Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Redactie Tweakers

Gift Guide voor de zomervakantie

De leukste gadgets onder 150 euro

Boeken

Door Avioto

Als je geen probleem hebt met Engels lezen en geïnteresseerd bent in gamedevelopment: over hoe gamedevelopment nou echt werkt. Waanzinnig goed geschreven door Jason Schreier, een van de beste gamejournalisten van het moment. Hopelijk wordt het ooit vertaald.

Door junkchaser

Tussen al dat digitale geweld kan ik de volgende lectuur aanraden om je op rustige momenten te bezinnen op onze digitale consumptie. Gegarandeerd dat je terugkomt van vakantie met nieuwe inzichten en je leven wat anders gaat indelen om de vakantierust te verlengen in je dagelijks leven.

Door junkchaser
366 dagen digiminderenvanaf € 24,95

Met dit boek kun je je eveneens op rustige momenten bezinnen op onze digitale consumptie. Ook hiermee kom je gegarandeerd terug van vakantie met nieuwe inzichten en ga je je leven anders indelen om de vakantierust in je dagelijks leven te bestendigen.

Door arnoudwokke

Alibaba-oprichter Jack Ma ging halverwege de jaren negentig naar de VS om namens de Chinese overheid navraag te doen bij een bedrijf waarmee het een deal had gesloten. Het bedrijf in kwestie bleek niet te bestaan, maar in Seattle ontdekte Jack Ma wel iets anders: het wereldwijde web. Hij richtte al snel zijn eerste internetbedrijf op, nog voordat er in China een internetverbinding lag. Biografie vol smakelijke anekdotes van Jack Ma en Alibaba.

Door arnoudwokke

Als je een buitenaardse bioloog bent die hier op bezoek komt, zou je misschien veronderstellen dat jonge mensen op ons stukje aarde niet in staat zijn om te fietsen zonder tegelijk te whatsappen. Ook veel oudere mensen zijn al met hun smartphone vergroeid, maar nu groeit de eerste generatie op die niet anders weet dan dat smartphones en sociale media een groot deel uitmaken van hun dagelijks leven. De schrijver, een Nederlandse filosoof, liet zijn studenten hun smartphone een tijdje wegleggen om te ervaren wat de effecten zijn.

Door arnoudwokke

Soms veranderen kleine dingen de loop van geschiedenis. Volgens deze auteurs, en zij hebben 102 mensen geïnterviewd voor dit boek, heeft Apple-ceo Tim Cook overwogen om directeur van Nokia te worden. Om 'persoonlijke redenen' zou hij nee hebben gezegd, en uiteindelijk kwam Stephen Elop, toenmalige chef van Microsofts Office-divisie, aan het hoofd van Nokia. Dit boek gaat niet alleen daarover, het gaat over de laatste jaren van Nokia als telefoonmaker, van 2010 tot 2014. Het is een fascinerende geschiedenis van de val van de voorheen onaantastbaar geachte marktleider. Je kunt het gratis downloaden, met toestemming van de auteur.

Door arnoudwokke
Superverslavendvanaf € 10

Google zal in Android P tools zetten om na te gaan hoe lang je bepaalde apps gebruikt. Instagram bouwt zo'n functie ook in zijn eigen app. Er is in het afgelopen jaar volop aandacht gekomen voor overmatig smartphonegebruik en dit is een van de boeken die daarvoor aandacht vragen. Adam Alter zet uiteen hoe makers van apps en games technieken uit de psychologie gebruiken om gebruikers aan hun scherm gekluisterd te houden, met uitstapjes naar gaming. Het zal weinig tweakers verrassen, maar het is een interessant overzicht voor wie hier meer over wil lezen.

Door waah

The subtle art of not giving a f*ck. Ideaal boek om met vakantie je prioriteiten bij te stellen zodat je daarna, als dat je prio is, vaker met vakantie gaat.

