezet als ambassadeur voor de Xiaomi familie :)

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 6 juli 2018 11:58]

Door jouw post moest ik toch wel even twijfelen wanneer ik de update had gekregen. Maar helaas kan ik ook deze post niet beamen.

https://imgur.com/vbKzAsX

Zoals hier te zien is heb ik mijn update op 03-01-2018 gekregen (Ja ik ben zo'n knuppel die dat leuk en aardig tegen iedereen gaat liggen vertellen). Dit was dus tussen eind december en half januari, wat dus betekend dat de update wel degelijk binnen te halen was.

Even terug gekeken in mijn Gmail, hier staat dat ik via Belsimpel de telefoon op 23 november 2017 om 15:42 heb besteld, de dag erna had ik deze binnen. Anderhalve maand later kreeg ik dus de 8.0.0 update.
Ik raad deze telefoon aan iedereen die een goedkope goede telefoon wil aan. Mijn vriendin en een vriend van me hebben hem, en zijn allebei laaiend enthousiast. Voor 200 euro performed dit ding gewoon als een malle, ik vraag me soms zelfs af waarom ik een S8+ van 800 euro heb. Tuurlijk is die telefoon beter, maar nóóit 4x zo veel waard. Voor de gamers, het is zeg maar als van PS4 naar PS4 Pro gaan. Leuk, maar niet schokkend of een hele generatie verschil.
Grote tip voor iedereen die een "oude" high end Android telefoon wil voor de prijs van een midrange. Na veel research deze smartphone ontdekt die qua prijs-performance niet te kloppen is. :9

product: LG G6

Mooi en groot scherm, goede bouwkwaliteit (glas + metaal), waterdicht en dustproof (ip68), Snapdragon 821, 32GB, dubbele camera's, USB-C, Audio jack en Quickcharge. Zeer complete en krachtige smartphone voor leuk prijsje.

In combinatie met abo is deze stuk goedkoper dan een A8 en je krijgt veel meer voor terug.

PS: de reden waarom ik enthousiast ben is omdat ik hem sinds kort zelf binnen heb en nog steeds verbaasd ben over hoeveel je krijgt voor hoe weinig. :o

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 6 juli 2018 08:53]

De G6 lijkt niet heel oud als tegenhanger van de S8, maar de truc van de LG G6 was dat hij met een Snapdragon 821 eigenlijk al een outdated SoC had op het moment van uitkomen.
Het is een leuk toestel, het verlengde scherm ziet er goed uit en het is een prima LCD. Maar de softwarelaag, oude SoC en de selfiecamera gooien wel een beetje roet in het eten.

Voor ongeveer 50 euro meer heb je bijvoorbeeld een pricewatch: Nokia 8 (4GB ram) Grijs met een Snapdragon 835, dus een fors nieuwere SoC. En betere camera's, een scherper scherm en boven alles: clean Android. Geen 18:9 display, maar ik zou dat een interessantere keuze vinden!
Ben supertevreden van de Nokia 8 en onder de 300 euro is het absoluut een goede koop. Het is qua SoC, scherm en besturingssysteem in feite een Pixel 2 maar dan voor de helft van de prijs.

[Reactie gewijzigd door Enai op 7 juli 2018 17:14]

Los daarvan, die A8 is helemaal niet populair, dus ik vind het vreemd dat deze zo hoog staat in het lijstje met "beste prijs kwaliteit verhouding":

Samsung Galaxy A8
Samsung Galaxy A8 vanaf ¤ 360,-

Score: 4(2 reviews)

Dus er zijn slechts 2 reviews op Tweakers over geschreven, bizar weinig.
De A8 is niet zo populair onder Tweakers nee :P over het algemeen willen Tweakers een clean Android ervaring, of minder uitgeven, of het flagship hebben is mijn ervaring :P

Het is wel een redelijk veelgebruikt toestel onder de non-Tweakers. Zie 'm toch wel regelmatig. En hij is ook gewoon best oke :P
De vraag is... wat is tegenwoordig een tweaker? Vroeger was een tweaker iemand die zelf casemods in elkaar zetten. Tegenwoordig is de gemiddelde bezoeker op tweakers toch echt meer een doorsnee consument. Dus ik durf wel te beweren dat de A8 helemaal niet zo'n verkoopknaller is in Nederland. ;)
Naast de LG G6 32GB van 311.- euro die ik ook wilde aanraden is de tegenwoordig de HTC U Ultra 64GB met zijn 263.- euro een zeer betaalbaar high end toestel geworden. Beide met een Snapdragon 821 chipset en goede camera's.

En ik vergeet, zoals Richh hieronder wijselijk aangeeft, de Nokia 8 64GB. Iets duurder, maar begeerlijk om zijn specs, software en update naar Android P.

