Panasonic maakte voor op zijn televisies gebruik van het opensourcebesturingssysteem Firefox OS. Nadat de Mozilla Foundation stopte met dit project, moest de fabrikant het zelf gaan onderhouden en ging het verder onder de naam 'my Home Screen'. We zijn inmiddels bij versie drie aangeland, die vooral verbeteringen met zich meebrengt op het gebied van, hoe kan het ook anders, het homescreen. Als je op de homeknop drukt, krijg je nog altijd drie grote, ronde iconen te zien: Live tv, Apps en Apparaten. Daaraan kun je nog altijd je favoriete kanalen, apps en ingangen toevoegen en ook is de volgorde nog steeds te personaliseren.
Nieuw is dat de iconen nu onder in het lopende beeld worden getoond en dat je met de d-pad op de afstandsbediening nu omhoog en omlaag kunt navigeren om andere schermen op te roepen. Als je naar boven beweegt, krijg je een zoekscherm. Hiermee kun je zoeken in de televisiegids, in je televisieopnamen, op YouTube, op internet en in je mediabestanden. Helaas werkt het invoeren van zoektermen wat omslachtig door een wat onhandig schermtoetsenbord, dat nadat je een klinker hebt gekozen, wil weten of er je er ook een accent op wil, waardoor je vaak twee keer moet klikken.
Als je naar beneden navigeert, krijg je aanbevelingen van televisieprogramma's te zien. Bij verder naar beneden bewegen krijg je aanbevelingen van YouTube en het scherm daaronder toont opgenomen tv-programma's. Als je vervolgens nog een keer naar beneden navigeert, kom je bij de instellingen van het homescreen terecht. Hier kun je bepalen welke pagina's je krijgt te zien en in welke volgorde. Je kunt alles dus volledig naar eigen wensen aanpassen. Hierin krijg je meer vrijheid dan bij andere besturingssystemen voor smart-tv's, iets wat we erg kunnen waarderen.
De interface is verder netjes vormgegeven, maar er valt nog wel het een en ander aan te verbeteren. Zo zijn de Nederlandse vertalingen hier en daar wat krom en wordt het geheel nog altijd op 1080p gerenderd, om vervolgens naar de resolutie van het scherm te worden geschaald. Hierdoor zien vooral de letters er korrelig uit als je van dichtbij naar de tv kijkt. Geen groot probleem dus, maar we vinden het maar raar dat er al jaren uhd-tv's worden verkocht en dat nog niet één merk een interface heeft die daadwerkelijk op 2160p wordt gerenderd. Wel een groot probleem is het ontbreken van de dts-codec bij de FZW804. Panasonic spaart daarmee licentiekosten uit, maar films die hiervan gebruikmaken, worden zonder geluid weergegeven door de ingebouwde mediaspeler.
Afstandsbediening
De meegeleverde afstandsbediening is zeer luxe uitgevoerd. Niet alleen is de bovenkant afgewerkt met geborsteld metaal, ook is er toetsverlichting ingebouwd voor in het donker: handig! Het is een flinke remote met een lengte van zo'n 23cm en een breedte van 5cm. Met een gewicht van tweehonderd gram inclusief twee AAA-batterijen is hij redelijk zwaar, maar tegelijk levert dat een zeker kwaliteitsgevoel op. De achterkant heeft afgeronde hoeken, waardoor hij prettig in de hand ligt.
Het knopgevoel is prettig en de indeling is logisch, waardoor je nooit lang naar een toets hoeft te zoeken. Hij blijft stabiel op tafel liggen als je een toets indrukt, zodat je hem niet steeds hoeft op te pakken als je slechts een knop wilt indrukken. Met de knop picture kun je tussen de verschillende beeldpresets kiezen. In het menu kun je de presets die je nooit gebruikt, weglaten: slim! Ook is er een my app-toets waaronder je de meestgebruikte app kunt plaatsen. Al met al een erg fijne afstandsbediening dus.