Reacties (129)

Wijzig sortering
Sugru is best duur voor wat het is vind ik, maar je kunt soortgelijk iets ook zelf maken door gebruik te maken van transparente 100% sillicone (de versie met azijnzuur), maizena en kleurstof. Voor iets van minder dan 10 euro maak je zo 500gr. Lijkt mij sowieso ook wel een leuk vakantieproject.

https://www.youtube.com/watch?v=7fwytA5r2Mw&t=138s

Enige opmerking wel dat het echt stinkt - door het zuur in de silliconen - maar dat trekt snel weg.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 26 mei 2018 08:22]

Op het einde van het filmpje komt nog voorbij:
"Caution, uncured construction silicone may be harmful if swallowed, inhaled or absorbed through the skin"

Het stinkt dus niet alleen, echt gezond is het ook niet.
Voordat iemand denkt, ik kan wel tegen een beetje stank.

Overigens leek me dat Sugru echt topspul, maar het is inderdaad vrij duur. En mijn idee was om er dingen mee te 'verlijmen' die nergens anders mee vast blijven zitten, maar misschien is gewone siliconen kit daar ook al wel voor geschikt. Bedankt voor de tip :).
"Caution, uncured construction silicone may be harmful if swallowed, inhaled or absorbed through the skin"
Ja inderdaad, persoonlijk draag ik altijd een masker en gebruik handschoenen. Maar het is iets wat ik standaard doe, zodat ik het vergeet te melden. Is ook een goeie tip!

Inslikken doe ik het sowieso niet :D
maar kun je hiermee ook dingen plakken?

omdat het zo flexible is na uitharden
Nee, het is geen kit meer nadat je maizena toevoegd, dat neemt de plak weg. Heb je het gelinkte filmpje gezien?
ja, dat heb ik gezien. daarom mijn vraag of het plakt. omdat het zo flexible is. het is dan een soort iets om dingen erin te doen. en dus niet om te plakken. duidelijk. dankjewel voor je antwoord
De yingtouman armband is een ordinaire china kloon van de leatherman tread. Los daarvan ben je imo beter af met een traditionele multitool dan zo een armband. Maja, het gadget gehalte is natuurlijk wel lekker hoog bij zo een ding :9
Het verhaal was dat de directeur van Leatherman ooit in het vliegtuig wilde reizen, en vergeten had dat hij een huge ass multitool op zak had, met dus een enorm mes er in, wat hij daarom in moest leveren. Daarom heeft hij iets gemaakt wat wel mee het vliegtuig in mocht. Dat is uiteindelijk de Tread geworden. :)
De originele staat echter ook niet echt bekend als een goed product. Het is een leuke armband, meer moet je er niet mee doen. Het is van een slap materiaal gemaakt, waardoor alles buigt. Als een armband is het leuk, als gereedschap echter niet.
De nieuwe versie van Carcassonne is ook bij bol.com te koop en goedkoper dan degene de externe aanbieder waar dit artikel naar verwijst. https://www.bol.com/nl/p/...-editie/9200000056199511/

[Reactie gewijzigd door wsly075 op 28 mei 2018 00:18]

Leuk artikel met een veelzijdigheid aan verschillende gadgets :Y)
De lijst met boeken was wel erg kort, en ik mis daar eigenlijk wel de topper onder de boeken voor de echte Tweaker : "De Wereld van Cybersecurity en Cybercrime".
Leuke site wat betreft boeken vind ik persoonlijk deze wel: https://fivebooks.com

Staan de 5 aanbevelingen in van mensen die vermaard zijn op hun vakgebied met steevast interviews waarom juist die boeken.
Is die nog te koop of kun je hem alleen downloaden vanaf de smart blockchain?
De eerste druk of de aangepaste druk?
Whoehah, het boek (stapel faxen?) van de vooral zelfbenoemde Experts “Rian” en Willem Vermeend.
Geweldig :) :) :) :) om dat tussen neus en lippen hier op te voeren.
Als je gaat vliegen: niet iedere vliegmaatschappij accepteert powerbanks aan boord. Het zijn namelijk potentieel zeer brandgevaarlijke lithium-accu's. En als het van een vliegmaatschappij in theorie al zou mogen, moet je ook nog eens berekenen of je onder de grens zit van de max toegestane Wattuur.