[Reactie gewijzigd door darkcarlaza op 6 juli 2018 12:44]

Neem dan voor hetzelfde geld wel de Aziatische variant, met betere Dac en ik geloof meer storage, of was het nou memory? iig de betere variant haha
Wat me opvalt, is dat de OnePlus 6 met een prijs van 519 euro in de categorie "beste prijs-prestatieverhouding" valt. De Galaxy S9 valt echter in de categorie "Geld speelt geen rol", terwijl deze momenteel 570 euro kost. Met abonnement heb ik deze ook voor deze prijs en dan krijg ik bovendien nog eens 100 euro retour, waardoor deze zelfs goedkoper is.
Heb overigens lang getwijfeld tussen OnePlus 6 en Galaxy S9 hoor, beide lijken me prima telefoons. OnePlus 6 heeft als grote voordeel snelheid en 'schone' software. Uiteindelijk toch voor de S9 gekozen omdat de OnePlus 6 me net iets te groot lijkt.
Dit was ik ook aan het denken en aan het zien of iemand het gepost had.
Die 100 euro retour krijg je wel niet bij winkels die hem voor 570 verkopen. Laatste keer dat ik hier naar keek was het via serie nummer en alleen voor benelux modellen. Die heel goedkope zijn dit vaak niet.
Denk niet dat je op die van belsimpel je 100 euro gaat krijgen
.

De Oneplus 6 is zogezegd voor zijn prijs het interessantste maar de S9 is wel een betere telefoon. Daar is iedereen het precies wel mee eens.
Maar nu is het verschil 50 euro.
Is dit dan nog steeds het geval?
De Oneplus 6 is zogezegd voor zijn prijs het interessantste maar de S9 is wel een betere telefoon. Daar is iedereen het precies wel mee eens.
Nou nee... Voor mij nooit meer Samsung met die verschrikkelijke software! En daarom kan je nooit zeggen dat een telefoon beter is dan een ander omdat iedereen domweg andere eisen en wensen heeft...
Nou dit kan je wel hoor :p
Objectief gezien is de hardware van de S9 gewoon beter.
Volledig waterdicht, betere speakers, en belangrijkste, de S9 heeft een betere camera.

Ik ben het wel met je eens dat de software brak is. Maar het zijn andere klasses aan toestellen.
Het kan niet het perfecte toestel voor jou zijn maar je kan nog steeds wel zeggen dat het gewoon een beter toestel is.
Nee, dat kun je niet. :P Voor mij is een camera niet belangrijk want ik neem bijna nooit foto's. Ik heb een headset als ik muziek luister dus die speakers boeien niet. Ik heb al jaren toestellen die niet waterdicht zijn en ik heb daar nooit problemen mee gehad. Voor mij is de OnePlus dus beter want die is goedkoper en de software is beter. Laat dat nou net voor mij belangrijke punten zijn. Objectief is de hardware beter, subjectief is het geen beter toestel :*) .

[Reactie gewijzigd door rob_houweling op 6 juli 2018 13:55]

Heb hem zelf via mobiel.nl gekocht met een (verlenging) van mijn abonnement. Dan betaal je 2 jaar lang 24 euro per maand voor het toestel (576 euro dus) en kom je ook in aanmerking voor de 100 euro retour, effectief dus 476 euro.
Vergelijking is misschien niet helemaal eerlijk omdat je er dan wel een abonnement bij moet nemen maar het illustreert wel dat het verschil in prijs echt nihil is.

Welke telefoon beter is laat ik in het midden. Zoals ik al aangaf denk ik dat de OnePlus 6 iets te groot is voor mij, daarom heb ik voor de S9 gekozen. Ik hoop dat ik me niet te zeer ga storen aan de software van Samsung.
Uiteindelijk toch voor de S9 gekozen omdat de OnePlus 6 me net iets te groot lijkt.
Eigenlijk is de OP6 de tegenhanger van de S9 Plus door de schermgrootte en features als dubbele camera en meer RAM. Dan is het prijsverschil een stuk groter en is de categorisering terecht.

Maar eens: via de juiste deals (vaak abonnementen) kan je vrij goedkoop aan Samsungs komen, terwijl ze van de Androids nog redelijk waardevast blijven. Ze hebben meer voordelen, zoals de camera, een scherper scherm, waterproofing, QI... en het lokale probleem dat 'ie VoLTE in Nederland doet, je er overal hoesjes voor kan krijgen en je voor reparaties terecht kan in Nederland.
Eigenlijk is de OP6 de tegenhanger van de S9 Plus door de schermgrootte en features als dubbele camera en meer RAM. Dan is het prijsverschil een stuk groter en is de categorisering terecht.
Eens, maar in het artikel worden de S9 en S9+ over een kam geschoren. Dat is wat mij betreft niet helemaal eerlijk gezien de verschillen in features en prijs. Het ging me er dan ook meer om dat een toestel met een prijs van 570 euro als 'Geld speelt geen rol' wordt geteld, en een van 519 euro als budgetoptie.
Dat ben ik helemaal met je eens :)
Dat de MOTO G6 (plus) met een reviewscore van 8.5, niet in het lijstje staat met beste prijs/kwaliteit verhouding snap ik niet helemaal..
En waar zijn de dumbphones?