Ik denk ik meld het even, zo zonde als je Anker van 20.000mAh niet verder komt dan de vuilnisbak van de luchthaven-douane. (je moet namelijk van tevoren melden dat het in je bagage zit, dus doen alsof je het niet weet gaat niet werken)
hier zijn internationale richtlijnen voor:
https://www.iata.org/what...enger-lithium-battery.pdf

tot 100Wh MOET je meenemen in de handbagage en mag die niet in je koffer zitten onder in het vliegtuig.

en deze Anker zit daar onder:
https://www.anker.com/pro...wercore-ii-20000/A1260011
Capacity :20100 mAh/72.36Wh

Daarom hebben ze ook nog een net ietsje groter versie:
https://www.anker.com/pro.../powercore-26800/A1277011
Capacity :26800mAh/96.48 Wh

veel groter ga je dus nooit vinden ... want die mag je niet zo maar meenemen in het vliegtuig.
Ik heb deze al ruim een jaar.
https://https://www.aukey...ank-with-quick-charge-3-0
2x de wereld mee rond geweest over 30 vluchten en t intreseert niemand bij de bagage controle.

Het "probleem" voor de vliegmaatschappijen is dat zij zelf de bagage niet controleren, het kan dus prima in hun regelement staan maar de luchthaven controleert er niet op, en dus niet de maatschappij.

Op de eerste paar vluchten deze altijd naast de laptop gelegd met de nintendo switch erbij. Maar in de meeste landen willen ze alleen de laptop los hebben en moet hij dus weer terug in de tas of bij de rest van je "broekzakken rommel".
Ik vind die Anker powerbanks eigenlijk vrij prijzig en heb zelf (en mensen in mijn omgeving met mij) ook goede ervaring met Aukey powerbanks. Modellen tot 20000 mAh kun je op de Duitse Amazon al voor minder dan €30,- kopen.
Dat Ankers overdreven duur zijn ben ik met je eens, echter heb je dan dus wel zekerheid dat je een degelijk product heb.

Maar dat durf ik over Aukey ondertussen ook te zeggen, bij mij in de omgeving ook veel aukey.
Een merk waar ik 2 jaar geleden nog nooit van gehoord had.
Laatst in china geweest, en daar hebben ze veel van dat merk (niet allean accu's). en voor zover ik kon zien ook allemaal prima kwaliteit

[Reactie gewijzigd door j-jk op 26 mei 2018 20:54]

Ik heb ook een autolader en normale USB oplader van Aukey, beide met twee USB poorten en Quick Charge, inderdaad prima kwaliteit spul. :)
Anker heeft de naam hier op Tweakers, maar is niet echt heel speciaal. Ik gebruik al jaren naar volle tevredenheid vinsic en baseus power banks. Werken prima en komen minstens zo dicht bij hun geadverteerde mAh als Anker.

Prijzen van Anker zijn sinds ze zo populair zijn ook niet meer echt scherp te noemen.
Ik krijg voor alle powerbanks die ik zoek op Amazon DE dat ze niet naar Nederland verschepen (inclusief die ene waarvan in dit artikel de link, nota bene naar Amazon DE, staat). Doe ik hier dan iets verkeerd? Ik zie niemand in de reacties hier iets over zeggen...
Tot je powerbank in brand vliegt in het vliegtuig, ze onderzoek doen en erachter komen dat hij teveel capaciteit heeft, dan kun duizenden euros aan boete tegemoet zien of zelfs een gevangnisstraf. Heel leuk dat niemand het controleert, maar de regels zijn er niet voor niets.

(ja de kans is heel erg klein, maar waarom zou je die kans nemen als het nauwelijks voordeel biedt)
Anyone caught with a Galaxy Note 7 on an airplane could face up to 10 years in prison and could be liable for penalties of up to $179,933.
The fines are being handed out at airports across the country to travelers caught trying to pass through security with banned items in their carry-on baggage. Fines can range as high as $10,000 and a criminal referral, according to the penalty guidelines established by the Transportation Security Administration.
Dit valt in de categorie dat je je als consument heeeel makkelijk kan verschuilen achter onwetendheid.

Ik heb deze persoonlijk gekocht omdat dit de enige is die snel genoeg mijn nintendo kan laden zodat ik door kan blijven spelen.
Er staat namelijk nergens op een powerbank vermeld wat nu precies de Watt uur is (behalve bij Anker zie ik nu, dit was ook nog niet zo toen ik de mijne kocht). en om daar achter te komen moet je soms serieus zoeken op het internet waarna je hetzelf nog mag uitrekenen.

En ik weet heel goed dat accu's mooie vlammen kunnen maken. echter vind ik dat zelf een risico wat bij ons verdigitaliseerde samenleving hangt. al die stewardessen zijn niet voor niks getraind in het bestrijden van zulke brandjes. en het maakt echt niet veel meer uit of er nou een 10 Ah of een 30 Ah in de hens vliegt.

Het gaat er gewoon om dat je nadenkt over alles wat je zelf doet, ik heb dat ding bij me. dus ik moet hem niet verstoppen in mijn sjaal of ergens waar het ding moeilijk te bereiken is en zijn warmte niet kwijt kan. al die regels zijn er om de uitzonderlijke situaties te voorkomen die incapabele mensen veroorzaken.
Gewoon in je handbagage. Meteen ook de handigste plek wmb. Er zijn al handige rugzakken waar een speciaal vak in zit om je powerbak in te doen met kabel die naar buiten kan.

Bij de KLM balie wordt mij steevast gevraagd of ik een powerbank bij me heb en zo ja, of die NIET in de koffer zit die het ruim in gaat, maar in mijn handbagage.
Wow, ik had niet verwacht dat mijn aanrader het zou redden. Top! :)
Cool. Welke was van jou? :)
Het eerste boek ;)
Oh, cool! Dank je wel. Lijkt me wel een goed boek. Dat er er inderdaad honderden mensen jare lang werken op een spel... :-)
Ik had hetzelfde :+ :D

Als ik dat had geweten had ik iets langer dan 3 seconden nagedacht over de beschrijving }:O
Haha inderdaad. Ik dacht ze zullen er zelf wel wat bij zetten. Anders had ik ook beter mijn best gedaan :P
Mijn e-reader tip die nu in de thuisblijverscategorie staat is natuurlijk net zo goed bruikbaar voor onderweg en op locatie :)

Ook goed om te zien dat de speakertjes voor buiten het níet gered hebben. :Y)

[Reactie gewijzigd door ATS op 26 mei 2018 06:39]

Jammer dat de e-reader zo'n negatieve reviews heeft. Mijn vriendin heeft hem, en wij vinden hem geweldig; het formaat is prettiger dan de Kobo Aura v1 (die ik heb). Behalve dat was er een review uit begin 2017 die beweerde dat het apparaat "na 2 jaar stuk ging" en dat is onmogelijk gezien het apparaat nog geen 2 jaar uit was.
Ik kan persoonlijk de Kobo H2O aanraden. Hij is iets duurder dan €150,- maar qua formaat (iets groter dan de Aura v2) vind ik hem net wat fijner. :) Los van formaat, r-readers zijn wel een ontzettende verademing. Ik kon vroeger totaal niet lezen uit boeken. Maar met een e-reader gaan er toch wel een paar boeken per maand doorheen.
ik heb ook de H2O en kan die van harte aanbevelen.
zit in het zelfdfe schuitje, las eigenlijk niet veel boeken maar nu met een e-reader gaan er nogal wat doorheen..
Zelfde hier (en ook genoemd in het verzameltopic), maar omdat die buiten budget was...
Maken die 10 pixels in de hoogte zo'n verschil? De Aura (v1) is daarnaast de enige e-reader die ik ken met een volledig platte voorkant, erg mooi vind ik zelf. Ik gebruik hem al jarenlang naar volle tevredenheid. Onmisbaar voor op reis/vakantie, maar ook om thuis boeken op te lezen.
10 pixels? De v2 past in je jaszak of broekzak. Vind ik toch een groot voordeel. Ook ligt hij net lekkerder in de hand (en ik heb nog wel grote handen). M'n vriendin heeft kleinere handen; v1 is dan ook niet beter voor haar in dat opzicht.
In de guide van vorig jaar stond hij zelfs in de categorie op locatie. :P
Ook goed om te zien dat de speakertjes voor buiten het níet gered hebben. :Y)
Amen _/-\o_
Voor degenen die geinteresseerd zijn in de Edifier hoofdtelefoon, Aliexpress heeft vandaag de laatste dag van de Edifier kortingsactie, en de W830BT kan je daar voor zo'n 40 euro kopen, inclusief verzending vanuit Spanje:

https://www.aliexpress.co.../3169011_32829409760.html

[Reactie gewijzigd door Alexing op 26 mei 2018 09:20]

Deze kan niet verstuurd worden naar Nederland...
Verzending:
Gratis Verzending aan Netherlands via Euro-business Parcel

vanuit Spanje :?
Bedankt, ook gisteren via jouw link eentje gekocht!
bedankt! Ik heb er net 1 gekocht.
Ik heb die Nifogo Arctic Air via Ali Express gekocht. Iets goedkoper en je kunt gewoon via Ideal betalen: http://s.aliexpress.com/EbiUJRzu?fromSns=Copy.
als je op inet kijkt zie je veel Artic Airs.. welke goed is geen idee...maar voor de zekerheid toch maar de Nifogo gekocht op amazon. De ali express is volgens mij niet de Nifogo
Hm. Hij ziet er wel precies hetzelfde uit. We shall see. Voor 20 euro kan je geen buil vallen.
Je hieraan een buil vallen kan prima, nl. 20 euro uitgeven aan iets wat niet werkt....... ;)
Wat wel echt werkt is een Warmtepomp of Airco.

Budget een probleem en je hebt het nu warm in huis ?
Ga dan voor een ventilator zitten terwijl je jezelf natspuit met een plantenspuit.
Waarschuwing hiervan kun je (rondje ziekenhuis) ernstig onderkoeld raken !
Ach. Het enige wat ik wil is een ventilator die daadwerkelijk iets verkoelde lucht tegen mij aan blaast, in plaats van alleen maar warme lucht verplaatst.
Jouw wensen komen dan niet overeen met datgene wat natuurkundig en financieel haalbaar is. :)
Je zal daardoor geen verkoeling vinden tenzij je je aanpast aan die realiteit.....
Het is gewoon hetzelfde effect als een kom met ijs voor je ventilator zetten. Dat zorgt daadwerkelijk voor koudere lucht.
Afgesproken ! :F
LOL !
Elders op het web is te vinden dat de Aarde plat is, varkens kunnen vliegen en religie op waarheid berust.
Welterusten......... 7(8)7

Edit: wil je weten waarom dit NIET werkt zoek dan eens op warmtecapaciteit.......

[Reactie gewijzigd door SLC op 28 mei 2018 21:55]

Thanks voor de link. Bij Amazon staat nu dat ze het product niet naar NL versturen.
Leuke lijst, maar sinds wanneer zijn ebooks in hemelsnaam duurder dan papieren ?

Ik doel op The subtle art of not giving a f*ck, als papier voor 11,99/15,99 en de ebook 18,26 ?
Sinds ebooks 21% btw zijn en gewone 6% ;)
Dan nog, je hoeft geen boek te drukken. Alleen maar een paar bitjes te verplaatsen. Vreemd hoor.
Soms wil je van voorraad van een druk af. Dan ga je afprijzen. Bij een ebook hoeft dat niet.

Zoiets denk ik.
Zelfs zonder BTW-bijtelling is het eBook duurder hoor ;)

Paperback: €11,99 / (1 + 6%) = €11,31
Hardcover: €15,99 / (1 + 6%) = €15,08
eBook: €18,26 / (1 + 21%) = €15,09

[Reactie gewijzigd door bn326160 op 26 mei 2018 14:51]

Echt waar ? Daar was ik me niet bewust van, wat een omgedraaide wereld..
Dankzij EU regels. Hopelijk veranderen die.
Dan zouden ze ook even duur zijn ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Apple

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True