[Reactie gewijzigd door EnGee op 6 juli 2018 11:06]

Niet in een lijstje met 'smartphones' vermoed ik.
Thanks! Scherp. Misschien toch wat meer slaap nemen.
Ik mis de Asus Zenfone 5z als prijs/prestatieverhouding telefoon. Deze telefoon is goedkoper dan de OnePlus 6 en heeft ongeveer dezelfde specs, waardoor de 5z een betere keus is dan de op6.

Daarnaast is de telefoon bijna beschikbaar in Nederland, aldus Belsimpel: https://www.belsimpel.nl/asus-zenfone-5z/blauw

https://www.asus.com/nl/Phone/ZenFone-5Z-ZS620KL/
Goede en duidelijke BBG.
Echter wat mij opvalt (en ik weet niet of dit eerder al in de comments voorbij gekomen is), is dat de beste camera en geld-speelt-geen-rol lijst bestaat uit dezelfde telefoons. Omdat de duurste en beste telefoons vaak automatisch de beste camera's hebben.
Is het een idee om een van deze twee categorieën te vervangen voor iets als smartphone met beste support en dan enkele android one of project Treble telefoons te bespreken? Andere opties zijn natuurlijk ook mogelijk ;)
Een handige guide hoewel hij wat uitgebreider mag zijn.
Ik kijk zelf vaak bij de test van een smartphone en ook wat de alternatieven zijn.Bij het kiezen van de juiste smartphone speelt geld de grootste rol volgens mij.De prijs bepaalt de processor of de accu.
Dus categorie onder de 200 of 400 of 500 vind ik handig.
Benieuwd naar de volgende guide!
Sinds vier jaar geen telefoon boven de 250 meer gekocht. En nog nooit zo'n goeie keuze gemaakt. Smartphones zitten op een punt dat je voor 150 euro een telefoon hebt waar je met gemak alles wat je daadwerkelijk wil doen (internet, message, bellen, video bellen, degelijke camera's, fingerprint, genoeg opslag, dual SIM, dikke 5000mah batterij)
Onlangs na lang van mijn moto G play plezier te hebben gehad een moto E4 plus gekocht. Een fractie van de prijs van enigszins high end smartphones en dezelfde (daadwerkelijk dagelijks handige) functionaliteit.

Ik raad iedereen aan om anno 2018 niet meer dan 300 euro voor een telefoon uit te geven. Het bespaart bakken met geld voor een product wat functioneel hetzelfde is (vaak zelfs dus beter met dikkere batterij en dual SIM en minder breekbaar Materiaalgebruik)

Ja ik snap dat het ook een statussymbool is, of ja, dat begrijp ik eigenlijk niet. Als ik voor 1/4e van het geld een boormachine kan kopen met langere accuduur, degelijker bouwmateriaal en die net zo goed mijn schroef aandraait als al die dure?
Ja ik weet dat het aan ieder is en ja ik merk het snelheidsverschil en de response tijd. Maar heb nog nooit gemerkt dat het de functionaliteit vermindert. Nog steeds is de telefoon snel genoeg en hoef ik er nooit op te wachten.
Er wordt naar veel eigenschappen gekeken, das mooi. Maar ik ben altijd op zoek naar het kopje Audio. Ik weet dat daar niet zoveel vraag naar is, maar ik ben altijd op zoek naar de telefoon met de beste (front-facing) stereo speakers. Heb nu de ZTE AXON 7, maar we weten dat dat een aflopende zaak is. Ik hou me aanbevolen voor suggesties.
Ik zou in de richting van HTC, S9 en nieuwere iPhones kijken in dat geval. Die steken over het algemeen boven de rest uit. Ik test de luidsprekers bijna in bijna alle reviews en vergelijk dan met smartphones met goede luidsprekers, dus je kunt het bij alle gegadigden nog even nakijken eventueel.
Vergeet de oneplus 6 dan maar, had hiervoor een HTC m8 en dan naar dit geluid is gewoon een enorme achteruitgang.
Voor de rest een geweldige telefoon.
En dat over de camera dat die minder zou zijn ervaar ik gelukkig helemaal niks van. Krijg meestal juist opmerkingen over hoe goed de foto's eruit zien.
1 2 3 ... 9


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True